2018. 06. 16.
A puddin’ próbája. (jún. 16-17.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A puddin’ próbája. (jún. 16-17.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, JÚNIUS 16.:
MŰHOLD VAGY IGAZI?

0

Fake-ek és elevensúlyok.

Talán érdemes:
20:35-kor Billy Bob Thornton feldolgozása Cormac McCarthy könyvéből a Duna TV-n. A Vad lovak elnevezés egyben a két főhősre is utal akik hazájuk utolsó cowboyaiként délnek indulnak miután Amerikában nem találják helyüket. A töréspont az amikor egyikük, John Grady Cole (Matt Damon) anyja eladja a családi farmot melynek fenntartásához se kedve, se ideje. E két baráthoz csatlakozik egy szemmel láthatóan problémás harmadik is és eztán csak idő kérdése mikor tör ki valami balhé, a helyzetet nem egyszerűsíti az sem hogy Grady Mexikóban belezúg ottani főnökük lányába (Penélope Cruz)... Az All the Pretty Horses elvileg háromórás lenne, ezt csonkíttatta a Miramax (pontosabban maga Harvey Weinstein) kétórásra és próbálta eladni western-ként, romantikus filmként és road movie-ként holott valójában egyik skatulyába sem tehető bár mindegyikből merít (nem jött be nekik, kb. negyven millát buktak vele). Más. Az alkalmas pillanatot váró majd lecsapó nácikról számtalan bőrlehúzást láthattunk, a legszürreálisabbak eddig azok voltak ahol jégbe fagyva vagy földalatti bunkerekben zombiként álltak bosszút a II. VH elvesztéséért, az Iron Sky azonban minden tétet emelt: a németek itt a Hold sötét oldalán tanyáznak és globális inváziót terveznek (lásd az alcímet: Támad a Hold). Ez magában is megérne egy misét de a számtalan utalás-kikacsintás szinte klasszikussá emeli. MEGIZÉLIK Megidézik benne a fontosabb (hideg)háborús alkotásokat (a legnyilvánvalóbb a Bukás és a Dr. Strangelove), megkapja a magáét az aktuálpolitika összes képviselője minden oldalon (persze lesz benne annyi polkorrektség ami nélkül aligha kapott volna zöld jelzést), ha nem ezért akkor Götz Ottó, Julia Dietze vagy Udo Kier miatt érdemes (a Film+ meg szégyellje magát hogy csak éjjel háromnegyed egykor kezdi).

Ismétlés, talán érdemes:
…de csak mert idén nem ússzuk meg az Ocean's Eleven feminista verzióját. A mai nagy genderkorrektségben arról is elfeledkeztek hogy már ez a 2001-es változat is csak egy remake volt, az eredetiben Frank Sinatra, Sammy Davis Jr. és társaik sorozatraboltak kaszinókat, ebben pedig George Clooney-ék teszik ugyanezt. Soderbergh és a forgatókönyvírók kicsit variáltak a felálláson: katona-haverok helyett közönséges bűnözők, és öt játékbarlang helyett is csak hármat rámolnak ki, viszont mindegyiknek ugyanaz a tulaja – akinek mostani csaja a banda fejének exneje (Julia Roberts)... Addig nézzük meg (most épp a retekklubbon tíztől) amíg ezt is be nem tiltják. Kapcsolódó hírek:

Remake rovat:
8 nő többet ér, mint 11 férfi: „Megérkezett az első előzetes az Ocean's 11 folytatásához, ami csupa női rablóról szól. Sandra Bullock lép George Clooney nyomdokaiba.” – Mit nem kell olvasnom!! „Többet érnek”? Szóval akkor mégsem az egyenlőségről szól ez az egész? :DDD
Nyolc nő röhögve rabol el 160 millió dollárnyi ékszert: „Az Ocean's 8 pont olyan sikkes, vicces, szerethető filmnek tűnik, mint a Clooney-Brad Pitt féle Oceans's-trilógia volt. Csak csajokkal.”MAGYARUL: ez is olyan erőltetett f***ság lesz mint a Szellemirtók.
Jamie Foxx pokolra jutott, gyilkos képregényhős lesz: „Végre elkészül az új élőszereplős film a Spawn című képregényből, a korábbit bénának tartották.” – Vagy nem készül, mert Jamie Foxx is átment BURT REYNOLDS-BA Morgan Freeman-be:
Jamie Foxx tagadja, hogy a péniszével felpofozott egy nőt: „A vád szerint azért került sor a pofozásra, mert a nő nem akarta szájjal kielégíteni a színészt.” – ...és ez is tíz évvel ezelőtt történt, csak most jutott eszébe a nőnek. Nem ez a baj, hanem hogy innentől a VALÓDI áldozatoknak se fog hinni senki :(((
Mozi – Kiutálták Matt Damont az Ocean's 8-ből: „Már leforgatták vele a cameót az Ocean's Eleven női verziójába, de kivágták. Azt is tudni lehet, miért.” – Kitalálom: tíz évvel ezelőtti nemierőszak-vád?...nem baj, lesz még SJW-remake az idén:
cinematrix – Lehet szeretni egy öntelt, gazdag seggfejt – Sőt, csak őket lehet szeretni mert ha pénze van akkor rögtön vonzó lesz a legutolsó tahó is. – „Az Átejtve remake-nek ugyan borzalmas, de a maga módján mégis egy szerethető kis film lett.” – Vagy nem, mert:
Mozi KRITIKA – Átejtve - Nézd, hülyére veszik a gazdag pasast!: „Egy régi jó vígjáték nemi szerepcserés remake-jének nem lett volna muszáj elkészülnie.” – Még jó hogy van ami nem is fog elkészülni:
Eldőlt: nem lesz Shop-stop 3...and nothing of value was lost that day, bár ne igyunk előre a medve bőrére: „Jeff Anderson nem vállalja a főszerepet, Kevin Smith képregénybe menti át a sztorit.” – Könyörgöm kezdjen már valami újba, nőjön föl, akármi!
c:c – Három sitcomot is kinyírtak egy nap alatt...and nothing of value was lost that day.„Búcsúzik a The Mick, a The Last Man on Earth és a Brooklyn 99 is, bár utóbbit a Hulu talán folytatja.” – Ne folytassák, nélkülük is van elég mocsok a tévében:
c:c Kritika – Magassarkúban folytatódnak a véres harcok: „Az Into the Badlands le sem tagadhatná a Mad Max hatását.”ÉV SOROZATA Wait, a challenger appears:
hogyvolt +18 horror – A pokoljárás ritkán erőszakmentes: „Az új Walking Dead-epizódban olyan gusztustalanságot mutat­tak, amilyet eddig még soha.”Vörös nász, walk of shame, Negan és Lucille...a vége úgyis az lesz hogy minden csatornán a Szerb film megy majd végtelenített szériákban, különböző neveken, a megmondóblogokon meg megaszongyák milyen jó ez. Hát igen, nehéz az egyre vadabb dolgokhoz szoktatott primitív csürhének újat mutatni :)))
hogyvolt – A Walking Dead mainstreambe vitte a posztapokalipszist: „Történelmet írt a kábelsorozat, amit egykoron többen néztek, mint a vasárnap esti focimeccset.” – Elég baj az, szerencsére már kong a vészharang fölötte is:
tévé – Hájpolt, de korán kifulladt sorozatok: „Sorozatok, amelyek folytatása nem hozta a közönségkedvenc első évad színvonalát.” – ...és a Szolgálólány meséjével illusztrálják amire majd visszatérünk, de addig is ha már mese:
c:c – Folytatódik a Kockásfülű nyúl, megőrzi a kultikus eredeti hangulatátMAGYARUL: pont abból semmi sem marad. Mondjuk ez sem mindig baj:
Soha többé nem lesz Gálvölgyi Show...and nothing of value was lost that day. Nap kommentje:

Helyszíni zsemle 2018.06.06. 10:21:05
"Soha többé nem lesz Gálvölgyi Show"
Miert eddig volt ?
kb 20 eve nem hallottam mar rolla.

 

VASÁRNAP, JÚNIUS 17.:
A KIVÉTELEKRE SZABJÁK
0

Pussy nincs, puszi van :)

Nem érdemes:
Nem is olyan rég láthattuk milyen amikor Will Smith komolyan veszi magát, na most az Öngyilkos osztaggal nem lesz ilyen mázlink, ez inkább arra példa hogy Margot Robbie mindig elvisz a hátán egy gyenge sztorit (lásd a múlt heti tarzanozást amit ugyancsak nyolckor vetített ugyancsak az HBO). Mint köztudott, a Suicide Squad volt 2016 egyik agyonreklámozott nagy csalódása ami úgy lett az hogy mindenki messiásként várta, szó sem volt róla hogy előre temették volna, az előzetesek alapján az lett megaszondva jóval a bemutató előtt hogy márpedig ez a legkúlabb képregényadaptáció evör (szemben velem aki már akkor tudtam hogy nagy hype-olásnak beszarás a vége). Az alapötlet jó, dacára annak hogy egy mondatban összefoglalható (a főbb comic villain-eket összeeresztik egy piszkos tizenkettes küldetésre), nem is kellett volna mást tenni „csak” emlékezetessé (netán szimpatikussá) tenni a rosszfiúkat-lányokat, beleírni pár idézhető ki,-és beszólást majd mindezt letudni normális játékidőben. Nos a fentiekből kb. semmi sem valósult meg de ha meg akarjuk érteni mi baja halivúdnak, itt és ezzel kezdjük. 130 perc erőlködés Michael Bay-i akciójelenetekkel, látványosan de sekélyesen. Emlékezetes szöveg? Puddin’, és ennyi. Ha már üres szépség, Cara Delevingne később a Valerian...-ban is bizonyíthatta mennyire nem tud játszani, amazzal ellentétben a Squad folytatását már belengették, de úgy tűnik a DC-fejek az igazi kamikazék mivel nem Harley Quinn-t hanem Jokert favorizálják (azt a Jokert aki Heath Ledger óta nem tudott ijesztő lenni).

Talán érdemes:
Este hétkor a magyar Amy Schumer, Kormos Anett műsora a Comedy Centralon a művésznőtől elvárható tabudöntögető témákkal és stílusban. Puszi nincs, szókimondás volt, van és lesz is. Fél tíz után öt perccel első világháborús dráma (Akihez beszél a föld) a Dunán Russell Crowe rendezésében és főszereplésével. A Water Diviner egy apa kálváriája Gallipoli ostrománál elesett gyerekei után (szeretné otthon eltemettetni őket), némi szerelmi szállal (Olga Kurylenko) meg egy természetfelettivel is (a papa extra képessége földalatti források észlelésére, ezzel akarja megtalálni fiait), érintve a térség átalakulását. Ekkortájt kezdődött Törökország átmenete szekuláris állammá Kemál Atatürk vezetésével (aki itt is harcolt), vagyis minden modernizáció ami most mintha elveszni látszana arrafelé, talán ezt a művet is egyfajta emlékeztető gesztusnak szánták de azon túl is nagyjából korrekten ábrázolja az összes háborús felet. Újabb váltás: Howard Hughes sem először vendégeskedik nálunk, 23:05-kor azonban csak áttételesen lesz szó róla az HBO-n. A Kivétel és szabály arcai közül a Hughes-t játszó (és egyben a filmet is dirigáló) Warren Beatty a legismertebb és két jóval alatta álló emberre koncentrál, a milliomos sofőrjére és a kocsijába szálló, színészi álmokat dédelgető romlatlan vidéki lányra na meg szerelmükre ami többszörösen is tiltott mert a kölyöknek van már menyasszonya, a lány meg hívő és szüzességet fogadott (de akkor hogy akar színésznő lenni? o_O), a fő akadály mégiscsak Hughes alapelve ami megtiltja hogy cége bármelyik alkalmazottja összejöjjön a leendő mozicsillagokkal. A második legismertebb arcról is essen pár szó, ő Lily Collins, az öreg Phil lánya. Mindeközben az M3-on 22:25-től lesz egy ’64-es tisztelgés Kiss Manyi előtt. Mici néni harmadik élete a privátszférája, ebbe enged most betekintést nem elfeledkezve a színpadon-kamera előtt leélt másik kettőről sem.

A szolgálólány meséje rovat:
podcast – A szülőgépekről és az androidokról beszél mindenki – Én nem, én LESZAR ja azt csak holnap fogom, lapozzunk:
Megjelent a feminista Szeszélyes évszakok: összedolgozták a Szolgálólány meséjét a Szex és New Yorkkal: „Kató néni legszebb pillanatait idézi a Saturday Night Live!” – ...de még így is jobb az originálnál:
hogyvolt 18+ sorozat – A szolgálólány meséje nem viccel a brutalitással: „A második évad eleje megint lesok­kolja a nézőt. Ennél sötétebb, komo­rabb sorozatot még nem láttunk.” – Pont ezért ez az Év sorozata, óvodákban kellene vetíteni!!!
Recorder – tv – A tizenkét legizgalmasabb nő a tévében most: „Bérgyilkos, pankrátor, hercegnő és szolgálólány, de még egy vagány magyar csaj is befért.” – Rekorder-elvtársak, mi az hogy „nő”? Mi ez a gender assume?! ÉBERSÉG!!!
Kritika – Nagy hiba volt megerőszakolni a sivatagi Terminátort: „A bosszú a nemi erőszak, a karóba húzás és a haslövések ellenére nagyszerű film lett.” – Sőt, pont emiatt ez az Év filmje: „Az elsőfilmes francia rendezőnő (...) első ránézésre a klasszikus műfajt, a rape and revenge filmeket idézi. (...) De ami A bosszúban igazán jó, hogy semmi nem olyan benne, amilyennek elsőre tűnik. (...) A bosszú úgy ad pontos képet a világról, amiben élünk, hogy közben semmit nem lehet teljesen komolyan venni benne. Ez a film végig túloz, stilizál, elemel, viccel. (...) Ömlik a vér, belek fordulnak ki, de mindenki megy tovább, mint valami sivatagi Terminátor.”HA HA VERY FUNNY, de a kritikusnak még ez sem elég: „Ha valamit a film szemére vethetünk, az talán az, hogy még ennél is többet ígért. (...) Így némileg felszínes marad, egy szórakoztató, brutális stílusgyakorlat, ami egyszerre felel meg a műfaj szabályainak, de közben át is írja és ki is gúnyolja azokat. Nem lett belőle egy, a Tűnj el!-hez hasonló szatíra, de azért így is bőven a mozis átlag felett van.” – Tudjuk-tudjuk, ÉVEZRED FILMJE Wait, a challenger appears:
Apa gyerekrabszolgát rendel: „Család. Munkahelyi problémák. Ugató kutya a szomszédban. Dugó. Minden egyes áldott nap. És egy idő után már semmi sem csökkenti a stresszt. Ez a kiindulóhelyzete annak az ötperces, igencsak provokatív új magyar animációs filmnek, ami egy szélsőséges példán keresztül a rabszolgaság és a kiszolgáltatott gyerekek ügyével foglalkozik. (...) Az animációt Ligeti György készítette mintegy ezer dollárból, saját ötletből és saját kivitelezésben. Januárban lett kész, most fesztiválokra jár vele.” – Milyen jó nekünk hogy így elviszi a világba az országimázst hisz’ nálunk még Szaúd-Arábiánál is kevesebb joga van a nőknek-gyerekeknek!!! Nap kommentje:
0

VISZLÁT HÉTFŐN!

Kulcsszavak: éberség

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés