2009. 05. 28.
Alles, fürj, nézettség
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hahaha, kitolok veletek. NEM most jön a második adag a politikusokból és ivarszervekből, azt jövő hétre, a választásokra tartogatom, vagy még inkább azutánra! És megint klikkvadászatra indulok, ezt a postot később is frissíteni fogom, előttünk a hosszú hétvége!
 
Múlt héten adták a Jedi visszatér-t, és két dolog jutott eszembe, nem is, három. Elõször is hogy TÉNYLEG el kéne venni George Lucas-tól az eredeti SW trilógiát, és végre kiadni a hozzátoldások nélkül (mert ez a változat már a feljavított volt, ja, ez a gondolat is amúgy már sokadszorra fogalmazódik meg bennem, nagyjából annyiszor ahányszor belenézek ezekbe a feljavításokba). Másodszor, hogy a Jabba lábánál fekvõ táncosnõ (Oola) mennyire bejön nekem (és Leia hercegnõ -aki elfoglalta a csajszi helyét, akit megetettek a Rancorn-nal- mennyire nem tetszik, egyszóval akarok egy fekete barátnőt, ahogy a Porno For Pyros énekelte, bár az Oola-t alakító Femi Taylor-t a film kedvéért átfestették zöldre, meg ilyen kinövések is vannak a fején, hú, azzal miket csinálhat az ágyban... 8))) Szóval DO WANT, akarok egy zöld-fehér vagy zöld-fekete csajt, nemkicsit). Harmadszor pedig, hogy egyre inkább a Birodalom felé húz a szívem, hát hogyne húzna, basszus mekkora meló a semmibõl egy újabb Halálcsillagot építeni, mennyire menõk a lépegetõk, milyen szép az egyenruhájuk a birodalmiaknak és milyen szépen masíroznak, és egyáltalán, a TIE vadász/bombázó a legjobb az egészben. Ami a mûsorajánlót illeti, sovány lesz az eleje: a tévék szemlátomást pünkösd hétfõre tartogatják a muníciót, akkor persze egymásra fognak licitálni. Én is követem őket ebben az időhúzásban, mint azt fentebb mondtam. Alles für hírnév, alles für nézettség!!!
(A képért köszönet Kommandanténak.)
 
CSÜTÖRTÖK, MÁJUS 28.: MENÜ MA: A NAGY BÜDÖS SEMMI
A Cinemax2-őn nyolckor Fapofa, a személyiségzavaros forgatókönyvíró meséje. A szerencsétlen fickó nem lát kiutat, depressziós, minden franc baja van, anyját ki nem állhatja, az apja meghalt, bolti tolvajlással dobja fel magát, aztán egyszercsak beköszönt a szerelem, ésss...nade komolyan, minimum egy személyiségzavaros forgatókönyvíró elhiszem hogy van, az aki ezt a filmet összehozta, a magyar cím meg milyen már, beleteszel egy R betűt, és lőn: FARPOFA. A Duna TV-n 23:15-től Arsene Lupin legújabb kalandjai, utána egy igazi anti-országimázs: Edvin Marton élő koncert Zürich-ből.
 
PÉNTEK, MÁJUS 29.: AZ ÉLŐ ISMÉTLÉSEK ÉJSZAKÁJA
 
Közeledik az ünnep és a hosszú hétvége, a tévések is jobban bánnak velünk. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lesznek ismétlések, persze hogy lesznek, hát kell a beetetés mindjárt ott van a Fekete Tulipán a Filmmúzeumon, na meg a TV2-n kilenckor a Telitalálat, ami már a címével is kiprovokálja, hogy rossz vicceket sütögessek el rajta. John Travolta sikertelen tévés meteorológust alakít, aki charme-jának (vagyis az elcsábított szán,- akarom mondani számhúzó lány elcsábításának) köszönhetően megüti a főnyereményt, de még ez se elég neki. A szokásos szcientológus tempó, ma tornapapucs, holnap a világ! A Viasat3 is újrázik a Nyóckerrel, 1:05-kor, igen, dorka ebben is ott van, ráaádásul ruhában (ha jól emlékszem) igaz csak megrajzolva. Az M2 a Faun labirintusát ismétli, a HBO-n a Motel 2.-t, ez utóbbit este tízkor. Ami nem ismétlés, az sequel a mai napon, az HBO Comedy-n Csúcsformában 3., kínai zsaru és amerikai zsaru Párizsban a Trádok nyomában, kezdési idő fél kilenc, az Eiffel-torony állva marad, a vöröslámpás negyedet gondolom nem fogjuk látni :(
A végére tartogattam a legjobbat! A Film+-on 23:05-től Dr. Halál 2.: A rémület folytatódik. Igazi csemege! Ha eddig nem féltél a fogorvostól, innentõl fogsz, ha igen, akkor meg rettegni fogsz. Vagy röhögni. A filmen legalábis. Hadd linkeljek nektek egy idevágó videót, ami számtalan vidám percet szerzett nekem eddig: Steve Martin a Rémségek Kicsiny Boltjában, mint fogász!
www.youtube.com/watch
És mi is jöhetne a végére, mint egy versike Lázár Ervin A fájós fogú oroszlán című remekéből:
Igen tisztelt szemfog,
rajtunk ön ki nem fog.
Önön nevetni fogunk,
Mivel nem a mi fogunk!
 

SZOMBAT, MÁJUS 30.
Elnézést hogy csak így este, halaszthatatlan csavargási kényszerem támadt. Na szóval a szombati nap...
Alakul ez, alakul, bár megint nem sikerül kihagyni az ismétlések csapdáját meg a retrót, amit esetünkben A Pogány Madonna (20:30, M1) képvisel, Ötvös Csöpivel és Kardos doktorral, az egyik a magyar Bud Spencer, a másik csak szeretne a magyar Terence Hill lenni. Kicsit lüke magyar film, az utolsókat rúgó kommunizmus indiszkrét dögszagával illatosítva. Ugyanott 22:20-tól Szerelemtõl sújtva, Sas Tamás filmje a nevelőapja által többszörösen (és több szinten is) kihasznált árva lányról. A TV2-n egy amerikai-litván (!!!) film egy nagy magyarról: Attila, Isten ostora, 20:05-től. Gondolom olyan mint az olasz Pál utcai fiúk, kihagyom a francba, mit tudhatnak ezek a mi történelmünkről, és az is sokat mond hogy épp a két fő népbutító tévéadó egyike tűzi műsorra.
Attila után ugyanazon adón egy másik barbár, Conan második része vendégeskedik, mellékszerepben a meghatározhatatlan nemű és szexuális orientációjú fekete vadmacska, Grace Jones! Conan erőszaktanári bemutatója után a Dunán Csillagösvény 2. 20:35-től, Böjte Csabáról. Kicsit más műfaj mint Svarci öldöklése, hát igen. Klasszikusok kilenctől az M2 Audrey Hepburn-sorozata keretében? Ez nem lehet más, mint a Sabrina, Billy Wilder filmje, amiben Mr. Bogart is szerepel. A két dúsgazdag fivér (a másikat William Holden alakítja) szerelembe esik a sofőrjük lányával, aki külföldről és éretten tér haza...elég a sunyi célozgatásokból, Audrey Hepburn egy tündér! Az M2-n 22:55-től Jancsó-agymenés, az eszperente című Ede megevé ebédem. Kicsit erőltetett már ez a sok kapa-pepe film, főleg hogy a két karakter olyan mint a herpesz, átterjedt más filmekre is, más néven. Tréfa volt, egyszer okés, értettük, elég lesz!
 
Majd elfelejtettem, szombaton és vasárnap is lesz Magyar vagy Nemzeti Vágta, de a jelzõk ne tévesszenek meg senkit, ez csak egy újabb gesztikuláció, némi állatkínzással vegyítve. Tudjátok a Hõsök tere / Felvonulási tér, annak a borítása olyan, hogy remekül lehet rajta csúszkálni. Na most, ezt hiába szórják fel akármivel, hiába tesznek rá új padlót vagy akármit, a lónak ez nem lesz biztonságos talaj, a múltkori bukás nem volt véletlen (ráadásul az előzetesben ezt játsszák, lassítva, megáll az ember esze, mintha még büszkék is lennének rá!). A lovakat kéne díjazni, nem a zsokékat és fõleg nem azokat akik ezt az egész hülyeséget megálmodták a város közepébe, miközben a régi versenypályák helyén pláza meg koncerthelyszín van...

VASÁRNAP, MÁJUS 31., PÜNKÖSD VASÁRNAP
 
 Amint az elvárható, a családi filmek uralják a placcot, a TV2-n például Bebe után egy újabb intelligens kismalac, Wilbur, a Malac a pácban főszereplője, aki mindent elkövet (ahogy kis gazdája is), hogy ne bepácolva érjen véget. Este héttől.
Nagyjából ugyanabban az időpontban (19:05) az RTL Klub-on a Macskafogó 2. sokadik ismétlése. A Dunán viszont egy besorolhatatlan film lesz 21:25-től, ami dokumentumflmnek túl fikcióra alapuló, közönségfilmnek túl elvont. Mondanám azt, hogy itt a magyar Blair Witch, de nem, mert az első reakciók alapján úgy tűnik, hogy a Vadlány (Boszorkánykör) sokat markol, de keveset fog. Egyszerre akar a csángókról szólni, egyszerre akar misztikus krimi lenni, és közben még dokumentumfilm is. Szóval, vegyesek az érzelmeim iránta.
 
HÉTFÕ, JÚNIUS 1., PÜNKÖSD TFŐ
 
És basszus, megint nyakunkon az a rohadt politika. Az M1-en 21:50-től a Visszajátszásban Deutsch Tamás és Kövér László, avagy honnan indultak és hová jutottak a rendszerváltók. A TV2-n indián kisebbségek és hülye magyar remake-k, először 19:00-kor az Irány Eldorádó, két szerencsejátékos utazása az Aranyvárosba. Utána Egy bolond százat csinál, ez a remake, ezerszer lealáztam, ismétlés, ráadásul faszság is. Utána megint visszatérünk a Dél-amerikai kontinensre, Mel Gibson Apocalypto-jának keretében, ezt is kicsináltam már asszem, kb. annyira komolyan vehető, mint a Passió, még szerencse hogy nem azt adják (de tényleg, miért nem adnak ilyenkor Jézusról szóló normális filmeket?). A fenti sorrend alapján a TV2 receptje: egy kis családi szórakozás, egy kis hamis nosztalgiázás, utána meg jó sok vér és belezés a felnőtteknek. Na nem mintha az RTL Klub jobban csinálná, ott ugyanis héttől Bolondos dallamok: Újra bevetésen, majd Minden végzet nehéz. Az egyetlen pozitívum, hogy leadják a Csokoládét Johnny Depp-pel és Juliette Binoche-sal a főszerepben (kicsit árnyalja a képet, hogy csak 23:30-tól). A telefonálós nyugdíjasok kedvenc csatornáján, az ATV-n 21:05-től A Profi, Jean-Paul Belmondo-val a főszerepben. Hát gyerekek, ez így tényleg elég sovány lesz, szerencsére úgy néz ki mi hétfőn egy kis zártkörű filmvetítést tartunk, és egyik jó film a másikat követi majd, nem kell a tévére fanyalodnunk. Nektek is ezt ajánlom: haverok, zene, film, esetleg egy kis sör, és rendben lesz minden. Egészség!Kulcsszavak: Oola, Star Wars, Lázár Ervin

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés