2017. 11. 11.
Obi van-e a Cenobitában? (nov. 11-12.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Obi van-e a Cenobitában? (nov. 11-12.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, NOVEMBER 11.:
BIRDMAN AZ ELKAMINYÓN

0
Ment, hülyeséges-nehéz fejjel.

Nem érdemes:
Film+, 23:35 – A Beavatott-sorozat egy korábbi eresztése (Lázadó) voltmár nálunk, akkor elmondtam mit gondolok a young adult közönségnek szánt agymosásokról (Hunger Games, Maze Runner meg ez) úgy könyvben mint mozgóképen, nem fogom elismételni mindezt a Hűséges kapcsán is. Korábban megismert barátaink követik a DÉMONI dobozBA ZÁRT CENOBITÁK üzenetét, átkelnek a FALON kerítésen, elhagyják WESTEROST akarom mondani DETROITOT Chicagót, ezáltal megismerkedve A MÁSOKKAL Genetikai Jóléti Hivatallal akik saját érdekükben nógó-zónába kényszerítették a várost. Azt hinnénk egy ennyire egyszerű történetet nem lehet követhetetlenné bonyolítani, nos itt erre is rácáfolnak: a végére senkit sem érdekel ki jó és ki rossz, ki él vagy hal (még akkor sem ha mindezek jóelőre megtippelhetők). A kétórásra nyújtott időrablás helyzetét az sem könnyíti hogy – mint Harry Potternél és társainál – egy könyvet dolgoztak át két résszé, így lesz jó sok céltalan közjáték meg mélyértelmű beszélgetés (a logikai bukfenceket nem említem, gondolom ez a zsáner velejárója). Mindegy, Zoë Kravitz nagyon akart színészkedni, hát most ezt is kipipálhatja, Naomi Watts meg ha nem vigyáz, mehet végleg Jeff Daniels mellé (nem csak a gyöngyvásznon).

Talán érdemes:
Fél kilenckor a látszat csal mivel NEM egy újabb egészestés reklámot kapunk a Cinemax 2-őn a mostanában agyonhype-olt El Caminónak hanem lila művészkedést amin akár mutogatni is lehetne a műfaj hibáit mint ama állatorvosi lovon. Joăo Pedro Rodrigues darabja valószerűtlen karakterek és események láncolata: egy különleges madárfaj után kutató Ornitológust a szantiágói komposztba igyekvő zarándokok mentenek ki a folyóból miután kenuját elsodorta a víz, de kalandjai csak itt kezdődnek mert a frissen megismert elsősegélynyújtók levetkőztetik és egy fához kötözik, ő pedig szabadulása után az erdőből szeretne valahogy kijutni – vagy nem, inkább élvezni egyik szürreális jelenetet a másik után amivel ott találkozik… Rodrigues hasonló szemszögből közelíti meg Páduai Szent Antal legendáját mint Derek Jarman Szent Sebestyénét, azaz jó sok homoerotikával és legalább annyi szentségtöréssel, így a korai kezdés ellenére se várjunk tőle mainstream szórakoztatást. Egy órával később, azaz fél tízkor a manapság nem annyira köztudatban levő Tersánszky Józsi Jenő (botrány)hőse, Kakuk Marci és az ő szerencséje (ami a vele találkozóknak nem mindig az) az M3-on. Az író természesen magát foglalta össze az élményhabzsoló, javíthatatlan csibész alakjában és Koncz Gábor tökéletes egy letűnt kor letűnt embertípusaként. Szindbád szegényebb, hétköznépibb párja nevéhez illően egyik fészekről a másikra jár, ám mikor aktuális vendéglátója ékszere eltűnik, felcsillan a lehetőség a megállapodásra amit a becsületes megtalálónak kilátásba helyezett jutalom fedezne… Az M5-ön még később, féléjfél után öt perccel folytatják a Filmművészet történetét a negyedik epizóddal mely Az 1930-as évek európai és tengerentúli alkotásait veszi sorra.

A seksz, a szipu rovat:
stíler – 5 tipp alvászavar és álmatlanság ellen: „Folyton fáradt vagy, éjjel pedig nem alszol rendesen? Ez az írás neked szól.” – Erről minek cikkezni? Minden este egy üveg bor (vagy kettő), oszt’ jónapot.
BEEEE – Ennyire unalmas az élet Új-Zélandon: „A hét legbizarrabb fotói, rögbisekkel és birkákkal.”Birkákkal?! Inkább maradok náluk is unalmasabb heteró-sekszuális :SSS
terápia – Hogyan szerezd vissza a szexuális életedet?: „A hatodik szakítás után, fejenként négy darab szeretővel, amikor már csak a gyerek meg a lakáshitel tartja össze a kapcsolatot.” – Fuhh, ez durva. Ezért sem szabad megházasodni vagy ha igen, nem fölvenni hitelt, akkor bármikor ki lehet lépni.
Miért a bűnösebb fivér kapott új esélyt?: „1980-ban két betépett, részeg tizenéves fiú nyárestéje gyilkosságba torkollt.” – Hogyhogy miért?! Hát nem ti mondjátok mindig hogy a teljes legalizálás az egyetlen megoldás és hogy a nyomor a legkeményebb drog? :DDD
Te inkább glükózzal vagy fruktózzal mérgeznéd magad?: „Európában a glükóz az úr, Amerikában a fruktóz dominál. Egyik rosszabb, mint a másik.” – Ezért kell megmaradni az alkoholnál. EGÉSSÉG!
Ez a 24 éves nő 112 ezer forintért bárkit megtanít pénzes pasit fogni: „Praiya Suraiya azt állítja, 5000 gazdag férfival volt már dolga, úgyhogy tudja, mi kell ahhoz, hogy valaki sikeres sugar baby legyen.”Huszonnégy évesen ötezer pasi? Az szép! Most még tanácsot ad, de nem kell sok idő és ő is azon kesereg majd hogy egyedül maradt:
& - 40 körüli férfiak, halló!: „Nem foglalkoznak magukkal, nem tudnak öltözni, vagy túltolják az edzést. A nő, aki szerint reménytelen társat találnia.” – ...talán mert negyvenes férfi nem negyvenes nőt szokott társkeresni. Anyukám! Lejjebb kéne adnod az igényeidből, pont úgy ahogy a férfiaktól elvárjátok, egyébként meg a kocsmában mindig megtaláltok minket, Igényes Férfiakat:
Hol lehet jómódú, kifinomult, intelligens férfiakkal ismerkedni? Íme egy tipp: „(...) Be kell merészkedni a hagyományosan (...) férfiak birodalmának tartott helyekre. Konkrétabban tudom javasolni a kézműves sörözőket! (...) ezeken a helyeken a vendégek legalább kétharmada vagy inkább háromnegyede férfi. Van választék, különösen 30-45 éves korosztályból! Ezek az emberek nem az alkoholmámort keresik sörözéskor, hanem az új ízeket, különlegességeket (és persze a barátok társaságát). Unják a nagyüzemi sörök silányságát. A kifinomultabb ízlés pedig jellemzően az intelligencia egyik tünete...” – Mi tagadás, magamra ismertem, asszem ideje újraindítani a SZERETEM AZ INDEXET rovatot :)))


VASÁRNAP, NOVEMBER 12.:
KOLOSSZÁLIS FOSSZÍLIÁK

0
Miss Self-Destruct.

Talán ajánlott:
…de csak a kicsit beteg arthouse-kedvelőknek, merthogy a ZOO-ban (amit korábban Z és két nullaként forgalmaztak nálunk) Peter Greenaway agymenése, azaz egészen kényelmetlen látványt és sztorit kapunk egész részletesen kidolgozva. Egy állatkertben dolgozó ikerpár tagjai (akiket születésükkor szét kellett választani, és ők a címbeli a két NÉVTELEN „nulla”) szokatlan körülmények közt veszítik el feleségeiket: egy terhes hattyú nekirepül a kocsinak amiben utaznak. Egyedül a vezető szinténnő marad életben és ő is az egyik lába árán, de egy Vermeer-fanatikus sebész a másikat is levágná hogy ezáltal a szimmetria előtt hódoljon. A féllábú KALÓZT túlélőt hibáztató fivérek végül összejönnek vele, teherbe is ejtik (az logikus hogy ő is ikreket fog várni), közben egy Milói Vénuszként ismeretes hölgy is vigasztalja őket, de aztán összekötik szakmájukat (bomló testek vizgálata) a gyászmunkával (öngyilkossági kísérlet), még jó hogy a természet közbeszól... Greenaway abszolút perfekcionista: az ikreket valódiakkal játszatja el, a hattyú meg állítólag Zeusz szimbóluma, ergo még görög mitológiával is bonyolítja az amúgy sem egyszerű felállást, mindez még így is lehetne a zongorába szarás esete ha nem Sacha Vierny kamerájával, Michael Nyman zenéjével és David Attenborough narrálásával kapnánk, így azonban Előszóstul-mindenestül 21:15-től kitehetjük magunkat a veszélyes műélvezeteknek az M5-ön. Vállaltan „lélektelen”, de lenyűgözően megkomponált darab ami nagy hatást gyakorolt Pálfi György Taxidermiájára is (ami ugyanilyen „üres”, ámde öncélúan ocsmány és sokkoló).

Talán érdemes:
Odegnál Róbert legutóbbi dobása voltmár nálunk, de most negyed éjfélkor 2015-ös élőszereplős etűdjét tűzi műsorra az M2 / Petőfi TV, melyben egy rajztanár munka után szerelmének, a képregényrajzolásnak él, sejthetően fekete-fehérben és noáros ihletettségből táplálkozva. Mikor egyik tanítványát baleset éri, ő arra gyanakszik hogy ez aligha lehet véletlen és a saját szakállára nyomozásba kezd. Valóban van összefüggés vagy csak az éjszakába nyúló hobbifestészet viselte meg? A Noiré sokat markol, keveset fog, de szárnypróbálgatásnak egyáltalán nem rossz.

Nem érdemes:
A Kolosszus is művészkedés lesz nyolckor az HBO-n de még kevesebb logikával mint Greenaway-nél. Adott egy nyújorki alkesz csaj, Gloria (Anne Hathaway) aki változtatni szeretne, ezért otthagyja a Nagy Almát és hazaköltözik, de a káros régi barátok ott is beleviszik a rosszba, főleg egy Oscar nevű (Jason Sudeikis) aki felveszi pincérnőnek. Ez eddig simának is tűnik, ám ekkor a feminista propahantát (miszerint minden férfi itatja-kihasználja-veri a nőket, főleg ha főnök) ötvözik a káoszelmélettel kombinált katasztrófafilmmel: a világ másik felén fekvő Dél-Koreára ráront egy víziszörny, őrá meg egy másik, Gloriának pedig másnaposan leesik hogy ezek ketten az Oscar meg közte dúló harcot szimbolizálják amik egy régi iskolai makettépítőversenyig nyúlnak vissza. Arra is rájön hogy kellő koncentrálással irányítani tudja egyiküket, ezzel saját helyzetén is javítva. Elnézve a végeredményt, Nacho Vigalondóra is ráfért volna egy kis távirányítás merthogy forgatókönyvtől a rendezésig mindent elbaltázott – vagy mégsem, mivel a férfigyűlölet biztosan mindenkinek át fog jönni legkésőbb a végén. Még annyit hadd szabadjon megjegyeznem hogy 1.: nem sűrűn szoktak egy ennyire ellenszenves főhősnőt (a barátján élősködik de ez nem zavarja hogy megcsalja) pozitívnak beállítani és 2.: az Asylum is csinál kolosszális baromságokat de ők legalább nem akarnak prédikálni meg befolyásolni vele.

Kiemelten nem ajánlott:
…bár mára az MTV nem tényező (nincs is rajta zene ezer éve), azért az European Music Awards-ot 2017-ben is átadják az illuminált gyíkemberek érdekeit legjobban képviselőknek, én viszont nyolckor csakazértse fogok a Paramount Channel-re kapcsolni, inkább megvárom Vigilant Citizen elemzését, és akkor jöjjön is a:

„Zene” és „film” rovat:
Kirakták a netre a Pókember első 10 percét: „Teljesen legálisan meg lehet nézni a nyár egyik sikerfilmjének nyitányát.” – Idei vagy jövő nyári sikerfilm? Mindegy, kihagyom...
Ha nem ez lesz 2018 sci-fije, akkor semmi: „(...) Jeff VanderMeer Déli Végek-trilógiájának első része, az Expedíció egy horror határán nyomasztóan tébláboló sci-fi egy rejtélyes, hátborzongató terület, az X-térség felderítéséről (...). A filmadaptációt az Ex Machina író-rendezője, Alex Garland készítette  Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Tessa Thompson és Oscar Isaac főszereplősével - februárban mutatják be, és fantasztikusan néz ki, ennél jobban már nem is várhatnánk” – Natalie Portman? Hmm, mik is voltak a legutóbb ugyanezzel a dumával beharangozott filmek? Az egyikben ő játszott, a másikban Jennifer Lawrence és mindkettő hatalmasat bukott... Hopp, megvan: Jane Got a Gun és Passengers.
Pálfi György rengeteg vért fog ontani: „A Taxidermia rendezője egy vériszamos, gyerekvámpíros kultfilm feldolgozásával kezdi meg színpadi karrierjét.” – Ajjaj, mundrucó benedek és flígauf kornél is így kezdték :SSS
Recorder blog – retro – Bestiák, Baby Sisters és Carpe Diem: „Húsz éve ezek voltak a legnagyobb magyar slágerek. Hányra emlékszel?”ISTENNEK HÁLA EGYRE SEM, amikor épp nem metálkoncerteken voltam akkor másnaposan fetrengtem valami ROMKOCS rokkocsmában. Engem amúgy nem zavarnak ezek a lányzenekarok amíg A NÉGY FAL KÖZÖTT CSINÁLJÁK nem akarnak ők is visszatérni.
Recorder – Ciki vagy menő? Ezt hallgattuk 1997-ben: „Spice Girls, fiúbandák, gyászdalok, a rock és az elektronika násza.” – Lásd fentebb, én amúgy már 1977-ben is csak menő zenekarokat hallgattam nemhogy ’97-ben...
Mozi – Egy tudós szerint van egy óriási hiba a Titanic cselekményében: „Egészen eddig a rossz kérdést tettük fel.” – A kultúrsznobok számára eddig is egy kérdés létezett a titanikkal kapcsolatban, éspedig hogy MI A FENÉNEK KELLETT LEFORGATNI?!
stenk – Marilyn Manson új lemeze Szikora Róbertnek készült – Nem, még neki sem: „A sokkrocker idei albuma jellegtelen, érdektelen és egyáltalán nem sokkoló. Meghallgattuk Four Tet és a Wolf Parade új anyagait is.” – Ezeket nem ismerem, Manson kb. tíz éve „jellegtelen” lemezeket ad ki, ráijeszteni meg az Antichrist Superstar óta nem tud senkire... :P
Mi a vén kéjencre szavazunk a Tulipánlázban: „Dane DeHaan elcsábítja a feleségét Christoph Waltztól. És ez csak egy a film teljesen hihetetlen fordulatai közül.” – ...és ez csak egy a vejnstejn-botrány előtt kikerült Index-cikkek közül, mondjuk erős volt a felhozatal:
Már most tudjuk, min fog röhögni karácsonykor: „A Father Figures című vígjátékban Glenn Close a farkakkal suttogó mutert, Owen Wilson és Ed Helms meg az idióta fiait alakítja.” – Már most tudom, hogy ezt is LE FOGOM SZARNI kihagyom :)))
Olyan lesz mint a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan, és mégsem – Ezt is megnézhetném...és mégsem fogom!!4 négy
c:c – Sorozatgyilkos tartja rettegésben Budapestet: „És csak egy zseniális magyar orvos kaphatja el. Kijött a nálunk forgatott The Alienist előzetese.” – Már majdnem beraktam ezt is az Év filmjei közé csak közben kiderült hogy mégsem az:
Budapest sem menti meg a nácimerénylő filmetWait, a challenger appears:
Wolfenstein II: The New Colossus – Miről ismerszik meg a náci?: „Az új Wolfensteiné az eddigi talán legjobb videojátékos forgatókönyv. Kár, hogy a játékmenet nem ér fel hozzá.” – Nem, az a „kár” hogy ez is egy kolosszális propaganda amit pont az a média tol az arcunkba amelyik annak idején elítélte az eredeti Wolfensteint (Doom-ot, GTA-t, Duke Nukemet stb.), de most hogy a megfelelő politikai oldalt kell öldösni benne, mindjárt nem zavarja őket a patakvér... Nap kommentje:
0

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés