2017. 10. 07.
Luxibaszületett, járdán (okt. 7-8.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Luxibaszületett, járdán (okt. 7-8.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, OKTÓBER 7.:
A MAN CALLED STONECOLD

0

Fagyos lett a hangulat.

Nem biztos hogy érdemes:
…csak a hardcore Jane Austen-rajongóknak, 01:10-kor ugyanis az Értelem és érzelem egy upgrade-elt változatát adja az M2 / Petőfi TV. Az Érzékek és érzelem legjobb vonása hogy nem hosszú, egyébként gyengén muzsikál amikor arról lenne szó hogy akár csak felmondja a leckét a hirtelen elszegényedő Dashwood-lányokról akiknek nem csak a napi betevőt hanem a húguk gyógyszerére valót is elő kell teremteniük, ám nemesi származásuk miatt nem kapkodnak utánuk így be kell érniük a kulimelóval vagy nevük letagadásával. Az angol címből (Scent and Sensibility) egyértelműbb hogy boldogulásukban a kozmetikumoknak is szerep jut amikor egyikük kikever egy krémet amivel sikert arat a fürdő vendégei között ahol dolgozik... Szintén ebbe a kategóriába tartozik kilenctől az polgárjogi sorozat az HBO3-on mellyel John Ridley újra a 12 év rabszolgaság nyomdokát követi, sajnos ugyanolyan komolyanvehetően: míg abban egy felszabadított hegedűművészt tesz ki amerikai rasszisták támadásainak, itt azt a látszatot kelti mintha Nagy-Britanniába is úgy kellett volna elhozni a demokráciát egyes fekete gerillacsoportok közvetítésével akik ázsiaiak és indiaiak segítségével (sőt, néha vezetésével) harcoltak a fehér elnyomás ellen. Erre szükség is volt, mivel a bobby-k (már ha hihetünk az itt látottaknak) vadásztak a feketékre hogy előbb verekedést provokáljanak, majd halálra ütlegeljék őket, érthető ha néha lelőttek egyet közülük… Nem folytatom, a Guerrilla whitewashing-jának csak egyik vetülete hogy a Fekete Párducokból próbál hőst csinálni, nagyobb hiba hogy ugyanolyan történelemhamisítás mint halivúd legtöbb Európával foglalkozó alkotása (de legalább a rendező is kapott az SJW-backlash-ből amiért ázsiai nőt tett a Black Panthers-be). Már az Index is megírta (sőt, még a Dívány is) hogy a skinheadek az ősidőkben NEM voltak neonácik, fekete zenét hallgattak (főleg ska-t), itt viszont a Ku Klux Klán angol kiadásaként ábrázolják őket és a jóval később megerősődő NF-et is (akik ugyan rasszisták ÉS bőrfejűek voltak, mégsem merészkedtek soha odáig mint a KKK).

Talán érdemes:
Tizenegy előtt öt perccel
negyedszázados lövöldözősdi a Film Mánián: sorra végzik ki a papokat Amerikában, az elkövető egy felsőbb utasításra cselekvő motoros banda, ezért reaktiválnak egy hozzájuk illően öntörvényű keményfiút. Ennyi az a kevés amit másfél óráig nyújtanak, de ugye senki nem a jellemfejlődés meg a mély forgatókönyv miatt fogja ezt választani. A Hideg, mint a kővel Brian Bosworth próbált sportolás után másfele nyitni, de nem jött be a számítása, a Stone Cold megbukott, pedig azt lehet mondani, mindenkire gondoltak a felnőtt célközönségből: a férfiakat a véres bosszúállás, a nőket egy szoborszerű férfifelsőtest szegezhette volna a székbe ha nem lett volna ott Lance Henriksen aki érdekesebb főgonosznak mint Boz beépülő FBI-osnak. Ő amúgy hajlamos a túljátszásra és ezzel az akciódúsabb részek kegyetlenségek élét is elveszi, így és ezért fedezték fel maguknak a camp-kedvelők. Előtte nyolckor egészestés tévékrimi a Story4-en Agatha Christie belga nyomozója, Poirot történetéből, szerencsére a sorozatból megismert arcokkal (David Suchet, Hugh Fraser). Mostani esetük természetes halál lenne ha nem pont akkor köszöntene be amikor az áldozat épp átírná végrendeletét. Az elkövetőt ráadásul A kutya se látta – illetve egyedül az eb volt jelen gazdája elhunytakor-megölésekor és valahogy ki kéne szedni belőle az igazságot. Snubby, a kutya majdnem megcsinálja azt amit fentebb Henriksen, azaz Bob bőrében szinte ellopja a show-t Suchettől és társaitól.

„Zene” és „film” rovat:
Könyves – Zsinórban másodszor nyerte el fekete női szerző a legfontosabb sci-fi díjat: „A Hugót idén is NK Jemisin húzta be, a nyertes könyv novemberben jön magyarul.” – ...és attól jobb lesz hogy kihangsúlyozzátok hogy fekete? Elárulok az Y-generációnak egy Nagy Titkot: a kádár-érában is lehetett fekete, női, sőt, fekete ÉS női szerzők könyveit kapni, volt ami jó is volt közülük, de nem a bőrük színe miatt hanem mert tudtak írni!!
kult – Női hősre váltanak a James Bond-filmek alkotói: „Blake Lively főszereplésével jön a következő nagy dobás, egy női főszereplős akcióthriller.” – ...és ha megbukik, a közönség lesz a hibás :ásít:
Lana Del Rey az összes fotóját törölte az Instagramról: „A Twitteren is csak néhány ködös üzenetet hagyott.” – Inkább magát törölje ha már az éneklésről nem bír leszokni. AN HERO PLZ!!
Recorder – Miért nincs jó új rockzene?: „A Killers megmondta, miért. Sokan mérgesek lesznek rájuk” – Én nem leszek, én egyszerűen csak annyit mondok hogy LESZA lásd fentebb...
Felgyújtanák a mozit, ahol adják a Matildát – Ne tessenek a túlzásokba beleesni, annyira azért nem rossz!
Gentben láthatják először a feldarabolt magyar hentest: „A genti filmfesztiválon lesz Szász János megtörtént esetet feldolgozó, A hentes, a kurva és a félszemű című filmjének világpremierje.” – Nézzünk végig az elmúlt év(tized)ek művészfilmtermésén: Dealer, Wittmann fiúk (azt ráadásul Szász csinálta), Taxidermia és most ez is...megannyi lélekemelő, pozitív energiát sugárzó Mestermű!!4
Ez az előadás rámarkol a tarkóra, és leránt a mélybe: „Öt órán át bolyongunk a föld alatt egy nyirkos és hideg pincerendszerben a színészek nyomában, mégsem ettől igazán lélegzetelállító az egész.” – Lásd fentebb...
stenk – Klippremier: Kis Grófo kómába esett – Már majdnem megsajnáltam de aztán tovább olvastam: „Mármint lávkómába, és a vodkaszóda meg is gyógyítja. Az új klipet először a Stenken lehet megnézni.”MAGYARUL: alkoholizmuspropaganda hipsztereknek. A vodkaszóda amúgy szar, az igazán kemény gyerekek nem is higítják max. naranccsal, sajnos közben a bulibárót ránkszabadító piksza sem tétlenkedik:
Ez elől hiába is menekülsz: „Hajad is mijen? Hajadis mijen? Hjad is milen?” „Összeállt Pixa és az internet genyó mókamestere, Vágvölgyi Noémi, hogy felzenéljék 2017 legsikeresebb viccét.”„ZENE”, LOL, ÉRTED, „ZENE”, HAHAHA Nap kommentje:

0


VASÁRNAP, OKTÓBER 8.:
LA ISLA FISCHER

0

Egy játékos kém.

Talán érdemes:
Nyolckor
egy tűrhető kémkedős vígjáték az HBO-n aminek hátránya a nem túl originál alapötlet, előnye hogy hanyagolták az altáji humorbonbonokat (lásd Eddie Murhpy és főleg Melissa McCarthy ilyesmi dolgait). A sztori: hosszú idő után végre kettesben maradó házaspár női felének gyanúsak lesznek a szemközti házba frissen beköltözött lakók és hamarosan férje is meggyőződik arról hogy INDIANA Jonesék valójában annál is izgalmasabbak mint elsőre látszik: a skatulyából kihúzott tökéletesség dzsémszbondi-saltügynöki-mr. & mrs. smith-es kvalitásokat rejt. Kíváncsiságukért azzal fizetnek hogy bevonódnak a bevetésbe, ezzel együtt rájönnek hogy a Kémek a szomszédban értük harcolnak, nem ellenük, mégha a látszat elsőre ez is. Első körben ki kell deríteni, a férj kollégái közül ki dolgozik mellékállásban egy fegyverkereskedőnek, utána pedig jöhet a felgöngyölítés. Zach Galifianakis itt kellemes csalódás, Isla Fisher szimplán jó, 2016-ban még úgy tűnt hogy Gal Gadot az új Angelina Jolie, azóta sajnos tudjuk hogy nem. Jóval később, 23:20-kor már egy minden szempontból hihetőbb cucc az M2 / Petőfi TV műsorán Odegnál Róberttől akit képregényeiről jól ismerhet minden geek. Ahogy azok, úgy az Egyjátékos mód is a hétközapiban találja meg a rendkívülit, mert lassan mindenütt egyre természetesebb a PC-s játékoktól való függőség, szinte az alkoholizmussal egyenértékű elfogadott népbetegség lett. Egy kéttagú család (anya és gyermeke) eltávolodásában a fiatalabbik a virtuális valóságba menekül ahol „önmaga” lehet (lásd az Odegnál által alakított Harcost), az idősebbik meg ennek hatására a pohár fenekére néz. Nem túl vidám de legalább aktuális téma, plusz kíváncsi vagyok O.R. merre indult a comics után, szóval belenézek. Közben az M3-on 21:25-kor újabb eMeRTon-díjátadó ezúttal 1993-ból, és ha valaki kíváncsi hol ment totál félre a zenei rendszerváltás, itt megkapja a választ: a bejáratott neveket (Sasvári Sándor, Anita) már új reménység homályosítja el, a régóta próbálkozó, de ekkoriban befutó Zámbó Jimmy.

Horror, talán érdemes:
Film Mánia, 23:25: A kislány, aki az utcánkban lakik
– Nálunk most romantikus drámaként reklámozzák, annak idején horrorként hirdették a Jodie Foster-életmű eme ’76-os, tévés darabnak induló gyöngyszemét amiben egy titkokkal terhelt fiatal lányt játszik akire egyre jobban felfigyel kisvárosi környezete. A gyanúra az szolgáltat okot hogy költő apjának is ott kéne vele lennie, de ő olyan mint Columbo felesége: elvileg létezik de senki se látta. Hiányától felbátorodnak a „jóakarók” és a pletykafészkek, a kislány pedig a maga eszközeivel bánik el velük... Foster itt SPOILER közelebb áll Anthony Perkins Psycho-beli alakításához SPOILER VÉGE mint bármikor, ja és NEM ő vetkőzik, hiába hitte azt például a Reaganre támadó megszállott rajongója is. Ezzel ellentétben kilenckor a Boncolás már az új típusú rémisztgetések közé tartozik a Filmbox Premiumon a hozzá illő nőtípussal is aki halott, csak épp nem tudni mitől az (és hogy egyáltalán tényleg az-e). Ezt szeretné kideríteni a helyi halottkém a neki besegítő fiával együtt, ám hamar rájönnek, nem rutinfeladat vár rájuk ahogy a holttest körül sokasodnak a parajelenségek. Azt mondtam, mai, de szerencsére nem teljesen az: a kamerarángatós found footage helyett inkább a jól bevált eszközökhöz nyúltak, így az Autopsy of Jane Doe a veterán rajongóknak fog igazán örömet okozni.

Nem ajánlott:
…még azoknak sem akik az első John Wicket esetleg kedvelték, mivel a pátoszosan elkeresztelt folytatás, a 2. felvonás inkább patetikus, mintha az első rész sose lett volna. Abban ugye mindenki rettegett Wicktől, az összes rosszfiú ismerte csak mi nem, itt meg mindenki leszarja ki is ő, mi pedig úgy érezzük mintha nulláról kezdenék. Wicket ezúttal egy régi esküje kötelezi hogy szívességet tegyen egykori munkatársának és segítse hatalomátvételét a bérgyilkosok céhében. Már az első részben is le kellett adni az agyunkat a ruhatárban ha élvezni akartuk a történetet (szupertitkos bérgyilkos bosszút áll a kutyájáért, LOL 1., szuperkemény gengszterkölyöknek pont az ő kocsija kell, LOL 2.) vagy a csihipuhit (alap hogy Wick halhatatlan és IDDQD/IDKFA-ban nyomja, azaz sose fogy el a golyó a tárból meg az energia a testéből), de itt már a hihetetlennél is hihetetlenebb mennyiségben ontja a vért és öli halomra az ellenséget (kb. a dettó fosszemét Kingsman mintájára). Ez még egy kérdést felvet, mert ugye ha az összes gyilkost megöljük, kit felett uralkodunk, de már az első részben is hemzsegtek az efféle oximoronok. A videojátékokon nevelkedettek imádni fogják ezt is (végtelen öldöklés sérülések-felelősségrevonás nélkül), de ahogy az xXx felmelegítéséről, erről is sokat mond hogy idén mutatták be, de már a mezei tévénéző is láthatja este nyolckor, ahogy az se véletlen hogy nem valami nívós mozicsatorna hanem a DIGI Film adja. Ja és rohadt vicces (illetve valójában nem az) hogy a legutóbbi gépfegyveres mészárlás kapcsán senkinek nem ugrottak be sem a John Wick, sem a Kingsman hasonló ultraviolence-es jelenetei.

Remake rovat:
Amerikát nem érdekelte, a kínaiak miatt kap folytatást az Egy kutya négy élete: „Zabálták a filmet. A második részt már kifejezetten nekik forgatja a stúdió.” – ...pont úgy ahogy a gyárak átcsoportosulnak-költöznek az olcsó munkaerő kedvéért.
James Cameron új Terminátor-trilógián dolgozik: „A Deadpool rendezőjének segítségével élesztenék fel újra a sok szenvedésen átesett franchise-t.” – És? Vele jobb lesz?
godmode – 12 év után új Age of Empires készül – Inkább az eredetit írják át Win10-kompatibilisre.
e3 2017 – Azonnal játszanánk az új Wolfensteint – Lásd fentebb, maradok a réginél pláne hogy a trumpellenes uszítást ebbe is belevitték :(((
c:c – Vicces lett a Szóljatok a köpcösnek-sorozat előzetese: „Jó, nincs se Travolta, se DeVito, se szegény Gandolfini, de Ray Romano legalább vicces.”HA HA VERY FUNNY, bár egyre inkább az a trend hogy remake lehet húzókarakterek nélkül is:
Rá sem fogunk ismerni A galaxis őrzői 3-ra: „Kicsi Groot és Mordály kivételével teljesen kicserélődhet a csapat.” – Á, ez semmi, a legjobb a teljes vérátömlesztés:
Teljesen új gárdával készülhet az új Hellboy – ..de még ezt is lehet fokozni:
Az Avatar folytatásaiban minden halott szereplő visszatér: „Stephen Lang Quaritch ezredese lesz a főgonosz mind a négy folytatásban, hiába halt meg az első részben.”MEGHALT, MÉGIS ÉL!44!! Hallelúja!44
Mary Poppins új életre kel – Sőt, nem csak ő:
c:c – Felélesztenék a Jetson családot – Mivel a sorozatban felvázolt jövő (okosotthon, visszapofázó robotok) lassan megvalósul, ezért ízletes buktának ígérkezik ez is.
Újabb Charlie angyalai-feldolgozás készül: „Újabb női szereplős rebootban gondolkodik a Sony stúdió. Ezúttal a Charlie angyalai, 70-es évekbeli sorozatot élesztenék fel újra, a pletykák szerint Kristen Stewart főszereplésével. A Variety forrásai szerint megkezdődtek az előkészítési munkálatok, zajlik a casting és mindenképpen nagy nevekkel képzelik el az újabb feldolgozást.”KRISTENNEL BUKTA LESZ, LOL MICSODAAA?! Újraforgatják de itt bezzeg nem változtatnak a főszereplők nemén, á la Ghostbusters?! ELVTÁRSAK, MIFÉLE DOLOG EZ? Remélem azért a genderista testképegyenlőség nevében Kristen Stewart mellé beveszik Gabourey Sidibét is társangyalnak!!!4 négy
Lopott lehetett Hollywood legsikeresebb horrorötlete: „Az alapsztoriból azóta egy csomó filmet kihoztak, és beszedtek egymilliárd dollárt. De egy könyv története kicsit túlságosan is hasonlít hozzá.” – Jaj hát éppen ez a remake lényege hogy még az ötlet se legyen saját. Vegyetek példát Kevin Smith-ről, ő legalább magához nyúl vissza:
Jay és Néma Bob újra visszavág: „A történet szerint Jay és Néma Bob Hollywoodba megy, hogy megakadályozza a két róluk mintázott szuperhős, Bluntman és Chronic, filmjének rebootját, mert már az eredetit is rühellték. A Shop-Show, a Shop-stop és a Dogma rendezője már korábban is sok ismerős arcot és vicces celebcameókat ígért az új filmmel kapcsolatban.”HA HA VERY FUNNY lesz ez is.
c:c – Megint feltámadhat a Knight Rider – ...a népek knájtrájdere. FOGD MEG A BOTKORMÁNYOM, MÁJKÜL!!4! Még szerencse hogy jönnek jó hírek is:
Nem lesz harmadik Szex és New York-film...and nothing of value was lost that day, bár mintha még nem lenne lejátszva ez a meccs:
A Charlotte-ot játszó színész is szomorú, hogy nem lesz több Szex és New York: „Az lehet, hogy a filmek sorozata véget ért, de a dráma még nem.” – Nem is baj, a sör+popcorn a nyilatkozatháború mellé is jólesik. Amúgy egyféleképp még működhetne: ha bemutatnák ahogy Carrie és társai öregen, egyedül, macskák társaságában, banyatankkal rohangászva nosztalgiáznak a régi szép időkön a közértben a szafaládé fölött :DDD
Külön filmet kap a Jégvarázs hóembere: „A Jégvarázs folytatása csak 2019-ben jön, és addig is kell valami a rajongóknak. Olaf kisfimjét az új Pixar-mozi előtt fogják vetíteni.”OLAF!! METÁL!!!! LOL Na erre viszont kíváncsi leszek, de csak akkor ha ő is benne lesz:


VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés