2017. 05. 06.
Buli? Mi az? (máj. 6-7.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Buli? Mi az? (máj. 6-7.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁJUS 6.:
HÁROMEZER HANGYA

0
Where is your party now?

Ajánlott:
Ide – elveimmel ellentétben – megint egy török cucc jön, főleg mert a mostani események tükrében az Át a hídon – Isztambul hangjai inkább azt mutatja, milyen volt 2005-ben (és milyen lehetne most) a soktornyú főváros. Itt még békésen megfér egymással mindenféle vallás és kultúra, főleg a zenei: etnótól rapen át metálig terjed a skála, nagy öszeütközések nincsenek, a keményvonalas, lemezboltokat betámadó vallásos újraéledésnek nyoma sincs, Isztambul ekkor még vonzó turistacélpont ahova hírességek járnak ihletet meríteni vagy akár lakást fenntartani. Tizenöt zenekar, tizenöt stílus, az ajánló a Buena Vista Social Club-ot emlegeti és lehet hogy a zenészek-együttesek egy része már ott van ahova a BVSC (mármint a fenti, kubai) kényszerült Castroék hatalomátvétele után. Éjjel egy előtt öt perccel kezdi az M2 / Petőfi TV, de már felvenni is megéri hogy összehasonlíthassuk, mekkora utat tett meg az ország azóta, leginkább visszafelé, de talán ez is megsejthető ha megnézzük, kiket hagytak ki belőle - eltaláltad, egyetlen görög vagy örmény sincs meginterjúvolva...

Talán érdemes:
A kései időpontoknál maradva éjfél előtt öt perccel egyszernézős akciózás az HBO-n, zavaros történettel: egy sima gyémántrablásként induló akció tétje fokozatosan egyre nő (pont ahogy csökken a csipetcsapat létszáma), ugyanis a drágakövek mellett egy szupertitkos katonai szerkentyűt is ellopattak velük, így innentől megbízóik számára ők lesznek az elsődleges célpont. Nagyon a Salt ügynökre és társaira akartak vele utazni, de Jolie keménykedése helyett max. Jovovich Ultraviolet-jét sikerült felülmúlniuk. A Momentum fő ismérve (az aktuálpolitikai áthallásoktól eltekintve) hogy végre Dél-Afrika is odatette magát ebben a műfajban, hogy egy ex-Bond-lány segítségével teszik mindezt, és hogy Morgan Freeman végre újra rosszfiút alakít (viszont ezt tehetné egy jobb filmben is – vagy ennyire kell a pénz az anyagra? :D).

Nem érdemes:
Hogy mennyire más világ lett a Közel-Kelet azt az is mutatja hogy az 1001 éjszaka meséi helyett nagyobb esély van eltölteni 3000 éjszakát egy izraeli börtönben – vagy inkább csak ezt szeretnék velünk elhitetni az alkotók akik annyi szörnyűséget zúdítanak a nézőre hogy a végén egyre kevésbé hisz nekik. OK, ártatlanul elítélnek három évre egy tanárnőt aki nem csinált semmit és ott se volt. OK, kiderül hogy terhes, a szülésnél erre leláncolják a végtagjait és a gyerekével tartják sakkban. Tegyük fel hogy mindez általános eljárás, de akkor ott van a leghajmeresztőbb „tény”: a palesztin rabok mind politikai okokból kerültek oda (és majdnem mind ártatlanul), az izraeliek viszont mind köztörvényesek akik az őrökkel együtt bántják a palesztinokat. Szeretném hinni hogy így van, de ezen a szinten már nem tudom. Ha nagyon gonosz lennék azt mondanám hogy végülis illik hozzá a címe ha jobban megnézzük, de mivel nem vagyok ezért csak óva intek mindenkit attól hogy fél kilenckor a Cinemax 2-re kapcsoljon.

A seksz, a szipu rovat:
7 - Telefon vagy alkohol?:
„Melyik jelent nagyobb veszélyt vezetés közben?” – Mivel alkoholos állapotban törvény tiltja a vezetést, a telefonra viszont nincsenek ilyen szankciók, ezért a válasz egyértelmű. Mondom ezt full alkoholistaként...
Furdancs - barkács - Helyet kéne találni az italoknak?: "Készíts otthoni bárt, így egyszer­re élvezheted a pa­lac­kok látványát és a bárhangulatot." - Nekem nincs ilyesmire szükségem, az egész albérletem úgy néz ki mint egy falusi kocsma a kádár-korból ^^
EGO - Mikor érezted magad utoljára jól egyedül?: „Nem amikor ugyan egyedül mentél el az edzőterembe, de közben percenként csekkoltad a telefonodat. Hanem amikor elég társaság voltál saját magadnak.” – A negyedik-ötödik sör után már annyit látok magamból amennyit akarok, néha többet is mint kellene.
Minél többet iszunk, annál rosszabb a szívnek – Asszem mégiscsak támogatni kell a faszbúkot meg a guglit az álhírek szűrésében... :SSS
Itt a tavasz - Túlhevült rajongója nem tudott ellenállni Józan László tökéletes testének: „A művészbejárónál rámarkolt a színész nadrágjára, és hazáig követte.”AKKOR TUTI ELVESZÍTETTE A "JÓZANSÁGÁT", LOL DE HISZEN EZ SEKSZIZMUS!44!!négy!!! Hol a Femen, a NaNe, a Pussy Riot és a TASZ hogy a férfiak tárgyiasítása és megalázása ellen tiltakozzon?!
Droghadsereg ellen küzd Paraguay: „Több milliót raboltak, rendőrőrsöt támadtak meg, aztán tűzharcba keveredtek a rendőrökkel.” – Ne feledjük: A TELJES LEGALIZÁCIÓ AZ EGYETLEN MEGOLDÁS, MEXIKÓNAK IS TÖKRE BEVÁLT!44 NÉGY Felkészül Uruguay:
Júliustól a gyógyszertárakban kapható a szabadidős marihuána: „Mármint az uruguayi gyógyszertárakban.” - ...és egyszeriben a teljes ország „beteg” lesz és mindenkinek szüksége lesz „szabadidőre”. Eközben a magyar egészségügyben:
Velvet – Négy év fogházat kapott a mentőre támadó 18 éves: „K. Krisztián valószínűleg biofüvet fogyasztott, és a megszúrt ápoló szerint tudta, mi történik vele.” – Mennyit kapott a vádaskodó ápoló akit megszúrt a Társadalom Áldozata, azt mondjátok inkább:
A droghasználó egy napja: „Magyar hajléktalan, boldog indonéz családapa, takaros lakásban élő berlini nagymama: mind drogosok. Nyolc droghasználó egy-egy napját mutatja be az Egy nap az életünkből című film, ami most az Indexen látható.”Év filmje, és ezt se kell megnéznem hogy tudjam, miről szól: „Négy gyerekem van: van két fiam meg két lányom. Mindegyik ott van a szüleimmel Sárospatakon. Ez az egy, ami éltet még, a gyerekek. Amúgy túllövést csinálnék, mert amúgy minek az élet” – mondja Oszkár, aki eredetileg kőműves, de most Éva nevű barátnőjével hajléktalanként él, és budapesti vasúti sínek mentén vasdarabokat gyűjtöget.” – A gyerekei sorsa (meg azoké akik helyette nevelik) valamivel jobban érdekelne, sebaj, egyszer majd azokról is forgatnak akik feltakarítják a mocskot a drogosok után. – „Szívesen lenne régész is, mondja, miközben komótosan túrja a földet, apró, rozsdás csavarszerűségeket bogarász elő. „Tíz perc alatt négyszáz forintnyit gyűjtögettem össze” – mondja lelkesen.” – Drágám, a vasdarabok kikaparása nem egyenlő az ásatással, ahhoz esetleg tanulni kellett volna, nem cuccozni aztán meg sajnáltatni magunkat: „Talán a magyar szereplőpáros sorsa a legrémesebb. A többi helyszín (...) szereplői a budapestieknél sokkal rendezettebb körülmények között élnek, és habár ők is droghasználók, saját társadalmaikban sokkal inkább beágyazódott tagok.”Talán azért mert eleve hajléktalanokat és a droghasználók legalját választottak a készítők? Nem baj, megint lehet démonizálni a magyarokat, abban úgyis élen jártok...
Gumicukor - Rihanna és Erzsébet királynő keverékétől felrobbant az Instagram: „Megnézné a királynőt neccben és forrónaciban? Hajrá!” – Erre csak ennyit:

0

VASÁRNAP, MÁJUS 7.:
ANYÁK NAPJA

0
...mert nekik is jár egy kis buli.

Ünnepi rovat:
Bár 21:35-kor adják de az Anyabulit nem ajánlatos összekeverni a most bemutatott Mila Kunis-féle rosszanyaságokkal, ez egy keresztény szellemiségű vígjáték a családi összetartás erejéről és ahhoz képest elég bátor, szerencsére jóízlés határait egyszer sem lépik át. Pedig az ürügy adott volna: pár régi barátnő úgy dönt hogy végre lopnak maguknak egy szabad estét, elvégre a pasik is kivehetnék már a részüket a gyerekezésből. Annak rendje és módja szerint megszerveznek mindent, és természetesen minden elromlik, ami elromolhat. Bár mint mondtam keresztény film, az üzenetet nem erőszakolják a nézőre és az itt látható anyák sem „tökéletesek” ahogy azt elsőre feltételezhetnénk (épp ellenkezőleg, a főszereplőnek is épp ez az egyik gondja, a túlzott elvárásoknak való megfelelés, és nyugi, a princípiumozást sem tolják fullba). Ha kontrasztot akarunk, elég odatenni a Született feleségekhez vagy Kunis már említett „művéhez”, így már tisztábban látható mennyire elszoktattak minket az utóbbi időkben az ilyesmiktől: fura egy nőkről és anyákról szóló komédiát látni amiben nincs meztelenkedés meg seksz (bár korunk népbetegségét, a faszbúkozást itt sem ússzuk meg), úgy meg főleg furcsa hogy pont a TV2 adja le. Átlagos, közepes darab viszont nagyot lendít rajta a manapság obligát trágárságok hiánya és hogy jóindulattal készült.

Talán érdemes:
S ha már hagyomány és család, akkor 18:55-kor ott van még a Danny Collins is ami Al Pacino 2105-ös jutalomjátéka annyi felejthető szerep után. Bár az utóbbi időkben mintha a kelleténél több kiégettrockSTÁRos múvit kaptunk volna, ezt valamelyest menti hogy valós sztorin alapul (Steve Tilstonén) így semmi akadálya hogy újra jöjjön egy lecke a Filmcaféra az értékek fontosságáról, ezúttal már nem fiatal, de azért még sikeres énekessel akit az utolsó percben ébreszt tudatára a John Lennon által negyven éve neki írt de elkallódott levél, pont mikor rá hivatkozott egy interjúban. Annyira felrázza az üzenet hogy abbahagyja a biztonságos hakniturnét és bevonul egy szállodába hogy új irányt adjon karrierjének, felvegye a kapcsolatot rég nem látott fiával (és hogy a megkomolyodás arrébb van arra bizonyíték hogy mindeközben még a hotel tulajdonosnőjét is megpróbálja befűzni). Zenés melodráma, kicsit túlspilázott érzelmekkel, de simán jó (és Pacino is mintha magára találna a magára találó zenész képében). Bő egy órával később (kereken nyolckor) már direktebb össznépi program az HBO-n merthogy a Disney újabb régi dobását (Pete’s Dragon) porolta le negyven év elteltével. Az Elliott, a sárkány eredetije 1977-ben készült és akkoriban elég vegyes fogadtatást kapott, de 2016-ban többet tettek annál minthogy egyszerűen újrameséljék az egészet, inkább csináltak köré keretsztorit az elárvult srácról aki az erdőben él családpótló sárkányával akiben természetesen nem hisz senki. Kettejük barátságát nem csak a kétkedők fenyegetik (például a srácot intézetbe adni akarók) hanem azok is akik túlságosan is hisznek a mesében (például az a tag aki le akarja vadászni a mitikus lényt). Szerencsére a vadőrnő (Bryce Dallas Howard) hisz annyira nagyapja (Robert Redford) sztorijaiban hogy komolyan vegye a Pete-re és sárkányára leselkedő összes veszélyt...

Nem ajánlott:
Cinemax 2, 20:30
– Mire gondolhattak azok akik az Anyám szemét pont erre a napra időzítették? Művészkedő (fekete-fehér) horror, rögtön az elején egy brutális anyagyilkossággal ami a szemtanú kislányban annyira negatív folyamatokat indít el hogy a végére nem sokban különbözik a elkövetőktől: egyrészt mániákusan vágyik a szeretetre, másrészt ezt teljesen emberietlen módon igyekszik elérni... Tanulság? Ha valami kapcsán pozitív hatásként említik az Antikrisztust és az Odishónt, azt kerüljük messzire, ne csak anyák napján.

„Zene” és „film” rovat:
Végre láthatjuk Beyoncé igazi arcát:
„Egy fotósnak sikerült néhány spontán képet készítenie az énekesnőről.”Eddig is láthatta az igazi arcát aki nagyon akarta :SSS
Nem úgy botrányos, mint ahogy várnánk: „A Nem olyan csaj magyrországi megjelenését már jócskán megelőzte a híre, hiszen Dunham az Egyesült Államokban meglehetős botrányt kavart azzal, hogy őszintén leírta, milyen érdeklődő kislány volt. A hiszterizált amerikai prűdek gyerekmolesztálást kiáltottak az olyan sztorik miatt, mint amikor hétévesként bekukucskált egyéves kishúga bugyijába, hogy aztán kavicsokat fedezzen fel a kicsi vaginájában, vagy amikor már kiskamaszként lefizette a kis Grace-t, hogy nővéri szeretetét kifejezve puszilgathassa (arról már nem is beszélve, hogy Dunham egy olyan történetet is leír, amelyben már tinédzserként magához nyúlt az ágyban, miközben húga a hátához bújva aludt – de a háborgók eddig valószínűleg nem jutottak el az olvasásban).” – Ja hogy ha mindezt egy női „híresség” teszi a saját testvérével az oké és csak a „hiszterizált prűdek” akadnak ki rajta? Szóljatok majd ha megint cserélitek a lemezt... Szerk.: és máris cserélik:
melegedő – Shortbus: Álmaink pornófilmje: „(...) Mint már mondtam, a Shortbus attól válik igazán egyedivé, hogy a szexualitást teljes mértékben természetesként kezeli, és teszi ezt nagyon helyesen!  Egy idő után már a néző sem akad fent azon, hogy a karakterek egy orgia szélén csücsülve elmélkednek a világ dolgairól. Mikor a rendezőtől azt kérdezték, hogy ugyanezt a történetet nem lehetett volna elmesélni kevesebb obszcenitással, azt felelte: “Lehetett volna, de minek?”” – Így igaz, hiszen Hitchock és Fellini is pornófilmeket forgatott. Ja, nem.
A birkaszemevés változtatta meg a televíziózást: „Ha nincs Survivor, Bear Grylls sem issza meg a saját vizeletét a kamerák előtt. Az első évadát máris rekordnézettséggel záró valóságshow nemcsak a televíziózásra volt nagy tagadhatatlan hatással.” – Eddig úgy tudtam hogy a Jackass volt ebben az „úttörő”, de sebaj.
Ledózeroltam a régi identitásomat: „Tisza Kata új könyvében megint a társas kapcsolatokat vizsgálja, de már nem kell leírnia azt, hogy szex.” – Leírják helyette mások, ami meg a könyvét illeti: így lesz a kétezres évek lázadónőjéből Oravecz Nóra 2.
könyves blog – Beck Zoli szerint az irodalmi díj nem verseny, hanem ünnep: „Idén először zsűrtag, nem tudja összehasonlítani Krasznahorkait Kepessel.” – Ezek szerint nem csak a zenéhez nem ért. Tényleg, mi lehet azzal akitől az ötleteit lopta?
klippremier – Lovasi András rühelli az 50. szülinapját – Hát még mi, hát még mi...
Itt az újabb mumus, a Bagolyember: „Elsősorban balerinákat zargat, de egy terapeutát sem kímél a The Black Gloves című horrorban.” – Lesz rézfasza is? LOL!!
Végre közös filmbe került Ben Stiller és Adam Sandler – Egy szó: NEMZETHALÁL.
Recorder – Oscar-díj után magyar klip – Mielőtt nagyon örülni kezdenél ez természetesen megintcsak a Veszélyes Faszfej ingyen(?)promója: „Út a hollywoodi szuperprodukcióktól a Kertész utcai punkok videójáig.” – Van egy rossz hírem: attól hogy nem tudnak zenélni (énekelni, stb.) még nem lesznek „punkok”, és kicsit pofátlanság a kamerába egy pillanatra besétáló Jennifer Lawrence-szel eladni azt, amit még vele sem lehet:

0
VISZLÁT HÉTFŐN!

Kulcsszavak: nemzethalál

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés