2017. 02. 25.
Lapp gigászok arca. (feb. 25-26.) + The Rest of 2016 vol. 16.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lapp gigászok arca. (feb. 25-26.) + The Rest of 2016 vol. 16.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, FEBRUÁR 25.:
JÁTSZD VISSZA, SÓLYOMSZEM!

0

The 4th Itude.

Talán érdemes:
Fél kilenckor a sokadik emlékezetkiesés-rekonstrukciós dráma a Cinemax 2-őn amiben egy londoni fickó próbálja Visszajátszásokból megérteni, mi történt vele: amilyen jól hangzik elsőre a busás fájdalomdíj amit a balesetet okozók adtak neki, később annál jobban kezdi érdekelni az adakozók kiléte és hogy miért kérnek tőle cserébe hallgatást, de főleg, mi történhetett azalatt amíg ő kómában volt? Azzal kezdi hogy a kapott pénzből megbíz pár színészt hogy újra meg újra eljátsszák neki a történteket, de a (fokozatos) megismerés ebben az esetben sem jár feltétlenül együtt a megnyugvással...

Sorozat, talán érdemes:
Kilenctől
egy rejtélyekkel övezett nyomozás a Spitzbergákon (na meg a Filmbox Plus-on). Az északi szigetvilág nehéz megközelíthetősége mellett különös hangulatáról nevezetes, csoda hogy 2015-ig kellett várni hogy felfedezzék maguknak a tévések. Vágjunk a közepébe: Fortitude városa az a fajta eltúlzott tökély amiben rendszeresen elő szoktak fordulni levágott fülek meg farönköket simogató hölgyek (hogy a baglyokról ne is beszéljünk), és nem is kell ezekre sokat várni. Nem véletlenül idézgetem a Twin Peaks-et meg a Kék Bársonyt mert itt is látszólag sima ügy (egy kutató megölése) az ürügy az egyre bizarrabb eseményekre amiket Stanley Tucci próbál megoldani helyi kúperügynökként. Ami esetleg negatívum lehet hogy (a vége felé) ebbe is jut egy keményebb vérengzés, úgy látszik nem volt elég a misztikum, mindenképpp kellett valami kézzelfogható sokk :SS Ugyanitt maradva 21:50-től lesz még egy igazi first world problémázó miniszéria is ahol két női újság cicaharcát kísérheti figyelemmel aki akarja. Még ha Európában vagy Amerikában játszódna, ez akkor is csak rétegműfaj lenne, viszont azzal hogy ausztrál (!) Lapóriások szerkesztőnői vetélkednek egymással csak még tovább szűkítették az esetleges befogadókört. Ami egyedül egyetemes lehet benne az a celebipar, viszont nekem ez már egy ok rá hogy LESZA kihagyjam.

Konteó rovat, best of 2016 vol. 2.:
Véletlenül minden dán személyes adatait elküldték Kínának: „A sima CD-ket tartalmazó boríték felbontva jött vissza a kínai vízumügyi irodából.” – Nyilván véletlenül, mert vannak ilyen véletlenek, lássunk is egy párat:
Kamu emberáldozatot mutattak be a CERN-ben: „A tudományos szervezet vizsgálódik, nem tetszik nekik ez a fajta humor.”MAGYARUL: az emberáldozat valódi volt, csak az nem tetszik nekik hogy feltűnést keltett.
6 év 66 nap után nemzetközi kupában a Hertha – Véletlen? Aligha!!4
Rejtély – Emberi koponyát találtak a Hollywood feliratnál, nem tudni, kié – Gondolom egy áldozaté:
Gumicukor - Elijah Wood szerint Hollywoodban a pedofília mindennapos – Na haver, kimondtad az igazat, innentől te is elbúcsúzhatsz a karrieredtől :SSS
Meghalt a pornós, aki erőszakkal vádolta James Deent – Mondom, vannak ilyen véletlenek, gondolom előtte véletlenül ráhagyta a teljes vagyonát is.
Kína magával ránthatja az egész világgazdaságot: „Hét év alatt jobban eladósodtak, mint Amerika a 2008-as válság előtt, egyes befektetők szerint jobb bele sem gondolni a helyzetbe. Akik viszont belegondolnak, egyre borúlátóbbak.” – ...és az Idők Jelei ezt is előbb írta meg...
urbanista – Többszintes luxuspincék London belvárosában: „Felfele nem lehet terjeszkedni, ezért a föld alatt építenek mesebeli palotákat a milliárdosoknak.” – Nyilván ezért, és nem azért hogy világégés esetén legyen nekik bunker:
napicsárt – Így oszlana meg a világ lakossága, ha csak 100 ember élne a FöldönKeep calm, már dolgoznak rajta:
zöldhullám – Tömeges éhhalált okozhat a klímaváltozás: „35 éven belül félmillió ember nem jut az életben maradáshoz szükséges táplálékmennyiséghez.” – ...és ha ez sem jön be, akkor van mááásik:
Új világbetegség a láthatáron: „Támad a sárgaláz, ha nem tesznek ellene, akkor világjárvány lehet.”MAGYARUL: tesznek arról hogy világjárvány legyen. Vagy legalább egy világháború:
Páncélos haderőt telepít az USA Kelet-EurópábaÉv kommentje-candidate:

toll a füledbe 2016.03.30. 20:01:25
jaj de fasza osztanak rágót az életben maradtaknak?

Figyelünk, mert tudjuk, hogy bűnözni fogsz: „Bár a Különvéleménytől messze vagyunk, a bűntények szoftveres előrejelzése egyre jobban pörgő iparág. Mindent megold, vagy konzerválja a problémákat?” – Nem mindegy? Gondolom nem kérdezik meg a népet hogy bevezethetik-e...
mediq - egészSÉG - Dr. Nagy Testvér nem enged majd édességet enni?: „Nemsokára eljöhet az az idő, amikor egy nagy adag rántott hús (...) vagy némi lustaságból fakadó inaktivitás nagyobb egész­ségbiztosítási díjat jelent majd. A biztosítócégek figyelni szeretnék majd az alvás- és sportmonitorozó alkalmazá­sokból származó információkat is. Jó ez nekünk?” – Mármint nektek, buta birkáknak, akiket kütyü kelt és altat, akiknek a vécépapír mondja meg hogy mikor kell segget törölni? Igen, nektek jó lesz, meg is magyarázzák, miért: „A jelenlegi egészségügyi helyzet pénzügyileg nem fenntartható. (...) Fel kell fejlesztenünk az egészségbiztosítási rendszert, hogy a kibontakozóban lévő technológiák segítségével motiválhassuk egymást a jobb életre. Tekintve, hogy egyre több ember él a viselhető szenzorok által biztosított lehetőségekkel az egészségesebb élet reményében, ez a folyamat már elkezdődött.” – Hé, eddig nem az volt a mantra hogy több orvos kell? Most már őket is gépekkel helyettesítenétek? És igen, az esetleges túlkapások ellenére ezt jelölték ki kötelezőnek: „(...) valószínűleg tanúi leszünk pár túlkapásnak a kormányok és a biztosítótársaságok részéről. De végeredményképp, ha meg kell osztanom a fitneszalkalmazásom adatait az egészségbiztosítómmal, hogy egészséges életet élvezhessek egy igazságosan finanszírozott ellátórendszerrel, ám legyen. (...) Az egészségbiztosítás jövője biztosítani fogja, hogy mindnyájan hozzáférjünk az ellátáshoz, miközben Dr. Nagy Testvér távol marad a magánéletünk titkaitól.”MUHAHA, hát persze:
Egy évtizede lehallgathatja a titkosított kommunikációt az NSA – Kizárt dolog. Ja, nem:
Még könnyebb lenne az FBI-nak a hekkelés: „Bármilyen bíró bármelyik gép feltörését engedélyezhetné, bárhol is van.”EJRÓPA SEGÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍCCCSS Szerintem ez a Népnek a Biztonságát szógállllya, így belefér a Demokrácijjábba!44
napiapp – tech – Ilyen fenevad lesz 2017 legjobb mobilja: „A jövő trendjeit meghatározni sosem egyszerű feladat. Mit várhatunk, milyen hardver elemekkel és alkatrészekkel fog rendelkezni 2017 legjobb, legerősebb mobilja. Röviden: laptop teljesítmény és mozis tv felbontás.” – ...és lehet majd vele vásárolni is, sőt csak vele lehet majd:
Mandiner - Zajlik a háború a készpénz ellen – ...olvashatjuk az Index címlapján azt amit korábban elintéztek mint összeesküvéselméletet.

 I_Isti 2016.03.02. 13:28:31
Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek;
És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma.
Mi a valószínűsége annak, hogy kb. kettőezer évvel ezelőtt, egy galileai halász - még ha valószínűen pap felmenőkkel rendelkezett is - le tudjon írni egy abszolút kp mentes társadalmat?

ma is tanultam valamit - A 666-os szám nyomában: „Az első hét prím négyzetének összege, de mi köze van ehhez Nérónak és az Antikrisztusnak?” – Nyilván semmi, a Biblia tévedett, János is, sőt, megcsippelni sem akarnak senkit, oszoljunk, oszoljunk, nincs itt semmi látnivaló.
A fenevad száma a fenevad számában - rejtett 666 a Doom zenéjében – Biztos csak véletlen ez is.
kívül tágasabb - Eddig nem látott képek 2001. szeptember 11-ről: „A képeken George Bush elnök látható a támadás óráiban.” – Ezek szerint mégiscsak ő támadott? Jó tudni!44 négy Még két dolog tűnt fel a fotókat nézegetve, az egyik:

odamondó 2016.06.04. 05:54:23
Ezeken George W. Bush akkori elnök látható a támadás pillanataiban
He mi van? Nem az iskolában volt amiről még videó is van? Ott súgták meg neki és fosott az egészre. Vagy megint történelem hamisítás a cél.

...és a második, még gyanúsabb elem:

Afrika steht an der Elbe 2016.06.03. 22:17:26
Olvas a Bush? Ne már.


VASÁRNAP, FEBRUÁR 26.:
MINDENKI MÁSKÉPP NYERŐ.

0
Lányaim, csak énekeljetek.

Talán érdemes:
Féléjfélkor
francia-amcsi akciózás az HBO-n: egy félreértésből fakadóan egyszerű zsetolvaj (Idris Elba) kerül terrorgyanúba (véletlenül pont rossz táskát lopott el ami véletlenül felrobbant miután magához vette belőle az értékeket), ezért hogy tisztázza magát (LOL), együtt kell működnie az ügyet vizsgáló amerikai kormányügynökkel (Richard Madden). Szinte várom hogy felbukkan Luc Besson neve is a stáblistán, az ő mostani munkásságára jellemzők a szerethető bűnözők és az ezek ártatlanságát (LOL) pillanatok alatt átlátó szimpatikus CIA-sok, de nem: a Forradalom napján James Watkins rendezése aki sikeresen koppintja a francia stílusát és ötvözi az Elrabolva-széria pörgésével (gondolom arra akartak utalni akkor is amikor a Bastille Day mellett még The Take címmel is forgalmazták), de idézgetik még a Bourne,- és Die Hard-összest is, ergo attól függően okoz tartós (=újraézhető) élvezetet hogy ki mennyire preferálja ezeket, bár miért válasszuk az epigont ha ott van az eredeti? Még azt érdemes tudni róla hogy a bemutatót beárnyékolta a pont akkor történt pont hasonló merénylet pont Párizsban – még ez a tény a legemlékezetesebb belőle. És nem ez az egyetlen feltűnően átlagos darab ma este mert ott lesz még a Film+2-őn a Halálos pénz is ami abszolút tizenkettő egy tucat krimi, és amit a Ffférffffiaknak Kate Hudson meztelenkedése, a nőknek meg talán James Franco tesz majd elviselhetővé fél tíztől, ezektől eltekintve rényleg ezer másikkal össze lehetne keverni. Már a nyitás is a Sekély sírhantot idézi: egy Angliában élő, megélhetési gondokkal küzdő amcsi házaspár anyagi problémái megoldódni látszanak amikor halott bérlőjüknél egy valag pénzt találnak (az ok is a Shallow Grave-ből van: drogtúladagolás). Először természetesen épp csak annyit akarnak elvenni belőle amennyi a költségeiket fedezi, de ahogy szokás, ezek egyre nőnek, a keret pedig pont akkor fogy el amikor felbukkan a szajré gazdája aki nem éri be megható mesékkel. Anélkül hogy nagyon elSPOILERezném csak annyit jegyeznék meg hogy a befejezés sem saját kútfő, lehet külföldön is a kelleténél többet ismétlik a Reszkessetek betörők!-et SPOILER VÉGE. Más. Újra van kinek drukkolni Oscar-ügyben: a Mindenki egy korrekt rövidfilm a rendszerváltáskori iskolák világából, itt az új tanuló kislány talál a kórusban barátra és vele a saját hangjára, nem csak zenei értelemben mert ezután ketten, bátrabban kritizálják a suli és a tanerők visszásságait... Kezdés 21:05-kor a Duna TV-n, utána ugyanitt 00:50-től az is kiderül, terem-e Deák Kristóféknak babér az Oscar-díj átadáson. És ha már szóba került az iskola:

Kössz, oktatás! rovat, best of 2016:
Könyves – Az iskola olyan, mint a totális diktatúra, de legalább jókat lehet röhögni:
„Szeptember elseje mindenkinek egy kisebbfajta sokkot jelent, a megpróbáltatásokat Szily László túlélőkalauza segít kiheverni.” – Igen, az iskolában mindennapos a személyi kultusz és a renitens tanulók kivégzése...ja, nem, épp hogy ők verik a tanárokat, csak ebből nem lehetne ilyen jópofa könyveket írni:
Ököllel ütöttek egy pesterzsébeti tanárnőt: „A szülők azzal támadtak rá a pedagógusra, hogy megverte a gyereküket. A tanárnő nem tört meg.”
Elkapták a pesterzsébeti tanárverőket: „Felfüggesztettet kaptak gyorsított eljárásban.”MAGYARUL: megússzák.
Az Egyesült Államokban újabb szöget vertek a házi feladat elnevezésű borzalom koporsójába – Meg is lesz az eredménye, ahogy a kézírás-oktatás beszüntetésének is:
A híres rapper nem hiszi el, hogy a Föld gömbölyű: „Úgy fest, a slágerlistákat rendszeresen meghódító B.o.B. nem elégszik meg a zenei sikerekkel, tudományos babérokra tör. Az utóbbi napokban a Twitteren igyekezett leszámolni a közkeletű téveszmével, miszerint bolygónk gömbölyű lenne. Egy neves fizikus sem volt képes meggyőzni az ellenkezőjéről.” – Hát, imám még mindig lehet belőle, amúgy meg:

martonka1 2016.01.26. 16:50:09
A székely mondás szerint:
- A víz nem ital.
- A medve nem játék.
- A rap nem zene.
Ezek után a véleményén sem csodálkozom...

Szabaduljunk ki az oktatás halálvölgyéből!: „A gyerekek különbözőek, kíváncsiak és kreatívak, erre a három dologra kell reflektálnia minden sikeres oktatási rendszernek. Sir Ken Robinson, hősünk.” – Bírom hogy minden ilyen formabontó tanár egyből „hős” meg példakép, bezzeg a hétköznapi hősökről akik „csak” vesződnek az átlagosnál rosszabb gyerekekkel azokról soha egy szó sem esik...ja, de:
f5 – tanítani – „A tanárok pont szarnak ránk“: „Ki lehetne jobb kritikusa az oktatási rendszerünknek, mint egy tanuló? (...) Vendégszerzőnk 16 éves, középiskolás. Harcos. Igazi harcos, aki legtöbbször kimondja, amit gondol. Nem mindig korrekt politikailag, nem mindig kedves, és nem mindig óvatos. Kamasz. Most éppen az iskoláról írt. Olvassátok szeretettel.”ÉDES FASZOM! Még csak 16 éves és már platformot kap az agymenéseihez? Most kéne berakni egy sóbányába mielőtt felnőttkorára belőle is megélhetési forradalmár vagy ami még rosszabb, hivatásos politikus válik :SSS
Bikiniben twerkelt a tanárnő, most nincs állása – Á, csak megelőzte a korát:
prominent 18+ libidó – Sztriptíztáncosnővel ünnepel­ték az érettségit a gimisek: „Bent az iskolában. A tanároknak azt mondták, a jogegyenlőségről lesz előadás, vetkőzés lett a vége. Videó!” – Most miért, lehet hogy innentől ez a követendő irány:
csoportkép – Egy egész középiskolai osztály vetkőzött meztelenre egy fotó kedvéért – Az avignoni diákok ruha nélkül készítették el osztályképüket. Még a tanáruk is csatlakozott!: „Ilyen is csak Franciaországban képzelhető el: Az Avignonban található Federic Mistral nevű középiskola egyik osztálya radikálisan gondolta újra az osztályképek jól ismert sormintáját, és készítettek egy olyan fotót, amin az összes diák és tanár meztelenül néz bele a kamerába.” – Nem baj, majd bevezetik a sariát és visszamenőleg lefejezik meg halálrakövezik őket is, addig is abba gondoljunk ele hogy bezzeg ha tanár (főleg ha magyar!) vetkőztetne csak alsóneműre a diákokat, rögtön pont az ellenkezőjéről szólnának a cikkek és hemzsegnének bennük az elnyomó, pedofil oktatók akik perverz vágyaik kielégítésére használják fel a szegény tanulókat. És igen, jól tippeltem:
Kölyök – Iskolakezdés=pedofília, ételmérgezés és stressz: „Összegyűjtöttük a közleményeket, melyekből kiderül, hogy iskolába menni szívás.” – Nyugodtan mondjátok ki hogy halál a tanárokra, majd mi jobban megcsináljuk, aztán ha mégsem, akkor varrjátok azt is az ő nyakukba:
Poronty – Nem voltunk elég bátrak, hogy iskolába adjuk a gyerekeket – Dehogynem, sőt ti voltatok a legbátrabbak hogy nem irattátok be őket :D Milyen jó is lesz a kölyöknek, képzettsége nem lesz, fegyelmet se tanul, ha dolgozik is azt csak akkor és úgy amikor és ahogy kedve van...
ifl – Te funkcionális analfabéta vagy?: „A magyar diákok negyed sajnos az!” – ...de a legnagyobb analfabéta azért mégis a cikkíró:

Coligny 2016.12.08. 08:19:46
A blogger létező problémára próbál rávilágítani, de elég furcsán veszi ki magát, ha közben nem tud rendesen írni.
"Ha nagyon leakarnám eyszerűsíteni", "Megkérdeztem, hogy miért fontos milliárdokat ölni a stadionokba?", mondatvégi írásjelek sorozatos elhagyása, stb.
És nem, ez nem nyelvtannáciskodás, de aki nem tudja az igekötő melyik igéhez kapcsolódik, vagy egy kijelentő mondat végére kérdőjelet tesz, az méltatlankodás előtt inkább saját maga fejlesztésén dolgozzon.

Dívány – Az iskolában feladatokat oldunk meg, nem problémákat – ...de aztán kiderült hogy nem, még feladatokat sem, mert:
gondolkodó – Elképesztő méreteket ölt a tudatos népbutítás hazánkban!: „A buta diákból lesz a legjobb szavazó.” – Igen, mert az iskola hülyíti el a gyerekeket, nem a tévé meg a túl sok netezés, számítógépes játék meg mobilozás... Képzeljétek el mi lenne ha teljesíteni is kellene a suliban:
Kölyök – Osztályzatokkal tesszük tönkre a gyerekeinket – Ja, ne legyenek osztályzatok, ne legyenek felvételi követelmények, sőt, ne is tanuljunk egyáltalán:
10 perc iskola – Hol tart a magyar digitális iskola?: „Kevés infoóra, rohadó gépek, akadozó net. Ebből kellene kihozni, hogy 5 év múlva Európa élvonalá­hoz tartozzunk digitális téren.” – Előbb inkább azt oldjátok meg hogy a nemdigitális iskolába időben beérjetek:
l – A kamaszok be­le­rokkan­nak, ha korán kell kelni: „A nulladig óra fizikailag teszi tönkre a kamaszok agyát.”MUHAHA, hát persze, sőt, a korai munkába menés meg a felnőttek agyát, helyesen írni meg te sem tudsz (NULLADIG óra) :DDD Nap kommentje:

 Kishableany 2016.12.07. 21:21:00
Jaj, de jo, meg egy poszt a szegeny, tulterhelt kamaszokrol, akiket minek gyotorni barmifele tanulassal, feladattal, mert jaj, szegenyek csak szenvednek a gonosz felnottek diktalta vilagban! Hagyni kene oket csak heverni, inni es drogozni, amig az unalomtol, eletuntsagtol, es vilagfajdalomtol meghalnak vegre? Megall az ember esze a sok hulye pszichologiai blablatol.

VISZLÁT HÉTFŐN!

 

Kulcsszavak: rest of, 2016

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés