2017. 06. 03.
Földet ér a céllövölde tér (jún. 3-4.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Földet ér a céllövölde tér (jún. 3-4.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JÚNIUS 3.:
NAGYI-BOOM A KÖBÖN

0
A rossz csajokat rossz helyeken keresd.
 

Nem érdemes:
Film Mánia, 22:30
– Gondolom a Keresztet nem a közelgő Pünkösd miatt adják le, vagy azért mintha az alcíme (Ha eljön a vég) mintha a Végítéletre figyelmeztetne mert az egyenlőre csak a mozirajongók számára jött el: se komoly akciózásként, se annyira rossz hogy jó-moziként nem működik. Pedig a B-filmek összes usual suspect-je itt van (Vinnie Jones, Danny Trejo, Michael Clarke Duncan és még Robert Carradine is – tényleg, ő volt a szekrényben bújócskázó vagy nem? mondjuk mindegy), a főszereplő azonban (a producerként is tevékenykedő) Brian Austin Gree aki egy varázserejű ősi kelta kereszttel harcol a gonosz ellen. Ha ez kevésnek tűnik hát az is, mivel elvileg egy képregényadaptációról beszélünk, gondolom ezért vehettek bele ezt-azt a görög mitológiából meg lesznek benne majdnem hegyen lakó viking halhatatlanok is (Vinnie Jones), be is ugorhat a Christophe Lambert-féle Beowulf ami legalább szórakoztató, viszont a Cross inkább az ugyancsak comic adaptation Spirit – Sikító város szintjén van, csak nincs benne egyenruhás Scarlett Johansson aki mentené.

Talán érdemes:
HBO, 20:00
– A Mike és Dave esküvőhöz csajt kerest nem is keresztelhették volna spoileresebbre, ezt elolvasva rögtön feltehetjük hogy két feltehetően party animal fickónak kell nőt virítania egy házasság (feltehetően nem a sajátjuk) alkalmából. Valóban így van, családtag (lánytestvér) menyegzőjére nem illik ÜRES KÉZZEL egyedül beállítani, főleg akkor ha elvileg a hölgytársaságnak kéne fegyelmeznie a megrögzött botrányokozó testvérpárt, akik ezért fel is adnak egy társkeresős hirdetést kb. a fenti szöveggel amire vagányabbnál vagányabb csajok válaszolnak (és próbálják magukat ma született báránynak eladni) – és persze hogy mindegyikről (de legalább kettőről) kiderül hogy a nagydumás-nagybulis külső mögött érző szív lapul, azonban mire eljutunk eddig a tanulságig (jó sok olyan „poén” után amit eddig elsősorban férfikarakterekre írtak, de hát a Koszorúslányok meg a többi hasonló „csajosság” után ez sem meglepő), szóval mire szimpatizálni kezdhetnénk a két párocskával addigra pont elegünk lesz belőlük. Adam DeVine-nak nem ez a legjobb alakítása (ahogy Stephen Root-nak és Aubrey Plaza-nak sem), amúgy pedig nagy lehet a probléma halivúdban ha már egy ilyen komédiához is hozzá kell ragasztani az „igaz történet alapján”-reklámszöveget, nézzünk is valami családibb szórakozást. 18:55-kor a Nanny McPhee második része (a nagy bumm) valamivel komorabb lesz a TV2-őn mint az előző. Az amilyen ronda, olyan segítőkész házvezetőnő a II. világháborúban sem tétlenkedik: míg a férj a fronton van addig besegít a gyereknevelésbe, és hát ott is dúl a háború, bár jóval kisebb mértékben mint a nagyvilágban: a család „rendes” gyerekeit az elkényeztetett uncsitesók szekálják... Ami miatt az idősebbek és egyedülállók is élvezhetik az egy-két nem is nagyon elrejtett Pink Floyd-utalás (főleg az Animals-érára). Ha a varázsdadával megérintett minket a folytatások szele, a Kislány a küszöbön 2.-vel el is sodor, de ez már átnyúlik a másnapba mert éjjel egy előtt tíz perccel adja az M2 / Petőfi TV és kis kihagyással ott folytatja ahol a nálunk is szerepelt első befejezte: a botcsinálta család már két éve együtt van amikor új veszélyek fenyegetik az amúgyis törékeny harmóniát. Ide nem jut egy modern Mary Poppins, végülis ez a 2010-es évek gyermeke, ám mivel ez is vígjáték (bár már egyértelműen felnőtteknek), így nem fogja megfeküdni a gyomrunk. Ha a Nanny McPhee 2. Emma Thompson jutalomjátéka volt (nem csak eljátssza de a forgatókönyvet is ő írta a Christianna Brand művei alapján), a Kokowääh 2. ugyanez Til Schweiger-nek.

A seksz, a szipu rovat:
szemlélek – Isten üzeni: szexeljetek!: „Egy ötgyerekes családapa bemutatta, hogyan kellene beszélni keresztény körökben a témáról.” – Vicces látni amikor „keresztények” próbálják lezülleszteni Hitüket ehhez az Erkölcstelen Korhoz, gondolom ezek is Ferenc pápától kapták az ihletet, holott a Katolikus Egyház annak idején világosan kiadta az útmutatást mindenkinek: a seksz csak gyerekvállalásra való és akkor sem szabad közben jól éreznünk magunkat!!!4
Gumicukor – A londoni olimpián fintorgó tornászlány most a fenekéről készített videóval kíván sikereket elérni – Dolgozni nem kíván? Vagy esetleg sportolni?
ismét - Gumicukor – Hírek lattéhoz: Bódi Sylvi utoljára pózol meztelenülAh, those famous last words...
HV 18+ Pá, kis aranyom, pá!: „Az Exek az Édenben lényege: la­pí­tani, sunyítani, jót dugni, majd lecsapni, és elárulni a haverokat.” – Ja hogy ha tévében látjuk akkor mindez jó, sőt, követendő? Igen, az:
férfiszemmel – Miért unalmasak a mai férfiak a nőknek?ÉDES FASZOM. Egy férfi cikizi a többit amiért nem mindegyik született James Bond, Casanova meg egyben gondolatolvasó is hogy kitalálja épp kell-e a párjának seksz & kaland vagy sem, meg swinger vagy örökhűség... És mi van alatta:
Csajok & Pasik – A nők és a Carpe diem-hozzáállás: „A negyedik találkozón bevallja, hogy van egy gyereke. Talán azt várta, hogy elriaszt ezzel.” – Vagy épp ezzel akart megfogni:
5 évig buliztam és pasiztam: „Olvasónk azt írja, 17 évesen vesztette el a szüzességét, aztán 5 év kicsapongás jött. Nem bánta meg, most boldog családanya.” – ...de igazán akkor lenne jó családanya ha most is kicsapongana, netán ebből is élne, ércsük-ércsük:
élet – Egy visszavonult szexmunkás elárulta, mik hiányoznak neki a melóból: „Hiszen ez is csak egy munka, aminek velejáró rosszak mellett, jó oldalai is vannak.” – Hát igen, az tök hétköznapi munka hogy boldog-boldogtalan pár papírpénzért cserébe egy órán át használhatja. És basszus mi van az első helyen: „A pénz – "Tényleg csak a pénzért csináljuk és sokan nem is gondolnak bele, hogy mekkora hatalmat ad az embernek, hogy tudja, ezzel a melóval bárhol, bármikor jól kereshet" - kezdi Kane, aki nem titkolja, nagyon élvezte, hogy mikor már jól ment az üzlet elég volt három klienst fogadnia ahhoz, hogy kifizesse a lakbért, egy menetből kijött a rezsi és még egy pedig fedezte a autóhitelét.” – Kitalálom a folytatást: nem tett félre egy vasat sem viszont kiöregedett, így nem maradt neki más mint a bulvárnál házalni a sztorijával.
A svédek már 20 éves koruk előtt lelépnek otthonról: „Másként alakul meddig maradunk a családi fészekben a nyugati, a mediterrán és a volt szocialista országokban.” – Természetesen most sem a fizetés hanem a férfiak, főleg a magyar férfiak a bűnbakok:
női –  A pasim az anyjával lakik, és már elmúlt 30, most mi legyen?: „Mit tehetek én, fussak, vagy maradjak?”Nap kommentje:

icipicicsipa 2017.05.03. 06:33:57
"Akkor két dolgot tehetsz: vagy adsz egy kevés időt arra, hogy felnőjön, vagy messzire futsz."
És utána 40 környékén a macskáddal az öledben sírdogálsz otthon, hogy milyen sz@r neked, mert nincs egy nyomorult pasi sem, pedig te aztán annyira igyekeztél.
Istenem, nehogy a másikban a jót lássam, nehogy azt nézzem, mennyire jó vele, valamibe muszáj belekötnöm.
Mert, hogy a férfi: azt nézi a kapcsolatban, mi a jó. És boldog akar lenni.
A nő? Mi lehet a rossz, keressünk, kutassuk, vigyük végig a 21. századi programunkat, az önsors-rontást.


VASÁRNAP, JÚNIUS 4.:
PARTY A VURSTLIBAN

0
Urokban született?

Talán ajánlott:
Bulgáriában sincs éppen kolbászból a HATÁRkerítés, erre emlékeztet minket az M5-ön kilenctől a kissé átlagos című Lecke amiben egy halmozottan hátrányos helyzetű tanárnő menekül az „unalmas” problémákból (anyagi és családi nehézségek) az „izgalmasokba” (ki akarja deríteni ki lopta meg az egyik tanítványát). Ám ahogy egyre közelebb kerül lakása elvesztéséhez (alkoholista férje miatt), annál inkább lesz kénytelen maga is olyan eszközökhöz folyamodni mint amikről le akarja szoktatni az osztály tolvaját, márpedig az idő szorít, csak három napja van ahhoz hogy a tartozást rendezze, és erre kicsi az esély akkor ha a banki hátralékra egy uzsorás hitelez neki... Bár kilátástalan (= reális) képet fest a tanári pályáról és a nők helyzetéről, mégis érdemes a figyelmünkre: míg Hollywood a túl fehér, túl nőietlen filmiparral van elfoglalva meg hogy Gal Gadot nem elég izmos Wonder Womannek, addig Bulgária szép csendesen letett az asztalra egy hétköznapi hőst Margita Gosheva alakításában ami persze sose fog eljutni még remake-ként sem a tengerentúlra. Ja és ez is valós történet alapján készült (ez itt hihetőbb is mint a szombati vígjátéknál).

Talán érdemes:
HBO, 20:00
– Örülnöm kéne a Martfűi rém kritikai sikerének, de nem tudok, és azt se tudom mikor leszünk végre újra olyan alkotásoktól híresek mint az átkos kádár-korban. Elismerem, akkoriban nem illett a problémákról beszélni, de az se jó ha átesünk a ló túloldalára és nagyüzemben gyártjuk a depressziót, lásd mundrucóbeléndek és flígaufkornél összes műveit amik közül egy is bőven elég lenne anti-országimázsnak. OK, Sopsits Árpád valamivel előbb kezdte a szakmát és 2016-os dolgozata méltó az életmű korábbi darabjaihoz (Video Blues, Céllövölde), és akkor térjünk is rá. Magyarországon – Istennek hála – nem nyüzsögnek a sorozatgyilkosok, de az 1957-ben ölni kezdő rém azóta is benne van a köztudatban, főleg a levert forradalom utáni felemás helyzet és tettei kegyetlensége miatt. Az ilyen korszakok mintha amúgy is vonzanák a beteg elméket, pld. Csikatilo is azért úszta meg hosszú ideig amiért (hozzá képest) kispályás magyar társa. Az első martfűi esetet hamar felderítik, azaz találnak egy gyanúsítottat akit végül csak életfogytra ítélnek, ám a bűnesetek újra kezdődnek hét év múlva... Sopsits a törvény három emberén keresztül közelít a témához: a Budapestről jött ügyésszel, a kisvárost jobbra cserélő rendőrfőnökkel és az ottmaradt, alkoholizmusba süllyedő társával a szocializmus három jellegzetes életútját is megkapjuk azon túl hogy megismerjük indítékaikat az ügy fel (nem) derítéséhez (a páros sikeresebbik fele pont annak köszönheti előmenetelét hogy látszólag megoldotta az ügyet). Külföldieknek bizonyára tetszeni fog, nekem csak annyi a bajom hogy túl sok politizálás, túl sok (és túl brutális) gyilkosságjelenet van benne, ezért nem is tudom szórakozásként ajánlani..

Kiemelten nem ajánlott:
...ahogy az ugyanabban az időben adott Virslipartit sem a Cinemaxon, egészen más okokból kifolyólag, ez ugyanis egy felnőtteknek szánt animáció ahol a felnőttséget az alpári humor, az animációt pedig számítógép szolgáltatja, egészében pedig abba a humanizációs vonalba illeszkedik amibe az állatokat-robotokat emberi tulajdonságokkal felruházó társai, csak itt az étellel játszanak (szó szerint). Ha elhiszem a hivatalos verziót akkor Seth Rogen halivúd füves csodagyereke akinek minden egyes joint után zseniális ötletek jutnak az eszébe, azonban ha odateszem pár klasszikus komédia mellé akkor a Sausage Party marad az, ami: egy idióta, igénytelen drogos agymenés, még az sem menti hogy a kötelező vaginás-péniszes asszociációk mellett próbálnak új szint vinni az antipolkorrektségbe is amikor az egyes vallásokra jellemző kajákat is „egyházasítják”, azaz zsidó (bagel) és muszlim (pita) ételeket kapunk (magába a vallásba meg azzal rúgnak jókorát hogy itt a vásárlók az „istenek”). Részemről továbbra is amellett kardoskodok hogy nem kell minden hülyeséget megvalósítani ami (betépve vagy józanon) az ember eszébe jut mert itt a végtermék annyira szar hogy akár Apatow is csinálhatta volna, a stílusközeli színészek (Rogen mellett Jonah Hill, Danny McBride és Kristen Wiig is) mindenesetre itt vannak néhány jobb sorsa érdemessel együtt (James Franco, Salma Hayek, Edward Norton), de szerencsére mindannyian csak a hangjukkal, így nem fogjuk őket ehhez a buktához társítani. Ja és A NEMI ERŐSZAK MÉG CGI-BEN SEM VICCES TOVÁBBRA SEM.

Év filmje rovat:
Rihanna és a U2 sem fog az elnyomottak hangján: „Kendrick Lamar minden íratlan szabályt megszeg, de mindig jól jön ki belőle az új lemezén.” – Mindegyik az Év lemeze. Egyiket se fogom meghallgatni.
Beszippantotta az Erő sötét oldala a SpaceX-etAZ A BAJ HOGY NEM Év filmje!
c:c – Megdöbbentő befejezést kapott a Csajok: „Az HBO sorozata megkérdőjelezett egy csomó dolgot, például a nők, a női test ábrázolását, vagy azt, amilyennek a szexet láttatja Hollywood.”ÉV SOROZATA Nem a befejezés a „megdöbbentő”, gyerekek, hanem hogy ezt a mocskot még mindig képernyőre engedik:

sweeney todd 2017.04.18. 15:59:38
A harmadik évadig bírtam, de annyira alpári is gusztustalan volt, hogy aztán feladtam. Az oké, hogy nem lehet mindenki VS modell, de azért ne sztároljuk már az igénytelenséget, tunyaságot! Nekem nőként hányingerem volt a főszereplő csaj ha kell, ha nem vetkőzési mániájától és nem, nem normális, ha egy fiatal csaj ennyire elhízik és nem ad magára. Van középút is!

Az éjszaka valami retteneteset rejt odakint: „Az év horrorjaként beharangozott It Comes At Night előzetese nem mindennapi borzalmakat vetít előre.” – Akkor a Tűnj el!-lel együtt ez lesz az Év filmje:
Véres és vicces az év meglepetésfilmje: „A Tűnj el! egyszerre thriller, vérben tocsogó horrror és a rasszizmus természetéről szóló szatíra. Minimális pénzből készült, és már közel 200 millió dollárt kerestek vele, megérdemelten.”
Tűnj el! – Itt az utóbbi évek legjobb horrorthrillere: „99 százalékon áll a Rotten Tomatoes-on, és egyszerre provokálja a rasszistákat és a polkorrektség híveit.”
Nincs ijesztőbb a jószándékú fehér embernél: „Az év horrorfilmje okosan rémisztget, de nem felejt el szórakoztatni sem.”Év filmje, nyilván ezért ajnározza minden hírportál kb. ugyanúgy, ugyanazokkal a szavakkal. Wait, a challenger appears:
Úristen, te egy fehér nővel jársz?: „Itt a valós szerelmi történeten alapuló The Big Sick előzetese egy pakisztáni komikusról és amerikai barátnőjéről.” – Akkor ez most a Tűnj el! reverse remake-je? Mindegy is, Év filmje :)))
Megállt az idő a kilencvenes évek szomorúbb felében: „László Zsolt mindent megtesz a tökéletes gyilkosság felderítéséért, még akkor is, ha ehhez meztelen nőkkel és más gondokkal is meg kell küzdenie.” – ...és igen, itt is ugyanaz a felállás mint a 2016-os Év filmje Martfűi rémben :(((
godmode – Így kell szarból várat építeni: „A Square Enix folytatást készített egy évekkel ezelőtt megbukott játékának. Miután megbízták a megfelelő kivitelezőt, megszületett az utóbbi évek egyik legjobb akciójátéka, a Nier: Automata.” – Minek várat építeni amikor simán el lehet adni a szart is Év játékaként:
A Nintendo felrúgja a szabálykönyvet: „Egy új Zelda-játék mindig ünnep és kéjmámor a rajongóknak. A Breath of the Wild más, mint a sorozat eddigi részei, de továbbra is zseniális.”MUHAHA, HÁT PERSZE:
játéknapló – gamez – Abszolút 10 pontos játék, minden idők egyik legjobbja:
„A Nintendónak 20 év után sike­rült ismét olyan játékot alkotnia, ami új időszámítást indít a játékiparban.” – Év játéka, Nap kommentje:

FogarasiArpi 2017.03.21. 07:12:13
Szuper, szóval a Nintendo is kiadott végre egy saját Tomb Raider/Assassin's Creed játékot saját skinnel.
Bár ettől a legjobb játéknak hívni egy kicsit erős állítás.
Mégha a Nintendo-sok számára új is ez a méretű szabadság.

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés