2017. 09. 04.
Helsinki Helyszín-lelők (szept. 4-5-6-7.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Helsinki Helyszín-lelők (szept. 4-5-6-7.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, SZEPTEMBER 4.:
A FEKETE MACÁK NYOMÁBAN.

0
Zene: műbőr.

Talán érdemes:
Kilenctől
egy újabb (2016-os és Lifetime-os-BBC-s) variáció a Filmbox Plus-on Tolsztoj örökbecsűjére (Háború és béke ofkorsz) melynek vonzerejét a régi (Mathieu Kassovitz, Gillian Anderson, Jim Broadbent) STÁRok adják új szerepben, minden más változatlan Bezuhovtól Kutuzovon át Napóleonig. Hatrészes és ne csak azok üljenek le elé akiknek se idejük, se türelmük nincs az írott formátumra. Ugyanabban az időben keménykedés a Filmbox Premiumon. Nem tudom ki felel Van Damme filmjeinek elnevezéséért de igazán megerőltethetné magát: úgy a Bosszú mindhalálig, mind a Halál nyomában lehetne akár egy VUJITY TVRTKO Balogh Szilárd-riportkötet is, még rosszabb hogy – bár 2004-es dátuma miatt ez is a JCVD comeback-kánon része – se a rendező, se a szkriptes nem erőltette meg magát, a sztenderd tökösfickót kapjuk aki próbál egy fenékkel két lovon ülni, azaz nem magára haragítani az alvilágot és közben a saját tisztességére is ügyelni, ez viszont nem megy ha a gondjaiba vett lány egy yakuzafőnök gyermeke aki egyben tanúja anyja megölésének is. Elismerem hogy rövid és tisztességesen le van forgatva, de ha már csihipuhi, akkor inkább válasszuk a Fekete Maszk 2.-t még mindig kilenckor a Film Mánián, ebbe igencsak változatos stábot sikerült csődíteni (Scott Adkins, Jon Polito, Traci Lords – viszont sokat elárul hogy az eredeti Fekete KÉZ Maszk, Jet Li inkább kihagyta az újrázást). Lesznek szörnyekké alakuló pankrátorok, kemtrélhívőknek kedvező összeesküvések és egyéb finomságok.

Horror, talán érdemes:
A túszejtős-váltságdíjas zsáneren csavar egyet a Cinemax (és Adrián García Bogliano aki a forgatókönyvért is felel): a munkájában-házasságában egyaránt papucsként leledző ügyvéd elrabolja felettese lányát azt remélve hogy ezzel idegösszeomlás-közeli helyzetbe hozza és Ördögi tréfája eredményeként őt nevezik ki a helyére – ez be is válik, de alulbecsüli foglyát merthogy a királylánynak van egy sötét titka és a véresen egyszerű ötlet hamar vérfürdőben ázik (azaz nem véletlen a kései, 02:20-as kezdés) Az újdonság hogy az elkövető nem pénzt akar, de ezt is felülírja a jól bevált jóslat miszerint a legtutibb terv is könnyen félresiklik, főleg az átgondolatlan. Megtévesztő (a klasszikus Scherzo Diabolico zeneműből vett) címe és erőszakossága ellenére is érdemes lehet megnézni (fölvenni) mert alig másfél órás és többször is irányt vált, bár a fentiek ismeretében falrengető meglepetések azért nem fognak érni senkit (kivéve azokat akik Mezzo TV-s műsort várnak).

Hétfő? #LESZAROM.
...the Oligarcha Edition.
Az Amazon tulajdonosa most a világ leggazdagabb embere: „Jól állnak a cég részvényei, így Jeff Bezos letaszította a trónról Bill Gates-t.” – Mindkettejüket LESZAROM.
Gumicukor – Ismerje meg a veszettül dögös modellt, aki bevezette a pókerkirályt a monogámia világába:
„A bravúr a 21 éves Sofia Bevarly érdemeit dicséri. Ha megnézi a fotóit, ön is rá fog jönni, hogy mivel csavarhatta el Dan Bilzerian fejét. Megismerkedésük viszont korántsem mondható romantikusnak.”MAGYARUL: Ő IS A PÉNZÉÉRT VAN VELE LESZAROM.
A legszexibb bűnözőnek annyira bejött az élet, hogy gond nélkül dobta feleségét egy milliárdos-örökösért:
„Most mondja meg. Ilyen világban élünk. Itt egy férfi, akit a rabosítási fotója juttatott elképesztő magasságokba.” – Remélem hamarosan bekerül a Kössz, biztonság! rovatba, addig is: LESZAROM.
A lábujja is görcsbe rándul attól, hogy nyaralnak a világ leggazdagabb tinijei:
„Ha úgy érzi már nincs vérnyomása a hőségtől, akkor íme néhány fotó, amitől tutira felszalad.” – Iszok egy jó hideg sört és LESZAROM őket.
randi – Ez a lagzi egy csap miatt pár millával többe került a tervezettnél: „Adamsonék állítólag figyelmetlenek voltak a nászéjszakán, az őket vendégül látó, díjnyertes skót szálloda most milliókat követel. Sok boldogságot!”HÁT IGEN, SOK KICSI SOKRA MEGY, ILYENKOR NEM SZABAD SKÓTNAK LENNI LESZAROM.
Akarja látni, hogy néz ki a világ legdizájnosabb hotelja?
– Nem, én csak leszarni akarom:
IGEN és AKAROM – 10 millió dolláros orosz esküvő Lady Gagával: „Vegyél 2 ultragazdag oroszt és hagyd, hogy esküvőt csináljanak.” – Melyiküket aranyásta ki a lédigyagya? Mindegy, LESZAROM...
Kockahas – Rome Flynn tényleg gazdag és főleg szép: „A kubai, ír, afrikai és amerikai származású színész a magyar tévénézőknek is ismerős lehet, igen, a Gazdagok és szépekből. Az Instája megvan? Hűha!” – Ronda vagyok és öreg, úgyhogy LESZAROM :)))
Ez az orosz oligarchafeleség 2,5 milliárdos gyémántgyűrűje miatt lett közutálat tárgya: „Kszénia Tszartszina egyebek mellett tigrisekkel pózolva igyekszek megfelelni az oligarchafeleségekre vonatkozó sztereotípiáknak.”A XÉNIA-LÁZ MINDEN ŐRÜLTSÉGET MEGMAGYARÁZ Remélem hamarosan ő is bekerül A természet visszavág! rovatba, addig is LESZAROM.
IFL Gazdaság – Magyarországon szégyen, ha pénzed van!:
„Veszel két fogkefét, és széttép az internet.” – Hát a luizvutton-dolcsegabona fogkefét veszel akkor nem is csoda, amúgy meg:

shitgun 2017.07.17. 16:03:29
Ezek tipikusan azok a kommentek, amiket le kell szarni, nem pedig egy hosszú posztot írni belőlük. A fb-on egyébként leoltottad őket? Ott kellett volna.


KEDD, SZEPTEMBER 5.:
WEST SIDE SUSIE

0

Igen-igen rideg-rideg világ.

Horror, talán érdemes:
23:35-kor
Slenderman, az Internet réme után megint egy embörös borzongatás a DIGI Filmen amivel a megszállott Monty Python-rajongókat tudi nem fogják megijeszteni, Bye Bye Man ugyanis pont arról híres mint Ni! lovagjai hogy nem nevén szólítani különben jön és gyilkol (lásd még: Kampókéz, Bloody Mary) – na de akkor hogy írhatták ki a plakátra, nem igaz? Innentől önmagát nyírja ki az egész ötlet, de azért adjunk neki egy esélyt: pár egyetemista belak egy Régóta Elhagyatott Házat amiben mindenféle csúnya dolgot találnak és azt teszik amit bármelyikünk tenne, hagyják a fenébe az egészet és boldogan élnek míg meg nem halnak. Ja, nem: tartanak egy szeánszot (!) ami után a démoni entitás sorra veszi át felettük az irányítást. Ha várakozások nélkül nézzük, talán bejöhet, de én max. Faye Dunaway és Carrie-Anne Moss kedvéért próbálkoznék vele (meg mert itt végre nem bulis-primitív koleszlakókat mutatnak nekünk).

Talán érdemes:
21:00-kor
Kristen Stewart ugrik át újra a fantasztikum territóriumára a Filmbox Premiumon egy Rideg Világ kedvéért ami – ha jól emlékszem – az 1984 remake-jének indult, csak aztán a közfelháborodás miatt lett valami más ami mégis ugyanaz mint Orwell disztópiája ÉS GATTACA CÍMMEL MÁR EZT IS LEFORGATTÁK EGYSZER. Az itt ábrázolt jövőben az érzelmeket a közbiztonság érdekében kiiktatták, ám egy fiatal pár újrafelfedezi őket… Stewart itt mintha már rácáfolna az eszköztelen játékán poénkodókra, kár hogy közben meg rákapott a bulvárosodásra holott a kutyát se érdekli a nemi identitása, ami meg a történetet illeti, egyre közelebb kerülünk a megvalósulásához (teljes faji-jogi egyenlőség amire az Equals elnevezés is utal, ezzel egyidőben alapvető emóciók üldözése). Vicces amúgy hogy Stewart elvállalta ezt is meg az agymosott gyilkológép-létet MENŐSítő American Ultrát is, de ez már száradjon az ő lelkén. A retekklubbon megint jó későn (háromnegyed éjfélkor) kezdik a XXI. századot pedig a mai adás Békés Italával foglalkozik, az apropót a színészlegenda 90. születésnapja adja (amiről egy önironikus lemezzel ő maga is megemlékezett). Azt lehet mondani hogy a mozi szinte a vérében van (főleg apai ágról), de igazi terepe a színpad, legyen szó bármilyen műfajról. Egy ekkora életútba sok szerep belefér és ugye sosem tudni melyik lesz az utolsó, ezért is örülök hogy a művésznőnek nem a Megdönteni Hajnal Tímeát a legfrissebb feltűnése hanem a Testről és lélekről. Az is nagy öröm hogy – sok más pályatársával együtt – nem csak a zenében hanem az irodalomban is kipróbálta magát, csak remélni tudom hogy mindezt nagyjából lefedik majd a mai epizódban.

Ajánlott:
Más, de ugyanilyen értékes program az HBO-n ugyanilyen rossz időben (02:40). A közelmúlt kajás-bölcselkedős alkotásaihoz nyugodtan hozzácsaphatjuk A sushi árnyékos oldalánt is, és a(z általam is beválogatott) Könnyes leveshez hasonlóan itt is egy nő próbál érvényesülni egy amerikai japán étteremben, halmozottan hátrányos helyzetből indulva: nem csak gaidzsin de még latin származású és munkásosztálybeli is, ráadásul nő. Ám ha van valami ami még a vaskalapos távol-keleti hagyományoknál is erősebb az az egyedülálló asszony elhatározása hogy – miután a hozzávalókat vagdalva egy évig tanulmányozta a halételek készítésének fortélyait – helyet követeljen magának a profi szakácsok között. Nem tudom miért dugdossák ennyire az East Side Sushi-t, talán mert nem egy könnyen érvényesülni akaró, hanem mindenért megdolgozó anyáról szól? Vagy mert se költségvetésében, se egyébként nem illik a mai kasszarobbantó szemetek és közhelyes toleranciamesék közé? Akárhogy is, ma ezt nézzétek!

Kis hírek a nagyvilágból:
Kinyílott a falloszvirág Washingtonban: „Titánbuzogányok árasztanak magukból dögszagot a Capitolium melletti kertben.” – Valamit elnéztetek, az a hely egész évben hullaszagot áraszt.
Ronda Rousey férjhez ment: „Szűk baráti körben ünnepelték a házasságkötést.” – Megértem, én is ronda vagyok.
feszülős – Ne sportoljak, mert kövér vagyok?: „Ritkán gondolunk bele, hogy egy bizonyos túlsúly felett a sport már nem csak kellemetlen, hanem veszélyes is.”ÉN EZT EDDIG IS TUDTAM, de örülök hogy végre az Index címlapján látom! Csakazértse testmozgás! Halálamájra!!4
2000-ben jelentette be, hogy eltűnt a férje, 15 év után bevallotta, ő ölte meg: „Nincs már meg a holttest sem, a szegvári nő szabadlábon várja a tárgyalást.” – Bezzeg a fejlett nyugaton:
ma is tanultam valamit – Franciaországban egy halott is lehet a házastársunk„Anyám 30 évig kefélt egy hullával. Apának hívtam.”
Sport – Triplaáron vesz Kínából egy brazilt a Barca: „Paulinho lesz a klub 4. legdrágább játékosa.”Wait, a challenger appears:
Csak az arab klubja tudta kielégíteni Dzsudzsák fizetési igényeit – Az andorrai vagy a feröeri már nem is jó neki? Csalódott vagyok :(
Storck: Magyarországon mintha megállt volna az idő: „Már tudja, mi volt a baj Andorra ellen, visszatér ahhoz a játékhoz, ami jól ment Dárdai alatt.”Már tudja? Többmillió néző már akkor tudta amikor a pályára léptek.
c:c – Hajós kiszáll a Sztárban sztár zsűrijébőlMAGYARUL: PÁVATÁNC. Nap kommentje:

gaston 2017.08.25. 04:56:12
a jól lakott óvodás hisztije

 

SZERDA, SZEPTEMBER 6.:
HA HA, NAGYON VICCES!

0

Beszédültek A KONYHÁBA az ütközésbe.

Talán érdemes:
Fél kilenckor
a kelleténél valamivel hosszabb dráma Észtországból a Cinemax 2-őn egy párkapcsolat-mentésnek induló, balesetet szenvedett idegenek befogadásával folytatódó, játszmázásba torkolló hosszú hétvégéről melynek során mintha mindenki elfelejtené hogy itt még a vendéglátók is vendégek barátaik házában. A Színlelőket akár svédek is gyárthatták volna. Tíz előtt öt perccel Szőr Anthony Hopkins égeti magát egy akciózásban az HBO-n. Szeretném szeretni az Ütközést de ebben már a fantáziátlan neve is megakadályoz és akkor ott van még a faékegyszerű sztori is amiben két Németországban dolgozó ex-pat amcsi zúg egymásba. A tisztarománc onnantól vesz végképp tarantinós kanyart hogy a súlyosbeteg, májátültetésre váró lány érdekében szerelme elvállalja egy drogdíler megbízatását (ritka hogy egy Zs-kat.-ba két Sir is jusson de most ezt is kipipálhatjuk Ben Kingsley-vel) és a helyi keresztapa (Hopkins) pénzére pályázik, ám az események összejátszásaként nem jut messzebb az autópályánál aholis pörgős üldözés veszi kezdetét… Amikor Eran Creevy nem a Cobra11, a Speed vagy Quentin környékén keresi az ihletet akkor magához nyúl...vissza (egész pontosan a Welcome To The Punch-hoz). A testvércsatorna (HBO2) egy drámával próbál versenybe szállni 21:10-kor amit azok fognak értékelni akik látták a Sráckort (de legalább olvastak róla) merthogy a Vicceskedők ugyanazzal a feltevéssel játszik el (mi lenne ha valakinek kamerák rögzítenék minden percét, szüleinek „hála”) csak jóval komorabb következtetésekre jut: Annie és Baxter (Nicole Kidman, Jason Bateman, utóbbi egyben a direktor is) pszichés gondokkal küzd amiért szüleik (akik kedvesen csak A-, és B-gyerekként utaltak rájuk) a róluk készült anyagokat beépítették utcaszínházukba meg őket is közönség elé kényszerítették (Christopher Walkenből ki is nézem az ilyesmit, Maryann Plunkettből már kevésbé), felnőttként aztán megtanulják hogy a papa-mama fárasztó jelenléténél is rosszabb ha egyszercsak nyom nélkül eltűnnek, ők pedig őrlődhetnek aközött hogy tényleg baj van vagy csak egy újabb idióta ugratás áldozatai lettek… A Linklater-páthuzamra még annyit hogy a Family Fang az azonos című könyvből készült szóval elvileg nincs összefüggés, csak pont azonos időben ért el a mainstreambe két majdnem ugyanolyan darab, az egyik valós, a másik fikció – nade lehet mindez véletlen?! ALIGHA!!!

Szakálla volt genderrovat:
m – Nincs olyan, hogy fiús szakma:
„Rekordot döntött a lányok érdeklődése a mérnöki pálya iránt.” – Á, Japán ebben is jobban teljesít:
12 éves kislányt küldenek ketrecbe egy 24 éves felnőtt ellen: „Egy japán MMA-versenyen ezt tervezik.”ÍME AZ ABSZOLÚT EGYENLŐSÉG!!!
Hogyan lett szamuráj egy fekete rabszolgából?:
„A 16. század végén nagy feltűnést keltett Japánban egy 190 centi magas fekete, aki Japán egyik nagyhatalmú haduráért harcolt.” – Tippelek: átoperáltatta magát?
Túl csúnyának tartották a csajához, átalakító show-ba jelentkezett: „Van egy amerikai műsor, amiben csinos lányokhoz fazonírozzák hozzá igénytelen barátjaikat.” – Mi ez a sekszizmus?! Mi ez a külsőségek alapján való megkülönböztetés?!
Stefano Gabbana porrá alázta telt rajongóit – Na ŐT kéne átalakítani, bár ahhoz hogy ember legyen belőle nem is tudom mijét kéne kicserélni :((
Emma Thompson felmondással fenyegetőzött, amikor egy kolléganőjét arra kérték, hogy fogyjon le: „Szerinte ez a mai napig kényes kérdés a színésznők körében, ő pedig nagyon el van keseredve emiatt.” – Gondolom a fenti hírt olvasva már elégette az összes D&G-kosztümjét. Ja, nem.
sz – Nők és fér­fi­ak a feminizmus szellemében: „Itt az ideje, hogy eloszlassuk azokat a tévhiteket, amelyek évek, sőt évtizedek óta az ítélkezők agyában lapulnak.” – ...még szerencse hogy az ítélkezők között is vannak egyenlőbbek:
stílfűrész – Ha a férfiakat nem hívjuk srácoknak, a nők se legyenek lányok: „Az Agymenők agykutatója a nők egyenjogúságát nyelvészeti érveléssel próbálja segíteni.”ÍGY IGAZ! Ha valamit másnak nevezünk, az onnantól az lesz aminek hívjuk!44!
ma is tanultam valamit – Élnek vércsoport nélküli emberek – Jajaja, majd eldöntik ők is melyikbe akarnak tartozni ^^
A nemi szerepek miatt fokozza a depressziót egy gén: „A gén csak pénzügyi gondokkal küzdő 30 feletti férfiaknál fokozza a depresszió kockázatát.” – Lehetséges hogy én is ettől szenvedek ötven éve? Mindegy, azért csak maradok csóró heteró :)
ma is tanultam valamit – Tudnak szoptatni a férfiak?: „Ha eléggé összezavarodik a hormonháztartásuk, akkor igen.”ÉN IS LÁTTAM ÁM A HARCOSOK KLUBJÁT Mi az hogy Mi, Férfiak nem vagyunk képesek valamire?! Hol itt az egyenlőség?!! Szerencsére már dolgoznak a problémán:
Kiakadt az internet: Egyszerre szoptatja férjét és a kisbabáját a nő – FOTÓ – Nap kommentje:

nándori remete 2017.03.28. 18:37:04
Ha elfogyasztotta a friss tejecskét, utána cserélnek. Ő szoptat.


CSÜTÖRTÖK, SZEPTEMBER 7.:
SILENCE OF THE LIMBS

0

Van hely még egy főnek?

Mára csak két lehetőségünk van és mindkettő éppenhogy Talán érdenes:
HBO, 20:00: Még egy fő Marynek
– ...aki frissen szabadult és rögtön felkeresi házasság előtt álló barátnőjét – csakhogy lakodalomba nem szokás egyedül menni, pláne nem a nyoszolyólánynak, Mary pedig mindent megtesz hogy hozzá illő párral állítson be, ha nem a sármjával akkor azzal a ráhatással érné el célját ami anno a börtönbe is sikeresen bejuttatta. Monodráma-adaptáció amit Darren Thornton a jellegzetes ír humort megtartva dolgozott fel, és a dilemma is megmaradt: hogyan tud visszailleszkedni a közösségbe valaki aki évekig kimaradt belőle (és még amikor része volt, akkor is elég nonkonformistán). Negyed kilenckor Robert Redford tízéves (ergo ismétlésgyanús) cucca az AMC-n a demokráciaexport árnyoldalairól, a nagykutyák (politikusok) és a hétköznapi emberek szemszögéből. Utóbbit, azaz egy hazafiasságtól fűtött, az iskolát elhagyni készülő kölyköt tanárja (Redford) szeretne meggyőzni arról hogy ne menjen golyófogónak Afganisztánba, eközben az előbbiek prominens képviselője az őt addig támogató, nála idősebb és tapasztaltabb újságírónőt szeretné megtéríteni ugyanebben a témában (és elhitetni vele hogy minden oké úgy ahogy eddig ment). A harmadik szál – ami megintcsak az örök vesztesek pártját fogja –  a tanár azon diákjaira fókuszál akik már benne vannak a tálib pokolban. Redfordnak egész kiterjedt gárdát (Meryl Streep, Michael Pena, Tom Cruise és sokan mások) sikerült meggyőznie hogy álljanak egy olyan történet  mögé mely szerint nem csak a harctéren lehetünk egyszerre Gyávák és hősök, és sikerült (viszonylag) korrekten is tálalnia a tanulságokat.

Kis hírek a nagyvilágból:
Átlagosan 767 ezer forintot takarít meg egy fiatal:
„Már aki megtakarít. A fiatalok harmada semmit nem tesz félre.” – Basszus, mégis miből?!
Teljesen bezsongtak az iráni parlamenti képviselők attól, hogy nő került a terembe: „A nő köré sereglett a férfiklub, hogy hülyén szelfizzenek vele.” – Pedig le is savazhatták volna. Vagy nem, mert:
Libanonban már akkor is büntetik a nemi erőszakot, ha az erőszakoló feleségül veszi az áldozatát – Ez bizony nagyszerű, szinte már demokratikus lépés!
Tüzet gyújtott, ráfázott: „Montenegróban őrizetbe vettek egy lengyel férfit, aki eltévedt, és tűzzel akart életjelet adni magáról.” – Akkor végülis sikerült neki, nem?
d – Mit tettek velünk az okostelefonok?: „Az okostelefonok elpusztítottak egy nemze­déket? - teszi fel a kérdést Jean M. Twenge.” – Azt nem tudom, de hogy mit tettek velünk azt eggyel mellette olvashatjuk:
Érdekes – Nem lehet elég korán kezdeni: „Alexnek 13 évesen saját híroldala volt, most országos magazint vezet.” – ...és tíz év múlva ő is megcsinálja a maga blikkjét / 444-ét.
mitnyomjakmeg – A magyarok sem ússzák meg az Insta-függést: „Tényleg az Instagram az új Facebook? Kik használják? És mennyire jó marketing eszköz? Elmondjuk, mit érdemes az Instáról tudni.” – Hogy "mit nyomj meg"?! A Del gombot baz+!
kívül tágasabb – A legszexibb motoros­nő értelmetlen halála: „Az egyik legvonzóbb motorosnak tartották, de nem csak szép, vakme­rő is volt. Túlzottan is. A halála pedig teljesen értelmetlen.” – Tudjuk, őt is a Zinternet ölte meg. Ja nem, a saját hülyesége. Nap kommentje:

Bafana 2017.08.05. 08:39:04
Remélem, senki nem sérült meg a balesetben és hogy a családja fedezni tudja az okozott kárt.
Abban is bízom, hogy a szervei - az agyán kívül - több emberen segítettek.

VISZLÁT SZOMBATON!

 

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés