2017. 09. 25.
Fursonaszóra ébredek (szept. 25-26-27-28.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fursonaszóra ébredek (szept. 25-26-27-28.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, SZEPTEMBER 25.:
MONDJAM VAGY MUTASSAM?

0
Elbeszél az életünk melletünk.

Most hogy sokadjára is elmaradt az armageddon, mehet mindenki dolgozni, jönnek a szürke hétköznapok, oszoljunk, oszoljunk, nincs itt semmi látnivaló. Illetve de, csak jó későn:

Talán érdemes:
Éjjel egy után öt perccel (azaz már kedden) rendhagyó francia komédia az M5-ön ami főhősével együtt lehetne olyan is mint számtalan amerikai társa, ha nem pont egy olyan lányról szólna aki a siketnéma Bélier családban az egyedüli „egészséges”, és mint ilyenre, nagy szükség van rá a sajttermelésben (ebből élnek ugyanis). Csakhogy ahogy a virágnak sem lehet megtiltani hogy kinyíljon, úgy őt sem lehet visszatartani a hívogató nagyvilágtól, pláne hogy kivételes énekhangja miatt eleve a kórusban volna a helye (ahova elvileg csak egy srác kedvéért ment volna), ám rokonai mindent megtesznek hogy Párizs helyett kis tanyájukon tartsák (eleve nem is értik hogy jelenthet annyit a zene másoknak) és ezt nem csak jelbeszéddel adják tudtára, bár tény hogy hirtelen megszaporodnak az alkalmak amikor szükség lesz Paula tolmácsolására köztük és a lakosok között (például a papa indulásakor a polgármesterválasztáson). Jó látni valamit amiben a család van a középpontban (ahogy Louane Emerát is amint túllép az éneklős valóságsókon és tesz egy bátort lépést a mozi felé). Kapcsolódó hír:

élet – Pizzát, szörnyeket és medvéket emlegetett az Irma hurrikán veszélyeiről beszámoló jeltolmács: „Most vagy eleve nem tudott jelelni, vagy ezeket tartotta fontosnak közölni.”...vagy ez megint az a dél-afrikai jeltolmács volt.

Jóval előtte fél kilenckor ugyancsak családos, pontosabban Anyás komédia a Cinemax 2-őn a közelmúltban elhunyt Debbie Reynolds-szal. Ő profin hozza a függetlenségét élvező középkorú asszonyt aki váratlan látogatót kap: saját fiát amint két válás után hazaköltözik egy kis lelkizésre. Reményei szerint ha tisztába teszi a nőkhöz való viszonyát azzal elhárulnak előle az akadályok és bele tud kezdeni legújabb sci-fi regényébe, csakhogy ott van még testvére is aki mintha féltékenységből gátolná beszélgetéseiket... Nem ez az első humoros megközelítése a mamahotelbe visszaköltöző fiókáknak, de Albert Brooks-nak megint sikerült a lehetetlen, azaz egyszerre helyt állni a kamera mindkét oldalán (jegyezzük meg hogy Koltai Lajos is segített neki), tényleg csak Vanessa Williams és Lisa Kudrow jelenléte mutatja hogy ’96-ban készült, aki most lemarad róla az holnap 12:35-kor megnézheti ugyanitt.

Hétfő? #LESZAROM.
élet – Nyugi, kicsit még élhetünk, mielőtt mind meghalunk: „Úgy fest, mégsem ér véget a világ szombaton, de a közeli jövőben véget fog. Sajnáljuk.”LESZAROM az egész világot amíg megtehetem:
Gusztustalan dolgokat kell inniuk a túlélőknek, és valaki fel is adja a Survivort: „Izgalmas adásnak tűnik ez a pénteki.” – Nem nézem. Unom. LESZAROM.
Kim Dzsongun megtanította az amerikaiakat egy szép angol szóra – Megtanítom akkor én is őt egy szép magyar kifejezésre: LESZAROM.
Akkor most tanuljuk meg együtt azt a szót, hogy szélcsatornabalett – Lásd fentebb, csak bélcsatornával...
élet é' – Mit választanál: a nyugodt alvást vagy a fizetésemelést?: „Vajon egy békés éjszaka, vagy a sok pénz tesz igazán boldoggá? Ha lehetőséged lenne választani, te melyik mellett döntenél?” – A leszarásnál.
csetlekbotlok – Ismerkedés az utcán: „Te hogyan reagálsz, ha valaki megszólít, vagy leszólít az utcán?” – Én egyszerűen csak LESZAROM ha nem nagymellű nő az illető.
mármint értik, na – Gumicukor – Kiderült, mi a titka Ariel Winter fenekének – Az, hogy LESZAROM.
Gumicukor – Na mi a különbség Sean Connery és Victoria Beckham között?: „Ha lehet, vonatkoztasson el az egyértelmű válaszoktól.” – Pedig egyértelmű hogy kettejük közül csak Sean Connery-t nem SZAROM LE.
Tom Cruise feneke a régi a zseniális pilótáról szóló új filmjébenLESZA Már Tarantino is megmondta hogy a Top Gun a homó-sekszualitásról szólt!!! ÉBERSÉG!!!
Gumicukor 18+ Egy mellbimbó is megmutatta magát a Velencei Filmfesztivál vörös szőnyegén: „Cristiana Capotondi addig tekergette magát a fotósoknak, mire megmutatta nekik, amire igazán kíváncsiak voltak.” – Aligha véletlen ha ezek után őt is  LESZAROM!
szomszédháború – Cica, gyerek, dübörgés. Üdv a panelban! – Nap kommentje:

Burgermeister 2017.09.03. 21:02:45
Én anno mikor panelban laktam es fölöttem a mauglik rohangáltak, azt csináltam hogy.
1. Először jeleztem a nyanyának hogy az unokák...na ebből semmi nem lett.
2. Minden nap 5-8 ig magyar nyelvű pornó, hifin üvöltve...persze szólt én meg pont leszartam..ez ment 5 napig..és lón csend és nyugalom.


KEDD, SZEPTEMBER 26.:
A LEGKESERŰBB POHÁR IS ELMÚLIK EGYSZER

0
James White and the Black Side of life.

Talán érdemes:
Fél kilenckor a Cinemax 2-őn a hét első sorsfordítása James White-tal aki nem a híres-hírhedt no wave muzsikus, csak majdnem: ő is New Yorkban él és ő is az önpusztításba menekül, egyedül a zenét hanyagolja (pedig eszerint lenne miről írnia). Legutóbbi kicsapongása Mexikóba vezeti és a sok egyéjszakás után talán egy komolyabb csajozás is befigyel, ám a Zélet megállíthatatlanul tereli a felnövés utolsó szakasza felé: eljön az idő amikor rákbeteg anyját kell ellátnia. Ha csak ennyi lenne, már itt volna a helye, de úgy hogy egy bizonyos Mátyás Erdély (Saul fia, a gyengébbek kedvéért) az operatőr és hogy a sekszésnyújorkkal azonosított Cynthia Nixon játssza a haldokló asszonyt, jól, úgy meg pláne. Nagyon kemény darab, csak bátraknak. Éjjel három előtt öt perccel a Hálózat csapdájában után újabb óvaintés a Film+-on a ránktelepedő technikáról. Igen, Pierce Brosnan dzsémszbondként tudhatta milyen érzés Behálózva lenni, de azóta ezer új kütyü van ami ezerféleképp rabol el egy-egy darabot a magánszféránkból: 2017-ben már a néhai 007-es is egy repülőgép-utazással foglalkozó céget vezet és okosházban él tökéletes feleségével és gyerekével, egyébként pedig épp egy appot készül kifejleszteni. Ennek bemutatójakor ismerkedik össze egy titokzatos IT-ssel aki helyben kijavítja a program hibáit, rögtön meg is bízik a fickóban, el is hívja magukhoz, ő pedig minden cuccon frissíti a firmware-t, ám a kezdeti barátság hamar kútbaesik amikor a munkahelyen nem teljesít az elvárásoknak megfelelően. Szó szót követ, majd a lakás válik aranykalickává ahogy a hekker kihasználja az új eszközök adta lehetőséget a tulaj és családja megalázására. Nem mentes a hibáktól de legalább foglalkozik a témával. Ha már szóba került:

A dolgok internete rovat:
Félelmetesen fejlett kémprogrammal tud a CIA behatolni otthonainkba: „A legfrissebb Wikileaks-es dokumentumok szerint 2007 óta hekkeli az amerikai hírszerzés otthoni hálózati eszközök tucatjait.” Nahát, csak nem egy újabb megvalósult konteó? Nem baj, a csürhének fel sem tűnik majd:
l - Ez a kütyü leleplezi a kamu cuccokat: „Az eszköz képes arra, hogy egy luxustermékhez érintve pár perc alatt kielemezze, valódi-e vagy hamisítvány.” – Remélem ez is olyan megbízható kínai ócószított termék mint amit alatta ajánlotok:
xiaomiblog – Ma csak 4100 forint a Xiaomi okoskarkötője: „Az egyik legjobb okoskarkötő.” – ...és én vagyok a legokosabb ha nem költök rá ^^
best of china – Autó okosítás kínai módra: „Androidos rádió és egyéb kütyük fillérekért.” – ...amikről később mind kiderül hogy feltörte őket a CIA, de alapból is gyűjtik az ember adatait. Köszike, kihagyom.
IFA 2017 –A Philips kütyüje szól, ha büdös a leheletünk: „Ez fontos tudni, ha tátva marad a szánk a vállalat új 4K HDR OLED tévéje láttán.” – A tévé az csak kussoljon és közvetítse a pornót.
A legtöbb okostévé követi felhasználóit: „Mindent tud a tévénézési szokásainkról, akár másodpercre lebontva.” – Hát akkor pornót se ezen fogok nézni...
Lájfhekk – Itt a kütyü, amivel csak 10 másodperc a tökéletes fogmosásÉDES FASZOM! Még csak az hiányzik hogy az okosfogkefe is a szájszagomról tartson kiselőadást!
Beszélgethetünk is a Microsoft hőszabályozójával: „Cortana és Windows 10 fut a szoftvercég által kifejlesztett termosztáton.” – Akkor végre meginterjúvolhatom a legendás kékhalált is? LOL!
Már a fejünkre húzhatjuk a Windowst: „Az Acer, a Dell, a Lenovo és a HP mutat be VR-sisakokat a héten kezdődő berlini kütyüparádén.” – Mondanám hogy mire húzzátok a vindózt de annak már a 18-as karika sem lenne elég :SSS
Az autóban jobb a moziélmény, mint otthon: „Robotsofőrök mellett sem fogunk unatkozni: a szélvédőn át nézzük a virtuális valóságot, és szoftverfrissítés hoz prémium hanghatást.” – Tényleg tök jó lesz, szinte észre sem vesszük ha meghalunk :D
otthonauto' – A Japán okosotthon koncepció minden képzeletet felülmúl: „Belepillanthatunk, hogy 20-30 év múlva várhatóan milyen otthoni környezet lesz számunkra a természetes.” – Nekem ugyan nem! Nap kommentje:

szvsz 2017.05.26. 08:42:18
tökéletes példa az erőforrások értelmetlen elocsékolására


SZERDA, SZEPTEMBER 27.:
PASSENGERS IN THE NIGHT

0
Hosszú, heves jegességedre mindig számíthatunk.

Talán érdemes:
Nyolckor
Natalie Portman mellett a másik jól menő színésznő, Jennifer Lawrence tavalyi bukása az HBO-n. Az Utazóknak már az elnevezése sem volt túl szerencsés, választott zsánere meg főleg nem. Ahogy a Jane Got a Gun egyszerre akart lenni western is meg melodráma is, ez a sci-fibe próbálja beleerőltetni ugyanezt a szálat, pozitívum hogy legalább hihetően teszi, mégha maga a sztori nem túl eredeti: egy űrhajóban lefagyasztva utazik párezer kiválasztott akik újrakezdhetik az Univerzum egy távoli pontján, közülük ketten azonban nem túl mázlisták mivel a rendszer felébreszti őket úgy hogy a százhúsz éves utazásból laza kilencven év még nem ment le, nekik pedig ki kell tölteniük a hátralévő időt valamivel, még jó hogy a korai kelésen túl újabb bonyodalmak adódnak... Akárhogy is, a Passengers nem egy Space Odyssey, tanácsosabb lett volna Hosszú jegyesség 2.0 címmel forgalomba hozni, mindenesetre messze nem olyan rossz mint amilyennek beállítják, lásd a kapcsolódó híreket:

Jennifer Lawrence-szel olyat tettek, amire nincs bocsánat: „Az Utazók izgalmas, szexi űrrománcot ígért Hollywood két legszimpatikusabb sztárjával. Mit lehet ezen elrontani?” – Mint kiderült, mindent:
Az Utazókat még Jennifer Lawrence sem tudja eladni: „Félrevezető előzetes után botrányosan pocsék történet – ez az erősen megkérdőjelezhető üzenetet sugalló sci-fi dióhéjban. Nagyon spoileres kritika.”Év filmje, ami csak a ciszheterók elvárásai miatt bukott meg!!4 négy

Ami még ajánlható lesz ma (vagy már inkább holnap, merthogy éjjel kettő előtt tíz perccel vetítik) az egy 1964-es Dosztojevszkij-adaptáció az M5-ön annak alátámasztására hogy annó dacumál is megvoltak azok a függőségek amik pokollá tehették még egy aranyifjú, Alekszej Ivanovics (Fülöp Zsigmond) mindennapjait is aki vérbeli Játékosként egyre kevésbé találja az egyensúlyt a valóság és a rulettasztal között. Én speciel Váradi Hédi és Gelley Kornél miatt fogom nézni.

Kis hírek a nagyvilágból:
Magyar-indiai dokumentumfilm a savtámadásokról:
„A Rupa butikját nehéz nézni, és még a szégyennel is meg kell küzdenünk, amiért nehezünkre esik ezeknek a nőknek az arcát nézni.” – Értem és sajnálom az áldozatokat, de MIÉRT ÉN SZÉGYELLJEM MAGAM? Én nem öntöttem le savval soha senkit!
A világ legnagyobb virtuális univerzumát hozták létre kínai kutatók: „A világ leggyorsabb szuperszámítógépével.” – ...amit nyilván csak és kizárólag békés célokra fognak használni. Ja, nem.
A kínaiak négy év múlva le akarnak szállni a Marson – Nehéz lesz ha még a világhálóra sem fognak tudni feljutni:
Az Apple segít Kínának a Nagy Tűzfal mögött tartani a kínaiakat: „Leszedték a VPN-alkalmazásokat App Store-ból.”Wait, a challenger appears:
Putyin szigorítja a netes cenzúrát – Érdekes, ha az Apple csinálja akkor business as usual, ha Putyin akkor egyből cenzúrát kiáltanak (amőgy jogosan, csak akkor az Apple-re is mondják ugyanezt).
üzlet&pénz - Te képes vagy 8 másodpercnél tovább figyelni? – Ööö...mi is volt a kérdés? o_O
Kisebb balesetet szenvedett Ferenc pápa: „Hirtelen fékezett a pápamobil, beütötte az arcát.” – Akkor most biztosan veszített egy kicsit az arcából.
Egy iraki és egy szír a londoni robbantás gyanúsítottja: „Pár éve éltek az országban. Egy idős házaspár fogadta be őket.” – Még jó hogy továbbmentek. Mondjuk a londoniaknak már nem annyira...
May: Nagyon valószínű, hogy újabb terrortámadás történik – Ő már csak tudja ^^


CSÜTÖRTÖK, SZEPTEMBER 28.:
REMÉNYKELTETŐ
0

Erdő mellett nem jó magányosnak lenni.

Ajánlott:
M5, 21:15 – Mintha minden cseh vígjátékot Jirí Menzel rendezett volna – vagy inkább ő érzett rá legjobban szülőhazája optimizmusára amivel a legrosszabb helyzetet is élhetővé teszik. A Magány az erdőszélen ugyan nem háborúk közepén játszódik csak egy átlagos család first world problémáját megtestesítő házikóban amire szemet vetnek. Ajánlatot is tesznek az ott lakó idős úrnak, ő el is fogadja – aztán nem megy sehova, a sok nehézség árán megérkező leendő beköltözők legnagyobb bánatára. Jacques Tatin kívül talán senki sem ábrázolta ilyen szerethetően a kisembert - ja, de, ott voltak még a szintén csehszlovák Homolkáék is, a Magánynak pedig szomorú aktualitást ad hogy az egyik színész, Jan Tříska pont most ment el :(

Talán érdemes:
Kilenckor
drámázás a Filmbox Extra HD-n, egyben a hét második pálfordulása megintcsak hazai vonatkozással, Derek Magyarnak már a neve is reménykeltő, meg is oldja tisztességesen a feladatot. Egy elkényeztetett huszonéves csaj Los Angelest és addigi drogos-alkoholos életét hátrahagyva hazatér szülővárosába hogy némi lézengés után megpróbálja egyenesbe hozni magát. A Fájó emlékek egyszerre utal Sophie (Maggie Grace) múltjára az angyalok városában (seksz a buszon idegenekkel, félig öntudatlan állapotban), arra ami erre az útra terelte (gazdag, de alkesz anya) és persze az alagút végén fényt jelentő ex-seriff (Hal Holbrook) Alzheimer-kórjára amin Sophie szeretne segíteni: egyikük felejteni akar, a másiknak pedig az emlékezés hiánya okoz fájdalmat. A Lebegés egyik mellékszálában valamivel szerethetőbb karakterekkel játszatják el ugyanezt az anya-lánya-függőségek háromszöget, de attól még a Flying Lessons egy korrekt kis indie. 23:00-kor a Film Mánián egyszernézős őrültekházás Zs-kat. a jól bejáratott közhelyre miszerint a diliházban nem mindig az ápoltak a leghülyébbek. Susan Manning (a szebb napokat látott Jennifer O'Neill alakításában) nővérnek jelentkezik, de mikor szembesül az állapotokkal, felmondana, csakhogy a szerződése ezt nem teszi lehetővé, azt azonban igen hogy elektrosokkolják és berakják a páciensek közé. A Committedet könnyű összekeverni az azonos című Frances Farmer tribute-tal avagy Alan Parker musicaljével, de attól még ez egy a kelleténél komolyabban vett, ergo hamar önparódiába forduló moralizálás. Lerágott csontoknál maradva 00:40-től az izlandiak is beszállnak a depis északi krimik versenyébe a Cinemaxon a kőegyszerűen elkeresztelt Gonoszsággal mely a már jól bevált panelekből építkezik: a skandináv jólétbe brutális gyilkosság csúnyít bele amit két rendőr próbál felderíteni a békés közösség lesokkolódása közepette. Anton Sigurdsson eme próbálkozásától aligha kell félnie a Tetovált lánynak és társainak: a száz perc kétszer annyinak érződik, pedig csak fel kellett volna mondania a leckét a néző figyelmének fenntartásához (meg egy jó címet találnia). Tíz perccel később (00:50-kor) ugyancsak gyilkosság lesz az alapja a Filmcafén az ugyancsak fantáziátlanul elnevezett Vérnek ami mindezt azzal tetézi hogy bár Angliában játszódik, ez is a norvég-izlandi-svéd mintát követi (szerteágazó nyomok, sötét családi titkok), az áldozat itt is egy fiatal, itt is ketten nyomoznak (Paul Bettany, Stephen Graham), viszont testvérek, és az elkövetőre már van egy tuti tippjük – apjuknak meg fenntartásai, lévén maga is rendőrként szolgált és továbbra sem tud szabadulni a kapitányságtól. Mindez nem tartja vissza a fivéreket hogy a régi bűneit megtéréssel javító gyanúsítottjukat vallomásra bírják némi tettlegességgel, ő meg is teszi amit várnak tőle, de vajon igazat mondott vagy csak a fenyegetések miatt vállalta magára más bűnét? A Blood jobb mint a Gonoszság és negyedórával rövidebb is, akinek ismerős lenne az jó helyen kapirgál: ez a Conviction című miniszéria egészestéssé bővítése.

Wonder Woman rovat:
Két év múlva jön a Wonder Woman 2: „Elég nagy a mozgás a DC-nél, a női szuperhős sikere nagy változásokat hozhat.” – Még szerencse hogy ez engem nem érint...bár mondjuk anyagilag jól jönne:
Rekordösszeget kap a Wonder Woman 2 rendezője, 5 és 7 millió dollár között – Miért? Attól tehetségesebb lesz? :D
Morzsoljunk el egy könnycseppet, hogy George Miller nem vihette filmre Superman és Wonder Woman harcát – Még rendezheti, ha beszáll a bunyóba:
Egymásnak esett a Terminátor és a Wonder Woman rendezője – Titánok harca, TILCSÁKBE filmesíccccsék meg!
Tíz film, amit látni kell ezen a nyáron: „Akadhat még olyan film, ami megszoríthatja a Wonder Woment a nyár filmjéért folyó versenyben. Jön az új Pókember, A majmok bolygójának befejezése, egy ütős kémfilm Charlize Theronnal, Nolan háborús drámája, Luc Besson nagyszabású űreposza és Tom Cruise drogcsempészes akciója. Ön melyik filmet várja a legjobban? Szavazzon!” – Mind Év filmje volt, és azóta mindről megírták mennyire szar.
Közülük kerül ki a női Batman: „A Bosszúállók rendezője mindenképpen olyan színésznőt akar, akit kevesen ismernek.” – Gal Gadot? Már a WW-ben is mennyire bevált.
Női kollégát kaphat maga mellé John Wick: „A Lionsgate nagyon érzi, hogy bőven van még potenciál a bérgyilkosos történetekben.” – Nagyon érzem hogy őt is MINDJÁRT LESZA Gal Gadot kell hogy játssza.
Nyitott házasság ihlette a Wonder Womant – Mindjárt nem lesz menő amikor kiderül hogy Ffférfffi írta annak hatására hogy két nő kényeztette :DDD
Wonder Woman is beszállhat az új Mundruczó-filmbe: „(...) Deeper címmel forog majd Bradley Cooper új krimije, aminek rendezői székében a mi Mundruczó Kornélunk ül be. A film forgatását 2018 elején kezdik meg Budapesten. Friss hír, hogy a gyártó MGM Gal Gadot izraeli színésznőt szeretné a női főszerepre, aki ugye a Wonder Woman címszerepével futott be, de láthattuk a Halálos iramban 6-ban, a Batman v Supermanben és a Kémek a szomszédban című komédiában is.” – Ajjaj, flígaufkornél rendezi és Deeper lesz a címe...Nap kommentje:

0

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: éberség, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés