2018. 08. 27.
A népszigeti kocogószellem (aug. 27-28-29-30.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A népszigeti kocogószellem (aug. 27-28-29-30.)

Kezdjük az elején: jó nagy csalódás volt a Sziget, nem elég hogy Fever Ray lemondta a fellépést de még a napijegyemet se sikerült eladni így aztán kimentem csalódni és nem csalódtam, a legjobb az volt mikor az időjárás képében megjött az abszolút nagyszínpados fellépő, hazazavarva az összes nemzetközi hipstert, angol legénybúcsúst meg holland hippit. Komolyan, esőt-villámlást én még nem vártam soha így, remélem a tévéajánlóval több szerencsém lesz:

HÉTFŐ, AUGUSZTUS 27.:
SOK LÚD: WITTGENSTEIN.
0

All the movies in the world.

Sznobriadó rovat:
Az M5-ön rövid időn belül két magasművészetet is kapunk, előbb egy populárisat Puccini Pillangókisasszonyával. Az amerikai katona által kihasznált gésa sztorija mit sem vesztett aktualitásából legfeljebb ma már nem öngyilkosságba menekülne hanem egy másik ideiglenes állomásozó karjaiba (vártam is hogy a kilencvenes években IFOR-osokkal is feldolgozzák). A jólismert operát 21:10-kor (és Előszóval) kezdik (most egy hagyományosabb verziót kapunk egyenesen a milánói Scalából), de utána már tényleg csak a legbátrabbak maradjanak ugyanezen a csatornán merthogy 01:55-től a meleg fenegyerek Derek Jarman provokatív Ludwig Wittgenstein-víziója jön ami nem is értem hogy ment át a szűrőn (biztos lankadt az ÉBERSÉG! vagy van a szerkesztők közt egy rajongója). Jarman mindenhez hozzáteszi a maga sajátos frazeológiáját, ehhez meg főleg: a legendás filozófus oly’ bonyolult személyiség volt hogy a hagyományos életrajz lepattant volna róla, ezért (ahogy Caravaggióról is) csinált egy olyat amiről a közönség 90%-a fog lepattanni, cserébe nagyjából korrekt tisztelgés a katonaként-építészként is helytálló gondolkodóról aki mindemellé még meleg is volt, hobbiként pedig a kertészetbe menekült (ez utóbbi kettő Jarmanra is áll). Száraz adatok helyett megtudhatjuk milyen is lehetett az a gazdag családba született zseni aki felnőve vagyonához csak annyira ragaszkodott mint tételeihez: előbbit elosztogatta, utóbbiakat pedig maga kritizálta hogy aztán még újabbakat állítson fel. Mindehhez az eszköztelenség az eszköz: mintha színházi előadást látnánk ahol még a negyedik falat is áttörik időről időre (ha ismerős lesz az azért van mert a Dogville is ilyesmivel operált kb. tíz évvel később). A rendező csak ott téved hogy a kelleténél jobban előtérbe helyezi alanya homoszexualitását: bár elsőre kínálná magát a párhuzam Alan Turinggal, de vele szemben Wittgenstein egy elfogadóbb környezetben élte meg másságát.

Talán érdemes:
Kilenckor nemisolyanrégi sorozat-remake a Viasat6-on Washington Irving azon írásából melyből Tim Burton hozta ki a legtöbbet úgy húsz éve. Igen, az Álmosvölgy legendájáról beszélek amibe belecsempészték az időutazást meg a vérmágiát, így Ichabod és a Lovas is a kétezertizes években ébred fel Csipkerózsika-álmából. Utóbbi ráadásul az Apokalipszis ötödik (!) hírnöke lesz, legyőzéséhez pedig múltbeli ellenfele egy mai szövetséges (=fekete rendőrnő) segítségét is igénybe veszi. Tíz előtt öt perccel Ridley Scott 2017-es munkája a Film Now műsorán J. Paul Getty unokájának elrablásáról és arról hogy hiába van meg A világ összes pénze valakinek ha nem képes élni vele (pld. adni az emberrablóknak hogy visszakapja egy családtagját). Innen Európából nézve ez is csak egy first world problem aminél mélyebben érint minket hogy Scott megint nem tudott kétórás hosszúságon belül gondolkozni. Az All the Money in the World – túl azon hogy máris szériát csináltak belőle – még arról is nevezetes hogy elvileg Kevin Spacey játszott volna benne csak hát közbejött a mítú és lecserélték Christopher Plummerre. Váltságdíjaknál és zsarolásoknál maradva 01:40-kor 2011-es mellényúlás a Mozi+-on nem kisebb arctól mint William Friedkintől aki a Gyilkos Joe-val azt akarta bizonyítani hogy tud ő is olyan elb***ottságokat mint Tarantino. Össze is csapott egy krimit anyját megölni akaró piti drogosról aki a címbeli sötét alakkal végeztetné el a piszkos munkát, a mama életbiztosításának megkapásáig pedig kiskamasz húgát adja Killer Joe Cooper-nak. Talán nem SPOILER ha elárulom: a nagy akarásnak Friedkinnél is beszarás a vége, a sokkolónak szánt jelenetek simán csak gusztustalanok és a humor sem működik, ez még Tarantino húsz évvel ezelőtti fénykorában is kevés lett volna.

Hétfő? #LESZAROM.
Ha egy soha véget nem érő óriáscunami mossa majd el a civilizációt, legalább a szörfösök örülhetnek egy darabig: „Te mit csinálnál egy hat emelet magas hullám tetején?” – Jó kérdés, hát leszarnám:
Wáháhá – A látnok műsora előre nem látott okok miatt elmarad: „Kabaréba illő szituáció alakult ki az angliai Doncasterben.” – Szerintem csak előre látta hogy LESZAROM.
Sergio Ramos előbb kicsit becsinált, majd leballagott egy rendeset kakálni meccs közben: „Zidane nem lacafacázott, szó szerint lenyilatkozta, hogy a legendás hátvéd összeszarta magát.”LESZA Wait, a challenger appears:
Bradley Cooper rendesen betojt, amikor Lady Gagával kellett énekelnie élőben: „Ráadásul olyan fesztiválokon, mint a Coachella. A Csillag születik új verzióját forgatták.”LESZ Váltson ő is pelenkát oszt’ jónapot:
Josh Brolin folyton lehugyozza magát: „Az Oscar-jelölt színész arra panaszkodik, hogy 50 fölött máshogy spriccel a zuhanyrózsa. Jeffrey Dean Morgan kommentben csatlakozott.” – Hát ha Negan is leszarja akkor én is LESZARhatOM!
Legyen a tesztelőnk: mi adjuk a szexjátékot, önnek csak élveznie kell!: „Ha eddig az tartotta vissza a szexjátékoktól, hogy túl drágák, akkor eljött az ön ideje: most a segítségünkkel ingyen kipróbálhatja ezeket.” – Heteró vagyok, LESZAROM.
Bebújhatsz a tehén hátsójába, kicsúszhatsz az oldalából: „Ilyen egy lengyelországi játszótér.” – Lásd fentebb. Nem a régi már a lengyel katolicizmus sem, úgy érzem... :SSSSSSS
ma is tanultam valamit – Mit jelent, ha egy vaj márkázott? – Azt, hogy LESZAROM.
f – A párizsi pisi-botrány: „A párizsiak őrjöngenek, az Uritrottoirnak nevezett alkalmatosságokat idétlennek, csúnyának nevezik.” – Még ha szép lenne, akkor is leszarnám, nemhogy így...
Retikül – 9 trend, ami túlélte a 90-es éveket, és divatosabb, mint valaha – Hát igen, a LESZAROM sosem megy ki a divatból ^^
Curtis drogproblémáira hivatkozva Majka befejezi a közös munkájukat: „Majka egy szegedi koncerten jelentette be, hogy nem dolgoznak többet együtt.”#Belehalok!!44 négy!! Ja nem:

0

KEDD, AUGUSZTUS 28.:
ÖREG RÓKA NEM VÉRFARKAS
0

Idősek és kell nekik a pénz!4! négy

Talán érdemes:
Kilenckor szokás szerint folytatódik a Viasat6-on az Álmosvölgy legendája de azon kívül is lesz jóság, például nyolckor egy heist movie a Cinemaxon ami a lenyugvó nap erejére épít úgy forgatókönyv, mint színészek tekintetében. Idősebbek is elkezdhetik – na nem a tornát hanem a bankrablást, pláne ha a körülmények rákényszerítik őket. Nos, rá: régi munkahelyük befagyasztja a nyugdíjukat ami így ott dekkol a közeli bankban. Vesztenivalójuk nincs sok: ha lebuknak, a Vén rókák max. rácsok mögött töltik a hátralevő pár évet, így a Morgan Freeman – Michael Caine – Alan Arkin-féle kiscsapat nekigyürkőzik a feladatnak. A három húzónéven kívül ott lesz még Christopher Lloyd és Ann-Margret is, Zach Braff meg ügyesen menti át a Dokik humorát úgy is hogy itt a kamera másik oldalán áll, szinte „csak” hagyva hogy a Nagy Öregek brillírozzanak. A Going in Style apró hibája hogy nem csak a felállása egyszerű de az okokat is fekete-fehérben láttatja (mindig, mindenért a bankok és tulajdonosaik a hibásak, stb.), ha ebbe nem gondolunk bele komolyabban akkor remek (sőt, remake, merthogy ez egy ’79-es darab újrázása) szórakozásban lesz részünk. Éjfél előtt tíz perccel Milos Forman 12 évvel ezelőtti dámája a Dunán. A Goya kísértetei kevésbé szól a festőről (Stellan Skarsgard) aki múzsáját-modelljét szeretné kihozni a börtönből, inkább az inkvizícióra meg egy sötétlelkű szerzetesre (Javier Bardem) koncentrál akit ugyancsak nem hagy hidegen a szép Ines (Natalie Portman). Azt lehet mondani Forman becsalogatja a gyanútlan, sima múltidézésre vágyó plebs-et hogy aztán jóval többet mondjon és mutasson az emberi természetről (lásd pld. az Amadeust is): a szerzetes „ruhaváltás” és időkihagyás után Napóleon seregében tér vissza hogy megkeresse a teherbe ejtett lányt és gyermekét de végül mégis a britek mondjanak ítéletet felette. Ami a király festőjét illeti, az ő története több szempontból is érdekes: akármekkora szükség is van a munkájára, a szélsőségek megzavarják biztonságos(nak hitt) köreit, enélkül viszont aligha születtek volna meg a kor kegyetlenségeit (meg általában a sötétebbik oldalt) oly plasztikusan ábrázoló művei. A hét második Christopher Plummer-jelenése (az első ugye a Getty-dráma volt) éjjel fél kettőkor érkezik a Film Mániára és hát valóban csak a mániákusokra számíthat Tolsztoj feleségének biográfiája, az Aztán mindennek vége. Pedig Helen Mirren többet érdemelne, ahogy az idealista szerző erős asszonya is aki itt épp azon van hogy legyűrje agg ura legutóbbi hóbortját és visszaszerezze a szerzői jogokat amiket a férfi nagy felindulásában az orosz népre testált – öt évtized házasság és ingyenes kulimunka után az lenne a legkevesebb ha az utódoknak is jutna a jogdíjból! Ha van nő akit rosszul reprezentáltak az Szofja Tolsztaja pedig belegondolni is rossz: a többség egyszer se bírta végigrágni a Háború és Békét ő meg hatszor írta le, mindig úgy ahogy épp az író megváltoztatta.

Kis hírek a nagyvilágból:
A mormon egyház 93 éves vezetője isteni sugallatra eldöntötte, hogy többet nem lehet mormonoknak hívni őket: „Ezentúl Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza a megfelelő megnevezés.”AKKOR ŐK MÁR NEM A LOVAGOK AKIK AZT MONDJÁK, NI Prince ezt egy kicsit jobban csinálta.
Grimes a fénysebesség jelére változtatta a keresztnevét: „Az Elon Muskkal randevúzó énekesnő polgári neve ezentúl c Boucher lesz.” – Lásd fentebb...
Tizedszerre sem szabadulhat John Lennon gyilkosa: „A most 63 éves Mark David Chapman még legalább két évig börtönben marad.” – Charlie Manson likes this. Ja ő már nem :DDDD
Jaden Smith szerint létezik a Földön egy titkos high-tech világ, mint Wakanda: „Oké.”A DROG ROSSZ, ÉRTEM? Wait, a challenger appears:
Dennis Rodman egy ukulelével a kezében bukkant fel a Pearl Jam-koncertjén – Csináljon közös számot CURTISSZEL Kim Dzsong Unnal :DDD
Egy bozótos részen még áll a berlini fal egy húszméteres szakasza – Ha így haladunk, ezt se lebontani hanem újraépíteni fogják...
4gyerek – Utazás – Egy év kaland az ismeretlenbe, 4 gyerekkel: „Avagy egy lakóautós utazás előkészülete Mexikótól Brazíliáig.” – Mexikó, Brazília...esetleg Tadzsikisztánt nem akarjátok útbaejteni?
Légicsapás végzett az Iszlám Állam afganisztáni vezetőjével – …vagy nem is, mert:
Újra üzenhetett az Iszlám Állam vezetője: „Korábban többször keltették már Abu Bakr al-Bagdadi halálhírét.” – Meghalt, mégis üzen nekünk!!4négy!
c:c - Alföldi Róbert ismét zsűritag lesz az RTL Klubon Hajós András likes this. Nap kommentje:

dv79 2018.08.14. 15:15:55
Mi van, Robi?
Megjött a villanyszámla?


SZERDA, AUGUSZTUS 29.:
MISS CAKE$MITH KONYHÁJA
0

Alig van indaházban.

Ha van valami ami állandó az a szerdai uborkaszezon, de 23:35-kor azért mára is jut némi talánérdemesség az HBO-ra a Patti Cake$-szel ami Disney-pozitív mese egy duci, de nagyratörő álmokat dédelgető rappercsajról aki Eminem női kiadásaként akar kitűnni a New Jersey-beli hiphop-közösségből. Kísérleteit (ahogy Mathers-ét is) előbb gúnykacaj kíséri (nem elég hogy fehér, még nő is), de Patricia Dombrowski (Danielle MacDonald) nem adja fel sem az álmait, sem a munkáját, segítségre szoruló (=ex-rocker, jelenleg simán csak alkoholista) anyját meg végképp nem még akkor se ha riválisai egyelőre nem művésznevén (Killa P) hanem inkább csak Dumbónak szólítják. Kitartásra biztatja megözvegyült, láncdohányos nagyanyja (Cathy Moriarty) is akit rendszeresen megnevettet sajátos limerickjeivel, kicsit javítva közérzetén. Ez MacDonald első nagyfilmje (ahogy a rendező Geremy Jasperé is) és szárnypróbálgatásnak több mint jó (már maga a tény értékelendő hogy akad aki nem felejtette el a limericket mint műfajt) bár nyilván nem egy 8 Mile, self made man-eknél maradva jöjjön is az

Elon Musk / Bill Gates rovat:
Jeff Bezos gazdagabb, mint Gates valaha volt – Ha hétfő lenne, leszarnám. Mondjuk így is leszarom : )
Elon Musk végképp megbolondult, vagy pont most jött meg az esze?: „Nem hétköznapi bejelentés egy nem hétköznapi cégvezértől.” – Á, azóta már ezt is Überelte a Tesla-vezér:
Elon Musk kevesebb mint fél év alatt vált ünnepelt üzletemberből idiótává: „Februárban az emberiség legerősebb, működő rakétájával lőtt ki az űrbe egy Teslát, most meg lepedofilozza a thai gyerekeket megmentő búvárt, mert annak nem tetszett a tengeralattjárója.” – Biztos benyomott valamit. Ja nem:
Nem volt betépve Elon Musk, amikor furcsát írt Twitteren: „Ezt a New York Timesnak adott interjújában mondta el a Tesla-főnök.” – Mindig sejtettem hogy alapból olyan mintha be lenne állva...és tényleg:
Elon Musk szerint Marx kapitalista volt, hiszen egy könyvet is írt a kapitalizmusról – Akkor húzzon a „kapitalista” Észak-Koreába.
Elon Musk: Szabotázs történt a Teslánál – Vagy nem is, mert:
Elon Musk bevallotta: a Tesla saját MI-t fejleszt: „A mesterséges intelligenciák veszélyeiről sokat értekező Musk egy partin elismerte, hogy saját csipet fejlesztenek önvezető autóikhoz.”MAGYARUL: még több „véletlen” baleset várható :SS
kv – Bill Gates ezeket a köny­veket ajánlja a nyárra!: „A Microsoft-alapító minden évben közzétesz egy ötös listát, amivel érdemes nekivágni a vakációnak.” – Megnéztem, az 1984 valamiért nincs köztük.
Az internet földre került, és rászámolnak: Grimes és Elon Musk járnak: „A 30 éves énekes-dalszerző és a SpaceX-alapító egy gonosz mesterséges intelligenciáról szóló gondolatkísérletet evokáló vicc miatt jöttek össze.” HA HA VERY FUNNY!
Elon Musk, a XXI. századi ikon: „"Isten a nyavalyás tanúm, hogy ha beledöglök is működni fog” – olvasható a bizánci ikonfestészet stílusában fogant, Muskot ábrázoló képen.”MÚKOGGY!!!44 négy Mondjuk nem fog:
A Tesla egy évet sem bír ki az űrben: „Elon Musk Nap körüli pályára állított sportautóját a sugárzás meg fogja hámozni, mint egy almát.”MUHAHA, azt remélem is!!!
the business – menő – 10 gondolat az élő Vasembertől, Elon Musktól: „Az egyik legnagyobb géniusznak a fejéből csak úgy pattognak ki a világmegváltó ötletek.” – Jaja, világmegváltó:
Elon Musk ötlete zseniális, működik, csak éppen semmi értelme – Dehát pont ezért zseni!!44! négy

 

CSÜTÖRTÖK, AUGUSZTUS 30.:
ALL THE KINGSTATE'S WOMEN
0

Az aranykor közepén állók.

Nem érdemes:
Az HBO-n 00:35-kor a közelmúlt szuperhősös agymosásainak legújabb eresztése a Kingsman folytatásával. Az Aranykör szeretne bátor lenni: lesz női főgonosz (Julianne Moore) aki csellel elpusztítja az ügynökség bázisát, a megmenekült Gary „Töki” Unwin és mentora, Merlin az óceán túlpartján, az USA-testvércsapat Statesman-ben készülnek a visszavágóra. Mivel Amerikának nincsenek olyan mítoszai mint a briteknek az Arthur-legendakör, ezért az itteni ügynököket italokról (!) nevezték el: lesz Gyömbér, Tequila és Pezsgő (Jeff Bridges, vagyis Moore mellett még egy arc a Coen-tesók univerzumából aki csak még jobban emlékeztet rá hogy eredetileg ki is viselte Unwin becenevét). Ahogy legutóbb a keresztényeket, most a drogpolitikát kritizálják (persze, hiszen a teljes legalizálás a megoldás!!4), lesz pisisekszes poén is, a játékidő (két óra húsz perc) azonban arra int mindenkit hogy töltse értelmesebb dolgokkal az idejét (és nem, Elton John káromkodós cameójáért sem éri meg végigszenvedned).

Talán érdemes:
Este tizenegykor a Rókavadászat után újabb balkáni poszt-háborús akciózás a Viasat3-on és a Bosszúálló közhelyes elnevezésével együtt annyival erősebb társánál hogy ezt Frederick Forsyth írta. Egy milliomos (már megint?) fia Boszniában, humanitárius segítőként halt meg, apja pedig az utólagos igazságszolgáltatásra specializálódótt, Vietnam harcterén edződött Calvin Dextert (Sam Elliott) bízza meg a feladattal. Ő egyébként már korábban lánya gyilkosán bizonyította hogy meg meri tenni azt amit a rendőrség nem, ám nem kalkulálta bele hogy a milliomos fiát megölő szerb katona CIA-védelem alatt áll és a cég örömmel alkalmazza ugyanazokat a törvénytelen eszközöket amiket Dexter is… Se az alapkönyv, se ez a TV-s adaptáció nem ér fel a Sakál napjához, de egyszeri kikapcsolódásnak megteszi. Éjfél előtt tíz perccel ritkán adott, jófajta rom. kom. a Paramount Channelen. A Mystic Pizzát most épp Pizzavarázs néven adják és ez lehetne a sekszésnyújork előfutára: három pincérnő (Julia Roberts, Annabeth Gish, Lili Taylor) egy kajáldában melózik meg kavar mindenféle férfiakkal, akiket aztán persze jól ki is tárgyalnak mert hát ahány liezon, annyi defektus. A heves és testiség-centrikus Jojo (Taylor) egy lúzerrel, a forrófejű Daisy (Roberts, első „nagyobb” szerepében) egy gazdag pasival jön össze, arany középutat képviselő, visszafogott tesóját, Kat-et (Gish, ’88-ban még ő volt közülük a leghíresebb) pedig gyerekőrzés közben találja meg a szerelem a (házas) apuka személyében. Ez a harmincéves (!) komédia a maga idejében úttörő volt a női barátságok bemutatásával, bár ha előre látták volna az általa elindított folyamatokat (szinglilét, tinder, stb.) valószínűleg inkább le se forgatják. Mentségére szóljon hogy itt még van igény arra hogy a kalandozó csajok is megállapodjanak bár ehhez kellett a tulajdonosnő (Conchata Ferrell) figurája is. A helyszín sem túl rejtélyes ugyanis Connecticutban valóban van egy Mystic nevű város, az már inkább kérdéses hogy mit kapna ma a felvilágosult feministáktól egy ennyire házasságpárti alkotás.

Kis hírek a nagyvilágból:
randi – Klicskóné egy másik férfi kezét fogta vacsora után – Nem tudom ki az, de LESZ nem lennék a helyében :SSS
Will Smith fia beszabadult egy csomó lány közé – Így kezdődik egy reverse GANGBANG mítúúúúúúúúú!!!
Irán új büszkesége: a Kovszart: „A hazai gyártású és fejlesztésű vadászgép többféle fegyverrendszerrel is felszerelhető.”Wait, a challenger appears:
Oroszország lépegető robotot és digitális álcaruhát fejleszt: „A Vörös Hadsereg ma már Színváltó Hadsereg, és tank helyett mechákkal közlekednek.”Darth Vader & Palpatine likes this!
A tálibok is elutazhatnak a moszkvai béketárgyalásokra: „17 évnyi háború után ülhetnek tárgyalóasztalhoz egy békekonferencián.” – Ezért marha érdemes volt elvinni nekik a demokráciát, Hamasz & Hezbollah likes this :SSS
ma is tanultam valamit – Ha meg akar jegyezni valamit, ne is figyeljen oda! – Ööö...mi is volt a kérdés? o_O
Jelentősen megváltoztak Stohl András alvási szokásai: „Legalábbis ahhoz képest sokat változtak, hogy a színész tavaly ilyenkor csak egy órákat aludt éjszakánként.” – Van egy olyan érzésem hogy Curtis likes this.
satyr – Mennyire csapnivaló zeneileg a Szózat és a Himnusz?: „Két zeneműről elfogulatlanul, a hozzájuk társított emocionális ballasztot lehámozva mondjuk el a frankót.” – ...nyilván tök véletlenül augusztus 20-a után, ahogy a címlapra kerülésetek is tök véletlen...ja nem az, ahogy az sem hogy a saját érveitek alátámasztására ÁTÍRJÁTOK a szöveget:

Tuschinger elvtárs vagyok 2018.08.22. 12:10:19
"... meghalnod kell"
NINCS ilyen a Szózat szövegében. Pont. Ezt egy ötödikes is tudja. Akkor miről hadoválsz itt te szerencsétlen?

VISZLÁT SZOMBATON!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés