2018. 08. 04.
Hold, kaland, ilyesmi (aug. 4-5.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hold, kaland, ilyesmi (aug. 4-5.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, AUGUSZTUS 4.:
HÓD S FARKA.
0

Lángoló lapátok...

Talán érdemes:
Nincs nyár Bud Spencer nélkül, így gondolhatták a Comedy Centralon is amikor nyolcra betették az Aladdint ami az ezeregyszer ledarált esti mesét helyezi a nyolcvanas évekbeli Miamiba egy plusz eltéréssel: a testes védelmező csodalámpás-lakó esténként inaktív, így a napközben teljesült kívánságokat éjszaka hétköznapi eszközökkel kell megvédenie kis gazdájának, márpedig van mit mert az aljamunkát végző srác igyekszik bepótolni ami anyagi helyzete miatt addig kimaradt neki, még szerelmes is lesz (love interest-jét pedig az öreg Bud lánya játssza). A modernizáció mellett a direktor személye teheti idősebbeknek is érdekessé, ő a spagettiwestern-mester testvére, Bruno Corbucci (de ha nem a jól bevált régi szinkronnal adják akkor ez a tény se fogja menteni). Egy órával később (azaz kilenckor) 120 perc horror a Filmbox Plus-on ami a werewolf-romantikába csempészne új színt: özvegy apa nevelt lánya, Amy (Ginny Weirick) belezúg a nemrég városukba költözött szerelőbe (Chris Divecchio) aki egy bizalmas pillanatban elárulja hogy néha bizony sűrű szőrt növeszt és üvölt. Az igazi veszélyt mégsem a mutáló kölyök hanem mutáns apja (Max Ryan) jelenti aki több régi bűncselekményért is felelős, ezekhez hamarosan az emberrablást is hozzácsaphatja ugyanis magával viszi Amyt. A Farkashold leszámolásában humánok és átváltozók együtt küzdenek a gonosz ellen ami nem is lenne baj, az már inkább hogy túl sokat akartak (protip: nem szabad egyszerre idézni az újító Ginger Snaps-et meg a műfaj szégyene Twilight-ot) és az átváltozást is gagyin oldották meg. A rendezést-írást-zenét-főszereplést magukra vállaló arcok mellé odatehetjük figyelmeztető jelnek azt is ha egy filmnek túl sok producere van és mind játszik is benne, márpedig a Dark Moon Rising (egyes helyeken Wolf Moon) ennek az állatorvosi lova: mindegyik „producer” magát tenné meg főhősnek, és emiatt végül egyikük sem lesz az. Negyed tizenegykor variáció a Kettős kockázatra a TV4-en az Elmosódott igazsággal. Aki abban Ashley Judd volt az itt Emmanuelle Vaugier és tűrhetően is hozza a megözvegyült feleséget aki rájön hogy férje talán nem halt meg kenubalesetben mint azt korábban hitte és ha csak rajta múlna nem is tűnne hosszúnak a Washed Away, dehát a supporting cast nincs a helyzet magaslatán. Az HBO még ennél is későbbre, éjjel háromnegyed háromra dugott el egy családkompatibilis tablót a reformáció idejéből amikor Luther leveleinek nyomtatásáért börtön járt. Ide jut az ifjú Storm apja is, így fiára hárul a feladat hogy a Lángoló betűkkel megfogalmazott kiáltványt eljuttassa a szélesebb közönséghez...

A seksz, a szipu rovat:
The Mexikó Edition:
Rácáfolt a chihuahuai vérfürdő a kormányzó ígéretére: „Corral azt ígérte, az idei a közbiztonság éve lesz a legveszélyesebb mexikói államban.” – Az is lett csak negatív értelemben:
Egy mexikói városban letartóztatták az összes rendőrt – Biztos túl komolyan vették a munkájukat. Ja nem:
Két hét se telt el az évből, de Mexikóban már öltek újságírót: „Tavaly legalább tíz újságírót öltek meg az országban, az idei ütem máris aggasztóbb.”Wait, a challenger appears:
Már 120 politikust öltek meg Mexikóban a választási kampányban: „És a szavazásig még mindig van másfél hét.” – Nem baj, majd a következő választáson jobban döntenek...ja nem:
Választási vita után egy szavazóval szelfizett éppen, amikor pár centiről fejbe lőtték a mexikói politikust: „Kőkemény videófelvétel rögzítette a hideglelős mexikói politikai gyilkosságot.”Wait, a challenger appears:
pervenimus – A világ legveszélyesebb szervezete: „Ma is létezik egy Escobaréval vetekedő méretű, mindenható óriás-kartell: a Sinaloa Kartell, Mexikóban.” – Alakuljanak párttá mint a Hamasz vagy a Hezbollah, a választásokat úgyis ők nyerik :DDD
A mexikói bandáknak sikerült elüldözniük a Pepsi egyik üzemét: „Pár hónapja a Coca-Cola is kivonult a fenyegetések miatt.” – Felkészülnek a turisták:
Halálos összecsapás volt egy mexikói strand közelében – Nézzük a jó oldalát: ezután csak a katasztrófaturisták fognak odamenni.
Több mint harmincezer embert gyilkoltak meg Mexikóban tavaly: „A drogkartellek háborújában egyre többen vesztik életüket. (...) Összesen 31,174 ember vesztette életét gyilkosság áldozataként tavaly a közép-amerikai országban. (...) Ez elképesztően magas szám, Mexikó olyan háborús országokat utasít már maga mögé a halálos áldozatok számában, mint Afganisztán. A gyilkosságok túlnyomó része a drogkartellek háborúihoz kötődik.” – Hát igen, AZ A BAJ HOGY TOVÁBBMENNEK jó ötlet volt a drogellenes háború leállítása és a teljes legalizálás. Ja nem :(((


VASÁRNAP, AUGUSZTUS 5.:
BRAINFIRE OF VANITIES
0
How can we dance when our brains are burning?

Talán érdemes:
Nyolckor egészen másfajta Farkaskaland vár minket a Film4-en mint a tegnapi ijesztgetés: egy falka támadása során férjét vesztett és traumatizált asszony kénytelen átértékelni mindazt amit addig gondolt az állatokról amikor lesérülve egy sebzett farkasra és barátaira kell hagyatkoznia akikre közben még két tahó orvvadász is pályázik... Kilenckor az ALS után egy másik, a köztudatban nem túlságosan ismert betegséggel foglalkoznak a Filmbox Extra HD-n. Susannah Calahan (Chloe Moretz) az encefalitisz áldozataként hosszú ideig szenvedett hallucinációktól, dühkitörésektől és epileptikus görcsöktől míg végre olyan orvoshoz került aki nem sima őrültként kezelte hanem visszafordította a folyamatokat. A Lángoló agy „csak” egy valós történet remek feldolgozása, el is sikkadt a csodanők meg galaxisőrzők között, aki egyáltalán bepróbálkozott vele az is javarészt démonos rémisztgetést várt (még a kritikusok is, le is húzták), holott ha valami akkor a Brain on Fire a bizonyíték hogy vannak még eredeti amerikai mozik. Mi ne essünk a firkászok hibájába és Moretz mellett Carrie-Anne Moss-ra is figyeljünk. Ugyanabban az időben (21:00) öko-akciózás a Filmbox Premiumon amiben Sötét titokra derül fény, azaz kanadai vadkapitalisták és az Ecuadort vezetők-háttérből mozgatók összefonódására amivel az ország ivóvízkincse egyiktől a másikhoz kerül, ezt szeretné napvilágra hozni egy helyi lázadó... Forest Whitaker, Andy Garcia és Eva Longoria gondolom a nemes ügyet támogatandó vállalták el mert biztos nem a forgatókönyv magas színvonala győzte meg őket – fontos téma közérthetőre butítva és félgőzzel megcsinálva, sajnos csak ennyi a Dark Truth. Az M3-on egymás után kétszer is tisztelegnek Psota Irén előtt, előbb tízkor egy Harold Pinter-darabbal (A szerető) amiben kihűlő házasságot ment meg férj és feleség a klasszikus féltékennyé tevős hadművelettel (csavar csak annyi hogy a játékban ők maguk a megcsalt és a megcsaló is), hogy utána 23:05-kor ugyanitt a színésznő háromnegyedórás Vallomásával zárjanak.

A szolgálólány meséje rovat:
...mert az Év sorozata „nem azért készült, hogy jól érezzük magunkat.”
c:c – A 13 okom volt következő évada is kemény leszWait, a challenger appears:
rec – Kedves mesének indul, aztán durván meggyepál: „Ne tévesszen meg senkit a semmitmondó cím, a szexuális visszaélés témájában kevés ilyen tűpontos, bátor film készült.” – Ez a szenvedés-szórakoztatás valami divat lett mostanában:
Utazás az emberi létezés legsötétebb mélységeibe: „Egymás utáni pillanatokban kegyetlenül szórakoztató, majd fojtogatóan nyomasztó a Patrick Melrose, amiből az utóbbi évek egyik legfontosabb sorozata lehet.” – ...de nem akkor ha férfi szenved mert vannak egyenlőbb szenvedések:
C:C – Megkínozta a nézőket az év legjobb sorozata – Pont ezért imádták a Handmaid-et már 2017-ben is. Ja nem:

sterimar 2017.06.18. 10:20:17
A keresztény fundamentalizmus tényleg hatalmas veszély Európában. oh, wait...

Kritika – Szeretjük még A szolgálólány meséjét? – Mernétek csak nem szeretni, kb. addig melózhatnátok a médiában :DDD És tényleg:
hogyvolt 18+ Gyarmatokon dolgozni űberszívás: „A szolgálólány meséje a második évadban olyan dolgokat mutat meg, amiket soha nem szerettünk volna látni.” – ...és amiket én nem is fogok mert nem nézem ^^
hogyvolt 18+ Mozgókép – A tenyésznőstény tragédiája: „Kényelmetlen a cím? És a kép? Nem baj, A szolgálólány meséjének második évada nem azért készült, hogy jól érezzük magunkat.” – Akkor ugye nem baj hogy kihagyom? LOL!!44 négy
c:c – Vannak szar marketingötletek, és van ez: „A szolgálólány meséjével akartak eladni egy közepesen puccos borkollekciót. Nem jött össze.” – Még egy ok a sörivás mellett! EGÉSSÉG!
tévé KRITIKA – Kívül szép, belül csúnya – A szolgálólány meséje: „A sorozat egyre horrorisztikusabb fordulatokat vesz – mégsem tudjuk elfordítani a fejünket.” – Marad az egyetlen megoldás: nem nézni, főleg hogy néha már a szereplők is nemet mondanak rá:
tévé – A szolgálólány meséje még a sztárjainak is túl durva volt: „Volt olyan jelenet, amit az egyik főszerepet játszó Joseph Fiennes már nem volt hajlandó bevállalni.” – Akkor emlékeztetőül mindenkinek: „We need to realize that these VERY same writers, book publishers, and TV/movie producers SHIELD THEIR OWN PRECIOUS FAMILIES from the perverted horrors they create both on screen and in writing. These SAME people, raking in obscene amounts of money from creating this garbage, would not let their teenage sons/daughters see this sort of thing, but they have no problem if YOURS DO.” Visszatérve a főcsapásra, a 444-en végül aztán nagy nehezen csak kimondták hogy nem olyan nagy baj ha nem szereted:
A szolgálólány meséjét nem lett volna szabad folytatni – Sőt, elkezdeni sem: „Tavaly az egyik kedvenc sorozatom volt. Idén, a második évad negyedik része után szomorú szívvel elengedem.”BRÜHÜHÜ, pedig öt perce még ez volt az Évezred Sorozata :DDDD Nap kommentje:
0

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés