2017. 11. 25.
The Mokasszin’s Greedy Renault (nov. 25-26.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
The Mokasszin’s Greedy Renault (nov. 25-26.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, NOVEMBER 25.:
FINNEGAN’S
ELEVEN EIGHT
0

No more kaszinó!

Kiemelten nem érdemes:
...bár a Hivatali karácsony mindent megpróbál hogy megtévessze az Office Space-rajongókat holott a két közös pont mindössze Jennifer Aniston jelenléte meg a helyszín. Az Office Christmas Party ezeken túl mindenben a visszája Mike Judge alapvetésének leginkább a bunkó, sekszes-drogos-vécéhumor miatt, ezen túl lesz még kereszténységgyalázás is (ez lassan minden „karácsonyi” vígjáték elmaradhatatlan kelléke). Újítás csak annyi hogy ezúttal Aniston a főfőnök aki pont az ünneplés idején akarja megszüntetni az öccse által vezetett céget – amaz viszont épp hozna egy pénzes támogatót akit pont a bulival akarna megnyerni... Mindig figyelmeztető jel ha a stáblista alatt elsütött, kimaradt gegek jobbak mint amik bekerültek, ergo ne tévesszen meg a korai (este nyolcas) kezdés és kerüljük messzire a DIGI Filmet! Ugyanabban az időben végre Fináléjához érkezik az X-Faktor de ez csak annyiból ok az örömre hogy mostantól kicsivel több nyugtunk lesz a valóságsóktól és talán a retekklubb is elő fog venni értékesebb műveket, minden más marad a régi: előre levajazott döntések, megírt forgatókönyvek, szóval a kertévék megszokott világa gyalázza a zenét mint olyat, elnyomva az igazi zenészeket akiknek remélhetőleg több eszük van minthogy tehetségkutatókba jelentkezzenek. Még mindig nyolckor egy rom.kom. az HBO-n James Francóval akit talán bizonyítani akarta hogy gagyi komédiákban is otthon van de a Miért pont Ő? nagy kérdése pont nem az, hanem hogy minek kellett az ezredik bőrt lehúzni az Apádra ütök lejárt szavatosságú poénjairól mert a felállás itt is hasonló: lánya (Zoey Deutsch) választottja ellen vehemensen tiltakozó apuka (Bryan Cranston) kénytelen eltölteni a különc de nagyon gazdag férjjelölttel (Franco) pár napot az összecsiszolódás érdekében. Az egyetlen jópont a magukat alakító KISS-tagok (Simmons és Stanley) de ők is csak a végén bukkannak fel, addigra azonban az igényesebbek már felálltak a székből a trágárságok (vagy Elon Musk cameója) hatására. Mindegy, a fontos az hogy mindet egy időben adják így könnyen megúszhatjuk őket.

Talán érdemes:
Tíz előtt tíz perccel a szokásos ismeret-erjesztés az M5-ön a Filmművészet történetéről a 6. rész  segítségével az ötvenes évekből (1953-1957). Utána 23:20-kor egy harmincéves krimi a Film Mánián. A kicsit B-kat.-os hangzású Gyilkos törvényre keresztelt darab vonzerejét Gary Oldman és Kevin Bacon adják, na meg egy látszólag sima eset: ügyvédi munka eredményeként felmentenek egy nemierőszakkal-gyilkossággal gyanúsított férfit (Bacon), ő pedig ennek örömére újra nekilát a „szakmájának”. Nem elég hogy ezt közli a jogásszal de ráadásul mintha az élet védelmében ölne: áldozatai kizárólag abortuszon átesett nők akiket pelenkával fojt meg. A Criminal Law nagyon nyolcvanas évek, nem jó értelemben (ÉDES FASZOM Gary, hajad is milyen!44 négy), de a legnagyobb hiba hogy nem cseréltek helyet a színészek: Bacon nehezen hihető főgonosz, Oldman meg küzd a törvényszolga bőrében.

Kiemelten ajánlott:
Féléjfél után öt perccel
Paul Thomas Anderson 1996-os első dobása a Cinemaxon ami megintcsak a több néven futók közé tartozik (Sydney illetve Hard Eight) és megelőzte a kétezres évek kaszinós mozihullámát (vagy inkább egy örökké hálás témát dolgozott fel nem mindennapi írótól, Jean-Pierre Melville-től). Egy tapasztalt játékbarlang-lakó, Sydney (Philip Baker Hall) kitanítja a frissiben elanyátlanodott-legatyásodott fiatalembert, John Finnegant (John C. Reilly) és elviszi Renóba hogy őt „képviselje” az asztaloknál. Kis ugrás az időben: a srác kinőtte magát és a törvénytelen bevételen túl immár barátnője is van aki a pincérkedés mellett a legősibb mesterséget űzi, John működése pedig felkelti az egyik biztonságis, Jimmy (Samuel L. Jackson) figyelmét aki rajta keresztül akarja lekötelezni mesterét (aki ugyancsak sötét tikot rejteget). A Szerencse zsoldosai nem sima debüt-kuriózum a Magnolia és a Boogie Nights rendezőjétől hanem egy kiválóan megcsinált, időtlen alkotás mely akkor és most is megáll a maga lábán és amiben az egyértelmű húzónevek mellett a barátnőt játszó Gwyneth Paltrow-ra ill. az egyik kártyajátékost alakító Philip Seymour Hoffmanra kell figyelni és akkor itt is

A seksz, a munka rovat:
csetlekbotlok – bizarr – Áldoznál az életedből jó pár évet egy haldoklóra?: „Összeköltöznél, szeretkeznél vele, örökségért cserébe?” – Ez ugye ilyen költői kérdés volt? Igen, mert maga válaszol rá:
csetlekbotlok 18+ „Még sosem ajánlottak szexért pénzt“: „Furcsa érzés volt. De tényleg csak erről szól?“ – Igen erről kislány, Isten hozott a való világban:
Egy kétszázezres kölcsön miatt kényszerített prostítúcióra két nőt egy szegedi páros: „Minden pénzüket elvették és bántalmazták is őket.” – Ehhez képest négy éve még pont az ellenkezőjét hazudták az Origón.
„A nők köszönetet mondanak nekem szex után” – ilyen egy férfi escort élete: „Egy egyedülálló apa mesélt arról, hogyan egyezteti össze a gyereknevelést a munkájával, ami egyébként az, hogy nőket elégít ki.” – Remélem melegpornót is vállal mellette, szigurúan azért hogy a kölykének mindene meglegyen:
Rájöttek a diákok, hogy a matektanár korábban pornósztár volt: „A római La Sapienza egyetemen (...) tanít Ruggero Freddi professzor, azaz mint kiderült, művésznevén Carlo Masi, aki Amerikában szép karriert tudhat magáénak melegpornósként. (...) Freddi egyébként elmondása szerint soha nem titkolta, hogy pornózott és nem zavarja az sem, ha összesúgnak a háta mögött. A pornóról pedig azt mondta, hogy szegény családból származott, próbált feltörni, és bár lediplomázott, nehezen boldogult. Ekkor kapott egy jövedelmező ajánlatot, és mivel kellett a pénz, így hát elvállalta: a keresett pénzt befektette, ledoktorált, a pornózást pedig végleg maga mögött hagyta.”Bezzeg a felvilágosult Ámérikában pont fordítva történik mindez!44!!4
18+ élet – Na ezeket a lányokat aztán jól felöltöztették: „Párizs legmerészebb, legelborultabb divatbemutatóiról válogattunk elsősorban olyan csajokat, akik csomó ruhát viselnek, mégis mindenük kint van.” – ...de még így is TEHETNEK RÓLA, TEHETNÉNEK ELLENE sajnálnunk kell őket:
modellek élete – „Alig tudtam járni a fájdalomtól a kifutón”COOL STORY SIS, lehet elmenni árufeltöltőnek, pénztárosnak, bányásznak...
Margot Robbie: Az életem nem annyira csodás, mint azt sokan képzelik: „Nem abból áll egy napja, hogy egy luxushajón henyél, és koktélokat szürcsöl.”MAGYARUL: de igen, abból, ahogy azt a vólsztrítfarkasában is láthattuk, a többit elmondtam eggyel feljebb.
HÁ – Meztelenül a főnökkel: „Ül az ember a szaunában mezte­lenül a főnöke mellett. Durva? Attól függ, hol - Finnországban például teljesen megszokott.” – Kihagyom, heteró vagyok meg baszogatnak anélkül is a munkahelyen. De főleg azért, mert heteró vagyok!!44 Nap kommentje:

hullajelölt88 2017.11.15. 07:55:19
És jöhet a zaklatási vád harminc évvel később, mikor mar egyik sem él Finnországban...


VASÁRNAP, NOVEMBER 26.:
GONDOLKODJ LÓHALÁLÁBAN!

0

Szerecsen zsoldosok?

Nem érdemes:
HBO, 20:00
– Az Assassin's Creed láttán szinte azt hihetnénk, ok nélkül cseszegetik Uwe Bollt mivelhogy Justin Kurzel legalább annyira inkompetens. Akinek a game kimaradt (mint nekem is) annak röviden összefoglalom: a templomosok és Haszán-i Szabbáh aszasszinjai küzdelme a napjainkig tart, a lovagok a technika és a tesztalanyok véréből kinyert animus segítségével megteremtik az ősök korszakát és körülményeit... A játék mitológiáját lebutították, a CGI gagyi, a csatákból semmi sem látszik a sok vágástól meg rángatódzó kamerától, ami meglepő hogy ehhez mennyi Nagy Nevet sikerült megnyerni Michael Fassbendertől Brendan Gleesonon át Marion Cotillard-ig (Jeremy Irons-on nem csodálkozok, ő mindent bevállal csak hozzon valamit a konyhára).

Talán érdemes:
Nyolckor
ausztrál western magyar közreműködő (a kamerát kezelő Peter Szilveszterrel) a Cinemaxon egy ottani törvényenkívüliről. Ben Hall legendája addig nőtt míg neki is terhes nem lett: végül túl jól ismerték nevét és hőstetteit, így egyre nehezebben tudta megcsinálni a következő balhét. Ám ekkor előkerül pár ismerős arc a múltból és egy darabig úgy tűnik, visszatértek az aranyévek, de Hall még nem tudja hogy alig kilenc hónapig fog tartani mindez... Matthew Holmes a szükségesnél kicsit jobban elnyújtja (eredetileg negyvenpercesre tervezték, ebből lett két óra) de így is hiányt pótol: a bushranger kalandjait egy brit sorozattól eltekintve eddig csak könyvben olvashatták ottani rajongói (miközben pld. Ned Kellyvel többször is foglalkoztak), plusz mindezt közösségi támogatásból. Háromnegyed kilenckor ritkán adott negyvenéves francia sci-fi az M3-on melyet nyilvánvalóan Kempelen sakkautomatája ihletett. Egy megözvegyült zongoristanő turnéja egyik állomásán fura látványosságra lesz figyelmes: egy sakkozó robotra. Kezdeti kíváncsiságát jeges borzadály váltja fel amikor feltűnik neki hogy a gép ugyanazokat lépi meg mint halott vőlegénye… A Gondolkodó robotok névadása megtévesztő, francia címének jelentése (Agykollektor / Agyak gyűjtője) jobban lefedi (igaz, spoileresebb is).

„Zene” és „film” rovat:
John Travolta a Keresztapa nyomdokaiba lép: „Ősz hajjal fog agyonlőni egy egész várost, hogy a családja boldog legyen.” – Csak rajta, Keanu Reeves-nek is mennyire bevált :DDD
A Netflix gyerekhorrorja lenyomta a zombikat – Majd keresztezik vele és újra átveszik a vezetést ^^
Supernatural – Budapest noir: „Parázsló cigarettavégek, meztelen keblek, csilingelő jégkockák. Mi teszi a noirt?” – Mondjuk pont nem ezek, de senkit sem zavar:
Elcsúfították magukat a magyar színészek ezért a filmért: „Megjelent A hentes, a kurva és a félszemű című film előzetese a brutális arcú Nagy Zsolttal, a szerepért meghízott Hegedűs D. Gézával és Gryllus Dorkával.” – Már alig várom, Dorka biztos nem fog benne vetkőzni. Ja, de: „A film a húszas évek hírhedt bűncselekményének történetét dolgozza fel: Léderer Gusztáv (Nagy Zsolt) egykori csendőr prostitúcióra kényszerítette feleségét, Schwartz Micit (Gryllus Dorka), egészen pontosan hagyta, hogy pénzért lefeküdjön a tehetős hentessel, Kodelka Ferenccel. Aztán amikor a pénz már nem volt elég, úgy döntöttek, hogy elteszik láb alól Kodelkát.”ÉDES FASZOM, hanyadik bőrlehúzás ez már erről a sekszes-nőbűnözős vonalról? Ott volt a Mágnás Elzás Félvilág, de még a Kincsemet se tudták megoldani dugás-pucérkodás nélkül. Komolyan, ha direkt anti-országimázsnak forgatnák ezeket, akkor se csinálhatnák jobban, mintha enélkül nem jönnének elegen az olcsó árak és még olcsóbb csajok kedvéért a bulinegyedbe :SSS Bár lehet hogy csak igazodni akarnak a trendekhez:

Soha nem volt még ilyen hosszú a Csillagok háborúja – És attól jobb lesz? Naná hogy nem: „Két és fél órára elég popcorn és kóla kell majd.” – Pont ellenkezőleg, azalatt az idő alatt nem szabad enni-inni mert besza-behu, amúgy Év filmje, stb., és hogy mihez kezdenek akiket kirúgtak a projekttől:
Nagy dobással térnek vissza a Han Solo-film kirúgott rendezőiÉv filmje lesz ez is, ezt se fogom megnézni.
10 film, amit látni kell ősszel: „Jön Sophia Coppola thrillere Nicole Kidmannel, az új Kingsman, a Hóember Jo Nesbo-regénye alapján és Darren Aronofsky új horrorja Jennifer Lawrence-szel. És ön melyiket várja a legjobban? Szavazzon!” – Lásd fentebb, amúgy egyiket se várom, mindegyiket LESZA nem-nem, majd csak hétfőn :)))
anime manga palota – film – A 10 legjobb magyar film: „Vuktól az Indul a Bakterházig van itt minden!” – Nem az a baj hogy rajta van a Taxidermia (illetve de, azisbaj) hanem hogy gore horrornak sorolja be, a Tanúról pedig azt írja hogy „az egyetlen hátulütője, hogyha nem tanultál a kommunizmusról semmit, akkor számodra maximum egy közepes film lehet.” Az hogy alapvetések kimaradtak, szinte eltörpül ezek mellett...
[nerd] – popkult – A legbénább képregényes gonoszok: „Van élet Rakéta Robin és Benyelő Benőn túl is: itt a gonosz költő és a fickó, aki emberbőrből csinál lufikat!” – De még így sem olyan cikik mint a leggázzabb pozitív szereplő, a Burka Avenger :DDD
A System of a Down gitárosa hálás szívvel emlékezett Charles Mansonra – Remélem megy is utána hamarosan: „Daron Malakian arról írt, hogy a tömeggyilkos szekta vezére hogyan inspirálta korábban, és a felháborodott kommentekre azzal válaszolt, hogy Mansonnak nagyon érvényes nézetei voltak a társadalomról.” – ...Hitler meg szép tájképeket festett, tudjuk, tudjuk. Nem ez az a zenekar akik elítélik az örmény népirtást és egy baltás gyilkos kiadása miatt nem koncerteznek nálunk? Úgy látszik nekik is vannak jó gyilkosok meg rosszak. Apropó Manson:
Gumicukor – Johnny Depp két nővel szexel Marilyn Manson új klipjében: „Mi is meglepődtünk, mennyire erotikus lett a végeredmény - Manson most nem akart sokkolni, legfeljebb a saját arcával.” – SEEMS LEGIT, bizonyára ezért lett Kill4Me a címe. MUHAHA, küzd mint disznó a jégen és próbálja ugyanazt a játékot játszani mint anno a Columbine-mészárlásnál, de nem fog neki menni. Nap kommentje:
0

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés