2017. 11. 04.
Tahókról tabuk nélkül (nov. 4-5.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tahókról tabuk nélkül (nov. 4-5.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, NOVEMBER 4.:
MICSODA NÉGY NAP!

0
Ha nem lehetsz híres, maradj a póznán.

Talán érdemes:
Story5, 21:00
– A múltkori Tapló Télapó 2-vel szemben az Enyveskezű Mikulás már családbarátabb, bár a története ennek is nagyjából ugyanaz (érthető, gyakran előfordul hogy rivális stúdiók megcsinálják egyazon sémát a saját szájuk íze szerint): rovott múltú Télapó egy szerény kisvárosban, csavar csak annyi hogy neki ez nem a munkája, inkább álruhája amire apócánk némi pácbakerülés miatt kényszerül amikor első rablási kísérlete a közelben elterülő bevásárlóközpontban befuccsol. Eredeti szándékától az sem téríti el hogy közben beilleszkedik és még barátnőre is kilátása van, sőt: éppenhogy a befolyásolhatóbb helyiek naivitását kihasználva szeretné ellopni a tulajdon pénzüket... Nagytestvérével ellentétben ezt tényleg megnézhetjük gyerekkel (barátnővel, feleséggel, stb.) is. Ha már azonos témák és vetélkedő stúdiók, 2006-ban két változat is készült a Hidegvérrel születéséről, és a Capote kapott közülük Oscart, jogosan mert Philip Seymour Hoffman jobban nyomja Truman show-ját amabban mint Toby Jones itt a Hírhedtben. A maguk módján mindketten jók (utóbbit amúgy olyanok kísérik az Infamous-ban mint Sandra Bullock, Sigourney Weaver vagy Gwyneth Paltrow) és mindkét mű más-más életrajz alapján készült, de a lényeg még mindig az hogy egy kegyetlen családirtás arra készteti az addig bulizásnak élő írót hogy interjút készítsen a halál-sorára váró tettesekkel. Az ezzel töltött öt évben kideríti amit lehet (amit nem azt pótolja a képzeletével), felfrissíti a riportot mint műfajt és persze akkora STÁRt csinál magából amekkora mindig is szeretett volna lenni – de az igazi főhajtás a már itt is baltaarcú Daniel Craig-et illeti aki hátborzongatóan hozza az egyik hidegvérű gyilkost. 02:05-kor kezdi a Prime, már csak viszonyítási alapnak sem árt felvenni. Mindeközben kilenckor lesz még egy ausztrál háborús dráma is a Film Mánián a második világháború utáni nyomozások egyikéről amiben a foglyul esett szövetségesek rovására a japánok által elkövetett atrocitásokat vesézik ki – azaz csak szeretnék mert a bizonyítékot eltüntették és a szenvedő alanyok legtöbbje meghalt. A Véreskü leginkább Jason Donovan miatt emlékezetes (bár tudom neki mindig is volt mozgóképes karrierje a zenei mellett). Háromnegyed tízkor idei történelmi doksi az ’56-os forradalom egyik pillanatáról, Kádár János rádiós beszédekben nyomon követhető pálfordulásáról merthogy november első napján még a felkelők pártját fogta hogy kicsivel később már az országot újra „felszabadító” tavarisok oldalán álljon. Mivel a befejezést mind tudjuk, felmerül a kérdés: mi történt pontosan a november elseje és ötödike között eltelt Négy napban? Remélhetőleg elfogulatlan választ kapunk rá a Dunán. Zsánerben maradva 23:25-kor az M5-ön újabb fejezet a Filmművészet történetéből, azon belül is az 1918-1932 közötti időszakból.

A seksz, a szipu rovat:
Orgazmus Különkiadás:
#életem – A orgazmus gyógyít. De hogyan?: „Társaink közelsége a testi és lelki egészségünknek is jó. Így hat az oxytocin az egészségre.” – ...de csak a férfiakéra:
life – Ettől lesz többszörös orgazmusuk a pasiknak (18+): „Egyetlen dolgot kell megtanulni hozzá.” – Nem, nekünk nem kell semmit megtanulnunk mert minden Férfi tökéletesen születik a Földre, akárhogy is szajkózzák az ellenkezőjét:
Tanulható – Ez a pár állítja: 18 órán keresztül képesek folyamatosan élvezni: „Sőt, azt mondják ez nem az ő kiváltságuk, bárki meg tudja csinálni, aki hajlandó gyakorolni.”DE CSAK HA FÉRFIAK Ez semmi, van aki három napig is képes lett volna rá:
Egy oklahomai rab beperelte a börtönt, mert nem foglalkoztak azzal, hogy négy napon keresztül merevedése volt: „A 32 éves Dustin Lance azt állítja, hogy egy másik rabtól kapott egy tablettát, aminek a megevése után masszív merevedése lett, és nem akart elmúlni. (...) A rablásért és kábítószer birtoklásért lecsukott férfi 5 millió dolláros kártérítést követel Pittsburgh megyétől, arra hivatkozva, hogy alapvető jogait tagadták meg, és a majdnem 4 teljes napig tartó merevedés maradandó sérüléseket okozott neki.”„Alapvető jogok”?! Mégis mit akart, hogy az őrök verjék ki neki?! Tudom hogy Breivik videojátékért pereli az államot de azért mindennek legyen már egy határa!!4!
#életem – Neked minden orgazmusod ugyanolyan?: „A nők nagy részének egyáltalán nem. De mitől lehet egy nőnek jobb elélvezni? A szexuálpszichológus válaszol, te pedig szavazz!” – Drágáim! Szavazás csak jövőre lesz, női orgazmus meg még akkor sem, a Zorigó is megírta!!
18+ élet – Ilyen a nők arca orgazmus előtt, közben és után: „Egy brazil fotós 22 nőt kért meg arra, hogy mutassa meg magát a gyönyör pillanataiban. Különleges fotósorozat lett a végeredménye”MAJD ŐT IS BEPERLIK MINT VÚDI WEJNSTEJN-RICSÁRDZONT, LOL ...mely sorozat minden egyes részlete fotosopp.
18+ #életem – Rossz helyen keressük a nők kielégülését: „Dr. Hevesi Krisztina szexuálpszichológust kérdeztük a női szexualitásról, a spriccelős orgazmusról és a partner szerepéről. Interjú.” – ...melynek minden egyes szava merő kitaláció ^^
kerek kriszta 18+ 4 leggyakoribb mí­tosz a női orgazmussal kapcsolatban: „Te is elhiszed azokat a mítoszokat, amik a női orgazmust lengik körül?” – Nem, én a női orgazmus mítoszában nem hiszek, még akkor se ha hangfelvétel van róla:

murray 2017.09.21. 21:22:29
bárcsak a szomszéd lánynak lennének ilyen problémái. mikor dugják üvölt mint pengős malac


VASÁRNAP, NOVEMBER 5.:
VÁLASZD A FOLYTATÁST.
0
Nem csak ágysejtűeknek.

Kiemelten nem ajánlott:
Cinemax, 20:00
– Vajon mit csinálhat a kilencvenes évek botránydirektora? Mi mást mint amihez a legjobban ért: nőgyűlölő szart, most épp az ugyancsak magasról nagyot zuhant Isabelle Huppert-tel aki itt egy beteges PC-játékokat gyártó Erős Asszonyt alakít akire egy nap lesújt az amit szórakozásként ad el, azaz tulajdon lakásában erőszakolja meg egy ismeretlen. Ez őt nemhogy nem viseli meg hanem rögtön kaját is rendel magának, vesz egy forró fürdőt, és mivel ezután sem bírja kiverni a fejéből az élményt, nem csak hogy nem tesz feljelentést de még a saját szakállára nyomozni is kezd a benne mély SEBEKET nyomokat hagyó „partnere” után. Nem, nem azért hogy levágja a tökeit, hanem mint a viccben: „tegnap megerőszakoltak az erdőben, ezért ma és holnap is házhoz megyek ugyanezért”. Közben megtudjuk hogy apja (sorozat)gyilkosságokkal dobta fel unalmas napjait, megismerjük munkatársait és a fiát is akit a fentiek fényében végül egy mindenképp különös feladattal bíz meg. Spoiler nélkül is elárulhatom hogy Verhoeven legnagyobb húzása még mindig az hogy female empowerment-nek adja el a legdurvább tárgyiasítást, de az Elle-lel sikerült még lejjebb süllyednie amikor azt sugallja hogy a nőket valójában felizgatja (!!!) ha megerőszakolják őket, és onnantól hogy ez a vonal megjelenik már az SJW-k is rühelleni fogják, hiába rak bele kötelező vallásgyalázást meg ugyanilyen másságot. Nevetséges az az igyekezet is amivel Verhoeven igyekszik mélységet adni a sztorinak, vagyis hogy a brutális videojátékat forgalmazónak így fizet meg a karma („a DROG számítógép rossz, értem?”), ha eddig azt hittük hogy a Showgirls vagy a Basic Instinct karaktereit véletlenül ruházták fel irreális tulajdonságokkal (sok nimfománival, kevés ruhával és még annál is kevesebb agysejttel) akkor mostantól nem lehet kétség: igen, a holland csoda ennyit tud, igazából ő az aki pont olyan mint Huppert figurája. Majdnem annyira szar mint a színésznőt ugyanilyen mélységekbe lökő Haneke „művei”, kár hogy a Rendező Úr nem akkor készítette amikor a legjobban ment neki a szekér (már nálunk is a második címét fogyasztja, az első a kérdőjelével még ráutalóbb Áldozat? volt) mert így csak egy kis közönségnek esik le mekkora szemétláda valójában, de ez mindegy is, remélhetőleg előbb-utóbb róla is kiderül hogy zaklatott vagy megerőszakolt valakit.

Talán érdemes:
Egy órával később (kilenckor) egyszernézős kémkedős vígjáték a Film Mánián: egy titkosszolga (Kim Cattrall) felcserélné állását a férjhezmenetelre de minden összejátszik azért hogy ez ne jöjjön össze neki, főleg régi munkaadói akik rábeszélik: a kellemes nászutat kösse össze a közhasznossággal, azaz még egy utolsó bevetéssel, hisz’ ugyan ki gyanakodna egy frissházas párra, az „álca” olyan jól sül el hogy a helyi bűnözők is beveszik. Bár Ásó, kapa, nagykalandnál jobban is elkeresztelhették volna, én azért Christopher Lee kedvéért asszem bele fogok nézni. Ugyancsak érdemes lehet, de csak hardcore Trainspotting-rajongóknak, vagy talán épp nekik nem ajánlható a 2. rész melynek angol címével (T2) ráadásul a terminátorkedvelőket is bepalizta az HBO VISZONT LEGALÁBB MEGTUDJUK HOGY GREEDO LŐTT-E ELŐSZÖR. A Trainspotting jelentősége a másik heroinközeli alkotáséhoz, a Pulp Fiction-höz mérhető, még jó hogy Tarantinónak (eddig!) több esze volt minthogy másodszorra is ugyanabba a folyóba akarjon lépni. Mindkettő új hangot hozott mely egyszerre mutatkozott meg a zenékben és a poszterekben is. Mondom, ikonikus darabok amiket bármilyen kicsit is nyitott arc tudott élvezni (közülük remélhetőleg csak kevesen szűrték le azt ezekből hogy a hernyózás menő). Mint köztudott, Welsh írott formában a Pornóval kilenc évvel később folytatta a négy jó(?)barát meséjét, UWE Danny Boyle azonban nem is leplezi hogy két évtized múltán vette fel a fonalat, elsősorban a fanatikusok kedvéért. Nehezen hihető hogy egy ennyire (az összes humoros jelenettel együtt is) nyomasztó mozinál is működhet a nosztalgia pedig de, olyannyira hogy forgatókönyvet nem is nagyon írtak hozzá, inkább elővették a húsz éve beváltat. A legordítóbb jel természetesen a „válaszd az életet”-monológ update-elése és ha már itt vagyunk, nem csak a szkript remix hanem sajnos a régi kultikus háttérzenék sem kerülhették el ugyanezt a sorsot (belegondolni is félelmetes: anno akkora kaszálás volt hogy két soundtrack-albumot is el lehetett vele adni). Egyébként a problémák és a helyszínek tisztán és belőve is maradtak a régiek, Renton meg újra kénytelen szembenézni velük mikor haza kell térnie Hollandiából. Beteg Srácnak bolgár csaja van és vele egyben tettestársa is a piti bűnökhöz, Begbie rács mögött dekkol de boszút forral, Spud az apaságból merítene erőt a drogmentességhez... Nyolckor kezdik és nem rossz csak ne várd az első erejét, ahogy erre az a jelenet is utal amikor Renton az első taktusok után leveszi a lemezjátszóról Iggy Pop ama számát ami anno az újrakezdést jelképezte. A kommentelők és a rosszindulatú kritikusok egy osztálytalálkozóhoz hasonlították és nem jártak messze az igazságtól mert a züllött hősök megöregedtek (már aki volt olyan szerencsés hogy megérje), és Boyle sem az a lángelme aki a Sekély sírhant ígéretes kezdésével berobbant de értékelendő hogy a nehezebb utat választotta: csak részletekben veszi át Welsh-et, a maradékot az originálban fel nem használt ötletekkel tölti ki.

Remake rovat:
Készül a Vad Magyarország 2: „A vizek birodalma után most a Hortobágyon élő vadlovakról forgatnak természetfilmet.” – Az egyetlen remake aminek örülni tudok, a többi mind szar és még szarabb:
A nap jó híre: lesz Top Gun 2!Évezred filmje.
Csak elkészül végre az Űrgolyhók 2? – Lásd fentebb, és még nincs vége a klasszikusok meggyalázásának:
Igazi folytatást kap a Terminator 2: „Visszatér James Cameron, Linda Hamilton és Arnold Schwarzenegger is, az új filmek pedig mintha meg sem történtek volna.” – Jó-jó visszatérnek, de ki fogja őket eljátszani?!
Látványos limonádénak tűnik a Jumanji 2: „Megérkezett az első előzetes a Robin Williams-film folytatásához.” – Miért, a Jumanji nem limonádé volt? Ugyanez a 444-en:
Itt az új Jumanji előzetese: „A Jumanji: Welcome to the Jungle az 1995-ös Robin Williams-filmhez képest egész más lesz, itt például nem társasjáték, hanem videojáték ejti rabul a fiatalokat, akik így a játékban felnőtt karakterekké válnak. Az egyik lány például Jack Blackké.” – ...aki gondolom „nőként” is ugyanazt fogja hozni mint eddig. A legjobb szerepe akkor is a Még mindig tudom, mit tettél tavaly nyáronban volt, abban is egy kis füves fütyit játszik de ott legalább dulván ledobták a padlóla.
Újraforgatták Julia Roberts nagy sikerét: „Az Egyenesen át a kilencvenes évek egyik legizgalmasabb thrillere volt, most Ellen Page játssza a főszerepet. Itt az új előzetes.” – ...és amit kicsivel korábban Év filmjének harangoztak be arról megintcsak kiderült az, ami:
A halálba bele is lehet dögleni: „Semmi sem indokolta, hogy remake készüljön az Egyenesen átból, amit változtattak a történeten, az mind rosszul sült el.” – Úgy meglepődtem hogy rögtön innom is kellett rá egy deci töményet. Ja nem, de a töményet azért csak megittam :DD
Angelina Jolie nagyon szeretné, ha elkészülne a Demóna 2.: „A színésznőnek ez a film hozta a legnagyobb gázsit az elmúlt években, szívesen folytatná.” – Érthető hiszen ő maga is eléggé démonikus.
Beyonce lesz Nala hangja az Oroszlánkirály remake-jében: „Simbát pedig Donald Glover szólaltatja meg.”ÉDES FASZOM, a másik kikerülhetetlen illuminati-boszorkány, asszem ideje előszednem a Grabovoj-számokkal felturbózott alumínium rózsafüzéremet.
Két év múlva kerül mozikba a bohócos horror folytatása: „Stephen King bohóca már készül a folytatásra, 2019 őszén lesz a bemutató.” – ...gondolom addigra a könyv-folytatás is megjelenik, a casting is lezajlik és minden adott egy újabb Év filmjéhez. Egy remake sequel-je, basszus ez már majdnem olyan mint a nullával való osztás.
kult – Újra retteghetünk a démonoktól, ha tudunk: „Jön a Démonok között 3., de nem a sablonos horrorfilmek pápája, James Wan lesz a rendező.”...fearuting Paul Walker via CGI, szólóénekelni meg Angelina Jolie fog.
c:c – Két részletben kapjuk az új Star Treket: „Szeptemberben jön az első két rész, de lesz majd egy majdnem két hónapos szünet.” – Tartalom alapján akár százéves szüneteket is tarthatnának hogy ki tudjuk heverni:
c:c – A Discovery lesz az eddigi legsötétebb Star Trek-sorozat: „Humornak nyoma sincs, van helyette vér, veríték, kínlódás és keményen nézés. Premier ősszel.”Év sorozata, Nap kommentje:

Hrobert • http://androlib.blog.hu 2017.07.25. 15:57:31
mert mi masra van szüksége jelenleg a vilagnak, mint a legdarkosabb ST-sorozatra....

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés