2017. 06. 10.
You Win 1 Reality (jún. 10-11.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
You Win 1 Reality (jún. 10-11.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JÚNIUS 10.:
CSACSINKÁN BÁNJUNK VELE

0
If you don’t watch this documentary...

Zene, talán érdemes:
A mi generációnk még úgy ismerte Varga Miklóst mint aki akár lehetett is volna az István, a király főszereplője de ehelyett inkább csak MAGYAR énekhangja lett. Nos ő azóta a 60. életévébe lépett és jócskán bebizonyította hogy annak idején rosszul döntöttek, annyira hogy az M5-ön most már eléje is kell az Előszó amivel együtt 21:55-től egy korrekt zenés összefoglalást kapunk musicalekkel elhíresült, de rockzenével (Pandora’s Box, VM Band) indult hősünkről a pályatársak (Nagy Feró, Keresztes Ildikó, Sasvári Sándor) segítségével. Hogy a fiatal generáció se érezze hanyagolva magát arról meg éjféltől az Akvárium Stage Pass gondoskodik az M2 / Petőfi TV-n akik mintegy előmelegítenek a fesztiválszezonra a Fidlar zajos sikerű Sziget Fesztiválos koncertjével. Bár én már öreg vagyok az ilyenekhez azért lehet hogy bele fogok nézni ha nem alszom el a második üveg bor után.

Ajánlott:
HBO, 20:00
– Amilyen ritkán hallunk Mira Nairról, annyira jókat tesz le az asztalra amikor eljön az ideje – és bizony csínján bálik az idővel merthogy harminc év után tért vissza Ugandába hogy megörökítse egy írástudatlan, de ösztönösen tehetséges gyermek útját a csúcsig. Nem tudom a Katwe királynőjét a szokásos cinizmussal lesöpörni (toleranciamese igaz történet alapján, stb.): igenis szeretném hinni hogy az Afrikába született kislány (aki ezáltal többszörösen is hátránnyal indult) sportsikerei megihletnek másokat is, nem csak a fekete kontinensen. Az hogy mindezt ügyes szimbolikával teszik („gyalogból” lesz „királynő”, lásd még a figurát is amit a misszionárius ad neki) még csak növeli az amúgyis magas élvezeti értékét (ahogy a végén a színészek mellett feltűnő valóságbeli párjaik is). Nincs szükség nőikvóta-rendezőkre, elég volna ha megbecsülnék a Nairhoz hasonlókat, ja és ha Lupita Nyong'o itteni szerepéért kapna valami jelölést az ellen én se tiltakoznék.
Sundance TV, 22:00 – A Saturday Night Live / National Lampoon a maga idejében csak nyomokban, általában Árkus József és egy-két epigon közvetítésével jutott el hozzánk, a tényleges filmjeik  (Caddyshack, Animal House, Vacation) csak késéssel értek a mozikba. Valahol érthető: akár tévében-mozgóképen (SNL), akár nyomtatott formában (National Lampoon) csinálták, a stílusuk abszolút formabontó volt, kb. mintha egy Mad magazinon fel(nem)nőtt, betépett-besörözött egyetemista fantáziáit látnánk-olvasnánk. Szerencsére most pótolhatjuk a lemaradást mert ennek a humornak, pontosabban az SNL-t megelőző-megihlető National Lampoon-nak állítanak emléket ma este tízkor a Sundance-en a Drunk Stoned Brilliant Deaddel. A 'Poon-t a Harvadon indította két pihent agyú fickó, Doug Kenney és Henry Beard, a számításuk annyira bejött hogy lapjuk után két kézzel kapkodott mindenki pedig maximálisan antipolkorrektek voltak, legjellemzőbb hirdetésük úgy hangzott hogy „ha nem veszed meg az újságot / lemezünket, lelőjük ezt a kutyát”, ez össze is foglalja mindazt amiért szerették vagy utálták őket, vagyis a szenzációhajhászást és annak parodizálását is. A váratlan siker lehetővé tette hogy úgy éljenek ahogy az átlagmelós a kollégistákról el is képzeli: kokóval dúsított ereszdelahajamat-partik éjjel-nappal, a határidők közeledtével pedig ugyancsak kokóval felpörgetett alkotómunka, és akkor meg is lehet tippelni miért omlott össze a birodalmuk, addig viszont számtalan publikáció, lemez és rádióműsor keretében osztottak ki kb. mindenkit. A büntető munka,-és partitempóba belegondolva az is csoda hogy 1970-től 1998-ig húzták, az viszont nem meglepő hogy a megszólalók-munkatársak legjobbjai már nincsenek köztünk akár fizikailag (John Belushi a drog, Gilda Radner a rák áldozata lett), akár szellemileg-művészileg (Chevy Chase mélyrepülése közismert). Bár doku, de a gyerekeket ne engedjük a közelébe mert részletesen (I mean rész-le-te-sen) ki lesz bontva a dicsőséges évek majd’ összes pillanata (bulik, drogok, csajok, miegymás), így majdnem annyi csupasz mellet kapunk mint egy átlagos pornódokuban, a progresszív fejlődésről meg annyit hogy ma próbálna valaki akár csak egy hasonló blogot indítani azt kb. egyszerre perelné be a BLM és a fontosabb genderjogvédők, rosszabb esetben úgy járnának mint az ötleteiket aprópénzre és egyoldalú szemétkedésre váltó Charlie Hebdo. A „jobbik” eset sem jó, lásd az itt is megszólaló Judd Apatow-t aki szintén egy dolgot ragadott ki a NL örökségéből és azóta is abból él. És ha már a csöcsöknél tartunk:

A seksz, a szipu rovat:
Ez a lány azért árverezi el szüzességét, mert nem akar autóra spórolni:
„A 18 éves Kim bárkivel hajlandó ágyba bújni, hogy megalapozza jövőjét, amiben a továbbtanulás, és egy új lakás is szerepel.”KICSIT TÚLÁRAZTA MAGÁT, LOL Hát igen, megjönnek a lyányok, tombol bennük a MUNKAKEDV tudásvágy és a családalapítás!44 négy
Az ecstasy visszatért, és erősebb, mint valaha: „A holland vegyészek olcsó, de minőségi tablettákkal árasztják el a drogpiacot, miközben a briteknél megint divatba jöttek a szabadtéri rave-ek és az acid house. Mi van itt, 1988?” – Az egyszeri diszkódrogos már kezdene reménykedni ezen a lelkesedő címadáson aztán kiderül hogy az „olcsó, de minőségi” tablettáknak annyi köze van az extasy-hoz amennyi a herbálnak a fűhöz: „Az európai feketepiacon kapható ecstasy egyre erősebb és egyre könnyebb hozzájutni. A tabletták hatóanyag-tartalma néhány év alatt megnégyszereződött, és (...) a szerfogyasztásból fakadó rosszullétek és halálesetek száma is megugrott (...). Az egyik bevizsgált tablettában 233 milligramm MDMA volt. (...) Az ecstasy népszerűségének csúcsán egy tablettában 85-115 milligramm hatóanyag volt. Még akik rutinszerűen majszolnak el egy buli alatt négy-öt középhatótávolságú tablettát, azok is kikészülhetnek, ha egészben nyelnek le egy 200 milligrammos szuperekit.” – ...de persze még ekkor sem ők tehetnek róla hanem a Többségi Társadalom aki nem cuccozik: „Londonban (...) nagyon kevés a fiataloknak és fiatal felnőtteknek szánt szórakozóhely; marad a természet, meg az illegális házfoglalások. Meg a remény, hogy felelős drogfogyasztó lesz belőlük, nem halálozási statisztika. Peace, love, unity, respect.” – ...és ehhez ti is hozzáteszitek a magatokét az ilyen tippadó cikkekkel. „FELELŐS DROGFOGYASZTÓ”, ÉDES FASZOM, mikor az egyetlen felelős döntés az volna hogy NEM él vele az ember :SSS Részemről maradok is a természetes bódulatoknál:
Szexboltot fejlesztettünk uniós pénzbőlJOBBANTELJESÍTÉS VAN!!! Végre jó helyre megy a támogatás, remélem a kocsmáknak is jut majd belőle :))
tabuk – A Playboy története: „Hefner maga is egy igazi playboy, egy önerőből lett milliomos.” – Persze, önerőből, gondolom az újságban is ő vetkőzött, azért vették ezerszámra. Ja, nem.
A legősibb mesterség: „A bevett frázis szerint a prostitúció a legősibb szakma, ez azonban tévedés. A bábaság az. A modern orvostudomány viszont legyűrte a bábákat, hogy hozzáférést kapjon a szülésbizniszhez.” – Dehogyis, hát az angyalcsinálás az, bár paprikakingától még az is teljesítmény egyáltalán a „bába” szót ismeri. Basszus, ha ennyire nem akartok modern körülmények között szülni, lehet menni a nyaktekergető gerébágneshez :DDDD
pepita croatia - 62 évesen Playboyban pózol a horvát világklasszis csatár excsaja – 62 éves „excsaj”, ez olyasmi lehet mint a 30 éves „fiatal”? LOL!4
b1 fotó 18+ fotó – Mindennapi elfoglaltságaink ruhában és ruha nélkül: „A maga módján mindenki szép meztelenül.” – Én nem vagyok az, nem is mutogatom magam, amúgy meg:

Netuddki. 2017.06.01. 18:23:17
Az utolsó kép nem jó. A kutyán rajta maradt a bundája.


VASÁRNAP, JÚNIUS 11.:
DÖTÚR, DÖFRANC

0
Fiam, maga kifogta Dél-Amerikát...

Talán érdemes:
A mai nap is a seksz, a szipu jegyében kezdődik 18:25-kor egy doksival a Sundance TV-n hogy ne irigyeljük annyira az erőseket és szépeket, mert mi akik izmokat max. Sly-on és Schwarzin látunk meglepődnénk ha tudnánk hogy ők (és általában a testépítők) mi mindent meg nem tesznek a látszatért (merthogy tisztelet a kivételnek de a többségükön mindez csak optikai tuning). A Bigger Stronger Faster egy majd’ tízéves "ismeretterjesztés" azokról a legális és még nem illegális eszközökről-szerekről amikkel elérik a SPRICKOLÓ tömegek csodálatát és Chris Bell nem is próbál nagyon objektívnek látszani amikor a szteroidok tiltását párhuzamba állítja a hatvanas évekbeli marihuánaellenes hisztériával, az ellenzőket meg a médiában megszokott vágástechnikával vaskalapos ostobáknak állítja be – viszont a használók pont azért lesznek a végére ellenszenvesek mert korlátok nélkül beszélhetnek a témáról és állításaik valóságalapjának lecsekkolásáért elég csak végigmérni őket. Külön érdekes hogy itt is előjön ugyanaz a legalizáláspárti érv ami tíz év múlva (azaz most) az orvosi marihuána kapcsán vagyis hogy ha a betegek szedhetik, legalizálják az egészségeseknek is (gy.k. nagyvonalúan „megfeledkeznek” arról hogy az egyiknek szüksége van szteroidra/marihuánára, a másiknak nincs). Az egyetlen józanabb hangot a rendező szülei képviselik, miattuk érdemes végigülni ezt az egy és háromnegyed órát – vagy azért hogy utána nyolckor egy kis thrillerrel rántsuk vissza magunkat a valóságba az HBO-n a Gyilkos kitérővel amire egy elkeseredett fiatal vesz rá egy bérgyilkosnak tűnő egyént. Az ok anyja kómábaesése egy baleset után amiben (szerinte) mostohaapja a vétkes. Innentől két verzióban kísérhetjük figyelemmel az eseményeket, az egyikben megvalósul a bosszú, a másikban nem... Kicsit tarantinós-lémegalolás darab (az egyetlen komolyabban véres rész a Kutyaszorítóbant idézi, minden más a Lola Rennt-et és a Sliding Doors-t), de egynek elmegy ahogy öt perccel utána a Dzsungelből dzsungelbe is ami egy gyengus Egy indián Párizsban-remake lesz az AMC-n. Itt egy válni akaró tőzsdeügynök tudja meg hogy van egy FARKASOK akarom mondani MAJMOK indiánok által felnevelt fia Dél-Amerikában akit magával kell vinnie. A Disney-től elvárható színtelen-szagtalan Prométheuszkodás (a tizenéves srácnak el kell hoznia a Szabadság-szobor lángját törzse számára) melynek tanulsága az lehet hogy hogy végső soron nincs olyan nagy különbség a nagyvárosi és az amazonasi dzsungel között (de igen, van: a betonrengetet nem bontják le hogy parkosítsanak a helyén). Ha már újrafeldolgozások:

Remake rovat:
Teljesen rendben van a Halálos iramban 8:
„Történet nincs, a logikának már rég búcsút mondtunk, de az eszetlenül túlzó akciók továbbra is vagányak.”Év filmje. Vagy nem:
Iszonyú büntetés ezt a filmet végignézni: „Bedobtunk a mélyvízbe három embert, akiknek eddig kimaradt a Halálos iramban-sorozat: megnézettük velük a 7. részt, hátha rájönnek, mitől olyan sikeresek ezek a buta filmek.” – ...és ennek hatására a kritikusok is revideálták a véleményüket országszerte:
Már nem is annyira szórakoztató ostobaság: „A Halálos iramban 8-ban a zsiványcsalád széthullik, és előkerül egy hülye frizurás főgonosz.”Év filmje, remélem már dolgoznak a 9. részen !44 négy
Lenyűgöző látvány, nulla történet az új King Kongban – Bezzeg az eredeti 1933-as mennyivel okosabb, bátrabb és politikusabb volt, szinte már előrevetítette a németországi eseményeket!44
smoking barrels – Miért nem felesleges folytatás a T2 Trainspotting?: „Nem hogy nem szokványos nosztalgiafilm, de kifejezetten aktuális és elgondolkodtató.”MAGYARUL: felesleges nosztalgiafilm.
Meghalt a Terminator, éljen a Terminator!: „Nagy az élet a halálosztó háza táján: egy örömteli nagy bejelentést már tettek, és lesz még egy.” – Asszem ez az az örömhír aminek mindenki örül a rajongókon kívül, szerencsére ők már megoldották maguknak:
Rajongói film készül Voldemort életéről: „A stúdiónak az volt a legfontosabb, hogy ne keressenek vele az alkotók pénzt.” – Tessék mondani, azt nem lehetne hogy a STÚDIÓK ne keressenek rajta? A rajongók legalább szeretetből csinálják és tényleg a szívüket teszik bele...
A galaxis őrzői 2 az eddigi legviccesebb szuperhősfilm: „A folytatásban több a poén, jobbak a dumák, tökösebbek az akciók, a végén pedig még a szívünk is összeszorult.” – A 444-en kicsit őszintébbek voltak:
Ennél szebb blockbusterünk biztos nem lesz idén: „A galaxis őrzői 2. kicsit fáradt és önismétlő, de óriási szíve van.” – ...de a kényelmetlen igazságot azért mégiscsak az Index mondta ki:
Kicsit csalódtunk A galaxis őrzői 2-ben: „Nem olyan vicces, nem olyan tempós, mint az első rész, bár röhögni még így is lehet rajta. Adam Sandler is ilyesmi sci-fit forgatna.”Most hogy megkomolyodott már biztos nem :DD
Kisfilm készült a Prometheus túlélőiről: „Tulajdonképpen az Alien: Covenant előzményeit meséli el, kiderül mi lett a lefejezett Daviddel.” – Ez is ilyen rajongói film? Akkor biztos jobb lesz az Alien reboot-nál:
kultúrpart – mozi – Nesztek, egy igazi Alien-film!: „Az Alien: Covenant lelkesedés helyett hisztiből született.” – És ettől lett ez az Év filmje. Ja, nem:
Kritika – Vért akartatok? Most megkapjátok: „Ridley Scott mégsem az az öntörvényű mester, akinek tűnt. A folytatás, az Alien: Covenant nagyon véres és nagyon kiszámítható.”
Nyolcadik utas a mítoszrombolás: „Ridley Scott az új George Lucas. Az Alien-sorozat most már kezdi visszahatóan szétbarmolni a klasszikus filmeket is. Alien: Covenant.”Hibátlan kritika melynél hibátlanabb csak a Nap kommentje volt:

0

VISZLÁT HÉTFŐN!

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés