2017. 09. 30.
In pursuit of the fursuit (szept. 30., okt. 1.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
In pursuit of the fursuit (szept. 30., okt. 1.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, SZEPTEMBER 30.:
CASPER A BARÁCCSÁGOS KÍSÉRTET!4

0
Vaskalapos királyság.

Nem érdemes:
A retekklubb mindent megtesz a nézők kegyeiért, még árukapcsolásra is hajlandók: a nyolckor kezdett X-Faktort mintha a Survivorral ötvöznék, azaz  ÁTNEVELŐ Táborba küldik a résztvevőket. Ha már árukapcsolást emlegettem, rögtön utána 22:10-kor a Keményítőkúrát ismétlik ugyanitt. Véletlen? ALIGHA!44! négy Kapcsolódó hír:

Megállíthatatlan az X-Faktor: „Az év egyelőre legnézettebb műsora 1,4 millió nézőt érdekelt múlt szombaton.” – 1,4 millió néző nem tévedhet. Ja de, úgyhogy kihagyom.

Talán érdemes:
Szintén nyolckor újra északi hangulatú elmélkedés apa-fiú konfliktusokról az HBO-n. Eme vonal és átlagos neve dacára a Kísértetben több van, például a modern művészet és a graffiti közti feszültségek és a nyitott házasságok kritikája is. A helyszín Koppenhága elitista galériái, a meccs a Képzett Művész Simon és falfirkász fia között zajlik, Casper szó szerint a semmiből tér vissza a papa szabados életébe aki éli a pénzzel tömött és híres, hétköznapi ember számára lila baromságokat művelő gyökerek mindennapjait: drága pizsamákban lófrál otthon és utcán is, öregecskedő felesége mellett rendre fiatalabbak húsába temetkezik (ami jól állt Hugh Hefnernek az nem áll jól egy dán festőnek). A fiú az elhülyült jóllakottsággal szemben a friss és aktuális, elérhető-megérthető grafikát műveli és a maga módján ő is világhírű miközben anonimitását is megtartotta, a címbeli szellemesség rá utal (lásd Banksyt, akiről tudtommal én írtam le először hogy nem egy személy hanem több képzőművész fedőneve), illetve egy házfalra festett alkotására is (lepellel takart fej). Sem betoppanásával, sem az általa képviselt műfajjal nem arat sikert, de az apa kifakadása mögött (miszerint „a graffiti nem művészet”) valójában a saját ihletének elapadásától való félelem és a féltékenység áll (felesége és szeretője is jobban érdeklődik Casper dolgai iránt), a helyzet kiéleződik amikor gyermeke egy közeli, rivális galériában állít ki. Művészi mellett emocionális eszközeik is mások: míg Simon küzd pozíciója megtartásáért, Casper – miután konstatálta a hideg fogadtatást – jó buddhistaként erőfeszítések nélkül, saját terepén győzi le (még a teamjét is megnyeri magának). 21:20-kor egy ősrégi sulis darab az M3-on bizonyítandó hogy hiába minden, még a hetvenes években is megvoltak az anyagi ellentétek: bár egy szegényebb srác a legsztahanovistább a tanulásban, mégis a butább, de gazdagabb családból származó kölyköt teszik az önképzőkör élére. Az eredmény a párizsi diáklázadás kicsiben, azaz Zendül az osztály. Ugyanitt maradva 00:20-tól egy rövidebb történelmi tévés dráma II. József császárról akinek elévülhetetlen érdeme (?) az egyház és állam elkülönítése, ám mi amiatt is emlékezünk rá hogy egyes dolgokban erősen szembement kora magyar nemeseivel. Hogy a nép többsége egyetértett döntéseivel az innentől eltörpült amellett hogy a papokon túl a másik befolyásos réteget is sikerült magára haragítania. Közben 22:40-kor lesz egy kis éji zene is az M2 / Petőfi TV-n mivel Little G Weevil egyre feljebb jut a színtéren: utoljára az A38-as koncertjét válogattam be, de alig pár év telt el és már a Müpában láthatjuk viszont ahol az MR2 Akusztik+ keretein belül mutatja be tudását régi és új számaival. És akkor jöjjön a:

„Zene” és „film” rovat:
c:c – The Orville: ez nem az a sci-fi, amit keresnek:
„Mindenki azt hitte, vicces lesz, de a Family Guy alkotójának most csak béna kínlódásra futotta.” – Jaj, de hát épp ez benne a forradalmi, bezzeg Németországban értékelnék az ilyesmit:
Olyan díjat kaphat meg Mundruczó Kornél, amilyet magyar ember még soha: „A Faust-díj a legjelentősebb német színházi díj, eddig nem is jelöltek rá nem német előadásokat.” – Érthető hogy mundrucóbenedeket jelölték Faust-díjra, ő már ezer éve eladta a lelkét :(
Könyves – Narkóamerikában 13 évesen már gyilkolnak: „Három újságíró 55 ezer kilométeren követte a kokain útját. Isten hozta Narkóamerikában!” – Szerintem a teljes legalizálás ezt is orvosolná. Ja, mégsem:
Megölték Mexikóban a Narcos egyik stábtagját: „Szitává lőtték, miközben forgatási helyszínt keresett a híres mexikói drogkartell, a Juarez történetének feldolgozásához.” – De hát hol itt a baj? Sikerült megtalálnia a legautentikusabb helyszínt ^^
Ehhez is ért - Sáfrány Aleska Emese festeni kezdett: elmentünk az első kiállításáraÉDES FASZOM, miért kell mindenkinek mindenhez értenie, minek tetézni a bajt?! Miért kell sashagay-nek könyvet írna, Aleskának miért kell festenie is a cirkuszi akrobatika mellé?! Amúgy meg az a helyzet hogy LESZAROM az arcképei konkrétan olyanok mint amiket Lucy festett a Félelem és Reszketésben Barbara Streisandról :SS
Wáháhá – Gumicukor – Trágárság csúszott be a One Direction-tag albumborítójára: „A rajongók pedig röhögnek-találgatnak.” – Ez olyan véletlen lehet mint Britney If You Seek Amy-je.
Könyves – Kedvenc Roald Dahl-hősünk majdnem fekete lett: „A Karcsi és a csokigyár első draftjában a címszereplő kisfiú még fekete volt.” – Majd átírják utólag őt is a polkorrekció nevében:
Női mikulásos filmet készít a Disney: „Shirley MacLaine és Anna Kendrick a főszereplők” – ...és ha ez is bukik mint a Szellemirtók 2016-os változata, itt is a közönség lesz a hibás :)
Kritika – Két ellés között szeretnek egymásba a férfiak: „A God's Own Country (magyarul Isten országa) kipipál mindent, ami egy filmfesztivál-bingóban előjöhet: komor, lehangolónak tűnő dráma a skót felföldön a semmi közepén arról, hogy egy fiatal gazdász és egy román bevándorló egymásba szeret.” – ...és gondolom véletlen a címbeli keresztényhergelés is, aztán ha valaki ugrik a provokációra, nagy a meglepődés:
L – Kereszténygyalázás mi­att akartak metálkoncertet betiltani Magyarországon! – Ó igen, a másik nagy „botrány” a közelmúltból amin mindenki kiakadt, holott csak annyi történt hogy a másik oldal is felfedezte magának ugyanazokat az eszközöket amiket az egyik már évek óta alkalmaz (lásd például Ákos és a Telekom esetét, és nem, egyik esetben sem értek egyet az ilyesfajta nyomásgyakorlással). Az is mekkora vicc hogy a 444-en érvként hozták föl hogy „a patás kecske Kecskemét címerállata”, mégis betilcsák, nyilván a pentagrammába rakott kecskefej ugyanolyan kategória mint a város címerében levő, a szvasztika meg csak egy ősi jelkép...ha már itt tartunk, Nap kommentje a 444-ről:

0

VASÁRNAP, OKTÓBER 1.:
WHO KILLED LES MEMORABLES?

0
Zsanbalzsam.

Talán ismétlés, biztosan ajánlott:
Magam sem tudom hogy a Nyomorultak ’95-ös feldolgozása volt-e már vagy sem, de ami miatt ez több mint társai az a regény a regényben / film a filmben-megoldás amivel Claude Lelouch párhuzamot von Hugo hősei és a közülük Jean Valjeannal azonosuló Henri Fortin (Jean-Paul Belmondo) között. Fortin írástudatlan, az ökle erejéből él, akárcsak koholt vádak alapján börtönbe küldött apja (akit szintén Belmondo játszik), ám amikor a II. VH alatt az általa menekített zsidó család feje útközben felolvassa neki a klasszikust, egyszerre megtalálja magában az addig eltemetett hőst, megérti gyerekkori nehézségeit, anyja-apja szegénységét és hogy a kisstílű bűnöző kontra nemes bosszúálló harca innentől benne dől el. Lelouch ihletetten váltogat a regény és a huszadik század idősíkjai között, Belmondótól pedig váratlanul komoly vállalás ez a két óra negyven perces eposz melynek fényét Annie Girardot és Jean Marais is emeli. Ha rám hallgatsz, kilenckor a Film Mániát választod.

Talán érdemes:
M3, 21:30
– A mai gyerekeknek nehéz lenne elmagyarázni a zeneipar akár tíz évvel ezelőtti működését is, nemhogy a harminc évvel korábbit, pláne Magyarországon. Pedig a szocializmus végóráiban is virágzott a könnyűzene, itt van rögtön az eMeRTon-díj 1986. évi kiadása ami már csak a jutalmazottak névsora miatt is tanulságos: kb. akkor is ugyanazok söpörték be az elismeréseket akik most, az az egy-két tényleg egyedi zenész/együttes mára vagy teljesen margóra szorult (Pege Aladár) vagy maguk is olyan dinoszauruszok lettek mint az őket itt elfogadó Nagy Generáció (lásd az Eddát akik itt már más felállásban, egyértelműen Pataky vezetése alatt tűntek fel).

Nem érdemes:
Sundance TV, 01:55
– Míg az elfogadott mitológia szerint a hetvenes évek a punkról szóltak, annál kevesebb szó esik a mozgalom ellentmondásos kezdetéről és végéről. Az elsőt hivatalosan a Sex Pistols debütálása vagy a God Save The Queen megjelenése, a másodikat a banda feloszlása vagy Sid Vicious halála jelenti. A Who Killed Nancy? természetesen utóbbira koncentrál: amellett hogy már a címe is egy Pistols utalás (Who Killed Bambi?), a visszaemlékezésekben Nancy Spungen háttérbe szorul „szerelme” mögött aki talán egyben a gyilkosa is. Azért talán, mert a teljes igazságot talán sosem tudjuk meg (a hozzá legközelebbi verziót maga Sid nyökögte diktafonra nem sokkal halála előtt). A lényeget mind ismerjük: a Pistols-ra Amerikában befutás helyett bukás vár, Rotten/Lydon lelép hogy kicsivel később a Public Image Limiteddel már új idők új dalait írja meg, kevésbé szofisztikált zenésztársai meg viszik a Malcolm McLaren-féle botránytaktikát amíg tudják. A feloszlás után a hangszerekhez legkevésbé értő basszusgitároson és barátnőjén egyre jobban úrrá lesz a heroin mialatt a hírhedt Chelsea Hotelben húzzák meg magukat, egy vészhívás után itt találják holtan Spungent és mellette párját akit bevisznek mint elsőszámú gyanúsítottat. A menedzser pénzzel eléri hogy pár nap után kiengedjék, újraindul a szekér („Sid ártatlan” feliratú pólók, stb.), de Viciousnak már a szabadulóbuliján sikerül begyűjtenie egy túladagolást, máig nem egyértelmű hogy direkt (erre utal egy korábbi öngyilkossági kísérlete) vagy csak így alakult (a rácsok mögött „tiszta” volt, így bármilyen apró löket aranylövés lett volna). Alan G Parker dokuja felmondja az iménti leckét jó sok szemtanúval, de meg sem próbál nyomozni, ehelyett inkább a féligazságokat és konteókat favorizálja. Elfogultsága érthető (ott volt a sűrűjében és azóta is abból él), ahogy az is hogy ezek után nem kapott engedélyt egy Sex Pistols-szám felhasználására sem. Ami magát a punk Rómeót és Júliát illeti, talán eltelt elég idő ahhoz hogy kimondhassuk: egyikük nagyobb gané volt mint a másik, akármekkora bálványt meg nemzedéki jelképet csináltak belőlük. Vicious a drogfüggő anyától született szociopata mintapéldánya, egy kismacska megkínzásával-megölésével kezdte, emberekkel folytatta: a Pistols „baráti köre”, a Bromley Kontingens nemhivatalos hitmanjeként „önhibáján kívül” megvakított egy kiscsajt egy eldobott üveggel (ezt majdnem megismételte a Spungen-ügy után is, Patti Smith testvére szerencsére megúszta) illetve biciklilánccal verte azokat akiket Rottenék kijelöltek (még azt az újságírót is aki kezdetben segítette őket). Elismerem, jogosan vált a punk „arcává” mivel vállaltan tehetségtelen volt: még basszusgitáron sem tudott megtanulni egy fél akkordot sem, de hát McLaren eleve nem azért válogatta be hanem mert jól nézett ki, csak közben komolyan elhitte a neki kitalált imázst és nem volt képes váltani ahogy Rotten tette. Mellette Spungennek csak annyi mentsége lehet hogy narkó nélkül is egy idegbeteg roncs volt, rossz tulajdonságait felnagyította a heroin, aggódó anyja nem is tudott mit kezdeni vele. Nagykorúságától kezdve egyik STÁR ágyából a másikba tántorgott de groupie-ság helyett a rivaldafénybe vágyott. Megkapta.

A seksz, a szipu rovat:
hasznos – thveszprém – 5 olcsó tipp, hogy melegebb­nek érezd a lakásod: „Mik a leg­jobb megoldások, ha nem akar­juk koppanásig csavarni a fűtést?” – Maradok a legolcsóbb megoldásnál, azaz a töménynél, már amíg lehet:
Vége a köztéri alkoholizálásnak Goán: „A korábbi részleges szabályozást most az egész államra kiterjesztené a kormány.” – Valaki szóljon már nekik hogy Goára / goapartyra nem alkoholizálni mennek a népek.
18+ “Dobál össze-vissza, minden érzelem nélkül szexel, mint egy gép.”: „Milyen az, amikor valaki a pornóból tanul meg szexelni? És miért olyan? Csonka Balázs szexuálpszichológus írása.” – Ha foglak, leteperlek, az a baj, ha csak becézgetlek, az a baj...
Duterte szerint ha fiának tényleg droghoz van köze, akkor meg kell halnia: „A Fülöp-szigeteki elnök fiának neve egy nagy értékű drogcsempészési ügyben került elő.” – Egyetértek. Az ember tartsa magát az elveihez!44 négy
#életem – Még néhány tipp, hogy kevésbé fájjon a másnaposság: „Mit tehetünk, hogy mielőbb regenerálódjon a szervezetünk, miután felöntöttünk a garatra?” – Itt is maradok a jó öreg kutyaharapást szőrével megoldásnál, a másnaposság amúgyis csak azokat érinti akik kijózanodnak, ergo sosem szabad kijózanodni.
Mikortól válik az ivás alkoholizmussá?: „Alkohol = kábítószer. Ha ebből a 11 pontból több riasztóan ismerősnek tűnik, forduljon orvoshoz.” – Milyen 11 pontról beszéltek?! Én kapásból 22-őt látok a cikkben! Amúgy meg véssétek az eszetekbe hogy AZ ALKOHOL NEM DROG, ha az lenne, a patikába kéne érte menni, nem a közértbe!!
Baj, hogy imádom a csokit? – Na, az alkohol után látom megvan a következő bűnbak is :SSS Egy doboz likőrös bonbon rendel!
Kövér dadus ne foglalkozzon a gyerekemmel - mondta a nő, aki azóta halálos fenyegetéseket kap: „Több ezer felháborodott kommentelő nem tévedhet! Vagy mégis?”
Pöcsfej vagy igazi hős a feleségét szerelmes szavakkal dagizó, husizó, vastagcombúzó és a jó nagy popójáról áradozó férfi?: „Az internet készen van tőle: egy amerikai férfinak nem vékony a felesége, és ezt nyilvánosan be is vallotta egy Instagram-posztban!” – Még meg kell várni a Femence, a Nanence és a Fegyinfó közleményét ezügyben meg a fölötte levőben is :DD
Úgy tűnik, ezzel a szexi feministával jár Demi Lovato: „Az énekesnőt egy dögös DJ-vel látták kézen fogva sétálni Disneylandben.”„SEKSZY” FEMINISTA? MI EZ A TÁRGYIASÍTÁS, ELVTÁRSAK?! Nagyon remélem hogy nem a nőt látja benne, és ha igen, már lecserélte egy kövér nőre az egyenlőség jegyében! EGÉSSÉG,

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés