2017. 09. 18.
Elshowzott valóság (szept. 18-19-20-21.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Elshowzott valóság (szept. 18-19-20-21.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, SZEPTEMBER 18.:
KRISHA-KRISHA, HARE-HARE.

0
Confessions of a less serious killer.

Talán érdemes:
…de csak ha vevők vagyunk a toleranciamesékre merthogy a Killer: Egy sorozatgyilkos naplója minimum annyira rendhagyó lesz háromnegyed tízkor a Cinemaxon mint tegnapi társa volt. Igen, itt is elérik hogy szimpátiát érezzünk egy nemierőszakoló iránt aki még meg is ölte áldozatait, de kezdjük az elején: adott a jogosan rács mögé került és közutálatnak örvendő Carl Panzram (James Woods) akit még ekkor is a gyűlölet éltet, kiszemelt célpontjai az őt szadizó börtönőrök, ám áthelyezésével új őrt is kap Henry Lesser (Robert Sean Leonard) személyében, humanistább állásponttal és bánásmóddal aki segítséget-eszközt ad neki memoárja megírásához… Az az én bajom hogy Woods akármennyire jó színész, továbbra sem érdekelnek a gyilkosok-erőszakolók-pedók problémái és nem is akarok irántuk szánalmat érezni, főleg ha valóságos személyekről van szó, árpedig Tim Metcalfe ezt teszi, holott az igazi Panzram magasról szart a Zemberek együttérzésére és nem bánta meg a bűneit. Azt se feledjük hogy NEM az igazságszolgáltatás, a Rendőri Brutalitás vagy a rácsok csináltak belőle vadállatot, már bekerülése előtt az volt, azaz halivúdnak megint sikerül felcserélnie okot és okozatot némi elfogult (baloldali) politizálás és (keresztény, mi más, LOL) valláskritizálás kedvéért. Mint bűnügyi dráma, kiváló – mint oknyomozás, teljességel elfogult és ez megbocsáthatatlan. Mindeközben nyolckor folytatódik a Fülledt utcákon való portyázás az HBO-n de ha mindenképp sorozat, akkor maradjuk kilenc óránál és a Filmbox Plus-nál a Háború és béke 2016-os verziójával.

Talán ismétlés, talán érdemes:
Ha már az elmúlt hetek akut tvinpíx-lázban teltek, levezetésként jöjjön egymás után két Sherilyn Fenn-mozi egy helyen (Film Mánia). A 23:05-kor kezdett Végzetes ösztön természetesen seronsztón villantását tűzi pellengérre (plussz a fontosabb noir-okat) de az igazi STÁR Armand Assante aki itt bizonyította (nem először, nem is utoljára) hogy a könnyű műfajban is megállja a helyét. Ezúttal egy igazi lúzert alakít aki egyformán sikertelen a munkában és a szerelemben, utóbbi áttételesen még veszélyezteti is amikor felesége (Kate Nelligan) fondorlatos tervvel szeretné felmarkolni a halála után esedékes biztosítási összeget, egyedül titkárnőjére (Fenn) számíthat…vagy mégsem? Ugyanitt maradva, ugyancsak Fenn-nel 00:50-kor már fullba nyomott ’88-as erotikázás várja a kitartókat. A Vágyak találkozása kb. mindent megtestesít amit a korábban adott komédia kifiguráz, mintha egy megelevenedett Romanát látnánk: az apja által elrendezett jövő és stabil házasság előtt a jómódú csaj még egyszer utoljára szeretne kirúgni a hámból, ez olyan jól sikerül neki hogy rögtön összefekszik egy titokzatos cirkuszossal. Inkább szoftpornó mint thriller, a végére szinte logikusnak érezzük majd hogy a jó lányok szíve a rosszfiúkért dobog – cserébe több női pucérkodást kapunk mint férfit (leszboszorkányság included). Közben lesz még 23:25-kor egy tévesen vicces programnak hirdetett hálaadásnapi családi reunion is a Sundance TV-n ami hamar sötét fordulatot vesz a tékozló nővér/anya hazatérésével. Krisha egy évtizedet töltött távol szeretteitől és ezalatt (alkohol segítségével) mindent megtett hogy ne szeretettel gondoljanak rá, ők meg egyszerre próbálják visszafogni magukat és elsimítani a régi ellentéteket…kisköltségvetésből, családtagok bevonásával készült független nyomasztás ami korlátain túlnőve válik olyan depissé mint „nagy” társai.

Hétfő? #LESZAROM.
The Palvin Enikő / Mihalik Barbara Edition:
Vadító bikinikben nyomulnak a magyar celebek: „Nádai Anikó, Görög Zita, VV Seherezádé, Horváth Éva, Palvin Barbara és Mihalik Enikő is elég jó fürdőruhát választottak idén nyárra.” – Ősz van és hétfő, szóval LESZAROM:
Emilia Clarke smink nélkül, kutyával pózol – Instahíradó: „Mihalik Enikő közben megszeretgeti Budapestet, Lilu pedig indul fesztiválozni.” – Lásd fentebb, a fesztiválszezonnak is vége!
Gumicukor – Palvin Barbara mackóalsóban szexizett és milyen jól tette!LESZA Mackóalsót visel? Még a végén megszeretgetem.
Instahíradó: Cristiano Ronaldo fotókkal győzi meg a világot arról, mennyire jó apa: „Ennél biztosabb már nem is lehetne, hogy a focista háromgyerekes apa. Demcsák Zsuzsa nagyon boldog, Mihalik Enikő pedig egy kicsit amerikai.” – Nemkicsit SZAROM LE.
blogozine 18+ wOw! – Palvin Barbi a világ legdögösebb 100 nője között:
„A Maxim listáján nem kisebb nevek mellett szerepel, mint Adriana Lima, Emma Watson!” – ...viszont az első hely továbbra sem Gianna Michaels-é, úgyhogy LESZAROM.
Mihalik Enikő három ismeretlen nővel fürdőzik meztelenül a Bahamákon – Így kezdődik egy lesbiánus orgia. És úgy végződik hogy LESZAROM!!!44!! négy!!
Palvin Barbara Lewis Hamiltonnal heveri ki Cannes-tHÁT, CANNES SE MOST VOLT LESZAROM.
Mihalik Enikő is része volt a vizes vébé 3,4 milliárdos megnyitójának: „Ha minden igaz, akkor 6 milliárd ember láthatta is.”LESZA Nem szép dolog részegnek lenni egy megnyitón! Ja bocs, freudi elszólás.
Palvin Barbara új fotóját még Emily Ratajkowski is belájkolta: „A 23 éves modell képét nagyon sokan szerették, joggal.” EZ MEHETNE A RAJTAKOWALSKY ROVATBA IS Akkor én se ok nélkül SZAROM LE.
A szelfiknél már a fenék a lényeg: „Az őrület neve: #belfie. A legismertebb celebek is csinálnak ilyen fotókat az Instagramon. Igen, Kim Kardashian posztol ilyet, de Mihalik Enikő is!!!”EZT RAKHATNÁM A KARDASHIANOSBA IS LESZAROM.
ejha – Hírek jégkása mellé: Palvin Barbara összejött Dzsudzsákkal?LESZAR Gondolom ekkor már Hamiltont heverte ki, dzsudzsák meg az andorrai „győzelmet” :DDD
Mihalik Enikő túró rudiként népszerűsíti a Sugarbirdöt: „A pöttyösbe öltözött Mihalik Enikő megerősítette, hogy nagy kedvence a magyar márka, de nem csak erről kérdeztük. Interjú.”LESZA Komolyan mondom egyre szánalmasabb a Sugarloaf igyekezete hogy visszatérjenek a főáramba, ezt már én se szarom le :SSS


KEDD, SZEPTEMBER 19.:
EJ-EJ, HERR MAHLER!

0
Szigorúan ellenőrzött hotelszobák.

Ajánlott:
…de csak ha bírjuk Ken Russel kreatív őrültségeit mert ahogy a Lisztománia, a Zenerajongók vagy a Tommy esetében (melyek zöme voltmár, a blogban is), Gustav Mahler utolsó napjai itt is csak ürügy Ken bácsinak hogy kicsit túlpörgetett fantáziáját ránk zúdítsa, még jó hogy visszafogottabban teszi mint a már említett művekben vagy az Ördögökben. Russel a zeneszerző zsidó származásából eredeztethető konfliktusokra élezte ki életrajzát, például hogy át kellett keresztelkednie az érvényesülés érdekében. Ez külső szemlélő számára sikerült is neki: a bécsi Operaház karmestere lett és szimfóniáit széles körben kedvelték, de belül nem tudta túltenni magát a kompromisszumon. Mintha mindez nem lett volna elég, ott volt még feminista felesége kisebbrendűségi komplexusa is aki elnyomva érezte mellette a tehetségét (el is váltak később), ráadásul az 1910-es években már bontogatta szárnyait az a nacionalizmus amelyik inkább Wagner grandiózusságát kultiválta, azét a Wagnerét akinek özvegye hősünket is „megkísérti” az egyik fura látomásban a sok kozül ami a betegeskedő Gustav agyának gyöngyvásznán pörög. Az örök igazság miszerint minél jobb valami annál később kezdik, a Cinemax 2-re is áll: egész 01:50-ig kell várnunk rá, sokkal jobban bánt a Duna TV Maria Sole Tognazzi (Ugo leánya) rendezésével, ezt „már” 23:10-kor megnézhetjük. Az Egyedül utazom ródmúvi az ötcsillagos kiüresedésbe, főhősnője irigylésre méltó melóból él, sorra látogatja a legjobb hoteleket hogy kritikákat írjon róluk de belül olyasmi splendid isolation-ben létezik mint az otthonosságot árasztó de nagyonis idegen szobák ahol megszáll és melyeknél csak tulajdon lakása jellegtelenebb. Itthon és külföldön is több néven futott de attól még kiváló.

Talán érdemes:
Este fél tizenegytől egész mások totál másfajta végnapjai a Filmbox Premiumon. Mary Mapes (Cate Blanchett) volt az a riporter aki Dan Ratherrel (Robert Redford) annak idején komoly részt vállalt az ifjabbik Bush 2004-es ellehetetlenítésében amikor lehoztak egy megbízható forrásból származó értesülést miszerint anno trükközéssel mentesült a vietnami aknamezők veszélyei alól. Hogy mi az Igazság az itt se fog 100%-ig kiderülni, ami biztos az az hogy a szenzációhajhászás és véleménybefolyásolás közepette pont a tények csekkolása maradt el és akárki rendelte meg a karaktergyilkosságot, elérte amit akart, főleg hogy mások tartották helyette a hátukat (Mapes és Rather is repült a csatornától), ezzel együtt ez a kétéves, kétórás politizálósdi max. azért lehet érdekes mert ma már mindenki tisztában van a média manipulációval, választani azonban továbbra is csak két rossz (demokrata / republikánus, illetve általában hazug média / hazug politikus) közül lehet ott is, Európában meg olyan mint a bézbólos-kosaras drámák vagy meccsek, egy szűk kör értékeli de a többségnek semmi újat nem fog mondani.

Kis hírek a nagyvilágból:
Őexcellenciáját 170 km/órával kapcsolták le a rendőrök:
„A száguldó püspöki vikárius ezután a mellette ülő jogosítványát nyújtotta át.” – Hát igen, a katolikusok tudnak élni ^^ Biztos a mennyországba siettek ennyire.
BECSTELEN MAJOM - Ezért ne hangoztasd, hogy "bezzeg a mai fiatalok": „Már ha nem akarod, hogy hülyének nézzenek.” – Nem néznek hülyének kedves posztoló, ellentétben veled aki összekeverted a bezzeg az én időmbent az ezekamaifiatalokkal.
Így néz ki egy amerikaifocista agya – Van neki olyan? Bár miért ne lehetne, a sima focistának is van csak nem használja:
Hat osztályom van, az egyetlen, amit tudok, futballozni: „C. Ronaldo a bíróság előtt beszélt még a Premier League-ről is.” - ...és aztán elfogy a pénz, megöregszik és megy ő is a többi alkesz ex-sportoló közé. Vagy elég lesz egy válás is:
Különválik a feleségétől a Chelsea tulaja: „Roman Abramovics a világ egyik legdrágább válásának nézhet elébe.” – Eleve nem értem minek vette feleségül azt a lökött performercsajt aki azóta a nevét bitorolja.
Madonna vagyok, és megint a csomagom miatt telefonálok - mondta Madonna. Én meg már megmondtam magának, hogy ne velünk szórakozzon - válaszolta a csomagküldő szolgálat: „Ha valaki Madonna imposztor, akkor az a baj, ha tényleg Madonna, akkor meg az.” – Mint a herceges hírnél: én csak akkor nem szolgálnám ki ha igazolni tudná hogy az akinek mondja magát.
A magány rosszabb az elhízásnál: „Az egyedüllét, a társadalmi elszigeteltség és a magány növeli a korai halálozás kockázatát.” – El vagyok hízva, magányos is vagyok, de minden rosszban van valami jó:
ma is tanultam valamit – Az élőhalottaknak nem kell adót fizetniük Svédországban: „Akinek leállt a szíve, az halottnak számít. Ha továbbra is életben van, az már magánügy.” – Már majdnem hamisítottam magamnak itt egy halotti bizonyítványt, aztán megláttam ezt:
ma is tanultam valamit – Háborús bűn halottnak tettetni magunkat – Ez esetben kösz, de maradok inkább élő civil :SSS
 

SZERDA, SZEPTEMBER 20.:
REALITY-AFTERPARTY.

0
Scottie DOES know that we all lied.

Talán érdemes:
HBO, 20:00 – 2016 egyik bukása volt a Szövetségesek és könnyű lenne avval elintézni hogy Robert Zemeckis már oly sok jót csinált hogy csakazértis keresik benne a hibát, de sajna tény hogy hosszabb és érzelmesebb a kelleténél. Hőseinek pont a feelinget kéne kikapcsolniuk munkájuk miatt, mivel mindketten féllegálban dolgoznak, a sors tréfája hogy egymás mellé kerülnek, ők pedig élnek az alkalommal – végülis háború van, mikor legyen PARTY HARD!!! ha nem ekkor? A kanadai ügynök és a francia partizáncsaj először Casablancában jön össze (meg is idézik a klasszikust), ezt követi egy londoni randevú, s miközben eljátsszák az utazó házasokat, próbálják a feladatot is teljesíteni, kapunk is bőven a korhatárból ha nem a seksz, akkor a vér miatt. Utóbbinál maradva, Zemeckis egyik védjegye az akció-dúskálás, de sajna időközben ebben is lekörözte Michael Bay aki annyi irreális csatajelenetet hozott össze hogy az Allied által prezentált valósághű borzalmak hihetetlennek hatnak mellette. Nem mintha Zemeckisnek a szomszédba kéne mennie ilyesmiért, lásd a Nagy Csavart, azaz a férj szólóküldetését… A mai kornak való megfelelést egyedül a leszbikus nővér beerőltetése jelzi (nem kell mondanom hogy a II. VH idején mennyire volt ez elfogadott a társadalomban), a buktát feledtette hogy nem csak a sztori kedvéért melegedett össze Marion Cotillard és Brad Pitt hanem a valóságban is (ha minden igaz, ezért ment szét a Brangelina-páros), azt meg hogy mi kell a népnek, a Dunkirk-ajnározásokon lehet lemérni. Negyed tíztől a testvércsatornán (HBO2) egy vicces-komoly elmélkedés arról hogy mi is marad a celebeknek A valóságshow után. Scottie (Matthew Morrison, Glee) egy párkeresős realitiben indul és épp csak belelendülne amikor hírt kap apja haláláról, így a Nagy Ő helyett kicsiny önmagát kell megtalálnia és lelket öntenie eltávolodott nővérébe (Sarah Chalke) aki ezidáig gondját viselte a papának. Rövid kis indie amiből sokat tanulhatunk a gyászról és annak feldolgozásáról, remélem azokhoz is eljut akik nem ébredtek föl a tévé által rájuk bocsátott varázslat alól.

Kis hírek a nagyvilágból:
IKEA-katalógusnak álcázta választási programját az Együtt: „Nem is rossz ötlet. Most kaptuk meg postán az Együtt 2018-as választási programját.”ÉDES FASZOM, ezek mintha direkt el akarnák veszteni már a kopogtatócédulagyűjtést is :SSS
Tejszínhabos hereborotválással tér vissza a Baromi őrjárat: „17 évvel az első rész után kerül mozikba a hibbant egyenruhások második filmje.” – Hát inkább azzal minthogy herevasalással jöjjenek ők is:
c:c – Berki Krisztiánék eltűntek a képernyőről: „Hosszabb pihenőre megy az Édes élet, és még az sincs kizárva, hogy megszűnik.” – ...and nothing of value would be lost. Ha már itt tartunk:
b 18+ Baj van Győzike spermájával! – Hát ha csak azzal lenne...
zh – A hurrikánok legnagyobb áldozata: „Harvey és Irma után mindenkinek be kell látni, hogy a klímaváltozás már a kőkemény valóság.” – Nem, azt kell belátni hogy a kemtrél és a HAARP a valóság!4!4!!négy
Határátkelő – Félelmetesen visszaszoktam Magyarországba:
„Élhet az ember akár évek óta külföldön, hazaérkezve elkapja az érzés: mintha semmi sem változott volna.” – ...és ez most rossz vagy jó dolog? Tudom, költői kérdés, itt minden rossz :DDD


CSÜTÖRTÖK, SZEPTEMBER 21.:
UNBROKEN FOLLOWERS
0
MISS FLOWER ÉS HERR VADÍTÓ
Egy jó postás mindig kétszersült.

Nem érdemes:
HBO, 22:35: A jó postás
– …avagy ahogy Finnországból látják a bolgár menekülthelyzetet. A török határnál álló elfelejtett falucska neve hamar bekerül a köztudatba amikor újraéled régi kapuszerepe az oszmán birodalom felé, azaz hirtelen megugrik az illegális határátlépők száma, a helyiek félnek, vezetőik riogatnak, szerencsére a kézbesítő tudja a megoldást amivel a falu esetleges elnéptelenedését is orvosolná…igen, kitaláltad, még a polgármester-választáson is indul vele, és akkor ennyit a történetről, a megvalósítás nem annyira rossz mint Kaurismaki és mundrucó (vagy flígauf? Mindig keverem őket) ugyanezen témájú bűntudatkeltései de még így is bőven kerülendő, mondjuk megnéznék egy olyan doksit ami megszólalt egy gazdákat akinek a birtoka pont az újkori népvándorlás vonalán fekszik.

Talán érdemes:
Ha már posta akkor 22:20-tól sokkal inkább egy Éjszaka is kézbesítendő levél illetve a róla szóló hazai tévéjáték az M3-on, ebben egy hirtelen felindulásból elküldött elbocsátó szép üzenetet szeretne visszaszerezni az azt író hölgyemény. Ritkán adott jóság Nádasi Myrtill-lel, Garas Dezsővel na meg Alfonzóval, utána 23:25-től ugyanitt az Örökös tagság Garassal foglalkozó része. 21:35-kor Jim Jarmusch Nyolc és fél nője a DIGI Filmen, úgy látszik senki sem tud szabadulni Fellini árnyékától de ő legalább jobban megoldotta mint Rob Marshall a Kilenccel és a Hervadó virágokat egy apasági nyomozásra fűzte föl, így oka is van hogy az örök csapongó férfi (Bill Murray) felkeresi régi szeretőit (Jessica Lange, Tilda Swinton, Sharon Stone és még sokan mások): az emlékek felidézése (elvileg) másodlagos, inkább azt szeretné tudni melyiküktől jött az infó hogy van egy már szinte felnőtt fia. Murray figurája talán nem is olyan leplezett utalás egy másik szívtipróra, Don Johnston nevéből csak egy T betűt kell elvennünk hogy az övét megkapjuk. Akárhogy is, ez Jarmusch közelmúltbeli dolgai közül a jobban sikerültek közé tartozik „kommersz” de nem kommerciális, úgy látszik Soderbergh-hez hasonlóan ő is megtalálta a kiutat az arthouse gettóból.

Bohócterror rovat:
Piros lufikkal kötözték tele egy kisváros csatornáit (gyerekevő bohócok!)
– Igen, ez már megint AZ az időszak:
:O - Aranyra festett, meztelen asszony hozott frászt az autósokra: „Tiszta Alkony Zóna. Ja, Angliában történt az eset, de vannak róla képek is!” – Van rá tippem ki lehetett az:
Madonna bohócként találná ki magát újra – Valaki szóljon neki hogy erről a forgatásról már lekésett, max. a bemutatón ijesztgetheti a nézőket:
van valami a levegőben – Kegyetlen parabohócok terrorizálják az Az-nézőket a mozikban – Sőt, már a szülők is beszálltak a paráztatásba:
Bohócjelmezben ijesztgette a lányát, rendőrök vitték el: "Az ohioi apuka az új Stephen King-mozi hatása alá kerülhetett." - Hát a börtönben majd a szappan utáni hajolgatás hatása alá fog kerülni...
Folytatódik a bohóchorror - Amerikában még be sem mutatták Stephen King egyik legfélelmetesebb rémálmát, de a stúdió már a folytatást készíti elő. – Remélem abban már Madonna lesz a Demóna vagy ki, a premier után erre is megvan a lehetőség:
Sosem kezdett még ilyen erősen horrorfilm, mint az Az: „Stephen King bohócos regényének új feldolgozása minden korábbi várakozásokat felülmúlva az év 3. legnagyobb bemutató-hétvégi bevételét hozta.”Év kommentje-candidate:

0

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés