2017. 05. 29.
I Cannes, Cannes you? (máj. 29-30-31., jún. 1.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
I Cannes, Cannes you? (máj. 29-30-31., jún. 1.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁJUS 29.:
TEMPLOM A DOMBON...

0
...sziklaszilárd alapokon.

Rövid SPOILER: A hét kezdetére összesűrűsödnek a nézhetőségek, aztán jön egy nap ínség, majd felcsillan a fény az alagút végén. Vegyük is sorra:

Talán érdemes:
A Sundance TV-n fél kilenckor
doksi a paparazzók királyáról, Ron Galelláról aki nem az első volt de kétségkívül az egyik legjobb: évtizedeken át kapott el hírességeket egy-egy óvatlan pillanatban, az eredmény általában elmosódott, esendő és olykor nagyon szép lett. Talán azért is fura nézni a Smash His Camera-t mert néha úgy érezzük hogy Galella egy letűnt kor (lesi)fotósa és ministránsfiú azokhoz képest akik Dodit és Dianát a halálba kergették, szinte el is feledkezünk arról hogy munkásságával pont ő ágyazott meg ezeknek és hogy a maga korában őt is annyira gyűlölték mint mai utódait (a Kennedy-klán, különösen Jackie irányába tanúsított érdeklődése nincs messze a stalkerkedéstől, nem véletlen hogy a legszebb fotó mellett a leghíresebb pere na meg a doku címe is hozzá kapcsolódik), és ha már munkásság, ez a műfaj pont nem a fényképészről szól hanem a celebekről, még akkor is ez az igazság ha Galella felvételei valóban művésziek (ki is állították őket).
TV2, 22:10 – Úgy rémlik hogy az Ébredj velünk nem volt még nálunk, ebben Harrison Ford villantja meg mostanában sajnálatosan háttérbe szorult komikusi vénáját mint nagy nevű, de már leszállóágban levő és alkoholista műsorvezető aki maradna is a biztonságos középszerben (vagy inkább alatta) ha egy ambíciózus szerkesztőcsaj (Rachel McAdams) nem kaparná ki az irodájából és adna neki még egy lehetőséget, ám a lecsúszott STÁRban még így is van annyi a régi egóból hogy ne osztozkodjon a rivaldafényen, ezért minden eszközzel igyekszik elszabotálni a hírolvasást. A fő oka ennek hogy régi ellenfelével (Diane Keaton) rakják össze és a humor fő forrása természetesen kettejük szócsatái, de emögött néha felsejlik valami komolyabb is, konkrétan a pillanat amikor a „médiában szeretnék dolgozni”-látszatban hívő elhivatott munkamániás szembesül a valósággal. Nem egy Ron Burgundy legendája, viszont legalább szórakoztató (és üdítő Fordot NEM a régi dicsőségei felmelegítésében látni, Keaton pedig kivételesen jó – mondom ezt úgy hogy általában nem szoktam szeretni őt meg az itt is feltűnő 50 Cent-et sem). Más. Bár az éjjel egykor kezdett Sziklaszilárd fegyelem angol címével (Rock and a Hard Place) és reklámspotjaival is Dwayne „The Rock” Johnson jelenlétével hitegeti a nézőket, ő azonban szinte csak beköszön, felmarkolja a lóvét és már el is húz, ezzel jelezve hogy a,: már túllépett élete azon szakaszán amin az itteni fiatalkorúak még nem, és b,: van akkora neve hogy megtehesse mindezt akkor is ha vele adnak el valamit. Ettől a kicsit false marketing-szagú húzástól eltekintve az HBO2 doksija szimpatikus csak nálunk nem működne, pedig jó lenne ha a börtönök a nyaralás helyett arról szólnának hogy fizikai munkával és kemény neveléssel vezetik vissza a bűnözőket a társadalomba.

Ajánlott:
Éjjel negyed egykor
2013-as kitekintés az M5-ön az alattunk elterülő lőporos hordó Balkánra ahol a konfliktusok békés rendezése után a hamu alatt továbbra is parázslanak az indulatok. A délszláv háború alatt egy eltávra hazalátogató szerb katona megment a túlerőtől egy muszlim civilt és ezért az életével kell fizetnie, társai ölik meg. Majd’ másfél évtizeddel később egy egyházi épület „költöztetésénél” vagyunk amiben (mármint az egyik helyről másikra való a téglánkénti áthordásban) a halott apja is részt vesz. Vele együtt kerülnek elő a régi esemény tanúi-résztvevői is: az áldozat régi barátnője (aki máshol próbált újrakezdeni és felejteni, de későn jött rá hogy mindössze egy rossz házasságba menekült) és barátja is (aki nem avatkozott közbe és azóta is mardossa a lelkiismeret) ráadásul az egyik gyilkos gyermeke is szeretne segíteni az újjápítésben és a megmentett boltos is hazatér Németországból… A Templom a dombon eredeti címe (Krugovi, azaz Körök) beszédesebb, és utal a kérdésre is amit feltesznek az alkotók: meg lehet-e szakítani az erőszak ciklikus, generációkon átívelő ismétlődését? Bár ilyen-olyan díjakat is kapott, de ez ne rettentsen el senkit: nem szájbarágós, nem túlzásokkal riogató bűntudatkeltéssel hanem szépen fotografált, néha szinte krimibe hajló drámával van dolgunk melyben a halálesethez közelállók (vagy leszármazottaik) sorsa végül öszefonódik. Ekkora jóság mellett a másik mai ajánlottság eltörpül és most a Twin Peaks-ről beszélek ami újabb két résszel indít támadást indít a nyugodt alvás ellen az HBO-n tíztől – az első epizódok alapján alaptalan volt az a félelem hogy ezt is úgy elcseszik mint az Alien folytatását.

Hétfő? #LESZAROM.
The Palvin Enikő / Mihalik Barbara 2017 Kannás Edition, bár először úgy tűnt hogy nélkülöznünk kell őket:
Az ál-Palvin Barbara már megérkezett Cannes-ba és nagyon megijedtMUHAHA, azt remélem is, gondolom azért fél mert tudja mi következik: „Összehasonlításképp megmutatjuk azt, hogy a magyar modell milyen volt annyi idősen, mint most a hasonmása.”LESZA More Palvin than Palvin?! ÉBERSÉG!
Gumicukor – Mihalik Enikő már Cannes-ban romantikázikLESZAROM.
Palvin Barbara megérkezett Cannes-ba!!!:
„Nem kell tovább várni! Az ál-Palvin akár haza is mehet, mert itt az igazi, aki tavaly is milyen jót bulizott Mihalik Enikővel.” – Szerintem egy éve is csak egy ál-Palvin Enikő bulizott egy ál-Mihalik Barbarával!!4
MEGÉRTE VÁRNI – GUMICUKOR – Palvin Barbara egyszerre volt szexi, dögös és elegáns Cannes-banLESZA Vagy nem is, mert:
Palvin Barbara megbotlott Cannes vörös szőnyegén - Nézd meg a videót!: „Még ezt is szexin csinálja.”MUHAHA, AZT REMÉLEM IS LESZAROM.
Instahíradó – Cannes – Mély dekoltázs, kevés smink: voilá, Palvin Barbara
– Vojlá akkor egy LESZAROM.
Mihalik Enikő olyat látott, hogy a szava is elakadt: „A Cannes-ban versenyző magyar film előzetese felér egy adrenalinlökettel.”AZ A BAJ HOGY NEM TARTOTTA VISSZA A LÉLEGZETÉT LESZAROM.
Cannes – GALÉRIA – Palvin Barbival és Mihalik Enikővel jófejkedtek a sztárok:
„Merész ruhában, mi másban. Ilyen egy filmfesztivál kísérőrendezvénye.” – ...és ilyen amikor LESZAROM.
fontos!!! – Így kíván boldog szülinapot Cannes-nak Palvin Barbi
– …én meg így SZAROM LE. Ez is van olyan fontos ^^
Mihalik Enikő vagy Palvin Barbi volt szebb az AmfAR gálán?: „Tele volt a Cannes-közeli gála modellekkel és még Paris Hilton is megjelent, szerinted ki volt a legszebb? Nem csak a két magyar modellt mutatjuk!” – Ez esetben LESZAROM az összeset.
amfar-gála cannes-ban – ki volt a szebb? – A múlt éjszaka legszebbjei: Mihalik és Palvin (megint) – Akkor megint LESZAROM mindkettőt, gondolom ők is unják hogy mindig őket választják a legszebbnek…
Kinek áll jobban: Palvin Barbara vs. Lara Stone: „Cannes-i különkiadásunkban nemcsak a magyar modellre, de Eva Longoriára és Elle Fanningra is szavazhatsz!” – Giannára szavazok ahogy négyévente is szoktam, a celebeket meg LESZAROM!!!


KEDD, MÁJUS 30.:
DÖGNEPPEREK

0
Kicsit megkutyulva.

Talán érdemes:
Film Mánia, 21:00
– Amilyen ritkán futunk bele brazil komédiákba, annyira jók szoktak lenni, és a Kutyabolondok sem kivétel, plusz mivel ma ez lesz az egyetlen nézhetőség így sok választásunk amúgy se lesz, de ezzel legalább jó KUTY lóra tehetünk. A Dognapper kicsit a Ted-re hasonlít csak itt nem egy örökgyerek-örökbunkó plüssmackó hanem egy hasonlóan problémás kutya „tart össze” egy szétmenőfélben levő párt, vagyis annak férfitagja szeretné ezt hinni amikor elrabolja ex-barátnőjétől az ebet amit annak idején együtt fogadtak örökbe és amit a csaj magával vitt az új pasijához is. Aki azt mondaná hogy ennyire hülye/bátor csak egy vérbeli kocka lehet, az jó helyen jár: a srác „munkája” az hogy vicces videókat vág össze, de anélkül is éjjel-nappal a neten lógna.

Friss hírek a filmgáláról:
Cannes, első nap – Susan Sarandon gigamellei mellett minden eltörpült
– Majdnem, mert GIANNA MICHAELS IS ARRA JÁRT máris jött egy csellendzser:
Monica Bellucci csókkal nyitotta meg a Cannes-i Filmfesztivált: „A francia komikus, Alex Lutz is valószínűleg meglepődött az olasz színésznő bátor húzásán.” – Ja hogy ha nő csinálja akkor „bátor húzás” és nem sekszista zaklatás? LOL!!4
Cannes – GALÉRIA – Micsoda hétvége Cannes-ban!: „Nicole Kidman és Elle Fanning csókot váltott, Kristen Stewart filmet rendezett.” – Gondolom Fanning előtte írásban belegyezett. Ja, nem.
Cannes – videó – Cannes-ban nem csak szupermodellek fogdossák egymást: „A szerencsésebbeknek összejön, de a legtöbben nem tartozunk közéjük: nekünk a fesztivál valami egészen másról szól. Kapaszkodjon meg, most mindent elmesélünk.” – Mi az, ilyenkor nem sekszizmus a vadidegenek seggének tapogatása sem? :DD
Ilyen luxust kell elviselniük a celebeknek Cannes-ban: „Nem lehet könnyű, de tíz napt ilyen környezetben kell kibírniuk.” – Bizony kemény dolog ez a nizzai filmfesztivál, örülhet is aki élve megússza!!4!!!
Cannes – Clint Eastwood újra westernt rendezne: „Ha lesz egy olyan jó forgatókönyv, mint a Nincs bocsánaté volt 25 éve, nem zárja ki a visszatérést a gyökereihez.”MAGYARUL: bár nincs egy olyan jó forgatókönyv se mint 25 éve volt, azért csak „vissza fog térni” a gyökereihez, mondjuk egy folytatásban. Ha már itt tartunk:
Cannes – Megint Terminator lesz Arnold Schwarzenegger – Miért, eddig ki volt az? o_O – „Jön a Hármasikrek is, amiben Eddie Murphy lesz a harmadik testvér.”ÉDES FASZOM! Azt nem lehetne hogy egy IRL Terminátor esetleg elugorjon Cannes-ba vagy Holivadba és elszabotálja ezeket a remake-eket?!


SZERDA, MÁJUS 31.:
THE WHOLE NINE
YARDS MONTHS
0
A Skynet elit önkivégző osztaga.

Talán ismétlés, talán érdemes:
…mert annyi hasonló darabot kaptunk az elmúlt időkben hogy magam sem tudom az Áldatlan állapotban volt-e vagy sem (elvileg még nem), ami biztos hogy ez egy vígjáték a gyerekvállalás nehézségeiről amik közül a legkisebb first world problem a sportautó családi kupéra cserélése. Ez a lehetőség (mármint hogy élete szerelme esetleg terhes) annyira mellbevágja a házasságmentesen együttélő pár férfifelét hogy minden erővel menekül előle, de természetesen hiába, későn esett le neki hogy a nő gyereket akar és ezért esetleg nem szedi a tablettákat (ahogy az is hogy gyerekpszichológusként esetleg rossz szakmát választott). Ami dicséretes hogy nem tenyérbemászó fiatalokat hanem idősebbeket kapunk (Hugh Grant és Julianne Moore személyében), ami viszont nem az az hogy ez csak újrafeldolgozása egy két évvel korábbi franciázásnak, gondolom abban kevesebb altáji poén volt, és akkor elérkeztünk a leggyengébb ponthoz is ami miatt végülis sok szék közül a padlóra esik: családi programnak túl felnőtt, romantikázásnak túl trágár, 22:10-kor kezdi a TV2, egynek elmegy még akkor is ha esetleg voltmár az emítettek mellett még Robin Williams miatt is, ja és Jeff Goldblum-nak a hétfői Morning Glory mellett ez az eheti második jelenése.

Talán ajánlott:
Cinemax, 01:05
– A mesterséges intelligencia fejlődésével egyre gyarapszik azon művek száma amelyek megkérdőjelezik a hazug igazságot miszerint A Robot A Mi Műanyag Haverunk, Akivel Pompásan Érezzük Magunkat KIVÉVE HA REALDOLLOKRÓL VAN SZÓ, és hát van is ok aggodalmakra amikor a legtöbb AI-t hadicéloka fejlesztik. A Kivégzési parancs egy már nem is olyan távoli jövőben játszódik ahol a kiborg-lét, az implantátumokkal megnövelt hatékonyság mindennapos és a fejlődés nem ért, nem érhet véget még az esetleges zsákutcák ellenére sem. Az Aliens-re hajazó történetben kis csapat katona látogat egy szigetre, itt tesztelik (tesztelték) a legutóbbi harcirobotokat „akikkel” barátainknak végre kéne hajtania egy közös hadgyakorlatot. A rutinos néző az első perctől tudja mi következik, a kérdés a hogyan, azaz meg tudják-e oldani hatásosan és közhelymentesen azt amit a Terminátor már a nyolcvanas években megjósolt a Skynettel (a másik főmotívumot, az erdőben emberfölötti vadászok elől való menekülést meg egy másik Schwarzi-remekből, a Predatorból ismerhetjük). A rövid válasz az hogy igen, és bár az első hátborzongató találkozást (amikor a gépej egy alacsonyabb fejlettségű társuk által hurcolászott humanoid próbababára lőnek célba) nem tudják felülmúlni, az összhatás mégis egy hibáival együtt elgondolkoztató akciófilm lesz, nézzétek.

Az Év filmjei Cannes-ban!!!4 négy:
Cannes – Will Smith és Almodóvar összevesztek a Netflixen:
„A cannes-i zsűrielnök szerint elfogadhatatlan, hogy egy díjnyertes film ne kerüljön mozikba, de Smith imádja a videómegosztót.” – Nekem tökmindegy, mert onnantól hogy Év filmje már jútúbon és ingyen se érdekelne.
Cannes – Most már biztos: Adam Sandler zseniális színész: „Cannes-ban bebizonyította: partnere Dustin Hoffmannak. Nehéz lesz őt ezután ismét ostoba vígjátékban nézni.” – Reménykedjünk hogy visszafele járja be ugyanazt a karriert mint De Niro és minél idősebb, annál nagyobbat fog alakítani.
Cannes – Nicole Kidmant nem lehet eleget dicsérni – Forgasson közösen Sandlerrel.
A Sicario írója lábon lőtte magát új filmjével, és a nézőket sem kímélteÉv filmje. Kihagyom.
Cannes – A gazdag nyugat-európaiak borzasztó emberek, igaz-e?: „Az Amour és Caché rendezőjének új filmjében megpróbál bemosni egyet a fejlett vagyonos társadalomnak, de azok röhögve kikerülik.” – Én is ezt tenném ha egy gazdag nyugati kritizálná a gazdag nyugatiakat...
Cannes – Csak egy mester képes ekkora giccsre: „A Carol rendezőjének gyerekmeséje megosztja Cannes-t: van, aki el van ájulva a szépségétől, de van, aki elborzad attól, milyen nyálas. Attól még Oscart is nyerhetne.” – Sőt: minél nyálasabb és giccsesebb, annál inkább Oscar-esélyes:
Cannes – Az Oscar-díjas Holdfény rendezője is dicsérte a magyar filmet – Mondom én :)))
Cannes – Mundruczót Hollywoodba küldené a világsajtó – Én már tíz éve, sőt akár a debütálása előtt odaküldtem volna.
Cannes – Két óra alatt megnéztünk öt szar filmet – …és mi a közös bennük? Hát az hogy mind Év filmje:
Megvan Cannes első idei polgárpukkasztó szenzációja!:
„Annyira aktuális a svéd film, mintha az utóbbi hetek történéseiről szólna.” – Gondolom Manchesterben játszódik, esetleg Nizzában vagy egy karácsonyi vásáron. Ja, nem, amúgy meg mindig van lejjebb a polgárpukkasztásban:
Cannes - Megtapsoltuk a vagina belsejét – Fú az azért durva lehet amikor már tapsolni lehet benne :SSS – „Francois Ozon legújabb filmje olyan, mintha összegyúrták volt David Cronenberg és Brian De Palma legmocskosabb thrillereit, és eleresztették volna Franciaországban.”Év filmje. Wait, a challenger appears:
Cannes – Ez a film tojik mindenre, amit mi fejlett, nyugati társadalomnak hiszünkÉVEZRED FILMJE!!! Látnia kell mindenkinek bölcsitől nyugdíjasotthonig, aki lemarad róla azt meg kötelezően intravénásan oltsák be vele!44 négy
Cannes – A cannes-i díjátadó legjobb pillanatai: „A sokkot kapott Joaquin Phoenixtől a már megint bohóckodó Will Smithig.” – Szerintem állítsanak össze ezekből a pillanatokból egy dokut és szavazzák meg neki az Aranymedvét. Ja, és legyen Év filmje is!!44


CSÜTÖRTÖK, JÚNIUS 1.:
KÖZVETLENÜL A FÁK KÖZÖTT

0
Uram, ne a nőt, a tükröt nézze!

Nem érdemes:
Viasat6, 22:00
– Foglalkozhattam volna már a Blöff-széria első részével is, de minek? Erre már tényleg illik a neve, ugyanabba a szánalmas trendbe illeszkedik mint a Fargo meg a többi régi legenda meggyalázása, csak ez London alvilágában játszódik, hasonló, de mégsem ugyanolyan figurákkal-történettel mint az alapmű (egy rakomány arany pár félamatőr bűnöző kezében landol akik próbálják felvenni a nagymenők ritmusát). Hiába a STÁRok és velük a hivatkozások azon nagynevű produkciókra ahol játszottak ha mindegyikük mellékarc volt ezekben, hiába erőlködnek a STÁRok hogy életre keltsék a forgatókönyvet ha egyszer nincs mivel dolgozniuk, de legfőképp hiába volt eleve belevágni: ami Ritchie fénykorában működött szélesvásznon, az rétestésztává nyújtva és kisképernyőn egyszerűen beleáll a földbe (azt se hagyjuk ki hogy a kilencvenes évek pimasz, politikailag nem korrekt humorából is biztonsági játék lett).

Talán érdemes:
Akkor már inkább 23:20-kor egy német thriller a Cinemaxon amiben Közvetlen közelről figyelhetjük a szerb maffia működését egy beépített rendőr szemével akit főnökei a sportfogadás megtisztításával bíztak meg, ám a sínen levő akciót váratlan veszély fenyegeti amikor török bandák is kezdik követelni a maguk részét… Egyszernézős tv-mozi ami még így is valóságosabb képet ad a közegről amit Ritchie és epigonjai idealizálva prezentáltak. Kilenctől egy korrekt német majdnem-horrorral retteghetünk a benne szereplő párokkal együtt akik a Fekete erdő egyik KLINIKÁJÁBAN elhagyatott házában terveznek tölteni egy PÁRCSERÉS görbe hétvégét. Legkésőbb a Titkok kulcsa óta tudjuk hogy a rejtett-lezárt szobákat nem tanácsos abajgatni még akkor sem ha ott van elzárva az egyetlen tévé, akkor meg főleg ha azon a Körből ismerős sistergés megy az összes csatornán – tényleg csak a Necronomicon hiányzik hozzá hogy a harmadik fő ihletforrás, az originál Evil Dead is megidéződjön. Aki eredetiséget keres az kutakodjon máshol, aki viszont csak kikapcsolódni akar azt várja a Filmbox Extra HD.

Seksz & Cannes rovat:
Kockahas – Alig fért oda a szexi bűnöző Nicki Minaj dekoltázsa mellé:
„A szívdöglesztő rabosítási fotójáról elhíresült férfi is ott van Cannes-ban, de még mennyire ott van!” – Hát igen, egy kockahasért még akár a kannibálkodást is megbocsátanák neki ^^
Rendőrök vetettek véget egy magyar film bulijának Cannes-banPARTY HARD!!! ÉS JOBBANTELJESÍTÉS VAN!4!négy!!!
Eva Longoria 2005-ös cannes-i szettjében volt valami furcsa és különös:
A MEGMAGYARÁZHATATLAN KIMARADT „Az amerikai színésznő felidézte 12 évvel ezelőtti ruháját, amiről csak most derült ki, hogy miért is állt rajta olyan furán.” – Neki legalább van rá mentsége, a többieknek viszont nincs ilyenje:
Pamela Anderson értelmezhetetlen hajkölteménnyel járja be Cannes-t: „Legalábbis a vörösszőnyegre így érkezett meg. Vajon direkt volt? És ez így jó?” – Mármint egy újabb home videóba? Már hogyne lenne jó oda...
Cannes – GALÉRIA – Monica Bellucci puszival búcsúztatta az idei Cannes-t – Most vajon kiből szívta ki az életerőt? :DDD
Mind szexik akartak lenni, de nem mindegyiküknek sikerült: „Íme a jó nők a Cannes-i amfAR-gáláról. És a rosszak. És a csúfak. Mindannyian egy lapozgatóban.” – Nekem mindegyikről egy régi olasz bohózat címe jutott eszembe: Csúfak és gonoszak :DDD VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: éberség, LESZAROM, Cannes

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés