2017. 12. 16.
Meddig az evil? (dec. 16-17.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Meddig az evil? (dec. 16-17.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, DECEMBER 16.:
SOK HŰHÓ EVERY MORNING

0

Miénk itt Amerika!

Nem érdemes:
Cinemax 2, 20:30 – Múlt héten ellenálltam a kísértésnek és nem húztam le még jobban Vranik Roland Állampolgárát (igaz be se válogattam) de az Amerikai tér már nem ússza meg, ezt nem menti hogy hazánkfia készítette plusz még jobban kilóg a lólába. 2014-15 környékén hirtelen jó sok menekültes filmet forgattak, általában egy szemszögből, a bili nekem Kaurismaki idei darabjánál borult ki, ez volt az aminél még az Index is örömködött hogy hogy milyen szörnyű képet fest Magyarországról meg az ittlakókról. Nos az IMDB-n és másutt is több finn hozzászóló elpöttyintette hogy Kaurismaki konkrétan erre a témára kapott támogatást amit gyorsan fel is kellett használnia, így születhetett meg a remekmű és a most tárgyalt drámát is gondolom ugyanebből az alapból forgathatták mert alapötlete-megközelítése ugyanaz csak a helyszíne más. Görögországot előbb taccsra tette a gazdasági válság majd jött a migrációs krízis és az ezekből táplálkozó szélsőjobb előretörés, Yannis Sakaridis pedig akármit is akart ezekből kihozni, nem jött össze neki, ám azzal hogy nem árnyalta a valós problémákat hanem durván leegyszerűsítette őket (honfitársai kárára) csak még több olajat öntött a tűzre. Ne legyünk hülyék, ne dőljünk be a provokációnak.

Talán érdemes:
Nyolckor
átlagember kalandjai az HBO-n: a fixerek az amcsi nagyvárosok „kellékei”, kullancsként tapadnak a híresekre hogy kielégítsék pillanatnyi szeszélyeiket, így vesznek maguknak kapcsolati tőkét és kihasználható ismerősöket. Egyikükre rámosolyog a szerencse amikor legutóbb megajándékozott „barátjából” Izrael vezető politikusa lesz ő pedig elkezdi bevasalni a „tartozását” ami esetünkben egy aránytalanul drága cipő – és ha már aránytalanság, a kispályás ügyeskedő hamar elveszti egyensúlyát a politika porondján. Jó hír hogy Richard Gere szépfiúból hiteles, stabil jellemszínésszé vált, a rossz meg az hogy elpazarolják a tehetségét ahogy Steve Buscemi-ét is mert Norman Oppenheimer sztorija másfél órában elmesélve még akár feszült thriller is lehetett volna, jelenlegi időtartamát azonban max. úgy tudták volna kitölteni ha több hangsúlyt helyeznek a „munkájára” mert ez a mindenütt jelenlevő, mindenkivel pertu haver, valójában alternatív valóságban élő, nagyon magányos és egyik stiklitől másikig élő lúzer eddig nem sokszor kapott teret és itt se használják ki a lehetőséget (szemben a Fülkével ahol egy hasonló léhűtőt leckéztet meg a lesipuskás). Az író-rendező-forgatókönyvfelelős Joseph Cedarnak kevesebbett kellett volna markolnia és akkor többet fogott volna, így érdekes anyagból csinált egy maratoni névvel ellátott (The Moderate Rise and Tragic Fall of a New York Fixer) de rövid ideig érdekes opuszt ami végig nem foglal állást, nem dönti el, miről szól, és nem tudjuk meg hogyan is áll „főhőséhez”. Nem menekülünk SJP-től ezen a hétvégén sem, 22:35-kor a Hova lettek Morganék? következik a TV2-őn amiben válni készülő, de tanúvédelmi program miatt a környezetük felé továbbra is szerelmesnek mutatkozó házaspár női felét domborítja (mellette a másik nagy sorstárs, Hugh Grant). Hogy kerüljék a feltűnést, a rendőrök egy kisvárosi seriff és felesége (Sam Elliott és Mary Steenburgen, miattuk szinte érdemes végigülni) gondjaira bízzák őket de a kultúrsokk még a rejtőzködésnél is nagyobb gondot jelent: a munkamániás yuppie pár nehezen tud lelassítani a wyoming-i ritmusra és nem szoktak hozzá az arrajáró medvékhez sem. Ezek, na meg a párocska  belső konfliktusai kellene hogy adják a főbb humorforrást, ennek ellenére (vagy éppen ezért) a Did You Hear About the Morgans? mindvégig megmarad biztonsági játéknak.

A seksz, a szipu rovat:
nesze!szer – Megan Fox bitang jó nő!: „Istenien néz ki fehérneműben és Nietzsche idézet van a testén.” – ... biztos azért mert sokat olvasott tőle!!! Wait, a challenger appears:
:O – Megan Fox klónja szinte jobb nő, mint az eredetiMORE MEGAN FOX THAN MEGAN FOX ...és ha csak feleannyira „olvasott” mint az originál, már sokkal okosabb nála :DDD
Bedrogozva hagyta az utcán 14 hónapos kisfiát egy budapesti nő: „Az anyára másnap egy XXIII. kerületi lakásban találtak rá, de még akkor sem tudott magáról.”A TÖBBSÉGI TÁRSADALOM FELELŐSSÉGE MEGKERÜLHETETLEN! Mi vagyunk a hibásak, miattunk kell a boldogság eme kis köreibe menekülnie, és csak a teljes legalizálás lehet a megoldás!!44
Ön tudna haragudni a cuki kutyájára, ha az elpusztította volna a pornógyűjteményét?MI AZ HOGY, NAGYONIS!!! Nem csak ivartalanítanám hanem meg is fizettetném vele!!!
Kasszás Erzsire drogozta magát egy árufeltöltő: „A mentők jobb belátásra bírták, és toxikológiára szállították.” – Nem tudom mit szed, de nem kérek belőle :SSS Wait, a challenger appears:
heart – Ki az ördög ez a pénztárban?: „Az osztrák Kasszás Erzsi pokolian erős. Egy (...) üzletben nagyon fura figura ült a pénztárban, nagyjából úgy festett, mintha egy death metal banda klipjéből lépett volna le, hogy aztán öblítőket és salátákat húzzon le a kasszában. Az eset megfejtése annyi, hogy Ausztriában most van szezonja krampusz és Perchten-járásoknak, ami kicsit hasonló szokás a mi busójárásunkhoz, azzal a különbséggel, hogy a hegyekben preventív megoldással akarják elzavarni a telet, míg Magyarországon inkább temetik a hideg évszakot. (...) A felvonulások az idén jókora balhéval kezdődtek, november elején karintiai Völkermarktban a maskarás alakok több nézőt is megsebesítettek, a rendőrségnek kellett rendet tennie.” – Majd leszámolnak ők is a krampuszokkal akikben tombol a tesztoszeron:
Peruban leszámolnának a macsókultúrával: „Tízezrek tiltakoztak a nők ellen elkövetett erőszakos cselekmények elharapózása miatt.” – Én mindig azt mondtam hogy aki bizonyítottan erőszakoskodott azt ítéljék el, nektek meg el kéne döntenetek melyik oldalt favorizáljátok mert mit is olvashatunk kicsivel arrébb:
„Semmi szépítés, dugtunk egy hatalmasat” – Randiblog inbox – Munka után elkapott a folyosón, berántott a raktárbaNap kommentje:

0

VASÁRNAP, DECEMBER 17.:
A ZÉLET VONTATTA

0

Rozsos győzelem.

Ajánlott:
…de főleg sznoboknak, mivel a Sigur Rós-nak se a zenéje, se a videói nem a popularitást célozzák: az izlandi posztmindenes együttes több mint húsz éve feszegeti a műfajhatárokat, lassú, érzelmes és olykor melodramatikus muzsikájukat már hallhattuk soundtrack-eken, de most egy 2013-as koncertjükön mutatják be az M2 / Petőfi TV-n hogy mit tudnak. A Europe In Concert korábbi állomásait leszóltam, erre viszont érdemes lesz odafigyelni de legalábbis felvenni merthogy fél egykor adják. Az M5-ön zarándokút a pestis elől a középkori Angliából a nyolcvanas évek Új-Zélandjának partjai felé, Navigátorunk egy karizmatikus fiú aki eme Középkori Odüsszeia segítségével csillantja fel a túlélés reményét elkeseredett földijeiben. A küldetés templomépítés, a zűrös, bányákon át vezető út végén azonban a Föld másik oldalán és a felvilágosult huszadik században találják magukat ahol a betegségtől való félelmüket a többség egyszerű babonának tartja holott föléjük is árnyék vetül: a bármikor kirobbanható hidegháborús nukleáris fenyegetés. Nem a Navigator – A Mediaeval Odyssey ami először dobja a régmúlt emberét a huszadik század kulisszái közé (ezt értelmezték sokan tévesen „időutazásnak”), ahogy a Föld középpontja felé való utazás is voltmár Vernénél, de ha a Jöttünk, láttunk, visszamennénk-et komorabban csinálták volna meg, valami ilyesmi jött volna ki belőle. A (ma már) kicsit Asylumos nevével szemben ez egy ritkán adott gyöngyszem, Vincent Ward később még messzebb ment a látomásosságban a Csodás álmok jönnekkel, de amit itt hozott össze jóval kisebb költségvetésből azt tanítani lehetne, nem véletlen hogy Előszó is jár mellé, azzal együtt 21:10-kor kezdik.

Talán érdemes:
HBO, 20:00 – A kétezertizes évek második felét az űrutazások-idegenek uralták: Hold, Gravitáció és valahány név a naptárban, közös nevezőjük az átlagos, könnyen összetéveszthető címek és történetek melyek nem okoztak meglepetést ha láttuk az Űrodisszeiát vagy esetünkben az Alient amivel 2017-ben az Élet ugrott fel ugyanerre a vonatra, dettó mérsékelt sikerrel (óriási hype ami moziba érkezéskor kifulladt). Röviden a felállás: konzerválódott, Marsról származó létformát pármillió évnyi szunyókálás után aktivizál pár tudós (mindenféle komolyabb óvintézkedés nélkül!), a lény ennek örömére él a lehetőséggel és megcélozza a Földet, akárhogy is próbálják megakadályozni az űrállomás dolgozói. Ha csak felmondták volna a leckét, kaptunk volna egy jó space-horrort, de hiába a profi kivitelezés ha a szkript fittyet hány a legalapvetőbb logikai szabályoknak (a fizika törvényeit most hagyjuk, elvégre sci-firől beszélünk), a mindenre kiképzett űrhajósok a legelemibb tévedéseket követik el – vagy tudat alatt igenis segíteni akarják a földönkívüli organizmus sötét terveit. Egyszernézős, főleg ha az első félórát kibírjuk kikapcsolt aggyal, és innentől be lehet fejezni a Prometheus (sőt, akár az Asylum-összes) cikizését. Ha már itt tartunk:

„Zene” és „film” rovat:
Ijesztő és gyönyörű Natalie Portman új sci-fije: „Az Expedícióban három társával indul a rejtélyes X térségbe, ahonnan még senki nem tért vissza.” – Mint mondtam volt, ez is megy majd a Jane Got a Gun és a Passengers mellé.
Recorder – „Nőként csak a szex árán lehetsz sikeres”: „Újabb nemi erőszak-vádak a zenei világban.” – Nagyon örülök hogy a Recorder is kiáll a Sekszizmus ellen, bizonyára mostantól hanyagolni fogják a nemiszervüket mutogató „énekesnőket” is!! Ja, mégsem:
RECORDER – BULI! – Egzotikus seggrázás: „Elképesztő bulizenék a világ minden részéről.” – Hát akkor erről ennyit, megy ez is az évvégi válogatásba :SS
kult – Gryllus Dorka meztelen hasával lesz tele a város: „A hentes, a kurva és a félszemű plakátja az Indexen látható először.”SZEMÉRMES CÍMHEZ SZEMÉRMES PLAKÁT DUKÁL Csak szólok hogy az ott nem a hasa, és nem is meztelen :SSS Feltételezem hogy a Sekszizmus és a Tárgyiasítás elleni Harc jegyében az Indexen fogják először lehúzni ezt a már címével is stigmatizáló, vetkőzéssel operáló „remekművet”!!! NŐI JOGOK FTW!!!4 négy
Pucér fenekek a Valami Amerika 3 előzetesében: „Kijött az első trailer a filmhez, ami jórészt egy börtönben játszódik. Köcsögözés, gumibotos, szappanos viccek, semmi nem változott 2002 óta.” – Heteró vagyok, meg szabadlábon is, úgyhogy LESZAR kihagyom.
A Queens of the Stone Age frontembere egy karácsonyi koncerten arcba rúgott egy fotóst: „(...) Ezen kívül a közönséget „retardáltaknak” nevezte, illetve a fújolóknak azt mondta, vegyék le a nadrágjukat. A fő fellépő a Muse volt, róluk azt mondta: „Fuck Muse!” – Lehet hogy benyomott egy Feelgood Hit of the Summer-koktélt :))
Rec' - Miért csalta meg Jay-Z Beyoncét? – Mert ő maga is megaszonta hogy I got 99 problems, but a bitch ain't one.„És hogyan kerülték el a válást?” – Gondolom csináltak egy békülős gruppenpartit ahogy azt a Felvilágosult Házaspárok szokták ^^
Könyves – 2017 legjobb könyvei: 30-21.: „2017 legvisszataszítóbb története, a szolgálólány disztópiája és a háború, amelynek nincs vége.” – ...és agendanyomatáskor bezzeg senkit se zavar hogy a Handmaiden’s Tale-t rohadtul nem 2017-ben írták és nem is most filmesítették meg először :DDD
s – vallásos lány leszbikus kalandja természetfeletti képességekkel –  MAGYARUL: csak a kereszténységet lehet büntetlenül gyalázni. – „Joachim Trier egy elég tehetséges rendező, de a Thelmában csak az olcsó hatásvadászatra futotta.” – Akkor lehet nem csak névrokona a dán őrültnek:
Perverz játékokat erőltettek a kollégákra Lars von Trier cégénél – Őszintén: meglepődött ezen bárki is az Antikrisztus és a Nimfomániás után?
A világ egyik legjobb filmjét egy igazi zsarnok rendezte: „Michael Curtiz, azaz Kertész Mihály nemzeti kincs lehetne, de nem kapta meg nálunk a jussát.” – Majd megkapja utólag amikor tőle is elveszik a zseni privilege-et:
456 svéd színésznő kelt ki a zaklatások és a hallgatás kultúrája ellen: „Elítélték azt a zsenikultuszt is, ami elnézi a zaklatásokat, amíg az elkövető alkotásai komoly művészi értéket képviselnek.” – Már épp pedzegettem volna hogy ezek után a Bergman-összest is újra kell forgatni, és basszus nem ráhibáztam: „Az aláírók kikeltek az előadóművészetben a nagy tiszteletnek örvendő Ingmar Bergman filmrendező korszaka óta uralkodó "zsenikultusz" ellen, amely büntetlenül hagyja a zaklatókat, "amíg az alkotásaik komoly művészi értéket képviselnek".” – A mai Nap kommentjét a néhai ezer rovarrá szétpattanó írta:

0

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés