2018. 04. 28.
Mindig Social Justice Wagyok. (ápr. 28-29.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Mindig Social Justice Wagyok. (ápr. 28-29.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, ÁPRILIS 28.:
ZÉRÓRA 22
0
Tény, hogy a mi kuzinunk Rachelnek hívja magát!

Talán ismétlés, talán érdemes:
Bemutatása óta nem értem mit akart Tarantino a Becstelen Brigantykkal és attól félek a rejtélyre ma éjfélkor sem fog fény derülni a TV2-őn. Ha be akart mutatni a hagyományos II. VH-felfogásnak, sikerült: több szálon futó alternatív történelmi akciózása egyik karaktere, Shosanna a családját akarja megbosszulni amikor mozijába vetítést szerveznek a főnácik, vele párhuzamosan egy zsidó különítmény öl halomra mengelei módszerekkel német katonákat. Mondom, alternatív töriróra majd’ három órásra nyújtva amit zabálni fog minden Marvel-hívő aki eléggé posztmodern (vagy hülye) hozzá. „Okos” névadások (Shosannáé kb. annyira valószerű és feltűnésmentes mint Broomhildáé volt a Djangóban), kimaxolt polkorrektség (fekete sidekick Shosanna mellé, Samuel L. Jackson narrációja) és közben már Quentin sem tudja mit akar forgatni, revenge fantasy-t, rendes háborús filmet vagy csak egyet azok közül a Zs-kat mészárlások közül amiken tékás korában maga is szocializálódott. Apropó erőszak: fiktív elégtétel volt a célja vagy az hogy bemutassa, a zsidók is lehettek volna ugyanolyan szemetek mint azok akik gázkamrába küldték őket? Spielberg kicsit okosabban és reálisabban vetette fel mindezt a Münchenben az izraeli-palesztin ellentéttel (itt viszont kapunk zsidó öngyilkos merénylőket, magukra erősített bombákkal, SEEMS TOTALLY LEGIT). Christoph Waltz jól játszik (ami meglepő az hogy Mike Myers is), de mivel a Basterds ugyanolyan „Nagy Meglepetésre” épül mint a Ponyvaregény, végül itt is elfelejtünk meglepődni mert addig túl sok köldöknéző dumát és formabontó(nak szánt) zenét kell elviselnünk (imádom Bowie-t de nem így, ebben a kontextusban). Ami meg az „I think it’s my masterpiece”-t illeti amivel QT egyik szereplőjén keresztül dicséri magát, mind tudjuk mit mondott volna erre Mr. Wolf. Kapcsolódó hír:

Tarantino szerint az új filmje a Ponyvaregénnyel vetekszik: „A rendező szerint Leonardo DiCaprio és Brad Pitt párosa a filmvilág következő legendás duója lesz.”MAGYARUL: ez is ugyanolyan gyenge lesz mint az összes többi.

Talán érdemes:
Nyolckor kosztümös drámázás az HBO-n Daphne du Maurier után szabadon. Egy angol fiatalember arra gyanakszik hogy unokatestvérét annak felesége mérgezte meg a pénzéért de kitervelt bosszúját meghiúsítják érzelmei, pontosabban az özvegy manipulációi mert rögvest beleszerelmesedik amikor meglátogatja és ez még azt a tényt is elhomályosítja a fejében hogy a végrendelet – ami szerint minden a feleségé – még nincs aláírva... A Kuzinom, Rachelt egyszer már feldolgozták az ötvenes években még romantikus szál nélkül de ezzel a kis változtatással nincs baj, azzal sem hogy Rachel Weiszt kivételesen gonosz fémfatálként láthatjuk amint gond nélkül hozza amit az originálban Olivia De Havilland (sőt), azonban Sam Claflin képtelen Richard Burton nyomába érni aki akkorát játszott hogy bár ez volt a debütálása, mégis Oscarra jelölték érte. Fél kilenckor egy coming of age story a Cinemax 2-őn ami egyben Miles Joris-Peyrafitte direktori debütje is, középpontjában három fiatal (két srác és egy lány) tönkrement barátságával amit egy nyomozáson, vallomások keretében ismerünk meg. Egyedülálló anya bepasizik és új barátjával annak fia is közelebb kerül az övéhez – mint kiderül, más értelemben is... A triász harmadik, női tagja ugyancsak a sekszuális identitása megtalálásával van elfoglalva, így az ő barátsága is mélyebb a fiúk (főleg az egyik) iránt. A kort amiben játszódik mutatja az angol elnevezése (As You Are, természetesen a Nirvana slágere után), a magyar (Úgy, ahogy vagy) már a toleranciát emeli ki a sztoriból. Bár a kevesebb talán több lett volna, Miles-ra érdemes lesz figyelni, Mary Stuart Mastersont meg jó újra látni.
Filmcafe, 21:25 – Nincs mostanában szerencséje Terry Gilliam-nek: hol meghal a lead actor forgatás közben (Doktor Parnassus és a képzelet birodalma), hol évekig húzódik a forgatás (The Man Who Killed Don Quixote) és még ha bemutatják amit csinál, akkor is mindenki húzza a száját. Így volt ez a Parnassussal és méginkább így van a Zéró elmélettel amiben egy magányos zseni kutatja a címbelit, azaz a Zélet, a Világmindenség meg Minden értelmét (vagy annak hiányát). Meghülyülését elkerülendő a Vezetőség társakat is ad mellé egy bombanő (Melanie Thierry) meg egy saját zsenialitását közelítő csodagyerek (Lucas Hedges) személyében. Ahogy a Basterds-ben, ebben is Christoph Waltz a legjobb – és ebben is elpazarolják a tehetségét (ahogy Tilda Swintonét és David Thewlisét is). Gilliamet nemcsak utolérték, de le is körözték saját terepén az újak: Aronofsky jobban megfogta az univerzum számokba fojtását a Pi-vel, Spike Jonze meg Michel Gondry extravagánsabb. Lehet szimbólumokat meg rejtett jelentéseket keresni benne de a 12 majom és a Brazil ezek nélkül is élmény volt.

A seksz, a szipu rovat:
Metamfetaminnal tömték tele Micimackót és Donald kacsát: „2 millió dollár értékű drogfogás Atlantában: Disney-figurákban csempészték a kristálymetet.”Wait, a challenger appears:
Fél mázsa drog előállítására alkalmas tablettát találtak Röszkén: „A sofőr azt állította róluk, hogy fejfájás-csillapítók.” – Hát ezek után fájhat is majd a feje a böriben. Meg talán egy másik testrésze is :DDD
ma is tanultam valamit – Ha az imádság nem használ, még mindig ott a kokainos bor – Kokóval szennyezni a bort?! NORMÁLIS?! Misebor FTW!
g-pont – Minden, amit sosem mertél megkérdezni rólaFAKE, fotosopp, visszafele lett felvéve, a Zorigó is megírta.
velvet – Napi egy alkoholos ital akár fél évvel is megrövidítheti az életét: „Akinek a heti kvótája 18 italnál is több, attól minimum 4-5 évvel korábban lehet majd búcsút venni.” – Akkor én máris többszörösen túléltem magam! Ennek örömére inni is kell valami jó töményet :)))
ma is tanultam valamit – Miért van filmszakadása az embernek, ha nagyon lerészegedik?MERT NEM TUDTOK INNI, AZÉRT. EGÉSSÉG!
Egy hollywoodi színész 356 milliót költött egy angol diáklány szüzességére – Annyiból már rendelhetett volna magának egy rendes LADYBOYT szüzet Thaiföldről. HÜLYE HALIVÚDIAK, HALIVÚDI HÜLYÉK!
Nagyon veszélyes pszichoaktív drog tűnt föl Józsefvárosban: a krétaHiba van a kréta körül! Hiába, bezzegazénidőmben még táblára írtak vele!!4 négy
nem a szexiparba – Dwayne Johnson beszállt a szesziparba – Ha a másikba szállt volna be az se érintene, heteró vagyok, a piáját meg LESZAR nem fogom venni.
Mire jó az alkoholmentes sör a hosszútávfutásban? – Röviden? SEMMIRE!
D' – Legyél idén vagány, locsolj vodkával!: „házi locsoló kölni recept, amit a legügyetlenebb pasi is el tud készíteni.”VODKÁT NŐK FEJÉRE LOCSOLNI?! NORMÁLIS?!
A német szélsőjobboldali párt nekiment Berlin legismertebb technoklubjának: „Az AfD berlini szervezete elvenné a Berghain üzemeltetőinek engedélyét. Reggel hatos zárást és sok fényt akarnak, hogy ne lehessen benn drogozni és szexelni.” – Szerintem ezzel azért várják meg a sariabíróság ítéletét is.
Mai Manó Ház 18+ Egy drogfüggő család mindennapjai Szentpéterváron: „A felkavaró sorozat a gyámügy ér­dek­lő­dését is felkeltette, de sokan a fotóst is hibáztatták.”A 16. és 19. kép (mindkettő 18+!) simán lehetne a Józan Babák Klub reklámja :DD Nade félre a tréfát, jöjjön a Nap kommentje:

szellemkor 2018.04.10. 21:59:44
Konkrétan a képek fele Btk. tényállást valósít meg, és azt gondolom nem csak a magyar, de az összes civilizált állam jogrendszere alapján is büntetendő, így vélhetően az orosz jogrendszer sem díjazza a kiskorúak ilyen fokú veszélyeztetését.
Egyszerűen hánynom kell etől a butaságba oltott naiv szentimentalizmustól, ami ezeknek a szétcsúszott, beteg embereknek a megmaradt kevés emberi reakciójával próbálja legitimálni az egész helyzet nyilvánvaló abnormalitását, és azt, hogy ilyenkor a fotós már nem fotós, hanem bűnsegéd ha nem tesz azonnal feljelentést a gyámhatóságon, a fényképeket pedig nem kiállítani kell hanem az eljáráshoz bizonyítékként becsatolni.


VASÁRNAP, ÁPRILIS 29.:
A DUBLŐRÖK AKTOROK ÉJSZAKÁJA
0

Middle-sized wagon.

Nem érdemes:
...még a konteós téma ellenére sem kilenckor belenézni a Tudatalatti hadviselésbe mert csak egy másfél órás B-mozit hoznak ki belőle, ne tévesszen meg senkit hogy a Filmbox Premium adja. A Fekete Nap (LOL) nevű cég vezetője – miután fia terrortámadás áldozata lesz – saját eszközeit akarja a demokráciaexport szolgálatába állítani, különösen a legutóbbit, a Szempontpuska (LOL) továbbfejlesztését amiben a felhasználó ellenfele bőrébe jauntolhat (LOL) hogy átvegye felette az irányítást, ám mikor ez a technológia is illetéktelen kezekbe kerül (és még egy agresszív robottal is súlyosbodik), végre profit állítanak rá az ügyre. A Weaponized összefüggéstelen katyvasz ami túl sokat akar túl kevésből, Mickey Rourke-tól megszoktuk már az efféléket de úgy tűnik Tom Sizemore is megindult a lejtőn ha elvállalta. Persze lehet eleve bagatellizálni akarták vele a veszélyt ami olyannyira létezik hogy véletlenül még egy újságírónak is elküldték a dokumentációját.

Talán érdemes:
Negyed kilenckor a hétvége második Mike Myers-jelenése a Paramount Channelen egy rövidke rom. kom.-ban (Flört a fellegekben) ami a manapság valamiért köztudatban tartott légikísérők reklámja is lehetne – vagy inkább anti-reklámja mivel a kisvárosból felhők közé törő hősnője (Gwyneth Paltrow) első munkahelye nem annyira a stewardess-lét mint a hosztesszkedés felé tendál. Hamarosan azonban meggyőzi kolléganőit hogy az előrelépést nem a lenge ruháktól kell várni és innentől tényleg a szakmai ranglétra van a középpontban a velejáró Fő Dilemmával (kitaláltad: párkapcsolat). Egyszer jó, csak ne várjunk sokat tőle még Christina Applegate-tel együtt sem. Egy órával később (negyed tízkor) igazi Nagy alakítást láthatunk a Duna TV-n Neil Jordan producerkedésével és Michael Nyman zenéjével. Az egyre hosszabb-rosszabb III. Richárd-hakniturné közben egy idős színésznek, Anthony O'Malley-nak (Michael Caine) zseniális ötlete támad miután a method acting nevében közel került egy ír gengszterhez. Mikor újdonsült barátja elpöttyinti hogy tartozása van amit bármikor behajthatnak, O’Malley egy fiatal, aggódó társára (Dylan Moran) osztja a verőember szerepét – majd aztán egyre több másikat is ahogy a helyzet egyre fokozódik. Márpedig fog: nem elég hogy a rendezővé avanzsált aktor belezúg a levenni kívánt bűnöző lányába (Lena Headey), megérkeznek a valódi pénzbeszedők is ugyancsak vonzó vezetővel (jó látni ahogy Miranda Richardson más környezetben újrázza a Jordan-es Síró játékban nyújtott alakítását). Az Actors a Lubitsch-féle Lenni vagy nem lenni mai (pontosabban 2003-as) testvére bár az alvilág nyilván nem ugyanakkora fenyegetés mint a nácizmus réme (fanatikusok értékelni fogják hogy az itteni Shakespeare-adaptáció alig leplezett utalás a Richard Loncraine-féle 1995-ösre).

Zene” és „film” rovat:
Netflix határok nélkül: „Mostantól egész Európában élvezhetjük a videószolgáltatók hazai filmkínálatát.” – Vagy nem, mert:
A filmipar berágott a Netflixre: „Kitiltották őket a cannes-i versenyből, a nagy mozihálózatok nem forgalmazzák filmjeiket, Spielberg az Oscarról is száműzné őket. Hollywood nagyon megijedt az egykori online videotékától.” – MUHAHA, tisztára mint vejnstejnnél. A mór megtette kötelességét, a mór mehet:
c:c – Plágiummal vádolják a Stranger Things alkotóit: „Egy 2012-es kisfilm sztorija kísérteties hasonlóságot mutat a Netflix sikersorozatával. A rendező perel, pénzt és elismerést akar.” – Szerencsétlen hülye, hát a S.T.-ben nem az a kérdés mit loptak hanem hogy mit nem...húzzon sorszámot oszt’ jónapot.
Spielberg nem zárja ki a női Indiana Jonest: „Egy éven belül elkezdik forgatni a sorozat ötödik filmjét, a premier 2020-ban lesz.” – Addigra a rendező is átoperáltatja magát:
Steven Spielberg olyan sok pénzt termelt, mint még soha senki: „És most tett egy nagy bejelentést, ami csak még több pénzt hajt fel neki.” – Hát igen, haladni kell a korral, vacsovszkiéknak is mennyire bevált. Ja nem.
Orbán Viktort támadja a Galaxis őrzői filmek rendezője: „A kezében halt meg a magyar demokrácia.” – A rendező úr kezében meg a filmművészet... Wait, a challenger appears:
Wes Anderson a legújabb filmjével a tudtán kívül tökéletesen megrajzolta az Orbán-rendszert: „A Kutyák szigete szép, aranyos és szórakoztató, de dermesztő az, ahogy a magyar nézők a saját országukra ismernek a korrupt vezetés alatt álló, és kutyaellenes gyűlöletpropaganda által agymosott Megaszakiban.”MICSODA EREDETI ÖTLET!!! Ja nem, viszont úgy tűnik hogy a Grand Budapest Hotelben a kelleténél többször nézte meg a Fehér Istent :DDDDD Ha már kutya:
c:c – Kiskutya fog műsort vezetni az RTL-en – Lehet fikázni meg retekklubbozni de pumpedgabóra-győzikére így is köröket ver majd.
A Black Panther még egyszer elsüllyesztette a TitanicotAND NOTHING OF VALUE WAS LOST Hé, az nem Bin Laden volt? Ja bocs, összekevertem a másik amcsi tragédiával.
Recorder blog – Hogyan lehet táncolni egy terrortámadás után?: „Ariana Grande látványos videóval tért vissza a tavalyi tragédia után.” – Vigyázat, SPOILER következik. Arianának úgy „lehet táncolnia” hogy NEM Ő HALT MEG HANEM A RAJONGÓI!!!!!
Üdv az afrikai nyomortelepen, ahol a földből nőtt ki egy filmbirodalom: „Az ugandai Wakaliwood a kézműves, vagy inkább csináld magad filmezés központja. A semmiből született stúdió története legalább annyira hihetetlen és szórakoztató, mint az itt készült filmek.” – Szerencsénkre aztán ugyanez a szerző talált még ennél is jobbat:
Simán veri a Barátok köztöt az első magyar roma szappanopera: „A Minden álmod kísérleti filmnek is jó lenne, és úgy hoz közelebb a valósághoz, hogy közben mégsem hangol le. Ja, és Dorina az egyik főszereplő.”ÉVEZRED SOROZATA Wait, a challenger appears:
c:c – Magdi anyus ismét a Barátok köztben?Nap kommentje:

Serrin · http://ecigiblog.blog.hu/ 2018.03.14. 17:46:58
Ha zombiként térne vissza, akkor ez lenne az első BK rész, amit egyben végignéznék. :)

...és még valami:

egy_siraso 2018.03.14. 10:42:26
"nem értek a szappanoperanézők lélektanához (sem)."
Ahogy az újságíráshoz és a gépeléshez sem. Vajon megérjük azt, hogy releváns hír jön sixx tollából, amiben nincs egy typo/logikai hiba se?

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés