2018. 06. 09.
The False Staff Operation (jún. 9-10.)
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
The False Staff Operation (jún. 9-10.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JÚNIUS 9.:
ALL THE KING’S MONEY
0

Where are my dragons?!

Talán ajánlott:
Nyolckor drámázás az HBO-n melyben Will Smith annyi vígjáték után végre komoly esélyt kap Howardként a reklámguruként aki lánya elvesztése után zuhanórepülésbe kezd, cégét is magával rántva. Három munkatársa – akik egyben barátai is – felbérelnek egy magánnyomozót aki betekint Howard széthulló világába és megkaparint három levelet melyek nem hétköznapi embereknek hanem azon fogalmaknak szólnak melyek körül sorsunk forog. A kis társaság végső elkeseredésében nagyot lép: felbérelnek három színészt hogy játsszák el a címzetteket azaz az Időt (Jacob Latimore), a Szerelmet (Keira Knightley) és a Halált (Helen Mirren), hátha válaszaikkal kilendítik a cégvezetőt a holtpontról és elérik hogy meglássa az élet Váratlan szépségeit (nem tudták pontosan magyarítani az originál Collateral Beauty-t ami egy variáció a collateral damage-ra, de legalább megpróbálták).

Talán érdemes:
20:35-től másfélórás történelmi akciózás immár nem váratlanul a Duna TV-n Patrick Swayze-vel, Piper Perabóval és Michael Clarke Duncannel (RIP), de az igazi főszereplő mégis James Purefoy lesz. Szent György és a sárkány sagájában nem nehéz kitalálni melyik figura is ő – igen, a lovag aki némi szentföldi túrázás után megpihenne de a helyi király csak akkor ad neki telket birodalmában ha megmenti egyszem lányát a környéken héderelő reptiliántól, ám menetközben kiderül: nem is biztos hogy Lunna hercegnő foglyul esett... A George and the Dragon (vagy Dragon Sword, mert ez is a többszörös névadás áldozata) láthatólag nem sok pénzből készült, cserébe néha gyaloggappos területre téved (egyebek közt a gördeszkázó szerzetessel), ami meg a sárkányok legyőzését illeti, ez akkoriban lehet hogy tényleg úgy nézett ki, ma viszont már így:
0
Más. Az Első bevetés eredeti címe (Stormbreaker) jobban illene a mai naphoz bár itt nem meteorológiai viharról van szó hanem egy veszélyes kompjútertípusról. Ehhez kerül közel kingsmani fordulatokkal egy gyanútlan kiskölyök aki nagybátyja halála után tudja meg annak valódi szakmáját (kémkedés), és hogy neki kell a helyére lépni. A készítők mindent megtettek hogy Alex Rider kalandjait úgy ültessék át könyvből széleszvászonra hogy a régi rajongók megtartása mellett újakat is nyerjenek, de ez csak részben sikerült: Alex itt már kezdéskor profibb mint MI6-es kollégái (azaz semmi szükség nincs a speciális kiképzésre), Mickey Rourke pedig általában jó főgonosz de nehezen hihető számítógépzseniként, a Sabina Pleasure nevű csaj-karakter utólagos beleírására meg végképp semmi szükség nem volt (pláne úgy hogy más részeket meg egyszerűen kihagytak). Ezt is sorozatnak szánták de a box office bukta közbeszólt, nem véletlen hogy csak háromnegyed kettőkor kezdi a TV2, aki esetleg Ewan McGregor, Robbie Coltrane, Bill Nighy vagy Stephen Fry miatt választaná az is csalódni fog (Alicia Silverstone meg ezer éve nem játszott semmi értékelhetőben szóval ő nem számít), az meg már régen nem elég ha bedobnak egy-két lejárt szavatosságú zenei hívószót (Gorillaz, Paul Oakenfold).

Talán ismétlés, biztosan nem érdemes:
...merthogy a Kockázatos üzletben látszólag néha a gazdag gyerekek is úgy vannak vele hogy fiatalok és kell a pénz, de valójában a sekszmunka normalizálásáról szól. FERRIS BUELLER Joel Goodson (Tom Cruise) jófiú-imázsa mögött nagyban dühöngenek a hormonok és mikor apu-anyu elutazik otthonról, első dolga villantani a papa kocsijával meg fölszedni egy prostit. Lana DEL REY (Rebecca De Mornay) és a kölyök viszonya túl szép ahhoz hogy sokáig megmaradjon és tényleg: a helyzet onnantól bonyolódik hogy a kocsi eltűnik (spontán beleesik a vízbe), a strici meg feltűnik (Joe Pantoliano, az egyetlen aki rendesen odateszi magát). Goodson megoldása? Lana barátnőit is bevonja a buliba hogy segítsenek iskolatársai first world probémáin (egyben a saját anyagi állapotán is). 23:35-kor adja a Paramount Channel de mielőtt leülnénk elé ne feledjük hogy ez is az agymosás része:

A seksz, a munka rovat:
Beépülős riport buktatta le, hogyan fogdossák a nőket a brit elit férfibálján: „A Financial Times szerzője testközelből tapasztalta meg, hogyan bánnak a hoszteszekkel a legbefolyásosabb brit férfiak. Annál is sokkal súlyosabb a helyzet, mint a pletykák alapján sejteni lehetett.” – Bezzeg ha nálunk a Gellértben orgiáznak vagy nyilvánosan pornót forgatnak akkor mindenki tapsikol hogy ez milyen jó és modern és milyen elmaradott akinek nem tetszik.
Külföldön futtatott lányokból élt mesésen a nyíregyházi pár – Mi bajotok van? Ezt reklámozzátok, ezt akarjátok, nem? De:
vááó – Meztelenül jógáztat pucér nőket ez a nudista bloggerlány – ...és egyszer csak nekicsapódik a falnak meg rájön hogy pucérkodásnál nincs jogdíj és onnantól a tanítványai lesznek a kizsákmányolók :DDD
Gumicukor – Akinek bejött az élet: sztriptíztáncosként dolgozik VV ZsófiBEDE MÁRTON LIKES THIS Lásd fentebb.
Lovaggá ütnek egy volt örömlányt Új-Zélandon: „Catherine Healy sose gondolt ilyen magas kitüntetésre, inkább arra számított, hogy egy reggel letartóztatatják.” – Biztos a Munka Érdemrendjének arany fokozatát kapta meg. Hiába no, változnak az idők, ami anno stigma volt az ma erény...
kampány – Politikai pályára készül a modell, aki orális szexet ígért a hozzá hasonlóan szavazóknak – Már most szimpatikusabb mint azon férfi politikustársai akik csak a népet b***ogatják :DDD
 

VASÁRNAP, JÚNIUS 10.:
POMPA, DÚRBAN
0

Békét a madámoknak!!

Nem érdemes:
Nyolckor Ben Affleck vanity project-je a Cinemaxon amit egymaga írt, rendezett és még a lead-et is magára osztotta. Az Éjszaka törvénye ettől még lehetne jó de nem az: az egyszeri rendőr legkisebb fiának bűnözői befutása klisés, túlnyújtott és minden keménykedésével együtt meglehetősen vérszegény. Joe Coughlin (Affleck) miután rövid úton a bűn útjára lép, villámgyorsan halad előre a ranglétrán is egészen addig míg fittyet nem hány a betyárbecsületre, azaz le nem csapja főnöke kezéről annak nőjét (Sienna Miller) és vele pénzét is. Talán nem meglepő hogy „szerelme” első alkalommal elárulja de még ez sem képes kirántani a mocsárból, onnan a kiutat talán csak egy kubai szerelem (Zoe Saldana) jelenthetné... Affleck tök ász volt a Fantomokban, itt túl sokat akar de csak azt éri el vele hogy mindenkinek nyilvánvaló lesz: direktorként nem egy Scorsese és színészként sem egy ROBERT DE NIRO Ray Liotta. Ugyanabban az időben egy ugyanakkor (2016) készült bőrlehúzás Tarzan legendájáról az HBO-n amit (a Suicide Squad-hoz hasonlóan) az egekbe hype-oltak de (a Suicide Squad-hoz hasonlóan) csak Margot Robbie marad meg belőle, nem pedig Alexander Skarsgard John Clayton-ja aki ökotudatos citoyenként meghallja fiatalkora őserdejének segélykiáltását és rohan keresztbetenni a bányatársaságnak. Hiába John Hurt és Samuel L. Jackson jelenléte, ez is csak egy gyönyörűen megcsinált, látványos nulla rengeteg bakival (csak egy: gorillák NEM szoktak liánokon közlekedni).

Talán érdemes:
Kilenctől az ellentmondásos, de máig hatásos Madame de Pompadour-t ismerhetjük meg egymás után két részben a Filmbox Plus-on. Jeanne Poissonnal (Hélene de Fougerolles) mintha ma sem tudnának mit kezdeni a feministák: „erős” nő volt aki fel...verekedte magát a csúcsra a király (Vincent Perez) mellé és ujja köré csavarta, ugyanakkor mégiscsak egy volt kora számtalan kegyencnője közül (igaz sokkal nagyobb befolyással). Kétszer másfél óra kicsit sok lesz belőle szerintem, de hát mi vagyok én? Műsorszerkesztő? Történelmi személyeknél maradva kilenc után öt perccel jóféle Shakespeare-adaptáció a Dunán Kenneth Branagh-tól aki a tőle megszokott szinten teljesít a kamera mindkét oldalán az V. Henrikben. Újításként Falstaffot is beleírta a sztoriba hogy jobban bemutathassa a címszereplő jellemfejlődését züllött party animalból Hős Hadvezérré, újdonság még hogy (szemben a Laurence Olivier-féle feldolgozással) itt nagy hangsúlyt fektettek a háború realitására, ami változatlan maradt az a brit felsőbbrendűség (a franciák nőiesek és szinte kiprovokálják hogy meghódítsák őket) na meg a szubjektivitás (Henrik ezzel együtt is megtiltja katonáinak a fosztogatást – a valóságban ez pont nem így volt).

Zene” és „film” rovat:
hogyvolt – Extrém meztelen androidok is lesznek a Westworldben – És? Attól jobb lesz?
Jót tett a zaklatás ennek a filmnek: „A világ összes pénze, Ridley Scott botrányoktól övezett filmje korrekt rutinmunka lett, aminek legnagyobb előnye éppen a csereszínész, Christopher Plummer megjelenése.” – Felkészül Morgan Freeman:
Terhes riporter zaklatásába bukhat bele Morgan Freeman – ...avagy hogyan ragadjuk ki és manipuláljuk egy beszélgetés egyetlen mondatát (és nem, NEM vagyok Freeman-rajongó).
Jessica Chastaint kivágták új filmjéből: „A rendező Instagramon indokolta a döntését, a színésznő is reagált.” – Gondolom ennek is jót fog tenni a kivágás :DDD
Könyves – Sherman Alexie beismerte, hogy szexuálisan bántott másokat: „Az amerikai őslakosok íróhőse is belebukhat a #metoo botrányba.”Morgan Freeman likes this, amúgy meg vicces ezt pont róla olvasni aki a Kizsákmányoló Fehér Ciszheteró Férfiak elleni kultúrharc egyik húzóneve volt :DDD De wait, a challenger appears:
Könyves – Rowling ellen fordulnak liberális rajongói? – Á dehogy, majd lenyilatkozik mint Atwood oszt’ jónapot.
Utoya: sosem fogjuk megérteni, mégis film készült belőle – Bezzeg a Bataclant, a Charlie Hebdós mészárlást, a tömegbe hajtásokat mindenki „érti”, ezért nem is kell belőlük filmet forgatni ^^
Beyoncé apja: A lányom nem lenne ilyen sikeres sötétebb bőrrel: „Erre a következtetésre jut a Rasszizmus egy gyerek szemszögéből című könyvében.”SEEMS TOTALLY LEGIT, Ella Fitzgerald, Louis Armstrong, Aretha Franklin, Tina Turner, Nina Simone és még sokan mások lájkolják ezt.
stenk - Hol szeretkezzenek a szerelmesek? Rendhagyó szám a KiscsillagtólÉDES FASZOM, még mindig néniket akarnak a bácsik?! Engem nem zavar amíg a négy fal között csinálják és akkor a fő kérdést is megválaszoltam.
Recorder – Sötétben szexelnek a klubban, betiltattta volna a szélsőjobbos politikus: „Ez még a pártjának is sok volt.”Wait, a challenger appears egyenesen Grúziából:
Rohamrendőrök lepték el az egyik leghíresebb technoklubot a grúz fővárosban, most már a parlament előtt tolják a bulit: „Sokan már RAVEolutiont emlegetnek Tbilisziben, miután a helyi fiatalok táncolva vonultak tiltakozni.” – ...és így tört ki a Grúz Tavasz. Ja nem, mert a kormány engedett, bár egyeseknek ez sem elég jó:
Becsicskult és a bulitüntetők elnézését kéri a georgiai belügyminiszter: „Szombaton ezrek vonultak a minisztériumhoz, miután a hatóságok lerohanták és kiürítették a legmenőbb tbiliszi klubot.”Nap kommentje:

0

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés