2018. 02. 17.
A dísz funkciója: Vénusz légycsapója. (feb. 17-18.) + The Rest of 2017 vol. 10.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A dísz funkciója: Vénusz légycsapója. (feb. 17-18.) + The Rest of 2017 vol. 10.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, FEBRUÁR 17.:
THE DUKES OF HAPHAZZARDLY LOVE
0

Vadász, vadász...

Nem érdemes:
Jonás Cuarón a tesója, Alfonso mellett megtett első szimpatikus lépések után ráállt az egyre nyilvánvalóbb propahanta-gyártásra, most épp a menekültkérdésben. A helyszín az USA déli határán elterülő kopárszikhsaria, itt csúszna át egy kisebb csoport az ígéret földjére ha nem vadászna rájuk (a szó szoros értelmében) egy önjelölt ranger (Jeffrey Dean Morgan). A Desierto ettől még jó is lehetne ha volna benne jellemfejlődés, feszültség, bármi, de nincs: ha öt percet láttunk belőle, megspórolhatjuk az egész másfél órát. Nem tudunk meg semmit a figurákról (mik a fegyveres indítékai, az áldozatai mi elől mennek oda, ahova, és persze az sincs kiemelve hogy illegálisan próbálnak bejutni). Nagyonbunkó orvlövész meg a nagyongonosz német(!!44)juhász kutyája kontra nagyon szánalomraméltó mexikóiak, és ennyi, úgy látszik Amerikában is kötelező volt ilyesmiket csinálni, öröm az ürömben hogy a 00:35-ös kezdés miatt könnyű lesz megúszni. Tényleg nem érdemes a TV2-re kapcsolni még Woodkid zenéje kedvéért sem.
Prime, 21:00 – Százötven perces Robin Hood-prequel, tele ellentmondásokkal, félrecastingolt, Gladiátor-üzemmódban működő Russel Crowe-val ami parodisztikusabb mint a Gyaloggalopp és a Fuszeklik fejedelme? Ez akár Ridley Scott is lehetne – és tényleg az övé, csak a facehuggerek hiányoznak mert 2010-ben kb. ugyanazt tette a népihőssel mint tavaly az alienekkel, azaz erőszakot a köréjük kialakult mítoszon. Felesleges minden hibáját kielemezni, a legordítóbb hogy semmiségeken hosszan időznek de kihagyják a legendává válás állomásait, hogy egyszercsak „kiderül” hogy Robin apukája írta a Magna Chartát (nem vicc), illetve hogy a franciák huszadik századi hajókkal  támadnak (nem kell moziőrültnek lenni hogy felismerjük a Ryan közlegény megmentése egyes jeleneteit). Előtte fél kilenckor folytatódik a Dal a 2. elődöntővel a Dunán, de arról még ennyit sem kell írnom.

Talán érdemes:
A Hazárd megye lordjai már 1997-ben kapott egy egészestést (A visszatérés) mielőtt a kétezres évekre rimékelték volna, ezt adja le 23:40-kor a Viasat3. A Reunion!-t az teszi jobbá hogy (az időközben elhunytak kivételével) a széria színészei játszanak benne és egyébként is olyan mint egy kétórássá nyújtott epizód (nem rossz értelemben). A mocsárban elterülő farm gazdája összetrombitálja egy osztálytalálkozóra a régi (és már javarészt polgári foglalkozású) társaságot hogy szembesítse őket a rideg valósággal, azaz hogy a birtoka helyére szórakoztató komplexumot álmodó Mama MARX Maxot csak ők állíthatják meg, kizárólag egy SÖR-VIRSLI autóverseny keretein belül. Onnantól viszont hogy Daisy felfedezi hogy ellenfeleik bundára készülnek és ezért elrabolják, Luke (Tom Wopat) és Bo (John Schneider) vállát már az ő kiszabadítása is nyomja... Ma már szimplán General Lee-ért betiltanák ezt is (nem szólva a női főgonoszról), húsz éve még megelégedtek annyival hogy „nemtelenítették” a fizikai vetélkedőt (Tough Person a Tough Man helyett). Nyolckor egy variáció az HBO-n a témára amit a Toni Erdmann is pedzegetett, a hirtelen előkerülő apa kapcsolatfelvételi kísérleteire. Wilsont (Woody Harrelson) volt felesége (Laura Dern) világosítja fel örökbeadott lánya létezéséről pedig amúgy leszarná ha rajtuk kívül lenne még más is az életében, dehát már nincs, így a maga sajátos frazeológiájával minden követ megmozgat hogy újra összehozza a diszfunkcionális famíliát. Egyszer nézhető, bár Nicholsonnak jobban állnak az effélék.

Konteó rovat:
Best of 2017 Volume 2.:
Mesterséges intelligencia bevetésével jósolnák meg előre a bűncselekményeket Kínában: „Elsőre egy durva scifinek hangzik, de valójában csak a totális megfigyelő állam terebélyesedik tovább.” – Jajaja, oszoljunk-oszoljunk, nincs itt semmi látnivaló, még jó hogy Európában nincsenek „totális megfigyelő államok”. Ja de, vannak, és nem Magyarország az:
Arcfelismerő rendszert vezetnek be a bécsi reptéren: „A schengeni térségen kívülről érkező összes utast ellenőrizni fogják, még az osztrákokat is a schwechati reptéren.” – ...de gondolom a terroristákat valamiért még így sem fogják tudni kiszűrni ^^
SHOPAHOLIC – Kínai kémprogram a cukiszelfit gyártó app? – A költői kérdésre a fölötte levő cikk felel:
A Meitu, az a cuki szelfizős szoftver épp most küldi el minden adatát a gyártónakWait, a challenger appears:
Aggasztó a Windows 10 adatgyűjtése – Ennél sokkal aggasztóbb hogy még a Win95 is stabilabb nála.
tudomány blog – Rejtett "kód" a prímszámokban?: „Egy struktúra, amely évszázadokon át elkerülte a tudósok figyelmét.”...de csak azokét akiknek kimaradt a Kocka.
Elég király kivilágítást kapott az Empire State Building – Sőt, azt is mondhassuk hogy ez egy kifejezetten illuminált kivilágítás.
diplomácia magyarul – nahát! – Valóban létezik a CIA titkos alakulata?: „Kormányokat döntenek meg, terroristákat iktatnak ki, gerillákat képeznek ki. De kik ők?” – Pont fordítva, kormányokat iktatnak ki és terroristákat képeznek mert mit is olvashatunk kicsit később:
A CIA és az iráni puccs titkos története: „Most oldottak fel a titkosítás alól egy csomó dokumentumot az 1953-as, zavaros eseményekről.” – Unokáink még talán az arab tavasz valódi történetét is látni fogják :DDD
Egy hüllőférfi a Hellboy rendezőjének hőse: „Guillermo del Toro filmje egy néma takarítónő és egy bizarr lény szerelméről szól.” – Véletlen? ALIGHA!!
Az internet hőskorának vége: „A németek megbüntetik a szerintük káros tartalmakat közvetítő közösségi oldalakat. Londontól Pekingig mindenki szigorúbban fogná az internetet, és sokan megszüntetnék a felhasználók névtelenségét. Láttunk már hasonlót a médiatörténelemben.” – ...és itt sincs semmi látnivaló mert mindez a mi érdekünket szolgálja:
John Lennon-rajongó az Európai Tanács elnöke: „Olyan Európát építünk, amelyik megvédi a polgárait, visszhangozták az uniós vezetők a brüsszeli csúcstalálkozójukon.” – Kicsit sokat hallgatta az Imagine-t ő is, mások már egy fokkal realistábbak:
Német pénzügyminiszter: Ne erőltessük az európai szuperállamot: „Mert az emberek nem állnak készen arra, hogy feladják a nemzetállamot. A fal a határon viszont borzasztó megoldás.” – Nocsak, akkor mégiscsak volt kísérlet a nemzetállamok felszámolására? Hogy mik vannak!44 Hogy mit kell olvasnom!44!! négy
life – 666 kilót nyom a világ legkövérebb ikerpárja – VÉLETLEN? ALIGHA!
hipno – Akaratunk ellenére is hipnotizálhatnak minket?: „Mindenki nyugodjon meg: az emberiségnek csaknem a 97%-a hipnotizálható, és hipnózisban is vannak.” – Mi ezt eddig is tudtuk, de jó hogy már az Index is címlapon ismeri el :DDD
Erdogan valóra váltaná a szélsőjobbos konteókat: „Víziójában a törököknek gyereknemzéssel kell megtorolni a nyugati sérelmeket.” – Biztos csak meg akart felelni a konteós elvárásoknak ő is meg a nagyondemokratikus amerikaiak is:
Kiborgot csinál a dolgozóiból egy amerikai cég: „Egy amerikai vállalat szokatlan béren kívüli juttatással kényezteti a munkavállalóit: mikrocsipet ültet minden dolgozó kezébe, aki élne a lehetőséggel – írja a BBC. A Wisconsin állambeli Three Square Market ingyen adja az egyébként nagyjából 80 ezer forintos, rizsszem méretű rádiófrekvenciás mikrocsipet. ” – Ja, először béren kívüli juttatás meg kényeztetés, később kötelező lesz ez is: „Első körben arra lesz jó, hogy ajtókat nyissanak, számítógépekbe jelentkezzenek be, illetve ételt vásároljanak vele. A távolabbi cél, hogy a csip minél több mindent helyettesítsen, ami manapság a zsebünkben és a pénztárcánkban van: lehessen vele lakásajtót nyitni, bankszámláról fizetni, személyazonosságot igazolni, és így tovább.” – Nahát! Szóval mostantól ti is elismeritek hogy ez kb. ugyanaz amit a Jelenések Könyve megírt? NICE!

 

VASÁRNAP, FEBRUÁR 18.:
I'M YOUR VENUS, I'M YOUR FIRE!

0

Agyleányok.

Talán érdemes:
Nyolc előtt öt perccel ’61-es Bródy Sándor-adaptáció az M3-on egy felettese bűnét magára vállaló tisztiszolgáról. Kaál Samu (Szirtes Ádám) ezerszer bátrabb mint „gazdája” (Kállai Ferenc) aki kétszeresen is megússza a felelősségrevonást erkölcstelen tetteiért, először amikor hátbalövetéssel elkerüli hogy a helyi orvos (Básti Lajos) párbajjal vegyen elégtételt felesége zaklatásáért, másodszor pedig amikor elhiteti Samuval hogy a kivégzés csak színjáték lesz. 21:20-kor Szabó István 1991-es kísérlete a Duna TV-n saját Zenekari próbájára néhány nagy névvel. Szántó Zoltán (Niels Arestrup) alig leplezetten a rendező alteregója csak épp karmesterként dolgozik és legutóbbi megbízatása Párizsba szólítja. Wagner operájának (Tannhäuser) színrevitele már önmagában megterhelő feladat de még az is tetézi hogy az amúgy házas Szántó belezúg abba akit dirigálnia kellene (Glenn Close, MAGYAR „operahangja” Kiri Te Kanawa). Hibájába mintha a muzsikusok is beleesnének és fordított rendet alakítanak ki: a családi perpatvarok hangulatát magukkal viszik munkahelyükre (szakszervezeteik révén egyre nagyobb szeletet követelve a tortából), de a kompromisszumkészséget otthon hagyják. A Találkozás Vénusszal ezzel együtt is inkább komédia mint komolykodás, a magyar és külföldi arcok közül kiemelendő Udvaros Dorottya és a nemrég elhunyt Marián Labuda.
Cinemax, 20:00 – Az Agglegények szerencsére nem a Másnaposok találkozása De Niro kanos nagypapájával, ebben a drámában egyedülálló apa (J.K. Simmons) osztja meg fiával az újrakezdés élményét mert új lakhelyükön mindkettejükre rátalál a szerelem. A srác egy szétesőben levő család lánygyerekével barátkozik, a papa pedig a helyi suli franciatanárnőjével (Julie Delpy)...

Nem érdemes:
Ugyanabban az időben
egy jól bejáratott franchise (Verdák) 2017-es (és 3.) bőrlenyúzása az HBO-n, nem mentesen az aktuális agendáktól. A Cars korábbi részei zömmel az ifjabbakat és közülük is a fiúkat szólították meg de most hirtelen belesuvasztottak egy semmiből jött, de gyorsan fejlődő női karaktert. Dióhéjban összefoglalva Villám McQueen öregecskedésnek indult, lekörözték a fiatalok de ő szeretne egy utolsó győzelemmel, tisztességgel visszavonulni. Mindezért fiatalabb, nőnemű edzőtárs segítségét is hajlandó igénybe venni ám végül Cruz Ramirez tanul tőle többet, és most csak az olvassa akit nem zavarnak a SPOILEREK. Szóval a női „edző” az utolsó körben átveszi a főhős rajtszámát és csalással megnyeri a versenyt de ez nem baj, innentől iránta KELL rajongani, McQueen meg mehet az ócskavastelepre (nem most, egyenlőre csak hátrébb szorítják). Ha a műsorújság bevetheti a false advertisinget (= belengetik hogy Villám még egyszer, utoljára megmutatja) akkor én is megtehetem hogy lelövöm a befejezést. Az egy dolog hogy a Pixar elkövette ugyanazt a hibát mint a Toy Story 3-mal, az igazán durva mégis az hogy a Disney a nagy polkorrektségre törekedve belerúg az idősekbe. Megtehették volna hogy becsülettel visszavonják az eddigi győztest de fontosabb volt hogy keserű szájízt hagyjanak, mert hát a patriarcha felfogást már kicsi korban ki kell gyomlálni, még akkor is ha ekkor a nézőknek még semmi ilyesmije nincs. És miért kellett belerakni ijesztően kinéző meg viselkedő kocsikat?! B+ a krumplileves legyen krumplileves, a gyerekfilm maradjon gyerekfilm feminista agymenések nélkül! Apropó feminizmus, képzeljük el mi lett volna ha két részen át egy női főszereplőt követünk akinek a helyét a harmadikban a korára hivatkozva átveszi egy férfi? Úgy bizony, tele lenne a média a készítők ageizmusával. Mondjuk mindegy, a Verdák 4.-ben (ha lesz egyáltalán) Cruz helyét is átveszi egy nemtelen, kortalan izé, a pályát meg safe space-szé nyilvánítják. És ha már, akkor:

Remake rovat:
Best of 2017 vol. 2.:
Két Lego-filmet is kapunk idén: „A Lego Batman mellett ősszel érkezik a Lego Ninjago is, amibe kicsit most bele is lehet nézni.”ÉDES FASZOM, mintha az eredeti nem volna magában is elég szar, erre még legósítják is?!
c:c – Drakula váltja Sherlockot: „A rendkívül sikeres BBC-sorozat alkotói Sherlock után újabb irodalmi alakból csinálnak sorozatot.” – Akkor már párosíták a Marvel/DC-univerzummal is és köszönjön be Joker meg Batman, persze Lego-formában :DD
c:c – Jack Bauer nélkül is izgalmas lehet a 24: „Jó kis rohanós akciósorozat lesz az új évad, szimpatikus főhőssel és egy nagy visszatérővel. Februárban szabadul el a pokol.” – Sőt, nemcsak Bauer hanem forgatókönyv sem kell ehhez sem.
Mel Gibson rendezheti az Öngyilkos osztag folytatását, Hollywood megbocsát neki: „Kapott egy fontos szerepet, és rendezhet is.” – Keresztezzék a Suicide Squad-ot az Expendables-szel Öngyilkos Bosszúállók néven:
A negyedik Bosszúállók-film minden szálat elvarr majd: „Chris Evans ezért is vállalt a hat mellé még egy Marvel-filmet, de erre két évig még várni kell.” – Én már nem is tudom melyik melyik, csak azt hogy mind Év filmje lesz.
Van 16 másodpercünk a Kingsman 2-ből: „Amerikában játszódik a folytatás, amerikai kémekkel és neglizsés csajokkal súlyosbítva.” – Lesz ebben is kereszténygyilkolászás? Mert ha nem akkor ugrott a karrier:
A Kingsman rendezője kaphatja az Acélember 2-t: „Lazább, színesebb, viccesebb filmet akar forgatni, némi eredettörténettel. Már megint.”Évezred filmje, tudjuk-tudjuk...
Pókember ősellensége is saját filmet kap: „Az első trilógia harmadik része után ismét felbukkan Venom, de immáron önállóan.” – ...de egyből három részben, ez a minimum!
Brutális látványorgia lesz a következő A majmok bolygója MIÉRT, EDDIG NEM A LÁTVÁNNYAL ADTÁK EL A SEMMIT? Wait, a challenger appears:
Robert Rodriguez hozhatja vissza Snake Plisskent: „A Sin City és a Machete rendezője kapta a kultfilm, a Menekülés New Yorkból remake-jét.” – Inkább a saját műveit folytatná...
Az angolok plüssmacija még cukibb lesz, mint legutóbb: „Novemberben jön a Paddington 2, melyhez most érkezett az első előzetes.” – ...de aki másmilyen babázásra vágyik, az is megkapja:
Még mindig halálra rémít minket a horrorbaba: „Megérkezett a trailer az Annabelle 2-höz.”Wait, a challenger appears:
Hófehérke meg a kilenc törpe gépfegyverekkel: „Brie Larson és társai egy bostoni raktárban lövik egymást szitává a Free Fall című akcióvígjátékban.”Bezzegazénidőmben még csak heten voltak, mint a gonoszok!44
Geszti Péter és Dés László az egész országot fogja tanítani – Vicces ezt a Marton László-darabról szóló pozitív kritikát a botrány után olvasni: „Minek olvastuk el A Pál utcai fiúkat, ha ennyire nem tanultunk belőle semmit? A Vígszínház sikermusicalje megmutatja, miért is jó ez a regény.” – Vagy nem is olyan jó, mert: A Pál utcai fiúk minden elévülhetetlen érdeme mellett sokat tett azért is, hogy minden magyarban rögzüljön a férfiközpontú, patriarchális világkép. A regény univerzumában (...) csakis a fiúk vannak aktív, cselekvő helyzetben, csak fiúkkal lehet azonosulni minden olvasónak (...). Ebben a világban a lányok egyértelműen a másodikak a fiúk mögött, és ezt a világot minden magyar kisfiú és kislány megismeri már jó hamar. Ettől persze a regény nem lesz jobb vagy rosszabb, de egy új, mai előadást készítő színházban akár az is felmerülhetne, hogy egy évszázad elteltével beengedje a lányokat is az első sorba.” – Nyugi, majd Alföldi megrendezi ebből is a „mai” verziót :DDD

VISZLÁT HÉTFŐN!

Kulcsszavak: rest of, 2017

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés