2018. 05. 07.
Áció, Enció, Prevenció (máj. 7-8-9-10.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Áció, Enció, Prevenció (máj. 7-8-9-10.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁJUS 7.:
EGY JÖVÉS A TESTBE!
0

Napra 4 go.

Talán érdemes:
Cinemax, 01:20 – Az anyaság-horrorok külön műfaj (Demon Seed, Rosemary’s Baby és társai), de a Méhbosszú emellé még a fekete humort is be akarja erőszakolni amikor apja elvesztéséért a baba áll bosszút aki a mamát ex has (LOL) távirányítja. Csak remélni tudom hogy Alice Lowe nem direkt emiatt lett terhes mert a Prevenge azon túl hogy valóban állapotos nő öldös benne, sok erényt nem mutat fel, ha nagyon kritikusok vagyunk akkor még ennyit sem, lásd a Fargóban Frances McDormand rendőrnőjét. Kései/korai időknél marava érdemes lesz a felvevőket izzítani mert a Film Mánia levetíti Vittorio de Sica 1970-es drámáját Sophia Lorennel és Marcello Mastroiannival akiket itt a II. V. H. által egymástól elszakított frissházasokként láthatunk. A férfit az orosz fronton egy helybeli lány ápolja fel súlyos sebesüléséből és lassan kialakul köztük valami mélyebb is, közben a felesége elkezd utána kutatni és minden követ megmozgat hogy hazahozza, érte is megy, de vajon vissza kell/lehet-e rakni a régi sínpárra egy kisiklott kapcsolatot? Mindig mondom hogy minél jobb valami annál későbbi időpontra teszik, ez a Napraforgóra is megáll: egészen hajnal negyed négyig tolták ki a kezdést (feltételezem nem azért mert a címbeli növényhez igazították). Mondom, felvenni.

Ismétlés, talán érdemes:
21:25-től egy, a maga idejében egész érdekes sorozatot ismétel az M3. Az Egy szoknya, egy nadrág epizódjai adott korok ruházatával foglalkoztak amit még zenével-tánccal is megsegítettek. Ma már bárki viselhet bármit nemtől-sekszuális beállítottságtól függetlenül de néha nem árt felidézni milyen volt amikor még hozzávetőlegesen meg lehetett tippelni ki melyik csapatban játszik.

Nem érdemes:
Háromnegyed éjfélkor Nic Cage zuhanásának újabb állomása a Film+-on a Két testvér, egy lövéssel. Halmozottan hátrányos családból érkező srácok fiatalabbika felnőve a társadalom megbecsült tagjaként keresi kenyerét, az idősebbiken azonban gyógyíthatatlan sebet hagyott egy sötét titok ami végleg a bűn útjára lökte. Ráadásul a balszerencse még egy véreskezű gengszter, Eddie King (Cage) kezei közé is bedobja, így öccse kénytelen újra felmelegíteni régi utcakölyök énjét na meg haverságát egy rendőrrel (John Cusack, a másik szebb napokat látott arc). Gyengécske sztori amit sok vérrel akarnak eladni, itt említeném meg hogy Cage mintha két Tonyból, Montanából és Cliftonból gyúrta volna össze karakterét (műorr, paróka, stb.) és itt sem lehet tudni, direkt túlozza el vagy ez volt a forgatókönyvben (netán ő felejtette el a mesterségét). Az is lehet azután döntött így hogy látta, a rendező elfelejtette hogy a főgonosznak is meg kellett volna öregednie a fiúkkal együtt. Még vicces rosszaságként sem működik a sok kegyetlenség miatt.

Hétfő? #LESZAROM™.
Meghan Markle minden évben ugyanazt a négy dolgot fogadja meg – Én csak egyet, azt hogy LESZAROM:
Nincs is annál hipszterebb, mint víz alatt zenélni – De van, amikor a búvárt a szárazföldön LESZAROM.
Van látványosabb dolog, mint szilveszterkor, pontban éjfélkor felszállni repülőn egy 20 milliós nagyváros fölé? – Van hát, lásd fentebb.
Még csak január van, de máris itt az év hashtagje: #DescribeASciFiFilmBadly – Csakazértis májusban SZAROM LE!
Tudjuk, mit lájkolt idén nyáron...: „...meg télen, ősszel és tavaszkor.” – Én egész évben mindent leszartam.
Ezen a képen mi is történik valójában?SHIT LESZAROM happens.
bu – Kakiló figurákról beszélni egy országos tv-ben?: „A kávé után, reggeli közben katalán kakiló figurákról meséltem. Beszarás, mik vannak.” – Nekem hiába alliterálsz, LESZAROM.
Egy szurkoló belevizelt a kapus kulacsába, aztán visszadobta a pályára: „A Middlesbrough-drukkert a bíróságra viszik.” – Az ítélet: statáriális LESZAROM.
Timelord – Árnyékszékek a vonatokon: „A vonatokon lévő árnyékszékek szagos históriája.”LESZ És a sagának még messze nincs vége:
15 órán keresztül tartott túszul egy japán vonatot a hó: „Fűtés volt, vécé is, de csak egyetlen darab.” – Betegek ezek a japók :SSS
Fagyott emberi ürülék hullott az égből Indiában: „A helybéliek meteornak hitték a tíz kilós képződményt.”LESZAR Nem baj, legalább Bollywood ihletet kapott remake-elni az Istenek a fejükre estek-et :DDD
Ariel Winter kalandosabb évre vágyott, össze is szarták a szállását: „Egy Airbnb szállásról mentek ebédelni a barátjával, de mire visszaérték, nem szép látvány fogadta őket.”Challenge accepted: LESZAROM.
Feltűnt már, hogy miért vicces ennek a három celebnek a neve? – Persze, azért mert LESZAROM őket.
Istenes Bencéről már németül is írnak, azt, hogy nagyon schlagfertig: „A schlagfertig pedig annyit tesz, hogy gyors észjárású.” – Nem, ez MAGYARUL! annyit tesz, hogy LESZAROM.
Brad Pitt már nagyban csajozik, ráadásul nem is akárhogyLESZAR Éppen ideje volt már! Isten hozott a heterók közt, Brad!!

 

KEDD, MÁJUS 8.:
AMIKOR ÚTBAN VAN A SZELLEM
0

Mert kell egy arany csapat.

Talán érdemes:
Előszóstul 21:10-kor kezdi az M5 az Örkény István Színház kísérletét, az Aranyozást amiben régi és új kortárs költők (többek közt Lator László, Nádasdy Ádám, Várady Szabolcs és Varró Dániel) ugranak neki az Arany János-összesnek hogy az Így írtok ti extended edition-jeként parodisztikus tiszteletadással emlékezzenek rá. Más. Ma is el leszünk látva B-mozikkal, a DIGI Filmen tízkor kezdett Süllyesztő a pokolba például a Szellemhajó fantáziátlan újrázása, megspékelve a fűrészes-kockás közhelyekkel: kilenc, véletlenszerűen összeválogatott tag egy magányos hajón ébred és be kell tartaniuk a játékszabályokat ha túl akarnak élni – vagy épp meg kell szegniük őket, mivel állítólag szellemek szállták meg a lélekvesztőt ami szó szerint is az, a hajóeltérítő parajelenségek ugyanis a bűnösökre vadásznak és az utasokat sem találomra szedték össze… A Ghost Voyage másfél órában (vagy háromnegyedórás X-akták-epizódként) jobban működne mint százperces jelenlegi formájában de hát a SyFy mindig többnek akar látszani mint ami, hiába a nagy akarás, max. egy szellemcsaj (Zhasmina Toskova) a legemlékezetesebb belőle. 23:10-től a gyerekvállalók nagy kérdésére keresik a választ a Dunán: lehet-e folytatni azt a bulizós-majdnemszingli létet amihez addig hozzászoktak a szülők? Mivel franciákról van szó, a válasz természetesen igen: bár a gyermek a Legszebb dolog, azért a PARTY HARD! is lényeges, főleg a mamának, főleg ha ürügye is van rá (rá esik a kötelezettségek oroszlánrésze). Elintézhetném ennyivel (pláne hogy a párocska női fele feminista) de értékelem ahogy a rom. kom.-ból menetközben komolyságra váltanak és bemutatják, mi jön az „és boldogan éltek míg meg nem haltak” után meg Josiane Balasko újrafeltűnésének is örülök.

Kis hírek a nagyvilágból:
ma is tanultam valamit – A város, ahol betiltották a halált – Na ITT fogok menedékjogot kérni.
gasztróbizarr – Gasztró – Botrányos a kaja a kőbányai Wang mesternél: „38 percig készülő tea és a tavalyi tavaszi tekercs.” – Dehát mikor szolgálják fel ha nem most amikor szezonja van! Nektek semmi sem elég jó...
Erdogan: Törökország élen jár a sajtószabadság terén: „165 újságíró ül török börtönökben országszerte.” – Na, hát pont ezért járnak az élen: összegyűjtötték a szólásszabadság főbb képviselőit mint a Pokémonokat ^^
A török légierő lebombázta a Közel-Kelet egyik legfontosabb, 3000 éves régészeti emlékétISIS likes this.
Újratárgyalják a németországi saríarendőrség ügyét: „Azon megy a vita, hogy egyenruhának minősül-e a Shariah Police feliratú láthatósági mellény.” – Konzultáljanak a sariabírósággal ^^
Lemondott az akasztással fenyegetőző román miniszterelnök: „Mihai Tudose távozásának nem közvetlen oka a székelyek megfenyegetése. A szocdem párton belüli harcok vezettek idáig.” – Hát a 444-nél biztos nem ez a közvetlen oka. Ja de:
Bocsánatot kért a volt román miniszterelnök a megsértett kisebbségektől: „Mihai Tudose január elején utalt az autonómiára törekvő székelyek akasztására, aztán lemondott.” – Döntsétek már el mit hazudtok...
Tudják, a fiú a hatodik érzékből – Rendőröket kellett hívni a reptéren őrjöngő Haley Joel Osmentre: „A színész attól került idegállapotba, hogy lekéste a gépét és nem kapott elég hamar helyet egy másik járatra.” – Vagy attól hogy látta a halottakat!4! négy
Több ezer virággal mondtak hálát Geréb Ágnesnek: „De még olyanok is, akik sosem szülnének otthon.” – Sőt, főleg ők, mert gondolom a geréb (kisbetűvel!) műhibája miatt meghalt baba szülei nem virágot vittek volna neki.
A thai miniszterelnök egy életnagyságú papírbábút állított az újságírók elé, hogy kérdezzenek tőle, amit csak akarnak: „Ő pedig lelépett.” – Lehet hogy csak önkritikát gyakorolt, tudta még az is értelmesebb nála.
eem – Macaront a népnek!: „Hogyan süss otthon instant boldogságot: a macaront?”Nap kommentje:

Kantrisajt 2018.04.19. 15:31:40
Macront akartál írni, nem?


SZERDA, MÁJUS 9.:
REAL MEN CRY
0

Billy had a little cold turkey.

Talán érdemes:
Fél kilenckor a Férfiak nem sírnak a Rókavadászatnál valamivel realistább feldolgozása lesz a délszláv tragédia utórengéseinek a Cinemax 2-őn. Egy bajtársi találkozó ami bármikor rosszul végződhet: szerbek, bosnyákok és horvátok, megannyi dühös ember kezdene valamit a helyzettel hogy húsz éve egymással harcoltak a néhai Jugoszlávia különböző területein. Kemény Dolgokon Átment Fffférffiaknál maradva tízkor jóféle doku a Sundance TV-n az Éjféli Expresszről és annak valódi főszereplőjéről. Alan Parker műve az volt Törökországnak mint Kazahsztánnak a Borat pedig ha belegondolunk, sehol sem bánnak kesztyűs kézzel a drogcsempész-gyanúba keveredettekkel. Billy Hayes lebukása után megtapasztalta a török börtönök majd’ összes bugyrát hogy végül megszökjön, majd könyvet írjon kalandjairól. Ezt még el is nézték volna neki ha a belőle készült film nem szólt volna akkorát hogy az idegenforgalom is megérezze (mármint az általa generált kiesést). Hayes ezután lett több persona non gratánál és tették át a public enemy number one-oknak fenntartott fiókba. Hogy változott a megítélése azt mutatja hogy Sacha Baron Cohenhez hasonlóan őt is meghívta az ország aminek jelentősen lerombolta az imázsát de vele ellentétben ő el is fogadta a gesztust. Lett volna alkalma aggódni hisz’ végülis ottani rendőrök keresték meg, de harminc év után csak nem a maradék büntetését akarják vele letöltetni… A Midnight Return – The Story of Billy Hayes and Turkey ezt a nem mindennapi reuniont meséli el nekünk. Utána 22:10-kor Bácskai Lauró István tévéjátéka az M3-on ami nevéhez (Rutinmunka) méltóan sima krimi (zsebtolvajlások és gyilkosságok a fürdő gőzében) de a neves (Eszenyi Enikő, Cserhalmi György, Usztics Mátyás, Váradi Hédi) vagy épp kultikus arcok (Méhes Marietta) sokat dobnak rajta.

Sportrovat:
Ön már focizott egy vízen úszó jégdarabon? – Nem, én LESZ ja az nem most van, lapozzunk.
Brutál mennyiségű sört vedelnek a német olimpikonok, és jó okuk van rá – Nekem is, az hogy NEM sportolok:
új hét, új célok! – Kigyúrnád magad? Ezzel az öt géppel kezdj!: „Életedben először lemerészkednél a konditerembe, de fogalmad sincs mihez kezdj a sok furcsa géppel? Szakértőnk, Blanka segít.” – Konditerem? Elment az eszetek?! Két sör lesz...
Kirakhatják az olimpiáról a bokszot – Bezzeg az e-sportot meg bevették:
Hát akkor ezt az esport dolgot is kimaxoltuk – Inkább az escortokat maxolnák ki az e-sportolók...
A WHO a mentális zavarok közé sorolta a játékfüggőséget: „Először minősítette így a videójáték-függést az Egészségügyi Világszervezet.” – Már értem miért nevezték át a problémát e-sporttá.
Sergio Agüero megütött egy szurkolót a pályán: „Nem elég, hogy kikapott a Manchester City egy harmadosztályú csapattól, még balhé is volt a meccs után.”Wait, a challenger appears:
Ütötte-verte a brazil játékos a labdaszedőt, aki ünnepelni mert a gól után: „A labdaszedő orra eltört, a nagyobb verekedés csak ezután kezdődött.” – ...és még mindig jönnek a trónkövetelők:
Fegyvert fogott edzőjére egy argentin focista, mert kihagyták a kezdőcsapatból – Hát igen, megjönnek a fiatalok, tombol bennük a futball-rajongás:
Törtek, zúztak, gyújtogattak Philadelphiában a Super Bowl-győzelem után: „Kicsit eldurvult az ünneplés Philadelphiában.” – Ha győznek akkor azért balhéznak, ha vesztenek akkor meg azért...mondom én hogy hülyeség sportolni.
GALÉRIA – Dél-Korea becsődölt síparadicsoma szomorú képet ad a téli olimpia idején – Felkészül Best Korea:
Észak-Korea szívesen rendezné Déllel együtt a 2021-es Ázsiai Játékokat: „Egy sípályát tudnának biztosítani.” – Meg sítáborokat, érted, táborokat...
Kamion bontotta le az ausztrál kerékpárverseny célkapuját – Itt is a Truck of Peace nyert, de legalább a kerékpárosoknak nem lett baja.

 

CSÜTÖRTÖK, MÁJUS 10.:
ONE FLEET ON THE MOON
KÜLÖNBEN EGYENESBE JÖVÜNK
0

Utas, mutass egy Holdvilágárkot!

Talán érdemes:
21:00-kor vígjáték a Story4-en nem túl eredeti, de legalább jól megoldott alapötletből. Börtönviselt nehézfiú (Sam Worthington) szabadulása után megesküszik hogy mostantól becsületes munkával keresi majd a betevőt de rá kell jönnie nem eszik olyan langyosan a kását amilyen hőfokon ő élne: szinténzenész étteremtulaj haverja (Timothy Spall) megszorul, másik barátja (David Wenham) tökeit egy helyi nagymenő szorongatja, a kis társaság pedig egymás ellen próbálja kijátszani az őket sanyargatókat. A Gettin' Square több mint a gájricsi-összes ausztrál kiadása bár a Lock, Stock… hatása észrevehető, Sam Worthington és Timothy Spall mellett David Wenhamet érdemes megemlíteni, LOTR-rajongók lehet a szívükhöz kapnak majd itteni junkie-sága láttán. Lesz egy-két rendes gangster cameo is, a magyar vonatkozású beceneveket (Joe Bugner, Chicka Martin) pedig minden bizonnyal a producer Martin Fabinyinek köszönhetjük. Ugyanabban az időben a sokadik (ergo ismétlésgyanús) bőrlehúzás Trisztán és Izolda legendájáról a Filmcafén amit ismét a producer személye (Ridley Scott) tehet érdekessé (na meg a hősszerelmest alakító James Franco). Egy órával később, tízkor tisztelgés egy pacifista fekete polgárjogi harcos előtt az HBO-n. A King a sötétlő erdőben természetesen arra a vadonra utal amibe a költő is eljutott életútja felén és bár MLK-nak nem volt sok hátra de ez a doksi változatosan összefoglalja a haláláig terjedő időszakot jópár eddig nem látott képpel-interjúval. Felejtsük el hogy azóta a polkorrektség is átesett a ló túloldalára (BLM & co.), emlékezzünk az út elejére amikor még tétje volt az egyenlősdinek.

Ajánlott:
Sony Movie Channel, 21:00: Holdvilág – A Metropolisról ismert Fritz Lang 1955-ös alkotása J. Meade Falkner könyve alapján, némi átírással. Anyja halála után fia egy titokzatos idegen gyámsága alá helyezi magát akiről előbb kiderül hogy a mama szeretője volt, majd az hogy jövedelmét nem épp kétkezi munkával szerezte. Barátságukat (ami talán már túl is van rajta) egy gyémánt utáni hajszával pecsételik meg ami a fiú családjához tartozott egykoron. Kincsvadászat gótikus hatásokkal, dagadhat a keblünk mert ide is jut honfitárs a zeneszerző Rózsa Miklós személyében.

Kis hírek a nagyvilágból:
Dél-Koreában figyelnek a részletekre, ha magyarokról van szó – Észak-Koreában meg mindenkire részletesen figyelnek. NORTH KOREA IS BEST KOREA! Wait, a challenger appears:
Felrobbantottak egy választási irodát Kabulban: „Legalább 12 ember meghalt.” – Érdemes volt exportálni a demokráciát.
Az amerikai után az ázsiai tőzsdék is beestek hétfőn: „De egyelőre az a közvélekedés, hogy ez azért van, mert túl jól teljesít az amerikai gazdaság.” – Ja, a szauruszokkal is a jobbanteljesítés végzett:
Túl jók voltak a dinók, ez lehetett a vesztük: „Saját sikerességük vezethetett a kihalásukhoz. Mire jött az aszteroida, már eltűnőben lehettek.” – Remélem nekünk azért lesz még egy-két sikeres évezredünk.
Sziasztok, én vagyok a hulla a cigisdobozról: „Tom elmeséli, hogyan került fel a képe sokmillió cigisdobozra, és milyen visszajelzéseket kapott.” – Meghalt, mégis él!44
A 444 nemsokára ötéves lesz és azt szeretnénk, ha szerepelnétek a szülinapi videónkban: „Kérdezzetek tőlünk, amit csak akartok!” – Nekem csak egy kérdésem volna: MIKOR RÚGJÁTOK KI A BEDÉT VESZTEK FÖL VÉGRE EGY KORREKTORT?!
Kilenc év után először rendeznek Libanonban parlamenti választást: „Várhatóan a Hezbollah erősen szerepel majd.” – Ezért aztán marha érdemes választásokat tartani nekik is :SSS
Churchillt a háború tette Churchill-lé: „Nevezték alkoholistának és lángésznek, de ő volt minden idők egyik legnagyobb taktikusa is.” – Drezda egész lakossága likes this. Ja ők már nem.
Ashley Judd beperli Weinsteint, szerinte miatta bukta a Gyűrűk Urát – Tényleg, a LOTR! Remélem már abból is készül az SJW verzió Wonder Womannel :DDD
Másmilyen életet képzeltek el maguknak, egy hadsereget küldött rájuk a francia állam: „(...) Notre-Dame-des-Landes egy apró település (...), mindössze kétezer lakója van (...): itt foglalt el még 2008-ban 1650 hektárnyi területet egy nagy csoport aktivista, akik az ország egyik legnagyobb repterének megépítése ellen tiltakoztak (...). Az eredetileg az építkezés megakadályozására érkező aktivisták berendezkedtek: a hatalmas kihasználhatatlan, füves és erdős területen (...) házakat és kunyhókat emeltek, elkezdtek állatokat tartani és földet művelni, és egyre inkább leválasztották magukat a francia államról. A környezetvédelmi tiltakozóprojektből így szép lassan a közösségi együttélés egy új formája nőtt ki, azok számára, akik elégedetlenek voltak a modern társadalom mindennapjaival.” – ...és nyilván ezért lépett fel ellenük a Zelnyomó Francia Állam szinte mianmari brutalitással, nem azért mert magukévá tettek valamit ami nem az övék. Nap kommentje:

0

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés