2017. 04. 29.
The Last of April (ápr. 29-30.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
The Last of April (ápr. 29-30.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, ÁPRILIS 29.:
EZ A CSAPAT LESZ A VÉGSŐ!

0
Tudatalatti leépítés.

Talán érdemes:
A retekklubb eljutott a 2016-os Karl May-adaptáció lezárásához, 19:20-tól mindannyiunk kedvence, Winnetou elindul Az utolsó csatába amihez szüksége lesz a többi indián törzs összefogására is (különös tekintettel az ősellenség komancsokra), mivel cél az olajfaló telepesek megállítása és az – ahogy a nóta is mondja – egyedül nem megy... A befejezés is meg a történet is megkövetelte a monstre időtartamot ami így valamivel több mint két óra lett, ennek ellenére – vagy épp emiatt – kicsit mellémegy az egész, a kevesebb itt is több lett volna, viszont pozitívum hogy a korábbiakhoz hasonlóan itt is előkerül egy-két arc a régi klasszikusból (pld. Mario Adorf). Ugyanitt maradva 21:50-től a poszthumanizmus teszi be szőrös mancsát a képernyőre a Beépített tudattal ami kicsit az Ál/Arc és bármelyik HELY tudatcserés támadás keveréke: egy gyerekkori trauma miatt enyhén bipoláris bűnözőbe (Kevin Costner) transzplantálják egy CIA-ügynök emlékeit hogy folytathassa annak küldetését és elhárítsa a világra leselkedő atomveszélyt. Costner jól hozza a régi és új énjével viaskodó tudathasadt főhőst (ahogy Tommy Lee Jones, Gary Oldman és Scott Adkins is a magáét), Ryan Reynolds-nak pedig rövid időn belül ez a második hasonló filmje (melynek párja a blogba is beválogatott Self/Less, magyarul Önkívület).

Nem érdemes:
Roland Emmerich legfőbb bűne hogy 1996-ban megnyitotta az utat Michael Bay és a többi hasonló idióta előtt a Függetlenség napjával, de húsz évvel később még ezt is tudta fokozni amikor ránk szabadította a folytatást a fantáziadús (...NEM) Feltámadás alcímmel, ezzel akaratlanul is az önellentmondó elnevezéseket gyarapítva, amit látunk az ugyanis két óra tömény NEMZETagyhalál még több robbanással, még több effekttel és még több elkerülhetetlen NWO-agendával turbóztak fel (világszintű összefogás aminek azért Uncle Sam a vezetője). Az idegenek újult erővel térnek vissza, eljövetelük még úgy is érzékenyen érinti bolygónkat hogy a legutóbbi esetből tanulva mindenki készült rá (megintcsak NEM). Az akcióknál maradva: mivel minden nagyobb és látványosabb, ez azt eredményezi hogy végül nincs súlya semminek, a földönkívüliek egy-egy csapása során mintha országnyi embertömegek tűnnének el, mégis minden megy tovább a forszírozott poénkodástól az ostoba patriotizmusig, a forgatókönyv hiányosságait más alkotások megidézésével próbálják feledteni a Vissza a jövőbe! szórakozott professzorától az Alien-királynőig. Sokat elmond róla hogy még Will Smith sem vállalta, és jó okkal, ennél még a Föld után is klasszisokkal jobb, és ezt mintha a rendező is tudná: többször direkt elmagyarázza a nézőnek a nyilvánvalót (let’s face it, popcorn-mozik mellé nem kell külön kommentár hogy mit miért repül a levegőbe, elég ha kikapcsolnak arra a kis időre), és csak azért nem egyből nemajánlott mert ez „csak” sima időrablás és nem direkt kártékony. A jó hír az hogy ha 21:50-kor nem kapcsolunk az HBO-ra akkor legalább a tévében megúszhatjuk, a rossz meg az hogy már ígérik belőle a harmadikat (!). Általában azt szoktam ilyenkor mondani hogy csak azok nézzék akik szerették az eredetit, de ezúttal pont ettől kell óva intenem a rajongókat (mondom mindezt úgy hogy már az originál Independence Day sem tetszett), és ha a kártékonyságot emlegettem:

Nem ajánlott:
Film+, 23:20
– A John Wick után a Kopp-kopp segítségével Keanu Reeves 2015-ben végre bebizonyította hogy az akciózás mellett a horror sem áll jól neki (ahogy a rendező Eli Roth-nak sem, akinek mindenről ugyanaz jut az eszébe: vér, erőszak, hagyományos értékek meggyalázása). Reeves-nek mintha kiadták volna hogy egy az egyben Wick ellentét kell játszania, egy tehetetlen családapát akit (minden szempontból) tökéletesen le tud fegyverezni két átlagos(an rosszindulatú) tinicsaj akik előzőleg bekéredzkednek a házába, majd sekszelnek vele, végül közlik hogy még kiskorúak, ergo innentől pedofíliával fogják vádolni. A Knock Knock nem azért rossz mert ez is remake (Death Game, melynek régi főszereplői producerelték és az egyik még fel is tűnik benne), hanem mert tényleg Nicholas Cage kategória (plusz faszbúkos bosszú-seksz és torture porn), emellett nyíltan férfigyűlölő is. Külön vicc hogy pont Roth-nak köszönhetjük az itteni általánosításokat melynek láttán a keményvonalas feministák biztosan a keblükre ölelik, a mérsékeltebbek viszont rosszul lesznek (mondjuk úgy hogyha egy idősebb feleséget ábrázolnának amint családja távollétében kiskorúakra veti rá magát az nemigen jutna el a megvalósításig, pláne nem úgy hogy a kölykök röhögve, MNK-zva bosszút állnak rajta mint itt teszik a férfivel). Azért azt elismerem hogy a csajok jól néznek ki benne (még ha az egyik kissé paprikakingás is, lásd a kis nyitóképet), de ennyi mocsok után ez kit érdekel?

Remake rovat:
Lesz harmadik része is A galaxis őrzőinek:
„És azt is James Gunn írja és rendezi majd, akárcsak az első kettőt.” – Nem ez az igazi baj, hanem ez:
Miley Cyrus is szerepel A galaxis őrzői 2-ben: „Szerepe egyelőre nyúlfarknyi, de simán visszahívhatják a harmadik filmre is.”SIMÁN LESZA Egy szó: NEMZETHALÁL.
Minden Disney-rekordot megdöntött a Thor: „Soha ennyien nem nézték meg egy Disney-produkció előzetesét egy nap alatt.” – ...meg ez is baj.
Cate Blanchett megmarkolja Thor szerszámát: „A Thor 3 első előzetese kicsit A galaxis őrzőire emlékeztet, talán pont ezért is szeretjük annyira.” – Jó-jó, de az Őrzők első, második vagy harmadik részéhez hasonlít? És hogy "markolhat a szerszámára", ha Thor már nő? LOL!!4
Leia tábornok a 9. Star Warsban is szerepelni fog: „A testvére szerint a Disney megígérte, hogy nem CGI-karakterként tűnik majd fel.”MAGYARUL: úgy fog feltűni ahogy a Disney akarja.
Megvan a Páncélba zárt szellem bukásának oka – Igen, eltaláltátok, az „ok” ugyanaz mint a Szellemirtóknál: „Nem a film volt rossz, hanem a botrány ártott, hogy Scarlett Johansson fehér létére japánt alakít.” – Nem baj, majd rájöttök vagy tönkrementek, cserébe addig Ázsiában eljátsszák ugyanezt:
c:c – Sherlockból Dél-Koreában nő lett: „Frusztrált háziasszony lett a detektívből, se kokain, se hegedű, se pipa nincs a sorozatban.” – Egész biztos nem észak-koreai ez a remake? :D
Önálló Batgirl-film jöhet a Bosszúállók rendezőjétől: „A Marveltől átigazoló Joss Whedon írhatja és rendezheti a DC második önálló női szuperhősfilmjét.” – Gondolom Batgirlnek is nemet kell majd váltania az aktuális trendekhez igazodóan. Ja, nem, történelmet hamisítani csak egyféle irányba lehet:
Vicces ökörködés lesz az Arthur király: „A végső előzetes gátlástalanul az arcunkba tolja, amit eddig csak sejtettünk: Guy Ritchie új filmje egy teljesen elborult, önfeledt gyökérség lesz.” – ...és lesznek benne robotok is, mert bámulatos, hol tart már a tudomány:
Most már lovagok is az autóvá változó robotok: „Megérkezett az új Transformers-trailer, ami valamiért kapcsolódik a középkorhoz.” – Nyilván a rajongók agyiszintje miatt ami kb. ott lehet mint annak idején volt a plebs-nek ^^
Nem kéne ellopni a meztelen Bruce Willis kiskutyáját: „Egy csomó jó színésszel jön a nyáron Bruce Willis új filmje, amelyben bosszút akar állni az elrabolt állat miatt. Még az is lehet, hogy vicces lesz.” – Ez most a John Wick remake-je vagy csak ennyire telt saját kútfőből?


VASÁRNAP, ÁPRILIS 30.:
BINARY JANUARY

0
Aragornnak sincs Dunst-ja semmiről!

Ajánlott:
M2 / Petőfi TV, 21:05: Kétarcú január
– Hitchcock legjobb pillanatait idéző thriller amiben Viggo Mortensen és Kirsten Dunst esnek egy látszólag szimpatikus, valójában nagyonis sötét idegenvezető (Oscar Isaac) hálójába s merülnek vele egyre mélyebbre. Az első szívesség egy önvédelem „eredményének” eltüntetése, de mivel a jómódú férjnek is megvan a maga titka, ezt idővel egyre több követi, közben az ifjú feleség is kezd bezelúgni a keménykezű útitársba... Nem csak azért emlegettem a kapcsán Hitch-et mert Patricia Highsmith művéből készült, hanem mert a kopasz rendező (sokadik) fénykorában, a hatvanas években játszódik és ha akkor adták volna ki, el is sikkadt volna, de a mai világban ahol a történet sokadlagos, üdítő kivétel lesz. Ha az iráni születésű Hossein Amini ezen a vonalon halad tovább, még sok meglepetés várhat ránk.

Talán érdemes:
Cinemax, 20:00
– Az Egyszer Len a FASZKORBÁCS!-gyanús neve ellenére nagyonis nézhető vígjáték egy válságban szenvedő producerről (Rhys Ifans) aki csak nyugalmat szeretne de ehelyett mindenki őt fárasztja, leginkább egy énekescsaj (Juno Temple, az öreg Julian lánya) akit ő vitt be a szakma sűrűjébe, na meg rég nem látott fia (Jack Kilmer, az öreg Val fia) aki viszont hagyományos apaságot vár tőle (meg esetleg egy kis lökést saját karrierjének beindításához). E két ember közeledésén felbátorodva aztán mások is elkezdik háborgatni a befordult remetét aki kénytelen felhagyni a köldöknézéssel... Nem sima kiégettrockSTÁR-sztori, annál jóval több humor és szív van benne, ha nem Aminié lenne a nap legjobb programja, ez is simán mehetne az ajánlottba. Ugyancsak a kreatív emberek lelki gondjairól szól a testvércsatornán (Cinemax 2) félórával később (20:30-kor) kezdett Tintahal és a bálna amit bár Wes Anderson producerált, Noah Baumbach rendezett a saját szülei életéből, így az alig másfél óra sajna a többszörösének fog tűnni. Nem segít ezen a first world problémázó IRL alapú forgatókönyv sem: egy lefutóban levő író és vele saját terepén rivalizáló felesége válásának eredményeképp a két gyereken is fele-fele osztoznak, ám az új partnert kereső felnőttek jelöltjei így vagy úgy de a fiaik ismeretségi köréből kerülnek ki, a tanárként dolgozó papa pont abba a csajba zúg bele akibe a sráca, az anya pedig a tenisztanárra vet szemet (ezek után csoda hogy egyik porontyuk a zenébe, a másik közszeméremsértésbe meg alkoholizmusba menekül? És kettejük közül vajon melyik a rendező????). Akinek beugrik Woody Allen (vagy rosszabb esetben Sophia Coppola) az jó helyen kapirgál, az ő műveiket kedvelők azt ezt is fogják, én kihagyom.

A seksz, a szipu rovat:
18+ - élet - Ismerje meg az orgazmus új forrását, az A-pontot!:
„Bemutatjuk, mikor fedezték fel, hol van és mit kell vele csinálni.” – Nem érdekel, már a G-pont sem létezett! Az Origó is megírta!
sp 18+ - "Az én méretem elegendő lesz? Egyáltalán feláll majd?": „A swinger helyzetek nagyon különböznek a páros légyottoktól...” – Ilyenkor kénytelen vagyok kunczét idézni: minek mész oda :DDD
Bizarr ok miatt állt meg a teniszmeccs: „Orbitális dugás hangjai miatt kellett leállni.” – A nyögéseik alapján eddig is sekszeltek meccs közben :SSS
!!!! – Serena Williams terhes: „A Snapchaten osztotta meg a hírt, hogy már 20 hetes terhes.” – Mondom, ezek valami különleges módszerrel, meccs alatt termékenyülnek meg!!! ÉBERSÉG!!!
<3 – 54 évvel fiatalabb modellfiúval házasodna egy anglikán lelkész – De cuki ez a szívecske, bezzeg ha katolikus pap tenné ugyanezt akkor rögtön beindulna a pedofilpapozós mantra :DDD
Papírom van róla, hogy szexmániás vagyok – Nekem meg arról van papírom, hogy LESZA ja nem, azt csak hétfőn fogom, olvassunk tovább: „Magyarországot bezárták egy luxusvillába, nem messze a végtelen óceántól, mi meg megnéztük. Hol a valóság egy valóságshow-ban? A Viasat3 új műsorának, az Exek az Édenben forgatásán jártunk.” – Nem Magyarországot zárták be csak néhány gyökeret innen, az a baj hogy NEM mennek tovább, sőt a végén vissza is engedik őket a társadalomba!
maji-de – Egy sima délután Japánban: „Miért nyalogatja a fiú a női cipőt? Ez a normális?” – Nem, most még nem az, majd öt-tíz múlva térjünk vissza rá...
konzervtelefon 18+ Hogyan harcolhatunk pén­isz­ekkel jó társadalmi célokért?: „Kreatívan provokatív vagy tolakodó­an vulgáris?” – Nem mindegy? Kötelező lesz ez is.
Álmában se találna ki, mennyi nő élt már át többszörös orgazmust: „Elkészült egy felmérés a témában, és nagyon pontos adatokkal tudnunk szolgálni.” – Max. álmukban vagy még akkor sem élhetnek át ilyeneket, mivel NŐI ORGAZMUS NEM LÉTEZIK, AZ ORIGÓ IS MEGMONDTA!!!
szemlélek – A keresztény szex vajon mi?: „Vallási körökben sok görcsöt fel kell még oldani, de már nem tabu beszélni róla.” – Nem ez a baj, hanem az hogy túl őszinte voltál és bevallottad hogy kvázi szülő,-meg seksz-gépnek tekinted magad. Év kommentje-candidate:

bobe212 2017.04.22. 20:00:18
Már ne is haragudjál, de te nem egy férfi boldogságáért lettél megteremtve! A saját boldogságodért lettél megteremtve és a szexualitás révén is a saját örömöd elérése pont olyan fontos, mint a férfi öröme.
Nem a férfi kiszolgáló személyzete vagyunk, hanem önmagunkban is fontos és értékes emberek.

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés