2017. 02. 04.
Nővérkirálynő (feb. 4-5.) + The Rest of 2016 vol. 10.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nővérkirálynő (feb. 4-5.) + The Rest of 2016 vol. 10.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, FEBRUÁR 4.:
HAJMÁSI KÓTER, PAJTÁSI BÁL

0
A lágy kenyér elsőre imponál.

Nem érdemes:
Ide szokás szerint a fél nyolcas-dunatévés „tehetségkutatás”, a Dal 2017 jön, de az igazán kerülendő az egy órával később, 20:30-kor adott francia dráma lesz a Cinemax 2-őn ami után biztosan el fog menni az életkedvünk, több okból is. Kezdésnek ott van a harmincas éveiben levő, feleségétől külön élő férfi aki az italban keres menedéket és akit egy alkalommal pár suhanc kifoszt és összever. Ennek hatására a nője megszánja és visszafogadja, a gyereke pedig elkezdi tisztelni, főleg mikor esély nyílik a revansra, azaz az egyik bandatag azonosítására. A hapsi erre ugyanazt lépi amit (nyilván!) bármelyik Ffffehér Ffférfi: hamistanúzik egy jót, pedig az arab gyanúsított meglehet ott se vót. Szerencsére a bíróság előtt kiderül a Zigasság, győz a Zártatlanság és a Gonosz Fffehér Fffférfi nyilvánosan is  megszégyenül és még mélyebbre zuhan, megérdemelten. Igazi bűntudatkeltés már a címe is (Egy tisztességes ember), a franciák nagyon értenek az ilyesmikhez, hozzá is vágtak pár díjat ahogy az ilyenekhez szokás, még egy ok hogy kihagyjam, ha a története nem lenne elég hozzá.

Talán érdemes:
Ugyanabban az időben (azaz fél kilenctől) egy örökzöld operett, a Csárdáskirálynő 1971-es feldolgozása az M3-on Psota Irénnel, Latinovits Zoltánnal és Mensáros Lászlóval. Fiatalabbaknak talán kell némi ismertetés is: egy keményszívű nemesasszony (Psota) ellenzi fia rangon aluli házasságát, ám egy pincérnek (Latinovits) hála kiderül hogy neki is van zenés-táncos múltja, nem is akármilyen. Persze kérdezhetnénk hogy 2017-ben a nyugdíjasokon kívül ugyan ki néz ilyesmit, de remélhetőleg mindenki tudja a választ: a zeneszerető romantikusok... Este nyolckor valami más az HBO-n: bár tavaly mindent megtettek hogy megutáljuk a kisebbségekről szóló alkotásokat (idén meg mindent meg fognak tenni hogy csakazértis a nemierőszakoló nate parker kapja az Oscart), de Jesse Owens története többet ér annál semhogy ennyivel lesöpörjük. Az ő szereplése az 1936-os berlini olimpián sokszorosan bátor cselekedet volt, arra mutatott rá amire a Race is, azaz az akkori Amerika kétszínűségére: a feketék jók voltak katonának meg sportolónak, de attól még nem jártak nekik egyenlő jogok. Jók voltak ha kontrasztként-aduászként győztek a náci Németország sporteseményein, de hiába tértek haza aranyérmekkel és rekordokkal megpakolva ha ennek ellenére ugyanúgy másodrendő állampolgárként kezelték őket mint addig. A Legendák ideje hangzatos alcím illik hozzá, Owens teljesítménye hozzájárult a fekete polgárjogi mozgalmak erősödéséhez már azzal is hogy felettesei kérésére ellenére csakazértsem bojkottálta a versenyt, inkább odament és odatette magát. Ha lehet kifogásunk az az hogy nem jóval előbb készült, így már benne van a ló túlsó oldalára való 2016-os átesés, például az is hogy utólag Amerika olyan államaiba is szegregációt írtak a készítők ahol ekkor már nem voltak életben a törvények. Ja és még valami: amilyen hosszú, olyan változó színvonalú.

Best of Gender rovat 2016, 1. rész:
30/40 – „Jó kis cafka lehet“: „A magyar szinkrontörténelemben a Bud Spencer-Bujtor István és Terence Hill-Újréti László párosok egyedülállónak bizonyultak.” – Bizony azok is voltak, de ma már ezeket is betiltanák a demokrácia és az egyenlőség nevében:
könyves blog – 5 könyv, amit mindenképp olvass el nőktől: „A nő írókat se külföldön, se itthon nem díjazzák. Összeszedtük a leg­érdekesebb könyveket a nőiségről.” – Az a baj hogy egyik szerző (bódis kriszta, Forgács Zsuzsa Bruria, gordon agáta) sem a nőiességről szól, annál inkább a genderista agymosásról, úgyhogy ha nem baj, részemről továbbra is könyveket fogok olvasni függetlenül attól hogy férfiak, nők vagy transzneműek írták őket.
Interjú – Elvárják tőlünk, hogy gyönyörűek legyünk – Mármint Sofi Oksanentől? Tőle már senki se vár ilyet, szerencsére nem is dolgozik azon hogy megfeleljen az elvárásoknak :DDD
melegedő – Mérlegen az apák: „Mennyiben más a kapcsolat az anyu­kákkal, és mennyire őszinték a gyerekek a papájukkal?” – Nyilván semennyire, az apák ördögtől való dolgok:
Rémes viccek a harmadikosok könyvében: „Jó, ha apa megver, mert anya vesz csokit. És az is jó, hogy ezt az iskolában tanulja a gyerek, nem?” – Hát ha erről szólna akkor nyilván gáz lenne de ez megintcsak olyan vihar a biliben mint Varró Dani versénél.
életmód – Nagydarab címlaplánnyal népszerűsíti a futást a Women's Running – ...de ne reménykedj, nem azért hogy ezzel együt a fogyást is népszerűsítsék: „A modell azt sem tudta, hogy ő lesz a címlaplány, de a szerkesztők ennyire odavoltak a fotókért.” – ...és innentől tényleg ez lesz a divat:
Ilyen még nem volt! Plus size pornószínésznő szerepel az ikonikus szexmagazin címlapjánMUHAHAHA. A pornó mint az egyenjogúság bástyája? Bár miért is ne:
Ki mondta, hogy Wonder Woman kizárólag fehér, angolszász, protestáns szuperhős lehet? – Elkéstetek, Veronica Zemanova mindenkit megelőzött!
Wonder Woman állást kapott az ENSZ-ben: „A szuperhős jószolgálati nagykövet lesz, és nőket véd majd. Tényleg.”VOLTMÁR, pornóverzióban is, sőt főleg abban:
Leszbikus Wonder Woman az egyik írója szerint: „Mivel egy csak nőkből álló közösségből származik, nyilván női partnerei voltak a szuperhősnek.” – Mondom én hogy Zemanova ebben is karakterhű maradt :DDD
Heti cuki: ha a lányok kevesebb pénzt kapnak ugyanazért: „Őrült cuki, és nagyon tanulságos videó, ahol kiderül, mit szólnak a gyerekek, ha ugyanazért a munkáért a lányok kevesebbet kapnak.” – Nem „őrült cuki” hanem őrült manipulatív mint az a videó is amikor a családon belüli erőszakot is az apákra hegyezték ki és fiúgyerekeket aláztak meg benne viccesen. Nap kommentje:

2016.04.09 10:11:17 ohhai
ez nem olyan "cuki" video, de legalább nem hazugságokat terjeszt a "fizetés különbségekről", inkább ezt promózzátok:
[link]

 

VASÁRNAP, FEBRUÁR 5.:
ORVOSSÁGOS EMBÖR...

0
...javas asszonnyal.

Nem érdemes:
A Cinemax 2-őn
mára is jut egy bűntudat-dráma megintcsak fél kilenckor, bár ennek főszereplője, Paulina inkább a Darwin-díjra pályázhatna: nő létére eldobja a biztos megélhetést és a kilátásban levő házasságot is hogy végre valami „hasznosat” tegyen, el is megy hazája, a csődökből ki-be tántorgó Argentína legsötétebb bugyraiba tanítani (!). Nem kezdődik túl jól a küldetés: rögtön az elején megveri és megerőszakolja egy fiatalokból álló galeri, köztük a tanítványai is. A rendőrség elkapja őket, és most jön az igazán kemény rész: Paulina is hamistanúzik, de vele (az Egy tisztességes ember középkorú férfijával ellentétben) a rendező szerint szimpatizálnunk kéne, hisz' ő csak nem akarja hogy egy ilyen ártatlan kis gyerekcsíny miatt elveszítse az osztályát, és mivel tényleg őszintén szereti a gyerekeket, a gang rape gyümölcsét is megtartja (eredeti változatában itt jött be a vallásos szál, de mivel az istenhit nem menő, a tolerálás viszont igen, ezért az elsőt kihagyták a második kedvéért). Nem akarok róla túl sok rosszat mondani, ez a kevés is magáért beszél, végszóként is max. annyit hogy mivel hősnőnk világjobbító missziója előtt ügyvédként dolgozott, azzal tudta volna a legtöbb hasznot hajtani ha idejében elítélte volna a „tanítványait” vagy legalább a hozzá hasonlókat. Mondanám hogy ez (biztos karrier, szerető apa és férj-jelölt odadobása egy délibábért még a saját élete árán is) merő sekszista kitaláció de sajnos nem az, ez a fajta „logika” hajthatta például bódis krisztát is a Hétes-projekttel (ahol az utolsó régi lakót kirabolták-megölték). 23:05-kor más, de ugyanaz az HBO2-őn. Ahogy egyre agresszívabban erőltetik a lakásmegosztó agendát, úgy kerül a mozikban is elő egyre gyakrabban ez a téma, lásd a 3 nap a halálig főhősének lakásába költöző illegális migránscsaládot, és ott is ugyanúgy reagál a tulajdonos Kevin Costner mint ma az Isten hozott itthonban a hozzá hasonlóan leszállóágban levő Luke Perry: még neki van lelkiismeret-furdalása amiért távollétében idegenek betörnek a házába és lelakják az egészet, csak itt a hajléktalan anya azért formál jogot a helyre mert azelőtt ő lakott benne. Az íróként dolgozó férfi azonban – csodák csodája! – ihletet kap a kiscsaládtól és megírja élete főművét amivel csak még jobban felbőszíti a hálátlan, de követelődző bérlőt (akit nem hat meg az sem hogy a könyvért kapott előleggel az ő fejük felett is megmaradna a fedél). A férfi erre majdnem olyat lép meg mint Paulina: átadja a szerzői jogokat a hajléktalan anyának mert hiába hogy ő írta meg, ez attól még az ő sztorija. Fail a javából.

Talán érdemes:
Cinemax, 20:00
– A Párbaj legnagyobb hibája nem az hogy tizenkettő egy tucat western, hanem hogy ugyanezzel az angol és magyar címmel már van egy remekmű, így még ha Kieran Darcy-Smith műve jó lenne, akkor is erőteljes hátránnyal indulna, azonban úgy hogy vallásos vezetőt (Woody Harrelson) tesz meg főgonosznak aki ellen egy látványosan ateista „jófiú” harcol, még lejjebb csúszik a skálán. A pontszámot tovább rontja hogy ebbe is jut mai politikai tartalom (mexikói bevándorlók), polkorrektség nevében utólag meghamisított történelem („erős” nők akik elkísérik a férjüket bármilyen veszélyes küldetésre, bátor gyerekek) vagy csak simán megváltoztatott tények (a kígyóval bohóckodó hívők akik NEM a Texas környékén működtek). Ha ezek mögé nézünk akkor szimpla bosszútörténetet kapunk amiben egy ranger egy gyilkosságsorozat után nyomozva megtalálja apja gyilkosát (a már említett karizmatikus keresztény Prédikátor), végülis az eggyel feljebbi kategóriába is rakhattam volna de ott már így is túlzsúfoltság van. Este tizenegy előtt öt perccel Sir Sean Connery öko-tudatosságra nevelő drámája a Viasat3-on: mindenki dzsémszbondja itt egy esőerdőben fedezi fel, majd veszti el a rák ellenszerét. Megbízói egy nőt küldenek hogy nézzen a tudós körmére, ám a morózus skót nem rajong a világlátott nyújorki csajért (Lorraine Bracco), pláne hogy a kutatás befejezése mellett még az is fenyegeti hogy az erdőirtás eltünteti az alapanyagot tartalmazó növényt. Értékelendő hogy próbálják cukorba önteni a környezetvédelemre nevelést, de kevesebb romantikával jobban átadták volna az üzenetet, így a Medicine Man leginkább arról marad nevezetes hogy horribilis összeg ment el a forgatókönyvre de ennek ellenére a néző kb. az első perctől kezdve tudja mi lesz a vége (még úgy is hogy a két szereplő között képtelenek sekszuális feszültséget szítani). Témája miatt mindenképpen érdemes megnézni még akkor is ha a másik Szőr, Anthony Hopkins valamivel jobban pengetett hasonló húrokat az Ösztönben.

A seksz, a szipu rovat:
Best of 2016 vol. 3.:
Ma is szexi, ami a '80-as években az volt?: „Előkerült egy körülbelül harminc éves fotócsomag, amelyben hírességek meztelen képei is megtalálhatók. Na de még mindig tetszetősek?”MI AZ HOGY, NAGYONIS, bár már kicsit öregecskednek!!!
Borral itatni a gyereket: így neveltek elődeink: „A szoptatást csak egy héttel a szülés után javasolták, a pólyában mozdulni sem lehetett.” – Még jó hogy én is ebben a hagyományos nevelésben részesültem és világéletemben távol tartottam magam a drogoktól:
zombidrog 18+ Megette valakinek az arcát, mert lassú volt a kiszolgálás – Hát igen, megjönnek a vólkingdedek, tombol bennük az éhség:
Több mint hatvan holttestet találtak egy mexikói tömegsírban: „Mexikó egyik legveszélyesebb államában, Veracruzban kerültek elő a földi maradványok.”Jó ötlet volt a legalizálás és a drogellenes háború befejezése. Ja, nem.
22 embert végzett ki a rendőrség egy mexikói tanyán: „Bandák összecsapásának álcázták a kivégzést.” – ...és ha az összecsapó bandák álcázták az egészet rendőrségi akciónak? :philosoraptor:
Utazás @ Index2 – 8 amszterdami látnivaló - fű és prostik nélkül! – Ja, mert már minden ilyesmi áttelepült hozzánk:
ydea – bUdapest - Ami a partifotókról lemarad: drogok, prostitúció, alkohol: „Gasztroforradalom ide, fesztiválturizmus oda, hogy mi a vonzó Budapestben?” – Gondololom ugyanaz ami az összes Kelet-európai városban. A cikk amúgy annyira elfogulatlan hogy törölték is, csak a rá adott cáfolat maradt meg.
B-irodalom – Hogyan találjuk meg életünk vibrátorát?: „4 jótanács a nagy ő kiválasztásához!” – Besegít a haditechnika:
p18+ Szexuális forradalom: Dildó drónnal elégítenék ki a nőket: „Megvan az évszázad találmánya! Modern eszközzel maszturbálhatnak a nők. Mert egy drón mindig kéznél van!” - Hány lélegeztetőgépet lehetne ebből venni, hány éhező gyermeket megetetni!44
pep 18+ Meztelenül ment csevapozni két brit turistalány: „Brexit és a Balkán bizarr mixe.”TEHETSZ RÓLA, TEHESZ ELLENE Jajj, ez biztos csak ilyen feminista bátorságpróba volt:
Ki merne menni csak testfestésben az utcára?: „Elég magabiztos hozzá? Egyáltalán mit szól hozzá az utca embere? Ez a lány kipróbálta.”
18+ élet – Meztelen nő sétált Drezda bevásárlóutcáján – Ez meg biztos valami zongorábaszarós performansz lehetett:
Csöcsörészés a művészet jegyében: menő vagy ciki? – Mivel női művész találta ki, ezért menő, sőt feminista, ahogy a rabszolgatartás is:
randi – 100 éve is volt ilyen: ez a nő szexrabszolgát tartott a padláson: „A 16 évvel fiatalabb srác önként élt Batmanként Los Angelesben. A feleség feljárt hozzá, a férj nem tudott róla.” – Ja, 100 éve is volt ilyen, meg sima rabszolgaság is...wait, a challenger appears:
függő – Nem akart dugni a férj, megölte az asszony: „50 fölött is súlyos gondokat okozhat a szexhiány!” – Most akkor nem lesznek cikkek a nőbűnözésről? Ez csak sima „seksz-hiány”? :DDD
élet – Megmérték: A nők ennyi perc szexet igényelnek – Jól olvastam, egész percekről beszélünk? Nagyon le vagytok lassulva...
Guggolástól lett orgazmusa a modellnek – Szinte egészen biztos vagyok benne hogy ez kacsa.
Így tudnak elélvezni álmukban a csajok (18+): „A női agy ajándéka a testnek.” – ...ahogy ez is ^^
Arról rappelt, hogy drogot árul, most egy évet tölthet a börtönben: „A rendőrök ugyanis bekopogtattak hozzá, és egy csomó cuccot találtak a lakásában.”MUHAHA, ezzel kellett volna kezdeni az összes magyar rappernél is, mindjárt kevesebb szar zene született volna.
nam vagyok beteg – Lehet-e egy skizofrént szeretni?: „Csak az uniszex dolgokhoz ért: betegség, hígító, cannabis, herbál,  gyógyszerek.” – Hát ha skizó, akkor no problem:
Csajok és Pasik – A párom legálisan drogos
Dívány – A drog tesz beteggé, vagy a betegség drogossá?
– Nyilván a betegség a hibás, szerencsére innentől mindenkinek orvos írja fel majd a marihónajját:
Húszezren füstöltek  a marihuána legalizálásáért – ...és ezt is a Nép harcolta ki!44 Demokratikusan!! Semmi mögöttes ráhatás, nem fölülről indult a kezdeményezés! Győzött a demokrácia és a népakarat!!! Nap kommentje:

Schlange 2016.05.15. 14:38:38
Nincs jobb elrettentés, mint ez a kép a tüntetőkről. Már nincs is kedvem füvezni.
http://static.origos.hu/s/img/i/1605/20160515brazilia-marihuana-menet3.jpg?w=1225&h=815

EGÉSSÉG, VISZLÁT HÉTFŐN!

Kulcsszavak: rest of, 2016

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés