2017. 04. 10.
Erdogén Zónák (ápr. 10-11-12-13.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Erdogén Zónák (ápr. 10-11-12-13.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, ÁPRILIS 10.:
FOLPACK AMADEUS MOZART

0
Amikor a falkavezér a farka után megy.

Talán ajánlott:
…de csak ha benyeltük a hype-ot amit A mi falkánk (azaz a Wolfpack) kapott a közelmúltban. Az Angulo-testvérek története mintha csak alátámasztaná hogy nem elég egy remek felfedezés, azt rendesen kivitelezni is kell: adott pár kamasz akiket szüleik (pontosabban az apjuk) a világtól elzárva „nevelt”, a lakást is alig hagyhatták el, egyetlen kikapcsolódásuk az volt hogy a tévében látott filmeket játszottákel-vették fel újra. A rendezőnő kevés IRL kiruccanásaik egyikén botlott beléjük és döntött úgy hogy dokumentálja őket. Minden adott volt, akár az izolált létezésből, akár a srácok házimozijaiból indulunk ki, de az izgalmas kezdés után  gyakorlatilag nem történik semmi (még úgy sem hogy egyikük tartósan ki akar törni a családi kalickából, ezáltal bátorítva a többieket is). A legnagyobb (szándékos?) csalódás az apa megjelenése: a néző egy Charles Manson-szerű agymosó szektavezérre számít, ehelyett egy összevissza motyogó részeget kap. Hogy mi volt a titka amivel ilyen hatással bírt másokra? Ezt sajnos sose tudjuk meg, így a siker nem a készítők hanem pusztán a történet érdeme – amit viszont nem tudtak jól elmesélni. Eredetileg hatkor adja a Sundance TV, de az ügyeletezés miatt lemaradók hajnal kettőkor pótolhatják (vagy legalábbis fölvehetik).

Talán érdemes:
A Dúvad kapcsán nálunk is előkerült az úrhatnám birtokos, ma pedig egy francia drámában láthatjuk újra amint megannyi szenvedést okoz az Az ártatlanoknak, főleg szépséges feleségének aki mellett rendszeresen félrelép. Amikor azonban legutóbbi rimáncából visszatérne a hitvesi ágyba, kellemetlen meglepetés várja, a nő ugyanis ugyancsak keresett magának valakit, annyira hogy állapotos is lett tőle. Jellemző a macsók kettősmércéjére hogy Tullio ezt egyre kevésbé tűri, a szerző pedig (Gabriele D’Annunzio) a nőt is bűnösnek állítja be, a férjet meg mintha elintézné annyival hogy ő mindezt megteheti hiszen felül áll a társadalmi szabályokon – mégis, pont emiatt a látszat miatt marad végül együtt a házaspár (na meg ott van a szokásos „a gyerek érdekében”-indok is). Talán nem véletlen hogy az ugyancsak élethabzsoló író-költőt erősen megihlette Nietzsche übermensch-e, mindezt az elfogultságot Luchino Visconti is tetézi azzal hogy (a tőle elvárható magas színvonal mellett) még utoljára érezteti miket gondol a gazdagokról (segítek: nem sok jót). Akárhogy is, amit látunk az ezzel együtt is tökéletes, fél kilenckor minden nőcsábász homewreckert vár a Cinemax 2 egy kis önvizsgálatra! A hét első könnyen összetéveszthető mozija a Z rohamosztaggal jön kilenckor a Film Mániára ami egy a valóságban is létezett ausztrál egység volt akik NEM zombik, hanem a japán-német tengely ellen küzdöttek, önkéntes alapon. Itt feldolgozott akciójuk ugyancsak kemény menet volt, és mintha a Sas leszállt adta volna a visszájára fordított alapot: a katonáknak egy japánok által megszállt szigetről kellett kimenekíteniük egy szintén japán, de átállt diplomatát aki esetleg szerepet játszhat a háború békés lezárásában (1945-öt írunk), ám a bevetést balszerencse övezi. OK, valamelyest B-katagóriába esik, de akkor is ez Mel Gibson egyik korai (1982-es) szerepe (rajta kívül Sam Neill-re sem árt odafigyelni), meg egyébként is a történelem egy elfeledett részéről szól úgyhogy nézzünk bele! Ugyanitt maradva 22:50-től láthatjuk milyen az amikor hosszú évekkel a Kardhal után a németek is leforgatják a maguk hackerkedéseit Who Am I - Egy rendszer sincs biztonságban címmel, jóval kisebb költségvetésből, de annál leleményesebben, az időközben kitermelődött sötét netre koncentrálva ami egyre jobban beszippantja és bűnözővé teszi a simán csak szájberGYEREKbetyárnak tanuló tiniket. Pedig olyan szépen indult minden, a főhős is úgy akart senkiből valakivé válni hogy követte a hekkermanifesztót lefektető titokzatos MRX-et és csapatával egyre nagyobb rendszerborításokat követtek el, mígnem sikerült a Darknet nagymenőinek figyelmét magukra irányítani csak nem úgy ahogy elképzelték… Baran bo Odar erőlködés nélkül csinált magas színvonalú, összetett cyber-thrillert, kíváncsian várom a következő dobását, addig is élvezzük a lo-fi hackerek munkásságát:

Hétfő? #LESZAROM.
...the Oligarcha Edition.
luxusvakációk – élet – 2017-ben lesz 10 éve, hogy... – ...LESZAROM az oligarchákat:
oliga – élet – A gazdag orosz kölykök Instagramja még a kínaiakénál is keményebb: „Ha nincs egy oroszlánod, vagy legalább mosómedvéd, egy senki vagy!” – ...és ha van, akkor is senki maradsz, csak pénzes senki. Amúgy meg LESZAROM.
Most megismerheti Nigéria másik oldalát: milliókkal pózolnak a gazdag kölykök: „Míg az ország egyik része elítéli a nyugati kultúrát és javakat, addig a másik ebben fürdik.”LÁSD FENTEBB LESZAROM.
Bunda, mellek, bokáig érő haj: Nicki Minaj lenyomta Párizst: „Csomó celeb volt itt a héten a divathét miatt, de talán Minaj nyomta a legdurvábban.”LESZA wait, a challenger appears:
Aleska Diamond akkora dekoltázzsal bulizott, hogy őt is meglepte: „De van magyarázat az extrémen kivágott ruhára!” – Van bizony: LESZAROM.
ces2017 – Mit szólna egy 440 millió forintos tévéhez?:
„Nekünk könnybe lábadt a szemünk tőle. Megnéztük a CES idei tévés újításait.” – Én még a 440 milliós tévét is ingyen SZAROM LE.
Ebbe az iskolába fog járni György herceg: „Megmutatjuk azt az elő-előkészítő elitiskolát, ahová minden bizonnyal beíratják a szülei.” – Minden bizonnyal LESZAROM.
SG – Csodaluxusban él Dzsudzsák!: „Abu Dzabi $ luxika $ Four Seasons $ panoráma!”LESZAROM és maradok heteró, dubajozzon akinek van hozzá gyomra :SSS


KEDD, ÁPRILIS 11.:
PERRY CO(LO)MBO.

0

Portrait of Deap Wally.

Nem ajánlott:
Egyszerű lenne azt mondani hogy Kern András legutóbbi „vígjátékát” politikai szerepvállalása miatt dugta el 01:55-re az HBO, de az igazság itt is prózaibb: a Gondolj rám egyszerűen rossz pedig úgy a kilencvenes évek elején még akár sikeres is lehetett volna, most, húsz évvel később viszont arra gondol az egyszeri ember mint Woody Allennél (akit nagyrészt Kern szinkronizált) hogy basszus, már megint? Megint egy Vámos-történet, megint felcsendülnek Presser Pici édesbús dallamai, megint el kell viselni Eszenyi Enikőt és főleg, megint Kern rendezi sajátmagát? (Azt se felejtsük hogy Ragályi Elemér is adta már jobb művekhez a nevét.) OK, foglaljuk össze: egy orvosnak (Kern) durván visszanyal a fagyi amikor ő kapja a rossz hírt (rákbetegség) amit másokkal szokott közölni, ezért – puszta szeretetből – elüldözi maga mellől a szeretteit hogy véletlenül se hiányozzon nekik. Így, nyugodt lelkiismerettel (de legalábbis megnyugodva) várja a halált, az viszont csak nem akar érte jönni… Bár az alkotógárda nyilván azt mondaná hogy ők csak tiszta forrásból merítettek, azt le se tagadhatnák hogy a kelleténél legalább egyszer több alkalommal nézték meg a Lesz ez még így se / Mindhalálig zene-párost. Az meg hogy ez a sokadik Kern-film amit ilyen félresikerült médiahack-szerűséggel (cenzúrázták-e Kern bemutató középső ujját vagy sem) próbálnak eladni (lásd a Csudafilmet amit hajléktalanként népszerűsített), az tényleg megmutatja milyen kétségbeesetten próbálkoznak, pedig a kevesebb itt is több lett volna. Sorry. Szeretem a színész Kernt, a hetihetesező tévést már kevésbé, ami meg a mozit illeti, én örülnék a legjobban ha végre valami emlékezetes(en jó)t láthatnék tőle.

Talán érdemes:
A Szunnyadó óriás véletlenül sem Spielberg legutóbbi mozijának olcsósítása, a címben szereplő itt nem mesehős hanem nagyon is valóságos fogalom, úgy hívják: osztálykülönbség. Ez ütközik ki (némi szerelmi rivalizálással) két jómódú családból származó kölyök meg egy csak nyaralni odavetődött fiú között. Pedig elsőre tökéletesnek tűnik köztük az összhang: sziklákról ugrálnak a Felső-tóba meg általában élik a tinédzserek vad életét, de ahogy a szegényebb gyerekben tudatosul hogy más téren is versenyeznie kell, úgy lesznek az ugrások is egyre halálközelibbek… Bár este tíz után öt perccel kezdi a Cinemax 2 de csak negyedórás, azaz mindenkinek juthat rá ideje. Előtte tíztől egy Egon Schiele-kép (Portrait of Wally) kálváriáját követhetjük a Sundance TV-n amit a második világháború környékén rekviráltak el zsidó tulajdonosától, aki viszont nem nyugodott a visszaszerzéséig. Bár a szkeptikusok másra számítanának, ez jóval több szimpla bűntudatkeltésnél és a régi bűnök felhánytorgatásánál, ugyanis legalább annyira szól a modern múzeumok és galériák policy-járól akik mindent megtettek hogy NE kelljen visszaadniuk amihez többszörösen tisztességtelenül jutottak.

Kis hírek a nagyvilágból:
jól látja - Egy ausztrál hentes meztelen nőt rakott a húspultba
– Á, csak mislencsillagra hajt és próbál haladni a paleogasztro-divattal:
Nem ették magukat degeszre a kannibálok: „Jobb ma egy mamut, mint a soványka emberhús. De akkor miért fogyasztották el egymást őseink?” – Hamarosan megtudjuk, ha így haladunk :SSS
Félúton van a Pluto és következő úticélja között a New Horizons: „Félúton van a Pluto és a következő, jóval kisebb méretű úticélja között az amerikai űrkutatási hivatal New Horizons nevű űrszondája.”ÉDES FASZOM csak ezt ne, az Event Horizonnak is mi lett a vége! :SSS
Jézus sem tudott mindenkinek megfelelni - védekezett a Ronaldo-szobor alkotója – Gondolom (remélem) hogy itt a retusált Jézus-freskóra utalt...
Harmadik életfogytiglanját is megkapta Carlos, a Sakál – Hogy hajtják be rajta? Reinkarnálódás után bölcsi helyett egyből böribe megy?
Gigavárost húznak fel Peking mellé: „A 19 milliós főváros csupa szmog, az új város tehermentesítené.” – ...és akkor innentől KÉT város gyártja majd a szmogot egymás mellett. KÖSZIKE, KÍNA!44 négy Wait, a challenger appears:
Gigantikus, csak szórakozásra való várost épít Szaúd-Arábia: „Nem világos, hogy működhet ilyen egy szigorú iszlám országban.” – Ugyanúgy és ugyanazért ahogy Észak-Koreában az állatkert:
Állatkert nyílt Észak-Koreában, és ettől mindenki őszintén és leírhatatlanul boldog – Ez az a kivételes eset amikor a rácsokon belül nagyobb a szabadság mint odakint.
225 éves az amerikai dollár: „Kis híja volt, hogy ma nem spanyol módra pesónak hívjuk a világ legelterjedtebb pénzét.” – Ne aggódjatok, még hívhatják az amerikai fizetőeszközt akár rubelnek is... :DDD
EGO – Mikortól számít valaki kórosan nárcisztikusnak?: „Van-e recept a nárcizmus kialakulására? És a nárcisztikus emberrel való együttműködésre? Bánki György pszichiáterrel beszélgettünk.” – Mi volt a kérdés? Nem hallottam ^^
Túltolta az extrákat a HTC: „Még egy kijelző! Még nagyobb méret! Még több üveg! Még kevesebb jackdugó! Kezünkben a HTC csúcsmobilja, az Ultra U.” – Azért inkább a HTC-t toljuk túl mint a THC-t!!!
randi – Olvasónk szakítófát látott Székesfehérváron: „Először mi se értettük, mi az a szakítófa, de elég egy pillantást vetni a fotókra, és rögtön minden világos lesz.” – Mint fentebb: inkább szakítófát lássunk közelről mint akasztófát! LOL!


SZERDA, ÁPRILIS 12.:
GETTING HIGH ON HELLWATER

0
Lords of the Porch.

Talán érdemes:
Fél kilenckor
francia komédia a Cinemax 2-őn az Amelie és társai nyomdokain ahol a főszerepet a véletlenek játsszák amiket a főszereplők újra és újra elmesélnek a saját szemszögükből. Egy anyja által elnyomott fodrász merő szerelemből elkezd stalkerkedni egy nő, Rosalie Blum után akivel összehozta a sors, ő viszont észreveszi és nagynénjét megkéri hogy kövesse a követőjét, az pedig (barátaival együtt)akarva-akaratlanul is közelebb hozza őket egymáshoz... Ha művészfilmet forgattak volna belőle akkor tuti valami pszicho-horror lett volna véres végkifejlettel, így viszont egy alapvetően optimista, életpárti cuccot kapunk ami korunk összes kórtünetéről szól a (nemkívánt) celebségtől a nagyvárosi magányig úgy ahogy csak egy nő tudja elmesélni, és tényleg: az alapot szolgáltató képregényt Camille Jourdy-nak köszönhetjük.

Ajánlott:
Tízkor
egy modern western az HBO-n ami tavaly mintha kicsit eltűnt volna a nagy újrázási meg képregénydömping közepette, holott a Préri urai amellett hogy a családi összetartásról szól, még Jeff Bridges egyik legjobb dobása is (ráadásul a zenéjét egy bizonyos Nick Cave-nek köszönhetjük). Először úgy tűnik átlagos bűnözőket látunk, hogy aztán kiderüljön: két, egymástól nagyon különböző testvér (becsületesen dolgozó elvált apa és börtönviselt faluréme) fogott össze hogy kihúzzák a végrehajtók fogát, és bár a cél szentesíti az eszközt, azt aligha fogja hogy a bankot rablásból származó zsozsóval akarják megtölteni, főleg ha mindezt a messze földön híres Texasban teszik. Érthető ha felkeltik a rangerek figyelmét, köztük a Bridges alakította fickóét is aki társával a nyomukba ered hogy nyugdíjazása előtt még utoljára megőrizze a rendet a körzetében. Chris Pine és Ben Foster remekelnek a jó érdekében rosszra kényszerülő testvérek bőrében, előbbi a megfontoltabb, a másik pedig a dühkitörésekre hajlamos (Pine különösen nagyot szépít a nem is oly régen adott Star Trek-borzalom, a Mindenen túl után).

HA HA VERY FUNNY! rovat:
Sztálin lelki üdvéért imádkoznak Dzsugasvili grúz tisztelői
SOK HASZNÁT VESZI A POKOLBAN, LOL akarom mondani HA ÉLNE, MOST KÖZÉJÜK LÖVETNE HA HA VERY FUNNY!
szabad bölcsész – Növekvő színvonal a Magyar médiában: „Itt az ideje, hogy a minőség és az igényesség legyen a trend a véget nem érő szappanoperák, vetélkedők és celebek világában.”HA HA VERY FUNNY!
c:c – Tilla vetélkedőt kap, sok nevetést ígér:
„A minden hétköznap este jelentkező műsor címe Annyit ésszel, mint erővel.”HA HA VERY FUNNY!
tejben-vajuban – 10 olcsó ruha Katalin hercegné gardróbjából
„Olcsó”? HA HA VERY FUNNY!
jövő @ index2 – Mit és hogyan fogunk enni 20 év múlva?
ENNI?! HA HA VERY FUNNY!
Átlagosan 46 évesen veszünk lakástHA HA VERY FUNNY!
EGO – 8 tipp, hogy könnyen találj állást akár munkanélküliként vagy családanyaként isHA HA VERY FUNNY!
5+1 fontos szabály, ha milliomos akar lenni:
„A felszínes jólét és a magamutogatás helyett anyagi függetlenséget kell megteremteni.”HA HA VERY FUNNY!
berkecz – Itt a tuti tipp, hogy miként lehet itthon piszkosul meggazdagodni!
HA HA VERY FUNNY!
Ezért lesz jó megöregedni:
„Az idősebbek tapasztaltak, bölcsek és az átlagos dolgoknak is örülnek. Ebben is példát vehetnénk róluk, ha boldogok akarunk lenni.” – Öregedni, nyugdíjból tengődni jó?! HA HA VERY FUNNY!
"Illedelmes meztelenkedés" – élet – Illedelmes meztelenkedés a titka a Reddit legszexibb nőjének
HA HA VERY FUNNY!
konzervtelefon – Az utóbbi évtizedek legnagyobb április 1-jei átverései:
„Tíz vicces és kevésbé vicces tréfa a világsajtóból, amiknek egész komoly tömegek dőltek be.”HA HA VERY FUNNY!
ma is tanultam valamit – Csaknem négyezer éves a legszakállasabb viccHA HA VERY FUNNY!
A skótok megunták, hogy a magyarok rajtuk viccelődnek:
„Felháborodott a skót twitteres közösség a magyarok viccein.”HA HA VERY Muhaha, azt remélem is!
Viccből kétszer is férjhez ment Jane Austen: „Tizenévesen szórakozott az anyakönyvvel.”HA HA VERY FUNNY!
randi – Elsütött egy rossz viccet a randin, börtönben kötött ki miatta:
„A Reddit egyik felhasználója osztotta meg azt a nagyon tanulságos sztorit, amiből kiderül, mennyire veszélyes első randin poénkodni. (...) A csajok arról kérdezték őket, hol találkoztak, mire a lány elmondta, hogy a társkeresőn és hozzátette, nagyon örül, hogy egy ilyen rendes fickót talált, aki biztos, hogy nem sorozatgyilkos. Na, a srácnak ezen a ponton kellett volna csak kedvesen bazsalyogni, ám ehelyett bedobta ezt a poént: Nagyon köszi, hogy normálisnak tartasz, de igazából sorozatgyilkos vagyok, a holttesteket egy farmon ásom el. Bár az első reakció a lány részéről a nevetés volt, pár perccel később hosszú időre eltűnt a vécében. Mikor kijött, egy csapat rendőr érkezett a bárba, akik azzal kezdték, hogy felszólították a srácot, hogy tegye mindkét kezét az asztalra, ahol látják. Randipartnere pedig azonosította a zsaruknak, mint sorozatgyilkost. A férfi nem sokkal később már rács mögött volt, ahol órákon keresztül tartott a kihallgatása, annak ellenére, hogy többször elmondta, az egész sorozatgyilkososdi csak egy rossz poén volt.”HA HA VERY FUNNY Itt a bizonyíték a női humorérzék hiányára!!


CSÜTÖRTÖK, ÁPRILIS 13.:
SÖR JÖN FLAGSTAFF-BA!

0

So much for my happy endings.

Talán érdemes:
…bár lassan tele a padlás a katolikus vezetők visszásságairól szóló „remekművekkel”, ergo keményen meg kell dolgozni azért hogy valami újat mondjanak és hogy ezt jól tegyék. Három pap közül az egyiknek választania kell az egyháza és a hite (meg az azzal járó igazságkeresés) között amikor legjobb, négy évtizede ismert barátját-kollégáját zaklatással vádolják, másik munkatársa pedig eltussolná a botrányt – Jakob azonban tudja hogy Vétkesek közt cinkos aki néma, és ha hallgat azzal további áldozatokat kockáztat, így meglépi a legbátrabb döntést… Ez mind szép és jó, de egész biztos 00:55-kor, azaz már „véletlenül” Nagypénteken kell ezt leadnia a Cinemaxnak? Más. Sir John Falstaff története operaformában voltmár nálunk, ma viszont egy ’77-es tévés drámaként találkozhatunk újra éjfél után öt perccel Shakespeare (anti) hősével az M5-ön aki a IV. Henrik mellékszereplőjéből küzdötte fel magát az önállóságig. Több mint két óra tömény kultúra, legalább vegyük fel ha már megnézni nem tudjuk! Ha viszont egyszerűen csak szórakozni szeretnénk még mindig ott lesz a Hepiendek amit ráadásul emberi időben (nyolckor) kezd az HBO és ami (meglepetés) a párkapcsolatok gordiuszi csomóját igyekszik kibogozni elég változatos szereplőgárdával (Laura Dern, Lisa Kudrow, Tom Arnold, Steve Coogan) akikre nagyon ügyesen NEM a hozzájuk társított szerepeket osztották. A felállás altmani, több rövidre vágott történetet kapunk fekete vígjátékként, sok átfedéssel a karakterek és események között. Kezdésnek ott van egy mostohatestvérpár egyéjszakás kalandja és annak évekkel későbbi utórezgései: a fiú felnőttként meleg lett, a lány pedig nővér egy abortuszklinikán, sötét titokkal, a második epizód viszont már a fiútestvérre koncentrál aki épp azon agyal, hogyan történhetett hogy leszbikus ismerősei közül az egyik teherbe esett. Don Roos láthatólag maradt a Nem ér a nemem! által megkezdett úton, már ami a meleg-leszbikus karaktereket illeti, de ez (ahogy Almodóvarnál) ne riasszon el senkit, végülis 2017 van vagy mi, meg Roos nem is csinál ügyet a másságukból, "csak" hétköznapi embereknek mutatja őket, (alapvetően) hétköznapi vágyakkal és hibákkal.

A természet visszavág rovat:
Tíz napig vesztegelt a földön egy német repülőgép egy patkány miatt
– Ez is valami? A challenger appears:
Leopárd miatt kellett bezárni egy repülőteret – De miért zárták le? Ha volt jegye, miért nem utazhatott?!
Semmi különös, csak egy hatalmas halat cipelő aligátor a golfpályánD-FENS-NEK HÍVTÁK ÉS CSAK HAZA AKART MENNI MUNKA UTÁN Ez azért jobb mintha embert cipelt vagy beállt volna golfozni, nem?
ma is tanultam valamit – A legyek F-dúrban röpülnek – ...a kabócák pedig G-dúrban zúgnak.
Nincs még egy olyan vidám tengeri lény, mint a boldogságban úszó rája: „A fura szerzettel egy házaspár futott össze, és ha már így alakult, összeálltak vele egy közös fotóra.” – Akkor ők már tudják hol szeret a rája.
Csutakolás közben ölte meg gondozóját egy elefánt Japánban: „A 40 éves nőstényt ketten mosták a ketrecben.” – Amilyen MILF, lehet hogy nem szerette ha az erogén zónáit egyszerre ketten is birizgálják :SSS
Vérmókus – A turisták imádják, de egész Európát fenyegeti ez a mókus – Mivel? Száraz dióval fog dobálni minket, vagy mi? :D
Kamikaze mókus támadt a biatlonosokra: „A világkupa utolsó állomásán próbálta meg összekuszálni az első hat sorrendjét.”Wait, a challenger appears:
Ráugrott a terroristára a hős kutya: „Az öngyilkos merénylő egy tizenéves lány volt.” – Nagyon remélem hogy az agresszív kutyát posztumusz elítélték, a gazdáját pedig kártérítésre kötelezték a meghiúsított terrorcselekmény miatt!!44 négy

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés