2017. 11. 06.
Frigidzsónszok arca (nov. 6-7-8-9.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Frigidzsónszok arca (nov. 6-7-8-9.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, NOVEMBER 6.:
IM DER
BABYLON BERLIN ZOO
0

Egy ügynök, egy haláleset.

Talán érdemes:
Nyolckor
vadiúj (idei) széria az HBO-n a két világégés közötti Németországból, pontosabban a fővárosból melyre akkoriban tökéletesen illett a Babilon Berlin megnevezés: minden és mindenki mindenre kapható volt pénzért (nem nehéz felismerni a párhuzamokat a mai Budapesttel). Ez a miliő adja a hátteret egy bűnügy felderítéséhez melynek során hamar kiderül, a berlini aranykor nem volt mindenki számára az: a „csak” élni-boldogulni akaró, elszegényedő köznép – akit itt a gépíróként küszködő Charlotte Ritter (Liv Lisa Fries) képvisel – hűvösen próbált talpon maradni és hinni hogy nem minden eladó, hogy aztán nem sokkal később egyértelműbben jutassa kifejezésre, mennyire nem tetszik neki hogy jóformán idegenként él saját hazájában. Az egy esetből hamar kettő lesz (egy korabeli seksz-videó amivel valakit zsarolhatnak illetve egy vasúti szállítmány), s mivel egyértelműen szélesebb piacra szánták, megvalósításban is igyekszik felvenni a versenyt a külföldi hasonszőrűségekkel (mondjuk ezt a korszakot nem lehet seksz és erőszak nélkül ábrázolni). Akinek megtetszik az fel se álljon a székből, rögtön utána jön a második epizód.

Talán érdemes:
Fél kilenckor
Arthur Miller örökérvényűsége a Cinemax 2 műsorán. Az Ügynök halála valamilyen formában tutibiztosan voltmár a blogban, de mintha ez a harmincéves NSZK koprodukció kimaradt volna de ha nem, akkor sem baj mert Volker Schlöndorff, Dustin Hoffmann és John Malkovich jöhet bármikor, külön-külön is, nemhogy együtt. Előbbi a címszereplő Willy Loman, utóbbi pedig két gyereke közül a csibészebbik (kleptomániás), de az amerikai álom nem csak nekik, hanem a család összes tagjának kimaradt vagy inkább félrecsúszott. A legidősebb Loman nem bírja megemészteni hogy se munkahelyén, se otthon nincs már nyeregben… Nem tudom van-e ennél spoileresebb című darab, de ez is csak rámutat hogy nem a végkifejlet az érdekes hanem az odáig vezető út, ami a megírás óta eltelt időben változott az az hogy most már nem hatvan hanem akár negyven fölött is ajtót mutathatnak bárkinek. Aki most lemarad róla az holnap 11:10-kor repetázhat ugyanitt. Másodcsatornáknál maradva éjjel egy előtt tíz perccel újabb tanmese az HBO 2-őn arról hogy nem csak a húszéveseké a világ és öreg mackós nem vén mackós: négy levitézlett kasszafúró áll össze Hatton Garden páncélszekrényei ellen egy Utolsó meló időtartamára. Ha nem lenne elég hogy valós eseményből készült ott van a fun fact: magyar karakter is van benne egy bizonyos Zsoldos Erzsébettel (őt amúgy utólag írták a sztoriba hogy legyen egy háttérben irányító lángelme és Joely Richardson játssza).

Emily Ratajkowski? LESZAROM.
A láb és a fenék az új mell, egy kivétellel:
„Egy párizsi parti híresnőit nézegetve jutottunk erre, de persze van kivétel, akinél a minden az új minden. Tippeljenek, ki az!” – Emily Ratajkowski, úgyhogy ideje megint a vécé felé vennem az irány, éssss:
life – Emily Ratajkowski hatalmas melleit csak egy háló takarja: fotóLESZARO Még szerencse hogy a háló egyetlen szeme alatt elférnek azok a „hatalmas” mellek:
Gumicukor – Emily Ratajkowski nagyon kiakadt, hogy a melleit kisebbre photoshoppoltákLESZAR Valaki ébressze már rá hogy a mellei nem a fotosopptól kicsik! A nagy mellek Giannával kezdődnek és végződnek!!!4!
Ilyen se volt még – B.Sz. P.B.! – Emily Ratajkowski Palvin Barbarával szelfizett: „Igazi modelltörténelmi pillanat lett megörökítve.” – Csakazértse rakom a palvinenikősbe, viszont LESZAROM.
mi más lenne? – Gumicukor – Emily Ratajkowski megint félmeztelen
– Remek, akkor megint LESZARhatOM.
teljesen 18+ Gumicukor – Emily Ratajkowskit most teljesen meztelenül láthatjukFIATAL ÉS KELL NEKI IS A PÉNZ LESZAROM.
Emily Ratajkowski kifejtette véleményét a női mellekről: „Szerinte egy elcseszett világban élünk, hogy szexuálisan túlfőtött képeket vízionálunk magunk elé, ha mellekről van szó.”TEHET RÓLA, TEHETNE ELLENE akarom mondani SZAÚD-ARÁBIAN OSSZA AZ ÉSZT na, mi is a szó amit keresek? Hopp, megvan: LESZAROM.


KEDD, NOVEMBER 7.:
MOVE OVER, MAN!

0
Egyenesen a konyhaasztaltól.

Nem érdemes:
DIGI Film, 23:55 – Lehet vitázni arról mivel is gazdagított minket a gangsta rap, de mivel mindent megtesznek hogy idealizálják, ezért jöjjön egy kis törióra arról, miért is tök felesleges a Straight Outta Compton. Az NWA a rap/hiphop (vissza)fejlődésének egyik tünetegyüttese volt: a hetvenes évek bulirapját felváltotta a szociálisan érzékeny, politizálós vonal és a szürrealista szóvirággyárosok, na ezt az evolúciót vetették vissza évekkel Eazy E és társai ’87-ben, megágyazva a kilencvenes évekbeli fegyveres leszámolásoknak (és számtalan wiggernek, azaz gangstamajmoló fehér MC-nek). Ha elvonatkoztatunk a „zenei” értékeiktől (melyek zömét másoktól vették) akkor maradnak a trágár, erőszakos szövegek ahol minden nő f*ó k*a, minden rendőr gonosz pedig mi csak dindunuffin’. Egy ideig még ezt a primitív szintet is el lehet adni mint társadalomkritikát amennyiben meg tudják haladni, nem véletlen hogy Dr. Dre és Ice Cube voltak a legokosabbak: az egyik szólóalbumokkal és produceri munkájával, a másik a zene melletti színészkedéssel és forgatókönyvírással tette ugyanezt. A többiek (DJ Yella, MC Ren) nem voltak ennyira rafkósak: még akkor is játszották a keménylegényt amikor már a közönségük is tudta hogy lejárt a tizenöt percnyi szavatosságuk és ezt csak kihangsúlyozza ez a biográfia amit továbbra is ezzel az imázzsal akarnak eladni azaz hogy egyszervolt, hol nem volt öt tökös gyerek akiktől még ma is retteg mindenki. Nos nem, pont fordítva: egy dolog hogy tárgyként kezelik benne a nőket, hogy „hősei” erőszakos bandatagok, de a végén minden önmegerősítés visszájára fordul mert azzal hogy kendőzetlenül mutatják be a csapatot csak ráerősítenek minden sztereotípiára ami anno hozzájuk (és általában a feketékhez) ragadt.

Talán érdemes:
Ugyanitt maradva nyolckor újabb lómanság Richard Gere-rel aki nem utazó ügynök hanem Stan Lohman kongresszusi képviselő és tanárként dolgozó testvérével, Paullal (Steve Coogan) vitázik egy menő étteremben a gettysburgi csata jelentőségéről. Paul a régi értékek embere és a déliekkel szimpatizál, Stan természetesen a másik oldal pozitívumait igyekszik hangsúlyozni… A The Dinner párbeszédes művészkedés annak minden hátulütőjével, így például Chloë Sevigny-vel és egy meglepetésszerű befejezéssel (egyszercsak vége van mint a botnak). A legrosszabb mégsem ez benne hanem az átlátszó (#BLM) aktuálpolitizálás: a két testvér gyerekei kegyetlenül megöltek egy hajléktalan fekete nőt és apáik másként zárnák le az ügyet, a töritanár eltetetné láb alól a gyerekeiket feladó fekete srácot akit Stan fogadott örökbe (tök hihető és logikus reakció), a befolyásos politikus azonban azt szeretné ha úgy bűnhődnének mint bárki más (SEEMS LEGIT, a szenátorok Amerikában sem élnek vissza a hatalmukkal, bezzeg a pedagógusok!!4). Oren Moverman nagyot akart prédikálni de ha maradt volna a régi csata kielemzésénél, mind jobban jártunk volna.

Kis hírek a nagyvilágból:
Tavaly lejárt húsokat talált a Nébih egy 4 csillagos szállodában: „A szálloda éttermében 150 kiló élelmiszert találtak, ami lejárt, vagy nem tudni, honnan van.” – Milyen jó hogy csak negatív csillagozású helyekre járok :))
Verebes István szerint Marton László vagy öngyilkos lesz, vagy belehal az ellene felhozott vádakbaÉDES FASZOM! Azt hittem roman pedolanski fog valami okosat mondani de idáig az övé az első hely: „Akkor is együttérez a rendezővel, ha igazak a zaklatásokról szóló történetek.” – Szegénynek nem szólt senki hogy a hetihetesnek vége van és ez most nem a viccesen kommentálható hírek rovata?
Stohl András: Marton úriember, nem történt erőszak, a főnökök mindenhol halálra dugják a beosztottakat: „Nem kellett volna beülni az autóba.” – Bucikám! Neked meg kábszizni nem kellett volna...
Sosem ismertük volna meg így a Stranger Things kislányát: „Millie Bobby Brown egyáltalán nem tizenhárom évesnek néz ki. És pláne nem korábbi önmagának.” – Nem csodálom mert mit is olvashatunk felette:
Kokainnal kaptak el egy Stranger Things-szereplőt – Majd ott is kiderülnek dolgok mint most vejnstejnnél, csak figyeljetek :SSS
Weskó – 10 hihetetlen tény Sztálinról: „Tudtad, hogy bár 40.000 embert küldött halálba, kétszer is jelölték a Nobel-békedíjra?” – Ezzel majdnem megdöntötte Obama rekordját, amúgy meg nem negyvenezer, hanem egy-kétmillió élet szárad a lelkén, de hát így jársz ha utánanézés nélkül ellopsz egy összecsapott cikket.
Még van Magyarországon egy volt guantánamói rab – Tudom, az lesz a baj ha ő is továbbmegy...
Két matematikus kiszámolta, hogy a halál nem győzhető le – Rákérdezek: ugye brit tudósok voltak?
zsomborutazik - nagyvilág - Egyszeri turista a mesebeli Indiában: „Az első éjszaka, az első tuk-tuk és az első sorbanállás.” – Jajaja, a mesebeli India:
Az utcán szülte meg gyermekét egy 17 éves indiai: „Brutális képsorok a fiatal kétségbeesett és elhagyott lányról és az újszülöttről.” – De legalább nem kövezték meg, ez is valami.
lány bőrönddel – Őrült utazó – Venni egy nagy levegőt, és elindulni Észak-Koreába: „Mi is kell ahhoz, hogy valaki a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságba utazzon?” – Idiotizmus kell hozzá, nem is kevés. Nem baj, gondolom majd te is írsz egy könyvet az utazásaidról amiket a papa-mama fedezett anyagilag... Nap kommentje:

szellemkor 2017.10.31. 10:30:52
Biztos nagyon érdekes, meg minden, de mint minden ilyen útibeszámoló szerzőjének, neked is elmondom a véleményem, hogy aki oda látogat, az rosszabb a szimpla katasztrófaturistánál is, mert látogatásoddal, (pontosabban a rezsim által számodra látogathatóként engedélyezett és lehetővé tett Patyomkin-falvak és városok bemutatásával), valamint az ott elköltött valutáddal közvetve és közvetlenül a világ legantidemokratikusabb elnyomó kommunista diktatúráját legitimálod, és ezt a felelősséget egyéni szinten mindenkinek meg kell tudni fogalmaznia saját maga számára mielőtt puszta kalandvágyból vagy hasonló célból odautazik.


SZERDA, NOVEMBER 8.:
ORSZÁGOMAT EGY OSZTRÁKÉRT

0
Bűn-báró Madonna Magdaléna.

Talán érdemes:
Nyolckor ritkán adott poliziotteschi a Cinemaxon Franco Neróval, Max von Sydow-val (na meg Ennio Morricone zenéjével) ami már közelebb áll a sima maffiafilmekhez, mégpedig okkal, merthogy a Bűnbánó annyira valóságalapú hogy csak kicsit variáltak a neveken (Falco bíró például Falcone volt eredetileg), a régi és újgenerációs gengszterek harca meg ugye továbbra is folyamatos, bár mostanában nem merészkednek odáig hogy bírákat-rendőrfőnököket robbantgassanak (meghagyják ezt a máltaiaknak). Ebbe a káoszba szeretne rendet hozni a már említett jogász (Nero) és látszólag meg is nyeri az egyik fejest hogy vallomást tegyen, de ahogy a róka sem képes megszabadulni természetétől úgy valójában Tony Musante is csak felhasználta a törvényszolgát saját céljaira (hatalomátvétel az alvilágban). Más. Miután Guy Ritchie-ből kiszívta a mojo-t és az ihletet, Madonna potenciális új prédák és szabad területek után kutatva juthatott 2011-ben arra hogy valami romantikusat kell írnia-rendeznie és így jöhetett létre a W.E. amiben ráadásul két idősíkon machinál: az egyikben egy elvált amcsi nő, MARGE Wallis Simpson csavarja el VIII. Edvárd király ANGOL KIRÁLY VÁGTAT FAKÓ LOVÁN fejét, a másikban a kettejük iránt rajongó, jól házasodott Wally Winthrop zúg bele egy hozzá képest alsóbb osztályból érkezett szekuritisbe. A brit részt a Király beszéde jobban megoldotta (ott azt dolgozták fel, mi történt azután hogy Edvárd lemondott a trónról a Zigaz Szerelem kedvéért), az Országomat egy nőért általános tanulsága gondolom az lehet hogy nincs sok különbség a királyi ház férfitagja meg egy gazdag feleség vonzalma között a plebs tagjainak irányába (erre erősít a Wallis-Wally hasonlóság is némi erőltetéssel, Winthropot ugyanis Simpson-rajongó anyja keresztelte el így). Szeretném nem Madonna-alkotásként nézni de nem tudom (oké, most csak beült a kamera mögé és nem eléje állt, de a kötelező betétdalt így sem ússzuk meg). Ha csak a királyi románcra koncentrált volna, még jó is lehetett volna, persze csak a szófiakoppolás baromságok nélkül (pld. hogy a már nem-királyi pár a Sex Pistols zenéjére bulikázik-drogozik egy házibuliban). A vén boszorka rajongói éjfél előtt tíz perccel kapcsoljanak a Filmcaféra, részemről felejtős, de ha már Madonna, akkor:

Madonna rovat:
18+ Madonna legbotrányosabb villantásai:
„Az előadóművész, aki valamennyi testrészét felhasználta a siker érdekében. Madonna 1984-ben is villantott a színpadon, idén, 53 évesen is ezt teszi.” – ...és százévesen is ezt fogja ha átesik a nagygenerálon, és ha ő csinálja akkor továbbra sem lesz tárgyiasítás:
Madonna meztelen testrészei alapos elemzést kívánnak: „Segítsen rájönnünk, hogy mit látunk a képen. az ott például tényleg egy mellalj?” – Nem, az ott egy LESZARO szilikontartály-elzárófej.
Gumicukor – Madonna érdekes arcait mutatta meg, de a krémjeit akarta: „Az énekesnő olasz importból származó, gyógyhatású izéket kezdett forgalmazni. Demonstrálta, milyenek leszünk tőle.” – Ha olyan mint ő, akkor inkább LESZA kihagyom, már vannak ilyenek elegen:
stílfűrész – Interjú – Mind Madonnák vagyunk, de ez a férfi még jobban – ...de férfi vagy női Madonna? Á mindegy, ráér még, majd eldönti :))
Velvet – Ha eddig nem követte Madonnát, most már nem is fogja – Eddig se követtem...
Charivari – híres – Idén 25 éves Madonna egyik legnagyobb slágere: „Íme néhány érdekesség róla!” – Kár hogy azóta akadtak még negyedszázados dalok az életműben:
25 év – Az 5 legjobb Madonna-szám a szexről – és az 5 legrosszabb – Szerintem tőle így kilencven év felé már a legjobb seksz-dal is a legszarabb, még szerencse hogy mindenkit hidegen hagy, akárhogy is küzd azért hogy ma is minél istenkáromlóbb legyen: „Madonna legutóbbi albuma elhozta nekünk azt a dalt is, ami a puncinyalást a szenteltvíz szürcsöléséhez hasonlítja. Ez a Holy Water című dal, aminek megszövegezésekor Madonna elfelejtette, hogy a blaszfémiát fénykorában csak akkor használta, ha volt az egész mögött valami totál váratlan ötlet és/vagy fontos mondanivaló.” – ...vagy akkor ha sürgősen pénzre volt szüksége.
Madonna is erőszak áldozata lett – Mgdöbbentő titkairól vallott a pop királynője! – Ennyire nem megy neki? Bezzeg amikor ő erőszakoskodik azt kitüntetésnek kell venni:
Nem perlik Madonnát szexuális zaklatásért: „Egy fiatal lányról tépte le a felsőt a színpadon.” – Nála is működik a pussypass amire hamarosan visszatérünk.
Gumicukor – Sharon Stone kedvesen kioktatta az őt leközépszerűző Madonnát – Ideje lesz beizzítani a Bagoly mondja rovatot.


CSÜTÖRTÖK, NOVEMBER 9.:
SAD KEANU IS SAD

0

De most oka is van rá.

Talán érdemes:
22:10-kor Keanu Reeves-től szokatlan vállalás a DIGI Filmen. A Teljes igazság másik ismertebb neve Nicholas Kazan, ő írta eme tárgyalótermi dráma forgatókönyvét melyben egy ügyvéd (Reeves) szívességből elvállalja egy apját (Jim Belushi) megölő fiatalember védelmét aki többszörös hátránnyal indul, a legtöbben előbb hinnék el hogy az örökség miatt tette azt, amit, minthogy megértsék a valós indokot. A Whole Truth bár nem hoz sok újdonságot, Reeves mégis hihetőbb benne mint John Wick-ként, szokatlan szerepeknél tartva az anyát adó Renée Zellwegertől is mást várnánk a bridzsitzsónszok után, de mivel teljesen átszabatta az arcát, nyugodtan mondhatjuk hogy ez már egy másik zeller akihez komolyabb figurák illenek, bár azért van valami szomorú abban hogy az első szingli alakítója lett az ageizmus (igen, ez állítólag egy létező szó) első áldozata. Mindeközben nyolckor jön a Reformáció második, befejező része az HBO-ra és ezzel remélhetőleg egy időre jóllaknak Luther mai követői, mi pedig választhatunk katolikusabb szórakozást:

Ismétlés, talán érdemes:
…de csak hogy emlékeztessük magunkat, húsz éve még Michael Bay meg Nicolas Cage is menő volt (a Szikla harmadik híressége, Sir Sean Connery meg mindig is ott volt a szeren). Egy kiábrándult tábornok (Ed Harris) a turistástul-idegenvezetőstül megszállt Alcatrazból vegyifegyverekkel rakott rakétákat irányít a hippivárosra, San Franciscora, a kormánynak csak két reménysége maradt: egy chemical warfare-specialista (Cage) és egy bebörtönzött SAS-katona (Connery) aki ezer éve nem látta a lányát. Macsó akciózás, fullba nyomott férfias játékok – egynek még ma is jó, bár Bay vonzalma a robbanások iránt már ekkor is megvolt, ahogy akadtak bevetésből hazatérő, beilleszkedni képtelen katonák is, de a Rock popcorn-mozihoz képest nagyobb fényt vet a bekattanók indokaira - nem tudunk drukkolni Hummelnek, de megértjük, ahogy anno Rambót is, és akkor csak a kezdés van hátra: este kilenc, Film+.

Pussypass rovat:
Tizenöt hónap börtönt kapott az a massachusettsi lány, aki rávette a 18 éves barátját, hogy ölje meg magát: „Michelle Carter folyamatosan sms-ekkel bombázta a lelki problémákkal küszködő Royt.” – Tök logikus, emberölésért ennyi jár. Ja nem mindenkinek csak a PAYPASS pussypass-birtokosoknak:
Egymás után két gyereke is forró vízbe esett az aranyosapáti nőnek: „Egyik kislánya 2013-ban, a másik 2016-ban égett meg, pontosan ugyanúgy.” - ...és ez senkinek sem tűnt fel, ahogy ez sem:
18+ Megfojtotta hatodik csecsemőjét, 14 év után ítélték el: „A tatabányai nő 2003-ban ölte meg hatodik gyerekét, de csak 2015-ben fogták el. Közben még három gyereket szült.” – Hát, jobb később, mint soha:
Elévült Bróker Marcsi több tucatnyi csalása: „Ezekben az ügyekben ezért nem is nyomoznak.” – Kossuth-díjat nem kap?
12 éves volt, amikor megerőszakolta a tanárnője, akit feleségül is vett, de most elválnak: „Amíg a nő börtönben volt, gyerekük is született.” – ...és ez annyira nem vejnstejnista erőszak hogy Apa ég címmel meg is filmesítették.
Diplomáciai mentességet kapott a zimbabwei first lady: „Pedig megkorbácsolt egy fiatal lányt.” – Hát igen, a pussypass a nők ellen elkövetett esetekben is működik ^^
Most egy nyakig tetovált bűnöző csajért van odáig az internetMAGYARUL: pussypass-szal ő is megússza.
Kivételesen nem került előzetesbe a nő, aki halálra gázolt egy idős férfit Zuglóban: „A bíróság negyedszerre már elutasította az ügyészség indítványát, így a nő házi őrizetben maradhat.” – Kivételesen nem kaphatna Pro Urbe,-és Kossuth-díjat is? Ha már pussypass, nyomjuk fullba!
Jól van és mindenkit puszil a Krisztina nevű ügynök: „Újabb részletek kerültek ki a nőről, aki a 80-as évek alternatív zenekarairól készített jelentéseket.” – Fiatal volt, kellett a pénz, minden másra ott volt a:

0

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: Madonna, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés