2017. 12. 11.
Az előre bejelentkező könyvelő harmóniája (dec. 11-12-13-14.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az előre bejelentkező könyvelő harmóniája (dec. 11-12-13-14.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, DECEMBER 11.:
FARKASNÁSZ & ZIVATAR

0
Rainbow over Brooklyn.

Talán érdemes:
...de csak erős idegzetűeknek merthogy a Cinemaxon 21:40-kor adott Farkasnásznak az eredeti elnevezése (Hounds Of Love) dacára és azon túl hogy a megjelenése körüli időkben (nyolcvanas évek) játszódik, kevés köze van Kate Bush albumához, ez krimi egy nőket-gyerekeket elraboló és beteges játékokra kényszerítő házaspárról aminek sajnos valóságalapja is van. Ben Young debütálása mindannyiunk megkönnyebbülésére többet sejtet mint mutat a rémtettekből, John és Evelyn White legutolsó foglya meg azért sem ért olyan tragikus véget mint Brady és Hindley vagy Fred és Rosemary West áldozatai  mivel felismerte személyes gyengeségeiket egymás ellen fordította a zűrös múltú nőt meg a csak gyengékkel szemben erős barátját (bár ahogy legtöbbször, itt sem úgy esett meg a szabadulás ahogy bemutatják). Előtte fél kilenckor a testvércsatornán (Cinemax 2) az Ilyenek voltunk után újabb társadalmi különbségesdi, ezúttal A Brooklyn híd túloldalán. Itt él egy zsidó kávéháztulajdonos aki nagyratörő terveket szövöget egy rendes étterem megnyitásáról, nagybátyja azonban csak akkor hajlandó kölcsönnel támogatni ha otthagyja katolikus barátnőjét. A korabeli kritikusok kifejezetten utálták, nem vették észre hogy a készítők nem fullba nyomták a vallási szterotípiákat hanem pont ki akarták őket karikírozni (lásd a bácsikát, azaz Sid Caesart) de ez csak a zsidó közösségnek esett le akik jót mulattak rajta, egyébként bukta volt. Nem tudni hogy címbeli hidat direkt cserélték fel rögtön az első jelenetben a Manhattan Bridge-re de maradjunk annyiban hogy a Golan-Globusnak jobban álltak az akciófilmek mint az okoskodó társadalomkritikák (nem véletlen hogy az Over the Brooklyn Bridge Elliott Gould karrierjének sem tett túl sok jót).

Nem érdemes:
Film Mánia, 21:00
– Az originál (délszláv válságban játszódó) Ellenséges terület voltmár, most jön a 2. rész mely csak nevében folytonos, egyébként Gene Hackman és Owen Wilson sem vállalta (sőt még a direktor John Moore sem). Az Ördög tengelye most Észak-Koreán át húzódik, ide dobnak le egy elitegységet világmegmentés (atomháború elkerülése) céljából de a fejesek menetközben meggondolják magukat és leállítják a bevetést, csakhogy a csapat pár tagja már földet ért, és ami még rosszabb, a helyi erők is tudják hol vannak... Talán a mostani rakétafenyegetés miatt tűzték műsorra de az aktualitásán kívül semmi nem szól mellette: gagyi történet rosszul megcsinálva (kamerarángatás, felesleges színszűrés).

Hétfő? #LESZAROM.
...the Oligarcha Edition.
$$$$$$ - Kurt Cobain lánya nem egy luxusfeleség, de legalább úgy szórja a pénztTE IS LEHETSZ LUXYFELESÉG Akkor úgy SZAROM LE őt is mint az oligarchákat szoktam:
Te utaznál sofőrrel luxusautóban? Most megteheted!: „Mi az első, ami eszedbe jut, ha ránézel egy limuzinra?” – Nekem az hogy teleszarnám, lehetőleg utassal-vezetővel együtt:
Átment a piroson, öt embert gázolt halálra egy ukrán oligarcha lánya: „A 20 éves lány nem sérült meg a tragédiában, apja szerint nem is ő a hibás.” – Remélem a halottak családtagjait már deportálták Szibériába!!4
Dzsecün Pema – VÁÓ! – A világ legfiatalabb királynéja gyönyörű, és elég menő az Instagramja isSZELFIZZEN TIGRISSEL, LOL LESZAROM.
GAZ - Így él napjaink egyik legnagyobb sportsztárjaLESZ Nem baj, majd megy ő is a híd alá mint a többi.
és lőn – Gumicukor – Henry Cavill-t 6,5 milliárd forintból borotválták meg, de valami borzalmasan – Ingyen SZAROM LE.
Oh, semmiség, csak ezzel a kis 10 milliárdos vityillóval lepte meg a férje Nicole Kidmant: „Azért kellett megvenni a házikót, hogy a színésznő végre valóra válthassa egy régi álmát.” – Régi álmom válik valóra amikor most végre Nicole Kidmant is LESZARhatOM.
megéri bekukkantani – Gumicukor – Hadd vezessük körbe Jennifer Aniston 15 millió dollár értékű házábanBekukkantok és lekakkantom őt is!!
cs – Ezeknek az állampolgároknak aztán dugig van a pénztárcájuk – Üres zsebbel SZAROM LE őket.
Már 100 milliárd dollárja van az Amazon tulajdonosának – ...lásd fentebb...
Felvágós Luxusesküvő – Karddal vágták fel 19,5 milliós esküvői tortájukat: „Egy pillantás Gucci Mane amerikai rapper lagzijába, amit szerényen az év esküvője címmel közvetítettek a tévében a 3 m magas tortával.”SZELFIZHETNE SZEPPUKUVAL Ez is valami? Meanwhile in Soviet Russia:
Gazdagisztán – azta! – Így nősül egy orosz oligarcha: „Egy orosz milliárdoshoz elké­pesz­tő rongyrázás, és viszonylag kevés ízlést kapcso­lunk. Van, amikor a sztereotípia igaz.”LESZAR Nem baj, majd a felesége kiperli a vagyonából :)
A gazdag tunéziai tinik úgy veszik a drága órákat, mint a cukrot: „Idegesítően gazdag gyerekek sorozatunkban most nagyon sok órát, és még több köteg pénz láthat. Jó szórakozást!”LESZ Wait, a challenger appears:
GAZDAG – Kimaxolt gazdagság: így menőznek a szaúdiak: „A gazdag kölykök a világon mindenhol hasonlóan rázzák a rongyot, ám a szaúdiak aligha­nem mindenkin túltesznek.”LESZA Nap kommentje:

eot77 2017.08.04. 13:48:27
Némileg megnyugtató, hogy az unokáik előreláthatólag ismét a teveszart hordják majd tüzelni esténként a sátor elé.


KEDD, DECEMBER 12.:
APÁM, AZ IDŐUTAZÓ...

0
...Skodába szállva elvezet.

Talán érdemes:
Nyolckor
időutazás a Cinemaxon a hatvanas évekbe: egy romániai szász család, pontosabban két fiú és súlyos beteg apjuk tart az akkori NDK-ba egy műtét miatt (anyjuk, azaz a papa felesége már nem él). A fiúk közül az egyik rendes állása mellett besúgásból tartja fenn magukat, a másik idealista és mindenben az ellentéte. A ’68-as prágai tavasz keresztülhúzza terveiket: kórház helyett menekülttáborba kerülnek és itt Mihai megismerkedik egy nyitott egyetemista lánnyal de az igazi nyitást az jelenti amikor nem a demokratikus, hanem a szövetségi Németország felé „továbbítják” őket... Anca Miruna Lazarescu közönségbarát módon vet fel kérdéseket, kerüli a nosztalgiát és világít rá érdekességekre (pld. hogy a szövetségbe forrt országok vezetői közül egyedül az általam nem kedvelt Ceaucescu volt aki elítélte a bevonulást), így az Utazás apánkkal a magyar szál (Darvas Ferenc zenéje) vagy a based on a real story (a testvérek egyike a rendezőnő apja volt) ellövése nélkül is simán jó. A retekklubb mintha jóvá akarná tenni eddigi kultúrarombolását mert a XXI. század mai epizódjában Csányi Vilmossal foglalkoznak, csakhogy a jeles etológus többet, jobbat érdemelne az éjfél előtt öt perces kezdésnél. Utána éjfélkor japán drámázás a Cinemax 2-őn egy famíliáról akikre fokozatosan rátelepszik egy hozzájuk költöző börtönviselt vándor: a munka és lakhatás után vendéglátója feleségére vet szemet, lányának pedig jobb apja próbál lenni (megtanítja Harmóniumon is játszani). Asszem a Borgman volt hasonló, ez egy fokkal jobb, viszont elviselhetetlenül lassan folydogál és még hosszú is (két óra), hiába hogy a második fele áttéved David Lynch és az Oldboy territóriumára.

TISZTELET! rovat:
wow – Könyvelő volt, most világbajnok tortát készített a magyar anya. Galéria.
TISZTELET!
Ismerjék meg az Index legnagyobb rajongóját, aki már több mint 15 ezer gyűlöletlevelet írt nekünk – Bár én nem szeretem a Gyűlöletet, de a kitartásért neki is jár a TISZTELET.
Két dologban hiszek. A szólásszabadságban, és a didkókban. Mondta a CNN-en élő adásbanMAXIMÁLIS TISZTELET, ilyen egy igazi hős, még jó hogy vanak követői:
Az internet hőse az ember, aki tesztelni akarta, tényleg korlátlan-e az Amazon korlátlan tárhelyszolgáltatása, és feltöltött rá 1,8 millió gigabájt pornótTISZTELET, ez az igazi quality content :)))
10 ezer nő és napi 15 pia: ez volt a pankrátorlegenda Ric Flair mérlege aktív éveibenMAXIMÁLIS TISZTELET, bár ital szempontjából lassan utolérem!
Részegen, összeverve ébredt egy londoni kertben a román férfi, nem emlékszik, hogy került oda: „Egy Albesti nevű faluból jutott valahogy az angol fővárosba.”TISZTELET, de az ő példáját nem követem.
Egész estére foglyul ejtette a bolt sörhűtője, de egy pillanatra sem fordult meg a fejében, hogy segítségek kérjen: „Tíz perccel éjfél előtt Jeremy Van Ert belépett a wisconsini Marshfield egyik éjjelnappali boltjának sörhűtő helyiségébe. Mivel a bolt éjfél után már nem ad el sört, miközben a 38 éves férfi válogatott, 00:00-kor az ajtó automatikusan rázáródott. Peszre Jeremy Van Ert dönthetett volna úgy, hogy kétségbeesve elkezd kiabálni, (...) de ahogy végignézett a polcokon sorakozó sörökön, úgy döntött, kibírja reggelig. (...) Hat órával később, amikor Van Ert már négy sört legurított, az egyik vásárló észrevette, és szólt az eladónak. Amikor kinyílt a hűtő ajtaja, a sörök közül kiszabaduló férfi nyílegyenesen megindult a bolt kijárata felé, fel sem merült benne, hogy fizessen a négy sörökért, amiket megivott vagy összetört. A férfit szerdán lopás miatt beidzéték, amiért 170 dolláros bírságot kaphat, valamint a boltnak is ki kell fizetnie a kártérítést. Ráadásul Van Ert börtönbe is került, mert a sörös este idjén pont probaidőn volt kétrendbeli gyújtogatás miatt.” – Jár neki a TISZTELET ahogy az Indexes Újságírónak is aki helyesírása alapján ugyancsak nem veti meg az alkoholt :)))
A beteg gyerekekért söröznek a belvárosi rockerekTISZTELET, ebben én is részt vettem...ebben meg sajna nem:
Óriási hibát követett el Dévényi Tibi bácsi a motoros fesztiválon, ledobálták a színpadról – Bár nem kedvelem az Erőszakot sem, itt kénytelen vagyok egyetérteni a közönség tagjaival: „Tegnap Tibi bácsit megdobáltuk, elmenekült a színpadról. Képzelheted, motoros találkozón betette a Kis Grófót. Azé' álljon má' meg a menet! Ha Fásy Ádámra elmész, azt kapod, amit, de nem mész el! De ez a pöcs meg betette. (...) Azt még el tudja az ember viselni, hogy Boney M vagy Neoton Família, mert arra még rá lehet fogni, hogy retró, de Kis Grófó.... csóró gyerek.”MAXIMÁLIS TISZTELET, ma este a ti EGÉSSÉG!etekre iszok!!
 

SZERDA, DECEMBER 13.:
AZ ÖREG TÖLGY HALLGATÁSA

0

Those wonderful Sunshine Bakers!

Talán érdemes:
Tízkor a drogkultúra iránt érdeklődők kapcsoljanak a Sundance TV-re ugyanis a Sunshine Makers a hatvanas évek leghíresebb cumójának, a (Fear and Loathing-ben is megörökített) Sunshine Acid-nek és készítőinek állít emléket akik közül Nicholas Sand volt a minden ideológiai katyvaszban hívő tősgyökeres hippi (főleg ha azokat össze lehetett egyeztetni a szabad szerelemmel és a kábulással), Tim Scully pedig a „tudós”, elméleti szaktudással. Problémás gyermekük társadalomra szabadításától forradalmat, világbékét és más ilyeneket vártak, a doksi pedig hosszú (és néha rácsok mögött töltött) évek után hozza újra össze őket és munkatársaikat, na meg a rájuk vadászó rendőröket. A folyamat végéhez és a teljes képhez mégis vissza kell térnünk H. S. Thompsonhoz aki a Fear...-ben remekül összefoglalta, miért nem volt működőképes ez a fajta felszabadítás és hogy hol értek véget a swinging sixties hullámverései. Így válik érthetővé Sand messianisztikus önvállveregetése is: a maga szempontjából tényleg jó munkát végzett, nem csoda hogy nem érdeke tudomásul venni azt amit már kollégája, Scully is elismert, éspedig hogy bizony nem mindenkinek jön be a trip (mi pedig visszatekintve örülhetünk hogy a hétköznapi polgárok ivóvizébe nem tudták belekeverni). Éjjel kettőkor (az már csütörtök!) egy majd’ harmincötéves magyar Ben Jonson-adaptáció az M5-ön a szerzőtől elvárható módon pénzzel, emberi kapcsolatokkal és érdekházassággal a középpontban. Egy fukar nagybácsi (Őze Lajos) mindent megtesz hogy a lehető legkevesebbet hagyja unokaöccsére (már megint?), ám ő csellel egy nőnek maszkírozott férfi (amúgy jóbarátja) karjaiba löki akitől persze nem győz menekülni a boldogtalan férj – hát persze hogy az unokaöcs némi végrendelet-módosítás fejében megszabadítja tőle! A Hallgatag hölgyet ma már nem írhatnák meg így, ebben a formában és én ezúttal kivételesen egyet is értek a genderistákkal: ha a nagybácsit a nászéjszakán nem zavarta hogy töke van a menyasszonynak az szerintem felér egy kamingáuttal, különben is pénztártól-anyakönyvvezetőtől való távozás után reklamációnak helye nincs!!44

Szakálla volt genderrovat:
fáymiklós – Most akkor lehet, hogy Mona Lisa férfi? –Majd eldönti! Vagy utólag eldöntik helyette az épp futó ideológiákhoz igazodva:
A vikingek közt voltak női harcosokSZÓVAL A GENDER MÉGISCSAK EGY FIX VALAMI? LOL Sőt, drogosok is:
Különleges kristályok segíthettek a vikingeknek: „Magyar kutatók kísérletekkel bizonyították, hogy a vikingek valószínűleg kalcit kristályokkal navigáltak a tengeren.” – Hogyan? Elszívták, vagy mi? :DD
csb – Férfivá lett nők – Ez a téma valamiért nagyon előtérben van a csetlebotlok blogon:
csetlekbotlok – „Ez a férfi lélekben nő?“: „Matricákkal áraszt el, fél a sö­tét­ben szinte, rögtön megfogja a kezem... Menekülök.” – Ne siettesd baz+!!! MAJD ELDÖNTI MI AKAR LENNI!!44 négy
Hüvelyváladékkal kenegetni az újszülöttet?: „Divat lett ezt csinálni a császáros babákkal.” – Á, geréb kisbetűvel ágnes ebben is úttörő volt a placentasütijével ^^
Most leszbikus párként házasodtak össze: „Ezen a képen egy brit házaspár látható. 1996-ban mondták ki az igent, ez a fotó 2001-ben készült róluk, amikor a férj a haditengerészetnél dolgozott. A nevük Stephen és Denise Taylor. Volt. Akkoriban még. (...) De 2010-ben (...) Stephen Taylor felismerte, hogy transzszexuális és nőként szeretne élni, és ezt végre elmondta a feleségének is.” – ...de mi szükség volt nemváltásra ha ugyanazzal, ugyanúgy akar tovább élni? Legyen inkább kreatív ő is:
Ettől kiég az agya: félrelépett a nő, aki önmagát vette feleségül: „De a sztori ott lesz igazán durva, amikor kiderül, hogy kivel csalta meg magát, és mi lett annak a viszonynak a vége.” – Ha hétfő lenne, leszarnám.
Férfiak közt indulna a női sívilágbajnok Lindsey Vonn: „14-szer nyert már nőként Lake Louise-ban, most új kihívásokat keres.” – ...és ha nem sikerül ott is nyernie még mindig kiállhat kisfiúk vagy akár a Zelnyomó Patriarcha férfi paraolimpikonok ellen is ^^
Hogy lehet, hogy csaknem minden magyar politikus férfi? Hol vagytok politikusnők?: „Okok, tények, megoldások. Körbejártuk, miért van olyan kevés nő a magyar politikában.”AZÉRT MERT TÖBB ESZÜK VAN ANNÁL HOGY POLITIZÁLÁSRA PAZAROLJÁK Gondolom azért amiért az ICT-szektorban sem hemzsegnek, sebaj, már rajta vannak az ügyön:
happyhunter – Lányok, irány az ICT szektor!: „Miért van kevés nő az ICT szektorban?” – Nem az a baj hogy kevesen vannak hanem hogy a posztoló szerint jó dolog az ha a HR-esek „a felvételnél egy a legjobb férfi jelöltnél szakmailag esetlegesen gyengébb női jelentkezőnek kedveznek. Lehet, hogy nem tud úgy programozni, mint a vele versengő férfi kollégája, de egy olyan különleges látásmódot és dinamikát hozhat a csapatba, amely annak teljesítményét akár meg is sokszorozhatja (...).”JÓ ÖTLET, terjesszük ki orvosokra, pilótákra, atomfizikusokra is! Nem baj ha valaki nem ért a szakmájához de hátha behoz oda egy „különleges látásmódot és dinamikát”!!!4!! négy Honnan is ismerős ez nekem? Ja igen, a kommunizmus csinált ilyeneket amikor a gyár vezetését rábízták képzetlen „jó elvtársakra” : (((


CSÜTÖRTÖK, DECEMBER 14.:
EGY SZERELEM VAGY HÁROM?

0
A don kihótt csendesen.

Talán ajánlott:
Az M5 Előszóval együtt 21:10-től vetíti John Cassavetes maffiafilmjét, az Egy kínai bukméker meggyilkolását. Főhőse, Cosmo Vitelli (Ben Gazzara) megélhetését (saját night club) egy dolog veszélyezteti: szerencsejáték-függősége, melynek eredményeként egyik tartozáskiegyenlítéstől a másikig evickél és ha törleszt, ünnepel – mi mással mint újabb kártyapartikkal. Legfrissebb bulija annyira jól végződik hogy visszautasíthatatlan ajánlatot kap egy beszédes (Mort Weil, azaz halál és [gyász]fátyol) nevű sötét alaktól (Seymour Cassel) aki „csak” a címben említett dolgot kéri tőle – titkon remélve hogy nem lesz képes véghezvinni, így nyugodtan ráteheti mancsát a lokáljára... Scorsese vagy De Palma sima gengszterkedést csinált volna belőle, Cassavetes a nehezebb utat választotta és valami noir – arthouse keveréket hozott létre amit a sznobok imádtak, a kritikusok kevésbé. Nem javított sokat a renoméján az sem hogy befejezése után először nem mutatták be, majd később a rendező újravágta és berakott pár kimaradt jelenetet – de még így is rövidebb lett a director’s cut (kb. 104 perc) mint a mozikba szánt (ami több mint kétórás volt). Érdemes megemlíteni azt is hogy Cassavetes olyasmi viszonyban állt halivúddal mint Vitelli az alvilággal csak ő a színészi szerepeiből befolyt összegeket fordította a saját műveire, megmaradva örök kívülállóként.

Talán érdemes:
22:55-kor egy nem is nagyon leplezett Keresztapa-utánérzés a Sony Movie Channelen melynek legnagyobb vonzereje Anthony Quinn, tőle eltekintve a Don halála túlnyújtott, erőltetett és akaratlanul is önparódiába fullad ha nem az egyértelműen máshonnan átvett díszletek akkor a gagyi forgatókönyv miatt. Akkor pár szó a történetről is: három család tárgyal Las Vegas birtoklásáért az egyik vezér halála után, az ideiglenes egyensúlyt a fiatalok heves vérmérséklete mellett a legidősebb főfőnök (Quinn) szoknyapecérsége dönti romba. Más: úgy látszik ez a hét az anyagi gondokkal küzdő vendéglátósoké lesz mert tízkor jön Madarász Isti idei dobása a Dunán ami két oldalról is puhítja a (nemcsak) női közönséget: ha a mostanában divatos mislencsillagos gourmet-szakács karaktere (Bereczki Zoltán) nem fogja bevonzani őket akkor még mindig ott van nekik a rom.kom.-szál, vagyis az anyagilag bukdácsoló vendéglőre ráküldött banki alkalmazott (Balla Eszter) akit a sztárséf szeretne megfőzni – na nem úgy mint Hannibal Lecter, hanem azért hogy megkaphassa a hitelt ami a továbbműködéshez (és talán nyereségessé váláshoz) szükséges. Aki ezekre is immunis annak maradnak a kajaközeli dalbetétek, mondjuk az Egy szerelem gasztronómiája minket, Ffffférfffiakat leginkább azzal fog meggyőzni hogy épp csak egyórás, így akár hölgytársaságban akár egyedül nézzük, sokat nem fogunk unatkozni. Ugyanabban az időpontban (azaz este tízkor) sportdoku az HBO-n azokról és azoknak akik komolyan gondolják a futást: a Spartathlon próbatétele alig változott amióta először megrendezték, 36 óra alatt kell teljesíteni a távot a két görög város, Athén és Spárta között, szó szerint hegyen-völgyön át. Az öt magyar próbálkozó közül az egyik maga a rendező (így lesz az Ultra  abszolút bennfentes munka), a „legkisebb fiú” pedig egy átlagos fickó akinek ötödjére sem fogadták el a nevezését, így ő a verseny befejezte után teszi meg a távot – már, ha képes lesz rá, és akkor jöjjön is a

Sportrovat:
Conor McGregor elnézést kért dublini balhéja miatt:
„A bírónak ment neki az MMA-s a ketrecben.” – Lehet hogy csak az dühítette fel hogy elcseszték a Trainspotting-folytatást.
Pintér kiverte Kondást: „A bajnok edzők a kupában mérkőztek meg.” – Most kiverte vagy kupamérkőzés volt? Mert nagyon nem mindegy!!
A bocsánatkérős norvég riporter visítva szurkol a magyaroknak: „Hulsker tovább vezekel az álomsorsolásozásért.”MUHAHA, azt remélem is :)
Szponzorált halál: „Ma nincs veszélyesebb sport a szárnyasugrásnál, aminek most halt meg a legnagyobb alakja. A vakmerő sportolók, a mindig újra vágyó közönség és az őket kielégítő szponzorok együtt halálos spirált hoztak létre.”MUHAHA, AZT REMÉLEM IS! Darwin for teh win!!!
Michelisz második az ötször megszakított makaói időmérőn: „Világbajnoki riválisa, a volvós Björk a negyedik.” – Ezek a zenészek-színészek nem nyugszanak. Előbb McGregor ugrott be ketrecharcolni, most meg az izlandi díva száll be a Forma1-be?! Inkább a zenéjére koncentráljon...
A szlovákokra vágynak a magyar drukkerek – Maradok heteró és kerülöm a sportolást, úgyhogy:

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés