2017. 03. 11.
Zab,-és fülhegyező (márc. 11-12.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Zab,-és fülhegyező (márc. 11-12.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁRCIUS 11.:
ALMA NEM ESETT MESSZE...

0
...a nagyapja fájától.

Talán érdemes:
Sundance TV, 20:10
– A Hegyezd a füled! eredeti címe (Prick Up Your Ears) jóval huncutabb és egyben utal a rizikós témára, Joe Orton és Kenneth Halliwell szerelmére is (gyengébbek kedvéért: a valódi, magyarra már szalonképesen lefordíthatatlan jelentését úgy kapjuk meg ha megfejtjük a benne elrejtett anagrammát: Prick Up Your Arse). Vissza hőseinkhez, ugyanis igazi helycserés mester és tanítvány-kapcsolat volt az övék: Halliwell szárnyai alá vette és „elrontotta” az egyszerű vidéki srácot aki – miután megjárta a börtönt és John-ból Joe-vá nevezte át magát – minden szinten lekörözte, főleg ami az irodalmi sikereket illeti, társa aztán féltékenységében megölte. Stephen Frears talán ott hibázott hogy a humorosabbik oldaláról próbálta megfogni a témát: külön-külön majd’ mindegyik jelenet „vicces”, de az összkép – főleg egy bizonyos távolságból – elég sötét, mert utólag belegondolva nem sok nevetnivaló van abban ha egy befutott drámaíró vécékben „ismerkedik” (OK, ebbe a melegek akkori helyzete is bejátszott). Gary Oldman jól játssza ezt az egyszerre nagyon fönt és nagyon lent levő karaktert, de mivel maga a szerep elég taszító így azt kell mondjam hogy az eseményeket visszafele elmesélő-felderítő Vanessa Redgrave a legjobb benne. Más. Valamelyik húsvétkor volt már egy Olajfa körül bonyolódó alkotás a blogban, az a vallások együttéléséről szólt és egyfajta road-doksi volt, ez a ma fél kilenckor adott majdnem azonos nevű darab viszont vígjáték lesz a Cinemax 2-őn. Komolyabb háttere azért ennek is van, egy fiatal lány, Alma járja benne körbe a világot (de legalábbis Európát) hogy megtalálja az említett fát amit a családja adott el, pedig ültetvényük legidősebb tagja volt. A zarándokút célja hogy nagybeteg nagyapja lelki nyugalmát helyreállítsa vele (annak idején ő ellenezte legjobban az adásvételt), és hogy a néző is megnyugodjon: a balhés, mindenkivel összefekvő csajoknak is aranyból van a szíve (persze a lázadásnak is van oka: gyerekként átélt traumák). Van azonban egy kevésbé szembeötlő, de ugyanilyen fontos értelmezése is: nem mindent szabad eladni, főleg nem akkor ha az illető dolog komoly érzelmi fontossággal bír (ezt erősíti hogy történetük az országot sújtó gazdasági válság közepén játszódik).

Év filmje rovat:
Ez a film már most az év legrosszabbjának tűnik
– Épp ezért ez az Év filmje:
A Logan az a szuperhősfilmeknek, ami a Nincs bocsánat volt a westerneknek: „Rozsomák estéje vérmocskos, szomorú és nagyszerű, és akár új korszakot is nyithat a szuperhősfilmek történetében.” – ...és Év filmje, és ez a legjobb, és fél év múlva erről is megírjátok amit tavaly a Suicide Squad-ról.
poronty – A Lego-batman az elmúlt évek legviccesebb szuperhősfilmje: „Ezt a mozit most tényleg jó szívvel ajánlom minden korosztálynak, főleg, ha már annyira unják a szuperhősfilmeket, mint én.” – Rakhattam volna a remake-ek közé is, de ez az Év filmje.
Vélemény – kult – Emma Watson nem csak a szörnyeteget varázsolja el: „Itt A szépség és a szörnyeteg utolsó előzetese.” – Ez is mehetett volna a remake-be, és ez is Év filmje!
stenk – Megöl ez a kertvárosi unalom: „A füves-deszkás srácok idén sem bírnak magukkal. The Orwells, Ty Segall, illetve a Bloc Party dobosa a Hét lemezében.” – Sőt, Év lemeze! Mindegyik az!!!
Tessék csak figyelni, mert Enrikó lesz a következő Kis Grófo – Akkor idén ő fogja adni a Szigeten az Év koncertjét?
c:c – Úgy kellett már egy ilyen sorozat, mint egy falat kenyér – Az Év sorozata, pedig még alig kezdtünk bele! Wait, a challenger appears:
c:c – Hányással és szexszel indul a Csajok utolsó évada: „Lena Dunhamék nem fogják vissza magukat.”Év sorozata az Év nőjétől, még úgy is ő az hogy a testvérét zaklatta!! Remélem lesz benne hígfosás is. Ja, hát az egész sorozat az :DDD
Interjú – A táncos betétek csak jót tesznek egy Marvel-sorozatnak: „Rachel Keller egy olyan sorozatban játssza a női főszereplőt, aminek egy jelenetéről sem lehet tudni, hogy valóság-e vagy lázálom.” – Marvel+musical? Év sorozata!
Shyamalan elkészíti a Széttörve folytatását: „Nem árulta el, miről fog szólni a második rész, de aki látta a filmet, úgyis tudja.” – ...ahogy azt is hogy ez lesz az Év filmje.
Őrületes bulifilm a Pappa Pia: „Egymilliárd forintból készült az augusztusban érkező Pappa Pia, kijött az első előzetes.”Év filmje, kihagyom.
Aki Kaurismäki nem forgat több filmet: „A világhírű finn rendező utolsó filmjét épp a héten mutatták be nagy sikerrel a Berlinalén.” – Pedig úgy néz ki jobb lett volna ha az eggyel előbbi filmje lett volna az utolsó:
A finn fapofa hülyét csinál a begyöpösödött Európából: „Aki Kaurismäki vicces filmje két nem vicces párhuzamos történetet mesél el egy ingárusról és egy menekültről. A fejlett, toleráns Európa nevetségessé tétele a Berlinale legjobb filmje.” – Nincs mese: Év filmje!!!
Megható animáció, nem gyerekeknek: „Miinden ízében meglepő az Életem Cukkiniként, ami abszolút méltó az Oscar-jelölésre.”Év filmje amit kötelezően meg kell majd nézetni a gyerekkel:
Cukkiniként élni tényleg nem gyerekmese: „Apa lelépett, anya alkesz, majd meg is hal, a 9 éves főhős pedig intézetbe kerül. Az Életem Cukkiniként nem a kacagós családi animációs film, ellenben nagyon szép és szerethető.” – Mondom: Év filmje.
Amerikában zabálták a kritikusok, nálunk is bemutatják az év sztárhorrorjátÉv filmje, épp ideje volt egy jó kis farkasemberes horrornak:
Igazi kapálózás, nem színészkedés: „A Holdfény az Oscar-díj egyik nagy esélyese, megnézhet belőle egy részletet, magyar felirattal. (...) A részletben az Oscar-díj egyik esélyese, Mahershala Ali látható, aki Juan szerepében tanítja az ekkor még igencsak fiatal főszereplőt (...) úszni. A részlet egy igen fontos pillanatát mutatja be a filmnek, a rendező több külföldi újságnak is beszélt a jelentőségéről. Például az is kiderült, hogy Hibbert tényleg nem tud úszni, vagyis ami a filmben látható az nem színészkedés.” – Ez valami olyasmi lesz mint legutóbb a Egy kutya kilenc és fél életében vagy miben, csak farkasemberrel.
Ha ez a film nem kap Oscart, akkor nincs igazság: „Nem véletlen jelölték a Holdfényt nyolc kategóriában is idén. Ennyire fantasztikus filmet nagyon régen láttunk már.”Év filmje, pedig nagyon erős a mezőny:
Önsajnálat 134 hosszú percen át: „A Szép álmokat! főszereplője újságíró, de nem képes kideríteni, hogy mi történt az anyjával. Az apja, az összes rokona és a főnöke is tudja.” – Újságíró a főszereplő? Év filmje!!
A halálhoz muszáj gyorsan hozzászokni: „Itt vért kell izzadni a sikerért, de a győzelem íze leírhatatlanul jólesik.”Év játéka.
Gyönyörű meleg csók és udvari áskálódások Alföldi darabjában: „Alföldi a politika harcai mellett a melegségről is forradalmian beszél a II. Edwardban.”Év színdarabja, de máris itt a trónkövetelő szintén tőle:
kulturjunkie – Mi történne, ha Jézus ma újra eljönne közénk?: „Elkezdődtek Alföldi Róbert legújabb, nagyszabású produkciójának próbái.” – Az Év előadása lesz, vagyis kihagyom.

 

VASÁRNAP, MÁRCIUS 12.:
SASOK SZAVA LESZÁLLÓBAN

0
What does the eagle say?

Kiemelten nem ajánlott:
Filmbox, 21:00
– Általában igyekszem nem beválogatni ún. toleranciafilmeket, de a Szavak szárnyánra úgy érzem ki kell adni a SZNOBRIADÓt. Mindenkinek vannak gyenge pillanatai, főleg közel a halálhoz, ilyenkor hajlamosak vagyunk hülyeségeket beszélni, egy jómódú házaspár hölgytagja azonban mindent überel azzal hogy üres lakásukat végrendeletileg megnyitná a Zemberek előtt hogy bárki beülhessen és használhassa az évek alatt összegyűjtött könyveiket. Normális Ffffférfffii ilyenkor megnyugtatná élete párját hogy „igen, úgy lesz”, aztán természetesen nem csinálná meg, mert tudná a helyén kezelni a dolgot. Nem így William Campbell (James Earl Jones) aki tényleg megteszi. A pillanat amikor a ház ura a betörőt akarja kinevezni házőrzőnek, tényleg Luc Besson és társai legrosszabb pillanatait idézi. Ha idealisták vagyunk és még a szüleinkkel lakunk, talán tetszeni fog, de valószínűbb hogy még akkor sem.

Talán érdemes:
Nyolckor
sportfilm az HBO-n, szerencsénkre az Eddie, a sas nem a megszokott sablonokra épít, sílécbűvész főszereplője ugyanis annyira lúzer hogy bármelyikünk lehetne a helyében, és ha valaki, ő az élő példa a „nem a győzelem a fontos” igazságára: kicsi korától kezdve ragaszkodott a kitűzött célhoz, az olimpián való szerepléshez, és el is érte, dacára környezete minden ellenkezésének-gúnyolódásának és annak hogy testalkata sem erre a pályára predesztinálta. Eddie Edwards létező személy, én még homályosan emlékszem is rá az 1988-as téli játékokról, a teljesítményére adott első reakció (nálam is) a röhögés volt, ám ez fokozatosan átment drukkolásba mert bár tudtam hogy szinte reménytelen küzdelmet vív, egyre inkább ott akartam látni a dobogón, és sokan voltak vele így. Edwards kb. az összes álmairól lemondó kisember helyett kiállt a világ elé, és ez az ami abszolút igazi hőssé teszi, főleg hogy ő még bukdácsolva is komolyabban vette a versenyeket mint mondjuk szepesi niki aki könyvet írt arról, mit csinált edzés mellett (és főleg helyette). Nézzük meg mert ez a jópofa életrajz legalább annyira különbözik a mai aljas vígjátékok többségétől mint Edwards a többi, őt lefitymáló „profi” sportolótól. A Calgary-ban rendezett versenyen amúgy még egy hozzá hasonlóan inkább lelkes és szimpatikus, mint tehetséges társaság is részt vett, a jamaikai bobcsapat, de őket már ismerhetjük mozivászonról. Mára is kapunk rosszcsajos vígjátékot ugyanabban az időben és ugyanazon a csatornán mint tegnap (20:30, Cinemax 2), egyedül az ország más (Izrael), na meg a viselkedési problémák orvoslása: ami tegnap Almának a nagyapja fája volt, az ma Barashnak a sekszuális önazonosság megtalálása lesz (leszbikusként). Amennyivel egyszerűbb a sztori és a figura (még a veszekedő szülőkkel és a hadseregben szolgáló nővérrel együtt is), annyival rövidebb, mindössze egy óra húsz percet vesz el az életünkből. Kereken kilenckor egy ismétlésgyanús katasztrófafilm-remake a Viasat3-on. A Poseidon nem is leplezi hogy miből merít, így aki látta az eredeti Poszeidón katasztrófát az nyugodtan kihagyhatja, aki meg nem, az inkább azt nézze meg. Ebben egyszerűen mindent kihagytak, semmi felvezetés, semmi dráma, a dolgok csak úgy megtörténnek: a hajó úszik (hogy pontosan hol, az nem derül ki), egyszer csak jön a víz, borul minden, és ennyi. Bár bő tíz éve készült, de még mindig ez az egyik legrosszabb újrázás. Ha már itt tartunk:

Remake rovat:
Thechiller – mozi – 2017 legjobban várt filmjei:
„2017 ígéretes szezonnak tűnik, legfőképp a sci-fi és a képregényrajongók számára.” – Ja, legfőképp ha elmaradnak a régi sikerek megerőszakolásai:
Nem készül új Péntek 13, csúszik a Z világháború 2 is: „Elmarad a klasszikus horror rebootja, Brad Pittre is várni kell, hogy ismét zombik miatt futkosson.”...and nothing of value would be lost:
Lassan semmire sem jók a rosszfiúk: „Már megint gondok vannak a Bad Boys 3 körül.”MUHAHA, azt remélem is, nélkülük is el leszünk árasztva újrázásokkal:
Ilyen lenne az Idétlen időkig tinicsajokkal: „Ballonkabát helyett haspóló és miniszoknya, és mormota sincs sehol. Ez a Before I Fall, amiben egy végzetes napot ismétel a főhősnő.”Wait, a challenger appears:
Újraforgatták az Idétlen időkiget – meztelenül: „A főszereplő Marlon Wayans, aki minden reggel ugyanabban a liftben találja magát ruha nélkül.” – Maradok heteró és LESZA kihagyom.
Scarlett Johanssonnak kemény éjszakája lesz: „Az 1998-as Ronda ügy remake-jének tűnő Rough Nightban nagyon eldurvul egy leánybúcsú.” – Előbb a Ghost..., most meg ez? Nagyon gyúr arra hogy ne a szerepei hanem a pucérkodása miatt emlékezzenek rá.
Alakul a Tim Burton-féle Dumbo szereposztása: „Eva Green játszhatja a női főszerepet a klasszikus Disney-mese élőszereplős változatában.” – Lesz benne pisi meg seksz is, ahogy Green többi filmjében is? LOL!44 négy
Megint filmet forgatnak egy videojátékból: „A hírek szerint készülhet a Just Cause-mozi Jason Momoa főszereplésével.” – Kihagyom.
Az öreg drogosok rajtunk röhögnek: „A Trainspotting folytatása vékony jégen táncol, egyszerre akar hülyét csinálni a nosztalgiánkból, és kiszolgálni azt. Sikerül neki.” – ...vagy nem:
T2: Trainspotting – Már nem járnak erre vonatok: „Húsz év után Renton és barátai fáradtak, megviseltek és céltalanok. Mint maga a film.” – Nem baj, majd belőlük is sorozat lesz:
Előzménysorozat készülhet a John Wick-filmekhez – Már maga a film se kellett volna.
c:c – Samurai Jack utoljára tér vissza: „A kultikus rajzfilmhez megérkezett az első trailer.”MAGYARUL: annyi bőrt húznak le erről is amennyit nem szégyellnek.
Az HBO tévéfilmben dolgozza fel a Keresztapa forgatását: „Még rejtély, hogy ki alakítja Al Pacinót, Brandót.” – Nem baj, a fő hogy a klasszikus gengszterfilmekhez nem nyúlnak. Oh, wait:
A Coen-fivérek csiszolják a Sebhelyesarcú-remake-et, a főszereplő is megvan: „A Zsivány Egyesből ismert Diego Luna alakítja Tony Montana figuráját.” – Basszus, hát már a Scarface is egy remake volt csak jobban sikerült mint az eredeti :SSS
A következő Thor-film lesz a legviccesebb mind közül: „Erre garanciát jelent a rendező neve is, de most az egyik főszereplő is ugyanezt mondta.” – ...aki majd feltűnik a Harley Quinn-spinoff tizenhatodik részében is.
Látta már Thort rövid hajjal, kalapács nélkül?Amióta nőt csináltak belőle én már semmin sem lepődök meg.
Margot Robbie megbosszulja Robin Hood halálát: „Egy új filmben Lady Marian lesz az erdei zsivány, aki népét szabadságharcba vezeti. Robin Hoodból biodíszletet csinálnak.” – Miért, eddig nem az volt? És mi lesz a címe? Sherwood farkasa, vagy mi? :DD De jó is hogy a régi sztorik polkorrekt újraforgatásai után áttértek a sima történelemhamisításra...
Jack Nicholson egy Oscar-jelölt film remake-jében tér vissza: „2010 óta nem filmezett, de a Toni Erdmann amerikai változatában eljátszaná az apa szerepét.” – Legalább annyira jó lesz mint az eredeti. Vagy mint tavaly a Ghostbusters :DDD
Véresnek ígérik az új Predator-filmet: „Elkezdődött a forgatás, megérkeztek az első fotók.” – Remélem most a Ragadozó fog nyerni és kiderül róla hogy náluk nincs külön férfi,-meg női nem!44 négy
Hatodszor is jön az Ahová lépek, szörny terem – Lásd fentebb.
Valami eredetin dolgozna a rebootkirály: „J.J. Abrams köszöni szépen, de ennyi filmes folytatás már neki is elég volt.”HA MÁR Ő IS BESOKALLT, AZ AZÉRT JELENT VALAMIT Á, szerintem most inkább pihenjen, mondjuk úgy egy-két évtizedig.

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés