2017. 02. 18.
Looking lekvár (feb. 18-19.) + The Rest of 2016 vol. 14.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Looking lekvár (feb. 18-19.) + The Rest of 2016 vol. 14.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, FEBRUÁR 18.:
...AKI SZERETI A NŐKET...

0
...rossz ember nem lehet.

Hétvégére az idő mellé szokás szerint a felhozatal is leromlott, mára például mindössze két műsor jut és azok is csak Talán érdemesek:
Cinemax, 20:30 – Ha az azonos neműek házasságát nem is mindenki támogatja azt azért senki sem akarhatja hogy az évek óta együtt élő párok még az özvegyi támogatástól is elessenek. Ezt a problémát járja körül a valós alapokon nyugvó Nő, akit szerettem amiben egy rákbeteg rendőrnő és partnere jogi küzdelmét láthatjuk a macsó és konzervatív környezettel (tágabban New Jersey, szűkebben a férfiközpontú rendőrőrs) szemben, reménytelen ügyük egy harsány aktivistának köszönhetően mozdul el a holtpontról. Amibe bele lehet kötni az a megvalósítás: hiába Hans Zimmer zenéje és Moore hiába jó (mint mindig) Laurel Hesterként ha a rendező és a forgatókönyvíró nem állnak a helyzet magaslatán. A Filmbox Extra HD-n adott Fekete péntek adottságairól sokat elmond hogy már külföldön is több néven (Black Friday, The Kidnapping) futott, érthető okokból: a gyerekrablásokról vagy ezer bőrt lehúztak már, itt is csak annyival tettek hozzá hogy egy bank biztonsági szakembereként dolgozó anyát zsarol meg két rendőr. Plusz érték még hogy a sakkbantartott sem áldozat, inkább mindent megtesz hogy a bűnösök bűnhődjenek (miközben persze azért hozzásegíti őket a szajréhoz). Szerencséjére épp zajlik egy korrupciós átvilágítás is, így „csak” a nyomozók kezére kell játszania a bizonyítékokat... Egyszernézős sztorihoz kései időpont dukál, és valóban: éjjel tizenegy előtt öt perccel kezdik.

TISZTELET! rovat:
...mert 2016-ban is voltak aki kiérdemelték:
32 évett húzott rá nyugdíj után a világ legidősebb papja: „75 évesen ment volna nyugdíjba, megkérték, maradjon, míg megtalálják az utódját.”MAXIMÁLIS TISZTELET, főleg ha római katolikus is mellé!
70 év után újra Messerschmittbe ültek a veterán magyar pilótákTISZTELET, de most azért csak maradjanak az országhatárokon belül :)))
Könyves - 66 válasz Esterházynak: „Dora Kaprálová imádta az Egy nőt, ezért megírta az Egy férfit. Interjú emigrációról és a FEMEN terrorizmusáról.” – És ha nem azért járna neki a TISZTELET hogy Esterházy-rajongó, akkor ezért a pár mondatáért: „Néhány évvel ezelőtt voltam egy filmfesztiválon, ahol FEMEN-aktivisták is részt vettek. Úgy beszéltek, mint a nagy sztárok. Nagyon ellentmondásos érzéseim támadtak velük kapcsolatban. Gyanakodtam és nem bíztam bennük, mert volt egy olyan érzésem, hogy minden tettüket férfiak irányítják. Aztán nem sokkal később olvastam egy cikket arról, hogy ez igazából egy férfimozgalom, ami a női testet politikai terrorizmusra használja. Láttam ezeket a nőket, és azt gondoltam, hogy manipulálva vannak és bizonyos szabályok szerint játszanak, épp, mint a női focisták. A politikai maffiarendszer részei. Ha idős nők mutogatnák a mellüket, akkor talán hinnék nekik és megbíznék bennük, őket igazi sztároknak tartanám.” – Még egyszer: minden nőnek TISZTELET aki átlát a szitán és olvas a sorok között!
Két fiatal srác mentette meg egy Balatonba beszakadó korcsolyázó pár életét: „Szánkóval és faággal, hasalva közelítették meg őket. Életmentő kitüntetést kaphatnak.”TISZTELET!
Erre a férfimodellre igazán büszke lehet az anyukája: „A legjobb 50 férfimodell között van, de ő inkább speciális nevelési igényű gyerekekkel foglalkozna.”TISZTELET, bár minden modell így gondolkodna!
A sárga trikós egy sört és egy pezsgőt is letolt a nyeregben: „Froome harmadszor nyerte meg a Tour de France-t. Váratlan húzásokkal és erős csapattal.”TISZTELET meg minden, de azért verseny közben ha lehet ne piáljon :SSS
ma is tanultam valamit – A programozó, aki Isten parancsára írt egy operációs rendszertTISZTELET, mindjárt update-elem is a firmware-t ^^
randi – 45 kilót fogyott, miután a férje megcsalta és kigúnyolta: „A texasi asszonyt párja kövér tehénnek nevezte a szeretőjének írt üzeneteiben. Nem hagyta annyiban.”MAXIMÁLIS TISZTELET, remélem sokan követik a példáját!
extrém galéria – élet – 5 hete szült, de már jógázik és közben szoptatTISZTELET, de csak ha nem vetkőzik!
Mark Wahlberg: a lányom csak a holttestemen át randizhat BieberrelMAXIMÁLIS TISZTELET, minden '90-es évekbeli zenei bűnét megbocsátom Marky Mark-nak! Zenénél maradva:
A Pearl Jam énekese nem állja, ha a szeme előtt molesztálnak egy nőt: „A zenekar éppen Chicagóban játszotta a Lukin című nótáját, amikor Eddie Veder énekes a színpadról szúrta ki, hogy a tömegben egy pasi éppen egy nővel emberkedik, mire leállította a koncertet és kidobatta az illetőt.”TISZTELET, de még ezt is tudta fokozni:
A Pearl Jam énekese 70 ezer dollárral segített egy férfin, aki 15 éve megmentette - TISZTELET, avagy jótett helyébe jót várj!
Gumicukor – Michael Bublé jól megszívatott egy paparazzitMUHAHA, azt remélem is! TISZTELET!
Gumicukor – Íme, a kisfiú, aki nem ismeri el Jennifer Lawrence munkáját
TISZTELET, remélem megtartja a jó ízlését felnőttként is!
Bocsánatot kért a magyarokat lefitymáló norvég tévés: „Magyar drukker lett az álomsorsolást kiáltó szakkommentátorból.”TISZTELET, vendégem egy sörre. Vagy kettőre:
Szóviccbomba a rendőrségnél: Sörlock Holmes néven rendeztek bűnügyi technikai versenytTISZTELET, ezen akár én is indulhatnék :DD
niche – Kunhalmi Ágnes - a leghitelesebb magyar politikus: „Más politikusnak fele ennyi igazán őszinte momentum sem jut.” – Jár neki is a TISZTELET, és remélhetőleg semmi más, mert:

Willkommenskultur 2017.01.05. 00:53:57
Nagyon hiteles, most látom először.
Remélem 2018 után se látom többet.


VASÁRNAP, FEBRUÁR 19.:
AZ IDŐ HÚRJAI

0
Days of Violence.

Talán ajánlott:
HBO, 20:00
– Valahol örülök a magyar nyelven de világszinten próbálkozóknak, ugyanakkor kénytelen vagyok károgni is, mert a nagy tétekkel együtt jár hogy a nagypályásokhoz mérik a játékost. Madarász Isti (mintha kötelező lenne hogy a rendezőnek emlékezetes neve kell legyen, lásd flígaufbencét), szóval Madarász Isti korábbi rövidfilmje után egy igazi terra incognitán debütált a Hurokkal. Kevés időutazós darabunk van és azokban is inkább csak eszköz valami más elmeséléhez, itt viszont kulcsfontosságú szerepe van a fű alatt gyógyszereket szállító srác (Száraz Dénes) életében aki barátnőjével (Martinovics Dorina) együtt terveli ki a külföldre költözéshez szükséges nagy dobást, az utolsó transzport einstandolását amivel jócskán beleköpnének megbízójuk (Anger Zsolt) levesébe, ha közbe nem jönne a lány bejelentése (terhes) és a címbeli időhurok (amiről a legjobb a legkevesebbet tudni, akkor üt nagyot). Az ügyesen összerakott, filozófiával is megtámogatott szitu egyben talán az anyagi sikertelenségre is magyarázat: a thriller eleve rétegműfaj, ez pedig azon belül is egy speciális helyet foglal el, a Möbius-szalagról meg kevesen hallhattak a mezei mozilátogatók közül. Maradjunk annyiban hogy első dobásnak kiváló és megüti a brit és amerikai indie-k szintjét, plusz remélhetőleg Száraz Dénest is kiemelte a sitcomok világából.

Talán érdemes:
Hét előtt öt perccel
egy 2009-es dizniség a TV2-őn. A Hercegnő és a béka helyszíne a vudu fertőzte New Orleans, ide érkezik egy királyi család sarja akit egy helyi boszorkánydoktor nem is olyan véletlenül GYÍKKÁ békává változtat. A herceg utolsó reménye hogy igaz amit a mesekönyvekben olvasott és egy szép lány csókja elég hogy elmúljon az átok. Nos nem, viszont eztán két béka rója a város bűnös utcáit egy ultimate varázslót keresve és ismerkedve egymással... Mint az álomgyár majd’ összes gyerekeknek szánt művét, ezt is igyekeztek felnőttkompatibilissé tenni (utalások a stúdió korábbi munkáira, stb.), de a legjobb mégis az hogy legalább próbáltak visszatérni a régi animációk hangulatához (miközben azért a közreműködők közé bevonták a Pixart is), ja meg hogy megidézték a Mély Dél zenei világát, bár a fő közönség ezek ismerete nélkül is élvezni fogja. Nagyon nagy váltás: bár lassan torkig lehetünk az elmúlt nyolc,-és ötven év felemlegetésével, fél tízkor egy autentikus (harmincéves) doksi vár minket a Duna World-ön aminek fő erénye hogy rávilágított a „népköztársaság” nevében rejlő önellentmondásra. A független jelöltek ma még nehezebb helyzetben vannak mint a késő Kádár-korban, de azért jó tudni hogy akkor is voltak próbálkozók és hogy a „demokráciában” ugyanúgy ért véget a kísérletük mint a demokráciában. A fiatalabbak nem emlékezhetnek az 1985-ös kirakatválasztásokra, így azokra sem akik indulóként elhitték hogy tényleg számít a szavuk, a Jelölöm magam remek emlékeztető arról hogy a szavazás mindig is egy bolhacirkusz volt, a kártyákat pedig előre leosztották: a jelöltet és az őt kísérő tévéstábot előbb kesztyűs kézzel, majd egyre határozottabban próbálják a tűztől távoltartani...

Nem érdemes:
AXN, 21:00
– Mintha Saoirse Ronan is elkezdene liamneesonosodni, ugyanis a Violet és Daisy akár a Hanna: Gyilkos természet viccesre kasztrált változata is lehetne csak itt két női bérgyilkost kapunk (Alexis Bledel a másik) akik erkölcsi gát nélkül végeznek bárkivel hogy legyen elég mani a csajos nagybevásárlásokra. Ezért vállalják el a következő megbízatást is, ám nem várt akadályba ütköznek: a kiiktatandó alany (a Sopranós Gandolfini) ugyanis szinte kívánja a halált... A tarantinós erőszakosság és a legrosszabb lánymagazinos affektálás között ugrálunk, gondolom ezért sorolták be vígjátéknak, de itt max. a készítők röhöghetnek és ők is csak a néző háta mögött. És ugyan mit gondolhatott a retekklubb amikor megvették Travolta 2015-ös mellényúlását? Hogy bárki kíváncsi lesz a magasFeszültségű vezetékeken dolgozók problémáira? Kit érdekel a valóság még úgy is hogy bedobnak egy szerelmi szálat meg a kezdő és régi szaki közti ellenségeskedést is (hogy az aktuális munkaterületükön pusztító Évszázad Viharáról ne is beszéljünk)? Én vagyok az első aki az átlagembereket hiányolom a médiából, de azért ennyire ne fogyjanak már ki az ötletekből, ha meg mától a melósok lesznek a hősök akkor ábrázolják őket korrekten! Ha minden villanyszerelő annyit inna és úgy végezné a munkáját mint az itteniek, egy se érné meg a nyugdíjkorhatárt. Ja és ha valaki Sharon Stone intelligenciahányadosával jön azt innentől körbe fogom röhögni, ha annyi esze lenne nem vállalta volna el ezt a buktát (sőt, ha egyáltalán lenne esze akkor nem a villantása lenne a legemlékezetesebb az Elemi ösztönből). Egy szó mint száz, 21:35-kor a kábelesek kalandjai helyett inkább válasszuk a kábelfektetést – bár annak igazából hétfőn jön el majd az ideje, de jut még mára kerülendőség, méghozzá a rivális kanálison:

Talán ismétlés, biztosan nem érdemes:
...mert a Fény halála csak megerősít a tudatban hogy egyre kevesebb a remény mind Paul Schrader, mind Nicolas Cage magáratalálására, ez gyakorlatilag annyira semmilyen hogy akár egy Steven Seagal-remekmű is lehetne, a története megvan hozzá: visszavonuló CIA-ügynök nyugdíja előtt még le akar számolni esküdt ellenségével aki két évtizeddel ezelőtt megkínozta. A szkript mellett a helyszínekről (Kenya, Románia) is ordít a teszkós olcsósítás, és mintha a TV2 is direkt a nézők elijesztésére játszana rá a féléjféles időponttal. Engem meggyőztek: kihagyom.

Remake rovat:
3., befejező rész:
mozitekercs – Még több önálló Han Solo film jöhet: „A Lucasfilm és a Disney hivatalosan is bejelentette az új Han Solot és megosztották további terveiket.” – Remek! És ki lesz benne a hanszoló? LOL!
Django feltámad: „Franco Nero főszereplésével készül a spagettiwestern folytatása.” – Lásd fentebb...fiatal arcok, új sztorik nincsenek?
30/40 – Bridget, ez remek noi munka volt!: „A Bridget Jones babát vár pozitív csalódás, mert ugyan tele van hab­csókkal, de közben orjítoen vicces is.” – ...vagyis innentől minden szingli babát akar majd? És hol maradtak a cikkből az ékezetek?!
c:c – Az új Sherlock olyan látványos lesz, mint egy James Bond-film – Mármint az ÚJ James Bond-ok? Kezdhetünk félni... –  „Már ha végre egyszer látjuk: erre az előzetesre is már két és fél éve vártunk.” – Á, vannak amiket régebb óta (NEM) vár a világ:
Kijött a Trainspotting 2 első előzetese: „Nem derül ki belőle túl sok minden, de húsz év után már ennek is nagyon lehet örülni.” – Igen, jól olvastátok: annak lehet örülni hogy semmi nem derül ki belőle.
Az év legjobb horrorhíre egyben a legrosszabb is: Shyamalan feltámasztja a Mesék a krpitából sorozatot – Remélem ő lesz benne a kripta őre :DDD
Újabb kultfilm remake-je készül - ...ezúttal a Jákob lajtorjája az áldozat. Nem baj, tőlem egy centet nem fognak kapni, még az előzetesét se fogom negnézni jútúbon.
Lesz Bad Boys 3, csak nem tudni mikor: „2017 nyarára tolták el a premiert, holott még forgatókönyv sincs. Will Smith addig sci-fit forgat.” – Ó, a forgatókönyv hiánya nem gátolt meg még egy forgatást sem...
d – Jön a Harley Quinn-mozi?: „Az Öngyilkos osztag még sehol sincs, de már spin-offról suttognak.” – Azóta már tudjuk hogy valószínűleg a spin-off is szar lesz.
Mi viccesebb Zsákfosnál? Ha két Zsákfos idegesíti Jean Renót – ...és mi a jobb Gianna Michaelsnél? KÉT Gianna Michaels, de egyszerre! LOL!!4 – „18 évvel a Jöttünk, láttunk, visszamennénk 2 után itt a 3. rész. Sajnos nem olyan jó, mint a régiek.” – Jöttem, láttam, meglepődtem. Ja, nem.
Elképesztő számú vendégsztár lesz a Pusszantalak, drágám! című sorozat filmváltozatában – ...de még ez sem fogja menteni. Basszus, majd’ húsz év után mozit csinálni belőle azért elég gáz!
Bréking! Jön az É L Ő S Z E R E P L Ő S Pokemon!!! – Fogadjunk hogy pornóverzióban már ebből is volt élőszereplős...
Így néz ki Scarlett Johansson animehőskéntNap kommentjei, mert rögtön kettő is van:

Sipylos 2016.06.09 07:58:16
Alig várom hogy lássam hogy szakadnak le az izmok a fémtestről a film végén...

totorohun 2016.06.09 08:08:32
Én a meztelen nyitóképsorokat várom :)


VISZLÁT HÉTFŐN!

Kulcsszavak: rest of, 2016

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés