2017. 12. 09.
Csacskaőrség, bőregérség (dec. 9-10.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csacskaőrség, bőregérség (dec. 9-10.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, DECEMBER 9.:
A TÚL SOK ÉLVEZET...

0
...a KOCSMÁBA kómába elvezet.

Talán érdemes:
Mintha heti rendszerességgel adnák a Sarah Jessica Parker-romantikázásokat: múlt héten letudtuk a Szilveszter éjjelt, most 22:35-kor meg a csöppet sem elcsépelt című Minden út Rómába vezet van soron a TV2-őn amihez ráadásul Claudia Cardinalét is megnyerték, mindhiába mert vele együtt is egy kiszámítható, Toszkána szépségeire építő max. egyszernézősség lett a végeredmény. Egyedülálló nő úgy gondolja, közös kirándulással sikerül közelebb hoznia kamasz lányát és kivernie fejéből a fiúzást ami szép is volna ha merő véletlenségből nem pont ott szállnának meg ahol annak idején elcsavarták az ő fejét és nem találkozna azzal, aki ezt megtette. A lányt ez csak megerősíti abban hogy a szívét kövesse: ellopja a kocsijukat de visszaútjáról eltérítí a szerető mamája (Cardinale) aki még ebben a korban is házasodna. Parker karaktere közben régi pasijával indul a szökevények nyomába hogy útközben (könnyen megtippelhetően) még jobban feléledjenenek az érzelmek… Annyi jó azért van benne hogy nem túl hosszú (másfél óra) de még így is inkább a Filmművészet történetének aktuális részét válasszuk tíz előtt tíz perccel az M5-ön ami a hatvanas évek újabb hullámveréseivel foglalkozik. 23:35-kor valóságalapú krimi a Filmbox Premiumon: az 1992-es világkiállításra készülődő Sevillát jóelőre rendbe kell tenni és felszámolni az elkanászodott drogkereskedőket. Erre hoznak létre egy különleges ügyosztályt, a Hetes osztagot akik bizonyára visszafogottabban tevékenykedtek mint ahogy itt bemutatják őket: előbb teljes erővel csaptak le mint a munkásököl hogy aztán – belekóstolva a tiltott jóba – maguk is haszonélvezői legyenek annak amit elvileg üldözniük kellett volna miközben a nyilvánosság hősökként tisztelte őket. Ez az irányváltás vezetett a csapat két vezéregyénisége közötti kenyértöréshez is... Huncut akinek beugrik a French Connection vagy a nagy spanyol előd:

Törölt Felhasználó 2013. szeptember 29. 08:41
"A négy civil ruhás zsarura nem kis feladat vár, meg kell tisztítani a város utcáit a bűnözőktől, a kábítószerkereskedőktől és a prostitúciótól."
De hiszen ezt már rég megtette José Luis Torrente, nem? :)

A szipu!!4 rovat:
Drogot szállító postagalambot lőttek le Argentínában – Ez is valami? Nálunk a futárok is jobban teljesítenek nála:
58 kg marihuánával bukott meg két külföldi Röszkénél: „Egy autószállító átalakított utánfutója lett gyanús.”Wait, a challenger appears:
Kétszázmillió forintnyi kábítószert foglaltak le Budapesten: „És elfogtak egy magyar, két szerb és egy 62 éves albán férfit is.” – Lehet hogy csak reménykedtek a teljes legalizálásban és vállalkozni akartak:
drogiporter – Legális fűpiacot hoz az újév Kaliforniában: „Lehet-e majd füvet árulni a streaptease bárokban? Kiszállíthatják-e drónok házhoz az online megrendelt marihuánát?”Mi az hogy, nagyonis, törvényesen és tisztességesen, helyesen írni azonban ti sem tudtok vagy egyszerűen nem ismeritek a strip és tease szavak jelentését :DDD
Kaliforniából rendelt kokaint két magyar férfi: „Futár helyett rendőr vitte ki a csomagjukat.” – Hát igen, ez a legjobb amit a pénzéért kaphat az ember ^^
Az oregoni nő meglátogatta a börtönben a szerelmét, hogy egy csókkal átadjon neki egy rakás methet, csak aztán a férfi belehalt: „Megrepedt a gyomrában a zacskó, mérgezés végzett vele. Most a nő is mehet a börtönbe.” – De így legalább a szerelmével lehet. Ja, már nem.
Kegyetlen mészárlási hullám megy Mexikóban: „Rekordot döntöttek, ilyen tempóban 8 év alatt kiirtanák Debrecent szőröstül-bőröstül.” – Milyen kár is hogy mi még nem tartunk itt! Vagy ott mint Grúzia:
A betépés joga: Grúziában nem lehet valakit füvezésért lecsukni: „Ezt mondta ki a grúziai alkotmánybíróság. Hol vagyunk mi még Grúziához képest?” – Sőt, már Románia is megelőzött minket:
Meggyilkolta, majd megette ismerőse arcát egy ragasztózó tinédzser Sepsiszentgyörgyön: „Álkapocs-csontját nyelvestől és arcbőröstől levágta, hazavitte és evett belőle.”A legalizálással mindez elkerülhető lett volna. Ja, nem:
Fél Amerika legalizálta a marihuánát, de a gazdasági csoda még várat magára: „A legális fű munkahelyeket teremt, adóbevételeket hoz és pénzt takarít meg az államnak, de a marihuána nem lett sokkal olcsóbb, a drogkartellek nem tűntek el, ráadásul Trump visszafordíthatja a liberalizációs folyamatot.”NAHÁT! HOGY MIK VANNAK! Nem csökkent a bandatevékenység? Továbbra is virágzik a drogkereskedelem? Ki hitte volna!44!4 négy
A marihuána után a varázsgombát is legalizálhatják Kaliforniában: „Aláírásgyűjtés kezdődött a legalizációs népszavazás érdekében.” – Ha ettől nem csökken a bűnözés és az erőszak, semmitől nem fog!!4 Azért részemről mégis maradnék a legális és hagyományos bódulatnál:
winelovers - 6 gyomorforgató ital: „A sátán itallapján hemzsegnek a bizarrabbnál bizarrabb tételek: te mit rendelnél?” – Mivel katolikus vagyok ezért MISEBORT sört, és sokat.
Az Ugandát 31 éve irányító elnök szerint a hosszú élet titka, hogy sosem iszik alkoholt: „Egyébként sincs ideje betegnek lenni.” – Még szerencse hogy nem vagyok ugandai elnök, így nekem meg mindig jut időm inni ^^ EGÉSSÉG!
bőregészség – A cigi és a pia hosszú távú hatásai: „James Bond vagy Churchill csak megvonná a vállát, de tény, hogy se a dohányzás, se az alkoholizálás nem tesz jót a megjelenésünknek.” – Se angol szuperkém, se miniszterelnök nem vagyok, szóval:
Pont úgy nyakaljuk a gyomorkeserűt, mintha nem lenne holnap – Kell is mielőtt a klímamigránsok azt is megisszák előlünk:
Rákaptak a külföldiek a magyar kannás borra – Pedig igazán tudhatnák már hogy ha Magyarországra jössz, nem veheted el a kannásborunkat!
Állig felfegyverzett milíciák védik az avokádót: „Mexikóban a drogkartellek háborúja mellett új front nyílt a farmokon.”Nap kommentje:

0

VASÁRNAP, DECEMBER 10.:
EGY BÁRÁNYBŐRBE BÚJT GÓLIÁT...

0

...a farkasok barlangjában.

Talán érdemes:
Fél kilenckor tavalyi ijesztgetés (Ezer óra éjszakája) az osztrák sógoroktól a Cinemax 2-őn. A családi vállalkozásról szóló tárgyalás miatt ül össze a rokonság de arra biztos nem számítanak hogy beugrik A SPANYOL INKVIZÍCIÓ pár hosszú ideje halott tagjuk és ezzel egyidőben a velük eltemetett titkok is napvilágra kerülnek. Az M3-on 20:40-kor adott Ilyenek voltunknak csak a címe Ákosos, ez egy Robert Redforddal súlyosbított Barbra Streisand-musical Sydney Pollack-tól ami két nagyon különböző háttérből induló ember kapcsolatáról szól a negyvenes-ötvenes években. Hubbell Gardner jónevű politikus, Katie Morosky egy küszködő new york-i zsidó família gyermeke. Először Hubbell egyetemi évei alatt találkoznak és szép lassan habarodnak egymásba, életfelfogás,-és politikai különbözőségeik ellenére: míg a srác a carpe diem híve, Katie-nak néha három munkát is el kell vállalnia, emiatt is szimpatizál a kommunista párttal (meg azért is mert nem volt alkalma testközelből megtapasztalni választott ideológiája „szépségeit”). Szerelmük egyben Amerika két ismertebb oldalának leképezése is amikor az íróként tevékenykedő férfi halivúdba költözik egy novellája feldolgozása miatt, ott viszont épp beköszönt a McCarthy-éra és ez (pontosabban felesége meggyőződése) házasságukra is árnyékot vet, ekkor tetőzik az az ellentét ami mindig megvolt kettejük hozzállása között. Ilyen (is) volt Amerika: a II. VH után prosperáló, ugyanakkor hidegháborús paranoiától sújtott hogy végül mára anakronisztikusan túlnőjön magán – hasonlóan Streisandhoz aki azóta oly sok hülye okból került be a hírekbe hogy hajlamosak vagyunk elfelejteni mi mindent tett le az asztalra, például a The Way We Were-t is amit egyébként már kifejezetten rá írtak (Redford ezért is ódzkodott elvállalni az elején). Bár ma már a sekszésnyújork rá való utalásai ugranak be többeknek, ez azért több mint egy szimpla romantikus dráma (hány mai mainstream, nőknek szánt mozi vállalná be ilyen szinten a politizálást?).

Nem érdemes:
Újra horror lesz kilenctől az ugyancsak elcsépelten elkeresztelt Látogatókkal a Filmbox Extra HD műsorán, ebben Wesley Snipes rója le tartozását az adóhatóság felé, és elég tetemes összegről lehet szó ha ilyesmit is elvállal. Öt fiatal elvonul bulikázni egy vidéki házikóba, de tudtukon kívül az idegenek is pont ekkor terveznek kiruccanást a Föld bolygóra hogy kiválogassák a master race-t és a többit eltakarítsák, még szerencse hogy a prepperként ott dekkoló Snipes erre is fel van készülve – ellentétben a nézővel aki akciót vagy sci-fi-t várna de a Recall-lal merő dögunalmat kap. De még ennél is lesz lejjebb:

Nem ajánlott:
20:20-kor
Lolita-téma a Sundance TV-n: egy midlife crisis-szel küzdő (apját vesztett, felesége által épp kirúgott) pasas szerint a probléma legmegfelelőbb kezelése egy kiadós road trip – ezzel nem is volna baj, azzal már inkább hogy David Lamb magával visz egy vadidegen kislányt is az útra. Ross Partridge írta, rendezte és a főszerepet is magára osztotta szóval biztos szívügye volt egy tizenegyéves lány meg egy majd’ ötvenes pasi „barátsága” de attól hogy fizikailag nem jönnek össze még elég émelyítő az üzenet amit át akar adni és ezen se az ügyes fotografálás, se a színészi játék nem segít. Más. Egy időben Tom Green volt az MTV-s komikusgeneráció legismertebb arca akit így elkerülhetetlenül megtaláltak a producerek is és felajánlottak neki ezt-azt. Első feltűnései után leszűrhette aki akarta hogy kb. úgy élvezetes amit csinál mint a tévében, azaz kis adagokban, egyik ujjunkkal a távkapcsolón. Amikor „mellékállást” bíztak rá, nem is volt túl nagy baj, de a rivaldafényt nem neki találták ki: egyszerűen túl offenzív és obszcén amit csinál. Az Eszement Freddyben elvileg van valami sztori is (középkorú lúzer rajzfilmes karriert akar de addig nem jut semmire amíg nem családtagjait veszi tolla végére, a nevét meg csak akkor ismeri meg mindenki amikor apját sekszuális zaklatással vádolja), de alapvetően ez is olyan mint a Jackass-egészestés vagy az originál Tom Green Show, azaz rövid jelenetek adják a gerincét melyekről a legjobb ami elmondható az az egységes színvonal ami sosem emelkedik a bányászbéka feneke fölé: Green döglött szarvasba bújik, újszülött csecsemőt lóbál a köldökzsinórjánál fogva és még azt is megteszi amit talán még csiccsolína sem: kézzel kielégít egy lovat, mondjuk ezzel jó helyen van az RTL Gold-on a mások farkát veregető pumpedgabó mellett de a Freddy Got Fingered-ről sokat elmond hogy még ez a kanális is csak 00:35-kor kezdi.

Év filmje rovat:
godmode – Ez a játék félelmetesen jó. És halálra unom: „Megjelent a Shadow of War, a három évvel ezelőtti, nagyszerű Gyűrűk ura-játék folytatása. Minden jót beleraktak, amit csak kívánni lehet, meg egy csomó hülyeséget is, amit nem.” – Hát pont azért Év játéka mert dögunalmas:
Még ez is lehet az év sci-fije: „A Hét nővérben a túlnépesedett Földön tilos egynél több gyereket vállalni, de Willem Dafoe-nak hét lányunokája lesz. Úgy neveli fel őket, mintha egy személy lennének.” – ...pedig Rooney Marából egy is sok :SSS
Elkészült az évek óta várt, kultikus magyar képregény, a Nyugat + Zombik: „A rajongótábor 7,5 millió forintot kalapozott össze a Nagy Műre, amely már a nyomdában van.” – ...de ha még meg sem jelent, hogy lehet máris Év könyve meg „kultikus”? Ja, megvan a magyarázat:
meleg – Megjelent az egyik leghíre­sebb magyar transz­vesztita életrajzi könyve: „Sokan az Éjjel-Nappal Budapest Zénójaként ismerik ezt a páratlan pályafutású művészt.”Év könyve még úgy is hogy valójában meg sem jelent, mert mit olvashatunk a bejegyzés végén: „Folytatása következik! Addig is Miss Mandarin keresi könyvkiadóját.”
A volt drogos szexmunkás jó nagy klisé: „Valós bűncselekmény ihlette Molnár T. Eszter krimijét, melynek fő gyanúsítottja kelet-európai, nő, és a múltja sem makulátlan.”Év könyve ez is. Vagy nem: „Molnár T. Eszter műfajilag tud és szeret is kísérletezni, két ifjúsági és egy novellakötet után egy krimivel jelent meg a Könyvhétre, ami sok szempontból öröm. Teljesen érthetetlen módon ugyanis a magyar írók valamiért nem szeretnek/akarnak bűnügyi regényt írni, (...) itthon nagyjából egy kézen meg lehet számolni azokat a szerzőket, akik ebben a műfajban több számottevő könyvet is le tudtak tenni az asztalra. Csak remélni lehet, hogy Molnár T. Eszterrel eggyel nőni fog a számuk, még ha a műfaj vállalásait a Szabadesés több tekintetben sem teljesítette.” – Vagyis nem jó, de azt mondjátok róla, hogy.
A komcsi pártétkezdében elszabadul a vámpírlány, és dübörgő zenére mászik az arcodba: „Pálfi György első színházi rendezése az iskolai zaklatásról és a vérszívásról szól. Látványos és durva előadás, sok hibával.” – ...vagyis ez is szar, de ezt is kineveztétek Év előadásának.
Ennél szemetebb westernt egy darabig nem fogsz látni! – Megtorlás: „(...) amit a részben nálunk forgatott film ránk zúdít, az nehezen viselhető el, és aztán még mindig tudunk kicsit lejjebb menni. Ebben áll a szépsége!”Év filmje és egyben Hiánypótló Alkotás a mostanában olyannyira aktuális Keresztény Fenyegetésről: „Izgalmas, lebilincselő darabról van szó (...), ami egyben egy pokoljárás története is négy felvonásban (...) a majd’ két és fél órás (...) játékidő alatt szinte minden megtörténhet, és senki sincs biztonságban – elsősorban a Guy Pearce által játszott tiszteletesnek köszönhetően. Pearce egy démoni figurát kelt életre, akiben szemernyi emberség, érzelem vagy megbánás nincsen (...) – a forgatás szüneteiben aztán extra kedves volt mindenkivel, hogy oldja a feszültséget.” – Tök hihető. Ja, nem:
filmbook 18+ botrányfilm – Dusan Makavejev, a politikai pornók atyja: „Hírhedt botrányfilmjeitől Keleten és Nyugaton egyaránt fennakadt a cenzorok szeme.” – ...melyek csak addig voltak az Év filmjei amíg a Szerb film nem feledtette az ő „mesterműveit” is: „A Sweet Movie eredetileg (...) szatíra lett volna (...). A szerepet a kanadai Carole Laure vállalta, akinek a meztelen és provokatív jelenetek nem okoztak problémát – egy bizonyos határig. (...) Makavejev azonban átlépte ezt a határt (...): a művésznőnek premier plánban kellett végigsimogatnia az arcát az egyik férfi statiszta hímtagjával, miközben körülöttük a többiek zabálnak, okádnak, vizelnek. A felvételt követően Laure úgy döntött, hogy a továbbiakban nem vesz részt a forgatáson. Makavejev emiatt kénytelen volt újra átdolgozni a szkriptet.” – Micsoda Felbecsülhetetlen Veszteség volt ez az Egyetemes Filmművészetnek, szerencsére a Rendező Úr gyorsan talált bevállalós utánpótlást: „Ekkor került be a történetbe Anna Planeta, aki  (...) előbb a Patyomkin matrózát csábítja el és öli meg, majd gyerekeket csal a hajóra, akik előtt meztelen csábtáncot lejt, mielőtt velük is végezne.” – ...és bezzeg ez nem zaklatás, őt nem perelik be visszamenőleg az azóta felnőtt gyerekek sem, ez egy zseniális mestermű. NICE!
amerikaiplan – film – Hét dolog, amit ma már utálok a Love Actuallyben: „Hogy lehet megutálni egy filmet az évek múlásával? Hát így!” – ...pedig anno azért nevezték ki Év filmjének mert bátor volt és szórakoztató, bezzeg ma már ez a bátorság is kevés az üdvösséghez: „Inkább idegesítőnek tűnik, mint rokonszenvesnek ma már, ahogy a melegség témájához közelít: körülményeskedve és akaratlanul is a heteronormativitásra ráerősítve kezeli a kérdést.”Év kommentje-candidate:

abc 2017.11.14. 09:39:25
Én is így vagyok most már a Frakk!-al , nem tudom megnézni ahogy bánnak a kommenista jómódú nyugdíjasok a szerencsétlen dzsentri származású =Frakk mint név árulkodó) barna bőrű (hátrányos helyzetű) rabszolgaságban tartott állatukkal. Döbbenetes ezt a nem PC mesét hogy tudtam nézni 40 éve gyerekkoromban (Rémusz bácsiról már nem is merek beszélni)...

 

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés