2017. 05. 22.
Lajkaszőr (máj. 22-23-24-25.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lajkaszőr (máj. 22-23-24-25.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁJUS 22.:
EGY VACSORA, EGY TEMETÉS

0

Örülhet ha megtérülhet.

Ajánlott:
Úgy tűnik a hét a nyomozások jegyében kezdődik, nyolckor a Cinemaxon például az összes híresebb mesterdektív Meghívást kap egy gyilkos vacsorára amire mindenki eljön a házigazda kivételével aki inkább sejtelmes üzenetekkel kommunikál vendégeivel akik csak annyit tudnak hogy valaki ma este megsérülhet, az esetét megoldó pedig egymilával gazdagabban távozhat. Az ilyen összeröffenések általában nem szoktak jól sikerülni hogyha a készítők komolyan gondolják őket (Freddy vs. Jason, Alien vs. Predator), de itt nem esnek ebbe a hibába, humoros krimit kapunk melyben a neves fiktív karaktereket még nevesebb IRL személyiségek keltik életre (Sir Alec Guinness, Peter Falk, David Niven, Peter Sellers, sőt még Truman Capote is itt van, ő a vendéglátó), a forgatókönyvért meg egy bizonyos Neil Simon felel – az meg hogy a szereplők elváltoztatott néven tűnnek fel (Chan helyett Wang, Poirot helyett Perrier, Miss Marple helyet Miss Marbles) gondolom a jogutódoknak köszönhető vagy eleve a vicc része. A rossz hír az hogy mire az ajánló kikerül már lemaradtál róla, a jó meg az hogy kedden 11:20-kor ismétlik ugyanitt.

Talán ajánlott:
HBO, 22:00
– 2017 minden eddiginél jobban az újrázásokra lesz kihegyezve, egymásnak adják a kilincset az exhumált mozgóképes legendák és ilyentájt már legtöbbjükről eldönthető, érdemes volt-e felmelegíteni azt a bizonyos húslevest (SPOILER: nem), de a néző az olyan hogy még egy legyalázott legendára is kíváncsi, ezért nem bukott akkorát a GITS vagy az Alien: Covenant mint amekkorát kellett volna, és ezért lesz minimum nullszaldós a Blade Runner is (hogy a belengetett Star Wars-okról ne is szóljak). Bár az Index összefoglalt mindent, én is hozzáteszem a magamét (és akkor térjünk a tárgyra): a Twin Peaks jókor, jó helyen volt a világban, a kilencvenes évekre többet bírt el a képernyő meg a néző is, kis hazánkban ugyanezen ok miatt ütött hatalmasat: ahhoz képest hogy (kis túlzással) előtte pár évvel fekete-fehérben néztük a tévét amikor épp volt adás (mert nem minden nap volt), MULDER Cooper ügynökkel egyből belecsaptunk a lecsóba, azaz a legőrültebb szürreáliába amitől még annak is rémálmai lettek aki magát a fogalmat nem ismerte. Az egyszerű(nek induló) gyilkossági ügy mellékes, a hangsúly a körítésen volt, Lynch és Frost pedig odatették magukat, az erotikus utalások, a kisvárosi külső alatt megbúvó Gonosz eddig sem volt idegen a rendezőtől, de talán itt találta el legjobban az arányt a közérthetőség és az őrültség között. Így érezhettek vele kapcsolatban mindenütt, ettől lett kult, ezért próbálták megidézni a hangulatát, ezért készült belőle rendesfilmes folytatás is és ezért jött el az ideje a mostani rimékelésnek is (meg azért is mert Laura Palmer megjósolta) amit pont ezért vár visszafojtott lélegzettel mindenki. A lehetőség a mítosz folytatására (vagy lerombolására) adott, a szabad kéz dettó (ahogy Ridley Scott-nak is), a nagy kérdés hogy melyik Lynch-et kapjuk: a rendezéstől visszavonult „zsenit” aki ezer éve nem vett kamerát a kezébe és ha igen, abból teljesen értelmezhetetlen dolgok sültek ki, vagy az ihletett ijesztgetőt. Persze igazából tökmindegy hogy milyen lesz: a régi fanatikusok úgyis az eredetire fognak emlékezni, a fiatalabbaknak meg (akik a TP által inspirált szériákon nőttek fel) talán új lesz ez a vicc is. Ja, és rögtön utána jön a második rész!

Hétfő? #LESZAROM.
...the Oligarcha Edition.
burzsuj – magas élet – A világ legdrágább vonatjegye: „Egy kabin ára 2 éjszakára 1,85 millió forintról indul, de amit ezért kapunk, az kevés embernek adatik meg.” – Még ha Gianna Michaels fullextrás szolgáltatásai járnának mellé, akkor is leszarnám:
Luxusvillát is csak csöccsel lehet eladni – Nekem még azzal sem: LESZAROM.
Totalcar – Ahol a Guzzi-segg az etalon
BEZZEG A GAZDAGOKAT NEM CSESZEGETIK A SEKSZIZMUS MIATT LESZAROM.
Veve – Ahol az ingatlanárak az egekben vannak: „Shenzhenben egy lakótelepi lakás akár egymilliárd forintnyi yuanbe is kerülhet.”MENNYI LÉLEGEZTETŐGÉPET LEHETNE ABBÓL VENNI LESZAROM.
Kockahas – Ifjú, szőke és tényleg herceg! Ráadásul kondiparkba jár – Heteró vagyok, csóró és hajléktalan-kinézetű: LESZAROM.
Gumicukor – Robert De Niro fia nőt és meztelen felsőtestet villantott:
„Raphael De Niro sikeres, dúsgazdag, és a jelek szerint kisportolt is. Plusz van egy szép nője, akivel szelfiztek egyet.” – Lásd fentebb.
a hét képei – Négy szó: Bella Hadid, bikini, yacht – Nem négy, csak egy: LESZAROM.
GAZDAG – Amerika és az obszcén gazdagság:
„Az apuci vagyonát villogtató tiniktől Kim Kar­dashianon át a Wall Street farkasáig sokakat lefotózott az elmúlt 25 évben Lauren Greenfield.”RAKHATNÁM A KARDASHIANOSBA IS LESZAROM.
Ön is lenne Lilu helyében, higgye el!: „Unikornis Frappuccinót inni, amerikai hamburgert enni, Floridában szörfözgetni, Nem lenne rossz, ugye?” – Nyilván nem, de ahhoz arany Visa Mastercard kéne. Szerencsére minden másra ott van a LESZAROM ^^
Kockahas – Ön dolgozik. Ők fesztiváloznak: „Hol van még számunkra a szezon eleje, de a Kockahas blognak már most összejött egy adag kép amerikai fesztiválozókról. Fene a jó dolgukat!” – Ha nekik is abból telik a hájlájfra mint a pumpednek, akkor őket is LESZAROM és inkább maradok szegény (na meg heteró).


KEDD, MÁJUS 23.:
SOMEONE LIKE YOU

0

EZ A BUNUEL EGYRE JOBB
Sugarwell Gang.

Folytatódik a keddi pangás, így megint hírekkel fogom kipótolni mindazt ami még csak nem is Talán érdemes:
Nyolc előtt tíz perccel családi program a Filmbox Family-n: A Cukor-patak bandája 1. epizódjában hőseink egy mocsári bankrabló rejtekére lelnek. Paul Hutchens könyvei gyerekkorunk azon időszakába repítenek vissza amikor csapatba verődve fociztunk vagy kerestünk búvóhelyeket. Nem akkora alapmű mint Tom Sawyer vagy Winnetou kalandjai, de legalább le lehet elé ülni a kicsikkel, manapság ez nagy szó. Éjfélkor romantikus dráma (Valaki mint én) az osztálykülönbségekről az anyacsatorna (Filmbox) műsorán az 1800-as évek Svájcából. Egy apró rendellenességgel (nyúlszájjal) született borbély hosszú idő után megtalálja az igaz szerelmet, az egyetlen akadály a lány apja aki egy származásilag is hozzá illő párt képzelt el mellé – még a fiú küzdelmes élete sem hatja meg amivel túltette magát testi hibáján, és az sem enyhít a szívén hogy az ifjú kérő közszeretetnek örvend a kisvárosban. Hát, akkoriban így mentek a dolgok arrafelé…

Kis hírek a nagyvilágból:
Polgárháború felé sodródik Venezuela, ez lesz az új Szíria?:
„Katonákat és különleges alakulatokat vezényeltek Táchira államba. Már 43-an haltak meg.” – Igen, Venezuela lesz az új Közel-Kelet mert a régit már kezdik kimosni, mintha nem is a demokráciaexport miatt borult volna minden:
danube – Egyiptom kudarca a terror elleni háborúban: „Az egykor békés Nílus völgyében és deltájában gyakorivá váltak a robbantások.”Vajon hogyan & mitől történhetett mindez!!44
Légitámaszpontnál csaptak össze a fegyveresek Líbiában, sokan meghaltak: „Kadhafi halála óta kaotikus állapotok vannak az észak-afrikai országban.” – Ja, mint Egyiptomban: Kadhafi meghalt, ágyban, párnák közt, azóta tart ez a szükségállapot... Nézzünk is valami politikamentesebb témát:
Kölyök – Miért mindig az a fontos, mik NEM vagyunk?: „Egy óriási nem-társadalomban élünk, a játszótértől a konyháig, a munkahelytől a politikáig. Honnan ez a sok gyűlölet?” – Nyilván nem a médiából. Ja de, mert mit olvashatunk rögtön fölötte:
EGO – Minél többet anyázunk, annál bunkóbbak vagyunk? Francokat!: „A káromkodás erőt és kontrollt ad, ráadásul csökkenti a fájdalmat. Itt a káromkodás pszichológiája.” – Ez annyira komoly hír hogy kétszer, két helyen is le kellett hozni:
Kurvára nincs semmi baj a káromkodással: „Beszéljünk őszintén a bazmegelésről; egy új kutatás szerint van összefüggés.”F***T VAN!44 négy
NMHH: Veszélyes az Éjjel-nappal Budapest – Én ezt eddig is tudtam, nem is néztem. Wait, a challenger appears:
A magyar Exek az édenben pihe-puha kikapcsolódás a brit ökölharcos orgiához képest: „Mi lehet az oka a különbségeknek? Ugyanaz a struktúra, mégis más. Mazsoláztunk az angol verzió epizódjaiból.” – Nyilván azért mert a britek sokkal Civilizáltabbak mint a Magyarok, bár ezt már Magaluf és Ibiza (na meg a napszámra telehányt „bulinegyed”) óta mindenki tudja.
eper - Feminista, stand up!: „Nézzük, hogy reped szét Papp Réka Kinga a boldogságtól vagy mástól!” – ...ha meg azt mondom fogyóznia kéne és mindjárt nem repedne szét akkor gondolom én vagyok a hímsoviniszta. ÉDES FASZOM, ez is csinál mindent csak rendes munkát ne kelljen vállalnia! Mivel a vetkőzős forradalmárkodás nem jött össze, átment feminista Amy Schumerbe...HA HA VERY FUNNY! Nap kommentje:

Jakab.gipsz 2017.05.18. 01:18:11
"Ezt az előadást olyan nyilvános viviszekciónak nevezném, más szóval önrepesztésnek, amelynek során a réseken kifolynak a testnedvek és távozik ott a szubjektum is."
És ekkor marad minden, ami volt, egy bio-robot, önkifejeződése.
Gratulálunk az ELTE média- hallgatójának aki ma feminista-aktivista ügyes kommunikációs gyakorlat a kultúra, hiányáról.
Regina irány a klasszikusok, hátha ragad reád belőlük is valami.


SZERDA, MÁJUS 24.:
KEREST A NÓTADRÁMÁT!

0
Old clothes for an old face.

Talán érdemes:
A Notre Dame-i toronyőr története számos feldolgozást megért, a leghíresebb (a Disney rajzfilmje mellett) természetesen az 1956-os változat amiben Gina Lollobrigida játssza Esmeraldát, Anthony Quinn meg Quasimodót, de a '82-es minisorozat (vagy TV-film, attól függ honnan nézzük) se kutya mert abban Sir Anthony Hopkins bújik a harangozó bőrébe. Ezt adja le ma kilenctől a Story4, így újra elmerülhetünk Hugo Párizsában ahol mindenki egy táncoslábú cigánylányba van belezúgva, de csak hárman kerülnek hozzá „közel”: az udvarlója, az utána epekedő főpap meg a címbeli bizonyos aki a boszorkányvádak elől a híres katedrális falai közé menekíti. Ekkorra már nagyjából szöveghűen fel lehetett dolgozni ezt is (pld. nem szedték ki Esmeralda kínzását sem), nem kellett az egyház haragjától tartani (mint mondjuk az 1939-es megfilmesítésnél melyből Hopkins is inspirálódott), de a teljességhez az is hozzátartozik hogy itt is hozzáírtak a cselekményhez (pld. Esmeralda csókját is amit talán dizniék is innen vettek át). Bár Lesley-Anne Down nem ér Lollobrigida nyomába, de Hopkins szokás szerint remekel (ahogy Derek Jacobi is az esküje és vágyai között őrlődő egyházfiként vagy John Gielgud inkvizítorként), és még mindenki Poirot-ja, David Suchet is befigyel – igaz, nagyon figyelni kell hozzá hogy felismerjük. Hát igen, harminc éve még a Hallmark-produkciók is jobbak voltak. Egy órával később (tízkor) globálpolitika: ami múlt héten az Enron-doku, az most az Emperor's New Clothes amit szintén a Sundance TV ad és amivel (a hol zseniális, hol nagyon mellényúló) Michael Winterbottom mondja el a magáét (Russel Brand segítségével) a lassan tíz éve ránk telepedett gazdasági válságról a brit helyzeten keresztül. Ez érthető is, hiszen azt ismerik, Brand azonban – a nálunk is szerepelt Messiah Complex-hez hasonlóan – átmegy enyhén demagóg (és nemkicsit szocialista) prédikálásba, hogy melyik oldal ellen szónokol annál csak az feltűnőbb hogy melyik ellen nem (pedig azok sem épp szegények). Ha elfogulatlanul csinálták volna még akár jó is lehetett volna, így viszont ez a leleplezés is a császár új ruhája-szindrómában szenved. Mindig vicces jómódú hírességeket hallgatni amint azt magyarázzák hogy mindenki ossza meg a magáét mindenkivel, az meg hogy ehhez gyerekeket is felhasználtak, megintcsak gyanakvásra ad okot. Túl egyszerű lenne azt mondanom hogy fizessenek a gazdagok, inkább azt javasolnám (neki és minden más vérzőszívű yuppie-nak) hogy tegyék meg ők az első lépéseket az adakozásban, aztán meglátjuk csatlakozunk-e hozzájuk.
Film Mánia, 01:00Torrente kalandjai közül igazából az első meg talán a második volt értékelhető, a harmadikat is azok sikerei vitték el, a negyedikről inkább hallgassunk, ott kb. kimaxolták az alpári poénokat, az már tényleg csak a bunkóknak készült. Santiago Segura azonban nem nyugodott, tudni lehetett hogy lesz még bőrlehúzás, csak az volt kérdés hogy remake lesz-e tengerentúli színészekkel vagy ő maga ugrik át Amerikába. Az 5. folytatás (A kezdő tizenegy) megadta a válaszokat minderre, bár ne tette volna: a szociopata seksz-mániás antihős marad Európában és az Ocean’s Eleven mintájára lendül akcióba Eurovegasban egy szokásosan válogatott kreténekből álló csapattal, na meg egy nagymenő gengszterrel (Alex Baldwin). Az első rész kultstátuszba vonulása óta már dúskálhatunk a torrentébbnél torrentébb hősökben Eric Cartmantől a Guardistán át a Tapló Télapóig, így José Luis-t mintha a saját pályán győzték volna le (és nem az Atletico Madrid-ére gondolok). Mindannyiunknak jobb lenne ha hatodszorra vagy nagyot gurítana (akár tök más stílusban is) vagy inkább kihagyna egy (vagy több) kört a mozi nevű játékban.
 
More human than human rovat:
pink lemur – Robotpárna a pihentető, nyugodt alváshoz
More párna than párna.
Robotméhek menthetik meg a jólétünketMore méh than méh.
Bionikus mancsot kapott ez a cicaMore cica than cica.
Mi menőbb egy drónnál? A denevérdrón!: „Állítólag a denevér komplex repülése a légi robotika Szent Grálja. Most megtalálták.”More denevér than denevér, csak nehogy a vámpírokkal is megcsinálják ugyanezt :SSS
Megszökött a nő, aki kutyaként éli az életét: „Mindig is eb akart lenni...”EGÉSZ BIZTOS NEM DELFIN? LOL More kutya than kutya.
Kész az első disznó-ember hibrid: „A kiméra életet menthet a szervátültetésre váró betegeknél, a gyakorlati alkalmazásra várni kell.” – ...és megint valami amit a South Park előre megjósolt.
Reptéri VIP-váróban dolgozik a Panasonic robotfelszolgálója: „A HOSPI szállodában, kórházakban már bevált.”More pincér than pincér.
Elon Musk: Kiborgokká kell válnunk, különben elsöpörnek a gépek: „Aki nem akarja elveszíteni a munkáját az egyre fejlettebb AI-k miatt, az rá fog kényszerülni erre.” – Nahát, pár éve ezt még mint konteót emlegettétek, most meg címlapon hozzátok?
Minden második ember munkáját teljesen megváltoztatják a robotok: „De eltűnni csak néhány szakma fog.”MUHAHA, hát persze:
Mesterséges intelligenciára cserélte dolgozóit egy japán cég: „Okosabb, olcsóbb is a robot, mint az ember.” – ...de nyugi, még nincs baj:
Éljen az új hús: „A mesterséges intelligencia ránk rúgta az ajtót, de a szuperhumán létforma még odébb van. Majd ha a gépek memóriát növesztettek és kinőtték a szexizmust, akkor kezdhetünk félni.”Stop the cyborgs, stay sexist, pláne hogy kifogyóban az Iggggazi Ffférfi:
élet – Kartonból készült fiút vittek bulizni, de nem úgy reagált, ahogy várták tőle: „Állítólag azért mentek nélküle, mert a menyasszonya nem engedte el. Kartonkevin feltolta idegre.” – Az azért durva amikor egy papírfigura is keményebben tolja a PARTY HARD!!!-ot mind a valódi...
szerelem – Összetákolt magának egy robotot, most a felesége akar lenniMORE FÉRJ THAN FÉRJ ...és ezt is lehet überelni:
RANDI – Elege lett a szingliségből, csinált magának hét agyagpasit: „Mary Stephenson vagy nagyon kattant nő, vagy csak marketingből kitűnő, lehetetlen eldönteni.”MORE FÉRFI THAN FÉRFI Remélem nem abból a célból csinálta mint anno a kínaiak az Agyaghadsereget :SSS


CSÜTÖRTÖK, MÁJUS 25.:
EL, VONÓSNÉGYES!

0
Járunk egy cipóban?

Talán érdemes:
Duna TV, 22:25
– Hogy TUSKÓ Szőr Hopkins mennyire eltérő terepeken képes nagyot alkotni arra ott van a Rossz társaság amiben Chris Rock-kal viccel és bolondozik egy sort (ráadásul Gaylord Oakes néven teszi mindezt). A Bad Company nevével egy híres zenekart, sztorijával BSTH jobb pillanatait idézi: egy kiváló ügynök halálakor (kár érte!44) ikertestvérét kéri fel a Cég egy kis helyettesítésre aki pont az ellentéte, azaz nem épp egy törvénytisztelő polgár (sőt), viszont a színjátékot az első zökkenők ellenére végig kell játszani mert más választás nincs az atom-terrorfenyegetés elhárítására (és mert a zsarolók már ráugrottak a mézesmadzagra). Ha rosszindulatú lennék, sima kliséhalmaznak mondanám, ha viszont el tudjuk nézni a logikai bukfenceket meg a forgatókönyv hiányosságait, akkor egyszer elszórakozhatunk vele (ha nem azon ahogy Chris Rock rájátszik a feketékhez társított közhelyekre akkor azon hogy megtippeljük, mire kellhetett Hopkins-nak az a pénz amit csak ezzel tudott előteremteni). Joel Schumacher valamelyest jóvátette a Batmanes borzalmait de a legjobb benne mégis a magyar vonatkozás, azaz Beatrix Aruna Pásztor jelmezei (a mozibubusoknak meg az hogy kiszúrják-e itt a csajt aki a Bárányok hallgatnak-ban túszul ejtette Buffalo Bill kutyáját). 23:05-kor megint egy világvége-vízió a Film Mánián. Nem lehet azt mondani hogy a Végzet napja petrezselymet árulna a címével (de még így is jobb mint az eredeti ami simán csak The Day volt) vagy a sztorijával (ami az Út / Eli könyve keveréke némi kannibalettel-zombifílinggel). Egy erősen megfogyatkozott kiscsapat ételt-italt keresve egy üres(nek tűnő) farmépületben húzza meg magát, nem ismerve az örökbecsű mémet (it’s a trap!), és innentől az életük a tét és folyik rendesen a paradicsomszósz. Csak azért nem nemérdemes, mert van nála rosszabb még vér nélkül is:

Nem érdemes:
Film Mánia, 23:25
– A Buli, rehab, szerelemhez az originál neve (Excuse Me for Living) jobban illik, lehetne is rávágni hogy egy ilyen „mű” létezésére nincs excuse. Az egy dolog hogy józanodós darabokból vannak jobbak, olyanokból is ahol egy gazdag kölyök kénytelen elvonulni az elvonóba és foglalkozni a vele egy cipőben járó öregekkel. Komédiának komoly, drámának vicces és nem is túl szerethető, amellett hogy a szkriptje is nagyon gyenge, mindenki ismer mindenkit, vagy legalábbis az író azt szeretné: a srác apjának szeretője véletlenül pont abban a rehabban dolgozik ahová a fiút küldik és ahol egyből rátalál a szerelem is az egyik orvos lányának képében... Nem akartam vele kegyetlen lenni, de a mesterségesen feljavított pontozások és láthatólag fizetett lelkendezések miatt kénytelen vagyok.

Kis hírek a nagyvilágból:
Majka: Engem nem érdekel a politika:
„A TV2-nél még soha nem szóltak bele a munkájába.” – Hát igen, nem lehet mindenki klímakutató, valakinek reppelni-műsort vezetnie is kell...
Gumicukor – Dwayne Johnson komolyan gondolkodik, hogy induljon a 2020-as elnökválasztáson: „Elég kecsegtető a háromnapos hétvége és az, hogy nem kellene adóznia 4 évig.”Wait, a challenger appears:
Havas Henrik képviselő lett – Miért, eddig nem az volt? Állandóan képviselt valamit o_O
Munkára ítélnék a közmunkást, aki nem akart dolgozni: „A magyarszentmiklósi polgármester kirúgatta volna a férfit, aki ezt kikérte magának, és ütött.” – Remélem a KMKS blog erről is közöl majd valami szívszorító cikket :DDD
igen, ez van a képen – Itt az ideje, hogy elfelejtse, amit a kőművesdekoltázsról gondoltREMÉLEM NEM SZABADKŐMŰVES-DEKOLTÁZS EZ IS Á, a Távol-Kelet ebben is jobban teljesít:
Megtalálták Korea első emberáldozatait: „Egy épület rituális megerősítését szolgálhatta a fal alá temetett ember.” – ...és ez annyira bevált hogy Észak-Koreában azóta is alkalmazzák.
Visszatértek a nigériai kalózok: „Túszul ejtettek hét orosz és egy ukrán tengerészt.” – ....pedig igazán csinálhatnák civilizáltabban:
Vas megyéből működött a nigériai csalók hálózata, óriási a kár: „Félmilliárdot loptak össze álmailekkel Vas megyébe a kameruni és nigériai csalók.” – Nem tudom örüljek-e neki hogy pont nálunk teljesítenek jobban pont ebben...bár lehet hogy ez lesz az új menőség:
Kipakolt egy nigériai csaló: „Saját kézikönyvük van, buknak rájuk a lányok, Yahoo-fiúknak nevezik magukat, óriási házakban laknak és dolgoznak együtt.” – Nem az vicc hogy a legnagyobb nyomorban is luxuscikkekre csalják ki a pénzt azoktól akik megdolgoztak érte, hanem az ahogy a cikkírók próbálják a lopást munkának beállítani: Nehezebb munka, mint hinnénk (...) Sok mindennel lehet vádolni Ibrahimot és társait, de lustasággal nem. (...) Az egész rendszert annyira jól építették fel, hogy még kézikönyvük is van az újoncoknak, amelyből megismerhetik az alaptrükköket. Ezek a kézikönyvek évtizedes bölcsességet tartalmaznak – akik írták, azok régóta csalással keresik kenyerüket, és olyanoktól tanulták a szakmát, akik szintén ezt csinálták egész életükben....ÉS ÍGY LESZ AZ ÖREGEK-HISZÉKENYEK KIFOSZTÁSÁBÓL BULIS PÉNZKERESÉS. Nap kommentje a Cracked-ről ahonnan a cikket átvették:
0

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés