2018. 05. 19.
Gileádunk, Gileádunk, oly szép, oly kegyes! (máj. 19-20.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Gileádunk, Gileádunk, oly szép, oly kegyes! (máj. 19-20.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, MÁJUS 19.:
A BOLDOGSÁGHOZ...
0

...Hannibál gyomrán át vezet az út ^^

Talán érdemes:
Az M5-ön háromnegyed kilenckor folytatódik Morgan Freeman ÁMOKFUTÁSA utazása A féreglyukon át, azzal együtt még egy nézhetőség jut mára, éjjel negyed kettőkör Alec Baldwin kétezres évekbeli remake-je William Dieterle 1941-es művéből a retekklubbon. Ez anno egy farmerről, most pedig egy küszködő íróról szól (Baldwin, aki el is követ minden hibát amit kamera előtt és mögött egyszerre jelenlevő színészek szoktak): barátunk orbitális pechszéria után visszautasíthatatlan ajánlatot kap az ördögtől (Jennifer Love Hewitt) aki egyben megoldja épp fennálló problémáját is (az idős hölgyet akit emberünk eltalált ablakon kidobott írógépével). Innentől megy minden mint a karikacsapás: kaszál a nőknél és az eladási listákon (bár a kritikusok továbbra is lehúzzák), ám a szerződés lejárta után újra feltűnik a hitelező, még jó hogy a könyveit kiadó Daniel Webster (Sir Anthony Hopkins) jártas a jogi kiskapukban... Azt lehet mondani hogy az Ördögi út a boldogsághozt olyasmi átok sújtotta mint főszereplőjét: nem elég hogy a stúdió előbb megvágta majd átnevezte (ahogy a ’41-est is), csak hogy öt (!) újabb évig a polcon pihentessék, még az előkép árnyékán sem tudott túllépni. Ráadásul pár évvel korábban majdnem ugyanezt eladták a Bedazzleddel (ami ugyancsak újrázás volt és abban is volt sekszy démon Liz Hurley-vel), pozitívum azonban Hopkins és Dan Aykroyd jelenléte (ahogy Hewitt-é is). Nem véletlen hogy a Devil and Daniel Webster mindkét verziója zűrös utat járt be míg a Bedazzled nem: Amerikának sok lehetett a hagyományos Faust-saga komolysága, a nagyközönség csak akkor nyel le ilyen keserű pirulákat ha Adams Sandler-sziruppal butítva tálalják őket.

Nem érdemes:
Filmbox Plus, 21:00 – Ez is megvan, a Blair Witch 2016-os leforgatásával gyakorlatilag önfarkába harap a halivúdi kígyó. A műfajt megújító found footage-klasszikust egy gyenge folytatás és az alapötletéből építkező ezer másik társa után elérte a végzet: egy az egyben megcsinálták újra, csak még rosszabbul (legyünk őszinték: nem a brilliáns operatőri munka miatt szerettük már azt sem). Mintha érezték volna hogy ide kevés lesz a sötétben rohangálás, igyekeztek bedobni némi háttérinfót meg mitológiát de közben elkövették a legnagyobb hibát, megmutatták mitől kell(ett volna) félni (már az első részben is). Kihagyom, bőven elég volt egyszer látnom hogyan csöpög a takony a kamerába a sötétben nyüszögő csaj orrából :SSS Ugyanígy nem érdemes még Ayelet Zurerrel együtt sem próbát tenni 23:40-kor a Szerelmem Ninával a Sundance TV-n mert elvileg vígjáték, gyakorlatilag egy kissrác nagynénje iránti sekszuális vonzalmáról szól akihez azért küldik mert amaz elvesztette férjét egy terrortámadásban (kb. ez az egyetlen valóságos elem). Nadavnak elvileg gondoznia kéne Ninát és segítenie visszailleszkednie, ehelyett belezúg és el akarja üldözni a nem-családtag férj-jelölteket. Mondom, kihagyható, még úgy is hogy a nő alig veszi észre az iránta táplált érzelmeket.

Nem ajánlott:
Igyekeztem negligálni A szolgálólány meséje összes évadát de nincs mit tenni ha egyszer a pofánkba tolják most épp az elsőt kilenckor az HBO3-on. Rövid véleményem: ha ennyire ragaszkodtak hozzá hogy megcsinálják, megoldhatták volna ellentmondások nélkül is (1.: Ha terméketlenség van, miért bántják a szülőképes nőket is? 2.: Ez esetben miért nem egy matriarchátus alakult ki ahol a nők tartják sakkban a pasikat az utódlással?). Lehetett volna bátor is az adaptáció ha mondjuk update-elték volna és Szaúd-Arábiában játszódna, ehelyett az írónő és a producerek is biztosra mentek, azaz azt rugdosták amit szabad (a kereszténységet meg általában az európai típusú értékeket, lásd még: Ubisoft és Far Cry 5), így viszont én is csak jelzem: foglalkozhattam volna vele amikor aktuális volt (=az első leadáskor). Ha mindenképp Atwoodot akarsz, maradj az eredeti mozifilmnél, minden másra ott van

A szolgálólány meséje rovat:
c:c – Parancsra szülő nőkről szól a tavasz nagy sorozatdurranása – ...ami az Év sorozata lesz, ez eldöntött tény:
c:c – Az HBO-n lesz látható év egyik legjobban várt sorozata: „Április végén érkezik A szolgálólány meséje.” – Ez tavalyi hír (ahogy az eggyel felette levő is), de akár idei is lehetne:
c:c - Áprilisban folytatódik a szolgálólány rémmeséje – Vagy nem, mert Atwood most kaszálta el egy nyilatkozattal:
Margaret Atwood: A nők sem angyalok, ha azok lennének, nem lenne szükségünk jogrendszerre: „Nem lehet abból kiindulni, hogy a nők sose hazudnak, és minden megvádolt férfi automatikusan bűnös, mondja A szolgálólány meséje írója. Szerinte a #metoo a hibás jogrendszer tünete, de nem járunk jobban, ha a szélsőségesek nyernek.” – Na, most mondhat búcsút a karrierjének. Ja nem, időközben visszatért a helyes útra:
Könyves – Margaret Atwood szerint a férfiaknak illemtankönyvre van szükségük: „A Szolgálólány meséjének szerzője külön rovatban adna tanácsokat a randevúzóknak.” – Á, így mindjárt más, jöhetnek is az előzetesek:
c:c – Újabb brutális előzetest kapott A szolgálólány meséje: „Április 25-én jön az új évad, amiben minden eddiginél kegyetlenebb megtorlás vár a férfiuralom ellen fellázadó nőkre.” – De nem sokáig mert szerencsére hamar kegyetlen bosszút állnak rajtunk, Elnyomó Európai Férfiakon:
c:c – Felégetik az elnyomás jelképét A szolgálólány meséje új előzetesében: „Április végén jön a sikersorozat új évada.”IGEN, TUDJUK, ÉVEZRED SOROZATA ahogy a spinoffja is:
tévé –Brutális lesz A szolgálólány meséje szerzőjének új sorozata: „Az Alias Grace című regényében megint szolgálólányt gyötörnek.” – Hát igen, lényeg a változatosság :)) Mondjuk annyiból jó ez is mint Martin bácsinál, addig se a főművét folytatja. És ezek után van képük leírni azt hogy:
KÖNYVES – A Szolgálólány meséjében nem a feminizmus a lényeg – Ja, ezért hegyeznek ki minden róla szóló cikket a férfiak ellen, ezt is... – „A tévésorozat sikeres, de tényleg olyan jó könyv Margaret Atwood kultregénye?”MI AZ HOGY, NAGYONIS, annak kell lennie, akinek nem tetszik az el van maradva, lásd Szellemirtók remake:
s – "Poklot mi is tudunk teremteni magunknak": „A szolgálólány meséje Orwellt juttatja eszünkbe, Atwood regénye fantasztikus.”MAGYARUL: szar, de attól még lenyomják a torkunkon:
c:c – Tíz évadnyi sztori van A szolgálólány meséjében – Ne aprózzuk el, végtelenítsék ezt is mint a Walking Dead-et, Atwood és Martin meg egyesítsék erőiket és párosítsák a Handmaid feminizmusát a GoT nőgyűlöletével! Most miért ne, mindkettő torture porn és mindkettő az Évezred Sorozata!!44!!

 

VASÁRNAP, MÁJUS 20.:
HÁZMESTERNÉJSÖN!
0

Mikor Mulder azt hiszi Sully.

Talán érdemes:
Nyolckor Clint Eastwood sokadik rendezése a Cinemaxon egy 2009-es hétköznapi hősről. Chesley Sullenberger (barátoknak csak RAFI Sully) pilótaként jól oldott meg egy veszélyes helyzetet, JÉGRE vízre téve az általa vezetett, bajba került utasszállítót, megmentve ezzel több mint százötven utas életét, de a média mennybemenesztésével egyidőben a cége is elindított egy belső vizsgálatot amivel végülis rá akarták kenni a felelősséget, így lett a Csoda a Hudson folyón végeredménye majdnem egy tönkrevágott karrier. Sully-t jól hozza Tom Hanks aki nem először ölt uniformist viszont nekem ez Clint bácsitól vele együtt is max. átlagos eresztés, cserébe legalább nem hosszú. Negyed tízkor franciázás az M5-ön egy Házmesterré avanzsált rockerről akinek a világot jelentő deszkák helyett egyetlen ház és annak lakói jelentik a világmindenséget. A profilváltás oka depresszió, Antoine (Gustave de Kervern) ez elől menekül és végül ezzel kell szembenéznie mert örök igazság hogy a problémák előbb-utóbb mindenhova követik „gazdájukat”. A midlife crisis átvészelésében egy hasonló cipőben járó asszony (Catherine Deneuve) segít neki, de a Dans la cour nélküle is átmenne bohózatból majdnem-drámába amit Polanski Iszonyatának megidézésével is tudatosít Pierre Salvadori. 22:35-kor kétórás doksi a Filmbox Extra HD-n az éráról amit számtalan krimi és akciózás tett halhatatlanná (Scarface, Miami Vice). A hetvenes-nyolcvanas évek Miamiját „felépítő” Kokain cowboyok története van olyan izgalmas mint amiket megihletett, Billy Corben pedig megcsinálta a lehetetlent: nagyjából mindkét oldalt korrekten megszólaltatta, anélkül hogy átcsúszna anti-drog prédikálásba vagy a bűnözői lét dicsőítésébe (de talán nem meglepő hogy az egyik sötét figura nem sajnál semmit, inkább nosztalgiával tekint vissza). Van második része is, remélem azt is vetítik valamikor.
Duna TV, 23:00 – Pünkösd közeledtével dicséretesen megnő a vallásos műsorok száma, ilyenkor a RKE mindig előkapja Assisi Szent Ferencet, érthető okokból: őt talán még az ateisták szeretik, annyira szembement mindennel amit az egyházhoz társítanak. Michele Soavi 2002-es Francesco-víziója felmondja mindazt amit Zeffirelli vagy Michael Curtiz (= Kertész Mihály) munkái, de próbál az összképre koncentrálni mikor a megtérésig elvezető utat is megmutatja, így az olasz polgárháborút melynek folyományaként Ferenc börtönbe került és bekövetkezett pálfordulása.

Év filmje rovat:
Kritika – Láttunk is már ilyen filmet, meg nem is – ...és Év filmjének is választottátok meg nem is:
kult – Hónapokig rohasztották a filmet a föld alatt – Hát inkább az alapanyagot mint a szereplőket rohasszák a föld alatt hónapokig, LOL!44 – „A Berlinalén lesz Lichter Péter és Máté Bori két filmjének premierje.”Év filmje mindkettő, meg se kell nézzem őket hogy tudjam.
berlinale – Már megint egy gyökeret faragtak Robert Pattinsonból: „Kár, hogy egy jószándékú, de rossz film kedvéért.” – Nem baj, a jószándék felülírja hogy szar, ez is Év filmje oszt’ jónapot!
filmnéző – Nem ezt várná az ember a Hold rendezőjétől: „A Mute nem hat meg senkit, hanem szimplán lehoz a életről.”Év filmje, mundrucó benedek már jegyzetel!44
A szolgálólány meséjéből is jön a 3. évad – ...és utána még hét, tudjuk-tudjuk.

Dolgozzatok! 2018.05.02. 20:59:42
Szolgálólany, szülőlány, ufókról meg idegenekről semmi sorozat, kurvára nincs ez így jól.

Jajj aranyoskám hát dehogy nincs szó az élienekről:
Az ufólány megismeri a szexet és a punkotÉv filmje, akkor is ha szar:
Kritika – Nem mindig értem, de egy randira még jó lesz: „Egy földönkívüli lány és egy punk srác szerelme nem sok jót ígér. Csak a 70-es évek legjobb zenéit.” – ...de akkor is ez az Év filmje, mert:
CINEMATRIX – INTERJÚ – Magyarországnak nagy szüksége lenne a punk szellemiségre: „Az Így csajozz egy földönkívülivel című film rendezőjével beszélgettünk Nicole Kidman balesetéről, Brexit metaforákról és arról, hogy mit gondol Orbán Viktorról.” – Már attól féltem hogy pont ebbe nem visztek politikát de megnyugodtam. Bezzeg ha Portman üldözi az idegeneket az jó:
könyves blog – Natalie Portman megharcol az idegen migránsokkal – Neki lehet, sőt pont ettől lesz ez az Év filmje: „Az Ex Machina rendezője transzcendentális scifi-horrort készített, látványorgiával és nyomasztással az Expedíció című regényből.”MAGYARUL: legalább olyan „jó” mint a Jane Got a Gun meg a Passengers. Wait, a challenger appears:
Gyönyörű lett Natalie Portman agyzsibbasztó sci-fije: „Csak nem olyan jó és súlyos, mint az alapanyag, amiből készült. Az Annihilationt a Netflix kivásárolta a mozikból, de otthon is érdemes megnézni.”MAGYARUL: legalább olyan „jó” mint az Expedíció volt :DDD Wait, a challenger appears:
A Westworld az eddigieknél is erőszakosabb, és végre van tétje: „Az HBO nagy visszatérője még mindig olyan, mintha Shakespeare az androidok lázadásáról merengett volna, de az öncélú intellektualitás helyett megjelent benne egy új elem: tétje lett a dolgoknak.”MUHAHA, ez mekkora, ami a Handmaidben mind legyőzendő és gonosz, az itt mind szép és jó...és tényleg:
c:c – A robotszex már a jelen, a robotfilmek pedig a jövő – Tényleg, a Trónok Harca után a Wesztwörlddel is össze lehetne rakni a Szolgálólányt, az méginkább Év sorozata lenne...Nap kommentje:

Költözünk 2018.04.27. 12:44:21
"szóval aki feltétlenül ki akarja élni a western/sci-fi perverzióit"
Ez csak még több ilyen perverziót fog gerjeszteni. Még több lövöldözésre és ámokfutásra lehet számítani.
 

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés