2018. 01. 27.
Willie Nelson Mandalája (jan. 27-28.) + The Rest of 2017 vol. 4.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Willie Nelson Mandalája (jan. 27-28.) + The Rest of 2017 vol. 4.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JANUÁR 27.:
WHERE IS SEXION 9?

0

It wasn’t therapy-therapy!

Ismétlés, talán érdemes:
Kilenckor
Ghost-utánérzés a Story5-ön: egy kissrácot gyerekkora óta kísér(t)geti egy buszbaleset négy áldozata akik pont születésekor haltak meg és akiket csak ő lát (hülyének is nézik miatta a rokonok-barátok). Ahogy idősödik, úgy „hanyagolják” el barátai is, megértve hogy szüksége van némi privát szférára ám évek múlva egyszercsak újra felkeresik az ekkor már bőven nagykorú Thomas Reilly-t (Robert Downey Jr.) hogy egyenként egy-egy utolsó szívességet kérjenek tőle amivel talán végre ők is nyugtot lelnek. Az anya szeretné megkeresni elárvult gyerekeit, az énekes le akarja küzdeni a színpadtól való félelmét, a pincércsaj elbúcsúzna barátjától, a piti tolvaj meg kártalanítaná  áldozatát – csakhogy ehhez át is kell venniük az „irányítást” Reilly fölött, így mindjárt jobban értjük mitől lesz Lelkük rajta. Charles Grodin, Kyra Sedgwick, Tom Sizemore és főleg Elisabeth Shue kedvéért asszem belekukkantok.

Talán érdemes:
A retekklubb folytatja a tűrhető dolgok későn kezdését, most a Kockaembert dugták el (02:20) pedig ez egy nem is olyan rossz tavalyi magyar filmecske Dombrovszky Lindától egy munkája megszállottjává vált játékgyári dolgozóról akit idő előtt nyugdíjaznak, ezzel titkos főművét is veszélyeztetve. A kései/korai sávnál maradva 01:40-kor a wellnesses gyógyulás után újra Kezelésbe vesznek minket, most a Mozi+-on. A Sessions a nálunk főként az Index által köztudatban tartott seksz-terapeutasággal foglalkozik és egy ágyhoz-vastüdőhöz kötött, de szellemileg friss férfi, Mark O'Brien sztorijából írták, a kelleténél némileg nagyobb alkotói szabadsággal. Mark-nak (John Hawkes) testi fogyatékával együtt is teljes élete van, illetve majdnem, mert a szerelem érthető okokból elkerülte. Ennek orvoslására profi segítségét veszi igénybe, Cheryl (Helen Hunt) pedig az első session alkalmával elmagyarázza a különbséget az ő munkája és a prostiké között: míg az utcalánynak érdeke a visszatérő kuncsaft, a segítő maximum hat alkalommal állhat a páciens rendelkezésére, ennek tudatában vezeti be ifjú barátunkat a testiség tudományába ő pedig – mivel emellé még katolikus is – lelkipásztorával (William H. Macy) megbeszéli az élményeit. Jó hogy nem hallgatnak erről a kérdéskörről de amilyen bátornak szánta Ben Lewin (aki, akárcsak O’Brien, gyermekbénulástól szenvedett csak jobban megúszta), annyira nem tudta átadni amit szeretett volna, vagyis hogy az öröm megismerése mindenkinek jár. Ugyanígy a meztelenséggel is csínján bántak: a full frontal nudity csak Hunternek volt kötelező (miközben egyebekben pont a naturális dolgokra helyezték a hangsúlyt). Hogy mennyire nagyot akartak mondani azt Cheryl karakterén mérhetjük le akinél nem győzik hangsúlyozni hogy neki ez csak a szakmája, attól ő még jó feleség és még jobb anya (!) és akkor jöjjön is

A seksz, a munka rovat:
...mert 2017-ben nagyon igyekeztek ezt is normalizálni:
dr – Gondolatok a szex­mun­ka német szabályozásáról: „A megoldás nem a szigorításban rejlik.” – ...hanem a teljes legalizálásban. Aztán közben kiderült hogy mégsem:
Liberális utópia helyett rémálom a német szexpiac – Pedig nem is olyan rég még ők voltak a követendő példa, na meg az olaszok:
nápolytól délre – külföld – Mágiával kényszerítik pros­ti­túcióra a színes bőrű nőket: „A nigériai maffia sokkal durváb­ban intézi az ügyeit, mint a történelmi szicíliai maffia.” – Hát igen, megjönnek a maffiózók, tombol bennük az olasz vér és azabaj hogy nem mennek tovább ^^
határátkelő 18+ Szex a sivatagban: „Dubai a világcsúcsok városa, ami nem véletlen, hiszen rengeteg pénz forog ott. De az emírség sem csupa csillogás - derül ki, ha közelebbről megnézi az ember.” – ...sőt, sajnálnunk is kellene azokat akik kénytelenek testüket sejkeknek áruba bocsátani:
"Kurvák jöttek vizsgálatra!": „Segítséget nem, vegzálást annál többet kapnak a hazai szexmunkások - a SZEXE legújabb filmje és jelentése kiábrándító helyzetről számol be.” – ...pedig ki kéne tüntetni azokat, akik nemi betegség szűrésre járnak , az Ébredősekszualitás Blog is megírta!!!4 négy
blogozine – dögös – Olimpikonok, bajnokok dobták le a textilt a jótékonyság jegyében: „Így is lehet jótékonykodni!” – Ja, hogy ilyenkor nem patriarcha tárgyiasítás a pucsítás. Meg ilyenkor sem:
Óriási domborulataival szerzett több mint 100 ezer követőt ez a plus size modell...aztán egyszercsak ő is megöregszik, majd rájön hogy a szépség után sincs jogdíj és ugyanolyan átlagos családfenntartó nő akar majd lenni mint akiket addig lenézett :DDD
kívül tágasabb – Wow! – Sugar daddy-jeiről vall egy kitartott lány: „Miért keres egyre több fiatal gazdag támogatót? Kölcsönös előnyökről van szó, vagy ez szimpla prostitúció?”Nap kommentje:

Berelhetoreklamfelulet 2017.11.23. 08:17:44
Ó szegény ártatlan lélek. Eddig csak 90000$-t kapott ezért a rettentően megterhelő és időigényes munkáért, miközben mindenféle adókat is rendesen befizetett.
jk...
Mi ez a nyavalygás már, nehéz elviselni? dfq? Ő választotta, mehetett volna szénbányába is görnyedni napi 8-12 órát ennél kevesebb pénzért, de meglepő módon ő a könnyebb utat választotta, azaz fél-1órára széttárja a lábát és annyi pénzt kap érte, amiről más max álmodni merne. És még van pofája nyavalyogni utána, szánalmas...
 

VASÁRNAP, JANUÁR 28.:
THE GREATEST STORY NEVER TOLD...

0

...will never get old.

Talán érdemes:
Kilenckor 2001-es Charlie Sheen-bohóság a Filmcafén: a jólmenő tőzsdecápa karrierje rámegy egy félrecsúszott machinációra ami mögött rosszakarója áll, el is veszítené mindenét ha Fortuna nem sietne segítségére egy eltévedt telefonhívással ami elvileg az őt épp kirúgó, egyébként lelki tanácsadással foglalkozó „„„újságíró””” csajának szólna. Emberünk felveszi a kagylót ezzel átvéve exe állását is, bosszút állva rajta hogy oravecnórás válaszaival Eltanácsolt tanácsadóból az olvasók kedvence legyen ismeretlenül is. Nem rajongok Sheen-ért de szerintem itt jobb mint a Two and a Half Men-ben (viszont a közönséges humorforrásokon spórolhattak volna).

Talán ajánlott:
HBO, 22:10
– Tavaly mintha méginkább erősödött volna a magyar mozi, főleg a Kincsemnek köszönhetően. Aki kő alatt élt annak erről is egy rövid kivonat: a forradalom ifjú vesztese csodalovával aratna erkölcsi győzelmet régi riválisán (aki egyúttal apja haláláért is felelős). A felállást bonyolítja hogy közben beleszeret ellenlábasa lányába… Nem akarom az Index kritikáját másolni sem folyton fanyalogni, de tény hogy ki van adagolva minden: a legendás paripa, az 1848 bukása utáni „csakazértismegmutatjuk”-hangulat, kikacsintások a jelenbe (flórtomis-wellhellós idézetek) és némi (szinte kötelező) pucérkodás egyaránt gondoskodott arról hogy a közönség bármelyik tagja megtalálja a magának valót. Cinikusan azt is mondhatnánk hogy busásan megtérült befektetés a Kincsem, optimista szemszögből azonban egyenesen megváltás a többi célzott kasszarobbantáshoz képest.

Ajánlott:
Rövid leszek: nagy-nagy pluszpont a retekklubbnak amiért műsorra tűzte a Clint Eastwood rendezéseivel foglalkozó doksit (Az el nem mondott történet) de elég kicseszésgyanús hogy csak éjjel kettő előtt tíz perccel kezdik. Richard Schickel 2012-ben harmadszor ült le Clint bácsival hogy átvegye tettei legjavát, persze nyilatkoznak kollégák a kamera egyik oldaláról (többek közt Hilary Swank, Gene Hackman valamint a két Kevin, Bacon és Costner) és a másikról is (Steven Spielberg, Martin Scorsese). Értékelendő hogy nem csak a dicsőségekre hanem a misfire-ekre is kitérnek., mindent összegezve ugyanúgy ajánlott mint a minapi Mike Nichols-összegzés.

Év filmje rovat:
Volume 2.
smoking – Ezeket a filmeket kell látnod októberben: „Az október a Netflix és a mozi nagy párharcáról fog szólni - lesz mit néznünk ehónapban is.”MAGYARUL: ezeket a „filmeket” kell messzire kerülnöd egész évben.
Hozzánk is eljön a vaginát belülről mutató film: „Francois Ozon erotikus thrillere a francia közönséget megosztotta, október végén a magyarok is megnézhetik.” – Remélem 3D-ben, az Év filmjénél ez a minimum:
Kritika – Ilyen édeshármast még nem láttunk! - Dupla szerető: „François Ozon legújabb munkája kész elmebaj, amely teret enged hősnője legvadabb fantáziáinak, és éppen ezért olyan lenyűgöző és megmagyarázhatatlan. ilyet is csak egy francia engedhet meg magának.” – ...de csak amíg a sariatanács felelősségre nem vonja ^^
smoking barrels – Mindenki, mindig, a lehető legkülön­bözőbb módokon szexel – ...de az orgazmus most még a férfiaknál is elmarad, mert:
A rendező csak magát elégítette ki, a nézőket nem: „A Dupla szerető mindent átvesz a nagy elődök erotikus thrillereiből, sőt egy kicsit többet is mutat azoknál. A lényeg mégis kimarad.” – ...és a 3D-s muffok után mehetünk is az anyánkba, kortárs rendezők útmutatása szerint:
Szépen elküldenek minket anyánkba - anyám!: „És meg is érdemeljük, ha jobban belegondolunk, és mindezt a hamvas szépségű Jennifer Lawrence sorsával illusztrálja, nem kicsit kínozva meg a színésznőt. Aki cserébe összejött vele.” – ...és ez nem sekszizmus-vejnstejnizmus mert Aronofsky is beállt a Patriarchátust támadó „férfiak” közé és még a Kereszténységnek is odacsap ahogy azt egy másik kritikából megtudhatjuk: „A teremtésnek (...) ára van: a Férfi/Művész(/Isten?) kiszipolyozza, felemészti, elpusztítja a Nőt/Múzsát és az Édent, és amikor már nem maradt belőle semmi, újjáalkotja saját magának. A Nő eszközzé degradálódik, vagy talán soha nem is volt több – a funkciója (múzsa) fontosabb, mint a humanitása (...), ha pedig ez így van, akkor érhető, miért olyan hideg és távolságtartó az anyám! annak ellenére, hogy végig a főhősnő intim szférájából követi az eseményeket (á la Saul fia, bár Saul apátiájával ellentétben a Nő folyamatosan retteg, szorong, egyik sokkból zuhan a másikba).” – Nincs mese, ez az Év filmje. Messzire is fogom kerülni :)
art&go – Így lehet zavarba hozni a kukkolókat: „Egy gyönyörű fiatal lány meztelen testének látványa nyomasztó is lehet.” – Antipatriarchátus FTW!!! Év színarabja!!! Wait, a challenger appears:
Alföldi Róbert és Jordán Tamás derékig gázol a mocsokba: „Alföldi rendezésében bárki eladná az anyját is a gazdagságért, semmi nem fontosabb a pénznél, és a nőket a lábuknál vonszolják más ágyába.”Év színdarabja a kötelező kereszténygyalázással. Szerencsére kihagytam.
Kapolcson minden kiderül Ganxsta Zoleeról: „A Művészetek Völgyében dolgozzák fel az életét a Momentán Társulat Főhős című előadásában.” – Ez is az Év színdarabja volt, ezt is kihagytam.
Bicskanyitogató lett George Clooney új filmje: „Zavarba ejtő és bizarr, de a maga módján izgalmas és borzasztón szellemes a Suburbicon.”MAGYARUL: borzasztó szar ez is, de attól még Év filmje.
Év végére az év legpocsékabb horrorja is megérkezettÉv filmje, meg ez is az:
Befutott az év legbizarabb és legnyomasztóbb filmjeWait, a challenger appears:
Kritika – A személyzet az szolga, csak szebben mondva: „A nézőnyomorgató rendező, Michael Haneke új filmjében a perverz szexchattől az Instán közvetített mérgezésig van minden.” – ...de azóta ezt is FELÜL alulmúlták:
Élőben követjük a válogatott bűnöket: „A Like Me egy lányról szól, aki bűnözni kezd és ezt élőben közvetíti a közösségi médiában.” – ...de valójában ő is az Elnyomó Patriarchátus ellen küzd ahogy a Baise-moi hősnői is!!4
Újabb adagot kaptunk a félelmetes jövő nyomasztó poklából: „Emberek a gépben, fegyveres robotkutyák, időre menő Tinder, öncsonkító sebészek. Ez volt a Black Mirror negyedik évada.”ÉV FILMJE Jövő? Dehát már most ebben élünk, b+!!!
Tökkopasz, cirkuszigazgató-bajszú Hegedűs D. Géza és kurvatetkós Gryllus Dorka az új magyar krimi előzetesében: „A húszas években játszódó A hentes, a kurva és a félszemű Szász János új munkája.” NEM IS TUDTAM HOGY A HUSZAS ÉVEKBEN VOLT MÁR KURVATETKÓ ...melynek munkacíme Sóhajok hídja volt csak úgy a kutya se nézte volna meg, bár lehet így se fogják mert lassan már az a kuriózum ha Gryllus Dorka NEM sekszel-vetkőzik. Érzékek iskolája, Nyugalom, Zuhanórepülés, Víkend, Félvilág plusz a Válótársak dominája...hiába no, a lényeg a változatos szerepekben rejlik ^^

VISZLÁT HÉTFŐN!

Kulcsszavak: rest of, 2017

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés