2017. 02. 06.
Póthead (feb. 6-7-8-9.) + The Rest of 2016 vol. 11.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Póthead (feb. 6-7-8-9.) + The Rest of 2016 vol. 11.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, FEBRUÁR 6.:
ISMERI ÖN A VÉGTELENT?

0
Még egy ember, aki túl sokat tudott túl hamar.

Talán ismétlés, biztosan érdemes:
Pár hete a régi Nemzeti Színháztól búcsúzó darabot láthattunk, ma 22:05-től a Pesti Színház első bemutatója vár minket az M3-on nem is akárkivel hanem Darvas Ivánnal az Egy őrült naplója főszerepében - amit viszont NEM az új színházban rögzítettek, hanem magát az előadást vitték be a tévéstúdióba. A héten amúgy nem ez lesz az egyetlen, az átlagember elnyomásával foglalkozó mű. Előtte 21:05-kor ugyanitt egy 2001-es féligdoku-féligjátékfilm első része Bánffy Miklós erdélyi grófról aki a sehova sem álló, kultúrapártoló nemes legjobb példája, s egyben igazi reneszánsz ember volt: maga is írt, az Operaházban ráruházott tisztségét feltörekvő tehetségek (főleg Bartók) elfogadtatására használta, emellett pozitív politizálást is folytatott hazája érdekében, talán ennek is köszönhető hogy se a vörösök, se a németek nem kedvelték. Élete amilyen szépen kezdődött, annyira szomorúan ért véget, a Nagyúr egyetlen vigasza az utókor elismerése lehet: vele tényleg egy nagy magyarral lett kevesebb az ország.

Ajánlott:
22:05-kor egy Gogoléhoz majdnem hasonló téma az Ember, aki ismerte a végtelent közvetítésében az HBO2-őn, mert a számokba is bele lehet bolondulni, Srinivasa Ramanujan azonban szegény származása ellenére tökéletesen kiismerte magát köztük, kár hogy híre-neve (akárcsak eme róla szóló életrajzé) nem annyira ismert mint az utána jövő nyugati tudósoké, pedig bizonyos szempontból még Einsteint is megelőzte, úgy hogy "rendes" képzésben nem részesült. Mindez egyszerre nyűgözte le és taszította az 1910-es évek angoljait - a tudósaikat nem annyira, különben eleve nem hívták volna meg Cambridge-be, de ami egyfelől esély volt Ramanujannak, az egyben azt is jelentette hogy szülőföldjén kellett hagynia a családját (feleségét és felmenőit is). A korra jellemző faji előítéletek ábrázolása ellenére sem toleranciamese vagy bűntudatfilm, „csak” egy régi adósság törlesztése (ahogy az Alan Turing-ról szóló hasonló munka is), Jeremy Irons kiváló az indiai tudós mentoraként, Dev Patel pedig bizonyítja hogy több van benne a Marigold Hotelben megismert vicces indiainál.

Nem érdemes:
Színdarab mellett kilenckor egy rendhagyó opera-átirat is jut a Filmbox Extra HD-re, a Carmen csókja viszont már színtiszta bűntudat-dráma ami nem update-eli hanem a Zürichi expressz-szel párosítja a jólismert történetet: a címszereplő emberkereskedők közvetítésével jut el Londonba ahol egy rendőr próbálja megmenteni a prostitúciótól. Hogy mi köze az eredeti zeneműhöz? A névválasztáson meg az ihletadáson túl nem sok, nem is énekelnek benne túl sokat.

LESZAROM a kardashianokat...
...és az egész családjukat, 2016, első rész:
Hírek ristretto mellé: ez a 19 éves Jenner inkább harmincasnak tűnik: „Sosem volt még ennyire vasárnap.”EZ AZ ÁTOPERÁLÁSA ELŐTTI VAGY UTÁNI ÁLLAPOT? LOL Ma viszont hétfő van, úgyhogy LESZAROM:
kívül tágasabb – kacér – Kim Kardashian lett az új szexkirálynő: „Pamela Anderson "sikere" már a múlt, a trónon immáron Kim ül. 20 év kellett a cseréhez!”...ÉS MINDKETTŐHOZ ELÉG VOLT EGYETLEN HOMÁLYOS SEKSZ-VIDEÓ LESZAROM.
Kim Kardashiannak ezennel végeMUHAHA, azt remélem is!„Mióta hozzáment Kanye Westhez, minden megváltozott. Ez egy másik világ. Elvesztettünk egy celebnőt.”LESZA ...and nothing of value was lost.
fotó – Kim Kardashian mindenét takarja az esküvője után: „Se a dekoltázsa, se a hatalmas fara nem látszik ki a ruhájából. Mi megmondtuk, hogy vége.” – Mondom én is még egyszer: LESZAROM.
A New York Post két kézzel beintett Kanye Westnek és Kim Kardashiannek nászajándék gyanántLESZA MUHAHA, azt remélem is!
gumicukor – Kardashian ebben a kastélyban unatkozik épp: „A celebnő négy napig nem vásárolgathat, csak a semmi közepén ücsörög rapper férjével.” – Sajnálom...ja, azt most nem, viszont LESZAROM.
Kim Kardashian nem tud teherbe esniEGYE FENE, SEGÍTEK BENNE LESZAROM.
Kim Kardashian thai kislányt fogadott volna örökbe, ő köszönte, nem kért belőle: „Hiába jolie-zott volna szegény celebasszony, a Pink nevű kislány inkább hazájában tanulna.”LESZA Tökéletesen megértem, én is inkább az árvaházat meg az iskolát választanám a kardashianok helyett :SSS
házipornó után – A segges fotóra mehet rá Kim Kardashian házassága: „Kanye West állítólag nagyon nem örült felesége meztelenkedésének, a hálaadást külön töltötték.”EJ DE FINNYÁS EZ A KENYA WEST LESZAROM.
Kim Kardashian válni akar?!LESZAROM, magánügy!
kívül tágasabb – Kim Kardashian és a meztelen egyetemisták: „Sajátos módját választotta 12 cambridge-i egyetemista annak, hogy elhomályosítsa Kim Kardashian legutóbbi, meztelenkedő produkcióját.”„EGYETEM”, LOL, ÉRTED, „EGYETEM” LESZAROM.
Kanye West büszke a nejére, amiért ügyesen használja a telefonját: „Micsoda szerencse, hogy Kim Kardashian halad a korral, és remekül Snapchatezik.”ÍME A BIZONYÍTÉK HOGY A NETEZÉSHEZ, OKOSTELEFONOZÁSHOZ NEM KELL ÍRNI-OLVASNI ÉS ÁLTALÁBAN GONDOLKOZNI LESZAROM.
Chrissy Teigen és Kim Kardashian is megmutatta a gyerekétNEM ELÉG A NEMVÁLTOZTATÁS, MÉG LESZBIZÉSBŐL SZÜLETETT KÖZÖS GYEREK IS VAN NÁLUK?! LESZAROM.
40 év után újra a Sports Illustrated címlapján, immáron nőként: „1976-ban Bruce Jennerként, idén már Caitlyn Jennerként szerepel az újságban.”ÉS HA KÖZBEN KITALÁLNAK EGY HARMADIK NEMET ÉS AZZÁ OPERÁLTATJA MAGÁT, ÚJABB NEGYVEN ÉV MÚLVA MEGINT CÍMLAPRA KERÜLHET VELE LESZAROM.
18+ Kardashian 18+-os űrszemeteszsáknak öltözöttMIÉRT, EDDIG MI VOLT? LESZAROM.
Kim Kardashian magas rizikófaktorú szelfit vállaltVONATSZELFI & AN HERO PLZ LESZAROM.
cscrsz - Még több átlátszót!: „Ez Kim Kardashian politika programja.”...ÉS AKKOR CSODÁLKOZNAK HOGY AMERIKA INKÁBB TRUMPOT VÁLASZTOTTA LESZAROM.


KEDD, FEBRUÁR 7.:
VÁRÓS? NEMVÁRÓS?

0
Vérfürdőváros.

Talán érdemes:
Az HBO ráfeküdt a román sorozatokra, kilenctől az Árnyak első részét adják ami akár nálunk is készülhetett volna mivel itt is vannak gengszterekkel összefonódó taxisok, bár olyan kettős élet mint amit Relu Oncescu megvalósít, tényleg csak a filmekben létezik: annyira sikeresen különíti el a bűnözést a családtól hogy egyik oldal se tud a másik létezéséről, csak akkor kezd el recsegni-ropogni a felépítmény amikor véletlenül megöl valakit. Az ugyanabban az időben kezdett Rejtőzködő fenevadak klisés B-akciózás a Film+2-őn a zsáner összes ismérvével: közhelyes cím (Legendary), aktuális blockbusterrel (Múmia 3.) összetéveszthető alcím (Tomb of the Dragon), helyi lakosságot (Thaiföld) tizedelő CGI-hüllők ellen harcoló Erős Emberek idősebb (Dolph Lundgren) és fiatalabb generációja (Scott Adkins). A két, eredetileg szembenálló fél (az idősebb inkább vadász, a fiatalabb egyértelműen tudós értelmiségi) a reptoid-problémát is más-más módszerekkel kezelné, az egyik lőne ész nélkül, a másik inkább megvizsgálná a territóriumát (és kicsinyeit) védő állatot. Éles váltás: manapság mikor fullba nyomják a gendert, hajlamosak vagyunk elfeledkezni hogy nekünk, magyaroknak is vannak nemváltós drámáink, például a Herkulesfürdői emlék, szerencsére az M5 tíztől Előszóstul műsorra tűzi Sándor Pál e ritkábban látott művét. A főszereplő itt nem jódolgában bújik ápolónői ruhába, hanem a tanácsköztársaság katonájaként inkognitóba kényszerül amikor lelövik azt a társát aki átvinné őt a határon, ő pedig a környékbeli szanatóriumban keres menedéket és talál szerelmet, hogy aztán elmaradjon a hepiend. Az átváltozó Holmann Endre mellett Kútvölgyi Erzsébet, Dajka Margit és Garas Dezső is mellette szól. A retekklubbon fél tizenegytől újra egy régi, de velünk élő legenda a XXI. században: Hofi Géza szerepe a kádár-rendszerben máig vita tárgya, de tehetségét még kritikusai is elismerik. Hogy mi volt előbb, a kádár-paródia vagy a (hallgatólagos?) megegyezés a hatalommal, végülis mindegy: a színpadon a nép egyszerű fia képviselte a népet és tartott görbe tükröt minden és bármi elé. Az összes mai stand-up-os elbújhat mellette: nem csak humorista, de tehetséges énekes is volt és mellesleg igazi profi, aki betegen is ezer százalékot teljesített és a kórházból is viccet csinált.

Konteó rovat, best of 2016 vol. 1.:
Á, semmi gond, csak esik a hó a sivatagban!MAGYARUL: HAARP.
Elektromos agystimulációt használ az amerikai hadsereg: „Szuperokos drónpilóták, rafkós kommandósok, koncentrált légi irányítók. Nem kell hozzá más, csak néhány, online is beszerezhető alkatrész.” - Újabb lépés a Tökéletes Katona-projekt felé, kár hogy az ISIS is ugyanitt vásárol :SS
Magyar származású milliárdos akarja feltalálni az új világkormányt: „Laszlo Szombatfalvy 5 millió dollárt ajánl a világot megmentő ENSZ 2.0 kiötléséért.” – ...olvashatjuk az Index címlapján, és nem a Hoaxkábel rovatban. Én már csak egy kávét kérek!
d - Így alakul az új világrend – ...olvashatjuk az Index címlapján, ahol pár éve még rendszeresen cikizték az összeesküvés-elméletek híveit. NICE!
Kémkedett az Uber az utasok után?: „A cég tagad, de állítólag nyomon követték a hírességek útjait.” – Egy éve még azt is tagadták hogy a vezetőmentes taxi lenne a céljuk :DD
fehér ház – Több résztvevő ledöbbent Trump és Clinton közös vacsoráján – Én is meglepődtem. Ja, nem.„A vita után egy nappal mindketten részt vettek egy jótékonysági vacsorán, a kínos viccelődésből nem volt hiány, Trumpot egy ponton fújolták.” – De miért? Ki is hívott meg kit?
Kivonják a forgalomból az 500 euróst: „Csak bin Ladennek becézték.” – ...és pár évtized múlva újra bevezetik, csak akkor már a névadó lesz rajta ^^
humbug - Chemtrail-hívők, szevasztok!: „Kémikusok megvizsgálták végre a kon­denzcsíkot. Állítják: semmilyen extrém erős mérgező anyag nincs benne.” - Ja hogy a gyíkemberek által fizetett kémikusok szerint minden rendben van? Nincs is több kérdésem...
élet - Minden jel arra mutat, hogy egy Jézus-szobor kinyitotta a szemét: „A hátborzongató jelenetet megörökítő felvételt paranormális szakértők vizsgálták meg, de nem találtak hamisításra utaló jeleket.” – Nem is találhatnak mert ez az Idők jeleinek egyike.
ma is tanultam valamit – Vannak emberek, akik vért könnyeznek: „Az orvosok egyelőre csak találgatnak az okokról.” – Nem kell találgatniuk, lásd fentebb.
Zuckerberg a század végére lenyomna minden betegséget – ...egyetlen eggyel, ami mindenkit kiirtana:
Az ENSZ-főtitkár bocsánatot kért a Haiti kolerajárványért: „Kéksisakosok hurcolhatták be kórt, amely ezrek halálát okozta.” – ...tíz év múlva pedig azt is elismerik majd hogy direkt volt az egész.
Hawking ezer évet sem ad az emberiségnek: „Legalábbis a Földön. Meneküljünk az űrbe!” – Önmagunk elől? Minek? :DDD
Interjú - Nem nézők kellenek, hanem függők: „130 millió előfizető ízlését eltalálni képtelenség - mondja Richard Plepler, az HBO vezére.” – ...de legalább őszinte, bevallja hogy nem a minőségre hanem a függőségre játszanak.
Titkos műholdat indítanak: „A szakértők sem tudják, milyen célt szolgál az NROL-61-es, de legalább a logója nagyon laza.” – Nyilván az a lényeg hogy jó gyíkemberesen nézzen ki a logója, nem az hogy akár atombombát is lehet vele indítani.
Az amerikaiak fele elhiszi az összeesküvés-elméleteket – ...sőt, a magyarok is :) – „Azokat is, amiket csak egy teszt miatt találtak ki.” – ...mert még azok is hihetőbbek a CNN-nél:
:DDD - A legbizarrabb sztárpletykák és konteók: „Tudta? Jay-z az Illuminátusok tagja! Ez a titkos csoport irányítja valójában a világot, de tovább is van: Beyoncé és Jay-Z év gyermekét ugye Blue Ivynak keresztelték. Ez visszafelé olvasva Eulb Yvi, tehát latinul Lucifer lánya. Sőt, a Gawker arra is rájött, hogy a Blue Ivy valóban a "Born Living Under Evil, Illuminati's Very Youngest. rövidítése. Van még kérdés?” – Nincs, én eddig is tudtam ezeket de jó volt mindezt az Index címlapján is olvasni.
A Trump-szavazók fele szerint Hillary Clinton egy sátánista pedofil: „Rémisztő képet fest az amerikaiakról az összeesküvés-elméletekről végzett felmérés.” - A Podesta-botrány meg a Pizzagate után van valakinek kétsége? Na ugye.
Vagy megisztok egy hordó sört, vagy mehettek szexelni a kecskével: „Úgy tűnhet, óriási buli Amerikában egyetemre járni. Nem, nem az. Előzetes a Goathoz.” – Nahát, akkor mégis csak valóság a szkállendbónz beavatás? :D
ma is tanultam valamit - Cunamibombával támadták volna meg Japánt - Ezek szerint már 1945-ben megvolt hozzá a technika. 2011-ben nyilván nem volt semmi ilyesmi!44 négy
A berlini terrortámadás alatt tesztelt a Twitter – Jó tudni. Ja, nem:

ValóVilág         2016.12.21. 08:12:49
Sajnos már ott tartunk, hogy a hír megelőzi az eseményt, (esetleg a hírek világa szervezi az eseményeket).
Lásd 911, előbb bemondták a BBC-ben, mint ahogy bekövetkezett.
(Persze az összeesküvés elméleteknek nincs alapja.)


SZERDA, FEBRUÁR 8.:
WOYZECK VAD NAPJA

0
...a lengyel hátországban.

Nézzük, mi lesz a Félvilágok aktuális részén (HBO3, 22:00) túl a tévében:

Talán ajánlott:
Ide menetrendszerűen egy Herzog-Kinski kooperáció jön tíztől az M5-ön, megintcsak Előszóval. Egy kiskatona félelmei a világvégétől, illetve szenvedései feletteseitől és csalfa barátnőjétől – kb. ennyivel lehetne zanzásítani de így semmi nem jön át az intenzitásából, hogy időnként még akár humorosnak is nevezhetnénk ha nem volna ennyire kényelmetlen nevetni rajta (mert végülis mi vicces van abban hogy egy emberen kísérleteznek is miközben napi szinten megalázzák?). Szász János Woyzeck-víziója Georg Büchner színdarabjára már volt nálunk, az se volt kismiska, de eltörpül amellett a másfél óra mellett amit most kapunk: az egy dolog hogy a húzónév hozza azt a mániákus tekintetet amiről annyira ismert, hogy a rendező szinte kényszeríti a nézőt hogy ne nézzen máshova (a híres borotválós jelenet ahol a kamera percekig mozdulatlanul áll), de még a zene sem nyújt feloldozást, csak ráerősít a kisember megaláztatásaira.

Ajánlott:
HBO 2, 19:30: Apu vad napjai
– ...avagy a magyarítás áldozatai, merthogy az angol Savages itt a családnévre utal, a műfaj pedig (az időnkénti humor ellenére) nem vígjáték hanem dráma, ettől eltekintve minden stimmel. Egy testvérpár (Laura Linney és Philip Seymour Hoffman) kénytelen apjukhoz (Philip Bosco) menni annak rosszabbodó demenciája miatt. Bár régi viselt dolgai miatt mindketten elhidegültek tőle, mélyen belül azért tartanak attól hogy mi lesz ha egyáltalán nem ismeri fel majd őket, és próbálják kezelni a helyzetet a maguk módján...  Nem kell nagyítóval keresni a női rendezőket meg dzseniferlórenszeket ültetni a székbe, elég lenne ha több fény esne Tamara Jenkins-re és a hozzá hasonlókra: itt nincsenek szuperhősök, CGI-orgia, „csak” hétköznapi, mindannyiunkat érintő problémák emberi módon, nagyszerű színészi játékkal. Néha-néha kicsusszan valami ilyesmi is a rémálomgyárból. Nézzétek. És ha már szóbakerült a polkorrekt kettősmérce:

Best of Gender 2016 vol. 2.:
Kanada átírja a himnuszát nemsemlegesre: „Átment a jogszabály a képviselőházon. Egy sort cserélnek le, ha a szenátus is elfogadja.” – Nem tökmindegy? Majd eldöntik :DD
Szoknyában ment iskolába néhány angol fiú, mert melegük volt, de az iskola szabályai tiltják a rövidnadrág viselését – …vagy mert skótok és őrizték a hagyományt. Nem kell mindenben genderlobbit látni!
Félmeztelenül szerepelt az osztályfotón a svéd lány, mert elege lett abból, hogy ezt csak fiúk tehetik meg: „Hanna Bolander utána blogján magyarázta meg, mennyire nem normális, ahogy a női testekhez viszonyulunk.”  - Nahát, esküszöm nem tudtam hogy Svédországban félmeztelenül szokás osztályfotózkodni! Ma is tanultam valamit!44!négy
Az év utolsó tanítási napján hóembereket építettek Svédországban a gyerekek – Remélem csupa gendersemleges hóemberek készültek, főleg mert ugye a hóember az nem csak félig meztelen!!
A Tesco ötösre vizsgázott szexizmusból Mikulás alkalmábólMUHAHA, mint a Csinibabában a rendőrnő: „(…) A hipermarket szerint úgy tűnik, a "női ajándékok" közé (amelyek egyébként itt egytől egyig a házimunkához kapcsolódnak) nem illik egy konzol. Hát igen, az asszonyok csak vasalgassanak meg botmixelgessenek, hogy is jutna eszükbe esetleg szórakozni, játszani egy kicsit, pláne ilyen férfias dologgal, mint a videójáték. Ezúton szeretnénk gratulálni a nyereményjáték kieszelőjének progresszív nézeteihez, pont erre van szükség a Kövér Lászlók, Harrach Péterek és Ákosok országában.” – Remélem már kirúgták ahogy a 444 cikke után tették a drogossal szemben intézkedő rendőrrel!44 négy
Ilyen az, amikor tinilányok programoznak: „Pedig normálisan néznek ki, a szünetben csicseregnek, rohangálnak, és együtt mennek pisilni. Skool: programozás, lányoknak, ingyen.”Wait, a challenger appears:
Svédország bevezetné a sorkatonaságot: „2019-től újra kötelező lenne a sorkatonai szolgálat, ezúttal a nőknek is.” – Remek alkalom megmutatni hogy a programozás-gamerkedés mellett egyéb férfitevékenységekben is otthon vannak! Kicsit sajnálom is ilyenkor hogy nálunk bezártak a bányák rendszerváltáskor, biztos tolonganának a fegyinfósok a vájári meg nehézgépkezelői állásokért!!
iszlám – Egyenlő vérdíj az iráni nőkért – Nem, szó sincs vérdíjról, pont ellenkezőleg: „Korábban a nők kevesebb kompenzációt kaptak a biztosítóktól, mint a férfiak.” – Ez bizony hatalmas lépés! Ki tudja, száz év múlva talán majd szavazhatnak és autót is vezethetnek!
Szőrös női lábakat az utcákra! – Sőt, lehessen szakálluk is! EGGGY-GYEN-LŐ-SÉ-GET!!!!44! négy
Saját unokáját szülné meg egy brit: „Egy 60 éves nő azt állítja, lányának utolsó kívánsága volt, hogy lefagyasztott petesejtjéből az anyukája szüljön gyermeket, de a bíróságot erről még nem sikerült meggyőznie.” – …és ha fölnő, a mama elveszi feleségül. Most miért, lehet hogy tíz év múlva ez lesz a kötelező!
Ez a fiú lány akart lenni, de nem baj, mert a húga meg fiú: „A connecticuti testvéreknek tinédzserként esett le, hogy „felcserélődtek” a nemeik.” – …és felnőttként majd leesik nekik hogy akkor cserélődött fel amikor ők maguk felcserélték ^^


CSÜTÖRTÖK, FEBRUÁR 9.:
CHILDREN OF THE NIGHT...

0
...unite.

Horror rovat:
...de inkább a borzongás hiánya ami ijesztő mindkettőben, kezdjük az előbb (nyolckor) kezdődővel az HBO-n. Értem hogy Daniel Radcliffe mindent megpróbál hogy végleg elvágja a heripotteres szálakat, de ami a Fekete ruhás nőben még csuklóból ment neki, az a Victor Frankensteinben már erőltetve sem, ergo csak elvágja magát vele előttünk. Eleve hogy lehet Mary Shelley klasszikusát 99%-ban a kreatúra nélkül elmesélni? OK, lássuk az egészet a doktor ABSZTINENC asszisztense szemszögéből, de akkor miért nem róla nevezték el, és mitől kell megijednünk (mármint a befejezésnél megelőlegezett folytatáson kívül)? Mit keres benne a Notre-Dame-i toronyőrére hajazó szerelmi szál az elején a cirkuszban a púpos Igor és a trapézművésznő között?  Miért kellett a BBC Sherlockját Andrew Scott szerepeltetésén túl is idézgetni? Stílusnál maradva, éjjel 01:10-kor egy koprodukciós majdnem-horror a Mozi+ műsorán, bár akkor sem vesztünk semmit ha kihagyjuk, a Gyermekek a sötétből pont annyira sablonos mint a címe is sejteti: egy házaspár gyerekestül új helyre költözik hogy a nő apjához közelebb lakjanak (és hogy ezáltal ő is papánál dolgozhasson), de az idillbe belerondít a természetfeletti, a kislány előbb furán kezd viselkedni majd el is tűnik. Stephen Rea tűrhető a sötét titkotat rejtegető papírgyáros apaként (talán nem nagy SPOILER hogy ő és a többi régi lakos a kísértetjárás igazi oka), viszont Julia Stiles a vége felé többet kiabál (és sokkal inkább túljátszva) mint Shelley Duvall a Ragyogásban.

Talán érdemes:
Duna TV, 21:55: Megőrjít a csaj
– Engem meg inkább az őrjít meg hogy a korábban művészkedésben remeklő Peter Bogdanovich 2015-ben egy Jenifer Anistonnal súlyosbított romantikus vígjátékkal adta el a lelkét Hollywoodnak (és ezen még az önmagát játszó Quentin Tarantino és a számtalan mozis utalás sem segít). A She's Funny That Way egy színésznővé avanzsált prostiról szól aki élete lehetőségét, harmincezer dollárt kapott az újrakezdésre egy (amúgy házas) musical-rendezőtől (ez a manus hobbija, a testi örömök mellett az önzetlen segítség). A lány ennek örömére elmegy a férfi legközelebbi meghallgatására amire a fickó felesége is „bejelentkezett”... A szálak innentől összecsavarodnak, akár Woody Allen is rendezhette volna és ez most nem dicséret:  minden összefügg mindennel, például a rendező egyik színésze is látogatja a rosszlányokat, egy író pedig beleszerelmesedik az épp csak debütáló ex-escortlányba. Aki nem ismeri Bogdanovich munkáit az jól fogja magát érezni vele mivel sikeresen idézi fel a régi pörgős, nagyszájú felnőttkomédiákat (Lubitsch, Hawks), de azok ugye nem referenciaként meg idézetgyűjteményként készültek, ellentétben ezzel.

Nem érdemes:
Retekklubb, 21:25
– A folyton comeback-elni akaró táncos-komikus ex-miniszterelnököt idézve hamar eljött az igazság pillanata a Mi kis falunk számára és az hogy elsőre tarolt, nem jelent semmit, gyaníthatóan a nézők nagy része úgy látta kétszer az első részt, akárcsak én, azaz először és utoljára. Nem egy Menzel, nem egy Indul a bakterház, de még csak nem is egy Kisváros, tényleg egyszerűbb lett volna leszinkronizálni a szlovák sorozatot a mindenáron való átültetésnél. De van lejjebb:

Kiemelten nem ajánlott:
Csak most tűnt föl hogy közben fűmősoridőben (kilenckor) ránk eresztettek egy prostitúciót normalizálni akaró komédia-sorozatot is amely már a második részénél tart. Brazília eddig is összefonódott a könnyűvérű nőkkel és a karnevállal ahol könnyebb nemi betegséget kapni mint egy pohár vizet, de most még erre is rátesznek egy lapáttal: három (nem mellesleg "gyönyörű") nő próbál rövid idő alatt minél több kuncsaftot begyűjteni, teszik ezt ilyen viccesen-poénosan, mert ez a szakma csupa móka-kacagás, amint azt Nancy esete is megmutatta. Ha a Biznisz férfiszemszögből készült volna, már vonulnának az érdekvédők az HBO3 főhadiszállása elé, ehelyett ugyanúgy állnak hozzá mint az Index-origó tényfeltáró riportjaihoz: "Há' mé' olyan nagy ügy hogy valaki a testéből akar élni? Attó' még jó anya és még jobb nő, különben is, euróban fizetnek, szóval  mindenről a kliensek tehetnek akik az eurót hozzák, ez má' feminizmus!" Nem, rohadtul nem az, és Budapest már anélkül is Európa Bangkokja hogy ilyen sekszésnyújorkosan jópofizva népszerűsítsék ezt a fajta életpályát :((((

Kis hírek a nagyvilágból:
...még mindig 2016-ból:
Elhallgatott nemierőszak-botrány szedi szét az álomsztorit: „8 év alatt a semmiből csináltak egyetemi amerikaifocis sztárcsapatot egy texasi kisvárosban. Nagy eredmények, új stadion, topjátékosok. Aztán kiderült, mi zajlik a háttérben, és mit próbálnak eltussolni.” – Jajj, ne kispályázzanak, basszanak hozzájuk meg Nate Parkerhez is egy Oscar-díjat oszt' jónapot!
Közel száz brit futballklub érintett a pedofilbotrányban: „83 gyanúsított került a rendőrség látókörébe, 350 áldozat lehet.” – Bezzeg a franciák milyen gálánsan megoldották, szupermodellt csináltak a csajukból!
Nincs senki, aki eltemetné a négy nőt meggyilkoló balástyai rémet, mert nem maradtak élő rokonai – Húzzák le a vécén, dobják a kukába vagy etessék fel disznókkal.
A franciák már tudják, ki tervelte ki a párizsi és brüsszeli terrort – Jobb később mint soha, végülis ezért fizetik arrafelé a nemzetbiztonságot. Ja, nem jobb :(((
Értelmiségi gerillából szerethető tömeggyilkos: „Fidel Castro túlélt 11 USA elnököt és megszámlálhatatlan agyafúrt merényletet. 90 évesen meghalt az utolsó nagy kommunista diktátor is.” – Hát igen, vannak szerethető diktátor-tömeggyilkosok is ^^
Idén 150 embert végeztek ki Szaúd-Arábiában: „A halálbüntetés az új norma a Perzsa-öbölben.” – ...és ekkor felszállt az Enola Gay, hogy oda is elvigye a demokráciát. Ja, nem.
helló magyarok - Meleg helyzet Katarban: „Homoszexualitás és egy világ, amely megnehezíti az ottani másság életét” – Micsoda?! Sürgősen el kell oda is vinni a demokráciát. Nade komolyan, egyszeri hülye bloggernek feltűnik hogy a melegjogok és a saria nem kompatibilis, és ezt pontokba foglalja, kifejti, mintha Amerikát fedezné fel... Nap kommentje 1.:

átlátó 2016.10.25. 23:59:35
Három ok, amit meg kell ismerned.
Megdöbbentő. Hihetetlen. Fölülmúlja a képzeletet.

Kettős Mérce – A magyarnak kussolj a neve: „Nem lehetünk csendben. (...) A mítoszok népnevelő és államalkotó erejéről nem csak Antal József, hanem például Nietzsche is sokat tudott: „íratlan törvényt maga az állam sem ismer erősebbet, hatásosabbat a mitikus alapnál, mely igazolja az államnak a vallással való kapcsolatát, bizonyítja, hogy az állam mitikus elképzelések valóra váltása.” – Ja, ANTAL József, mint nem is olyan rég George ORWEL. Nagyon dolgoztok a polgárháborún, pedig még az iskolát se fejeztétek be :SSS
Reflektor – Magyarország az elmaradt kielégülések hazája: „Akárhányszor csináltunk forradal­mat, minden maradt a régiben.”TI csináltátok a forradalmakat de minden „maradt a régiben” és „elmaradt a kielégülés”? Hát akkor nincs mese, oldjátok meg magatoknak ^^
7óra7 – Zrínyivel akarták erősíteni a fiatalok nemzeti identitását - nem ment...: „Még azért is vért izzadtak, hogy egy amatőr középiskolás produkció színvonalát súrolják.” – ...és ti ennek nagyon örültök, gondolom.
ma is tanultam valamit – Az egri várvédők sorsa: balta a fejbe, kötél a nyakba: „Az egri várkapitányság nem nyugdíjas állás volt, sokkal inkább rossz ómen.” – Mennyivel egyszerűbb lett volna senki nem védi a hazánkat, mi? Kicsit túl sokat nézitek a Szulejmánt :DDD
Határátkelő – A hazaköltözés nem csak a pénzről szólMUHAHA, hát persze. Előbb éveken át külföldről köpködtök haza aztán amikor rájöttök hogy kint sincs kolbászból a kerítés, egyből feltámad a hazaszeretet...és most már itthon teszitek ugyanezt. Nap kommentje 2.:

Főgebra 2016.11.10. 10:15:18
Én biztos, hogy hamarosan eret vágok magamon!
Nem elég nekem, hogy ott a távoli Amerikában ez az Antikrisztus nyerte meg az elnök választást!
Most végre valaki felnyitotta a szemem, hogy milyen szar, élhetetlen, undorító országban élek, már sok évtizede! Számomra most jött el az öngyilok pillanata!
Broáf!

VISZLÁT SZOMBATON!

 

Kulcsszavak: LESZAROM, rest of, 2016

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés