2018. 04. 01.
Élmunkások kérték (ápr. 9-15.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Élmunkások kérték (ápr. 9-15.)

Újfent üdvözlök minden kedves elvtársat április elsejei konferenciánk második ülésén! Ott folytatjuk ahol legutóbb abbahagytuk, lássuk mi minden várja az ünneplő néptömegeket:

HÉTFŐ, ÁPRILIS 9.

M3, 20:00: A Szórád-ház – 1997-es sorozat a kárpótlási jegyek beváltása körüli mizériáról. Itt az eredménye a kádári engedékenységnek és a rendszerváltásnak! Az elrekvirált tulajdonok régi birtokosai vissza akarják forgatni az idő kerekét de a kiterjedt család mindegyik tagja mást akar, a fiatalok kápét, a legidősebb pedig azzal szítja az indulatokat hogy a teljes örökséget arra tervezi iratni aki újra megműveli a földet…mennyivel egyszerűbb lett volna meghagyni ezt is a TSZ-ben!
Viasat3, 21:00: Feleségek luxuskivitelben – Erre a Salamon Andrásra már az URH együttesben felhívták a figyelmemet az önkéntes rendőrök és most igazolva látom ősi félelmeinket miszerint a legnagyobb lázadókból lesznek a főkapitalisták! Mi mással magyarázható hogy egy ex-punk úgy próbál a pazarló elit közelébe férkőzni hogy valóságsót forgat róluk?! Ami az interjúalanyait illeti, nem vagyok meggyőződve arról hogy ezek az elvtársnők becsületes, kétkezi munkával szerezték meg a vagyonukat. Ha még a jó öreg oldschool keményvonalas
irányítás alatt állna Pártunk, már indulnánk is hozzájuk államosítani, a mi köreinkben ez a legrövidebb út a meggazdagodáshoz.
M5, 21:10: Wagner: Siegfried – Úgy látszik nem álltak le a pángermanista hangulatkeltéssel, kérem is azonnal a vörös telefont.
AMC, 02:05: A Warner fivérek – Wagner után Warner, ez sem lehet sima egybeesés, annál inkább vágykeltés a plebs egyszerű tagjában hogy ő is olyan karriert akarjon befutni mint az itt ábrázolt négy testvér akik nincstelen bevándorlókból lettek a legnagyobb stúdió fejesei.

KEDD, ÁPRILIS 10.

M5, 21:10: Ecc-pecc kimehetsz – Múlt hétre is jutott visszamenőleges história-hamisítás meg mostanra is, tipikus hogy 2017-ben merték ezeket megírni-leforgatni. Bár Medveczky Balázs nem konkretizálja de érezni hogy azokról az időkől szól amikor az ideológiai képzettség előnyt élvezett az ún. „szakmai rátermettséggel” szemben, itt konkrétan egy színházban. Elvileg nevetnünk kéne azon hogy a jól seprő új seprű ócószítva vinné színre pld. Shakespeare klasszikusát de kérdem én, mi baj van ezzel?! Időt kell hagyni az újoncoknak a vezetésbe illeszkedésre!
DIGI Film, 00:00: Rendőrautó – Az amerikai rendőrség az elnyomás erőszakszervezete ezért minden eszközzel küzdeni kell ellene. Így gondolják az itteni pajkos gyerekbűnözők is akik államosítanak egy épp náluk parkoló hattyút és mint kiderül, megérzéseik jók voltak, a gépjárműhöz egy unszimpatikus jard is tartozik Kevin Baconnal aki fittyet hány a BLM-re és Rodney King-re amikor a tolvajok után ered… Hiába, ott még nincsenek olyan demokratikus intézmények mint nálunk a Munkásőrség (és senki ne jöjjön a Nemzeti Gárdával, az nem ugyanaz).
Film Mánia, 00:50: Aki kapja, marha – …meg az is aki megnézi mert ez is csak egy újabb first world problémázás a poszt-68-as amcsikról. Három különböző pár de egyiknek se fontosak a szocialista értékek, az egyetlen elmondható pozitívum hogy ketten közülük tiltakoztak a vietnami háború ellen (viszont pontlevonás jár amiért részt vettek Woodstockban). Ilyen is csak halivúdban van hogy az ex-hippik, a yuppie brókerek meg a golddigger és nimfomán felesége összejárjanak és osztozzanak egymás bajaiban, ez már majdnem olyan mint a bibliai Paradicsom ahol az oroszlán meg a bárány együtt lógnak az égi vadászmezőkön…
M1, 01:55: Szép história – Dehogyis szép, ez is nosztalgiázás a nemesség után akiknek létét itt a kettős (török és osztrák) szorítással magyarázzák. El nem tudom képzelni ’83-ban hogy csinálhattak ilyesmit, biztos enyhült az ÉBERSÉG!

0

SZERDA, ÁPRILIS 11.

Cinemax, 20:00: Az utolsó lakos – Viccen kívül hiánypótló alkotás egy sokat szenvedett népről. Igen, az örményekről van szó akiket ugyancsak megtépett a balsors például a nyolcvanas években is amikor az azeriek álltak neki egész falvakat kitelepíteni. Hogy minden éremnek több oldala van azt itt is láthatjuk: a majdnem elüldözött apa azeri „barátja” nem csak segít neki munkát találni (egy mecsetépítésen) de még sokkot kapott, ápolásra szoruló lányát is megkeresi neki. Emberünk ekkor végre otthagyná lakhelyét de mint kiderül, szakértelmére korlátlan ideig számítanak... A zenéért Serj Tankian felel aki végre maga mögött hagyta a System Of A Down faékegyszerű, könnyen beskatulyázható megoldásait. A SOAD albumait egyetlen kisdobosnak vagy úttörőnek sem ajánlom (már rendszerellenes nevük miatt sem), de ezt minden iskolában vetíteni kéne.

CSÜTÖRTÖK, ÁPRILIS 12.

M5, 21:10: Barátok, szerelmek, barbecue – Van az úgy hogy a mindenről lemondás sem hozza meg gyümölcsét. Erre jön rá Antonie ÉS DESIRÉ is aki eladdig ügyelt rá mit eszik-iszik, mégis befigyelt neki egy infarktus és mivel szorosabbra már nem tudja húzni a nadrágszíjat, inkább teljesen kiengedi, ehhez barátaival közös nyaralása adja a nyitányt: felépülését sok itallal de még több szókimondással ünnepli. A szőke férfi magasságaiba nem ér, nem is értem miért kell neki Előszó.
Viasat3, 23:15: Haláli fegyver – Vígjáték ami eleve komédiának készült dolgokat (Halálos fegyver) parodizál és ugyanolyan erkölcstelen mint az egy füst alatt célbavett thrillerek (Elemi ösztön). Nem lep meg hogy ugyanaz a bagázs készítette aki az Animal House-t.

PÉNTEK, ÁPRILIS 13.

Cinemax, 20:00: Dög – Átváltozásos fekete komédia ami nagyon is félelmetes képet fest a hanyatló Nyugat kilátástalanságáról. Egy háztartásbeli családanyát annyira kiakaszt a sok rá zúduló feladat hogy a Párt tékozló fiúját, Földes Lászlót idézve lemegy kutyába, de szó szerint és onnantól morog meg odakap mindenki (de főleg őt csaló férje) felé. Mielőtt feminista megerősítést keresnénk benne ne felejtsük hogy a rendezőnő Marianna Palka (aki egyben a főszerepet is játssza) a barátját is beválogatta.
M5, 21:20: Moszkva tér – Nem lehet véletlen hogy ezt a kultúrszemetet épp péntek tizenharmadikán adják és egy TÖRÖK Ferenc nevű egyénnek köszönhetjük. Nekem semmi bajom a török elvtársakkal, kivéve amikor ilyen vígjátéknak álcázott szörnyűséggel züllesztik ártatlan, befolyásolható gyermekeinket. Az itt látható fiatalok a legjobb példák arra, mi is lesz azon párttagokkal akiket a Rózsadombra vetett a jószerencse és megszédített a nyugati pazarlás. Tiszteletlenek a rendőrrel, hanyagolják az iskolát a galerizés kedvéért...bár a Moszkván gyülekeznek, de a rettegett Kalefosok és Nagyfások legrosszabb hagyományait viszik tovább újgazdag stílusban. Ami a filmet illeti, még az sem menti hogy helyén kezelik benne pártunk fekete bárányát, Nagy Imrét.
Film Mánia, 23:10: Szuperöklű fúria – Bár a Tomboló ököl eme folytatásának címét kissé elbaltázták a fordító elvtársak de ha jól tudom Jackie Chan a kezdetektől szimpatizált Mao tanaival és itt szuperökleivel meg is mutatja ezt a nyugatimádó japánoknak. Mondjuk Bruce Lee-t ő sem tudja helyettesíteni...

0

SZOMBAT, ÁPRILIS 15.

HBO, 20:00: Párizs még várhat – Egy darabig tuti nem fogunk kifogyni a Coppolákból akik Francis Ford hírnevétől megrészegülve azt hiszik, nekik is jutott a tehetségéből. Most épp a feleség Eleanor van soron hogy bizonyítsa mennyire (nem) ért a szakmájához, nyolcvanévesen (!) elkövetett debütálásában ki is meríti az összes, a helyszínhez köthető közhelyet, mintha az Elveszett jelentés francia kiadását látnánk: elhanyagolt producer-feleség újjászületik mikor férje kollégájával közös (autó) ülésre sodorja az élet FÖLDVÁR Cannes és Párizs felé félúton.
M3, 21:25: A 78-as autóbusz útvonala - Kis kitérővel – Nem is tudom ’76-ban hogy engedélyezhették ezt a BKV-ellenes uszítást! Ja de, úgy hogy az utasokra is jutott a sárból mintha mindenkinek orvosnak kéne lennie és elvárható lenne hogy normálisan reagálnak egyik társuk infarktusára.
M3, 22:25: Az utolsó autóbusz – Erre se tudok nyugodt szívvel „fölszállni” merthogy itt megint a Nagy Generáció fényezi magát csak már 1980-ban. Jazz-zenészek, grafikusok, Cseh Tamás, Bródy János…hogyan fog szépülni hazánk és épülni a szocializmus ha fiaink-lányaink ezekre a hosszúhajú alternatívokra hallgatnak?!
M3, 23:20: Derrick: A gyilkos közönye – Nem lepett meg hogy Horst Tapperről kiderült az, ami, gondolom itt sem véletlen hogy a gyilkost ALI Klaisnak hívják. Az NDK-s elvtársaknak semmi sem jó, ahelyett hogy örülnének a börtönbüntetés után integrálódó, iskolákban előadást tartó Alinak, folyton a fogást keresik rajta – ahogy sajnos az iskola tanulói is.

VASÁRNAP, ÁPRILIS 15.

RTL Klub, 18:55: Csillagok között – Jellegzetes amerikai történelemhamisítás! Az első nő az űrben Valentina Tyereskova volt, nem pedig Anne Hathaway, az amik holdraszállásban meg csak filmtrükkök százai segítségével tudtak utolérni minket. Itt már az outer space a tét, de ebbe is a Szovjetunió fog elsőként belépni! Hallottam egyébként hogy magyar elvtársak is beálltak a sorba a nagy SZU-t szapulni egy Lajkó névre keresztelt „műremekkel”, hát ide vezet a fene nagy szabadság!
HBO, 20:00: Nyomd, bébi, nyomd – 2017-ben „végre” Edgar Wright is felugrott a Drive-vonatra csak ő dráma helyett próbálja viccesre venni a gengszterek sofőrjét aki zenére él, lélegzik és rabol. A legnagyobb lopásokat mégsem a főhős vagy az általa szállított rosszfiúk követik el hanem maga a direktor aki Nicolas Winding Refn mellé még Guy Ritchie korai műveiből is sokat merít. Mindegy, most legalább nem Simon Pegg-et választotta húzóarcnak.
Filmbox Family, 22:25: Gázt bele, kislány! – Ezt viszont minden sportszerető szülőnek ajánlom, főleg hogy az autóversenyzés eléggé hímsovén világába visz nagyon másfajta hangot! Bár a traktorista-lét hasznosabb, azért a zárt pályán száguldozásnak is megvan a maga varázsa, főleg ha a címbeli Fast Girl apja emlékére választotta ezt a hivatást amit úgy művel hogy közben elkerülje a papa sorsát. Egyedül a szerelem kavarhat be feminista győzelembe – és persze hogy ez is történik!

VISZLÁT HAMAROSAN!
0

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés