2018. 09. 15.
Bajnokok imája (szept. 15-16.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bajnokok imája (szept. 15-16.)

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT, SZEPTEMBER 15.:
BELEVALÓ HŐSPÓTLÓ
0

Ajándék kriptának ne nyisd az ajtaját!

Nem érdemes:
Nyolckor ’94-es sekszmunka-normalizálás a Comedy Centralon. Mai szemmel hihetetlen hogy a Dugipénz nem a sötét nyolcvanas, hanem a „felvilágosult” kilencvenes évek terméke, bár Asia Argentónak biztos tetszene. Három srác pont a legfontosabbat hagyná ki a szerelemből, vagyis a másik nem (lelki) megismerését és egyből a közepébe vágnak azaz elbicikliznek a városba pucér nőt látni. Találkoznak is egy aranyszívű prostival és jön a másik nagy ötlet: V ideális felesége lehetne egyikük megözvegyült apjának (Ed Harris, és vajon miért hívják „V”-nek Melanie Griffith karakterét? Na vajon miért?...). A Milk Money a Pretty Woman fiataloknak szánt verziója amin én már akkor sírtam amikor mindenki jól szórakozott rajta. Nem azt mondom hogy nincsenek kurvákhoz járó kamaszok, de csak halivúdban tudják ezt (és a halott anya utcalánnyal pótlását) pozitívumnak bemutatni. Egyetlen valósághű mozzanat azért így is van benne amikor a lány stricije eljön a „tulajdonáért” a kertvárosi paradicsomba.

Talán érdemes:
Nyolc előtt öt perccel menetrend szerint érkezik az M3-ra Superman, immár 3. alkalommal. Richard Lester a Hard Day’s Night-ban bevált slapstick humort vegyíti a nyolcvanas évek skizofréniájával: a legutóbbi jótette után ajándékba kapott kripton elszabadítja Superman rossz énjét (úgy látszik minden hősnek kell legyen egy GÓT dark periódusa). Az adakozó (Robert Vaughn) célja természetesen pont ez és hogy rajta keresztül átvegye az irányítást számítógépkezelő segítőjével (Richard Pryor), de annyit koncentrálnak a szuperlényre hogy alábecsülik a gazdatest Clark Kent erejét. Ahogy Lester is: kiszórja Lois Lane-t és bedob helyette egy középsulis barátnőt, megszabadul Lex Luthortól egy rá hajazó (de jóval gyengébb) főgonosz kedvéért, ami meg a többit illeti, nem kizárt hogy bújtatott fűlegalizálós tartalommal van dolgunk, mert ugye a rendes kriptontól (=fű) Kentből kitör a világjobbítás, míg a szintetikustól szörnnyé válik (lásd a mostani biofüveseket). Más. Hogy a Cool TV még létezik annál csak az meglepőbb hogy tűrhető dolgokat adnak rajta, például fél kilenckor egy valós történeten alapuló drámát, A szív bajnokait. Michael Oher halmozottan hátrányos helyzetű fekete családból jött (drogos anya, halott apa) és iskolájában is csak a rossz jegyeit látják belőle mígnem egyik iskolatársnője jobban meg nem ismeri, anyja pedig ezek után magához veszi hogy normális környezetben bontogathassa sportolói szárnyait. Vannak benne abszurdan optimista pillanatok (jellemző hogy a filmek vagy rózsaszínnek, vagy kilátástalannak mutatják az életet) és polkorrekt túlzások amik még Ohernek sem tetszettek (pld. nem volt befeléforduló és túlsúlyos), ami biztos hogy Bullock megkapta érte az Oscart, ismételten bizonyítva hogy nem csak vígjátékokhoz ért.

A seksz, a szipu rovat:
life – Íme, az Egyesült Királyság legnagyobb mellű nője: sokkoló méretekLolo Ferrari likes this. Ja ő már nem :SSSSSSS
sóbors – Honnan tudod, hogy túl sokat iszol?: „Négy jel, amire figyelni kell!” – Annak viszont csak egy jele van hogy túl sokat iszok, de mégsem eleget: kifogyott a söröm!!4
Iszogatsz még?: „A lightos iszogatás tévhit. A piázgatás és a "csak egy sör" is. Ez van.”MEG AZ IS VAN, HOGY LESZAROM Bezzeg a droglegalizálás, az oké, az menő:
Ausztriában és Csehországban rég legális, a magyar doktorok viszont fel sem merik írni az orvosi marihuánát: „Világszerte egyre több helyen engedélyezik a kannabisz gyógyászati használatát, de Magyarországon nagy tortúra árán sem jut hozzá szinte senki legálisan a szerekhez.” – BRÜHÜHÜ, és nekem is le kell mennem a közértbe piáért ahelyett hogy orvos írná fel és nővér hozná házhoz, BRÜHÜHÜÜÜ.
Kanadában épül a világ első kannabiszsör-főzdéje: „Egy startup azon dolgozik, hogy kifejlessze az alkohol alternatíváját, egy alkohol- és gluténmentes italt, ami a marihuána hatását nyújtja.” – Gondolom ha sör lesz a fűből, rögtön be akarjátok majd tiltani :DD
stopstd – Feketeszakáll legnagyobb titka, amiről senki nem beszél: „A hírhedt kalóz egy egész várost megostromolt egy látszólag értéktelen vacakért. Csak miután kiemelték hajója roncsát, vált egyértelművé” – Nem tudom hogy csináljátok de nálatok mindenkiről ugyanaz derül ki:
stopstd – Ady halálát szifilisz okozta, de nem abba halt bele: „Vajon túlélte volna nemi betegségét, ha felhagy káros szokásaival? Egyáltalán túlélné-e ma, amikor a szifilisz gyógyíthatónak számít?” – Nem ez a fő gond a blogbejegyzéssel hanem az amit a Nap kommentje is észrevett:

Rébusz 2018.07.10. 22:58:25
Mennyit változik a világ! A 80-as, 90-es években jártam suliba, az akkori rockandroll és beat-es szülők gyerekei ültek iskoláspadban és a döntő többségünk napja iskolából, tanulásból, szakkörökből, sportból állt. Meg persze olykor egy kis bál vagy zenélgetős buli. Adyról mély tisztelettel beszéltek a tanárok, bár a nőügyei is említésre kerültek, de mégis a lényeg az életműve volt, a magánélete senkit nem érdekelt, mármint minket diákokat. Nagy költő volt, mint József Attila, de hagy ne soroljam, és ez teljesen természetes volt. Manapság a fiatalok nagy részének mindennapos a buli, a szórakozás, természetes az alkohol és egyebek. Mégis Ady lesz egy kretén, egy iszákos erőszakos szégyenfolt, a piálós gyárkémény. Nem gondoltam volna, hogy mai világunkban, ahogy élnek a 20-asok, 30-asok, amilyenek a mai anyukák - apukák, Adyt elítélik és mocskolják majd a mai kor gyermekei, akik 3-4 liter bor helyett kevesebbet isznak ugyan, de erősebbet és gyakrabban. Aki manapság nagy magyar költő akar lenni, annak gondolom előbb kell buddhista szerzetessé válnia, hogy elismerje őt a kicsapongó nép...


VASÁRNAP, SZEPTEMBER 16.:
ELLOPTÁK JUPITER HÓDJÁT!!
0

Egy este Mahlerrel. Vagy nélküle.

Kiemelten nem ajánlott:
Ezzel könnyű dolgunk lesz, először is egy stand-up műsort kell elkerülnünk 19:50-kor az HBO3-on. Az Egy este Bill Maherrel hetven perc kőkemény propaganda, hiába reklámozzák hogy fele-fele arányban van benne politika és önelemzés, Maher mondandója valahogy mindig visszatér a regnáló elnökre. Se a Bush-okat, se Trumpot nem kell szeretni ahhoz hogy észrevegyük, Obama és Clinton mennyivel kevesebb cikizést kapott pedig követtek el ők is hibákat rendesen. Én még ezt az elfogultságot is elnézném ha jól csinálnák, de mivel Maher korábbi bátorsága itt kb. Saskabaré-szintre süllyed, ez még egy ok rá hogy kihagyjam. Ugyanemiatt fogom ugyanezt tenni az anyacsatornán (HBO) tíz előtt öt perccel mundrucó benedek (vagy flígauf kornél?) tavalyi agymenésével is. A Jupiter holdja nagy csavarját lehetetlen nem lelőni, a plakátra is kirakták: a zöldhatáron átjutott, halált is túlélt menekült (Jéger Zsombor) szuperképessége a repülés, ez nem akkora ügy hogy miatta végigüljük azt a két órát amit elvenne tőlünk, az viszont meglepő hogy a rendőrség-határőrség nem akasztott egy kiadós pert mundrucó nyakába a jelenetért amiben éleslőszerrel (!!!) hajtóvadásznak a migránsokra majd hullazsákokba pakolják őket. Nem értem a rendező indítékait, illetve dehogyisnem: feldolgozhatta volna Röszke ostromát, a debreceni kitörést vagy a Keletiből elindult népvándorlást csak arra nem Aranymedvét-Oscart kapna. A látvány profi ahogy a Fehér istennél is, az üzenet kb. ugyanaz, a „rejtett” utalások mindenkinek átjönnek akinek megvolt a nyolc általános: az elnevezés természetesen Európára utal (érted: Jupiter holdja), a szír menekültet Aryannak hívják és magyar színész játssza, orvosa azonban grúz (és nyugi, lesz benne kereszténység-kritika is). Mindezt tetézendő Mihalik Enikő is fenekestül ott van benne, de csakazértse fogom leszarni, megvárom a hétfőt és akkor ennyit róluk, lássuk mi marad:

Talán érdemes:
Az M5-ön egymás után kétszer is foglalkoznak a kommunista éra hírhedt munkatáborával, először hat előtt öt perccel egy alig félórás art movie-val. Az Emberek és egerek a Recsken sötétzárkába csukott fogoly és egy rágcsáló „barátságáról” szól, alátámasztva Örkény hasonló, de hangyás egypercesét. Az utána ugyanitt 23:25-kor adott Szökés voltmár a blogban, de gondoltam ha már azonos a téma, szólok hátha valakinek kimaradt. Kilenckor harmincéves komolykodás a Film Mánián Mickey Rourke-kal JIMMY Martin Fallon, kiábrándult IRA-tag szerepében aki egy iskolabusz véletlen felrobbantása után kiszállna, de ennek (és a velejáró új személyazonosságnak) még Londonban és az alvilágban is nagy ára van – igen, egy utolsó meló ahol egy gengszter parancsára annak riválisait kell ritkítania. El is kezdi de rögtön lesz szemtanúja egy pap (Bob Hoskins) személyében aki meggyóntatja és próbálja jó útra terelni, Fallon cserébe belezúg az atya vak unokahúgába. Közben se a gengszterek, se a régi IRA-harcostársak, sem pedig a rendőrség nem alszik, így barátunknak bőven van mi miatt aggódnia, nem ok nélkül Ima egy haldoklóért a címe és bár nem egy Crying Game de Rourke és Hoskins miatt így is kihagyhatatlan. Mindeközben az HBO-n nyolckor tavalyi folytatás a Jumanjiból (Vár a dzsungel), társas helyett videojátékkal a középpontban, a jól bevált szabályokon csak annyit változtatva hogy a résztvevők némelyike nemet is cserél, így lesz pld. a sekszbomba csajsziból pohos Jack Black, ám mivel az új testekhez új adottságok is járnak (főleg ha valaki Dwayne Johnsonéban „ébred”), legtöbbjük jó üzletet köt – vagy nem, mert ha nem sikerül a közös végigjátszás, úgy benne ragadnak mint Robin Williams huszonvalahány évvel ezelőtt. Ritka hogy egy folytatás a maga lábán is megálljon, nos itt jól rázták össze az alapanyagokat, ergo akár többször is élvezhető lesz a végeredmény kicsiknek-nagyoknak. Természetesen Williams-re is utalnak benne (R.I.P.), de az originál Jumanji itt-ott sötét hangulatának nyoma sincs, és ha már reboot, akkor jöjjön is a

Remake rovat:
Alakul a Top Gun szereplőgárdája: „Cruise, Kilmer és Teller mellé jött Ed Haris és Jon Hamm is. Bemutató jövő nyáron.” – Tessék mondani, forgatókönyv már van? Jó, tudom, ez részletkérdés...
Kritika – Tom Cruise tökösebb, mint valaha: „A hatodik Mission Impossible megmutatja, milyennek kell lennie egy akciófilmnek 2018-ban. Tom Cruise elképesztő teljesítményt nyújt a franchise egyik legjobb darabjában.” – És hogy mitől ez a legjobb, azt is megtudjuk:
videó – Na, így kell eladni egy filmet: „A Mission: Impossible - Utóhatás története helyett a marketingkampánya csábít minket a moziba, Tom Cruise lábtörésétől Henry Cavill bajszáig.”MAGYARUL: ebben is a forgatókönyv a legkevésbé fontos.
smoking barrels – Mik a Végtelen háború hibái? – Csak egy hibája van, AZ HOGY ELKÉSZÜLT!!!„Tud valaki 10 évnyi Marvel film után őszintén izgulni?”Mi az hogy, nagyonis, még akkor is izgulnak a rajongók ha a bálvány már nem él:
Leia hercegnő utolsó szerepléséért a kamaszok is rajonganak: „Rajta kívül csak a szuperhősfilmeket értékelték.”
Szerdán kezdik forgatni a Star Wars IX-et, Leia hercegnő is szerepelni fog benne: „Annak ellenére, hogy Carrie Fisher két éve meghalt.” – Meghalt, mégis TÚLÉLTE szerepel!4!! négy
A Walking Dead Neganje jön a Tekken 7-be: „Meglepő vendégkaraktert kap a verekedős játék.” – ...aki aztán átmegy a Mortal Kombatba, a Super Marióba vagy akár a Star Wars-ba...a lehetőségek végtelenek:
Folytatódik a Doom, a Wolfenstein, a Rage és az Elder Scrolls – Negannal vagy nélküle? :DD
Három kemény csaj van a Terminator 6 első hivatalos fotóján – Huhh, Arnold nagyon komolyan tolja a method acting-et, fel sem ismerem közöttük :SSS
A tizenkettedik évad után nem folytatódik az Agymenők...and nothing of value was lost that day, majd tíz év múlva kapnak egy egészestést ők is:
Az HBO végre megcsinálja a Deadwood filmet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!: „A Deadwood a világ legjobb sorozata volt (van), három évad után hagyták félbe 12 évvel ezelőtt.”Év filmje lesz, ki is hagyom ^^
Táncoló véres balettcipők: „A Suspiria remake-je jó kis boszorkányos-szektás horror lesz, sok kibelezett táncosnővel.”Év filmje lesz, el ne felejtsem NEM megnézni.
Mi hiányzott még? A Reszkessetek, betörők! füvezős, felnőtt verziója – Lásd fentebb.
Erre a filmre kötelező lesz elvinni a gyereket karácsonykor:„A Disney élő szereplőkkel, bombasztikus látvánnyal forgatta le a legnagyobb karácsonyi dobást, a Diótörőt. Csak győzzenek jegyet szerezni!” – Remélem ebben már az Egérkirály lesz a pozitív hős, és azt is hogy valódi egér fogja játszani!
Kasszasikernek szánták, de csak hatalmasat bukott: „Az új Gyűrűk Ura lett volna Kína első 100 millió dolláros filmje, de egy hétvége után levették.” – Nem baj, lesz belőle végtelen tévésorozat:
tévé – Még mindig nem tudni, Új-Zélandon forog-e majd 1 milliárdból az új Gyűrűk Ura: „De komoly esély van rá. Peter Jackson tanácsadó lesz a stábban.” – Szerintem inkább a NotAllOrcs-szal konzultáljanak :DDD

VISZLÁT HÉTFŐN!


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés