2018. 02. 24.
Otthonom, a jéghideg Malaga (feb. 24-25.) + The Rest of 2017 vol. 12.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Otthonom, a jéghideg Malaga (feb. 24-25.) + The Rest of 2017 vol. 12.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, FEBRUÁR 24.:
THE BOY’S BEST KEPT SECRET:
0
I love you, you pay my rent.

Kiemelten nem ajánlott:
Döntőjéhez érkezett a Dal 2018 ami elvileg az ország legjobb zeneszámának megtalálásáról szólna, nos kb. bárhol másutt nagyobb esély van erre mint fél kilenckor a Dunán.

Nem biztos hogy érdemes:
Pontban kilenckor Mike Figgis 2003-as kirándulása a Rettegés fokára a Viasat6-on amivel eléggé meglepte rajongóit. Egy elhagyott házba beköltöző párt (Dennis Quaid és Sharon Stone) megtalálja a börtönből frissen kiengedett előző tulaj (Stephen Dorff). Az apa munkát kínál neki, ő pedig nekilát hogy lassan, de biztosan eltegye láb alól Jéghideg otthona új lakóit... A Cold Creek Manor ma már főleg Kristen Stewart-fanoknak kuriózum, viszont aki a stáblistán kiemelt Juliette Lewis-re vár az csalódni fog, akárcsak azok akik Figgis védjegyeit keresnék benne: a direktor úr vagy nem ért a thrillerhez vagy nem akar érteni, az ijesztgetős pillanatok legtöbbje pont fordított hatást ér el (ugyanez a helyzet az általa szerzett zenével is).

Talán érdemes:
20:30-kor megint egy sekszmunka-normalizálás a Cinemax 2-őn ami látszólag pont ellene szól, ugyanis egy idősebb STÁRenteriőr-dizájner pasas állítja (munka)választás elé Kitartottját annak harmincadik szülinapján. Ha azt hinnénk, ezt azért teszi mert őszintén aggódik meleg sorstársáért, tévedünk, egyszerűen csak arról van szó hogy már beújította az utánpótlást. Hiába, a kor megítélése itt is pénzfüggő, a cehhet álló lehet bármennyi éves, amíg van lóvé addig ő diktálja az iramot. A Kept Boy tanulsága az lehet hogy nem csak az öregecskedő feleségeket hanem a hasonló cipőben járó rentboyokat is le lehet cserélni. Dennis A KOMISZ nem is tehet mást mint nézi ahogy egy nála fiatalabb átveszi a helyét – vagy más állhat a háttérben mert „gazdája” még magával viszi egy utolsó utazásra az új védenccel együtt annak bácsikájához… Éjfélkor a sorozat után (a sokadik) egészestés feldolgozás a TV2-őn az egyik leghíresebb drogbáróról, más irányból megközelítve hogy képet kapjunk milyen lehetett a tagok közé Beépülve és pénzügyi oldalról felgöngyölíteni Az Escobar ügyet. Az alapot az infiltrátor, Robert Mazur (Bryan Cranston) könyve szolgáltatja aki kevesebb szenzációhajhászással mond el olyasmi sztorit mint a Nagymenők Henry Hill-je csak hát neki eleve a lebuktatás volt a feladata. Emellett még iskolázottsága is ok arra hogy inkább a rendőr-lét szellemi, mint a maffiózók haverságának véres oldalára helyezze a hangsúlyt. Aki Narcos-t vár az csalódni fog aki azonban vevő a régi típusú krimikre az adjon neki esélyt – meg az is aki a drogfőzés után radikálisan másban akarja Cranstont látni. Kétszeresen is kapcsolódó (idei) hír:

Egy év nyolc hónapot kapott Carlo Escobar, a gengszter rapper: „Kitartottság és balesetokozás miatt ítélték el.” – Na ŐT kéne a rokonságnak perelnie nem a sorozat gyártóit, az ilyenek hoznak szégyent az Escobar névre. „Rapper”, rentboy és még balesetet is okoz?! AZÉRT MINDENNEK VAN EGY HATÁRA!!44!4

Konteó rovat:
Best of 2017 Volume 3.:
124 éve volt ilyen: zsinórban a tizedik hurrikán alakult ki – Nyilván köze nincs a HAARP-hoz. NYILVÁN!
Kettős Mérce – Mi van, ha végig Marxnak volt igaza?: „Mi van, ha a globális elitnek nincs szüksége a népre?”MI LENNE, LESZAROM A GLOBÁLIS ELITET IS, LOL Ezt nem Marx véste kőbe hanem a georgiai emlékkövek állítója, ami meg az igazságot illeti az továbbra is odaát van:
spn – Muldernek végig igaza volt?!: „Feltárulnak az elmúlt 50 év titkos anyagai.” – ...vagy csak részben volt igaza:
élet – Az megvan, hogy az amerikai hadsereg UFO-kat gyártatott?: „Az 1960-as években kísérleteztek vele, mert úgy vélték, hogy ez lesz a hadviselés következő nagy durranása.” – Még lehet ha így folytatjuk :SSSS
Churchill már 1939-ben foglalkozott a földönkívüli élettel – Lehet hogy ő is csak a jövőre gondolt.
Valami nagyon ijesztő dolog történik a gyerekek Youtube-univerzumában: „Bizarr, szürreális és sokszor ijesztő videók ömlenek a Youtubera, direkt a gyerekeket célozva. Algoritmusok, komoly hirdetési bevételek és teljesen megmagyarázhatatlan jelenetek egymás hegyén-hátán.”...avagy megint valami amit előbb olvashattunk a Vigilant Citizenen mint a nyújorktájmzban.
A Youtube azt ígéri, szigorúbban fellép a gyerekeket célzó ijesztő videók ellen: „A cég szerint egy ideje tervezték ezt, a bejelentésnek nincs köze ahhoz, hogy épp a napokban írt a New York Times arról, milyen horrorisztikus animációkkal terrorizálják a gyanútlan gyerekeket.”MAGYARUL: hosszú távon nem csinálnak semmit.
élet – Istenként tisztelik az Indiában született emberarcú borjút: „A helyiek úgy gondolják, hogy Visnu hindu istenség reinkarnációja lehet, ezért templomot építenének neki.” – Ez már majdnem aranyborjú! ÉBERSÉG!!!
Sírköveket borítottak a Tisza-partra Csongrádnál: „Senki nem tudja, hogyan kerültek oda.” – Szerintem a régi tulajdonosnak nem lehetett már rájuk szüksége mert elérte a feltámadás:
Apokalipszis a PrédikálószéknélÉN MEGMONDTAM!!4 NÉGY
Júzereik után kémkednek egyes HP laptopok – Ha csak egyes kompjúterek kémkednének nem is lenne baj, dehát mind azt teszi:
Titkos kapcsoló van az Intel csipekben: „A processzor és a külső eszközök kommunikációját vezérlő komponensben találták meg.”
A telefon mozgásából kitalálható a PIN-kód: „Nagy kockázat, hogy mindent tudnak rólunk.”Wait, a challenger appears:
Androidos appok százai kémkednek ultrahanggal: „Hallottak már erről? Nem, hiszen ultrahanggal követik önöket!” – Nincs mese, meg kell tanulnunk ultrahangul.
Már a fejhallgatók is lehallgatnak minket: „A Bose állítólag begyűjti a lejátszott dalok listáját.” – Állítólag, ja. Mindegy, fél év múlva erről is kiderül a Zigasság...
Közvetlen agy-gép kapcsolatot épít a Facebook: „Olyan technológián dolgoznak, ami olvas az emberek fejében, és a segítségével közvetlenül megoszthatjuk egymással a gondolatainkat” – Nyilván senki más nem fog a fejünkbe látni. NYILVÁN! Ja, mégsem:
a tasz jelenti – A brit titkosszolgálat téged is megfigyelhet!: „Fellépünk azellen, hogy hozzáférhessenek a te­lefonhívásaidhoz, vagy az emailjeid szövegéhez!”Nap kommentje:

különvélemény 2017.11.08. 06:21:16
Majd szépen megígérik, hogy ilyet többet nem csinálnak.
A Gemalto-hoz is betörtek és mi lett belőle? Semmi.
www.theguardian.com/us-news/2015/feb/19/nsa-gchq-sim-card-billions-cellphones-hacking


VASÁRNAP, FEBRUÁR 25.:
BAY VAN A WATCH KÖRÜL.
0

Az utolsó csepp a tengerben.

Talán érdemes:
Kilenctől a Berni követ és a Félvilág alkotóinak idei drámája a Dunán a málenkij robot női áldozatairól és arról ahogy az Örök tél birodalmának munkatáborait túlélték, mindez egy gyerekétől elszakított anya (Gera Marina) történetén keresztül bemutatva akiben egy, a lágerben megismert férfi (Csányi Sándor) tartja a lelket – akit ugyancsak család vár otthon… Rajtuk kívül még lesz sok ismert (Für Anikó, Döbrösi Laura) és feltörekvő színész (Kurta Niké, Farkas Franciska) is, már a téma megéri a rászánt időt. Ugyanitt tizenegytől megint politizálás, ezúttal lengyel barátainkkal hogy láthassuk, milyen volt a Harcoló Szolidaritásnak nekifutásból Fejjel törni át a falon. Ez persze nem ment háttérmunka nélkül, így a tagság duplán nehéz helyzetben volt amikor saját titkos szövetségüket építették az őket figyelő államhatalom árnyékában… Éles váltás: címével ellentétben nem hajnalban adja le a Cinemax 2 a 1:54-et hanem 21:35-kor, ez a sportfilm komoly igazságokat mond ki a homofóbia és a bullying összefüggéseiről. Egy futásban tehetséges srácot a pályán kívül is üldöz a suli réme, hivatalosan azért hogy legyőzze de a valódi ok az hogy Tim (Antoine-Olivier Pilon) eljutott odáig hogy felvállalja a másságát és a dobogó első helyével öngyilkosságba kergetett meleg osztálytársát szeretné megbosszulni. Ha úgy húsz-harminc évvel ezelőtt csinálták volna még akár ajánlott is lehetne, de 2016-ban (és főleg Kanadában) ez a felállás már elég hihetetlen. Talán ezt érezte a rendező, Yan England is, ezért helyezte az önfelvállalás és pride helyett a durva megaláztatásokra a hangsúlyt, elég kontraproduktívan mert amit csinált az így sajna épp a homofóboknak fog legjobban bejönni.

Nem érdemes:
…kivéve diehard Baywatch-fanoknak, ugyanis a 2017-es remake a széria legjobb-legrosszabb pillanatait sűríti két órába nyolckor az HBO-n, mai elvárásoknak megfelelően. Mics Bjúkenen (Dwayne Johnson), a part ura rivális kollégát (Zac Efron) kap maga mellé de az örihari csak addig tart amíg fel nem bukkan a közös ellenség, egy drogterjesztő bűnszövetkezet. Ez magában is elég lenne a régi műsor szellemiségének és princípiumának (LOL) megidézéséhez, de nem emlékszem hogy abban ennyi fütyis humorkodás lett volna (kinek az ötlete volt a hulla farkát fogdosós jelenet? :SS). Innentől hiába lobognak a nagy csöcsök, a gyanú már befészkelte magát a fejünkbe: lehet hogy nem is heteróknak szánták?!!4 Feltűnik egy-két régi arc is (durva hogy David Hasselhoff jobban néz ki mint szegény Pamela Anderson), de kb. bármelyik paródia (igen, még a Borat-féle meg a pornóverziók is) jobb nála.
Cinemax 2, 20:30 – „Jó” látni hogy Grúziában is megcsinálták a maguk Jupiter holdját / Állampolgárát / stb. Illetve nem, dehogyis: az Egy csepp napfény a magyar vonatkozással (Pákozdi Ágnes operatőrködése) együtt is didaktikus, szájbarágós, fekete-fehér igazságokat (akar) közöl(ni), ráadásul az összes közhelyet ide sűrítették: a sekszmunkából élő harmincas nőt és az illegális bevándorló fiatalembert egyaránt sújtja a törvény, logikus hát hogy véd,-és dacszövetséget kötnek. Alibimozi amit az időtartama is alátámaszt, épp csak egy perccel hosszabb egy óránál de még így is egy órával tovább tart a kelleténél.

Kössz, oktatás! rovat:
Best of 2017 volume 1.:
szülőség – Baj, ha a gyerek társaságban is a telefont nyomkodja?: „Zavar téged, ha más gyerekének a tabletezése beszippantja? Szavazz!” – Ez azért vicces mert máskor azzal érveltek hogy még az órán is tessék nyomkodni telókat:
A világ egyik legjobb oktatási rendszerében a gyerekek órán sem kapcsolják ki a telefont: „A finneké az oktatási bezzegrendszer: egész Európában követendőnek tartják, de ők így sem teljesen elégedettek. Ritkán sóhajt fel annyi magyar tanár egyszerre, mint a finn szakemberek előadásán.” – Magyar tanár vagy magyartanár? Mert nem mindegy :DDD
maji-de – Ne büntesd a rossz tanulót: „Van sokkal hatásosabb, jobb megoldás is, ha Lacika zavarja az órát.” – Tudjuk, fordítsuk oda a másik orcánkat is:
Vonalzóval vágta nyakon a tanárát a tatabányai diáklány, miután az nem engedte neki, hogy az órán tekerjen cigit: „Erősen indította a tanévet a 17 éves lány.” – Biztos csak fel akart zárkózni a finn modellhez ^^
Takarítsd már ki a szobád! Felkelni, lustaság!” – egy srác, aki megremixelte anyja dühös beszólásait: „Ta-ta-ta-TAKARÍTS!” – ...de persze nem takarított így sem, inkább dídzséskedett. Jellemző!
napi maflás – Az iskola ezen a téren kritikán alul teljesít: „Nem tanítjuk meg a diákokat győzni, és veszíteni sem.” – Máskor meg pont az ellenkezőjét hazudjátok, hogy túl kemény:
fehér holló – Miért aláznak a tanárok dícséret helyett?: „Meg kell törnünk ezt az ördögi kört, ami generációról generációra száll.” – El kéne kezdeni tanulni (a másik oldalon meg a tanárokat jobban megfizetni) osztjónapot.
Kelemen Anna megvédi a Bánk Bánt és Madáchot a kulturális hanyatlástól: „A playmate megvédi a bulvártól a klasszikusokat, a nyugati konzervatívok is hozzánk költöznének.” – Későn kapcsolt, azóta nagy előrelépések történtek:
Könyves – Hamarosan ki fogják mondani, hogy Jókai nem tanítható?: „El kellene felejteni a kronologikus oktatást a magyarórákon, és oda kellene figyelni, mit olvasnak a diákok a szabadidejükben.”ÍGY IGAZ, feleltessük őket a szürkeötvenárnyalatából!
A nyelvnek is alkalmazkodnia kell a digitális korhoz: „Megkezdődött a digitális nyelvstratégia kidolgozása. Az iskola 2022-re modernizálódhat.” – Szerintem a gyereket ne tanulják meg az anyanyelvüket sem, sőt, vegyük el őket a szüleiktől is, hiszen:
Média 2.0 – A digitális világ gyermekeinek már nincsenek kedvenc meséi: „Helyette vannak kedvenc YouTube csatornái.” – ...csupa algoritmus által generált horrortartalommal, amint azt az előbb is olvashattuk ^^
válasszunk – Lőteret az iskolákba? – ...és ami Magyarországon elmaradott és militarista, az bezzegamerikában haladó és progresszív:
linamerika – nahát – Ahol pizsamában is járhatsz iskolába: „14 évesen már állatokra vadásznak az amerikai gyerekek, de fejben számolni nem tudnak.” – Sőt, írni sem, és ezt már nálunk is nyomatják a progresszívek, köztük szegény Göbölyös N. László is:
gnl – Mi történne, ha nem tanulnánk meg kézzel írni?: „Éles viták folynak arról, hogy abba kell-e hagyni a kézzel írást a számítógéppel való írás javára.”Nap kommentje:

John Nethem 2017.10.23. 11:21:09
Majd eljön az idő, amikor robotkarok és robotkezek fognak folyóírással írni, mert már az ember nem tud, viszont a gép annál inkább .....
“Félek attól a naptól amikor a technológia fontosabb lesz,mint a személyes kapcsolattartás. A világon lesz egy generációnyi idióta.”
? Albert Einstein

VISZLÁT HÉTFŐN!
 

Kulcsszavak: éberség, best of, 2017

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés