2018. 09. 01.
Genderman az internet réme!!4 négy (szept. 1-2.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Genderman az internet réme!!4 négy (szept. 1-2.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, SZEPTEMBER 1.:
HÁREM AZ ÉJSZAKA...
0

...egy a ráadás!

Talán érdemes:
Nyolckor egy már eredeti címében is heist movie a Film Now műsorán. A magyarítás (Hogyan lopjunk felhőkarcolót?) kevésbé jó, házlopásról szó sincs, annál inkább némi robinhúdkodásról. Egy toronyház-tulaj tőzsdecápa (Alan Alda) jó kapcsolata csak addig tart háza magyar származású biztonsági felelősével, Josh Kovaks-csal (Ben Stiller) míg utóbbi meg nem tudja hogy a milliomost sikkasztással vádolják, a gondokat tetézi hogy a nála dolgozók által „megforgatásra” rábízott pénznek is nyoma veszett. A hirtelen tettleges felindulása miatt kegyvesztett gondnok kihozza a böriből balhés szomszédját (Eddie Murphy) hogy vele, saját testvérével, a liftessel, egy kilakoltatott bérlővel valamint egy széftörő családból származó csajjal visszavegye ami ami az övé (és többi társáé). Különös pikantériát ad ennek a 2011-es darabnak a végén található köszönőlista, majdnem akkorát mint mikor a Rambo 3-at a bátor afgán népnek és a későbbi mumus táliboknak ajánlották: a Tower Heist a Trump Towerben játszódik, ennek megfelelően körbe is nyalja a tulajt ugyanaz a halivúdi elit amelyik most nem győzi támadni. Ez is kicsit egysíkúan gazdagellenes mozi, de egynek jó (és öröm Eddie Murphy-t újra formában látni). Más. A retekklubbon tűrhető folytatás tűrhetetlen időpontban pedig az Ezt megint jól kifőztük reálisabb képet ad a kajáldákról mint a Tékozló Homár meg a Vendéghányás blog együttvéve. Lehet hogy épp ezért suvasztották el 01:20-ra? Akárhogy is, a Still Waiting… ott folytatja ahol a Waiting abbahagyta csak próbálták vele megnyerni a fiatalabb korosztályt is, azaz a konyhás viccek mellé egy kis amerikaipitét is mellékelnek. A történet egyébként hasonló: a Shenaniganz-nak fel kell kötnie a kötényt ha le akarják nyomni a nemrég mellettük nyílt rivális éttermet (a főnöknek meg bevételi rekordot kell döntenie ha meg akarja tartani a helyét). Ez már csak azért is kemény lesz mert a pincérek-szakácsok kb. úgy állnak a vendégkörhöz mint a Shop Stop-ban a vevőkhöz. Talán a régi színészek legtöbbje (Anna Faris, Ryan Reynolds) ismerte a mondást a felmelegített húslevesről ezért távolmaradtak (John Michael Higgins mellett asszem csak Alanna Ubach lesz ismerős) és hát valamelyest érthető a döntésük (= max. cameókat vállaltak benne), a sequel kicsit vérszegény de még így is simán nézhető (csak az az időpont, csak azt tudnám feledni).

Talán ismétlés, talán érdemes:
Eddie Murphy-re visszatérve este nyolckor az ő egyik legjobb vígjátéka a Comedy Centralon amihez azért Richard Pryor és Redd Foxx is hozzáteszi a magáét. A Harlemi éjszakák mindazonáltal nem mentes a figyelmeztető jelektől sem (Murphy írta és rendezte is) de akkor is ez volt az utolsó esély hogy a nyolcvanas évek legmenőbb komikusait együtt lássuk. Sugar Ray (Pryor) feketék látogatta klubjában minden megy a harmincas évek menete szerint: pia, szerencsejáték, nők, a rendet fogadott fia, Vernest Brown, becenevén Quick (Murphy) felügyeli, sikerük azonban feltűnik egy fehér klubtulajdonosnak (Michael Learner) aki egy nem épp multikulti-párti rendőr (Danny Aiello) segítségével egyre határozottabban szeretné rávenni őket az együttműködésre, Ray és Quick azonban bosszút forral: azt tervezik hogy bokszmeccs-fogadással elegánsan kirabolják őket és lelépnek... 21:25-kor minden szuperhősfilmek ősanyja az M3-on Mario Puzo (Keresztapa) forgatókönyvével Richard Donnertől aki igyekezett egy sokoldalúbb Supermant prezentálni és nem félt stílusváltásokat eszközölni sem. Az apját (Marlon Brando) vesztett, képességeit titkolni kényszerülő Clark Kent (Christopher Reeve) sztorijába becsempész bibliai utalásokat és humort is, a legjobb mégis Gene Hackman aki Lex Luthorként hozzá méltóan összetett gonoszt formál meg, annyira hogy a rivális hero-k (Denevér,-és Pókember) és cégek (Marvel) is „tanultak” belőle (=átvettek amit csak tudtak). Túl azon hogy a régi sorozatból is feltűnik benne a Kent-et és Lois Lane-t játszó két aktor, a legemlékezesebb „alakítás” mégis Brandóé aki előbb horribilis összeget kért rövidke szerepéért majd pert indított hogy részesedjen a bevételből is.

A seksz, a szipu rovat:
Nagypolgári családból jövök, most pornót gyártok a fekete pasimmal: „Van a lekötözéstől kezdve maszkokon át minden” – írja férjezett olvasónk a szeretőjével folytatott szexuális életéről.” – ...és aztán rájön hogy pornó után nincs jogdíj és követeli hogy lássák benne is a Feleséget és a Zanyát.
origo – A kánikula átrajzolta a határokat élelmiszerfronton – Ja, mindenki folyékony kenyeret fogyaszt :DDD Eközben az Indexen:
Nem, nincs olyan, hogy biztonságos alkoholfogyasztás – Tudjuk, csak a teljes droglegalizálás a jó megoldás, az alkohol rossz. Vagy nem, mert mit is olvashatunk alatta:
Sörre bor vagy borra sör? A kérdés már nem gyötör, itt a borsör! – Elment az eszetek?! Konyakot!!
Az alkohol tette tönkre Ben Affleck és Lindsay Shookus kapcsolatát – Huhh, ez durva, erre inni is kell :SSS
elég súlyos – Mel B szex- és alkoholfüggősége miatt elvonóra megy – Lásd fentebb, bár engem a seksz-függőség nem érint mert jó katolikus vagyok ^^
Még a hízás is jobb, mint a dohányzás: „A hízás ellenére is egészségesebb a dohányzás abbahagyása, állapította meg egy amerikai tanulmány.” – Maradok alkesz, köszike...
Marihuánából volt a balatoni kerti sövény: „Saját magára hívta ki a rendőröket az 59 éves keszthelyi nő. Egyből gyanúsított lett.” – Lásd fentebb. A drog rossz, értem?
life - Utazása során egy helyivel mindenhol lefeküdt a lány: fotón az orgazmusokMAGYARUL: magához nyúlt otthon és közben szelfizett, és tényleg, ugyanis AZ ÁGYNEMŰ MINDEN FOTÓN UGYANAZ :DDDDDD
C2H6O – 7 tévhit az alkoholizmusról és az alkoholistákról: „Az alkoholista szinte mindig részeg? Az 1 millió alkoholista országa vagyunk?”Nap kommentje ami kicsit már a jövő hetet is előrevetíti:

kommentes nikk 2018.06.29. 12:16:03
Esténként, főleg nyáron megiszok egy-egy sört vagy fröccsöt, esetenként kettőt, hármat szinte már sosem. Töményet összesen vagy két decit iszom évente, konkrétan részeg utoljára pár éve voltam, bulizni nem járok. Ha alkoholista vagyok, akkor vállalom, leszarom.

 

VASÁRNAP, SZEPTEMBER 2.:
KOKÓ HELYETT VÁLASZD A ZENÉT!
0

Az első estély.

Talán érdemes:
Nyolckor alászállás a túlvilágra az HBO-n Disney/Pixar-módra, egyben a kötelező zenés betéteket is letudva merthogy a mese egy muzsikaellenes családban felnőtt kissrácról, Miguelről szól aki a família tiltása dacára hangszert akar ragadni (ebben csak dédnagynénje, Coco támogatja). Lee Unkrich-nak köszönhetjük a Toy Story legsötétebb, harmadik részét és mintha ragaszkodna ahhoz a vonalhoz de most ürügye is van rá hiszen műve a mexikói Halottak napján és „lakhelyén” játszódik ahonnan Miguel csak akkor térhet vissza az élők közé ha elhunyt rokona is engedi. Kicsiknek túl sötét, nagyobbaknak emészthető vizuálorgia emlékezésről, összetartozásról és persze zenéről. Egy órával később, kilenckor húszéves western Jeff Bridges-szel a Film Mánián a legendás Bill Hickokról, másnéven Vad Billről aki itt már túl a csúcson, seriffcsillagától megfosztva önkéntes száműzetésben készül a végső összecsapásra miután romló látása miatt saját emberét lőtte le és csak Deadwood-ban tűrik meg. Vagy még ott sem, mert ha nem számtalan áldozatának egyik leszármazottja, akkor régi szerelmének gyermeke vadászik rá... Walter Hill szokatlan opust hozott tető alá amiben megférnek a pszichedelikus flashbackek, a románc Calamity Jane-nel (Ellen Barkin), a stáblistát pedig a műfajtól elég távol álló nevek (Christina Applegate, Diane Lane, John Hurt és Keith Carradine) tarkítják. Ahogy hétfőn Jarman, ő is úgy rajzolt valóságos képet mítosszá vált hőséről hogy nem a jól bejárt utat választotta. Végezetül 00:35-kor újabb, de már ’95-ös Gene Hackman-jelenés a retekklubbon az Utolsó esély képében ami a poszthidegháborús félelmekre apellál azaz rossz kezekbe került ruszki atomfegyverre és viszkető ujjbegyű amcsi tengeralattjáró-kapitányra (Hackman) akit beosztottja (Denzel Washington) tart csak vissza a gombnyomásnyira levő arzenál bevetésétől. A Crimson Tide kettejük párharca miatt több mint sima propahanta gonosz oroszokról és tökéletes amerikaiakról.

Év filmje rovat:
előzetes – Kritikusok zabálják ezt a westernt, ami elkerüli a magyar mozikat: „Megérkezett a Five Fingers For Marseilles első előzetese, ami a dél-afrikai bandaháborúk brutális mindennapjait mutatja be.”ÉV FILMJE AHOGY A SZOLGÁLÓLÁNY MESÉJE IS Minek bemutatni amikor élőben láthatjuk a híradóban? o_O
cinematrix – Kritika – A kíméletlen olyan hiteles film, hogy szinte szaga vanLESZAR Ja nem, azt csak hétfőn fogom, olvassunk tovább: „A thaiföldi börtönben túlélő brit boxoló története annyira súlyos, hogy nehéz ép ésszel bírni az abból készült filmet.”Év filmje, vetítsék óvodákban is!!4
Lemaradtunk a hitét vesztő ökoterrorista papról: „Van egy csomó olyan jó vagy érdekes film, amit valamiért nem mutatnak be a magyar mozikban. Kis trükkökkel azonban hozzáférhetők. Ezek közül ajánlunk most.” – Ne szerénykedjetek, mindegyik Év filmje !!44! négy!!
előzetes – LSD-trip egy világtól elzárt házban: „Gaspar Noé botrányrendező új filmje megtörtént esetet dolgoz fel. Egy csapat táncos bedrogozva az isten háta mögött.”Év filmje, ezt persze elhozzák nekünk :SSS
Előzetest kapott Michael Moore új dokumentumfilmje: „A célpont ezúttal Trump, a fehér fajvédők, a fegyverlobbi, szóval a szokásos ellenségek.” – ...csupa aktuális probléma ahogy az egy Év filmjétől elvárható.
cinematrix – Vajon milyen film játszódhat a Mészárszék gimiben?: „Belezős-vicces horror, jóhogy. Simon Pegg és Nick Frost megint full kretén horrort forgatott.”Év filmje lesz. Vagy nem, mert:
Kritika – Cuki és vicces csajokkal is lehet unalmas filmet forgatniSŐT, CSAK AZT LEHET akarom mondani PONT EZÉRT EZ AZ ÉV FILMJE Wait, a challenger appears:
Fájóan ostoba tinihorror lett a Slenderman-film – Pont emiatt ez az Év filmje!!!44 négy!!
Kritika – Ritka élmény egy ilyen hibbant film: „A Kaliforniai rémálom olyan, mint a Monthy Python macska-összezavaró társulata, csak két és fél csodálatos órán keresztül.” – Nincs mese, ez az Év filmje.
Negyven évet vártunk Orson Welles eszement utolsó filmjére – Na ez TÉNYLEG az Év filmje lehet (nekem biztosan).
c:c – A negyedik évaddal véget ér a Mr. RobotPEDIG NEMRÉG MÉG EZ IS ÉV SOROZATA VOLT ...and nothing of value was lost that day, de nem baj, már jön az utánpótlás:
c:c – Csoda, hogy elkészült az év egyik legjobb sorozata: „A Pose már azzal történelmet írt, hogy elkészült, és leadtak belőle 8 részt. Korábban nem volt egyetlen olyan tévécsatorna sem Amerikában, aminek a vezetőiben felmerült volna, hogy transznemű emberek életéről és saját világáról készítsen sorozatot, a kamera előtt és mögött is transznemű szakemberekkel. A Pose bejött az amerikai FX csatornának, a kritikusok imádják, nézettsége ugyan nem döntöget rekordokat, de ahhoz bőven elég volt, hogy berendeljék a második évadot.”MUHAHA, hát persze hogy imádják a kritikusok, az a munkájuk, szeretniük KELL :DDDD Fiúk a klubból, L, a Pose is csak annyira eredeti mint a Fekete Párduc. Nap kommentje:

oldalas 2018.07.29. 11:41:20
soha nem volt még ilyen hosszú poszt egy sorozatról itt na vajh mír?

VISZLÁT HÉTFŐN!

 


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés