2018. 05. 28.
Krémesék a kriptából. (máj. 28-29-30-31.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Krémesék a kriptából. (máj. 28-29-30-31.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, MÁJUS 28.:
WAR INSIDE MY HEAD

0
Menekülj, édes!

Sznobriadó rovat:
M5, 21:10 – Ligeti György munkássága (Mysteries of the Macabre) egyszer voltmár nálunk, igaz akkor poénból de most végre önerőből is itt van a Requiemmel ami a klasszikus Dies irae és Kyrie eleison újragondolása kortárs stílusban, elsősorban erre fogékonyaknak.

Talán érdemes:
Negyed kilenckor rövidke harmincéves sport-tévéfilm az M3-on a túlhajszoltság veszélyeiről enyhén szóvicces címmel (Hétpróbások), Udvaros Dorottya és Vallai Péter kedvéért esetleg belenézek, lemaradók holnap délután negyed háromkor pótolhatják. Ugyanitt maradva negyed tízkor háromrészes krimisorozat első epizódja Olaszországból a FÉRFI női szívek megdobogtatójával, GIANNA MICHAELS-SZEL Gianni Morandival a főszerepben akinek itteni karaktere azért nem áll távol eredeti szakmájától. Barátunk egy bárzongoristát alakít aki drogkereskedők célkeresztjébe kerül miután haverja (Pierfrancesco Loche) saját értékesítésre eltesz egy jókora adagot a legutóbb Németországban berakodott szállítmányból. A Menekülj, hogy élhess ezután rá és minden ismerősére vonatkozik így Morandira is aki talán dalra is fakad a nagy rohanásban, ki tudja… A Filmbox Extra HD-n kilenckor mintha folytatnák az Út Indiába radikalizálódott hősének sztoriját csak már a jelenkorban. Egy békésen tanuló pakisztáni diák Belső harca akkor vesz erőszakos irányt mikor igaztalanul terrorizmussal gyanúsítják. Meghurcoltatása végén úgy dönt, sok vesztenivalója nincs és akkor legyen már alapja is a vádaknak, s belép az első földalatti szervezetbe, várva a kínálkozó alkalmat a bosszúra – amit meghiúsítanak a nemzetbiztonságiak, így Hassannak újra menekülnie kell, mégpedig legjobb amerikai muszlim barátjához aki pont olyan mint ő maga is volt „megtérése” előtt. Érthető ha ezek után az alvósejtes létezést (és a végrehajtandó öngyilkos merényletet) maga is megkérdőjelezi, főleg mivel nem akarja Sayeed családját ugyanolyan bajba keverni aminek a végén jelenlegi énje áll… Ayad Akhtar írta és játssza Hassant ebben az időszerű problémákat feszegető drámában ami ügyesen kerüli az egyoldalú toleranciamesék közhelyeit, nagy kár hogy pont azok fogják kihagyni akikre ráférne.

Hétfő? #LESZAROM™.
ln – Hogyan lehet túlélni a megcsalást? – Le kell szarni oszt’ jónapot:
l – Hogyan javíts az életeden 1 óra alatt?: „A neten böngészés, vagy a kollégákkal csevegés helyett sokkal hasznosabban is eltöltheted az ebédszünetedet!” – Lásd fentebb...
Meghan Markle viaszszobra kissé szexrobotos beütést kapott: „Szinte tökéletesen lekoppintották az eredetit, de mégis, olyan fura.” – Azért, mert LESZAR lehet hogy eleve robot :SSS
Itt az Ítéletnap! Most elmondhatja véleményét a Velvetről: „Túl sok a Palvin Barbara? Kevés a Vajna Tímea? Mondja meg Ön!”LESZAROM :))) – „Milyen felületen szeretne még a Velvettel találkozni?” – Inkább semmilyenen, bőven elég az Index címlap :SSS
Meghan vagy Megán hercegné? – Egyik sem: LESZAROM.
Mondja meg, mit gondol az Indexről! – Röviden?...á, úgyis sejtitek... – „Tudni szeretnénk, olvasóink mit tartanak az újság erősségének, gyengeségének, és hogy miben szeretnének változást látni.” – Röviden? VEGYETEK MÁR FEL EGY KORREKTORT B+!!! És itt is előkerül ami a 444-nél: „Ha az Index kérné önt, havonta mennyi pénzzel támogatná rendszeresen az újságot?”HA HA VERY FUNNY!!
kiszivárgott – Tudja, mire táncolt először Harry herceg és Meghan Markle a lakodalmon?LESZAROM.
c:c – A királyi esküvőt megelőző hajcihő pont olyan, mint 60 évvel ezelőtt volt – Akkor is leszartam, most is LESZAROM.
Amy Schumer szerint szar lesz Meghan Markle esküvője: „Egyrészt mondjuk nem kérdezte senki se a véleményét, másrészt viszont, lehet, hogy igaza van.” – Egyrészt LESZAROM a királyi esküvőt...másrészt Amy Schumert is LESZAROM :))))
 

KEDD, MÁJUS 29.:
NAKED THINGS
0

Nesztelenek és bolondok.

Talán érdemes:
Úgy látszik ma keddre esik a kevés ajánlhatóság napja! A Film4 egy ritkán látható komédiát vetít nyolckor, a Kémek, rémek és meztelenek az egyik előképe is lehetne azon mai társainak amikben hétköznapi figurák próbálják tartani az iramot titkosügynökökkel, ilyen-olyan okból kifolyólag. Ez most egy merénylet megakadályozása (célpontban Ronald Reagan), és egy házaspárnak kell segíteni a törvény arcműtéten átesett őrét aki azért feküdt kés alá hogy jobban hasonlítson a férj régi barátjára, ergo ne tűnjön fel senkinek hogy folyton együtt lógnak. Nem kérdés hogy az Óvakodj a törpétől! jobb nála, de hát azt ugye ezerszer láttuk, ezt meg nem. Az M5-ön erre a hétre is jut teatralitás Mikszáth Kálmán örökbecsűjével (A Noszty fiú esete Tóth Marival) amit most az Újszínház interpretációjában láthatunk modernizálva (de azért nem Alföldi-stílusban), 21:10-kor kezdik, talán nem is kell mondanom Előszóval, utána 21:25-kor jön a Menekülj, hogy élhess második része az M3-ra.

Star Wars rovat:
Az utolsó jedik rendezője elmesélte, miért vetkőzött félmeztelenre Kylo Ren: „A kulcsszó az intimitás, mondja Rian Johnson.” – Roman Polanski likes this.
Túl magasak voltak rohamosztagosnak a brit hercegek, kivágták őket a Star Warsból: „Már óriásokat is bevesznek rohamosztagosnak?” – Lehet hogy Erzsébet is ott lapul valamelyik fehér páncél mögött, ki tudja!44
Jó hír a metalosoknak: pénteken jön a Kreator, a Vader és a Dagoba, és még jegyek is maradtak – Én inkább LESZAROM megvárom amíg a elsöpri az egészet egy csillagromboló ^^
origo – Star Wars: Nem fogja elhinni, kikhez vonzódik szexuálisan Lando Calrissian: „A Solo: Egy Star Wars-történet írója elárulta Donald Glover karakterének meglepő szexualitását.”A Velvet már megszellőztette hogy nem egészen heteró ott már senki sem, az a legkevésbé meglepő hogy újabban a fajtalan erotika is teret kap benne:
Kritika – Így jártam Csubakkátokkal:A Solo-antológiafilm lett az eddigi legkevésbé Star Wars-os Star Wars-film. Ami egyébként nem baj, mert ettől még kiváló kalandfilm lett. De valami mégis hiányzik belőle.” – De attól még simán ez az Év filmje:
A legjobb Star Wars-film Az utolsó jedik óta – És ez nem azt jelenti hogy jó, hanem az ellenkezőjét: „Sok jót nem lehet elmondani róla. Solo.”#YOLO!44 négy
Mozi KRITIKA: Kár volt előrángatni Hant, maradt volna a jégtömbben!: „Mások szerint fénykardok és Vader nélkül is menő az új Star Wars – befutottak az első kritikák a Solóról.” – Igen, ezt Cannes-ban is levetítették mert akkora "érték":
Recorder – premier – Nyomokban Star Wars-varázst is tartalmaz: „Tíz nappal a világpremier előtt megnéztük a Solót, spoilermen­te­sen számolunk be róla.” – Na majd én elspoilerezem, figyeljetek: SPOILER JÓ SZAR LETT, LOL SPOILER VÉGE.
Star Wars-filmben soha nem volt még fekete nő ilyen fontos stábtag: „Először lesz fekete nő a másodstáb-rendező.” – Fogadjunk hogy a következő fekete főhőssel készül. És igen, nyertem:
Lando Calrissian is megkaphatja a saját Star Wars-filmjét: „Donald Glover alakítása mindenkit lenyűgözött, már a folytatást tervezik vele.” – Be se mutassák, csak folytassák, folytassák... :DDD
 

SZERDA, MÁJUS 30.:
BEHIND LIES THE FRENEMY
0

With friends like these, who needs enemas?

Talán érdemes:
Kilenckor vígjátéknak hirdetett bármimás a Filmbox Extra HD-n Gregory Darktól akinek legalább egy emberiség elleni bűn terheli a lelkét (nem a pornórendezői munkásságára gondolok hanem a videoklipjeire, pld. Britney-nek). A Haláli haverokat az ő előélete mellett még a false marketing is sújtja (Zach Galifianakis-nak egyetlen jelenete van), ennek köszönhetően külföldön is két néven futott (Frenemy ill. Little Fish, Strange Pond). Két férfi (Matthew Modine és Callum Blue), egy város (az angyaloké), barátaink után döglenek a nők (mindkét értelemben), ők pedig csak járják útjukat és beszélnek a Létezéssel járó Rossz és Jó dolgokról, közben egy rendőr is elindul a holttestek forró nyomán. A legegyértelműbb magyarázatot kettejük nevei adják: Mr. Jack nem véletlenül hajaz a Hasfelmetszőre, barátja, Sweet Stephen pedig mindenben a fordítottja (az őket kergető rendőr meg nyilván a középutat jelképezi). Visszatérve Zach-ra, ez a nyolcvan perc túl dark lesz a Másnaposok kedvelőinek, inkább SPOILER a Harcosok klubja mellé tehető, már ha ragaszkodunk a párhuzamokhoz SPOILER VÉGE. Továbbra is kilenc óránál maradva folytatják a Filmbox Premiumon a Medici: Masters of Florence-t és Gianni Morandi is ma menekül utoljára az M3-on 21:25-kor.

Nem érdemes:
Kilenc órakor címe (88 perc) dacára egy és háromnegyedórás thriller a Sony Movie Channelen Al Pacinóval aki itt ismét Nic Cage-mélységeket jár meg pszichiáterként akinek kevesebb mint másfél órája van hogy tisztázza magát és kiderítse, vajon tényleg az a sorozatgyilkos akarja eltenni láb alól akit ő tett rács mögé, netán egyik egyéjszakás kalandját haragította magára? Vagy a tanítványai között kell keresgélnie? Mindez lehetett volna jó is ha a forgatókönyv nem hemzsegne a bakiktól, ha nem ragaszkodtak volna a felesleges kegyetlenségekhez, netán ha Pacino kicsivel több munkát fektetett volna bele – mondjuk ha meg akart idézni Tony Montana bukása előtti utolsó fázisát, sikerült, a készterméket oda lehet rakni az Amerika fegyverben mellé (ami idén áprilisban voltmár nálunk).

Kis hírek a nagyvilágból:
VV Soma munkanélküli lett, de a milliói még megvannak: „Bármilyen munkát vállalnék” - mondja az egykori ValóVilág győztes.” – Biztos fizikai munkásként, esetleg kórházi ápolóként akar elhelyezkedni. Ja nem: „Nincs sok kiadásom, de nem akarok ingyenélő lenni. Bízom benne, ha elindul a következő ValóVilág, kapok lehetőséget, bármilyen munkát vállalnék. (...) Szükségem lenne a pénzre, mert dolgozom egy saját netes napi sorozaton, amire napi szponzorokat keresek, de lehet, hogy saját zsebből kell állnom a kiadásokat - magyarázta a milliomos munkanélküli.” – Tudom hogy szerda van, de CSAKAZÉRTIS LESZAROM!!!!
Kína egy lépéssel közelebb került a Hold sötét oldalához: „Fellőtték a küldetés kommunikációs műholdját.” – Eközben az országuk egyre jobban a Föld sötét oldalára kerül:
Öt évet kapott Kínában a tibeti aktivista, mert azért kampányolt, hogy a tibeti iskolákban tibetiül tanítsanak: „A kínai bíróság szerint ez szeparatizmus.” – Lehet fokozni:
Öt év börtönt kapott, mert nyilatkozni mert a The New York Timesnak: „A tibeti boltos azt mondta, hanyatlik a kultúrájuk és a nyelvük a kínai uralom alatt.”Wait, a challenger appears:
Életfogytiglanra ítéltek 104 embert hétfőn Törökországban: „A két évvel ezelőtti puccskísérlet miatt. A rezsim még a nevüket sem hozta nyilvánosságra.” – Hát ha életfogytiglanra ítélték őket akkor már tökmindegy hogy mi a nevük, nemigaz? LOL!4
A szaúdi hatóságok nőjogi aktivistákat börtönöznek be: „Napokkal a járművezetés engedélyezése előtt az ellenségnek titulált jogvédőket ki is végezhetik.” – Miért nem tudtak egy kicsit várni? Miért akartak rögtön mindent?! Majd megtanulják ők is mi a rend!44
Ft –Te befeküdnél a krema­tórium-szimulártorba?: „Ázsiában a jó pénzt fizető turisták kipróbálhatják, milyen lehet élve elégni.” – Minek? INDIÁBAN UGYANEZT MEGKAPOD INGYEN, LOL Ingyen is ugyanott fogok kikötni :DDD
Egyszer úgyis meghal, mint mindenki más: „Franciaországban mondta ezt egy mentős operátor egy nőnek, aki pár órával később meg is halt.” – Na, hát erről beszélek. Amúgy mi ez a hír? Nem úgy volt hogy külföldön minden fasza, az EGÉSSÉG!ügy is? De igen:
k – Svájcot a büdös életben nem érjük utol: „A magyar turista rácsodálkozik az alpesi államra.”Nap kommentje:

abcdefghijklmm 2018.05.07. 06:40:58
Nem tudom, racionálisan gondolkodva hogyan lehet arról álmodozni, hogy utolérünk egy olyan államot, ahol az utolsó háborút Napóleon idejében vívták és mellé még a fél világ oda hurcolta a bűnözésből szerzett pénzét...


CSÜTÖRTÖK, MÁJUS 31.:
TESSÉK-LÁSSÁK A TESÓK:
0

Május utolsó napján is megismerem őket!

Nem érdemes:
22:50-kor fárasztó toleranciamese Dél-Afrikából a Cinemaxon ami egyszerre tör a Felkoppintva babérjaira és normalizálná a sekszmunkát. Tess egy fess fiatal csaj és kell neki a pénz, ezért a legősibb szakmát gyakorolja, de hiába született white privilege-dzsel nem keres eleget, így kénytelen drogoktól is függeni. Amikor viszont pozitív lesz a terhességi tesztje, mintha maga is érezné hogy változtatni kell – ellentétben a direktorral aki kijátssza az ilyenkor kötelező beleőrülök a Zigasságba-kártyát mint előtte oly sokan. Végülis egyszerűbb ez mintha talált volna egy egyértelmű(en pozitív) megoldást a helyzetre…

Talán érdemes:
….ha reális képet akarunk Afrikáról, válasszuk 00:20-kor az Április Ruandábant a Cinemaxon ami a tuszi-hutu háborúnak állít emléket amiben majd’ egymillióan vesztek oda, de a túlélők sem nagyon örülhettek max. annak hogy élve megúszták. A törzsi ellentétek éket vertek családtagok és barátok közé hogy aztán brutálisan kulminálódjanak, a huszonnégy évvel ezelőtti népirtás okait „fehérek” aligha értenék meg, kivéve ha ismerik a Balkán történelmét, és tényleg: itt egy testvérpár sorsán át követhetjük (ha akarjuk) hova vezet ha vérrokonokat a barikád ellentétes oldalára sodor a sors. Tudom hogy az eseményeket a Hotel Ruanda is feldolgozta meg jó későn is adják de legalább vegyük fel hogy normális időben megnézhessük pláne mert Idris Elba szerintem itt jobb mint a mostani agyonreklámozott szerepeiben. Időben még korábbra ugorva nyolckor egy majdnem-oximoron a DIGI Filmen ahol Rachel Weisz lenne az Akit senki sem ismer, el is éri hogy az általa játszott Alice minket is majdnem annyira összezavar mint exét akivel másfél évtized kihagyás után találkozik, jónéhány (kiszámíthatatlan) személyiséggel „gazdagabban”, melyek között mintha elveszne valódi énje. A pasas nem tudja anno miért hagyta ott, de ugyanígy nem tiszta hogy megtörtént-e vele mindaz amiről mesél (világutazás, furcsa munkák, stb.)… A Complete Unknown egy kissé lila művészkedés ami Weisz (és Kathy Bates meg Danny Glover) nélkül nyom nélkül tűnne el az emlékezetünkből – bár végülis inkább ilyeneket vállaljon minthogy Cage (vagy Pacino) nyomába lépjen, ami meg Alice lelépését illeti, mindjárt látni fogjuk hogy ma már erre is van egy szó: ghosting.

Kaucsszőr-fingrovat:
helló magyarok – utazás – 7 tévhit a kanapészörfről: „A couchsurfing során hétköznapi lakosok osztják meg lakásukat vad­idegenekkel, tök ingyen. Ám ennek is megvannak a sajátos szabályai. (...) 4. A SZEX TABU: (...) Anélkül, hogy visszamennénk egészen a virágszálakat futtató méhecskékig, fontos megjegyezni, hogy az őszinte vonzalom és a valamilyen érdekből dugás közötti határvonal könnyen el tud mosódni a Couchsurfing világában (is). (...) Avagy hetekig lehet úgy is spórolni a szálláson, hogy inkább lefekszünk a szállásadóval… De hé, ha így, akkor így!” – Annyira „így” hogy a máshol már a seksz-szel fizetést normalizálják:
couchsurfing – Utazás szexért cserébe: „A misstravel.com arra specializálta magát, hogy a piaca legyen az utazási költségek megtérítésének szexért cserébe. De mi van, ha a naív lányka egy pszichopatába fut bele a világ másik oldalán?” – Mi lenne, mi lenne... EZ ESETBEN TERMÉSZETESEN A FÉRFI A HIBÁS!!44 négy:

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.11.28. 11:46:36
"és tegyük fel a férfi állja a teljes költségeket, ettől még nem lesz a nő kurva."
Pedig de. Szex anyagi előnyökért cserében - ez a kurva definíciója.
"A kérdés itt abban rejlik, hogy mi van a biztonsággal?"
Ugyanezt kérdezi a tetőfedő is. Vannak veszélyes szakmák.
"Ha a misstravel oldalon egy fiatal naiv lány"
Naiv lány, na igen. :DDD

couch – Mi lenne, ha holnaptól mindenki vegán lenne a Földön?: „Hat évig voltam vegetáriánus, és másfél éve ismét eszem húst, ráadásul minden nap.” – Igazad van, egyél fényt, járkálj zsákruhában, blogolás helyett meg vésd agyagtáblára a marhaságaidat.
c – Hat óra buszozás a semmiért Izraelben: „Egy nem túl kellemes couchsurfing élmény.” – Ha ajánlatot tesznek azabaj, ha leszarnak akkor meg azabaj... MAGYARUL: first world problem.
couchsurfing – párkapcsolat – „Új randizási fogalmak, amikkel vélhetően már mind találkoztál” – Eggyel sem találkoztam mert HETERÓ VAGYOK a tindertől-kaucsszörftől távol tartom magam: „Mit is jelent a Ghosting, Breadcrumbing, Zombieing, Caspering, Stashing, Benching, Submarining, Catfishing, Kittenfishing, Freeclimbing, Printing?”Nap kommentje:

Sorrybori77 2018.03.18. 12:33:37
Ezek az emberek tényleg köztünk járnak? Egyetemet végeznek, komoly munkahelyeket töltenek be, családot alapítanak és szaporodnak?
A jelenségeket végig olvasva egy igen komoly antiszoc/pszichopata/ narcisztikus/szociopata/borderline betegséggel küszködő generáció rajzolódik ki, ők lennének a milleniálisok, avagy az Y generáció? Hogy a francba sikerült ezt így kitermelni?

...és egy Év kommentje-candidate:

Exploiter 2018.03.18. 14:00:39
Huhh ez hard, mint a coffin nail, ilyet még never olvastam, hát good luck az élethez, pedig általában megértő szoktam lenni a next generationnel.
De ez most broke my hearth.

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés