2017. 12. 23.
Mennyi az angyal? (dec. 23-24.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mennyi az angyal? (dec. 23-24.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, DECEMBER 23.:
AZ ÁLOM MÁR NEM ÉRDEKEL

0

...csak a parti tart lázban!!

Ünnepi rovat:
Retekklubb, 21:10 – Ahogy Shrek, úgy a Jégvarázs sem úszhatta meg ünnepi különkiadás nélkül, a Party Lázban Anna szülinapjára készülődik Elsa meg mindenki más is, de a nagy tervek ismét máshogy sülnek el...igazából a story mellékes, ez inkább emlékeztető a rajongóknak így én asszem ki is hagyom, kivéve ha Olaf megint metálosra veszi a figurát :)))

Talán érdemes:
Fél kilenckor
Guy De Maupassant-adaptáció a Cinemax 2-őn hogy ne legyenek illúzióink a XIX. századbeli nemesasszonyok helyzetéről, Egy asszony élete akkoriban nem annyira játék és mese mint merő elnyújtott szenvedés volt a(z akkor még masszívan létező) férfielnyomás alatt. Jeanne férje sem kivétel, természetesnek veszi hogy akkor és úgy lép félre amikor és ahogy csak akar, a nőt pedig családja és papja is a megbocsátás felé terelgeti főleg hogy gyereket vár – ahogy hamarosan a szolgálója is, és mindketten ugyanattól... Formabontó húzás hogy Stephan Brize „kihagyja” a fontos jeleneteket, kicsit belegondolva azért mert ezek nem a nő szempontjából jelentősek, ő csak elszenvedőjük, legyen szó lánykérésről, nászéjszakáról vagy megcsalásról, ezek miatt válik a végére (jogosan) megkeseredetté. Kereken 21:00-kor Pierre Schöller díjnyertes politizálósdija a Filmbox Premiumon mely egy első pillantásra egyszerű tragédia (balesetet szenvedett autóbuszhoz utazó közlekedésügyi miniszter) tükrében mutatja a hatalom működését és az Államérdekből cselekvők tehetetlenségét amire „munkájuk” predesztinálja őket. Bár megválasztották, valójában főhősünknek sincs választása. Éjfél előtt tíz perccel majdnemhorror a Sundance TV-n. A Patrick az azonos című 1978-as thriller remake-je melyben egy pszichiátrián dolgozó nővért von telekinetikus irányítása alá egy látszólag agyhalott páciens. A nővér előbb szánalomból segít neki és kezd vele kommunikálni, de nem számol a fojtogató szeretettel amivel védence üldözni kezdi. Egyszernézős, annak jó is.

Ismétlés, talán/nem érdemes:
Nincs karácsony újrázás nélkül és akármennyire utálom az Indexet azt azért el kell ismerjem hogy korrektül összefoglalták mik A miniszter félrelép bajai még úgy is hogy mindazt amit megírtak azt én már húsz éve megmondtam, bár attól még jó így leírva látni. Ettől függetlenül tudott valamit ez a megfilmesített színdarab, ami sikerré tette az az hogy jó időben, jó helyen nyúltak hozzá egy bejáratott (=színházban régóta teltházas) komédiához amiben mindenki megtalálta a maga számítását: Dobó Kata szép, a politikai utalások működnek, a készítőknek csak a pénztárhoz kellett fáradniuk, aki kíváncsi rá kilenctől megtalálja a Prime-on. Viszonyítási alapnak is raktam be hogy mindenki láthassa, a recept mindig ugyanaz amit mindig a közönség igényeihez kell levinni ("aki" ha lelkesedik is valamiért azt húsz év múlva letagadja). Az örök (sekszes-ármánykodós) téma 2014-ben is teret kapott, korhoz igazított habkönnyű hangvétellel és elnevezéssel, nekem ez a Megdönteni Hajnal Tímeát leggyengébb pontja – nem baj, előbb-utóbb erre is rátalálnak az SJW-megmondóemberek és úrjaforgatják feminista szemszögből, addig csekkoljuk a Cool TV-n amíg ezt is rá nem teszik az Uncool Listára. Én persze valami mást fogok nézni 22:50-kor, hiszen ahogy a Miniszternél is én már akkor megmondtam hogy ez nem jó, a véleményem meg maradt ami volt. Adni fogják a Die Hard,-és Home Alone-összest is, de azokat már évek óta kihagyom a válogatásból.

A seksz, a szipu rovat – karácsonyi különkiadás:
Lehet, hogy megtalálták a Mikulás sírjátMEGHALT, MÉGIS ÉL?!„A kutatók szerint Szent Miklós egy szkennerrel és radarral talált föld alatti sírban nyugszik.” – Akkor keltsék fel, ideje kézbesítenie az ajándékokat...és a virgácsot, mert:
Karácsonyi bulin lőttek agyon egy mexikói újságírótJó ötlet volt a liberalizálás. Ja, nem.
Kokainnal tolták meg a karácsonyt, Skodában buktak le a soproniak: „A két férfi feltűnően ideges és zavart volt.” – Nem baj, most lesz idejük kijózanodni és lenyugodni.
Mennyből – Münchenben keresztezték a karácsonyi vásárt a pride-dal:
„A karácsonyi vásárok paródiájának is felfogható a Pink Christmas, ahol a hétvégén jártunk: giccses, szexi és vicces.”Keep calm, majd EZT IS MEGSZÜNTETI A KALIFÁTUS ebbe is belehajt valaki egy teherautóval ^^
Egy 12 éves fiú bombát vitt a karácsonyi vásárba Németországban – Jó-jó, de lehet hogy ajándék volt! – „A Focus tudomása szerint a karlsruhei ügyészség "állam elleni súlyos bűncselekmény" gyanújával nyomoz, azonban a gyanúsított kiskorúsága miatt az eljárást valószínűleg megszüntetik majd.” – Kossuth-díjat nem kap? Hülye németek, német hülyék :DDD
A Lidl feminista ünnepet csinált a karácsonyból, egy kicsit szexistán – Már a feminizmus is sekszista? :D Ezeknek tényleg semmi sem elég jó...bezzeg ha a Velvet sekszista az rögtön menőség:
meztelen karácsony – 18+ Chelsea Handler ismét megmutatta mellét – ...mert a karácsony erről szól.
adventi naptár – Gumicukor – A világ legdögösebb nőivel várhatja a karácsonytMERT AZ ADVENT AZ ERRŐL SZÓL Van belőle Giannás is? LOL!
Hihetetlen, de Audrey Tautou 40 éves! NEGYVEN!: „És ő nyitotta meg a karácsonyt Párizsban.” – Remélem kamion nélkül, gyalogosan.
spindoc – Jézusom! Botrányos karácsonyi hirdetések: „Néhány remek példa arra, hogy a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve.” – ...vagy inkább arra hogy a kereszténységet ilyenkor is ki lehet gúnyolni:
b1 fotó – kínos – 22 perverz karácsonyi dekoráció, amit nem gondoltak át: „Próbáltunk rájönni a bugyi és a Karácsony közötti összefüggésre, de nem ment.” – A Star Wars-nál bezzeg egyből megértettétek miért kell R2D2-s vibrátor:
b1 fotó 18+ Megérkeztek a Star Wars szexjátékok!: „Minden igényt kielégítenek.” – Van Jabbás pornó is? LOL!
18+ Ismét elég szépre sikerült a britek legrészegebb éjszakája: „Nem mintha nem lehetne számítani rájuk máskor is, de úgy tűnik, a karácsony előtti utolsó pénteken különösen odatették magukat.” – Mert nem tudnak inni és kiütik magukat. HÜLYE ANGOLOK, ANGOL HÜLYÉK!
Eléggé túltolta a bulit a brit férfi, akit eltűntként kerestek Thaiföldön – Kicsit túlzásba vitte a PARTY HARD!!!-ot, de neki legalább van rá kifogása:

 

VASÁRNAP, DECEMBER 24.:
THE TÖRP DAYS OF CHRISTMAS.

0

Élj csendesen.

Nem érdemes:
Frédi és Béni hazánkban Romhányi József miatt örvend a mai napig töretlen népszerűségnek, gondolom erre alapozva zúdítják ránk rövid időn belül kétszer is őket. Az első csapás az élőszereplős verzió prequel-je lesz kilenctől a Filmcafén. Legyünk kegyetlenek: a Flintstones-ból már az első se kellett volna de azt még úgy-ahogy mentette John Goodman. A 2. rész (Viva Rock Vegas) már neki (és a teljes régi stábnak) ciki lehetett ugyanis senki nem tért vissza közülük így Brian Levant keresett egy rakás olcsó hasonmást és velük játszatta el a kőkorszaki szakik és feleségeik megismerkedését, bedobva mindent: Vilmát üldöző, adósságban úszó udvarlót, korabeli laszvegaszt, Joan Collinst (aki talán már a kőkorban is botoxolt örökifjú volt), szerencsére a gyerekeik kimaradnak (de Dinó nem). Stephen Baldwin, Mark Addy, Kristen Johnston és a többiek mentségére szóljon hogy mindent megtesznek de mint mondtam, már az eredeti is igen gyenge volt, mondjuk a folytatás egy rakás jelölést és díjazást még így is besöpört, igen, az Arany Málnáról beszélek. Gyerekeknek esetleg bejöhet de akik még emlékeznek a rímhányós szériára kerüljék jó messzire, de nyugi, lesz még rosszabb mivel 02:30-kor a retekklubb sajátosan teszi hozzá a magáét a fílinghez, tőlük 12 csapás karácsonyra lesz az „ajándék” melyeket egy (természetesen női) kiválasztott hárít(ana) el a fejünk fölül. Ez a „sci-fi” a 2012-es maja világvége-mániát igyekszik meglovagolni, azaz a SyFy két legyet akart ütni egy csapásra, mind a szeretet ünnepét, mind a konteósokat becélozva, de nem ezért lett akkora fail hogy tanítani lehetne hanem mert a legtöbb tőlük kikerülő Asylum-közeli művel szemben ez még viccnek is nagyon rossz. Hívő katolikusként távol állnak tőlem az indián bálványimádások de tegyük fel hogy van valóságalapjuk, ez esetben honnan a fenéből tudták az Armageddont egy keresztény ünnephez és azon belül egy dalocskához (Twelve Days of Christmas) igazítani, és főleg hogyan kerülnek bele a Hatalom Gyűrűi a LOTR-ból?!

Talán érdemes:
HBO, 20:00 – Visszatérve az animációk remake-jeire, a Hupikék törpikék 2017-es kiadása (Az elveszett falu) szintén csak a gyerekek figyelmébe ajánlható, ez elé viszont már tényleg leülhet az egész család. Akik a tévésorozaton nőttek föl, megnyugodhatnak: Kelly Asbury (őt a Shrek folytatásokból ismerhetjük) hozzátesz annyi újat hogy megálljon a maga lábán ugyanakkor megtart annyit a régiből hogy felidézze a kedves emlékeket. Nagyobb spoilerek nélkül a lényeg: törpjeink felfedezőútra indulnak és észnél kell lenniük mert amit találnak arra Hókuszpók is igényt tarthat, mivel történik mindez 2017-ben így a női vonal is hangsúlyosabb, Törpilla (Demi Lovato) több lesz mint sima eye candy, de ezt sem tolták túl (még akkor sem ha pár buta fanatikusnál mindkét oldalon kivágták a biztosítékot). 22:45-kor francia dráma egy családi lovardáról melynek léte veszélybe kerül az egyik tulajdonost ért tragédia után. A Szerencsecsillag vonzereje hogy együtt játszik benne Claude Brasseur és a művészkedéstől B-filmekig jutott Christopher Lambert (már amennyiben a retekklubb nem keveri össze újra Zac Efron hasonló című tinimarhaságával). Féléjfélkor komoly doksi a Duna Worldön ami odatehető az Utam az iskolába mellé amiben szintén gyerekek napi sulibajárása áll a középpontban. A Tomi, Ervin és az iskola megtekintése után konstatálhatjuk hogy ez Erdélyben sem sokkal egyszerűbb bár egyik fiú csak kezdi, a másik meg épp befejezi a tanulmányait.

Ünnepi rovat:
Fél tizenegykor
harmincéves gálaműsor a Duna TV-n. Elnézve az Európa karácsonyát kicsit elszomorodhatunk mennyire megváltozott minden 1987 óta és nem csak mert az itt feltűnő előadóművészek (Giulietta Masina, Peter Ustinov, Astrid Lindgren, Michel Piccoli) egy része már nincs velünk hanem mert manapság nagyon oda kell figyelnünk milyen Dalokat éneklünk és milyen emlékeket idézünk a Csendes Éjen. Ez az NSZK (akkor még létezett) gyártmányú körkapcsolás kontinensünk főbb városaiból jelentkezik, Budapestet pld. Gregor József képviseli, hétfőn jön a második része. 23:10-kor ugyancsak harmincéves Csendes éj-éneklés lesz műsoron az M3-on, ez már osztrák-magyar koprodukció, itt nem csak hallhatjuk az örökzöld dalt, de keletkezésének történetét is megismerhetjük.

„Zene” és „film” rovat – karácsonyi különkiadás:
Pénteken annyi hó fog esni, hogy az orrunkig is felér: „Jön a bulikulás, és szanaszét árad a szeretet. Annyira áldottnak ígérkezik az este, hogy Kozsó dalt ír róla.” „Bulikulás”, mi? 17 mila, de korrektorra nem telik :DDD
Karácsonyi dalt írt egy mesterséges intelligencia: „Ennél betegebb nem létezik a műfajban, de ennél betegebb műfaj sem létezik.”More karácsony than karácsony? ÉBERSÉG! Wait, a challenger appears:
Robotkutyák vontatják a télapót: „A Boston Dynamics új szintre emelte a karácsonyi üdvözleteket.” – Majd amikor a Skynet drónjait vontatják a Borg vezérlésével annak nem fogtok így örülni:
Robothadsereggel készül a karácsonyra az Amazon – De nyugi, most még csak békés célokkal: „A raktárakban 15 ezer robotot vetnek be, hogy minden időben megérkezzen.” – Hála nekik, jövőre már a raktárosok is otthon ünnepelhetnek. EGÉSZ ÉVBEN...
A Netflix emlékeztetett, hogy mennyi mindent tud rólunk: „És arról az 53 emberről, akik 18 nap alatt 18-szor nézték meg az új karácsonyi filmjüket.” – Hát akkor halál a Netflixre is :))
Pokol lesz Mila Kunis idei karácsonya – Ha meg kéne néznem az enyém is az lenne: „Megérkezett az első előzetes a Rossz anyák korhatáros, karácsonyi folytatásához.”Év filmje. Wait, a challenger appears:
A svéd Jézus egy kislányÉBERSÉG ELVTÁRSAK, HÁT MI EZ A GENDER-BINARIZMUS?! Majd eldönti a gyerek mi akar lenni: kisfiú, kislány, angyal, krampusz vagy akár delfin mint a South Parkban! A lehetőségek végtelenek!!44 –  „Mifelénk egyes politikusok előszeretettel hangoztatják, hogy Nyugat-Európa a vesztébe rohan. (...) Pedig az idei európai filmeket elnézve nem úgy tűnik, hogy ne érzékelnék a problémákat.  (...) Itt van a Kaotikus karácsony, ami, mint a címe is mutatja, egy szimpla karácsonyi vígjáték. Mégis benne van egy csomó dolog abból, amivel a svéd társadalom jelenleg küzd.” – Nem értem. Leír egy mondatot, utána ír a filmről és végül pont az jön le amit meg akart cáfolni, ugyanis tartalom alapján az egész egy lilaködös first world problémázás. És miért kell karácsonyi vígjátéknak eladni amikor a cikkíró szerint nem vicces (”A Kaotikus karácsony amúgy sem az a térdcsapkodós komédia. Konkrétan egy viccre sem emlékszem belőle, pedig csak pár nappal ezelőtt láttam.”) és az ünnephez sincs köze (”Egy karácsonyi vígjáték (...) jól tud működni akkor is, ha semmilyen módon nem utal Jézus születésére.”). Tényleg, mi is volt az a legutóbbi zseniális vígjáték amiben semmi vicces nem volt de ugyanígy kiadtátok az ukázt hogy kötelező megnézni és hülye aki nem érti? Ja megvan, a Toni Erdmann, meg ott volt még az „Isten egy szarházi alak, de szerencsére van egy kislánya” (ezt azóta átírták seggfejjé) kezdetű cikk a Legújabb testamentumról amit újra címlapra tettek Karácsony körül. „Bergström filmjének utolsó 15 perce még azokat is megterheli, akik egyébként jól bírják a svéd családok némileg túlbeszélt konfliktusait.” – ...és nem ez a legszebb hanem a beismerés: ”Attól, hogy a Kaotikus karácsony a legjobb szándékkal készült, mégsem lett belőle kifejezetten jó film. Sokat ront rajta a vége, ami még hollywoodi mértékkel mérve is bombasztikus, hatásvadász és meseszerű.”MAGYARUL: elismeritek hogy rossz, de még így is felpontozzátok :DDD Nem baj, fogtok még koppanni jövőre az Ocean’s Elevennel meg a többi, „legjobb szándékkal készül” nőiesített remake-kel :DDD

VISZLÁT HAMAROSAN!

Kulcsszavak: karácsony, éberség

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés