2017. 10. 21.
Freight Chicken (okt. 21-22.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Freight Chicken (okt. 21-22.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, OKTÓBER 21.:
A BANLIEU-ULTIMÁTUM

0
Distriktizenhárom

Talán ajánlott:
Nyolckor Pedro Almodóvar 2016-os dobása az HBO-n a tőle elvárható női vonalakon, pontosabban az anya-lánya viszonyokon belül, merthogy az apa már nem él. Ez a feldolgozhatatlan hiány végül a család maradék két tagját is szétrobbantotta, Julieta mama pedig majd’ másfél évtized elteltével csak azt szeretné tudni, hol rontotta el, ott is hagyja új pasija biztonságát hogy soha el nem küldött levelekben írja meg visszaemlékezéseit, mindeme önvizsgálatra az készteti hogy egy közös ismerősük hírt ad rég nem látott gyermekéről. A néző „visszamenőleg” ismeri meg a történéseket de nem kell oda-vissza képben lennünk a spanyol zseni munkásságával hogy megtippeljük, itt is a párbeszéd elmaradására vezethető vissza minden. Aki az összes fontosabb Almodóvar-alkotást látta annak kicsit egykaptafának tűnhet, a veteránok azonban érdekes dologra figyelhetnek föl: a Julieta szerkesztettsége, kamerabeállításai, forgatókönyve egyaránt hitchcocki, a legjobb értelemben – talán ez a magyarázata annak is hogy a drámázást nem oldják humoros pillanatok.

Talán érdemes:
A Mozi+-on kilenctől
a nálunk is szerepelt B13 folytatása a sequel-ek összes hibájával, főleg a reciklálással, merthogy Az Ultimátum egy az egyben rehash: a törvényenkívüli negyedet újra veszély fenyegeti odafentről és a törvény két oldalán álló ellenségeskedő barátok újra kénytelenek összefogni, megint van bomba is csak most nem a negyedben eldugva, hanem ráirányítva és élesítve. Az ok ezúttal ingatlanspekuláció: a Gonosz Politikusok a meglehet ottsevolt helyiekre kennének pár rendőrgyilkosságot amit pedig az ő embereik követtek el, ezzel egyidőben ugyanilyen mondvacsinált okokkal állítják félre a B13 bennszülöttjeivel szimpatizáló rendőrt is, tervükbe ott csúszik hiba hogy egy kölyök videóra veszi a kivégzéseket. Ha lehántjuk a cyberpunk / krimi / sci-fi-mázat akkor egyértelmű hogy már az eredeti B13 is ugyanazzal operált amivel a Gyűlölet, vagyishogy vannak az önhibájukból szegények akik bűnözésre, drogozásra meg vandalizmusra kényszerülnek. Ehhez hozzácsapták a Taxi-szériával begyűrűző megértő rendőrt is aki otthonosan mozog a banlieu-k (erre utal a B betű a címben) nógózánáinak gyerekcsínyei között, és a maga idejében ez még működött is csak aztán jött a District 9 és az Elysium amik bár későbbiek, de jobban hozták ezt a máskultúrás erőltetett romantikát akár idegenekkel, akár nélkülük. Akció van, parkourkodás már sajnos kevésbé, a legfájóbb mégis Dany Verissimo hiánya aki ha jól dekódolom az infókat nem csak abbahagyta a pornót de meg is házasodott időközben. Az ő bugyizabáltatós jelenete anno akkorát szólt hogy majdnem mém is lett belőle, de végül „csak” gifként járta körbe az interneteket, de itt és most nincs senki aki akár csak megközelítően emlékezeteset produkálna (ezt mintha az új rendező és a producer Besson is éreznék mert különben minek idéznék meg Verrissimót bevágással-flashbackkel?). 21:20-től moziretró az M5-ön a kezdetektől indulva. A filmművészet története első része az 1895-1918 közötti időszakkal foglalkozik és ajánlott néznivaló mindenkinek akit kicsit is érdekel a téma. Végül éjfél előtt tíz perccel Russell Crowe villantja meg érzelmesebb arcát a Duna TV-n Gabriele Muccino ügyesen szerkesztett drámájában mely mintha a Julieta fordítottja volna. Az Apák és lányaiknak eddig csak az ígykészültje volt a blogban, de ma az egész kétórás művet megtekinthetjük és nem árt bekészíteni a zsebkendőket mivel mind a múltban, mind a jelenben játszódó része elég szomorkás lesz. Az egyikben egy megözvegyült és lelki gondokkal küzdő író (Crowe) szeretné megtartani lányát (Kylie Rogers) és elkerülni hogy felesége nővére nevelje fel, a másikban a már érett lány (Amanda Seyfried) próbálja egyensúlyba hozni magát és a rövid kapcsolatok helyett a megállapodást választani. A kettejük közti híd a könyv amit az apa a nyolcvanas években írt.

A seksz, a szipu rovat:
kívül tág – A vásárlás olyan, mint a szex: „Egy friss kutatás meglepő egyezéseket mutatott ki a vásárlás és a szexuális örömérzet között.” – Épp az a baj hogy NEM olyan, teherbe se lehet esni tőle!!!
Az éttermi sorban állás olyan, mint a drogfüggőség – Igen, nyilván, mert mindeki imád sorba állni.
A férfiak közti testvéri barátság veszélyt jelenthet a heteroszexuális kapcsolatokra: „Egy brit kutatás szerint a férfiak annyira jól elvannak már egymással, hogy lassan nem lesz szükség nőkre.” - De, szükség lenne rájuk ha nem volna a többség elszállva saját magától, tisztelet a kivételnek.
Lelőttek egy bandavezért Mexikóvárosban: „Hét fegyveresével is végeztek a katonák.”
Vérengzés volt egy mexikói drogelvonón: „A fegyveresek mindenre lőttek, ami mozgott.”
Folyami kalózok gyilkolhatták meg a brit túrakajakost az Amazonason: „A rablótámadás egyik gyanúsítottja szerint azóta egy rivális drogcsempész banda már Emma Kelty gyilkosát is kivégezte.”Jó ötlet volt a teljes legalizálás és a drogellenes háború leállítása. Ja, nem.
Londonban így kampányoltak a legális pöfizésért: „(...) Marihuánás cigarettát szív egy férfi a kannabisz gyógyászati célú használatának legalizálásáért kampányoló United Patients Alliance (UPA) szervezet rendezvényén a brit parlament épülete előtt Londonban 2017. október 10-én.” – Bár a kép alapján tényleg orvosi eset a tag, pont ezért nem kéne neki (sem) engedni a füvezést.
Gondolatok a spájzból – Homeopátiás pálinkát a népnek!: „Az egész emberiség alkoholizálást meg tudnánk oldani 100 évre 1-2 üvegnyi piával!” – Alkoholista vagyok, de még így sem támogatom, bőven elég baj van a nem homo-pátiás fogyasztásból is:
Megmagyarázta az ittas vezetést: 2048-ből küldték vissza az UFO-k, és ehhez fel kellett tölteniük a testét alkohollal: „Ő csak meg akarta menteni a világot.” – Én is, csak ha iszok, sose vezetek, inkább Béla bácsivá változok a világmentés kedvéért :DDD
d – Foucault LSD-élménye a Halálvölgyben: „1975-ben a Halálvölgyben egy olyan pszichedelikus élményt élt át, amelynek hatására megváltozott a gondolkodása. (...) a kísérlet egyik célja az volt, hogy Foucault tudatát felszabadítsák. (...) A kísérlet sikeres volt.” – Vagy nem is, mert két sorral lejjebb mit olvashatunk: „Hogy pontosan milyen és mekkora hatással járt ez az élmény a munkásságára, vitatható, bizonyíték nem maradt fent erről.”MUHAHA, még drogot propagálni se tudtok rendesen, egyik mondattal ütitek a másikat :DD Nem kéne annyit kábszizni!„Wade szerint a már halálos beteg Foucault 1984-ben levelet írt nekik, amelyben azt kérte tőlük, hogy hadd töltse élete utolsó napjait velük Kaliforniában. Wade szerint úgy akarta befejezni az életét, mint Huxley, aki megkérte a feleségét, hogy adjon neki egy LSD injekciót a halálos ágyán.” – Jaja, szóma ha mondom, segít a gondon:
Újrahúzhatja a depresszióval küzdők agyát a varázsgomba: „A begombázott agy előbb szétesik, majd újrakapcsolódik, egy friss kutatás szerint olyan ez, mint egy újraindítás.” ÉDES FASZOM, már megint ez a drogpropaganda?! Nap kommentje:

0

VASÁRNAP, OKTÓBER 22.:
COME AS YOUR CASE.

0
Beware of másodállás!44!

Nem érdemes:
HBO, 20:00
– A Hazafiak napja egyetlen mentsége hogy mindenki egyből le tudja vágni a műfaját anélkül hogy megnézné: tömény zászlólengetés, melynek apropóját itt a bostoni futóversenyen történt merénylet adja. A konteós oldalak annak idején többször is megpendítették hogy ez is csak egy FFO volt, ezt le lehet söpörni (bár a láb nélküli fickó és egyéb confirmed crisis actorok ismeretében nehéz lesz), ami érdekesebb hogy a terrorcselekmény ürügyül szolgált ahhoz hogy állami fegyveres erők különösebb indok és hivatalos engedély nélkül bárki lakásába beronthassanak, tankokkal grasszálhassanak az utcán, stb. Ezt, mármint alapvető jogok ideiglenes felfüggesztését itt úgy ábrázolják mint győzelmet, melynek végén a lakosság megtapsolja a rendőrséget-katonaságot-stb. Ahogy a 9/11-es cselekményről szóló műveket, ezt sem lehet objektíven értékelni, pláne nem úgy hogy előtte nem sokkal kvázi törvénybe iktatták a hírhamisítást, vagyis hogy az ország védelme érdekében át lehet írni és ki lehet találni eseményeket (ebből következik a másik duplapluszjó érvelés amit a filmben is elsütnek: ha valaki kételkedik a média igazságában az automatikusan az agresszorok oldalára áll). Fentiek után egyértelmű hogy az elkövetők indítékait nem ismerjük meg, de hát az efféle agymosásoknál nem is ez a cél. Komolyan, még Trent Reznor és Atticus Ross zenéjéért se nézzétek.

Talán érdemes:
A 21:10-kor adott Vigyázz, mit kívánsz! akár a Test melege nemhivatalos remake-je is lehetne az M2 / Petőfi TV-n, az originál jó megoldásai nélkül (ahogy az az ilyeneknél megszokott), ezeket inkább meztelenkedéssel pótolják (ahogy az az ilyeneknél megszokott). Egy naiv srác (Nick Jonas) a frissen melléjük költözött MILF (Isabel Lucas) bűvkörébe kerül aki segítségét kéri amikor véletlenül megönvédelmi a férjét és ugye ki másra számíthat mint akit épp megajándékozott Igaz Szerelmével. Más. Újfent igazolódni látszik hogy minél jobb valami, annál lehetetlenebb időre teszik: az HBO például éjjel negyed kettőkor kezdi csak adni Pascal Chaumeil vígjátékát. A Másodállás akár az Alul semmi morbidabb francia testvére is lehetne mely annyival sötétebb amennyivel komolyabb válság sújtja a gazdaságot abban a korban amiben játszódik, azaz a kétezertizes években. Jacques-t az ág is húzza: munka híján eladja amijét csak tudja, mikor pedig barátnője is otthagyja, egészen józsefattilás döntést hoz („miért legyek én tisztességes?”): elvállalja egy hozzá képest jobb módú helyi csalfa feleségének kinyírását. Azonban alighogy igent mond a megbízásra, beindul a zöldhullám, elsőként egy jó állással, ő azonban amilyen becsületes bolond, ennek ellenére végrehajtja a bérgyilkosságot, persze olyan hibákkal amiket egy profi sosem vétene. Bár a második felére kicsit kifogy belőle a szusz, ezzel együtt is jobb mint a mai amcsi komédiákat majmoló európai társai (hogy az azoknak mintát adókról ne is beszéljek), a kései időpont meg különösen fájó annak ismeretében hogy Chaumeil tavaly elhunyt.

Ismétlés, de ajánlott:
…főleg a közelgő Mindenszentek miatt, meg mert Tony Todd bármikor, bármilyen formában jöhet és mert tudtommal a Kampókéz utoljára a Cabrini-Green kapcsán került elő nálunk. Akkor azt mondtam hogy a Candyman ezerszer reálisabb képet festett róla mint bármilyen utólagos megszépítő visszaemlékezés. A lakótelep (hasonlóan a Pruitt-Igoe-hez vagy nálunk az Illatos úthoz) jóindulatú emberkísérletnek indult ahol megfizethető lakásokban élhettek együtt a különböző származású szegényebb melósok, és mint annyi más jóindulattal kikövezett szándék, ez is kifordult magából: aki tényleg munkából élt az egy idő után amint tehette, menekült, a helyükre pedig egyre csóróbbak jöttek míg az nem lett belőle amit itt is láthatunk, vagyis egy városi legendáknak kedvező, normális dolgozóknak élhetetlen környék. Itt kísért a régi bűnéért brutálisan kivégzett felszabadított néger szelleme aki megjelenik ha ötször kimondják a nevét, hogy aztán a címbeli eszközzel végezzen az őt megidézővel. Őutána nyomoz egy, a város jobbik feléből érkező felvilágosult, fehér tanárnő, hogy kételkedésével új erőt és okot adjon a rémnek hogy megmutassa magát. Nem lehet eléggé dicsérni: Clive Barker sztorija, Bernard Rose rendezése egyformán jó, Todd (és magyar hangja, Koncz Gábor) csúcsformában, Philip Glass atmoszférateremtő zenéje tökéletes, az igaz „STÁR” azonban Todd mellett maga az épületegyüttes: szinte érezzük a szemét bűzét, a lakók bezárkózását (a hitelességet növeli hogy a stábtagok maguk is számtalan életveszélyes helyzetet voltak kénytelenek megúszni a forgatás során). Horrorhoz illően éjfélkor kezdi a TV2 és gondolom jól szétszabdalják ezt is reklámokkal.

„Zene” és „film” rovat:
Rendező nélkül maradt a Star Wars 9:
„A Lucasfilm és a Disney egyelőre nem jelölte ki Colin Trevorrow utódját.”...and nothing of value was lost that day.
c:c – Ijesztő lett a Stranger Things új előzetese: „Gyerekek a főszereplők, de a második évad még kevésbé nekik szól mint az első.” – ...és gondolom egyszercsak itt is feltűnik Negan és péppé veri a gyerekek agyát ha ez kell a nézettséghez ^^
Rec 18+ Majka hármas szexszel ismételné a Belehalok sikerét – Mindig sejtettem hogy nem 100% heteró, de hogy ehhez még az NKA támogatását is megkapta :SSS Wait, a challenger appears:
Magyar siker – Atyaég, most látjuk csak Kállay-Saunders András új klipjét!: „A Nachos gyakorlatilag egy pucérnős, orális szexet emlegető reklám, de az énekest két Los Angeles-i kiadó is megkereste.” – ...és múltja miatt lehet hogy dobni is fogják hamarosan, amint oda is begyűrűzik a hervivájnsztájn-botrány. Ha már szóba került, tök vicces ahogy az összes, a nők tárgyiasításával nyomuló blog irányt vált, ezek például még a kirobbanás előtt kerültek ki:
Rec 18+ Spriccelés a szereposztó díványon: „Nehezen, de összejön. Egy meglepő klipp.”HA HA VERY FUNNY!
recorder 18+ Nemrég még műpéniszt reklámozott, most sztár: „Út a sztriptíztől a slágerlista éléig. Cardi B-nek sikerült, ami eddig egyedül Lauryn Hillnek: női rapperként egyedül jutott a slágerlista csúcsára. Pedig nemrég még sztriptíztáncos volt, és "New York történelmének legnagyobb szexboltját" reklámozta.” – Ja, csak Lauryn Hill nem vetkőzőtt a sikerért, ti viszont pozitívumként állítjátok be ha valaki ezt teszi... :((( Amúgy egyértelmű hogyan sikerült neki az áttörés: a teste után eladta a lelkét ő is, de hiába tette mert máris itt a következő még gátlástalanabb STÁR:
recorder 18+ Ezekért a mellekért érdemes mindent feladni: „Mutogatja is rendesen az énekesnő. Tove Lo új klipjében szexszel és drogozással teli utazásra indul egy Muppet Show-szereplőre hasonlító bábuval. A svéd énekesnőtől nem idegen a szexualitás, koncerteken például rendszeresen megmutatja a mellét.” – A legszebb hogy itt még magyarázzák hogy ez nem prostituálódás hanem pont annak ellenkezője, female empowerment: „Többről van itt szó, mint hogy "szexszel mindent el lehet adni". (...) Tove Lo különbözik a magamutogató énekesnők többségétől, ugyanis nála a szexualitás vállalása személyiségének lényegi része. (...) Az is lehet, hogy azt szeretné elérni, hogy ne legyünk olyan túlérzékenyek a testiség képeire" (...). ”SEEMS LEGIT!

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés