2017. 09. 11.
Sajtó-e a mortále? (szept. 11-12-13-14.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sajtó-e a mortále? (szept. 11-12-13-14.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, SZEPTEMBER 11.:
SZŐR CSIMBÓK, A KEREKASZTAL LOVAGJA

0
...és hű csatlósa, Szancsó Pancser.

Ajánlott:
Szinte biztos hogy az M3 programösszeállítói jóval az elhunyta előtt válogatták be Makk Károly ’75-ös drámáját, de a Drága kisfiam! ennek tükrében duplán szomorú néznivaló lesz 22:20-kor – sőt akár triplán, merthogy mit sem vesztett aktualitásából az egymástól elszakadt anya-fia kapcsolata és a velejáró kérdések: igaz hogy a fiúnak jó dolga (állása, családja) van Kanadában, de mit ér mindez ha a szíve hazahúzza, ha nem bírja kiverni a fejéből nagy szerelmét, helyesebben a róla benne élő képet. Anyja ugyanilyen idealizált emléket és a tékozló fiú hazatéréséről fantáziál, hogy a látogatás végén mindketten külön magányukba maradjanak bezárva faraway, so close. Tolnay Klári remekel kétségektől marcangolt, öncsalásba menekülő nőként, de a többi karakternél is nagy nevek vannak csak úgy mellékesen (Tábori Nóra, Törőcsik Mari, Balázs Samu, Páger Antal).

Sorozat, talán érdemes:
A Filmbox Plus-on kilenckor
folytatják a Háború és békét, de lesz egy új talánérdemesség is mert nyolckor jön egy újabb nagy csinnadrattával beharangozott széria az HBO-ra ami – a Drótos-Breaking Bad-es párhuzamok ellenére – közelebb áll a tavalyi Next Big Thing-hez, a Bakelithez csak itt a hetvenes évek rockzenéje helyet ugyanazon korszak pornóipara lesz középpontban amire szintén szeretnek nosztalgiával visszatekinteni, annak ellenére (vagy pont azért) hogy a friss legalizálás miatt ez egy nagyon szürke (=féllegális) műfaj volt, sötét alakokkal, előítéletekkel és droggal súlyosbítva. David Simon itt lép először a banánhéjra, ugyanis hiába a díszletek és ruhák ha elfelejtkezik az ekkor még bőven jelenlevő rasszizmusról (=a rendőrség nem kapkodott a fekete jelentkezők után), a második tévedése hogy a területekért / kuncsaftokért / nézőkért harcoló stricik / pornósok a munkaidő lejárta után közösen söröznek / tépnek / lazulnak. Ez még ma sincs így, basszus! A prostitúcióról a seksziparra térve ofkorsz hogy képben vagyok az akkori „klasszikusokkal” (hiába, egy királynak értenie kell mindenhez), azért a mai valamivel minőségibb (leginkább a HD, a szilikoncsöcsök, az AIDS-szűrés és defőleg a szőrzet hiánya miatt, bár mindent megtesznek hogy utóbbit újra divatba hozzák). Ha már itt tartunk azt se felejtsük hogy a pornó köztudottan olyasmi amit CSINÁLNI nézni kell, nem pedig elemzéseket írni róla, én pedig arra tippelek hogy a Fülledt utcák minden bevállalóssága (és James Franco brillírozása) ellenére (vagy épp amiatt) hamarabb fog kifulladni mint az ugyancsak mindent megmutató Bakelit (és igen, az érát még mindig a Boogie Nights idézi meg a legjobban, de a kelleténél még így is hosszabban). Ne feledjétek, itt olvastátok először!44 négy

Talán érdemes:
Cinemax, 20:00
A forradalmat nem közvetíti a tévé, mondta volt Gil Scott-Heron, de Halivúd legabszurdabb sztorijában még ez is megeshetett amikor a mexikói csegevara, Pancho Villa (Antonio Banderas) leszurkolt egy kisebb összeget egy nagyobb reményében, azaz „megvett” egy stábot hogy forgassanak róla és harcáról, És mivel a főszerepben Pancho Villa látható mint maga, ezért a kasszasiker is borítékolható, az így befolyt nyereségből pedig lehet tovább hadakozni – vagy nem, maradjunk annyiban hogy a The Life of General Villa-t nem véletlenül borítja a feledés jótékony homálya, a próbavetítések után rögtön keresni kezdték a színészt aki eljátszhatná a főhőst... Rá visszatérve okkal hoztam föl a kubai genyát ugyanis pancsóvíjja lelkén is legalább annyi ártatlan földműves vére szárad – az meg hogy az ősellenségtől akart pénzt kinyerni csak még jobban mutatja mennyire meggyőződésből csinálta a szabaccságegyenlőséget. Ami a saját magát alakítást illeti nem ő volt az utolsó, Idi Amin is megrendelt egy önfényezést amivel aztán pont az ellenkezőjét érte el, még úgy hogy Barbet Schroeder az utolsó szóig követte a „rendező” utasításait.

#LESZAROM a celebgyerekeket is!
Gumicukor – Felismeri, hogy melyik celeb gyerekei ők? – Hogyne! Azé amelyiket LESZAROM:
Felismeri, melyik híresség fia látható ezeken a képeken?: „Ha nem, az sem baj - a galéria végén úgyis elmondjuk.” – Ha nem mondjátok el, úgyis LESZAROM :)
Úgy tűnik, Cristiano Ronaldónak titokban ikrei születtek: „Állítólag a focista ismét béranya segítségét vette igénybe.”LESZA MAGYARUL: kurvázott megint.
Offline – Politikával és celebgyerekkel adják el a lapok a szeptembert – De nem nekem, mert én mindkettőt LESZAROM.
Januárban születik Amerika royal bébije: „Ennyiből kitalálja, kik lehetnek a szülők? Annyit segítünk még, hogy a gyereket két nagyobb testvér fogja várni, akiknek elég furcsa nevük van.”ASZITTEM AMERIKÁBAN MÁR NICS KIRÁLYSÁG LESZAROM.
< / 3 – Gumicukor – Cindy Crawford lányát még az első randijára is paparazzók kísérik elLESZA Így kezdődik a karrerje. És így folytatódik:
Lottie Moss szép, de modellkarrierje ellenére nagyon természetes bikiniben: „A kisebbik Moss nem véletlenül került az átlagos nők a strandon sorozatba. Csinos és vékony, de nem úgy, mint egy modell, hanem, mint egy igazi nő.”LESZA Az anyja is így kezdte:
Soha nem látott felvételek kerültek elő a 18 évesen félmeztelenkedő Kate Mossról: „Ha érdekli a szemtelenül fiatalon vetkőző modell, akkor a lehető legjobb helyen jár, mert fotónk és videónk is van róla.” – ...csak aztán a heroin közbeszólt:
Még mindig nagyon kellemetlen látvány, ha Kate Moss túltolja a bulizást: „A fotókról is átjön, hogy nem távozott túl jó állapotban a buliból.” – ...és ez nem a kilencvenes években történt hanem idén :SS
A nap képe – Sylvester Stallone büszke szexi lányára – Most erre mit mondjak? Akár LESZAROM, akár SUNÁZNÁM, a papa mindenképp megorrol rám...
Dolph Lundgren modellkedő lányával strandolt: „Nagyon szépek ezek a Lundgrenék, na! Gyönyörködjön skandináv génekben itt!” – Lásd fentebb.
kis schwarzi – Gumicukor – Elég csinos barátnője van Arnold Scwarzenegger szerelemgyermekének – Eléggé LESZAROM. Most miért, nem a gyerekére hanem a barátnőjére gondoltam :D


KEDD, SZEPTEMBER 12.:
VÖRÖSÖK KÖZÖTT EGY TÉLAPÓ

0
Én egész csapatomat fogom, nem középiskolás fokon.

Nem ajánlott:
22:00-kor a Sundance TV nyomja fullba toleranciamesét egy muszlim drogdíler first world problémáival, a baj csak az hogy Shifty (meg amit képvisel) az (túl azon hogy szembemegy minden hagyományos értékkel) teljesen kontraproduktív. Az rendben van hogy olyannak mutatják be a függőket és az őket ellátókat, amilyenek (ellenszenvesnek), de miért is kéne drukkolnunk valakinek aki a sulit hagyta ott a crack-kereskedésért és még most sem az a legfőbb gondja hogy kiszálljon a buliból hanem hogy lekörözze a konkurenciát? Nagyjából ugyanazzal a döbbenettel nézzük ahogy a fickó kézbesíti az adagokat a vevőkörnek amivel haverja aki iskoláskorában találkozott vele legutóbb és egyet fogunk érteni a vallását nála komolyabban vevő családjával is akik a hátuk közepére sem kívánják. Tudjuk hogy a drog rossz és nem menő, ezt pont elégszer mondták már el nekünk és én örülnék a legjobban ha filmekkel el lehetne rettenteni a szerhasználattól bárkit, de tuti nem ezzel fogják mivel közelebb áll a Dealerhez mint a Trainspotting-hoz és ez nem dicséret, ám mivel debütálás, még mindig ott a remény a jobb folytatásra.

Talán nem érdemes:
HBO 2, 01:55
– Mindig elmondom mennyire nem értem a felhajtást ami az amerikai sportok körül van, hogy minek forgatnak róluk a kelleténél jóval többet ésatöbbi, nade mindez legyen az én bajom, viszont Will Ferrell Egész pályás letámadását már a célközönség se tudja mire vélni, mert azon túl hogy egy híres játékos ’65-ös vállalását remake-eli még úgy felesleges, ahogy van. Értem hogy jótékonykodás miatt ölti magára egy tucat baseball-bika „egyenruháját”, értem a „poént” hogy mindegyiknél más-más helyzetből játszik (Bert Campaneris ugyanezt tette csak egy csapattal), de még a rajongóinak se nagyon tudom ajánlani: vígjátéknak nem jó (nincs forgatókönyv, se kidolgozott gegek, az improvizációk meg nem mindig „ülnek”), dokunak lapos, egyetlen pozitívum a gesztussal rákkutatásra összegyűjtött pénz, de attól nekünk még nem kell magunkat büntetni vele.

Kis hírek a hurrikánból:
Három hurrikán alakult ki a karibi térségben
- MENNYI A KITŰZÖTT NORMA? LOL Véletlen? ALIGHA!!
Hurrikán ellen ilyen összefogás még sose volt: 59 ezren vetik be a ventilátorjukat, hogy elfújják a vihart Floridától! - HA HA VERY FUNNY, de az ellen nem véd...
Te jó ég, ilyen hülyeséget ember még nem csinált hurrikánban – Dehogynem, sőt még nagyobbat is:
Meghalt a 16 éves szörfös, aki az Irma hurrikánban szörfözött – Erős lesz a mezőny az idén a Darwin-díjért. Előtte is milyen szép út állt: a csini pofijával és a hullámlovaglásával csajok millióit hódíthatta volna meg, ehelyett be kell érnie egyetlen világszámmal aminek a gyümölcseit már nem élvezheti...wait, a challenger appears:
Floridában golyózáporral fogadják a hurrikánt: „Ha valamit nem tudsz megakadályozni, lődd le.” – Jobbat mondok: essetek neki késsel meg széklábakkal :DDD Hülyék. A profik bezzeg tudják hogy a béke a megoldás:
A milliárdos Richard Branson a borospincéjében várja a hurrikánt: „Nem hajlandó elhagyni a karibi magánszigetét a 300 kilométeres széllel érkező Irma miatt.” – És ő csinálta jól:
Sértetlenül megúszta Irma tombolását a borospincébe bújó milliárdos: „Richard Branson saját karib-tengeri szigetén is súlyos pusztításokat okozott a hurrikán.” – Borozott, páholyból nézte a szélvihart, ilyen egy igaz LAJKABOSS! MAXIMÁLIS TISZTELET!

 

SZERDA, SZEPTEMBER 13.:
ÚTRA FELLÜNK

0
…de kik azok a Lumiére-montgolfi(v)érek?

Talán érdemes:
Nyolckor újra Kanadában járunk a Cinemax-szal, a 25 éves átok ürügye ezúttal a helyi folklór ami ráadásul a fakitermelés eredménye (hiába, ahol vágják a fát, ott hullanak az új hagyományok). A legenda szerint a távolban dolgozó favágók repülő kenuval látogatják szeretteiket némi ördögi segítséggel és ezen itt csak annyit variálnak hogy a férfi eredetileg gazdálkodásból élt és csak azután kényszerült távmunkára hogy termése öngyulladás áldozata lett miután nem volt hajlandó lemondani szerelméről egy gazdag jogász javára. Jos még ekkor is sűrűn írja a leveleket álmai asszonyának amiket riválisa rendre eltüntet a srác lefizetett munkatársaival. Ő ekkor radikálisabb megoldáshoz nyúl, és többi nőhiányban szenvedő barátjával együtt megköti a paktumot a boldogság érdekében… 21:20-kor apja-fia road trip Skóciába az HBO 2-őn. A két, egymástól nagyon különböző személyt természetesen a nőkben való csalódás ösztökéli az önfelfedezéssel egybekötött világjárásra ami elvileg a páros idősebbik tagjának könyvbemutatójaként indult. A papa szűrét a feleség teszi ki a legutóbbi félrelépés után, zenész és visszafogott gyerekéből pedig barátnőjének lesz elege. A Waterboys - útra fel!-lel végre a címet (részben) adó one hit wonder zenekar is a helyére kerül, azaz kiderül hogy a Whole of the Moon-on kívül is vannak jó dalaik – fura hogy mindehhez egy holland kellett de végülis működik. Kereken tízkor moziügyi ismeret-erjesztés a Sundance TV-n. A First Film David Nicholas Wilkinson harmincéves (!) kutatásának eredményein alapszik aki a mozgókép feltalálását egészen szülővárosáig, Leeds-ig és 1888-ig vezette vissza. Az innovátor Louis Le Prince is megérne egy egészestést: pont „turnéra” indult volna kreációjával amikor máig tisztázatlan körülmények között nyoma veszett egy franca vonatút során, a tengerentúli jog azonban ellehetetlenítette örököseit (mondanám hogy a konteósok szerint épp Edison tetette el láb alól, de túl sok összeesküvés-elmélet vált már valóra a közelmúltban). Mindig is sejthető volt hogy a nagy találmányokat névtelen nullák fedezik föl elsőnek, de Wilkinson most igazságot szolgáltat egy elfeledett hősnek, akit – ha van igazság – ezután már Edison és a Lumiére-fivérek mellé tesznek a köztudatban is.

Kis hírek a nagyvilágból:
Százezer euró kártérítést ítéltek meg a brit hercegi párnak:
„Katalin hercegnő melleit láthatták többen a kelleténél.” – Én is kártérítést ítélnek meg, de azoknak akik látták, mert egy megtekintő is több volt a kelleténél.
Egy 15 éves fiú okozta az oregoni erdőtüzet: „Egy tűzijátékot lőtt a szakadékba.” – Akkor neki is sikerült a figyelemfelhívás mint a montenegrói gyújtogatónak...
Macarenát táncolt a 14 éves fiú az utcán Szaúd-Arábiában, letartóztatták: „A fiú az autók előtt adta elő a klasszikus koreográfiát, a hatóságok nem értékelték.” – Kivételesen egyetértek a szaúdiakkal, a Macarenát már elsőre be kellett volna tiltani.
Hányásbiztos cipővel készült az Adidas az Oktoberfestre: „Sörálló, húgyálló, ajándék korsóval.” – Csak akkor érdekel ha robbanás,-és kamionbiztos is.
Elmondta a saját verzióját a dán tengeralattjáró tulaja a svéd újságírónő haláláról: „Peter Madsen a bíróságon vallott. Szerinte Kim Wallt egy nehéz fedél csapta fejbe, amikor ő egyensúlyát vesztette.” – ...és utána a nő még gyorsan ötször-hatszor hozzácsapdosta a fejét a fedélhez, majd levágta a végtagjait, zsákba rakta magát és beugrott a tengerbe. SEEMS TOTALLY LEGIT!
Mai Manó 18+ Ritkán látott képek a balzsamozás folyamatairól – Milyen jó hogy ezek az egyiptomiak mindent ilyen gondosan dokumentáltak.
Megvalósult South Park: az új Szilícium-völgyi divat az éhezés: „A vezérigazgatók és techguruk 2-8 napos teljes böjtöket tartanak, de ha menő akarsz lenni, az a minimum, hogy legalább heti 1,5-2 napig csak vizet, teát és kávét iszol.” – Szerintem egyenek inkább fényt és azzal egy hónapon belül az egész Föld megtisztulna.
Minden jel szerint agyonverték az internetes átnevelőtáborba küldött kínai kamaszt: „A 18 éves fiút a "függősége" miatt küldték a táborba, ahol érkezése után pár nappal már életét is vesztette.” – Na, itt van még egy IRL South Park-epizód, a Death Camp of Tolerance :SSS
Szimpatikus önnek ez a néni? Ő fogja bemondani a világvégét – Biztos forrásból tudom hogy azt harsonákkal fogják jelezni.
Rekordot döntött az avokádó áraNe hagyjuk hogy Mustaine nevessen a végén! Csakazértis ÉBERSÉG!!!4
ubulkám – Fizetés nélkül távoztam –  "Miután a pincér négyszeri kérésre, 20 perc után sem volt képes hozni a számlát, fogtuk magunkat és hazamentünk."
– MUHAHA, ezerrel szidja Magyarországot, de két sorral lejjebb elszólja magát amikor kifogást gyárt a lopásra:

repuloske 2017.08.22. 19:07:37
"amire bár nem vagyok büszke, de külföldön bevett szokás: fizetés nélkül távoztam egy helyről, "
Na, most mi van akkor a "bezzeg nyugaton?"
 


CSÜTÖRTÖK, SZEPTEMBER 14.:
NEM ESZIK OLYAN MESSZE AZ APPLE

0
…mint amilyen forró a lába alatt a yard.

Sorozat, talán érdemes:
Kilenctől
négyrészes idei időrablás a Filmbox Premiumon egy házas-gyerekes asszonyról aki csak egy kis izgalmat akar és közben megfizetni férje csalfaságáért amikor összejön a maga Mr. Grey-ével (Ben Chaplin). Ő titkosügynöknek állítja be magát, hamar a tárgyra is térnek hogy aztán egyre többször tegyék, csak hogy az addig titkolt viszonyt felborítsa a nő egyik kollégája által elkövetett nemierőszak. Mivel Yvonne (Emily Watson) első körben nem akar a rendőrséghez fordulni, így marad az ügynök-szerető mint bizalmas, az erőszaktevő el is tétetik láb alól, ám Yvonne innentől már ha akarná sem úszhatná meg a zsaruk figyelmét – de vajon az affér megmaradhat-e ilyen körülmények között annak, ami volt?… A Bujdokló szenvedély már elnevezésével is igyekszik szimpátiát gerjeszteni a család unalmából a szabad seksz-be menekülő családanya iránt (az originál Apple Tree Yard a találkáik helyszínére utal), és bár a többi rész már inkább krimi / thriller / bírósági dráma, azért óvatosan vele.

Talán érdemes:
HBO, 20:00: A Kings Bay-eset
– …avagy sosem késő kideríteni a Zigasságot, esetünkben egy bányaomlást a Spitzbergákon. Az ügyön dolgozó újságírónő a feltárt információk során arra jut hogy az oroszok keze lehet a dologban akik ezzel a szabotázsukkal szeretnék elvenni norvég barátaik az amcsikkal való barátkozástól. Amellett hogy hatásosan ábrázolják az északabbnál is északabb zordságokat még azt kell tudni róla hogy Kari Bremnes hihetőbb oknyomozó Erős Nőként mint Jessica Chastain a minap Elizabeth Sloane véleménybefolyásolóként – talán azért is mert előbbi figurája valósabb ugyanis egy sikerei-fiatalsága javán már túl levő nőt látunk, plusz ha tudjuk hogy Bremnes mögött is mozgalmas énekes-képzőművész évek állnak, rögtön máshogy fogjuk nézni ezt is. Éjfél előtt öt perccel újabb valós történetből készült krimi a Cinemaxon: egy elmebeteg még a kétezres évek elején elrabolt három nőt (pontosabban előbb egy családanyát és valamivel később két kamaszlányt) hogy pincében, elzárva tartsa őket. Itt szülte meg az egyik fiatalabb lány a szörnyeteg gyerekét is akinek az elsőként bebörtönzött anya, Michelle Knight a sajátja helyett is gondját viselte (pláne hogy épp gyereke láthatását próbálta kiharcolni amikor beszállt abba a bizonyos Party Vanba). Az Emberrablás Clevelandben az ő könyve alapján készült és nyilván nem lesz felhőtlen szórakozás még úgy sem hogy a készítők nem a vérre-erőszakra utaztak és hogy azóta már tudjuk, (nagyjából) hepienddel lesz vége, igaz csak tíz évvel később. Ami megmarad a nézőben az a kérdés hogy vajon hány ilyen rohadt pince lehet még szerte a Földön (és hogy miért döntően az egyik áldozatra fókuszáltak). Ami még (a nagyon erőszakos jelenetek elhagyása mellett) jó benne hogy NEM a mostanában divatos férfi-démonizálás, hanem egy valódi eset visszafogott adaptációja, beleértve a hatóságok beleszarását is (Knight-ot eltűntnek nyilvánították és azzal magyarázták hogy „biztos nem tudta feldolgozni a válását”).

More human than human rovat:
Robotpap osztja az áldást Wittenbergben:
„Éppen ott, ahol ötszáz éve elkezdődött a reformáció. A helyi egyház provokálni is akar az ötlettel.” – More pap than pap. Nem vagyok meglepve hogy a reformátusok az ördöggel is cimborálnának a Világuralomért, de az továbbra is az RKE-t illeti!!44 négy Felkészülnek a buddhisták:
Ha robot szerzetest szeretne a buddhista temetésén, Japánban már van rá lehetőségÉDES FASZOM! Azt nem lehetne hogy én örökké éljek és a robotot temessék el helyettem?!
Milliók életét mentheti meg a szuperbanán: „Sokkal több benne az A-provitamin, aminek a hiánya rengeteg gyermek halálát okozza.” More banán than banán.
Cápafigyelő drón védi Ausztrália partjait: „A felvételeket mesterséges intelligencia nézik át.”MORE CÁPA THAN CÁPA Elkéne belőle az Index szerkesztőségébe is...mármint mesterséges intelligenciából hogy átnézze a kikerülő cikkeket és címeket :D
Nemo frászt kap, ha ezt a robotkart meglátja: „A fiatal angolnák üvegteste ihlette ezt a puha robotot, amellyel óvatlan kishalakat lehet fogni.”More angolna than angolna.
Műhernyókkal leplezték le a hernyók titkaitMore hernyó than hernyó!! ÉBERSÉG!!!
Sikeresen növesztettek bárányt mesterséges méhben: „Az ember lehet a következő.”MAGYARUL: már zajlanak az emberkísérletek. FIRST THE SHEEP, NEXT THE SHEPHERD :(
Dermesztő: arcfelismerő szoftverrel változtatja ajánlatát egy oslói pizzéria: „Nem mosolygó férfiaknak kolbászos pizza, nőknek saláta.”MORE PIZZA THAN PIZZA Hé, hát a kolbász az inkább a nem mosolygó nőknek kéne, nem? LOL!44 Wait, a challenger appears:
Egy algoritmus megmondja, homoszexuális-e az emberÉS MIT CSINÁLNAK VELE HA MÉGSEM AZ? o_O More gay than gay!!
Abu-Dzabi 500 millió dollárt fizet Franciaországnak, hogy 30 évig használhassák a Louvre nevet az új múzeumukra: „Az Egyesült Arab Emírségek múzeuma novemberben nyitja meg a kapuit.”MORE LOUVRE THAN LOUVRE Olcsóbban is megoldhatták volna ha egy kicsit várnak, 30 év múlva egész Franciaország emírség vagy kalifátus lesz, dehát észt meg önálló ötleteket nem lehet venni még olajmilliárdokért sem :DDD Nap kommentje:

0

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: éberség, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés