2018. 02. 12.
Empire of Simplicity (feb. 12-13-14-15.) + The Rest of 2017 vol. 9.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Empire of Simplicity (feb. 12-13-14-15.) + The Rest of 2017 vol. 9.

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, FEBRUÁR 12.:
CSAK AZ ITT, CSAK A MOST

0

BECKETT-RE VÁRVA
Raida, üssétek!

Biztosan érdemes:
AMC, 23:40
– A Rajtaütés anno kimaradt, de talán nem is szükséges a 2. rész élvezetéhez meg egyébként is kapunk egy rövid összegfoglalót: a legutóbbi bevetés után és a mostani előtt Rama (Iko Uwais) családja védelmében börtönbe vonul hogy ottani tevékenységével nyerje el a később lebuktatandó maffiózók bizalmát. Picit a minap adott Droghoz is hasonlít mivel itt is belülről bomlasztanak, ám annak hőseivel ellentétben Rama nem puhul el és nem veszti szem elől a célt, azaz az indonéz bűnözők és japán jakuzák megfigyelését miközben fenntartja feléjük az agresszív látszatot (amire szüksége is van ugyanis behajtóként melózik). Rohadt hosszú (150 perc), de unatkozni nem fogunk: Gareth Evans kevesebb pénzből, hírességek nélkül hozott össze egy szó szerint odab***ós, kemény mozit amit a zsáner rajongói imádni fognak és én is csak a temérdek vér miatt nem az ajánlottságok közé raktam.

Talán érdemes:
Előszóval együtt 21:10-kor valami egészen más az M5-ön, ugyancsak maratoni hosszúsággal és Csajkovszkij operája képében. A Pikk dáma titkát egy elszegényedett katonának adja tovább az idős nemesasszony és a kártyakombináció egy darabig működik is, ám már csak a műfaj miatt sem maradhat el a szomorú befejezés (ahogy az sem hogy a halálán levő random személy még a biztonság kedvéért kiénekli a magas C-t). Megint más: akinek bejött a Modern család az örülhet, nyolckor megint multikulti família mindennapjai az HBO-n, megint jó közhelyes néven (Itt és most), first world problémázó felállásban, most egy filozófiaprof. (Tim Robbins) vállalja magára a Zemberiség bűneit és fogad örökbe még három gyereket feleségével (Holly Hunter) a sajátja mellé. Hogy abszolút teljes legyen a white man’s burden, mindegyik máshonnan származik (Vietnam, Kolumbia, Libéria)… Alan Ball bűnlajstroma jó hosszú és eme alkotása megintcsak arra emlékeztet hogy semmit sem vesztek azzal ha LESZA kihagyom. 01:20-kor a Lopakodók-sorozat 2011-es epizódja (Újratöltve) jön a Film+-ra ami annyira sequel / remake / rilód hogy még Tom Berenger sem vállalta, ehhez illően a forgatókönyvbe sem az ő karakterét hanem a fiát, Brandon Beckett-et (Chad Collins) kellett beleírni (és én is csak azért raktam be mert a 2002-es előzmény is itt volt). A helyszín Kongó, a küldetés egy fehér telepes kimenekítése, miután az első próbálkozás csúfos kudarccal végződik, Brandont apja tanítója oktatja ki a mesterlövészet minden csínjára-bínjára – hiába no, Billy Zane-re mindig számíthatunk ^^

Hétfő? #LESZAROM.
...the 2017 Oligarcha Edition.
munkáltatói márka – Elmúlt 40, férfi és fizikai munkát végez?: „Dolgozni fog a két ünnep között!” – Így is történt, de még ekkor is szakítottam időt a gazdagok leszarására:
Venne Ön hétmillióért egy gyárkéményt? – Azt nem, viszont ingyen beleszarnék :)
Adna ezért a villáért egymillió eurót? – Lásd fentebb.
af – Van 33 ezer dollárod erre a verdára? – Per pillanat nincs, van viszont ingyen LESZAROM.
Mit gondol, mennyit ér az a gyűrű? Nem, annál sokkal többet: „Az árából stadiont is lehetne építeni.” – Nem szeretek sportolni, úgyhogy LESZAROM.
Gyönyörködjön a kétmillió dolláros melltartóban!: „Forintban félmilliárdnál is többet ér a Victoria's Secret új, fehérnemű alakú ékszere. Viseli az egyik legszebb brazil modell, Lais Ribeiro.” – A csajt SUNÁZNÁM, a melltartóját LESZAROM. Vagy fordítva :))))
Több százmillió forintnyi arany van a svájci szennyvízben: „Évente 43 kiló arany, és 3 tonna ezüst a lefolyóban.” – A BECSÜLET LESZAROM ennél mégis többet ér:
GAZDAG – Arany WC Louis Vuitton táskákkal bevonva: „Maga a kimaxolt rongyrázás feltörekvő oli­garcháknak és ízlésficamos milliárdosoknak.” – A WC-t hazaviszem és csak a táskákat SZAROM teLE.
órás – Nagy órás nevek amiket "ismerned kell": „Ők néhányan mozgatják a luxusórák világát!” – Egyet sem ismerek, viszont mindet LESZAROM.
GRETTA – A világ 9 leg­drágább szállása – Maradok a munkásszálláson és LESZAROM.
GAZDAG – Lesd meg Kim Kardashian házát!EZT TEHETNÉM AKÁR A KARDASHIANOSBA IS, LOL LESZAROM.
ml – A lakás, ahol semmin sem spóroltak: „Márványfal, kókuszpanelek, iszonyú árú csempék. Mint egy sci-fi.” – Visszatérek a jövőből és LESZAROM!!!44! négy
Gazdagisztán – Wow! – Ódon kastélyt idéz Gerald Butler New York-i lakása: „A minimum szokatlan, 6 millió dollárért árult dupla loft Manhattan művésznegyedében, Chelsea-ben található.” – Nincs abban semmi szokatlan hogy LESZAR egy butler kastélykörnyezetben szeret lenni...
A szaúdi hercegé a világ legdrágább otthonaLESZAROM. Most miért ne, mit tud csinálni? Idejön Magyarországra és halálra kövez? :D
Ez a 6 éves kisfiú 11 millió dollárt keresett azzal, hogy dobozokat nyit ki: „Ezzel pedig bekerült a tíz legjobban kereső Youtuber közé.”LESZAROM, jobb ezt idejében megtenni mielőtt belőle is valami ilyesmi válik:
8 millió forintra büntették ittas vezetésért a 22 éves norvég milliárdost: „És még jól járt, mert fizethettek volna egymilliárdot is, csak a bíróság elfogadta, hogy nincs saját keresete.”LESZAR Szerintem adjanak neki még segélyt is!!44 négy!!!4
Nagyon jó volt 2017-ben milliárdosnak lenni: „Még gazdagabbak lettek a leggazdagabbak.” – De leszarni azért még jobb volt őket, és ehhez 2018-ban is ragaszkodni fogok ^^


KEDD, FEBRUÁR 13.:
EGY CSÓK ÉS MINDEN MÁS...

0

...így terjed a vámpírláz.

Talán érdemes:
Negyed tízkor
megint a világot jelentő deszkák várnak minket az M5-ön, ezúttal áriázás nélkül és közérthetően, Rideg Sándor klasszikusa, az Indul a bakterház 2014-es feldolgozásáról lévén szó melynek szövegkönyvéhez Bereményi Géza is hozzátette a magáét. Az originál Regős Bendegúzt persze nem lehet pótolni de a bakter és Konc bácsi (azaz Gáspár Sándor és Derzsi János) majdnem utolérik filmbeli párjaikat. Pontban 22:00-kor Rodriguez szelleme járja be a Sundance TV-t a Sicilian Vampire-ral ami a gengszterkedést keresztezi a vérszívással. Egy nagymenő némi nyugalomra vágyva utazik vidéki rezidenciájába ahol megharapja a gyümölcsökkel véletlenül együtt utazó denevér. A Don ezután hirtelen más értelemben kezd vérre szomjazni, illetve elkapja egyfajta felelősségérzet is mivel új szuperképességei közé tartozik hogy képes kommunikálni a halottakkal… Frank D'Angelo rájött hogy néha jobb egy bevált kaptafát más szemszögből felmelegíteni mint erőltetni a különlegességet, csak a játékidőből (bő két óra) faraghatott volna le egy kicsit és akkor odatehetnénk a What We Do in the Shadows mellé, mondjuk így is jó itt látni pár régi ismerőst (Daryl Hannah, James Caan, Paul Sorvino) ahelyett hogy Zs-kat.-okban égetnék magukat. Éjjel egykor (vagyis már holnap) román komolykodás az HBO-n a legszebb tarrbélás-művészkedős megoldásokkal. Bíróként dolgozó apja temetésére utazik haza a fővárosból ügyvéd fia és kezd vizsgálódni mert gyanús neki a haláleset, főleg mert a papa Tökéletes egészségnek örvendett, és mert nagy nőcsábász is volt, lehetséges hogy „hobbijának” köze van az esethez... Izgalmas szitu rémesen elnyújtva, sokatmondó(nak szánt) csöndekkel. Kihagyható.

Szelfibűnözés rovat:
Best of 2017.
PETA: A szelfiző makákó az év embere: „A Naruto fekete makákó világhírű portréjával azt mutatta meg, hogy ő nem valami, hanem valaki.” – Nem, azt mutatta meg hogy mekkora majmok a szelfizők:
Ez a két lány kipróbálta a világ legerősebb paprikáját, de a kísérletnek nagyon-nagyon rossz vége lett: „Ezt nem kellett volna. Senki ne csinálja utánuk! Először csak kiborulnak, ahogy kell, de a fájdalom nem múlik, és a végén már egyáltalán nem vicces, ami történik” – Dehogynem: HA HA VERY FUNNY!
Hagytak megfulladni egy sérült férfit, mégsem indul ellenük eljárás: „A jog alapján nem bűn, hogy az öt floridai fiatal segítség helyett videózta a fuldokló haláltusáját.” – Még szerencse hogy Amerikában betartják a jogot!! Bezzeg mi még nem tartunk itt:
Vádat emeltek a hajléktalanokat gyilkoló 15 éves fiú ellen: „Egy éjszaka alatt két hajléktalant vert halálra és rabolt ki Tatabányán.” – Bezzeg ha Amerikában csinálja és videóra veszi ő is megúszta volna.
Megszólalt a tatabányai kettős gyilkosság gyanúsítottja: „Az Atv.hu megszólaltatta a gyanúsítottat, aki elmondta, hogy látásból ismerte az áldozatokat, és csak beszélni szeretett volna velük normálisan” – Gondolom ezért fosztotta ki őket...mindegy, kérem a következőt:
#életem – Élőben nézzük, ahogyan másokat molesztálnak, megvernek: „Tinik molesztáltak nőket a Parlamentnél és videóra vették. A pszichológus keresi a miértet.” – Ne az olvasóknak magyarázzon a pszichológus bácsi hanem a szabadlábon védekező elkövetőknek b+...
Mutatvány közben leesett, és meghalt az egyik legnépszerűbb kínai mászó: „Másnap akarta megkérni barátnője kezét.”Jól besült a mutatvány! Wait, a challenger appears:
Élőben videózták a halálukat a fiatal, részeg lányok: „Két fiatal orosz lány a közösségi médiában élőben közvetítette, ahogyan halálos balesetet szenvedett.”Nap elhatárolódós kommentje a videó alól:

0

SZERDA, FEBRUÁR 14.:
VLASNOST & PEREC-TROJKA

0
Jaj az áldozatoknak :(

Talán érdemes:
Mára a szokásos kevés ajánlhatóság jut, egész pontosan először egy doksi nyolckor a Sundance TV-n a rendszerváltás lehetetlenségéről. A Vlast (oroszul: hatalom) Mihail Hodorkovszkij felemelkedéséről és bukásáról szól, a történet közismert: az oligarcha egészen addig volt támogatott vagy tűrt amíg nem ment nagyon szembe a hatalommal és „csak” a pénzt hajtotta (de azt nagyon), onnantól hogy reformokat sürgetett és azt pedzegette, indul a választásokon, beosztottjaival együtt rögtön az első T-be majd börtönbe került. Ezt a kegyvesztést járják körbe másfél órán keresztül, zömmel külföldön élő szemtanúk-résztvevők segítségével. Cathryn Collins, a hét első bátor női rendezője nem képzett hanem autodidakta, talán pont ezért talált rá elsőre az ideillő hangra. A Filmcafe jóval később, 00:35-kor kezdi Brian De Palma ’89-es Vietnam-drámáját (A háború áldozatai) melyben egy frissen bezupált katona (Michael J. Fox) maradék ideáljait zúzza szét a valóság és társai kegyetlensége amikor járőrözésük során egy helybelivel erőszakoskodnak. Mikor úgy dönt, kimarad a „jóból”, társai azt gondolják róla biztos meleg, ő azonban minden követ megmozgat hogy igazságot szolgáltasson a megerőszakolt-megölt lánynak… Valós esemény nyomasztó adaptálása amit bőven elég egyszer megtekintenünk, a Szakasz ismertebb de ez mit sem von le az értékéből, sőt: Fox mellett John Leguizamo, Sean Penn, John C. Reilly és Ving Rhames is jó benne bár egyedül Fox figurája a „jó” – na meg Thuy Tu Le-é aki két szerepben is brillírozik (az áldozatéban ill. egy Amerikában tanuló diáklányként).

TISZTELET! rovat:
...mert 2017-ben is volt aki rászolgált:
élet – A medvepara sem tudta eltántorítani rekordjától az északon túrázó magyar lányt: „Egy jegesmedve kinézte vacsorának, de Wynne-Hughes Veronika nem hagyta magát.”TISZTELET.
Halálra éheztette magát, de meggyógyult: „27,7 kg-ra lefogyott és kórházba került. Rájött, hogy nem is szerette azt a lányt, aki régen volt, úgyhogy most 51,7 kg-os testsúllyal éli életét.”TISZTELET, akkor én is maradok a mázsánál.
Meg sem rezzent, hogy öt meccslabdát kell hárítaniaTISZTELET!
Lemondott a beígért karácsonyi Xbox-ról a 9 éves fiú, hogy hajléktalanoknak vegyenek takarókat az árábólTISZTELET!
a nap legszomorúbb fotói – Dan Aykroyd vodkát tukmál a rajongóiraTISZTELET és EGÉSSÉG!
Meghalt az amerikai katona, aki 40 évig volt koreai fogoly: „Megivott tíz sört 24 évesen szolgálat közben, majd átsétált Észak-Koreába. Nem volt jó ötlet, mondta, tekintve, hogy 40 évig nem engedték el.” – A sörök mennyiségéért jár neki a TISZTELET. Meg azért is hogy túlélte...mégis meghalt!!!
A 13 éves lány halálában is 8 ember életét mentette meg – TISZTELET :(
Gyerekkori szerelme mentette meg az öngyilkosságtól – TISZTELET :)
kemény! – Gumicukor – Jane Fonda őrült lazán mutatott be a rá lecsapó paparazzónak – TISZTELET.
randi – Fogyatékossággal élő lányt kísért el a bálra a suli menő sráca: „Egy amerikai középiskolában olyan program van, amit talán itthon is érdemes lenne bevezetni”TISZTELET, én támogatom!
Egerben lő és borozik Franco NeroTISZTELET, addig sem forgat :DDD

 

CSÜTÖRTÖK, FEBRUÁR 15.:
WHAT DOES ELJÖVENDŐ?

0

The world's forgotten BOY woman.

Talán érdemes:
Előszóstul 21:10-kor kezdenek egy korábbi Év filmjét az M5-ön amit könnyen összekeverhetünk mundrucó benedek és flígauf kornél művével ha nem a címe akkor szomorkás sztorija okán. Az eljövendő napokkal egy héten másodjára kapunk filozófiatanárokat, igaz itt párban és közülük is a nőre (Isabelle Huppert) koncentrálva aki nem multikulti családot hanem egy viszonylag normálisat vezet. Kiszámítható napirendje közöttük és betegeskedő anyja között pattog egészen addig míg amaz meg nem hal. Közben szintén tanár férje beleun a jóba és lelép egy fiatalabb csajjal (nem lehet véletlen hogy egy André MACRON Marcon nevű színész játssza), és akkor ott vannak még az oktatási reformért küzdő diákok is akikben saját ’68-as énjét véli felfedezni, talán ezért is kezd közeledni a vezetőjükhöz… Egy szó mint száz, Nathalie-nak gyorsan célt kell találnia ha nem akarja elveszteni a talajt a lába alól. Itt is igaz hogy nem feltétlenül kell mindig újat kitalálni ha a régi témákat meg tudják mutatni más szemszögből, nos Mia Hansen-Love-nak sikerült és ha minden női direktor ilyesmiket tenne le az asztalra, én sem rinyálnék a kvóta miatt. Kicsit hosszú, de Edith Scob kedvéért asszem megnézem. Tizenegykor cirka nyolcvanperces de még így is overlong 2015-ös akciózás a Film+-on amit a jó öreg emlékezetkiesés-szállal szeretnének felturbózni. Gyanútlan pasast felébredve nagy rakás holttest meg egy-egy droggal-pénzzel megpakolt jármű vár, na meg pár rá vadászó (nem olyan) jóember: egy helyi rendfenntartó, egy profi nyomozó (Dolph Lundgren!!!4!) és persze a cucc „jogos” tulajdonosa, a baltaarcú drogkereskedő (Danny Trejo) is, ő pedig megkísérli összerakni a puzzle elemeit (nem lesz nehéz, balul végződött üzletről van szó). Közben lesznek bombanők, emlékezetesnek szánt dumák és még lövöldözés is de minél több stílusba csapnak bele, annál inkább visszasírjuk Rodriguezt és Tarantinót. A Jó, a rossz és a halott eredetileg a szójátékos 4Got10 (=forgotten) névre hallgatott amiben benne van a maximális értékelhetősége is, azaz 10-es skálán max. 4 pont, na és ha bűnözés akkor:

Kössz, biztonság! rovat:
…best of 2017:
Kétezer éves gyilkosság nyomaira bukkantak Németországban – Jobb későn, mint soha.
Meglőtték, megverték és megerőszakolták egy segélyszállítmány önkénteseit a földrengés sújtotta Oaxacában: „Útonállók vadásznak a templomok adományaira Mexikóban.”Jó ötlet volt a drogellenes háború befejezése. Ja, nem.
igazi krimi 18+ Mit érdemel egy gyermekmolesztáló?: „Esetek, amikor az áldozat hozzá­tartozója, vagy egy rabtárs vette kezébe az igazságszolgáltatást.” – Az év nyertese következik akinek jár a MAXIMÁLIS TISZTELET:
Hősként ünneplik a dél-afrikai nőt, aki leszúrta lánya megerőszakolóját: „Az asszony hiába hívta a rendőrséget, maga ment megkeresni a lányát, 3 emberrel küzdött meg.” – Asszem borítékolható a folytatás ha nem menekül időben Nyugatra :SS
Pékségbe hajtott egy 66 éves, suzukis nő Dabason: „Egy ember megsérült, kórházba szállították.” – Nézzük a jó oldalát: legalább nem robbantotta föl magát.
Soha többé nem kaphat jogosítványt a férfi, aki részegen két embert ölt meg a Szentendrei úton – Nem baj, majd vesz...
Egy rendőr a szabadnapján is rendőr: „Ózdon rakta magát szolgálatba egy pillanat alatt egy rendőr, el is fogott egy rablót kollégáival.” – Remélem a TASZ már megindította ellene az eljárást!!!
Margitszigeti futók kapták el a villamosról menekülő tolvajt: „A 23 éves férfi a Combinón ellopta egy nő telefonját, majd leszállt és menekülni kezdett. Nem jutott messzire.” – Lásd fentebb ^^
Egy rendőrbulin próbált rabolni két amerikai fiatal: „A hét legidiótább lopási kísérlete.” – Dehogyis a legidiótább: a legbátrabb :DDD
Lelőtték Rihanna unokatestvérét, az énekesnő az erőszak megállítását követeli: „Hihetetlen, hogy tegnap este még a karomban tartottalak.” – Nem, az a „hihetetlen” hogy ezt az álszent dumát pont a Man Down előadója nyomja. Nap kommentje:

0

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM, rest of, 2017

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés