2018. 03. 03.
Pestről és Erzsébetről (márc. 3-4.) + The Rest of 2017 vol. 14.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pestről és Erzsébetről (márc. 3-4.) + The Rest of 2017 vol. 14.

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁRCIUS 3.:
MAXIM O’PARK
0

Mi dolga a jódnak?

Talán érdemes:
…de csak ha nincs herótunk a Tök alsó összes inkarnációjától mert a Hogyan legyél latin szerető egy öregecskedő dzsigoló (Eugenio Derbez) hányattatásairól szól akinek minden adott lenne a békés nyugdíjaskorhoz, leginkább egy gazdag, nála jóval idősebb feleség (Renée Taylor). A biztosnak vélt örökséget itt is egy új fiú „fúrja meg”, Maximónak távoznia kell és pont azoknál kell szállást keresnie akiket jódolgában eddig lelkesen hanyagolt, azaz nővérénél (Salma Hayek) és annak fiánál. Barátunk nem nyugszik bele hogy elszállt felette az idő, újra beveti a régi trükköket, ezúttal is egy környékbeli gazdag nőt (Raquel Welch) célozva, nem sok sikerrel. Már fel is adná mikor megtudja hogy unokaöccse feleségjelöltje unokájába szerelmes…nincs mese, meg kell tanítani a gyereknek szakma fortélyait és rajta keresztül bejutni gazdagok közé – ha meg mindkettejüket kidobják legalább heteró kapcsolatokért kaphat majd pénzt a srác ha az ő útját választja. Nagyjából mindenki számára nézhető vígjáték (ezért is adja nyolckor az HBO) melynek fő vonzereje első blikkre Hayek kisasszony és az örökifjú Raquel Welch, de az igazi STÁR Derbez akinek számtalan tévés produkció után ez lehet a belépő a komoly filmezés világába. Negyed kilenckor magyar-német-angol koprodukció a Sundance-en kétszeresen megtévesztő eredeti elnevezéssel mert a Joy Division fogalma a németektől származik de itt pont nem a gyönyörrészleg rabszolgáinak szenvedése lesz terítéken hanem egy ifjú Hitlerjugend-katona aki a Vörös Hadsereg terjeszkedésének „hála” elárvul, barátnőjét megerőszakolják, és akit egy ruszki tank girl visz magával hogy aztán évekkel később hidegháborús KGB-ügynökként és Londonban praktizáljon. A magyarítás (Vörös vihar) valamivel találóbb viszont az idősíkok közti ugrálást profikra hagyhatták volna mert ebben a formában zavaró hogy hol ’45-ben, hol a swinging sixties-ben járunk (és ehhez jön TALÁNSPOILER egy harmadik is ami „keretbe foglalja” az egészet), jópont azonban hogy a nők nem csupán áldozatok meg passzív szemlélődők benne. Erős nőknél maradva 20:40-kor egy rövid, de jól megcsinált (és Előszót is kapott) doksi az M5-ön a Polgár lányokról akik már akkor (= az átkosban) odatették magukat egy férfiuralta sportban amikor a mai feministák többsége még egy huncut kacsintás sem volt az apja szemében.

Szakálla volt genderrovat:
Volume 1., mert 2017-ben túltolták a biciklit:
A nemi szerepek miatt fokozza a depressziót egy gén: „A gén csak pénzügyi gondokkal küzdő 30 feletti férfiaknál fokozza a depresszió kockázatát.” – Mivel pénzt nem adhatunk nekik, fel kell számolni a 30 feletti férfiakat:
ÉLETMÓD – Oregonban él az első hivatalosan is semlegesnemű amerikaiHIVATALOSAN IS LESZAR Ja még nincs hétfő, akkor lapozzunk is:
Saját magával duettezett egy transznemű svéd – Szerintem induljon az Eurovízión mint együttes :DDD
m – Nincs olyan, hogy fiús szakma: „Rekordot döntött a lányok érdeklődése a mérnöki pálya iránt.” – Remélem a kukásoknál és bányászoknál is lesz kötelező női kvóta!
12 éves kislányt küldenek ketrecbe egy 24 éves felnőtt ellen: „Egy japán MMA-versenyen ezt tervezik.” – Hiába, ez az egyenlőség ^^
Túl csúnyának tartották a csajához, átalakító show-ba jelentkezett: „Van egy amerikai műsor, amiben csinos lányokhoz fazonírozzák hozzá igénytelen barátjaikat.” – Gondolom ez nagy siker lenne fordítva is. Ja nem:
Emma Thompson felmondással fenyegetőzött, amikor egy kolléganőjét arra kérték, hogy fogyjon le: „Szerinte ez a mai napig kényes kérdés a színésznők körében, ő pedig nagyon el van keseredve emiatt.” – Örülök hogy halivúd idáig eljutott, most a divatvilág is odafigyel majd a túlsúlyosokra. Ja nem:
Stefano Gabbana porrá alázta telt rajongóit – Hát igen, neki szabad...
Egy kitalált férfival sokkal simábban megy az üzlet: „A cégalapítás után is lekezelő volt mindenki a két nővel, úgyhogy bevettek az üzletbe egy társat, aki nem létezik.” – ...és most hogy ez kiderült, csődbe is mennek.
A kenyai fő erkölcsrendőr szerint azért szexelt két hím oroszlán egy vadasparkban, mert eltanulták néhány homoszexuális embertől: „Tanácsadásra küldené az oroszlánokat.” – Menjen oda ő és beszélgessen el velük :DDD
ma is tanultam valamit – Élnek vércsoport nélküli emberek – Majd eldöntik mik akarnak lenni, a lehetőségek végtelenek:
Hogyan lett szamuráj egy fekete rabszolgából?: „A 16. század végén nagy feltűnést keltett Japánban egy 190 centi magas fekete, aki Japán egyik nagyhatalmú haduráért harcolt.” – Ez is valami? Itt egy trónkövetelő:
Adam Driver lesz a fekete KKK-tag – Végre a KKK-ban is megvalósult a deszegregáció, minden akadály elhárult Harlem Fekete Führere elől!!44!! négy
Roland Emmerich, A függetlenség napja rendezője eljegyezte barátját – Megy ő is Lana Wachowski mellé. Illetve tehetségileg már ezer éve ott van...
Néha sellőnek érzi magát Haiku, a tengerimádó corgi – Neki legalább megvan az a mentsége hogy kutyának született, de mit mondjunk erre:
STÍLFŰRÉSZ – A nő, aki növény szeretne lenni: „A Növényevő főhőse a szemünk láttára őrül meg.”NEM AKAR DELFIN LENNI? LOL Wait, a challenger appears:
STÍLFŰRÉSZ – Ha a férfiakat nem hívjuk srácoknak, a nők se legyenek lányok: „Az Agymenők agykutatója a nők egyenjogúságát nyelvészeti érveléssel próbálja segíteni.” – Szerintem meg maradjon a sorozat hülyéje ahelyett hogy IRL terjessze a hülyeségeit...
Kiakadt az internet: Egyszerre szoptatja férjét és a kisbabáját a nő – FOTÓ – Hány éves a férje hogy még anyatejen él? Bár mindegy, DO NOT WANT... :SSS
ma is tanultam valamit – Tudnak szoptatni a férfiak?: „Ha eléggé összezavarodik a hormonháztartásuk, akkor igen.” – Ezek szerint George Clooney még nem eléggé zavarodott:
:-( Szegény Clooney-t hanyagolják az ikrei, mert nincs melle: „Sanyarú a férfisors, kedves olvasóink, sanyarú.” – Váltson nemet, még nem késő:
anyádtyúkja – Az azonos nemű pár felváltva szoptatja kislányukat: „Az öt éve együtt élő párnak egy szülésznő segített a felkészülés minden lépésénél.” – A legfontosabb nem derült ki a cikkből: MELYIKÜK SZÜLTE MEG??? o_O
FL – Rendszerszemléletű, baloldali feministaként a transzkérdésről – Dehát téged nem érint! Minek szólsz bele? :DDD Nap kommentje:

para_noir 2017.02.07. 08:12:36
Meg vagyok róla győződve, hogy a felvetett problémák egyszerűen az alanyok brutális időfeleslegéből és unalmából születnek. Őszintén irigylem azokat, akik komoly arccal képesek ezekről a dolgokról hosszú cikkeket írni, parázs vitákat lebonyolítani, meg úgy általában, ilyesmin pörögni. Annyira marginális, súlytalan, szirszar ügy az egész, hogy csakis időmilliomos, kissé habókos fejű majmocskák képesek ezzel foglalkozni.


VASÁRNAP, MÁRCIUS 4.:
ÁLMODNAK-E A SZARVASOK…
0
verselővé változásról?

A mai nap az állatságoké lesz:

Talán érdemes:
HBO, 20:00 – Nemes Jeles után újabb Oscar-esélyesünk van Enyedi Ildikóval aki hosszú (majd’ két évtizednyi) hallgatás után tért vissza egy Testről és Lélekről szóló, de annál több értelmezést kínáló alkotással. Ugyan (főleg külföldön) az Amelie-hez mérik de ahhoz max. hangulatában rokonítható, madmazell Poulaine valamivel hétköznapibb és hát a körítés is az örökvárós RÓMA Párizs volt, nem egy vágóhíd. Itt esik meg hogy egy munkahelyi lopást követő vizsgálat során a minőségellenőr és a gazdasági vezető, Mária és Endre (Borbély Alexandra és Morcsányi Géza) rájönnek hogy rendszeresen ugyanazt az álmot látják – vagy inkább egymást, és szarvasként. Ebből azt szűrik le hogy „találkozniuk kellett”, de az első randevúk nem akarnak összejönni pedig Mária a „test” és Endre a „lélek”, velük áll össze a kirakós MINT KÉT KICSI (L)EGÓ. Nem véletlen hogy a nő lelkileg sérült (introvertált, némi aspergeres-autista beütéssel), a férfi meg testi fogyatékkal él, szükségük van egymásra, de vajon készen állnak-e egy ilyen nagy szerelemre? Örülnék ha nyerne, de ismerve az amcsik álszent hozzáállását a vérhez azt kell mondjam meglepetés lenne (bár annak kellemes). Ja meg az sem biztos hogy a mítúzás közben nem fogják félreérteni a befejezést. Más, de csak részben: a berlini fal senkiföldjén kialakult flórával-faunával már foglalkoztak, de az M5-ön 23:20-tól egy annál jóval nagyobb „tájvédelmi körzetről” lesz szó. A Vasfüggönyre igaz amit az alcím állít, ez volt Európa zöld szalagja: amíg ember nem kelhetett át a határokon élve addig az élőlények zöme nyugodtan éldegélt és mivel számtalan országot kötött össze így tényleg mindenféle-fajta menedéket talált területén. Ugyanabban az időben negyedórás animácó az M2 / Petőfi TV-n melynek hősei – tadaaam – megintcsak állatok lesznek, bár Enyedi szarvasaihoz hasonlóan az itteni Sellők és Rinocéroszok is jelképek és utalások egy kislány családjának nem épp patyolatfehér múltjára.

Ajánlott:
Sajna a Prime nem épp príma időpontban adja a mai nap legjobbját, pedig az Úton hazafelé sokaknak régi kedves emlék lehet. Három házikedvenc hihetetlen utazása a rájuk vigyázó ismerőstől régi gazdijaikhoz akik egy esküvői utazás miatt bízták őket másra, ha még azt is hozzávesszük hogy egy macska és két kutya szövetségét láthatjuk, még kíváncsibb lesz minden állatbarát és itt jön be az én hasfájásom hogy miért pont ezt kellett éjjel 02:20-re eldugni? Vegyük föl és nézzük meg akár gyerekkel, akár egyedül, nem fogunk csalódni.Kis színes hogy ez az 1963-as Incredible Journey remake-je ami felül is múlja elődjét, persze mi magyarok ebben is jobban teljesítettünk a Cimborák mindkét részével.

Kössz, oktatás! rovat:
Best of 2017 volume 2.:
töri másképp – durva! – Brutális gyereknevelés a középkorban: „Ha valaki túlélte a születését, a cse­csemőgondozást, a jár­ványokat, az később viselhette szülei, tanárai, mesterei ütlegeit.” – Hát igen, akkor még volt fegyelem, bezzeg manapság....
tasz – botrány – Terror egy magyar egyházi iskolában: „Kiabálás és röpködő papi pofonok, erőszakkal és kirúgással fenyege­tőzés.” – Lehet hogy csak a középkori életre akarták nevelni a tanulókat.
belsőség – …és akkor elégettem a fiam összes luxusautóját: „Szaddám nem csak Irakkal, de a fiával is kemény volt, ha kellett. Szomorú történet az egykori diktátor gyereknevelési módszeréről.” – De végülis bevált neki, vagy nem?
Kölyök – Belefojtja a tudást a gyerekekbe az iskola?: „A gyerek mindent megtanult, mégis rossz jegyeket hoz, folyton stresszel. Mi történik az iskolában, mi lehet a megoldás?” – Nyilván a teljes legalizálás és az oktatás beszüntetése. Ja nem:
hópihe – Zárjuk be a gimnáziumokat?: „Gyermekeink oktatása nem rendelődhet alá a napról napra változó pillanatnyi munkaerőpiaci igényeknek!” – Máskor meg pont a fordítottját mondjátok:
BECSTELEN MAJOM – Minden, ami miatt a gyereked utál iskolába járni: „A tanárok a hibásak? A minisztérium? Az emberek?” – Dehogy a Zemberek főleg nem a szülők!!!
Ilyen az élet négy gyerekkel Alaszkában: „Kilenc hónap sötétség, most épp mínusz 45 fok, nappal. Iskola, élet, jávorszarvasok és drogok, jó és rossz dolgok - élet a sarkkörön.” – Hát hogy jól fogynak a drogok a sarkkörön azt a helyesírás is mutatja: „Ez a rövid bevezető azért kellett, hogy érzé keltess ük: ott azért egészen mások a léptékek (...). Az a mínusz 10-13 fok, amit itt mi itt jelenleg farkasordító hidegnek gondolunk, meg sem kottyan (...). Amikor Reginával beszé lgett ünk, Fairbanks-ben éppen mínusz 45 fok volt.(...) A stressz az elementary-ben (...) gyakorlatilag ismeretlen, sőt, még ó rarendj ük sincs, csak valami napirend, amit a szülők nem is tudnak. Igaz, nem is érdekes, mert úgyis minden holmi bent van az iskolában, kivéve a házi feladatot, amit másolt lapon kapnak meg. Dolgozatokat is szoktak írni, de azt sem tudják előre, hogy mikor (...). Ezen kívül már csak a hangszerrel kell készülniük, amikor zenélős nap van.”Zenélős nap? Mi ez a diktatórikus elnyomás?! Bezzeg mikor Magyarországon akarják bevezetni:
szülőség – A mindennapi tesi után itt a mindennapinapi ének. De minek?: „Kórus és pianínó? Attól jobb lesz bármi? Ja, nem.” – Ja, ne gondozzuk a tehetségeket. Ja de, mégis:
kérdezni – Kreatív és kételkedő gyerekeket kellene nevelni: „Ám a mi vezetőink ragaszkodnak a porosz oktatási modellhez.” – Ez azért szép mert máskor ennek is az ellenkezőjét mondjátok:
SZÜLŐSÉG – Boldogabb lesz a gyerek, ha hagyod középszerűnek lenni! – ...és még boldogabb, ha bunkó:
"Köszönj szépen a néninek, kicsikém!': „Vannak dolgok, amikkel jobb, ha nem szekálja a gyerekét. Pszichológus szakértőnk írása.” – Wait, a challenger szakértő appears:
kívül tágasabb – hogymi? – Ne ajánld fel a helyed az időseknek!: „Mindenkit arra nevelnek, hogy adja át a helyét a buszon, met­rón az időseknek. A szakértő sze­rint ezzel nem teszünk jót.” – Remélem ezek a szakértők is lesznek egyszer nyugdíjasok és csupa általuk kinevelt fiatal fog körülöttük állni a buszon...
bg – 10 ok, amiért jobb volt iskolába járni, avagy egy dolgozó nő sirámai – Mit rinyálsz?! Tessék szépen örülni az egyenlőségnek!!! Wait, a challenger appears:
léleksuttogás – Azért, mert nincs diplomám, semmit nem érek? – Nem, nem azért nem érsz semmit, hanem mert általános iskolás szinten sem tudsz helyesen írni.
szülőség – Évzáró = 36 fok, hőguta: „Mi az ördögért tartunk mi évzárót? Minek? Máshol simán megvannak nélküle.” – Sőt, feleltetések-számonkérések nélkül is:
paradigma – Miféle érettséget mérünk ezzel a vizsgával?: „Azt a diákot nevezzük érettnek, aki képes egy sereg előre kidolgozott és ellenőrzött tételt be­magolni majd adott vezényszóra azt felmondani.” – Még szerencse hogy helyesírás alapján te sem ilyen vagy :DDD
IFL Gazdaság – „A gyerekem olvassa el a Kőszívű ember fiait, mivel én is túléltem!“: „Nem csoda, ha felnőttként olyan szerződéseket ír alá, amit nem olvas végig, és nem is ért.” – Nem, az a csoda hogy ált. isk. alsós helyesírási hibákkal gazdasági tanácsokat osztogatsz. Nap kommmentje:

roli101 2017.09.06. 07:54:22
Én azért szeretek olvasni, mert ennek köszönhetően nem írok le olyat, hogy bevállt.

VISZLÁT HÉTFŐN!

Kulcsszavak: rest of, 2017

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés