2017. 01. 21.
Kamerád által homályosan, elvtárs (jan. 21-22.) + The Rest of 2016 vol. 6.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kamerád által homályosan, elvtárs (jan. 21-22.) + The Rest of 2016 vol. 6.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JANUÁR 22.:
HOLLYWOOD BATS

0
Nőimádók.

Talán érdemes:
Nyolc előtt tíz perccel
egy 2013-as doku-sorozat első része az M5-ön a II. világháború utáni erőszakos felvidéki lakosságcseréről, a történteket tökéletesen lefedi a cím (Egy tollvonás, egy nép sorsa): rövid idő alatt rengeteg határon túli magyarnak és Magyországon élő cseh állampolgárnak kellett hazát és életet cserélnie. A készítőknek talán tényleg ez volt az utolsó esélye hogy a szemtanúkat és szenvedő alanyokat megszólaltassák, mindannyiunk szerencséje hogy így is tettek.
Filmbox Family, 22:30: Bollywood Beats – Az egyre inkább feltörő Bollywood-hullámot meglovagoló amcsi vígjáték egy tánciskolanyitásra kényszerülő ex-pat indiai srácról aki épp csak megszokná új munkáját és megszeretné a hozzá járó különcöket-lúzereket amikor kap egy visszautasíthatatlan ajánlatot ami bár sok pénzt, sikert és csillogást eredményezne, de talán már nem az volna ami valójában örömet okoz neki... Egyszer biztosan nézhető (főleg a kultúra szerelmeseinek), a tengerentúli befutáshoz elengedhetetlen meleg szál mellett az is ellene szól hogy a rendező kicsit túlságosan is előtérbe tolja magát: nemcsak hogy feltűnik alkotásában de még az IMDB-n is népszerűsíti – bár ha álnéven tenné akkor meg az volna a baj, így meg legalább értékelhetjük az őszinteségét. A Duna TV-n időben is a végére (éjjel fél egyre) hagyott Imádott Nő nem is lehetne franciább: egy kamasz kissé túl szoros kapcsolatáról szól anyjával amit „tönkretesz” a mama új pasija. Elvileg vígjáték, de csak remélni tudom hogy senki nem volt ennyire Ödipusz-komplexusos mint az itteni kölyök. Mára ennyi, én meg ma asszem nem fogok nézni semmit a tegnapi busztragédia miatt és az ajánlót is csak azért teszem ki mert már jóval előtte megírtam :(((

Év filmje 2016 vol. 2:
Sötét és nagyszerű a Zsivány Egyes: „Háborús kalandfilm lett az első Star Wars-antológiafilm, szerethető hősökkel, remek látványvilággal és sok-sok visszautalással az eddigi filmekre.” – ...és ez is úgy lesz Év filmje ahogy előtte a Suicide Squad, egyik héten ez a non plus ultra, a következőn meg rájönnek hogy:
30/40 – A Zsivány, ami kis híján hitvány: „A Zsivány Egyesben csak erő van dögivel, valódi szív és fantázia nincsen.” – Pont ezért ez az Év filmje :DDD
A spermáját üldöző popsztár még nem is a legalja: „A Micsoda spanyol éjszakáról talán elég annyit tudni, hogy az egyik jelenetben egy szereplő beveri a fejét egy zsiráf péniszébe.” – Már ebből megállapítható hogy EZ az Év filmje!
godmode – A közelmúlt játéka a közeljövő világában: „A Deus Ex: Mankind Divided pont olyan jó, mint az elődje. Kár, hogy ezt azzal éri el, hogy szinte semmiben nem változtat rajta.” – Pont emiatt lesz az Év játéka!
Itt aztán senki sem ásítozhat!: „(...) Nem fogok hazudni, az idei Sziget egyik legjobb buliját konkrétan Kis Grófo csinálta (...), a live show kiegészítés a koncert címében (...) annyit jelentett, hogy felment vele a színpadra egy veterán gitáros bácsika, aki egy órán keresztül ugyanazt gitározta, ugyanazzal a lendülettel, ugyanazzal a nem létező arcmimikával (...). (...) A sok késős, művészkedős popsztár mellett tényleg felüdülés volt valami ennyire őszintét látni, még ha zeneileg nehezen értékelhető is az egész. Hol van ilyenkor egy Diplo, hogy felfedezze a roma mulatóst és globális világsztárt csináljon Grófóból?! (sajó)”ÉDES FASZOM, te is fiam Sajó?! Sia playback-performansza megdicsérve és egy mulatós hakni az egekbe menesztve?! Kisgrofó mint az Év „zeneileg nehezen értékelhető” koncertje egy unott gitárossal „aki egy órán keresztül ugyanazt gitározta, ugyanazzal a nem létező arcmimikával”?! I DON’T WANT TO LIVE ON THIS PLANET ANYMORE! Azt meg hogy globális világsztárt akarnak belőle csinálni hadd ne kommentáljam, kb. onnantól kezdve ingyen szórnánk ránk a demokráciát usákék.
Könyves – Az év sci-fije, az Érkezés novelláskötetben érkezik: „Ted Chiang könyvét sokan az új évezred legfontosabb novelláskötetének tartják.”Év könyve, nem vitás. Vagy ez sem az, mert:
Az Érkezés utolsó előzetesén csak felidegesítjük magunkat: „Denis Villeneuve sci-fije lehet az ősz egyik legnagyobb durranása.” – Pont azért Év filmje és Év könyve, mert idegesítő!!44 négy
godmode – A No Man's Sky egy bugos szar, és imádom: „A Hello Games játéka tele van hibákkal, de iszonyatosan jó móka, képtelen vagyok abbahagyni.”It’s not as bug, it’s a feature, minél bugosabb és szarabb valami, annál inkább Év játéka:
focker – Egy sokkoló játék: „(...) Rég volt már, hogy ily nagy hatással lett volna rám videojáték. (...) Pedig tudtam jól, hogy akik elhozták anno a Limbo-t, ezúttal is el fognak kápráztatni, érzelmeket kicsikarni belőlem. De azt nem gondoltam volna, hogy az INSIDE lazán az év eddigi legjobb játéka lesz.” ...még úgy is az, hogy „A történet lassan ölt alakot, nem kapunk bevezetőt, nincsenek beszélgetések, nincsenek magyarázatok. (...) Fogalmunk sincs arról, hogy kik vagyunk, hol vagyunk, mi a célunk.”  - Hogy a készítőknek mi a célja az már jóval egyértelműbb mivel az NWO-s-agymosós utalások ebből se maradhattak ki: ”A főszereplő fiúval lehet futni, ugrani, mászni, tud tengeralattjárót vezetni, illetve felfedez egy elmekontroll gépet is, mellyel zombiszerű idegenek felett vehetjük át az irányítást. – Bevallom hogy ennyi ajnározás után már engem is kezdett érdekelni miről is szól ez a baromság, úgyhogy vettem a bátorságot és elolvastam a spoilert ha már játszani nem fogok vele: „az INSIDE szimbolikus értelemben a rákról szól. (...) Az általunk irányított fiú maga a daganat, mely elkezd pusztítani az emberi szervezetben. A ránk vadászó emberek, kutyák, és minden ami az életünkre tör, maga az immunrendszer védekezőképessége. (...) A zombiszerű idegenekre az elmekontroll gép = idegvégződés révén rácsatlakozva még jobban terjeszkedhetünk a szervezetben. Végül eljön a kemoterápia ideje. Ez a játékban a levegő lökéses rész ahol ha nem vigyázunk, darabokra robbanhatunk. Ez végső soron "sikeresnek" bizonyul (...).” – ...de mégsem, mert likvidálása előtt a "játékos" még egy utolsó pusztíthat. Szóval az Év játékában rákos sejtként kell ölnünk a gazdatestet, ergo tudtunkon kívül a rossz oldallal kell azonosulnunk és a szerző szerint még sokkal több ilyen „játék” kéne? ÉDES FASZOM, maradok inkább a Super Mario összesnél :SSS
Pucér nők és élvhajhászat a Kincsem előzetesében – ...és az Év filmjéhez mi más illene mint az Év trollkommentje-candidate:

Kossuth Lajos 2016.12.16. 07:58:02
Gyerekeim !
A Valami Amerikát sem szerettem !
Ez se látszik másabbnak.
Bár ne legyen igazam !

 

VASÁRNAP, JANUÁR 22.:
NÉGY TEMETÉS, EGYSÉGES BERLIN.

0
Viszafordíthatlan nonák.

Talán érdemes:
M3, 19:25
– A Harry Palmer-trilógia részei külön-külön (és nem is sorrendben) már szerepeltek a beválogatásban, a legemlékezetesebb a harmadik, az Egymilliárd dolláros agy Ken Russell-féle őrült víziója volt, jellemző hogy hosszú kihagyással és a második résszel „folytatják”, még szerencse hogy legalább a színészgárda (Michael Caine, Eva Renzi és Oskar Homolka) állandó, a Temetés Berlinben azonban mintha megirigyelte volna az időközben beindult James Bond-széria sikerét (még úgy is hogy eredetileg pont az ellenkező, visszafogott vonalra állt rá): szinte a követhetetlenségig csavarják az egyszerűnek, de legalábbis átláthatónak induló eseménysorozatot ami egy dezertálni kívánó orosz titkosügynök körül bonyolódik, az ő kimenekítésére szervezi Palmer ama címbeli bizonyosat miután meggyőződött afelől hogy az illető szándékai (a Nyugat felé) tisztességesek (eredeti kenyéradó gazdái felé viszont tisztességtelenek). Fél kilenckor egy magyar vonatkozású drámázás a Cinemax 2-őn ami kicsit túltolja a romantikát, de attól még simán jó. A cseh fővárosba látogató olasz baráti társaság nőtagja nem tud szabadulni egy magyar hegedűs varázsától míg meg nem ismeri a srác múltját és történetét, ergo vissza-visszaugrunk a múltba, ráadásul úgy hogy a fő színészek ugyanazok maradnak, így kis zavart hozhatnak a Fordított kánonba a ’68-as prágai tavasz és a harmincas évek náci megszállása közti váltások (akinek ismerős ez a zenével összekötött, egyazon színészekkel megoldott időutazósdi az jól emlékszik: a Wachowski-k ezt is ellopták a Felhőatlaszhoz, csak némi genderizmussal is megbolondították, de legalább a magyar vonalat kihagyták belőle). Időtlen, időkön átívelő szerelmek a halálos veszélyek ellenére, a nők el fognak olvadni Hans Mathesontól és Gabriel Byrne-től de a zord Fffférfiak is találnak benne maguknakvalót, ha mást nem akkor Morricone (szokás szerint) zseniális zenéjét. Ugyanitt maradva ugyancsak romantikázás, ugyancsak művészeten keresztül, mivel mindhárom szereplő egy másik sorsának eseményeit írja vagy rajzolja meg: képregényes lány a rendezőét, ő meg a harmadik csaj külföldre menekülését, akivel viszont a farkába harap a kígyó, mert ő épp a rajzolgató sztorikezdőről ír könyvet – anélkül hogy bármelyikük tudtában lenne annak hogy mekkora ráhatással bír alanyára. A képregény és a mozi mellett a Zoomban a zene is nagy szerepet játszik, nem is akárki hanem a (nálunk is megfordult) Kid Koala felel érte, viszont a kései (éjjel negyed egyes) leadási időhöz illően lesz benne némi sekszualitás is (a rajzolócsaj például egy sekszbaba-gyáran dolgozik, az író meg modellkedést hagyja hátra a leendő babérkoszorúkért), a kész egész pedig (kinézetében mindenképp) a Kamera által homályosant idézi.

A seksz, a szipu rovat:
Best of 2016 vol. 1.:
Neked is bármikor kikerülhet a szexvideód a netre (18+): „Magyarországon ez fog történni veled.” – Igen, csak Magyarországon kerülnek ki a netre seksz-videók.
Öngyilkosságba kergeti a férfiakat egy 17 éves lány: „Gyenge, kitaszított, egyedülálló férfiakat szemel ki magának a 17 éves Hanna, aki megalázó dolgokat hajtat végre velük. A szeretet- és kapcsolathiányos pasik sok mindenre hajlandóak egy nő kedvéért. A lány játszik velük, végül öngyilkosságba kergeti őket.” – Gondolom a femenisták, a fegyinfó és a nane már fogalmazza is a tiltakozásokat. Ja, nem.
EGO – A nők elvárják, hogy egy pasinak legyen pénze: „Legalábbis az amerikai nők többsége így van ezzel egy hosszú távú kapcsolatban. De vajon a magyar nők mit gondolnak?” –Hát ez könnyű, csak rá kell nézni a blogjaikra:
napicsárt – Európai mamahotel toplista: „Na, melyik európai országban él a fiatal felnőttek 81%-a még mindig a szüleivel?” – Természetesen Magyarországon, és CSAK férfiak és nem azért mert ha a csaj végleg kirepül otthonról akkor azt általában a férfi lakásába teszi.
outsider – A férfiaknak csak szerető kell: „A csóró, a trágyaszagú, a kopaszodó negyvenes, és az anyjával élő 30-as.” – Igen, a magyar férfi az ilyen, miért nem tud tud úgy kijönni a szülőcsatornából hogy egyből jön vele a lakás meg a kocsi is:
őszintén megmondom – 30 évesen még otthon laksz?: „A Pán Péter-szindrómában szenvedők nem képesek függetlenedni, felelősséget vállalni. Ciki?”ŐSZINTÉN MEGMONDOM HOGY MAGASRÓL SZAROM LE A VÉLEMÉNYEDET Dehogy ciki hogy ti is jöttök ezzel az „az annyit is ér”-dumával, á, dehogyis ciki...
anticinderella – „Randiztam én már mindenféle jöttmenttel“: „Boldog párkapcsolat, visszaköszönő régi sérelmek, amikor a pasi már évek óta arra készül, hogy majd jól beolvas.” – ...és hogy milyen amikor a magabiztos nő találkozik a valósággal? Hát ilyen:
randi – Sosem csapott be ennyi férfi, amíg Magyarországon éltem: „Olvasónk 4 éve él külföldön, pont abban az országban, aminek nagyon rossz híre kezd lenni a Randiblogban.” – Nofene, most akkor mégsem a magyar férfiak a legrosszabbak a világon? Mégsincs mindenütt kolbászból a f***körhinta? LOL! És akkor az út vége:
Ezer lélek tükre – 35 fölötti se pasi, se gyerek? Húha!: „Nem érzem, hogy kevésbé lennék nő, vagy ne lennék ugyanolyan értékes, mint bárki más.”MUHAHA, hát persze, ezért sírod tele a világot több oldalon keresztül :DD Nap kommentje:

Cisgendered shitlord 2016.09.29. 18:15:44
Odáig olvastam, hogy "gyermektelen anyuka", aztán tovább nem ment, mert a szemem elé kaptam a kezem. Hátha fertőző.

Varázsesernyő buktatta le a brit dílert – Szerintem meg inkább a varázsgomba :DD
Ágyúval lőtték át a füvet a többméteres kerítésen: „Kreatívnak kell lenniük a mexikói drogcsempészeknek az amerikai határon.” – Remélem visszafele is ágyúval lőtték őket az amik a kreativitás jegyében ^^
Vérben tocsogva órákig keresni a vénát: „Fájdalmasan kemény film született a heroinról dizájnerdrogra áttért budapesti intravénás drogosokról.” – Csak azért teszem be újra mert gyönyörű példa a szemforgató média működésére: az egyik héten két újságíró viccesen betép a herbáltól a majális (gyerekek, hinták, stb.) kellős közepén, a másikon meg keltik a bűntudatot hogy mennyire a narkósokat kéne sajnálunk, nem pedig azokat akik életét pokollá teszik. Nap alternatív kommentje:
0

VISZLÁT HÉTFŐN!

Kulcsszavak: rest of, 2016

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés