2017. 05. 15.
SzuperExcess (máj. 15-16-17-18.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
SzuperExcess (máj. 15-16-17-18.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁJUS 15.:
BOSSZÚT ÁLLNI CSAK TRISTÁN ÉRDEMES

0
Show me your váltó!

Látjátok megmondtam hogy nem kell túlpörögni az Eurovíziót, ennek örömére térjünk is vissza a normális kerékvágásba:

Talán érdemes:
...főleg ha nem unjuk az ezeregyedik tanmesét arról hogy a kereszténység rossz, érteeem?, mert a Megváltó show lényege ennyi, már ha lehámozzuk róla a ravasz körítést. Főszereplője egy srác aki anyjának hála jóformán minden valláson „átesett”, ennek eredményeként (amellett hogy teljesen alkalmatlan lett a normális életre) már fiatalon a kelleténél jóval tájékozottabb lett spirituális téren, ezt használja ki a haverja is aki egy szívesség fejében rábeszéli hogy bohócot csináljon a helyi tévé-prédikátorból. Ifjú barátunknak nincs nehéz dolga (a fickó egy hasbeszélőknél látott bábuval személyesíti meg Jézust), le is győzi, ezzel viszont akaratlanul is elindul a saját én-keresésére, de közben a lóvátett tele-evangelista is revansot akar… Jó lenne ha a Divine Access minden vallást egyformán kritizálna, de sajnos nem ez a helyzet, kicsit túl sok benne a krisztus(ellenes)-utalás (a gyerek road tripre indul hogy szélesebb tömegeknek is szónokoljon, apostoli követői között akad modern Mária Magdaléna és egy jelenésgyanús Mária is), nyolckor kezdi a Cinemax de ha kihagyjuk AKKOR MÁSNAP DÉLUTÁN EGY ÓRÁTÓL REPETÁZHATUNK sem maradunk ki semmiből.

Talán ajánlott:
Egyre tovább halad Bunuel műveivel a Cinemax 2, ma fél kilenckor az öntörvényű spanyol egy kései nőalakja, Tristana (Catherine Deneuve) jön akit anyja halála után a város különcsége (szocialista-antiklerikális meggyőződése) ellenére is köztiszteletben álló polgárára, Don Lope-ra (Fernando Rey) bíznak aki első körben még úgy is visszaél helyzetével és neveltje kiszolgáltatottságával hogy korábban az anyja volt a szeretője – ráadásul eközben a „lányának” és másoknak is a szabadságról, önálló akaratról meg ilyenekről papol. Az effajta dumák eredménye mindig az hogy elhiszik őket, Tristana le is lép, össze is költözik egy festővel (Franco Nero) aki évekkel később tumorral a lábában hozza vissza nevelőapjához aki feleségül veszi. A sors útjai kifürkészhetetlenek, az őt korábban erővel elcsábító Lope-n áldozata (aki a már említett ok miatt időközben lábát is elvesztette) végül hidegvérrel áll bosszút, anélkül hogy a kisujját mozdítaná. Furcsa ellentmondás: Lope pont élete végére lesz az az apafigura akinek a történet elején kellett volna lennie, ekkorra viszont már Tristanából lett olyan cinikus, kettősmércés személyiség mint nevelőapja-szeretője volt kapcsolatuk kezdetén. Rey hasonló figurát játszik mint a Viridianában, és Deneuve-nek sem ez az egyetlen közösködése Bunuellel, ami még jó benne az az hogy már a rendező sem áll egyértelműen politikai irányzatok mögé, aki lemarad az szokás szerint kedden ugyanitt 11:40-kor megnézheti  (ami meg a sorozatot illeti, remélem megússzuk az Andalúziai kutya nélkül).

Hétfő? #LESZAROM™.
Ilyen, amikor félezren átmotoroznak a városon
– ..és ilyen az amikor LESZAROM:
Félt már vécére menni vendégségben? Itt egy forradalmi újítás!
– Szerencsére a LESZAROM hagyományos és továbbra is ingyen van.
Látott már ekkora esküvői uszályt? – Eddig még nem, de most akkor LESZAROM.
Gumicukor – Hálistennek Ariel Winter feneke visszatért KínábólLESZAROM.
Sose találja ki, kik keresnek legjobban az USA-ban: „Úgy három tucat olyan állás volt az utóbbi időszakban, amely átlépte az átlag 100 ezer dolláros bérszintet éves szinten, tíz év alatt majdnem megduplázódott azon foglalkozások száma, ahol ennyi az átlagkereset.” – Nem találjátok ki: minimálbérből élek, és LESZAROM.
Agymenés – Gáz – Mindenki csinálja, mégsem beszélünk róla: „Tudtad, hogy a szellentés még a halálunk után is előfordulhat? Ciki, kínos, természetes, fontos? Lehet mindegyik egyszerre?” – A munkámból kifolyólag eddig is tudtam, mondjuk leszartam...
Amy Schumer egy kínos orális élményéről tartott beszámolót: „Amikor pasijával témázgatni kezdtek, az akció egy oda nem illő testi funkció miatt szakadt félbe.”LESZAROM mi volt az :SSS
Az új Mátrix írójának van egy jó híre – Nekem is van neki: LESZAROM.
James Cameron: Értsék meg, 2018-ban nem lesz Avatar
LESZAROM a hazudozókat:
Az isten sem ment meg már az Avatar 2-től: „Sigourney Weaver megerősítette, hogy ősszel tényleg elkezdik forgatni a folytatást. Egyszerre mindjárt négyet is.”LESZAROM. Mind a négyet és az alient is ha benne lesz.
EGO – Rosszul alszom. Mit tehetek? – Csak egyet tehetsz: iszol egy üveg bort levekvés előtt és leszarod.
18+ Bella Thorne felfedte intim piercingjét: „A színésznő egy átlátszó felsőben pózolt, ami rávilágított, hogy nem csak az orrában van piercingje.” – Ez esetben nem csak az orrát SZAROM LE.
Gumicukor – Demi Lovato instagramján népszerűsíti a bikiniszezont: „Szemezgettünk az énekesnő fürdőruhái közt. Az idei divat eszerint a mély dekoltázs.”ÉNEKESNŐ, LOL Eszerint le kell szarnom őt is!
Bella Thorne: összezavar, hogy nem tudom, mit akarnak tőlem a nők: „A színésznő egy interjúban beszélt a biszexualitásáról, a diszlexiárjáról és sok másról.”LESZA DiszlexiÁRJA, mi? Nem kéne annyi Freudot olvasnotok :DDD


KEDD, MÁJUS 16.:
ZSARÁTNOKOK ÉS EMBEREK

0
Cunami előtt, tájfun után.

Talán érdemes:
A mai első nézhetőség viszonylag korán (hatkor) kezdődik a Sundance TV-n, témája az igazi poszthumanizmus: egy járvány következtében az emberiség egy része kihalt, a maradéknak törlődött a memóriája, ám az amnézia nem mindenkit érint azonos arányban, ki hosszabb, ki rövidebb időközöket képes fejben tartani, így a szereplők legtöbbjének az a fő kérdés hogy a régi világ részleges felépítéséért feladják-e a biztonságot és ha igen, ezzel tényleg úrrá tudnak-e lenni a káoszon vagy csak mélyebbre merülnek benne. A Zsarátnok nem megoldást keres, inkább élvezi a problémával küzdőket (a szerelmespárt akiknek minden nap "meg kell tanulniuk" egymást, a tesztoszterontombolást kontrollálni képtelen fiatalembert na meg a bunkerlakókat). Az Embers a legtöbb művészkedős tudományos fantasztikussághoz hasonlóan felvázol egy érdekes alapszitut amit aztán végül nem visz semmilyen irányba (már ha a külön szálakon futó vég nélküli filozofálgatást nem tekintjük annak), épp ezért volna jó ha létrejönne valami egyezség halivúd költségvetése és a függetlenek ötletei között mert nagyon szükségük volna egymásra, a nézőnek meg jó filmekre – bár ha nagyon gonosz akarok lenni akár azt is mondhatom hogy a Mementóval már csináltak hasonlót (Marquez meg könyvben jóval előbb is), igaz akkor nem az egész világot érintette az emlékezetkihagyás. Jövőképeknél maradva 23:20-kor a retekklubb sorozata, a XXI. század a sci-fi filmek időközben megvalósult jóslataival foglalkozik, gondolom elsősorban a Blade Runner-remake közelgő bemutatója miatt, de remélhetőleg nem csak Scott műveihez nyúlnak majd vissza összevetésként. Fura hogy mi mindenre ráérzett ő vagy akár Kubrick is, viszont majdnem ugyanannyi tippjük nem jött be, a témát magát meg egy nálam okosabb ember sokkal jobban, sokkal korábban összefoglalta a könyve alcímében valahogy úgy hogy hogyan képzeltük el a jövőt és mi lett helyette és hogy mindez csak most jut a mainstream média eszébe az az ő „átkuk”: mire odaérnek egy igazság felismeréséig addigra azt már számtalan kismester ezerszer leírta, tehát a nagy bubusoknak sok újat a Fantázia és valóság nem fog mondani, viszont esetleg viszontláthatják a saját ötleteiket is, természetesen forrásmegjelölés nélkül.
 
Kis hírek a nagyvilágból:
kerékagy - Megváltoztatnák a KRESZ-t a bringások
– Előbb esetleg tanulják meg.
urbanista – Elkészültek a pesti Moszkva sétány látványtervei: „Bringás-gyalogos paradicsom épül az Árpád híd környékén, délebbre az autóké marad a főszerep.” – ...és pár év múlva ebből is Széll Kálmán sétány lesz.
A szomáliai biztonsági erők tévedésből agyonlőtték kormányuk legfiatalabb miniszterét: „Szélsőséges iszlamistának nézték.” – Hár igen, első a biztonság ^^
Lindsay Lohan áttérhetett muszlim hitre: „Régóta rebesgetik ezt, de most egy muszlim köszöntésen kívül mindent letörölt az Instagramjáról.” – Majd vigyázok hogy golyóálló mellény legyen rajtam amikor esetleg ő is Bp.-re jön.
Lefejezős videója miatt került galibába Rod Stewart – Ajjaj, Janet Jackson és Lohan után ő is áttért? ÉBERSÉG!!!
Boticelli: Beyoncé születése – Boticelli? Hozzá inkább valami sátánista festő illene...
Beyoncénak még az ajkai is felfújódtak a terhességtől: „Egy Insta-fotó verte ki a biztosítékot a rajongóknál. Meg kellett magyarázni.” – Nyilván a terhességtől lett ilyen, a nemlétező terhességétől:
Beyoncé hasa eltűnt! – Két lehetőség van: vagy nem volt terhes, vagy ezt a gyerekét már feláldozták a Sátánnak :SSSS
Szobrot küldene a Holdra egy párizsi művész: „A virág kelyhe a Hold hőmérsékleti viszonyaihoz alklamazkodva éjszakánként kinyílik, nappal becsukódik.” – Ez is valami? A challenger appears:
Száz éven belül emberi települést építenének ki a Marson: „Az Egyesült Arab Emírségek bemutatta a látványterveket.” – Csak óvatosan nehogy valaki felrobbantsa a település burkát...érted, burkát, LOL!
Én leszek az első német kancellár érettségi nélkül – Szerintem még így is túlképzett a szakmájához, mert pld. tud beszélni: „Martin Schulz beszéli a kisemberek és a populisták nyelvét, és van olyan felmérés, amiben népszerűbb Merkelnél.” – És ez nála pozitívum? Bezzeg Trumpnál :DDD
Csajok & Pasik – Külföldön boldogtalan vagyok: „Mozdulnom kéne, döntenem kéne, de senkihez nem tudok fordulni.” – Gyere haza. Ja, nem is:
kz – Ha nem megyek el, meghalok...: „A magyar mentalitás fullasztó.” – Nem, kedveském, a fullasztó az te vagy aki mindenben csak a rosszat látod meg. Nap kommentje:

gtx666 2017.04.09. 15:22:53
Hiaba fut barhova, a gondjait viszi magaval, mert minden problema belulrol fakad, amig nem rendezi belso gondjait, mehet akarhova, nem sok ertelme van...


SZERDA, MÁJUS 17.:
NOT THE SHARPEST PENCIL IN THE PACK

0
Jogi háborúk.

Talán ismétlés, talán érdemes:
…bár Michael Palin Új Európája inkább csak amiatt érdekes hogy az ex-Python a nevét adta hozzá, ettől eltekintve picit összecsapott körutazás az öreg kontinensen, angol nagyvonalúsággal érintve a meglátogatott országok történelmét (leginkább a SZU felbomlása utáni nyitásra koncentrálva) és fontosabb nevezetességeit (sörözők, kajáldák és társaik), vagyis sem ismeretterjesztésként, sem utazási kedvcsinálóként nem teljesít 100%-on, ám Palinnak a régi szép emlékek kedvéért talán még azt is megbocsátanám ha a telefonkönyvet olvasná fel kamera előtt. Hatkor kezdi az M5, az első rész a Háború és béke címet viseli és csak remélem hogy 2007-ben ezzel a múltra céloztak és nem a jövőnkre :SSS

Ajánlott:
Sundance TV, 22:00
– Szerettem volna párhuzamokat vonni az Enron-botrány és egyes hazai események között, de ha szigorúan nézem, nem ugrik be egy sem, ha viszont nem úgy akkor egy csomó hasonló apró eset történt. A Wall Street sokat emlegetett farkasához lehetne kapcsolni, de itt mégiscsak egy teljes óriásvállalatról van szó ami éveken át hazudozásra és tudatos megtévesztésre épült, ahol nem is nagyon leplezetten leszarták az átlagembereket és ami végül Amerika legnagyobb csődjével végződött amikor kiderült hogy a veszteségeiket kisebb vállalatokban „rejtették el”. Közhely de attól még tény hogy az Enron a kapitalista álom árnyoldala amit mindenki sejt de senki sem mer kimondani: egy kívül gyümölcsöző vállalat ami belül minden szinten rohad és amiből a tulajdonosok ennek ellenére nyereséggel szálltak ki, a dolgozók-részvényesek pedig megszívták (hogy a fogyasztókról ne is beszéljünk, erről Kalifornia lakosai tudnának mesélni). Kellő távolságtartással nézve a The Smartest Guys in the Room-ot egyből látszik hogy vérbeli piramisjátékkal van dolgunk – de mivel ezt egy „hivatalos” cég követte el és nyereségesen (pontosabban amíg sok volt a bevétel, a kutyát nem érdekelték a veszteségeik), ez nem tűnt föl egész a végéig. Igaz a régi mondás miszerint csak az első millió megszerzése nehéz, csak itt sokkal nagyobb tétekkel játszottak, és mivel azt kommunikálták hogy minden a legnagyobb rendben, mindenki be akart szállni, aztán amikor borult a bili, mintha a hiszékenyeket is hibáztatták volna hogy miért nem fogtak gyanút, miért nem érezték hogy mindez túl szép hogy igaz legyen. Kicsiben ugyanez megy a mi életünkkel is: elhisszük hogy biztonságban vagyunk, hogy lesz nyugdíjunk (ja azt nem), hogy a termékekre érvényes a garancia, aztán utólag amikor pofára esünk, jönnek az okos és általában megélhetési gondokkal nem küszködő megmondóemberek, pld. bede márton akik rávilágítanak hogy „de hát butaság félretenni, a mában kell élni, a pénz amúgyis értéktelen”, stb. A 2005-ös doksi egyetlen hibája az évszáma és hogy emiatt nem kerülhettek bele a perek-tárgyalások eredményei (a főgenya, Ken Lay úszta meg a legegyszerűbben: meghalt, ágyban és párnák közt). Ez a dokumentumfilm nem mentes a hibáktól: a megszólalók kenegetik a felelősséget (a régi jó mást hibáztatós módszer) és igen, a helyes besorolás a horror lett volna, de már csak azért érdemes megnézni hogy tudatosítsuk, mit gondolnak rólunk valójában a pénzemberek.

MUHAHA! Azt remélem is! rovat:
Látszólag kicsit megviseli az apaság a Take That énekesét
MUHAHA, azt remélem is, nem kicsit, nagyon! Bezzeg húsz éve az összes tinilány rá nedvesedett :DDD
Kilenc évet kapott a lúgos támadó: „Súlyos ítélet az orvos ügyében.”MUHAHA, AZT REMÉLEM IS! A böriben majd lesz ideje gondolkodni...
Brutálisan megkínoztatta az erőszakolókat egy indiai miniszterMUHAHA, azt remélem is ^^
c:c – Jakupcsek műsora is megbukott: „Már a 2. új tavaszi műsora hasal el a TV2-nek.”MUHAHA, azt remélem is! Lehet ezt fokozni?
c:c – A TV2 hétfő este fejjel állt bele a földbeMUHAHA, azt remélem is!
c:c – Ilyen mélyre még soha nem süllyedt a TV2MUHAHA, azt remélem is, már ha továbbra is a nézettségről van szó, „szellemileg” eddig is mélyen voltak :)))
Ördög Nóra a családjával lép le Magyarországról: „Magdi anyus helyét pedig egy aktmodell veszi át. Ilyen ez a reggel.”HÁT INKÁBB EZ MINT HOGY MAGDI ANYUS AKTMODELLKEDJEN, LOL Mit is kell ilyenkor mondani? Ja, ezt:

ciseaux 2014. április 7. 23:50
...és a jó hírek csak jönnek és jönnek!

...és tényleg:
june shannon ő már – Gumicukor – Mama June drasztikus átalakulásának nyomasztó árnyoldalai is vannakMUHAHA, azt remélem is!
Nagy bírságot fizet a Tesco Nagy-BritanniábanMUHAHA, azt remélem is!
art&go – Hazai pálya – Alföldi passiója nem provo­kál és botránkoztat meg: „Ettől függetlenül nem lett az István, a királyhoz mérhető remekmű.”MUHA Alföldi Istvánja mint „remekmű”?! HA HA VERY FUNNY!
szem – Soha nem látott po­font kapott a szicíliai maffiaMUHA Á, nem szóltam, velük jobb jóviszonyban lenni :)))
Beperelték Papa Emeritust a Ghost korábbi tagjaiMUHAHA, azt remélem is! De bírom ezeket a sátánista rockSTÁRokat, kitalálják a tutit, látványosan eladják a lelküket, nyilvános feketemiséket tartanak és mégse akar összejönni a siker :DDD Megérte, hülyék? Nap kommentje:

NZperX 2017.04.06. 09:47:57
Viszont az álarc miatt nem kell szégyenkezniük a vállalhatatlanul vendéglátós-hakni ál-rockjuk miatt. Talán még az Apostol együttes is brutálisabb tolja, esküszöm, de a kb. 120 éves Lord zenekar egészen biztosan.


CSÜTÖRTÖK, MÁJUS 18.:
MEGINT 48 ÓRA?

0

...és megy-e még a hazárd?

Talán érdemes:
DIGI Film, 20:00
– Egy apjától eltávolodott zenésznek negyvennyolc órája van hogy rendezze vele régi ellentéteit, akkor ugyanis – a papa saját kérésére – lekapcsolják az életfunkciót biztosító gépeket. Már maga beszélgetés elég lenne, ő azonban ennél többet is elér és a családtagokkal, régi szerelmével (na meg egy nővérrel) való találkozás emlékezteti a fontos dolgok közüli legfontosabbra, a múlttal való megbékélésre (ami egyben szükséges a jövő jobb megéléséhez is). Az Altatódal története ismerős, a címe nem: a family reuniont már többen is elsütötték, még az itt bevezetett kétnapos időkorlát sem túl nagy újdonság, két óra helyett meg elég lett volna belőle másfél, viszont értékelem a készítők pozitív szándékait (meg általában azt hogy komolyan de nem depisen próbálják ráébreszteni a nézőt az élet rövidségére), ezeket figyelembe véve (meg azt is hogy ez Andrew Levitas rendezői debütálása) érdemes vele bepróbálkozni. Jóval később, éjjel háromnegyed kettőkor egy kanadai múvi a Filmboxon kicsit a Gattaca nyomán a mesterséges megtermékenyítés kockázatairól és mellékhatásairól csak itt több karaktert követhetünk. Az Inconceivable is ugyanazt az utat választja amit a Zsarátnok, azaz két megközelítés (sci fi vs. humor) között a földre esik. Értem én hogy a szatírára akartak már a helyszínnel (Las Vegas) is ráerősíteni (hazárdjáték lombikbébikkel), de nem kell mindig Captain Obvious-nak lenni.

Kis hírek a nagyvilágból:
Amber Heard most tényleg nagyon-nagyon szerelmes
MUHAHA, hát persze: „A színésznő nagyon sok időt tölt multimilliárdos barátja házában. A gyerekeivel is kijön.” – Ismerős? Igen, Deppnél is így kezdődött...
Liam Neesonnek ingyen szendvicset ígértek, odament: „A kanadai szendvicsbárba a tulajdonos hívta, de nem gondolta, hogy jelentkezik is érte.”ENNYIBŐL ÁLLNAK A KÜLÖNLEGES SKILLJEI? LOL Asszem erre mondják hogy házhoz ment a...szendvicsért :DDD
Gáspár Győzőt már nem érdekli a pénz, inkább könyvet ír a szeretetről – Ez is mekkora gecijó ötlet! Ja várjál, nem is, bár mindjárt érthetőbb lesz:
Gáspár Győző hét éve gyógyszerfüggő: „Legszívesebben kicserélné az agyát. Reggeli lapszemlénkben Détár Enikőről és Csobot Adélról is beszámolunk.” – Én meg alkoholfüggő vagyok és a teljes testemet le kéne cserélnem (de a májamat biztosan), oszt’ mégse sírom tele a médiát!
Ez a kislány okosabb, mint Einstein: „A 12 éves Rajgauri Pawa IQ-ja legalább két ponttal magasabb, mint Einsteiné vagy Hawkingé.” – És? Feltalált már valamit? Na ugye. Nekünk Ffférfiaknak ugyan nincs magas IQ-nk, de nincs is rá szükségünk az izmaink mellé:
Kockahas – Már 16 évesen úgy kigyúrta magát, mint egy felnőtt: „A most 18 éves Kondor Nátán foci, karate és box után talált rá a kondizásra. Elszántsága, kitartása és fizikuma a felnőtteknek is példaértékű.” – Na ezért mondom hogy hülyeség sportolni! 18 évesen elért mindent amit mások ötvenéves korukra sem, innen csak lefele visz az út, plusz időközben a világ is irányt váltott:
Puhány geekek is lehetnek katonák Amerikában: „A védelmi minisztériumnak annyi kiberkatona kell, hogy elengedhetik nekik az alapkiképzést.” – Akkor most nem csak az oroszoknak vannak fizetett kiberosztagaik? Hogy is van ez? Felkészül: Távol-Kelet. És tényleg:
Nindzsakutató központ lesz Japánban – Ajjaj, ezek a hagyományőrzések nem szoktak túl júl elsülni:
b1 fotó – Kezébe adták a fejét, úgy fényképezték le: „A viktoriánus kor morbid humora.” – Á, ez semmi, az ISIS bármikor csinál bárkiről ilyen fotókat ma is, és még fizetni sem kell érte...
Húszezer tudós készíti a Kínai Enciklopédiát: „Kétszer akkora lesz, mint az Encyclopedia Britannica, mégsem lesz benne a dalai láma.” – Szerintem az Encyclopedia Dramatica sem lesz benne, na ennyit a szólás szabadságáról. Meg ennyit:
Brutális netes cenzúra lesz nyártól Kínában: „Reblogolni is csak engedéllyel lehet, minden online újságírónak állami képzésre kell mennie.” – ...de azért gondolom továbbra is Magyarország lesz az elnyomó-lebombázandó diktarúra, nem ők...
Kína bezárja az internetet – Nem érzékeltem, simán bejönnek a pornóoldalak, szóval ez olyan lehet mint amikor a gangnamsztájlos kimdzsong-akárki rakétákat lő ki aztán mindegyik a saját országában csapódik be.
1200 Pepe békát temettek el a Bakonyban: „Internettörténelem a szemünk előtt: egy magyar mémrajongó fogta az összes lementett békás képét, és eltemette az erdőben.” – Szerencsére a Giannás fotók ezer év múlva is aktuálisak lesznek, nem kell őket elásni, viszont ezzel egyenes arányban fognak kevesebbet érni a pepéseknél:

0

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: éberség, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés