2018. 01. 21.
The Force Weakens (jan. 22-23-24-25.) + The Rest of 2017 vol. 3.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
The Force Weakens (jan. 22-23-24-25.) + The Rest of 2017 vol. 3.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JANUÁR 22.:
NOTRE DAMIEN NEM SZÉNT VET AZ ÉJSZAKAI PILLANGÓ
0

Tell me why I don’t like doomsdays.

Talán érdemes:
Nyolckor
a sokadik variáció a Szerelem által öngyógyító lelkibetegekre a Cinemaxon nem túl eredeti sztorival: egy közös pszichomókushoz járó de egyébként egymástól nagyon különböző férfi és nő road tripre indul hogy San Franciscóban vessenek véget földi pályafutásuknak, de utazásuk során lassan a változtatás mellett döntenek. A magyar cím (Az élet édes) Fellini magnum opusára hajaz, az angol (The Sweet Life) Makajev botrányművére, pedig valójában az egyik öngyilkosjelölt munkájára (fagylaltárus) utal mindkettő. Nem ez lesz az első összetéveszhető program, mert éjfél előtt öt perccel jön Móricz Zsigmond regényének 2012-es feldolgozása az M5-ön. Bár a Pillangóról mindenkinek a börtönszigetesdi ugrik be (rosszabb esetben a széttetovált undorgrund „hős”), ez egy (nem olyan) sima love story ami csak addig tűnik természetesnek míg rá nem jövünk hogy manapság ritkán készülnek effélék még úgy is hogy Vitézy Lászlótól ez már a harmadik.  Ahogy az Égi madár vagy a Hortobágy legendája, ez is nagy igénnyel készített tévéfilm, mutatja az is hogy az ifjú párt játszó Adorjáni Bálint és Bánovits Vivianne mellett jó sok híres színészünk is ott van (Cserhalmi György, Koncz Gábor, Reviczky Gábor, Trokán Nóra). Egykaptafa névadásoknál maradva kilenckor hamisítatlan B-kat. cucc a Mozi+-on. A Végítélet megtestesíti műfaja minden ismérvét: lopások innen-onnan amiket levitézlett régi arcok (Bob Hoskins, Malcolm McDowell) és örök másodvonalbeliek (Rhona Mitra) játszanak takaréklángon. Az Angliát tizedelő (sőt megfelező) fertőzést csak KERÍTÉSSEL fallal volt képes megállítani a kormány, de mikor a rettegett kór újra felbukkan a fővárosban, egy maroknyi deszantost átdobnak a túloldalra hogy keressenek valami ellenszernek valót. Az mintaadó bármelyik fertőzős zombulás, főleg a 28 nappal később lehetett de gondolom az ugyanígy elkeresztelt (és nálunk is szerepelt) élőhalottas-vallási mizériás Dennis Quaid-remek is hatott rájuk – vagy inkább azt lopták ebből? Tökmindegy, hamar MEGIZÉLIK megidézik a többi usual suspect-et is Mad Max-től Snake Plisskenig (az Aliens-ből egy az egyben átvéve a harckocsis jelenetet de a Children of Men sem ússza meg) miközben szólnak a nyolcvanas évek posztpunk slágerei a Banshees-től a FGTH-ig. Vagy eleve stílusparódiának készült vagy a Dog Soldiers csak egyszeri szikra volt Neil Marshall karrierjében. Mi lesz még? Julie Harris-nek például egy rövidke jelenése ugyanebben az időben egy romantikus komédiában a Filmbox Family-n. A Világítótorony őrei egy magánakvaló férfiról (Richard Dreyfuss) és ugyancsak MGTOW-meggyőződésű, hajótörött (?) barátjáról (Tom Wisdom) szól akik jobb későn mint soha-alapon nyitnak a női nem melléjük költöző képviselői felé, annál is inkább mert az egyik közülük a NOTRE DAME-I toronyőr exe… Végül éjjel egykor ausztrál sorozat a Sundance TV-n a helyi rockszcénáról (Blood and Thunder: The Sound of Alberts), magyar producerálással (Martin Fabinyi), fő vonzereje az AC/DC (azóta sajnos lecsökkent) tagsága.

LESZAROM a kardashianokat...
...meg a családjukat is, 2017-ben és hamarosan idén is:
Nicole Scherzinger és Grigor Dimitrov kalandjai folytatódnak: „Vajon felül tudják múlni a múltkori, értelmezhetetlen cselekedeteiket? IGEN!” – Vajon le tudtam szarni őket? MI AZ HOGY, NAGYONIS:
kifacsart logika – Gumicukor – Kylie Jenner műanyagnak álcázza a fenekét, hogy bebizonyítsa, nem is műanyag – Jár neki is egy valódi LESZAROM.
Ne essenek pánikba, de Kanye West letörölte magát a social médiáról. – Nem estem: LESZAROM.
Nagyon nem ezt szoktuk meg Kim Kardashiantól: „Sehol egy mély dekoltázs, sehol egy Kanye West.” – ...van viszont ezeknél is több LESZAROM :)
lehet, hogy direkt? – Gumicukor – Kourtney Kardashian feneke indokolatlanul több figyelmet kap az arcánál – Ez már egy indok hogy leszarjam.
Kim Kardashian családi portréjáról csak úgy süt, hogy minden rendben van: „Ilyen egy boldog család.” – ...de már nem sokáig, mert LESZAROM:
Nicole Scherzinger értelmezhetetlen dolgokban próbálja túlszárnyalni pasiját a strandon: „De most komolyan: mi történik itt?”LESZAROM happens!
Katy Perry most Kim Kardashianná változottMIÉRT, EDDIG NEM AZ Ő OLCSÓSÍTOTT KIADÁSA VOLT? LESZAROM.
merész. nagyon merész – átlátszó trükk – Kendall Jenner blúzt húzott, de minek – Miért ne? Úgyis LESZAROM :))))
Kim Kardashian hadat üzent Caitlyn Jennernek, mert rosszat írt az anyjáról: „Fokozódni látszik a Kardashian-családban dúló belső viszály, amit Caitlyn Jenner botránykönyve, a Secrets of My Life robbantott ki.”LESZ Nem szarom le, inkább vécépapírnak használom a könyvét ^^
Lájfhekk – Kendall Jenner bőrgyógyásza szerint ezért ragyás a hátad – Nem, hanem azért mert LESZAROM.
hűha – élet – Kim Kardashianné műtette magát egy brazil modellDE LEGALÁBB FÉRFI VOLT? LOL akarom mondani MORE KARDASHIAN THAN KARDASHIAN LESZAROM.
árukapcsolás – Gumicukor – Kylie Jenner fürdőruhás teste most napszemüvegeket árulLESZAR ÉBERSÉG velvetes elvtársnők!! Mi ez a sekszizmus, mi ez a tárgyiasítás?!
nocsak – Meglepő fordulat: Kim Kardashianék visszafogott gyerekzsúrt tartottak – Az viszont nem meglepő hogy ezt is LESZAROM.
1 óra alatt 1 millió lájkot szedett össze ezzel a fotóval Kylie Jenner: „Mondjuk ebben benne lehet az is, hogy például melltartó nincs rajta.” – ...meg az is hogy LESZAROM.
Gumicukor – P.Diddy simán összekeverte Kendallt Kylie Jennerrel: „Úgy tűnhetett, hogy direkt keverte össze őket, de végül kiderült, hogy csak egy apró baki történt.”SIMÁN CSAK LESZAR Nem csoda ha összekeveri mivel Kanye West az új P. Diddy.
hogymáshogy – Kim Kardashian a Szex és New York szerint próbálta élni az életét: „A Twitter oldala és az Instagramja arról árulkodik, hogy nagy rajongója a sorozatnak.”AKI A SEKSZÉSNYÚJORK SZERINT ÉL AZ ANNYIT IS ÉR Meglepődtem! Ja nem: LESZAROM.
családi kör – Gumicukor – Ilyen az, mikor Kylie Jenner kicsit megnyalogatja a nővére mellét – ...és ilyen az amikor LESZAROM, NEM KICSIT, NAGYON!!!
Instahíradó! – Instahíradó – Kourtney Kardashian töretlenül hódol a kilógó mellaljaknak – Én is töretlenül SZAROM LE őt is, 2018-ban is :)))
 

KEDD, JANUÁR 23.:
AZ IGAZSÁG ELLENSZERE

0

Orson for Wellness!!4

Kiemelten nem érdemes:
…szinte már nem is ajánlott a Britannia ami egy friss sorozat a római megszállásról, a kétezertizes évekre jellemző történelemhamisításokkal amik azt próbálják elhitetni hogy a szigetországot keménykezű királynők és amazonok uralták. Én remélem hogy lenyadunyhai véget fog érni ez is (majd rá is kitérek ha eljön az ideje), a castingon ugyanis túltolták a PC-biciklit: már az Arthur és a Once Upon a Time is nehezen volt hihető a fekete britekkel, itt azonban már a megszálló rómaiak is azok. Addig is amíg ezt is eléri a SJW-hullám, nyolckor röhöghetünk egy jót az HBO-n. Kapcsolódó hír:

c:c – Jó kis misztikus-druidás kalandsorozat jön januárban: „Nem volt egyszerű a rómaiaknak a kelta druidák és nyilas amazonok ellen hódítgatni.” – HAHAHAHA. Tökös amazonok és ökohippi druidák a lettegő lómaiak ellen...

for-avar 2017.11.30. 15:12:42
Ez is de korhűre sikeredett...miért nem igazság ligája sorozat rögtön?

Talán érdemes:
21:10-kor egy rövid, de Latinovits Zoltánnal és Tőröcsik Marival együtt is max. közepes drámázás az M3-on. Ha nagyon rosszindulatú volnék azt is mondhatnám hogy a Kéktiszta szerelem sima propaganda arról, hogyan is képzelte el az akkori értelmiség na meg a hatalom a Kétkezi Melósokat és persze a Szerelmet ami mellett tűzön-vízen-olvasztott fémeken át kitartanak, lesz sok-sok pátoszos, ebben a közegben idegennek ható duma, csak a két sztár legnagyobb rajongóinak. Nagy neveknél maradva 23:40-kor a retekklubb egy újabb velünk élő legenda, Kern András előtt tiszteleg a XXI. század mai részével. Az HBO2-őn sötétebb tónusú darab 21:05-től egy félig-meddig sikerült horror képében: a Totem valójában egy elátkozott nyaklánc, ez nehezíti a megözvegyült családfő újrakezdését, a régi feleségnek ez az átjáró az élők közé ahol még van valami lerendeznivalója és nem, nem az új asszonnyal van baja… Marcel Sarmiento a Deadgirl-lel tette le a névjegyét és bár ez most kicsivel gyengébb lett de a végére tartogatott csavar jól sül el. Az anyacsatornán (HBO) valami hasonló, mégis más 22:20-től. A legutóbbi karibtengerészkedésből hiányoltam Gore Verbinski-t, hát Az egészség ellenszere alapján nem kellett volna, ez már majdnem olyan bizarr mint a Homár csak itt egy wellness-központban történnek kényszerpárválasztásnál is furább dolgok, mondjuk egy tőzsdefejes eltűnése a legrosszabbkor (az illető aláírása elengedhetetlen egy üzlet megkötéséhez). Ezt kivizsgálandó küldenek utána egy fiatalabb munkatársat (Dane DeHaan) aki (miután autóbalesete miatt páciensként ottragad) gyanítani kezdi hogy valami bűzlik DÁNIÁBAN a svájci ásványvízben, de legalábbis annak egyik összetevőjében… Egy rész olaszos riogatás, egy rész Cronenberg-biohorror, így lehetne összefoglalni a Cure for Wellness-t amin a vágó ollója is csattoghatott volna sűrűbben mert majd’ százötven perc még tökéletes látványból is sok pláne ha a forgatókönyv max. egy Twilight Zone-epizódra lenne elég – ugyanakkor értékelem a Zimmer-Wallfisch duó muzsikáját, az operatőri munkát és hogy pont egy ilyen, Poe-t idéző történetbe válogattak be egy bizonyos Mia Goth-ot is, minden más: more Refn than Verbinski, és ha már itt tartunk:

More human than human rovat:
Best of 2017 vol. 1.:
rockspot – Metál albumot írt egy mesterséges intelligencia: „A zenét eddig csak az emberek képességeként tartottuk számon, ez most változóban van.”More metál than metál.
És akkor most az önmagát felépítő házMore ház than ház o_O
Igazi kutyák helyett a jövőben mesterséges intelligenciájú robotkutyákat fogunk tartani: „Nagyon para lesz, de legalább sose pisili össze az ágyat!”MORE KUTYA THAN KUTYA Wait, a challenger appears:
Most végre azok örülhetnek, akik eddig is fej nélküli robotmacskára vágytak: „A japán találmányra közösségi finanszírozó oldalon dobták össze a pénzt, tehát igény tényleg van rá.” – Ó, Japánban sokmindenre van igény...
2019-ben születhetnek meg a genetikailag módosított szuperlovak: „A GMO-állatok gyorsabbak és erősebbek lesznek, mint a természet által teremtett társaik.”Morethan ló :( Inkább a veszélyeztetett fajok megmentésén dolgoznának...és igen, first the sheep, next the shepherd:
Critical Biomass – Még mindig távol a dizájnerbébik kora: „Amerikai kutatók több mint száz embrión vé­geztek el egy alapos felmérést, és azt vizsgálták, hogy mennyire tudunk hibákat javítani.” – Pedig milyen jó volna ha előrendelni lehetne ezeket is mint a Gattacában, nemigaz? Nem baj, addig is feltámasztják a szüleinket:
Idézze meg elhunyt családtagjait hologramként!ÉDES FASZOM, tiszta Jelenések Könyve :SSS
A hanyatló nyugaton bezzeg nem fakivágásról, hanem e-faültetésről szólnak a hírek, márpedig az e-fa nagyon jó dologMore fa than fa, ahelyett hogy igazi erdőket ültetnének!
Na tessék, a robotok már az olimpiai fáklyavivők munkáját is elveszik :( – Sőt, a versenyzőkét is:
r - Több mint 70 robot ver­seny­zett a RobotolimpiánMORE ROBOT THAN OLIMPIA Remélem itt már nincsenek külön férfi meg női versenyszámok!!4
Csavar, nyes és pörget az új pingpongrobot: „Végre egyedül is lehet pingpongozni!”More ping than pong.
Önvezető autók járnak Budapesten: „Elsőként kapott hazánkban közúti tesztelési engedélyt az óbudai központú Aimotive. Ez azt jelenti, hogy bárhol szembejöhet velünk egy robotsofőr által vezetett jármű.”...rajta a Fenevad Számával. Véletlen? ALIGHA!!!
jelenből a jövőbe – Nem bízunk a vezető nélküli autókban – Pedig sokkal biztonságosabbak úgy hogy kiiktatták a humán faktort. Ja, nem:
Állva várta az önvezető busz, hogy nekimenjenek: „Épp csak szolgálatba állt a robotsofőr Las Vegas utcáin, amikor megtörtént az első baleset.” – Így mindjárt érthetőbb ez a hír is:
Amikor 20 év múlva kitiltják az ember vezette autókat az utakról, rá sem ismerünk majd a világra: „Az amerikai autóipar egyik legbefolyásosabb figurája írta össze, hogyan változik meg az életünk a következő két évtizedben.”Nap kommentje:

0

SZERDA, JANUÁR 24.:
RENDŐR, BŐRÖNDDEL

0

Találkozunk a Valla-tónál.

Talán érdemes:
Kilenc előtt tíz perccel újra Nagy Öregekkel (Ruttkai Éva, Gálffi László, Bán János) reklámozott, önértékén max. közepes komolykodás (Egy fiú bőrönddel) az M3-on: egyetemista otthagyja a mamahotelt, önállósodásával több, nem egészen pozitív végkifejletű folyamatot elindítva… Fél tizenegykor politikai thriller a Filmbox Plus műsorán ahol leszerelt amcsi katona találkozik régi Vallatójával – vagy csak elfogultsága és a PTSD játszik vele hallucinációs asszociációkat?… Huncut akinek beugrik Cavanitól a Night Porter, csak hát Blake Calhoun nem annyira bátor/provokatív (és ezek szerint önálló ötlete sincs sok).
Sundance TV, 23:35: Frank Serpico – Százperces doksi a hétköznapi hősről akit Sidney Lumet örökített meg az utókornak, de a forgatással foglalkozó anekdoták a legkevésbé érdekesek belőle. Mint köztudott, Serpico legnagyobb eredménye a rendőrségi korrupció leleplezése volt, erre emlékszik vissza nyolcvanévesen is, meglátogatva a régi környéket amit nem véletlenül hagyott ott: hiába hogy példamutató amit csinált ha a kollégák nagy része (még a becsületesek is!) árulóként tekintettek rá. Hallgatva őt furcsa kép alakul ki bennünk az igazságszolgáltatásban dolgozókról: az még oké hogy a suliban senki sem szereti a tanárokhoz rohangáló jófiút, annál meglepőbb hogy a lefizetett-lebuktatott zsaruk ugyanígy gondoltak Serpicóra, mintha a kenőpénzek elfogadása meg a drogügyletek fedezése egy súlycsoportban lennének a kisebbek bántalmazásával-uzsonnájuk elszedésével. Bár valahol ez is logikus: nincs kizárva hogy kölyökkorukban ők is ezzel foglalkoztak és magukkal vitték a szakmájukba is.

Swingerwarrógép rovat:
Volume 1., mert 2017-ben minden eddiginél több teret kaptak:
sp 18+ Te is megkívántad már más párját?: „Itt az ideje megértenünk egymást és magunkat!” – ...mert csak így juthatunk el egymás megértéséig, egy nagy, közös sekszuál-orgiában:
nő a tét – Mi számít megcsalásnak?: „Az, amit a társad annak érzékel. Ebben rejlik a válasz értelmezésének nehézsége.” – Nem, hanem abban hogy ma már minden és semmi sem „megcsalás”:
Swingerpár 18+ Birtoklás és féltékenység, ami öli a vágyat: „Nem baj, ha ráébredünk, párunk sem angyal, mert másik férfi, vagy nő is tetszik neki.” – Az viszont baj ha a palettát leszűkítitek a bináris nemekre! Attól még hogy szeret a párod még hadd csalhasson meg szó szerint fűvel, fával, mosómedvével vagy lóval is! És ez nem bűn, hanem erény:
laskai nelli – „Azért léptem félre, mert szeretem a feleségem!“: „Nem akarta szétverni a házasságát, nem akart szakítani, csak egy dolgot akart, hogy valaki elismerje, várja, értékelje őt.” – ...és minél jobban szerette, annál többször csalta meg. Logikus! Ja, nem az!
& - Konyhatündérből szerető lettem: „Az expasim haverjával kavarok, akinek persze barátnője van.” – Ne kispályázz, vondd be a csajt is meg a kutyáját is ha van ^^
Ébredő szex18+ párkapcsolat – Kihűlt kapcsolat? Feküdj le mással!: „(...) Működhet a módszer? Talán igen, talán nem, de semmiképp sem általános érvényű igazság. Nálam mindenesetre többször bejött már, igaz, én nyitott kapcsolatban élek.”Nap kommentje 1.:

Keményen Dolgozó Gyíkember 2017.09.26. 18:43:03
Ja tényleg, ha az autódat untad meg, akkor meg lopd el a szomszédét, vagy ha a gyerekedet, akkor hajítsd ki a pi@ába, esetleg ha idegesít a kollégád, szúrd le. Lényeg, hogy az alantas ösztönök ki legyenek elégítve, attól boldog a homo sapiens.

becstelen majom – párkapcsolat – Amit a nyitott kapcsolatokról tudnod kell: „Ha mozgatta a fantáziádat akkor azért, ha nem tudod miről van szó akkor azért.”
stopstd – Miért lettünk monogámok?: „Lehetséges-e visszahozni a poligámiát egyáltalán, vagy a társadalmunk és gazdaságunk ezt már nem bírná el?” – ...pedig igény lenne erre is. Vicces egy nemibetegségekről felvilágosító blogban olvasni a poligámia „előnyeiről”...aztán szembesülni azzal hogy már az is házasságtörés ha pucér képeket nézegetek a neten:
Attól, hogy nincs szex, az még megcsalás: „A szélessávú internet elterjedése óta egyre gyakoribb jelenség a hűtlenség új formájának számító cyberszex. Bár racionálisan higiénikusabb és kevésbé is tűnik fenyegetőnek a valós külső kapcsolatnál, érzelmileg éppoly romboló a kapcsolatra nézve.” – ...és innen már csak egy lépés a telepathic rape mint büntetőjogi kategória bevezetése :SSS
é18+ „Igenis vágyhatok nagyobb farokra“: „Nem lesz valaki rosszabb ember attól, hogy kisebb a farka. És attól sem lesz rosszabb ember valaki, ha nagyobb farkú férfira vágyik.” – Sőt, attól sem ha le akarja cserélni az öregecskedő feleségét. Ja nem, ha férfi mondja az tárgyiasítás :DD Na mindegy, szóval nagyobb f***ra vágysz?! NÖVESSZ MAGADNAK AZTÁN ÜLJ BELE B+! Nap kommentje 2.:

Szarazinda 2017.12.19. 18:25:58
Nekem ez itt a kedvenc mondatom: "És emiatt még én is szarul éreztem magam, pedig nem nekem van kis farkam". Anyád!
Inkább érezze magát ő szarul, mert neki van? Vagy mi van? De közben azt írja a posztoló, hogy tisztában volt ő is vele, meg, hogy nem ő tehet róla, meg nem őt minősíti.
Most akkor mi van? Miért van neked lelkiismeret-furdalásod, meg egyáltalán nem értem, miről szól ez a cikk, amiért bárki azt gondolja, hogy közérdeklődésre tarthat számot.
De, ha már erkölcsi tanmesét akar a posztszerző, akkor itt az én sztorim. Volt egy barátnőm. Szenzációs volt vele a szex. Én a nagy mellű nőket szeretem. Neki kicsi volt a melle. Pont leszartam, nem álmodoztam nagy mellű nőkről, amikor vele voltam.
Szóval kedves posztszerző, ha lelkiismeret-furdalásod volt az ilyen gondolatok miatt, azzal objektíve nincs gond, mindenkinek joga van a vágyaihoz, de érthető, hogy ezt érezted. Amit nem értek, hogy ezt itt minek osztod meg. Lehet érdekes dolgokat írni egy blogon, de ezt itt így minek? Lehet, hogy a kisfarkú olvasóknak esetleg szereztél egy szar estét, gratulálok, ha esetleg ettől lenne lelkiismeret-furdalásod, arra lenne okod.

 

CSÜTÖRTÖK, JANUÁR 25.:
A RENDEZŐ ARCKÉPE…

0

…ifjabb korában.

Nem érdemes:
Negyed tízkor menekült-dráma az M5-ön Michel Hazanavicius TOLLA kamerája által homályosan. Ő, aki az Artisttal Oscar-közelbe került  és megkapott ezer más díjat, itt mintha egy remake-et sem tudna összehozni, a Search ugyanis az azonos című negyvenesévekbeli újrázása annyi variációval hogy a második világháborút felváltotta az orosz-csecsen háború és itt már két szálon futnak az események. Az egyik az orosz hadseregbe kerülő, fokozatosan dehumanizálódó fiatalra koncentrál, a másik egy csecsen kisfiúra akit szülei elvesztése után egy EU-s megfigyelőnő vesz védelmébe. Közben a srác nővére is kutatására indul, magával vive a legkisebb testvért is (a régiben csak ez utóbbi vonal volt és amerikai katonával). Nem az a Keresés baja hogy a menekültkérdéssel foglalkozik hanem hogy egy irányba elfogultan teszi, nem mutatva az érem másik oldalát, mindemellé olykor amatőrnek is hat (lásd a tartalomhoz képest maratoni hosszát). Nem akarok politikai fejtegetésekbe bocsátkozni de az biztos hogy ez a konfliktus (is) összetettebb annál ahogy itt ábrázolják (és igen, magyarként tisztában vagyok a Vörös Hadsereg rémtetteivel). Nem kell egyetemet végezni hogy tisztában legyünk a mozgóképes befolyásolás eszközeivel és akármilyen szent cél érdekében teszik, nekem ugyanolyan gyanús marad, ergo még Bérénice Bejo és Annette Bening kedvéért sem fogok belenézni.

Talán érdemes:
Filmbox Extra HD, 21:00: Jake a négyzeten – Tudathasadásos vígjáték egy tehetségéért kapcsolatai tehetetlenséggel fizető direktorról (Elias Koteas) aki önmaga jobb megértéséhez magáról forgatna egy analízist, de a Nyolc és félből gyorsan dickensi Karácsonyi ének lesz amikor egyre több és változatosabb korú kiadása tűnik fel a bulin (akkori barátnőivel együtt) és ellopják a show-t az egyetlen szerződtetett színész elől. More woody than allen, de Virginia Madsen és Jennifer Jason Leigh miatt talán adok neki egy esélyt.

Ajánlott:
Fél tízkor
rövid, de velős karrierösszegzés az HBO-n a nálunk is rendszeresen szereplő Mike Nichols-ról Ifjúkori önarcképe segítségével, megtippelhetően a korai évekre koncentrálva és visszatérve ama világot jelentő deszkákra amiket Nichols felcserélt a rendezői székre, közben megtartva tapasztalatai legjavát. Elmondható hogy színházi hozzáállását remekül kamatoztatta: tisztában volt azzal mi mitől működik és mitől nem. Ugyanígy támogatta a rögtönzést is: nem arra helyezte a hangsúlyt hogy szó szerint kövessék az utasításait, nem az volt a lényeg hogy mit csináljon akár ő, akár az általa dirigáltak hanem hogy mit ne, és erről feledkezett el mára sok natural born movie director. Nézzük meg és ennek fényében vegyük újra a Nem félünk a farkastól-t meg a Diploma előtt-öt.

Star Wars rovat:
...mert 2017-ben ez volt az Év filmje:
Celebekből lesz rohamosztagos az új Star Wars-filmben:
„Egy énekes, egy színész és egy testvérpár szerepel majd a filmben, ha igazak a pletykák.” – Nem mindegy? A sisak alatt mindegyik tökegyforma lesz...
Kiderült egy csomó részlet az új Star Wars-filmből: „Cuki kisállatok, vörös páncélos baltás őrök és egy DJ nevű karakter. Egyre jobban körvonalazódik a nyolcadik Csillagok háborúja sztorija.” – ...és még nincs vége, mert:
Star Wars: teljesen új trilógiát jelentettek be: „A nyolcadik részt író-rendező Rian Johnson készíti az első részt.”Nyolcrészes trilógia? NORMÁLIS?!
Van ország, ahol nem nézték a Jediket: „Dél-Koreában is bemutatták a Star Warst, de a nézők inkább egy hazai thrillert választottak.” – Valahol érthető, van saját Darth Vaderjük a gangnamsztájlos szomszédjuk képében...
Az utolsó Jedik egy unortodox mise: „Felforgat kábé mindent, amit eddig láthattunk egy Csillagok háborúja-filmben.” – Vagy nem, mert:
smoking barrels – 37 év múlva sem lett jó Star Wars: „Az utolsó Jedik annak bizo­nyí­té­ka, hogy előbb halunk meg, mint hogy egy valóban bevállalós Star Wars-film szülessen.” – Dehát pont ezért Év filmje:
Az utolsó Jedik az a Star Wars-film, amire 37 évet vártunk: „Egyszerre szól a gyerekeknek és a régi rajongóknak, hatalmas lelke és szíve van, ráadásul bitang jól néz ki. Tényleg ez a legjobb Star Wars-film A Birodalom visszavág óta. Kritika, spoilerek nélkül.”
Star Wars: Az utolsó jedik – Az Erő végre újra velünk van: „A valaha készült legjobb Star Wars-film? Bőven nem. A legjobb A Birodalom visszavág óta? Bizony!” – ...még úgy is Év filmje hogy valójában nem az:
cinematrix – podcast – Tele van hibákkal a Star Wars – Az utolsó Jedik, de nem baj: „Végre tele van poénokkal a Star Wars, de jó ez nekünk? Baj, ha nem lehet mindent érteni? Kibeszéltük Az utolsó Jedik minden fordulatát.” – A legjobb mégis a régi trilógia befejezéséhez írt retrofikázás volt:
Az új Star Wars mindent tönkretett!: „Temethetjük korunk nagy meséjét: a Disney, George Lucas és tettestársaik megölték a Star Warst! (...) Masszív Jedi visszatér spoilerek!”Nap kommentje:

0

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: éberség, LESZAROM, rest of, 2017

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés