2018. 06. 04.
Now with extra Hádész! (jún. 4-5-6-7.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Now with extra Hádész! (jún. 4-5-6-7.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, JÚNIUS 4.:
WAYS OF THE RUNES
0
Nagy páholyból jó a kilátás!4! négy

Talán érdemes:
Június 4. természetesen Trianonról is szól és most Egy angol diplomata szemével láthatjuk a döntés hátterét, az illető úr Sir Bryan Cartledge aki szakmájából-képesítéséből kifolyólag többször is foglalkozott hazánk történelmével. Kár hogy az évfordulóval együtt is csak későn (22:35-kor) kezdi a Duna TV.

Ismétlés, nem érdemes:
M3, 20:20 – Az Angyalbőrben már a maga idejében sem volt több mint bújtatott reklám a hadseregnek, ezzel nem is lenne baj mert Amerikában karrierek épültek ilyesmikre, csakhogy ez a rendszerváltáskor született sorozatocska inkább gagyi mint hatásos és inkább semmilyen mint emlékezetes. Félre ne értse senki, a honvédelemről igenis beszélni kell(ene), csak nem így. Ofkorsz a kopaszok szivatását lájtosan mutatják be, meg itt is van Fiatalokat Megszólító Zene, de már ezt is jobban csinálja a Kowalsky meg a Vega (és ennek sem feltétlenül örülök).

Kiemelten nem ajánlott:
Viasat6, 21:00 – Úgy látszik mára zömmel ilyenek jutnak de hát mit tegyünk ha még Marvel's Runaways-t is ránkzúdítják ami a cégtől megszokott szisztematikus agymosás újabb állomása a cégtől megszokott szuperhősös ürüggyel. Ez eddig pozitívum volt, főleg ha gyerek volt kénytelen rejtegetni emberfeletti tulajdonságait, nade mi a teendő ha az itteni kölykök szülei mind főgonoszok? Nyilván le kell lépniük otthonról és ki kell találni hogyan vegyék föl ellenük a harcot – ugyan mi mással mint a saját szuperképességeikkel :SS

Hétfő? #LESZAROM.
a hét sztorija – Meglepő megoldásra jutott a nő, akinek rosszul tetoválták a karjára a gyereke nevét: „Leszedette? Lesminkelte? Átiratta? Egyik sem. Sőt, pontosan az történt, amire ön is gondol.” – Gondolom leszarta:
ma is tanultam valamit – Az anyanyelvünk befolyásolja, milyennek látjuk a világot: „Hogyan írjuk le azt a kéket, amire nincs is szavunk?” – Így ni: LESZAROM.
vogue pls staph! – Gumicukor – Ez vagy photoshop vagy Gigi Hadid belezuhant egy lavór barnítóba – Nem barnító az hanem a LESZAROM.
szevasztok – Hogyan kérdezünk vissza angolul?: „Mit mond, ha valamit nem ért? What? Sorry?” – Nem, hanem azt hogy LESZAROM.
Profigrammer's – 7 mondat, amit ne mondj egy állásinterjún – Lásd fentebb...
Ön mit szólna, ha a kertje végében forró láva törne a magasba? – Simán csak leszarnám ^^
pvc – Jennifer Lopezen műanyag shortban nem látszik, hogy ő a legidősebb Guess-lány – Az viszont látszik majd ha LESZAROM!
Kozmikus fingfelhő veszi körbe az Uránuszt: „Ez a gázóriás más, mint a többi. Például sokkal büdösebb.”Azért, mert LESZAR it’s near to Uranus :DDD
Büdös utas miatt hajtott végre kényszerleszállást egy repülőgép: „Többen behánytak a férfi förtelmes szaga miatt. Különösen szórakoztató részlet, hogy ez ugyanaz a légitársaság, melynek egyik járata februárban egy fingós utas miatt hajtott végre kényszerleszállást.” – LeSZAROhet hogy neki ez volt a szuperereje.
Látszik, hogy mindenki full tele volt – Meg az is, hogy LESZAROM.
Két kiló arannyal a végbelükben buktak le csempészek Srí Lankán: „A csempészek furcsa járásuk miatt tűntek fel a colombói repülőtér vámosainak.”LESZAR Hamarosan a böriben nézik majd a járásukat és a csípőjük ringását :DDD


KEDD, JÚNIUS 5.:
THE ABERRANT APPARITION
0

After the PARTY thought: the dakness.

Biztosan érdemes:
21:10-től újabb klasszikus az M5-ön ami bevezetőt igényel de ugyanakkor nem szükséges bemutatni. Az Ötödik pecsét számtalan formában voltmár nálunk, az általa felvetett kérdések (mi jobb, becsületes szegénység szolgaként vagy züllött gazdagság egy zsarnok bőrében) most is időszerűek. Ma a 2016-os színházi előadás lesz soron és mivel kíváncsi vagyok Sztarenki Pál hogyan kelti életre a Civilruhást akit (talán nem csak) én Latinovitshoz kötök, asszem belenézek.

Talán ismétlés, talán érdemes:
…főleg Madonna rajongóinak mert a Micsoda csapatot elsősorban miatta jegyzik, hiába hogy van benne még rajta kívül más női (Geena Davis) és férfi színész is (Tom Hanks). A League of Their Own legfőbb tanulsága hogy háború idején sem HALLGATNAK A MÚZSÁK állnak üresen a stadionok: ha a baseball-játékosok színe-java a tengerentúlon harcol, nincs mese, nőkkel kell feltölteni az üresen maradt helyeket, szerencsére azért többről volt szó mint a mai kvóta-baromságról, lásd a gyárakban is férfiak helyett melózókat. Dottie Hinson (Davis) és társai (egy rátermett edzővel kiegészülve) úgy voltak feministák hogy közük nem volt a maiakhoz mert akkoriban ennek (is) volt még tétje azon túl hogy szórakoztatták a plebs-et. 23:05-kor kezdi a Duna TV, én már láttam szóval kihagyom.

Talán érdemes:
Éjfélkor féligsült horror-thriller keverék a Filmbox Plus-on átlagos címmel (Álmodó) és hozzáillő sztorival. Elárvult lány (Gwendolyn Garver aki egyben forgatókönyvíró is) rendszeresen apjával és egyéb halottakkal beszélget alvás közben (ez a képesség a papától maradt rá). Egyik visszatérő látogatója a szellemfiú aki eltűnt osztálytársaival kapcsolatban ad neki tippeket, kár hogy mind holtan kerül elő… Kis munkával az AfterThought is lehetett volna emlékezetesebb és akkor nem kellett volna már odakint is egyből két néven ráerőltetni a népekre (Aberration) és akkor jöjjön is a valódi borzalom:

A természetet visszavágják :( rovat:
Összeomlott a hegy Észak-Korea atomkísérleti telepe fölött – Most a kísérlet sikerült vagy bosszút állt rajtuk a természet? Mert nem mindegy...
A BP szerint egy olajkatasztrófa direkt jót tenne Ausztrália érintetlen vidékének: „Mert a kiömlő olaj feltakarítása felpörgetné a helyi gazdaságot.” – Ezt olvasva a következő hír aligha lehet véletlen:
Borneónál kigyulladt egy olajszennyezés: „Rendkívli állapotot hirdettek az indonéz partoknál, miután a 18 négyzetkilométeres olajfolt kigyulladt.” – Na ITT a gazdasági fellendülés, BP likes this.
szomorú nap ez a mai – Egy korszak vége: meghalt II. Erzsébet utolsó corgija – Még így is tovább húzták a kutyái a Brit Birodalomnál...
Fellépnek a nagy légitársaságok az érzelmileg támogató állatok utaztatása ellen: „A Delta és az United megelégelte, hogy az utasok mókusokat, pulykát, pávát és egyéb fura állatokat visznek magukkal lelki társként az utastérbe.” – Az persze nem jut eszükbe hogy esetleg csempészek:
Macskaalomban csempészte a drogot, egy parkolóban csaptak le rá: „B. Miklósra éppen akkor csaptak le a zsaruk, amikor Hollandiából érkezett haza a droggal.” – Wait, a challenger appears:
Kiskutyákba varrta a drogot az állatorvos: „Halálra ítélte a kölyköket, egyikük mégis szép karriert tudott befutni.” – Remélem nem drogfutárként :SSS
19 kutyakölyköt zárt be a csomagtartóba: „A 26 éves olasz férfi külföldre akarta csempészni a kutyákat, Tornyiszentmiklóson kapták el.” – Hát, legalább drogot nem varrt a hasukba :SSS
Purhabot nyomtak a gyurgyalagok fészkeibe Ménfőcsanakon – Lehet hogy klipforgatás volt.
Az IKEA arra kérte az embereket, hogy bántalmazzanak egy növényt: „A kísérlet lényege az volt, hogy megmutassák mennyit tud ártani pár rossz szó.”MÁTOL NEM ESZEK KENYERET MERT LEVÁGJÁK ÉRTE A BÚZÁT A fotó alapján sokkal egyszerűbb dolog történt: „elfelejtették” meglocsolni a kísérlet alatt.
Csirkeszépségversenyt tartottak Lengyelországban: „A szépség fontos, akkor is, ha az ember véletlenül épp egy csirke.” – De minek? A szép csirkéket nem vágják le, vagy mi? o_O
Két antilop miatt megy börtönbe az indiai filmsztár: „Salman Khan 20 éve vadászta le a két védett állatot, öt évet kaphat érte. Pár éve megölt egy hajléktalant, de akkor felmentették.” – Maradt volna az embervadászatnál, még mindig szabadlábon lenne, lásd a magyarországi szurikátás esetet:
léleksuttogás – Neveljük már a kölkeinket!: „Normális dolog, hogy egy gyerek földhözvág egy vemhes szurikátát?” – ...de a legszebb amikor pont a sátánisták jönnek az állati jogokkal:
ú 18+ Te is szurikáta vagy – ...avagy #metoo level over 9000: „Zara csak egy, a közelmúltban névtelenül elpusztított élőlények sorában.” – ...melyek között rengeteg feketemisén feláldozott kiscica is van, csak erről az Újramegújra blogban (ami deklaráltan a sátán egyháza hivatalos magyar szócsöve) valahogy sosem írnak :DD ÉDES FASZOM, azért ehhez is pofa kell, a saját szarunkat a keresztényekre kenni: „Nemzeti leVágta”, „Az elnyomás elnyomást szül”, "Nemzeti Gyűlölet Rendszere”...egész biztos nem a Szemlélek vagy valamelyik másik ”””katolikus””” blogot olvasom? :DD Nap kommentje:

Fánkevő Fáncsi 2018.05.19. 23:14:00
@KisKirály: "meg az istentisztelet, hanem az élet tisztelete."
De az ügynek semmi köze az élet tiszteletéhez. Van neked agyad egyáltalán már ne haragudj, vagy csak makacsul ragaszkodsz valamihez.
Amikor egy kisgyerek egy kiplakátolt figyelmeztetés figyelmen kívül hagyva benyúl egy ketrecbe megérinteni, megsimogatni az állatot, abban még csak rossz szándék sincsen, nemhogy az élet semmibe vétele. A gyerek nem gondolja azt hogy baj lesz, baj lehet, a legkevésbé pedig, hogy egy szurikáta meg fog dögleni és méghozzá ő miatta. És azt sem tudja, hogy melyik vemhes melyik nem a 15 közül, tehát bébi szurikátát sem akar gyilkolni, ahogy te itt levezeted a nagy eszeddel.
Ne fogalmazz tőmondatokban se ha lehet, mert nem érted hogy működik a világ.


SZERDA, JÚNIUS 6.:
…AND JUSTICE 4 MY BROTHERS!!4!
0
Senki sem számít a Spanyol Inkvizícióra.

Talán érdemes:
Kilenckor Dax Shepard (Punk’d, Idiocracy) próbál Christopher Guest útjára lépni a Filmbox Plus-on egy áldoksival ami arról szól(na), hogyan válik (válna) a küszködő komikus profi harcművésszé minden előképzettség nélkül. A Brother's Justice csak addig vígjáték amíg fel nem tűnik hány STÁR gondolja komolyan amit Shepard parodizál, elég csak a valóságsó-szereplőkre gondolni akik valamiért mindig a médiában akarnak „dolgozni”, de ott vannak a mozis ambíciókat dédelgető zenészek is (még jó hogy nálunk nincsenek sokan). A Justice leggyengébb pontja a humora: jobban megírt gegekkel simán zseniális lehetett volna, jelen formájában a néző egy dolgot fog leszűrni belőle, éspedig hogy Shepard egy max. közepes poéngyáros akinek lejárt szavatosságú csaknorrisz-mémek és trash movie-k jelenti k a Szűzforrást. 22:35-kor újabb példa a Dunán egyik kedvencemre, az önellentmondásos elnevezésekre mert a Köszönöm, jól remekül illeszkedik a Happiness és társai sorába. Három karakter bő két órában: egy vállalkozó, egy nyugdíjas majd utóbbi fia, a közös nevező a boldogtalanság. Először megtanuljuk hogy a pénz végülis nem boldogít, utána jön a megözvegyült nyugdíjas aki a MGTOW-lét örömeinek élvezete helyett visszasírja a régi veszekedéseket feleségével, végül pedig fia reszket állásáért a fokozódó nemzetközi helyzet és gazdasági válság közepette. Tudom hogy sok munka van benne meg a határon túli magyar direktorok mindig fórral indulnak nálam de azért drukkolok hogy Prikler Mátyás legközelebb valami pozitívabbat tegyen le az asztalra.

This is not America rovat:
r – Erről a videóról beszél most mindenki: „Childish Gambino vigyorog, táncol és lemészárol egy halom embert.” – Év videója, zenéje, stb., de máris itt az utánpótlás:
Minden fekete, de nem csak kívül: csontig, velőig fekete: „Nemcsak az internetet felrobbantó This is America jött ki a napokban Donald Glover kezei közül: sorozata, a történetmesélés szabályait bátran felrúgó Atlanta is épp a második szezon végére ért. Olyat tud, ami már nagyon ritka: valóban meglepi a nézőt.”MAGYARUL: NEM.
Ez itt Amerika, megyünk a buliba - aztán tarkón lövik a gitáros srácot: „Childish Gambino klipje az egyik legfelkapottabb videó most a világon, és még csak nem is hülyeség.”MAGYARUL: de igen, az.
Amerikában feketék vadásznak feketékre: „Alternatív történelem és faji szegregáció Ben H. Winters már-már noirba hajló, hátborzongatóan hihető regényében.” – Még szerencse hogy ott szabad ilyesmivel viccelni. Mondjuk azért nem mindenkinek:
k – Őrült botrány lett az apai poénból: „Vicces akart lenni, ehelyett hatalmas botrányt okozott a lányát féltő apa.” – Bezzeg a Bad Boys 2-ben még milyen vicces volt ugyanez!
Így kezdődött Amerikában a törvényes tömeggyilkosság: „Megjött a Purge-sorozat negyedik részének előzetese, aminél időszerűbbet el sem lehet képzelni.”Év filmje ez is, ne kerteljünk: „Bombajó alapötletből indult ki: mi lenne, ha az Egyesült Államokban egy éjszakára minden bűntény legális lehetne? (...) A címéhez híven a The First Purge arról szól, hogyan hozták létre az Egyesült Államokban az első ilyen estét, amikor szabad volt bármit csinálni. De (...) az emberek (...) nem akarták egymást legyilkolni, inkább buliztak egyet közösen. Amíg a kormány be nem küldött egy csomó katonát, hogy valaki akkor szervezetten kezdje el a gyilkolászást a szegény feketenegyedben. A filmet Gerard McMurray rendezi, (...) az Egyesült Államokban stílusosan július 4-én mutatják be, magyar premierről nem tudni.” – Pedig gondolom nálunk augusztus 20-án kéne vetíteni ezt is.
Milliók látták, de még senki sem érti a vérgőzös Amerikát: „Zavarba ejtő klip tarol a Youtube-on, képtelenség csak egyszer megnézni. A This Is America a kor legkeményebb politikai üzenete lett, bár a jelentésén a végtelenségig lehet vitatkozni.” – ...és mindenki azt lát bele amit akar. Ja nem, mindenki ugyanazt: „Glover pedig csak táncol és táncol (...), majd menekül egy csapat fehér ember elől. Kelet-közép-európaiként néha nehéz felfogni azt a fajta faji megkülönböztetést, visszaélést és erőszakhullámot, ami az Egyesült Államok fekete közösségeit éri. Akármennyire is vagyunk elfogadóak, nyitottak, együtt érzőek, még sincs hozzá igazán kultúránk. A Tűnj el! című Oscar-díjas thriller (...) Magyarországon csak egy jó, izgalmas film, aminek az üzenetét nem érezhetjük a zsigerünkben úgy, mint azok a hasonlóan elfogadó, nyitott, együtt érző fehér emberek, akik Amerikában ültek le megnézni, és szembesültek a saját, néha önkéntelen, de állandóan jelen levő, fojtogató rasszizmusukkal.” – ...és távolban valahol felsír egy terhes nő:

0

CSÜTÖRTÖK, JÚNIUS 7.:
CSAK SZŰZ FORRÁSBÓL.
0

Csalóka nyugalom.

Talán érdemes:
21:10-től seksz-szel eladott majdnemkereszténység-propaganda az M5-ön ami átvitt értelemben akár a paráznaság büntetéséről is szólhatna. Stabil házasságban élő férj félrelép Kerekes Vicával (ki nem tenné ezt a helyében, LOL), de nem bírja a csaj tempóját, halálközeli állapotba és vele Tranzitidőbe kerül ahol AZ ELMÚLT KARÁCSONYOK SZELLEMÉVEL egy „Segítő” nevű entitással veszi sorra fontosabb tévedéseit. Egy ideje hivatalosan is Kerekes Vica az új Gryllus Dorka (azért remélem nem forgatnak közös seksz-jelenetet, az maga volna a NEMZETHALÁL).

Ajánlott:
Ha már a Szűzforrást emlegettem, arra is sor kerül 21:10-től (és Előszavastul) az M5-ön. Ingmar Bergman eme műve a kereszténység-pogányság szembenállására és egy régi legendára alapoz: adott egy mélyen hívő földműves akinek két lánya közül a fiatalabb az édes és az abszolút szemefény (egyben megtestesítője a keresztény értékeknek), az idősebb pedig mostoha és terhes, nem is annyira kedvelik (még kevésbé szeretnék ha tudnák, ébren tartja a pogány istenek lángját és megátkozta húgát). Egy elmulasztott mise után Karin (Birgitta Pettersson) adományaival a paphoz megy, útjára elkíséri féltékény társa, Ingeri (Gunnel Lindblom) is, de a sötét erdőben tragédia készül: a féltestvér rosszul lesz és egy remeténél lábadozik, az egyedül továbbmenő Karint megbecstelenítik és megölik (a három elkövető közül az egyik még gyerek, ergo csak szemtanú). A tettesek aztán ételt kérnek a gazdától, nem sejtve kinek a házához jöttek, mikor pedig vendéglátóik előtt lelepleződnek, az apa (Max von Sydow) bosszú és a belenevelt megbocsátás között őrlődik… Ha ez Bergman Kuroszawa-parafrázisa akkor Wes Craven is megcsinálta maga Bergman-utánérzését a Last House on the Lefttel ami már jóval kevesebb továbbgondolnivalót tartalmaz (mondjuk nem is európai közönségnek készült), jóval több kegyetlenséggel (amik mégsem olyan hatásosak mint a svéd mesternél aki csak a legszükségesebbeket mutatja, tudván hogy az is több a sokknál). Jó volna hinni hogy a „sötét” középkor óta (amiben a Jungfrukällan játszódik) volt némi fejlődés, de mindig megesnek tragédiák (legutóbb Sólyon) amik emlékeztetnek rá hogy a gonoszság mindig ugyanúgy, ugyanolyan formában van jelen.

Talán ismétlés, talán érdemes:
…de csak mazochistáknak és bűntudattól sújtottaknak, ugyanis az Isten városát a gonosz uralja (azaz megint optimista elnevezés kontra negatív tartalom kombó jut nekünk). Itt nő fel egy fényképész-ambíciókkal megáldott kölyök, Rakéta (Fernando Meirelles rendező alteregója), ő narrálja végig az egész elborzasztó folyamatot ahogy a szegényeknek felépített szükséglakásokból földi pokol lesz amit egyre brutálisabb (és TALÁNSPOILER egyre fiatalabb tagokból álló) bandák uralnak. A fő „jövedelem” errefelé rablásból és drogterjesztésből származik, kitörési esély nulla, a lakók hullanak is mint a legyek, Scorsese bekokózott maffiózói elsőáldozók hozzájuk képest, hiába nem kaptak akkora nyilvánosságot, veszélyességben köröket vernek bármelyikükre, csak nincsenek olyan szép öltönyeik. Rakéta a nyomornegyedről készült fotóival kap állást és küldik újra meg újra terepszemlére, még a beszámíthatatlan bandavezér is „megbízik” benne, de sosem tudja melyik „bevetése” lesz az utolsó – ugyanakkor nem akarja elengedni sem ezt a továbblépési lehetőséget… Az idő őt igazolta immár szélesvásznon is, de a kisördög a vállamon azért csak azt súgja hogy SZABADÍTSD KI WILLY-T, LOL ha nem erről a témáról és nem így (klippesen, ezer vágással) forgatott volna, a díjeső is elmaradt volna, így viszont mindenki szörnyülködhetett egy sort a favellákon hogy aztán felpontozással nyugtassa a lelkiismeretét (egy időben a Cidade de Deus még Hitchcockot is megelőzte az IMDB-n). Ami magát a helyet illeti az csak addig egzotikus és sajnálandó míg nem jut eszünkbe a felszámolt Dzsumbuj, a felszámolás alá vett Hős utca vagy akár Szlovákiában a Lunik 9, Amerikában a Cabrini-Green és a Pruitt-Igoe, netán a Távol-Keleten Kowloon?, na képzeljünk el egy egész kerületet ilyennek – bár ha azt vesszük hogy már a Dzsumbuj után is sírnak egyesek hát lehet hogy erre is van igény. Ami még közös a felsoroltakban az az hogy hiába a jó szándék vagy akár az erőszakos fellépés, esély sincs a változásra (a Cidade köszöni él és virul).

Kis hírek a nagyvilágból:
A holland parlamentben több százezer eurónyi értéket találtak – CSAK annyit? Nagyon rosszul végzik akkor a munkájukat...
Észak-Korea saját magát találta el egy rakétávalWait, a challenger appears:
Felsülhetett a vasárnap elkezdett, titkos amerikai műholdküldetés: „Valószínűleg nem sikerült pályára állítani az amerikai kémműholdat.”EJRÓPA SEGÍÍÍCCCS!!44 négy Wait, a challenger appears:
Végül csak fellőtte magát a gőzmeghajtású rakétával a laposföld-hívő Mad Mike Hughes: „571 méterig jutott. A landolás kicsit kemény lett, de a hátfájáson kívül jól érzi magát.” – Még szerencse hogy az agyának nem esett bántódása. Oh wait...
Vészhelyzet van Desfordban: „Fogózkodjanak meg, de Angliában is vannak problémák, nem fenékig tejfel ám ott sem az élet, akármit is hazudozik az álhírgyártó liberális álmédia. Most például Leicester melletti Desfordban lekakált valaki egy játszótéri rugós hintát. (...) Ez az irtózat már MÁSODSZOR fordult elő a településen, mivel a hónap elején valaki ugyanezzel próbálkozott. Meg is mutatjuk olvasóinknak, miről van szó, szerencsére a brutális kép legfelháborítóbb részét azért kipixelezték.” – Nem ti voltatok akik múltkor a gecis budapesti mászókán hisztiztetek?
Totalcar – A pakisztániak a legjobb fejek, de... – ...azabajhogy...ja ez nem az a hír, akkor folytassuk:
A világon először tiltják meg az energiaitaloknak, hogy „energia” italnak nevezzék magukat: „Pakisztánban döntöttek úgy, a kifejezés félrevezető, ezért veszélyes. Ezentúl stimuláló italnak lehet csak nevezni ezeket.” – Nagyon helyes, TILCSÁKBE, emélem lesz energiaital-kövezés is!!4
léleksuttogás – És akkor most gyűlöljük az egyedülálló anyákat: „Te is mi a francnak csináltattad fel magad, hogy ennyi gyereked legyen, aztán egy pali se legyen, aki elvesz.” – Ha ismerős a blog az nem véletlen. Nap kommentje:

közép dunántúli régió 2018.05.21. 11:40:12
A szurikátás bejegyzésed nem segít abban, hogy együtt érezzen veled az ember.


VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés