2018. 05. 05.
Marquis de Noise (máj. 5-6.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Marquis de Noise (máj. 5-6.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁJUS 5.:
PATERNO BOOGIENOSZTER

0
Hosszú fűtésedre mindig számíthatunk.

Nem érdemes:
A retekklubbon odaillő „vígjáték” kilenc után öt perccel amiben Rebel Wilson levetkőzi maradék gátlásait, elveszítve ezzel azt a kevés bájt ami a Pitch Perfect-ben még úgy-ahogy megvolt benne. Ő játssza az itteni főhősnő agyelhagyós-eszméletvesztős egyéjszakás kalandokért élő-haló barinőjét, ha rajta múlna a Hogyan legyünk szinglik? alternatív címe A hányás összes árnyalata is lehetne és akkor elárultam azt is hogy Dakota Johnson (50 Shades összes) az a bizonyos BFF. Társaságukat Alison Brie és minden rom.kom.-ok usual suspect-je, Leslie Mann teszi teljessé, ha a sekszésnyújork megvolt, ezt is nyugodtan ki lehet hagyni (én már azt is, anno, stb.)

Talán érdemes:
HBO, 21:35 – Ha van valami jó a (mára sajnos kicsit túltolt) mítúzásban az az hogy visszahozott a köztudatba régi eseteket. Ebben reménykedtem az Eltemetett bűnökkel is ami a Penn State focicsapatának szexuális zaklatási botrányával foglalkozna de onnantól kezdve hogy NEM a pederaszta edzőt, Jerry Sandusky-t hanem főnökét, Joe Paterno-t teszik meg főgonosznak, nem tudom hova tenni. Igen, vétkesek közt cinkos aki néma de ha tényleg igazságot akartak volna szolgáltatni azt megtehették volna egy dokuval amiben akár anonimizálva is de Sandusky áldozatai nyilakoztak volna, netán felelősségre vonhatták volna őt magát. Nem értem, illetve dehogyisnem: Sandusky egy gyalog a játszmában, Paternót pedig élvezettel rántja sárba ugyanaz a média amelyik előtte csalhatatlan csodatevőnek állította be. A sportüzlet ettől még megy tovább: az NBA és a sima futball kulisszái mögött ugyanezek zajlanak ma is csak még nem tudjuk (hogy a magyar úszósportban és színházakban mik mennek a háttérben azt már igen). Mindegy, Al Pacino nagyot alakít csak lehetne kevésbé egyoldalúbb az összkép. 23:20-tól egy elnevezésével (Bosszútól fűtve) ellentétben korrekt akciózás a retekklubbon melynek kétórás hosszát impozáns gárda (Colin Farrell, Noomi Rapace és Isabelle Huppert) tölti ki. Farrell játssza Victort, a TAKARÍTÓT bérgyilkost aki a főnöke embereit öldöső titokzatos idegenre vadászik de közben azért saját terveire is marad ideje – azaz csak maradna ha nem lépne be a képbe a vele szemben lakó csaj (Rapace) aki az egyik melójáról készült videóval zsarolja és az őt elcsúfító régi autóbaleset elkövetőjét leckéztetné meg. Victor ügyén haverja is dolgozik, ő a gengszterfőnök bizalmát szeretné vele elnyerni… Talán nem nagy SPOILER ha elárulom, ebbe is jut magyar szál (amit azért jobban is megoldhattak volna), akinek közben eszébe jutott a sárkánytetkós csaj az jó nyomon jár, Rapace mellett annak eredeti rendezője, Neils Arden Oplev is itt van. Talán miatta erős az európai hangulat még úgy is hogy New York-ban játszódik – de hát Besson Leonja (aki ugye a Nikita Victorából nőtt ki) is itt lakott.

A seksz, a munka rovat:
A siker sukár – Egyszerű hokis volt, most instasármőr híres és dögös feleséggel – ...én pedig LESZAR Ja nem, azt csak hétfőn fogom, lapozzunk:
Ez a sztriptíztáncos meghódította a netet, pedig csak ül és pizzát eszik: „Őrületes szuperprodukció. Nehogy kihagyja!” – Csak nehogy túl sokat egyen és plus size modellként kelljen érvényesülnie, netán vissza kelljen mennie dolgoznia :DDD
Bordélyházakban razziáznak Németországban: „Az embercsempészekre és a szexrabszolgaságra koncentrálnak.” – Dehát az Index és a régi Origo is megírta hogy ott semmi ilyesmi nincs, mindenki saját akaratából csinálja azt, amit!44 Ja mégis van:
Gyerekeket megrontásáért és prostitúciójáért ítéltek el egy társaságot: „14 és 18 év közötti fiúkat közvetítettek szexuális együttlét céljára külföldieknek. (...) A vádlottak úgy nyilatkoztak, nem értik, miért állnak a bíróság előtt, és arra hivatkoztak, hogy a kiskorúakat sohasem erőszakkal vagy fenyegetéssel vették rá az aktus létesítésére. A negyedrendű vádlott pedig azt mondta, hogy a fiúk "szeretetből" voltak vele, amiért ő ajándékot adott nekik.” – Ebben az a szép hogy ugyanez a média máskor azért rinyál hogy nem hagyják a fiatalkorú sekszmunkásokat nyugiban dolgozni:
Százával bünteti a magyar állam az utcára kényszerített gyermekprostituáltakat: „Legutóbb egy 16 éves lányt bírságoltak meg 50 ezer forintra, mert nem mert beszélni a futtatójáról. Olyan szegény családból származik, hogy ki sem tudták fizetni a bírságot.”EZ FELHÁBORÍTÓ, pedig a megoldás gondolom itt is a legalizálás lenne, már ahogy azt Móricka elképzeli.
18+ élet – "Nem hiszem, hogy valaha lesz családom" - Egy szexmunkás nő élete közelről: „Ruby Rae azt mondja, ez ugyanolyan munka, mint a többi, és ki is fejti, miért gondolja így.” – Nyilván azért mert fiatal és kell neki a pénz, idősen meg majd könyvet ír az őt kihasználó Fffférfiakról.
kívül – Az egyetemista és a szexmunka: „Hogyan lesz egy tengerbiológia szakos egyetemistából szexmunkás?” –Úgy hogy ő is fiatal és neki is kell a pénz. :ásít: Meghatóak ezek a BBC-s mélyinterjúk! Nap kommentje:
0
Ja és még valami:
0

VASÁRNAP, MÁJUS 6.:
FORTRESS MUGWUMP
0
Egy űr a pokolból.

Talán érdemes:
Filmbox Premium, 21:00 – 2016 egyik sikere volt a Kaliforniai álom, főleg nők körében. A kiskutyaszemű Ryan Gosling és a mindigjó Emma Stone párosítása a díjátadókon tarolt ahogy a cinikusoknak kissé cukormázas sztori is (amin SPOILER a végén csavarnak egyet SPOILER VÉGE), de a La La Land ezzel együtt sem fog nagy meglepetéseket okozni, pláne nem úgy hogy az egészet mintha patikamérlegen adagolták volna. Küszködő színésznő és nagyratörő zongorista egymásba szeretnek de nyilvánvaló hogy nem lesz mindkettejüknek kitartása feljutni a csúcsra, ahogy az is hogy a befutáshoz kompromisszumokat kell kötni. Mikor a jazzista előtt lehetőség nyílik kicsit populárisabb zenével, a csaj otthagyja de barátja végül visszamegy érte hogy elcibálja egy utolsó meghallgatásra... Musical, de nem úgy mint az Ének az esőben vagy a Hair, jazz-t játszanak benne aminek köze nincs a feketék izgalmas muzsikájához, általában mindenből csak annyi van benne hogy senkinek se legyen túl sok. Bejött a Whiplash? Damien Chazelle újra beválogatja J. K. Simmons-t de azért nem olyan brutális arcként mint abban. A végelgyengüléssel küzdő Halivúd a remake-ek után a musicalekből reméli a pénzt, kár hogy se Gosling, se Stone nem kifejezett énekes-táncos (Gene Kelly, Fred Astaire, Julie Andrews, Ginger Rogers, csak pár név így hirtelen) és a dalok sem emlékezetesek. Ami még taszít az a nárcisztikus önszopás amivel az álomgyár saját magát kezeli benne, azaz ide is illik Mr. Wolf aranyköpése. Féléjfélkor B-kat. sci-fi a műfaj védőszentjével, Chris Lamberttel a TV2-őn ami ráadásul a folytatások sorát is gyarapítja, ezzel együtt aktuálisabb mint sok „komoly” társa, a Fortress 2.-ben felrajzolt jövő ugyanis nem távoli sőt már itt van a nyakunkon. John Brennick legutóbbi szökése után újra a bosszú börtönében senyved ami ráadásul ezúttal a Pokoli űrben lebeg, így barátunknak igazi mission impossible-re van kilátása amin csak Liz May Brice meztelenkedése fog kicsit könnyíteni, na meg a logikával szembemenő, Űrgolyhók-kompatibilis pillanatok.

Nem ajánlott:
Nyolckor némi keresztény-bashing a Cinemaxon Norvégiából (honnan máshonnan, LOL) egy hívőnek nevelt lány, Thelma sekszuális tudatraébredéséről és az azzal járó parajelenségekről. A Fekete Hattyú és Carrie leszbikus szerelmének gyümölcse de nem ez lesz az egyetlen északi gender-agymosás mert a testvércsatornára (Cinemax 2) kétórával később (tízkor) érkezik egy beszédes című, szintén okos(nak szánt, de inkább erőltetett) összecsapás a Bűnös, Heteró Kereszténység és a természetes pogány poliamória között (már ahogy azt Izlandon elképzelik). A Szív melege karaktereinek többrétűségét nevükkel ia igyekeznek a szánkba rágni (Christian és DIOR Thor), az sem véletlen hogy kettejük közül az előbbi fedezi fel elnyomott másságát, a másiknak tök simán megy minden. Bűntudatfilm, ennek minden velejárójával, az biztos hogyha valaki csak úgy simán erőből gyomorba rúgna egy macskát ahogy itt teszik, videóra venné és felrakná a netre azt nem díjaznák Velencében (vagy revideálnák a döntést, lásd Toepler Zoltán) de hé, hát ez egy gay coming of age dráma, szóval anything goes, még némi vérfertő is belefér.
HBO3, 01:10 – Függetlenül attól hogy mit gondolunk Trumpról, nem lehet nem észrevenni azt az egészpályás letámadást aminek legutóbbi állomása a Mesés elnökünk és ami Stephen Colbert karrierjének mélypontja. Az Our Cartoon President kb. úgy „vicces” mint nálunk a Hungarikum és azon az óvodás csúfolódós agyiszinten is van. A poénokat elvileg mindenféle aljas személyeskedések szolgáltatnák így a kicsit is kritikusabb néző a végén szinte megsajnálja Trumpot, olyan tahó módon támadják. Valahogy nem láttam hogy Clinton vagy Obama annyi savazást kapott volna mint „a Donald” vagy az ifjabb Bush pedig legalább annyi szart kavartak. Mondjuk mindegy, ahogy a Szolgálólány meséjéről, erről is ki lett mondva hogy Év sorozata és mindenkit a Tolerancia Haláltáborba kell küldeni akinek nem tetszik:

Év filmje rovat:
Kritika – Egy allegorikus rémmese a nővé válásról: „Norvégia egy leszbikus történettel pályázott az Oscarra. Joachim Trier fojtogató filmjével, a Thelmával.”Év filmje volt nálam is! Ja nem.
Csak pislogunk a gyerekégető tanárról szóló filmenBEZZEG A WHIPLASH-T A MENNYBE MENESZTETTÉTEK UGYANEZÉRT Év filmje, hiánypótló téma, hisz’ a magyar tanárok rendszeresen véresre verik a gyerekeket!!
Könyves – Egy megalázott nő szól hozzá a Holtversenyhez: „Totth Benedek megírta Niki monológját, akit megaláznak, megerőszakolnak. Üvöltene, de nem tud ebben a férfiöltöző-országban.”Év könyve, nincs mese, ki kell irtani a férfiakat, megmondta a férfi-író is :DD Wait, a challenger appears:
Könyves – Új kihívót kapott A dolog: „Terror fenyegeti a sarkvidéki expedíciót az utóbbi idők legfélelmetesebb horrorregényében.” – Sose láttunk-olvastunk még ilyet, Év könyve, nóbelt neki, ki se adják csak vágják hozzá a díjakat...
Egy kislánytól retteghetünk az év horrorjában: „Új előzetest kapott a horror, amit már most mesterműként emlegetnek.” – Megannyi eredeti ötlet és mind az Év filmje!!
Hogyan használják fel egymás ellen a szülők a gyerekeiket? – ...de csak a heterók: „A Láthatás zsigerileg hat, és tűpontosan mutatja be a zaklató személyiségét és az átélt rettegést. A legjobb thrillerekkel is felveszi a versenyt.”ÉV FILMJE!!!4 négy
Nem vénnek való játék: „A Fortnite pár hónap alatt lett az internet első számú kedvenc videojátéka. Megérdemelten, mert minden elemében tökéletes. Mármint tökéletesen lopkodták össze más játékokból.” – Pont ezért az Év játéka. Wait, a challenger appears:
A nem létező Trumpországban nincs is semmi látnivaló: „A Far Cry 5 körül óriási felhajtás volt, de mire végigtoltuk, rájöttünk: alig mutat újat az előző részekhez képest. Azért alapvetően szerettük így is.” – Nem véletlen hogy az ugyanúgy felsorolt ugyanolyan hibák dacára ez az Év játéka a 444-en is:
A narratíva láncfűrésszel történő szabdalása: „A Far Cry 5 ellátogatott Amerikába (...). (...) Helyszíne Montana, az USA egyik leggyönyörűbb állama - egy északi állam, amelyre a déli részek korlátoltságát ráfogni illetlenség. És mégis, ebben a hangulatos erdőországban vert tanyát egy veszélyes szekta, amelyet négy, modellkülsejű WASP pszichopata irányít, és csinált belőle saját, terrorizmus segítségével igazgatott birodalmat.” – Természetesen keresztény szektáról van szó, hiszen jelenleg is keresztények robbantgatnak koncerteken és hajtanak Karácsonykor a tömegbe. De a cikkírónak még ez sem elég: „A Far Cry 5 ordashibája fejlesztőinek gyávasága. Reflektálhattak volna Amerika jelenlegi, politikai pöcegödrére, kisnácijainak térhódítására azzal, hogy a gonoszaikat egyértelműen alt-right terroristáknak nevezik. Ám Ubisofték ehelyett óvatosan körüljárják a témát, himmegve-hümmögve kikacsintanak, anélkül, hogy állást foglalnának, pedig meglenne rá a saját maguk által megteremtett lehetőségük. A gonoszok itt, bár alt-rightabbak nem is lehetnének, szigorúan csak szektás pszichók, és aki többet lát beléjük, azt elragadta a fantáziája. Legalábbis a mindig középre célzó Ubisoft szerint.”ÉDES FASZOM, mi lenne ha még ennél is jobban politizálnának benne?! :DDD Nap kommentje:

0

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés