2018. 09. 17.
Paul 4 Goulash!4!négy (szept. 17-18-19-20.)
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Paul 4 Goulash!4!négy (szept. 17-18-19-20.)

 

 

 

 

 

 

HÉTFŐ, SZEPTEMBER 17.:
I WANT YOUR MOMMY AS WELL
0

Bang BROS. Sisters.

Talán érdemes:
Éjfél után tíz perccel vígjáték(nak szánt) katyvasz a Film Now-n. Nem tudom eldönteni hogy az Örök lányok volt-e vagy csak valami rá hajazó mert hiába 2002-es, mintha tegnap csinálták volna és ez nem dicséret: kb. azoknak fog bejönni akik a Koszorúslányokat is zabálták. Két vad csaj élte a szinglihordák életét (bulikázás, rockSTÁR-f***körhinta), felnőve egyikük (Susan Sarandon) megállapodott háziasszony lett, a másik (Goldie Hawn) még mindig húszévesnek hiszi magát és meglátogatja ezer éve nem látott barátnőjét egy hozzá csapódó, nőt nem látott férfival (Geoffrey Rush) aki írói válságáért apját okolja és meg akarja ölni. A Banger Sisters-ben a nevetés fő forrása (kellene hogy legyen) mikor Suzette felidézi az összevissza kamatyolásokat, Lavinia meg ennek örömére előkapja a zenészek farkáról készült fotógyűjteményt (örüljünk hogy legalább nem gipszben örökítették meg a kalandokat). A legvalóságosabb belőle Hawn aki mintha ma sem akarna tudomást venni a koráról ezért folyton fiatalabbra műteti magát de mert itt még megvan a természetes szépsége így talán lesz aki elhiszi hogy másfél-két évtized PARTY HARD!!! után is lehet jól kinézni, ennél nagyobb hazugság csak az hogy a régi kicsapongások újraélése bármilyen pozitív hatással bír. Tíz előtt tíz perccel másfajta reunion a Film4-en egy kétórás idei drámával (A lányomat akarom!) ami az ígéretes kezdés dacára (egy anya tanárként férkőzik közel elrabolt gyerekéhez) sajnos megint egyoldalú férfihibáztatássá süllyed. Időben még korábbra ugorva fél kilenckor ugyancsak voltmár-gyanús komédia (A boldogító nem) a Cinemax 2-őn amiben kisvárosi tanárról emlékezik meg régi diákja az Oscar-díjátadón, de bár ne tenné, azt állítja ugyanis hogy melegként pozitív példa volt neki. Az Elmaradott Helyiek felháborodnak, a média lecsap, a „megvádolt” Howard Bracket (Kevin Kline) pedig hiába mossa kezeit, a befejezés nem az lesz amit várnánk („rendes” házasság a pletykák eloszlatása után)… Csak azért van itt hogy lássunk egy rossz Tom Selleck-filmet is merthogy a héten lesz tőle más, jobb is.

Hétfő? #LESZAROM.
The Palvin Enikő / Mihalik Barbara Edition:
Trollmozi – híres – Palvin Barbara bikinis képeivel hangolódunk a strandolós napokra: „Ennél már csak az lenne jobb, ha ott lazíthatnánk a tengerparton.” – Nem, ennél jobb csak az lenne ha ti is leszarnátok ahogy én teszem:
ez azért több mint megnyugtató – nyár – Mihalik Enikő egy olajfa árnyékában töltötte a reggelt Dél-Olaszországban – Én meg egy zuglói késdobálóban SZAROM LE.
Meg kellett küzdenie Palvin Barbarának Velencében a rivaldafényért: „Ugyanezen a fesztiválon többek között modellkolléganői és pl. Emma Stone meg Lady Gaga is reprezentáltak. Ön szerint lepipálták ők a magyar modellt?” – Nem tudom, de LESZAROM.
Blogozine – híres – Mihalik Enikő gyönyörű egy szál semmiben: „Bemutatja, hogy milyen is az idei strand divat.” – Mutatom én is hogy LESZAROM.
blogozine – Íme a Velencei Filmfesztivál legszebb szettjei: „Lady Gaga vattacukornak öltözött, Palvin Barbi pedig beragyogta a vörösszőnyeget. Kétszer is!” – Akkor én se egyszer SZAROM LE!
hogy tessék? – Palvin Barbara nincs eljegyezve, csak házas: „Az ilyen alkalmakkor érezzük csak igazán, hogy magyar modell egy csukott könyv számunkra.” – Pedig egyszerű a megoldás: én se szarom le...csak LESZAROM.
Mihalik Enikő most már teljesen meztelenül strandolMIÉRT, EDDIG NEM „EGY SZÁL SEMMIBEN” STRANDOLT? LESZAROM.
Palvin Barbara már Magyarországra is elhozta Dylan Sprouse-t: „És mit gondol, hova vitte el a srácot, aki hivatalosan nem a pasija, de azért eléggé úgy tűnik, hogy a pasija? Na, hova???”LESZAROM.
Mihalik Enikő kiment a dobozi strandra és gyorsan ledobta a bikinfelsőjét: „Eközben pedig Palvin Barbara Dylan Sprouse-nak mutogatja körbe Budapestet.”AZTÁN MAJD CSERÉLNEK LESZAROM.
n – Már ez is hír?: „Magyar anyag készült Palvin Barbiról, de világszínvonal!” – Minden szinten LESZAROM.
life – Nem vicc! Mihalik Enikő anyaszült meztelenül fejti a keresztrejtvénytHA HA VERY FUNNY LESZAROM.
elég menő – Gumicukor – Palvin Barbara Giorgio Armani szépségnagykövete leszLESZAROM.
nesze!szer – híres – Palvin Barbi a Szigeten lófrál: „De a teste fehérneműt reklámoz.” – Jár neki a MÍÍTÚÚ LESZAROM.
Mihalik Enikő új szakmába veti bele magát: „Persze a modellkedést ettől még nem fogja abbahagyni.” – ...ahogy én se fogom a leszarást ^^

 

KEDD, SZEPTEMBER 18.:
NAGY ZŰR = KIS KALAND.
0
Kettőn áll, ha játszol ma.

Talán érdemes:
Nyolckor tavalyi széria kezdő epizódja az HBO 3-on. A Bronz kert középpontjában egy gyerekrablás áll, meg a szülők akik minden követ megmozgatnak kislányuk visszaszerzéséért, dolgukat nehezíti hogy se nyom, se kiváltó ok nincs. Egy órával később (21:00) ’83-as SEXY adventure time a Film Mánián Tom Selleckkel mint pilótával aki egy elkényeztetett örökösnőt (Bess Armstrong) kell hogy előbb a Távol-Keletre, majd apjával együtt vissza fuvarozzon, különben ugrik a családi vagyon. Mindebből hamar Kínai kaland lesz és ha bevillan róla Harrison Ford meg a visítozó Kate Capshaw az nem véletlen: eredetileg Selleck lett volna Indy csak a Magnum elsőbbséget élvezett, viszont mivel időközben amazt leforgatták így fájdalomdíjként itt eljátszhatta Patrick O'Malley-t. Nem örökérvényű mestermű „csak” kb. kétórányi szórakozás amiben a Céltudatos Ffférfiak és a Romantikus Nők egyaránt megtalálják a maguk örömét. Az M5-ön 21:10-től újabb előszavasság Ibsen klasszikusával az öntudatra ébredő feleségről aki rájön a tökéletes házasság látszata mögött rejlő keserű valóságra. A Nórát most a Békés megyei Jókai Színház előadásában és Dobó Katával láthatjuk akinek ugyancsak el kellett hagynia a maga babaházát... Éjfél előtt tíz perccel többismeretlenes komolyság a Dunán ami egyben rövid időn belül a második darab az északír helyzetről és a minapi Rourke-mozihoz hasonlóan az Árnyjátékosban (vagy Kettős játszmában, ahogy tetszik) is egy rosszul sikerült merénylet a katalizátor, csak itt nőnemű a bebukott (Andrea Riseborough) és nem tabula rasa-t kezd hanem informátorrá válik saját (és gyermeke) jól felfogott érdekében. Innentől meg kell felelnie úgy a rendőrség mint harcostársai elvárásainak, utóbbiak ráadásul bármikor ki is iktathatják ha árulása napvilágra kerül de a párhuzamok nem érnek itt véget: mind az MI5, mind az IRA ugyanazokkal a belső viszályokkal küzd (TALÁNSPOILER sőt, az informátor is csak csali egy másik fedezéséért TALÁNSPOILER VÉGE). Inkább thriller mint akciózás, ha másért nem, Gillian Anderson és Clive Owen feltűnéséért nézz bele.

Nem érdemes:
HBO 2, 21:25 – A Star Wars-ról is elmondatott minden ami elmondható, igazából már senki se reménykedik egy egységes univerzumban, cserébe a rajongók-fikázók egyaránt összetennék a két kezüket egyetlen normálisan megírt folytatásért. Mikor a Disney felvásárolta Lucas szellemi tulajdonát, egy pillanatra felcsillant a remény az alagút végén hogy aztán kiderüljön: megint csak a vonat jön, azaz Az utolsó Jedik ami nem csak a korábbi részekkel kerül ellentmondásba hanem önmagával is. A három külön szál (Luke és Rey, a kódtörő felkutatása a kaszinóbolygón ill. a lázadók menekülése) csak arra jó hogy mindegyik kiadós deus ex machinába torkolljon, na meg a monstre hosszúság (majd’ 160 perc!) kitöltésére. Gondolom ezért vannak egy az egyben átemelések más franchise-okból (Back To The Future, James Bond, Harry Potter és persze az originál SW trilógia), ahogy a váratlan halálok és még váratlanabb pálfordulások. Ehhez jönnek még olyan hibák amiket Ed Wood és Uwe Boll se vétene (csak két példa: 1.: bombáznak az űrben amihez ugye kell a gravitáció, utána ugyanott Leia szupervumenként lebeg, 2.: Rey gond nélkül mozgat nehéz cuccokat az Erővel míg anno Luke még a saját gépét se tudta elsőre kiemelni a mocsárból), a feminista agendát-hülye poénokat már nem is sorolom, túl könnyű lenne ezeket a labdákat lecsapni. Egy szó mint száz: jöjj vissza Jar Jar Binks, néped érted kiált!!!

Star Wars rovat:
star wars – 8 kínzó kérdés a Solo: Egy Star Wars történet kapcsán: „Mikor tanult meg Han Solo vuki nyelven, hogyan bánjunk a koaxiummal.” – ...aztán felmerült egy még kínzóbb, vagy inkább kínosabb kérdés:
Az évszázad oknyomozása: mi történt Darth Vader péniszével?LESZA Ja az nem most van, ez esetben haladt a korral és nemet váltott ^^
Obi-Wan Kenobi már jövőre visszatérhet a Csillagok háborújába – Sir Alec Guinness halála nem lehet akadály, Carrie Fisher-é sem volt az :SSS
Egy rég nem látott szereplő tér vissza a Star Wars IX-ben: „Billy Dee Williams 1983 óta nem vette magára filmen az ikonikus kék-sárga köpenyt.” – Lásd fentebb...
Képregényből derül ki az igazság Luke Skywalker és Rey párbajáról – Hát igen, MÉGISCSAK GREEDO LŐTT ELŐSZÖR ha egy üzlet beindul…
George Lucas először beszélt a Star Wars-folytatásairól: „Nem egészen olyan jövőt vázolt fel, mint amit az utóbbi években ténylegesen megkaptunk.” – Meglepődtem. Ja nem.
Ki ez a nyikhaj Han Solo gatyájában?: „Forgatott Coppolával, Woody Allennel és a Coen testvérekkel, és Spielberg fedezte fel. Alden Echrenreich karrierje mégsem tipikus hollywoodi sikersztori.” – Nem bizony, sőt nem is sikersztori:
Ha így halad, a Solo 400 millió dollárt sem fog termelni: „Félmilliárd dollár alatt simán lehet bukásnak hívni, márpedig nagyon úgy néz ki, hogy az lesz belőle.” – Az is lett :DDD
Rosszfiúról fog szólni a következő önálló Star Wars-film – Vagy nem, mert:
Behúzták a féket a Star Wars-vonaton: „A Solo-film bukása miatt a Lucasfilm leállította a Csillagok háborúja karakterfilmjeit.”MUHAHA, azt remélem is!
kult – Kínában a kutyát nem érdeklik a Jedik: „25,8 milliós bevétellel nyitott Az utolsó Jedik, jócskán elmaradva a várakozásoktól.” – Sőt, nem csak őket hagyja hidegen:
Nem érdekli a világot az új Star Wars-film: „Van, amikor a győzelem önmagában nem elég. A Solo messze az elvárások alatt teljesített.” – Nincs mese, le kell cserélni a közönséget, kezdhetik mondjuk velünk:
A magyaroknak sem hiányzott egy újabb Star Wars-történet: „A nemzetközi trendekhez hasonlóan Magyarországon is fele annyian voltak kíváncsiak a Solóra, mint tavaly a Zsivány Egyesre.” – Remélem már megindult az Enolay Gay felénk is elhozni a DEMOKRÁCIÁT jóízlést!44
 

SZERDA, SZEPTEMBER 19.:
EZ AZ INSZÁJD A VÉGSZÓ
0
Én vagyok az utolsók őre!

Talán érdemes:
A mai nap a szokásos uborkaszezon: nyolckor folytatódik A bronz kert természetesen az HBO 3-on, az anyacsatornán (HBO) pedig tizenegykor a sokadik (4.) bőrlenyúzás az Insidious-ról ami (elvileg) egyszerre prequel és lezárás (erre utal az Utolsó kulcs alcím is) merthogy a korábbi részekben feltűnt Elise Reiner ereje minden egyes démonokkal folytatott harccal vészesen fogy, és legutóbbi megbízatása oda szólítja ahol számára mindez elkezdődött, vagyis a szülői házba. Ez természetesen ürügy flashbackekre és a háttér (főleg gyerekkorban elszenvedett abúzus) megismerésére. Lin Shaye hozza amit mindig és bár comic relief segítői mindent megtesznek a hangulat lelombozásáért, a rajongóknak bejöhet de újakat aligha toboroznak vele, mindenesetre Javier Botet jelenléte lassan felér egy SPOILERrel ahogy az is hogy idén mutatták be de máris leadják. Mindeközben fél kilenckor egy több néven (pld. Ragyogó világ) is futott dráma amit most A naplemente ragyogásaként vetítenek a Cinemax 2-őn és két ember barátságáról szól. Az egyik látásproblémákkal küzdő fotós, a másik egy lány aki apja halála után kénytelen anyja gondját viselni, emellett látássérülteknek szóló narrációk írásából tartja fenn magát. Kapcsolatuk egyben valamelyest csere is: a lányban sok élményt hívnak elő a fiú által előhívott fotók...

A medve nem játék! rovat:
Bokorból ugrott a mogyorószedő székely férfira a medve: „Közepes méretű medve harapott Csíkjenőfalvánál.”„Közepes méretű”, mi? Aztán meg csodálkozunk hogy miből lesz a cserebogár:
Medve tépett szét egy 19 éves állatgondozót Svédországban: „Épp a terepet készítette elő a gondozó, amikor az állat ott termett előtte.”Wait, a challenger appears:
Két medve végzett a gondozójával: „A svéd állatkertben a medvék alagutat ásva jutottak vissza a karámon belülre, ahol egy csoport is tartózkodott, de ők kimenekültek.” – Szerintem már szövik a világösszeesküvés terveit ők is. És tényleg:
Arra ébredt a kolorádói tini, hogy egy medve szájában a feje és ropogtatja: „Szarul ébredtél? Akkor hallgasd meg ezt! A saját feje ropogására ébredt a táborozó tizenéves.” – Még jó hogy nem szoktam csak kocsmatúrázni, így max. a másnaposságtól fájhat a fejem.
Ez a finn úriember kicsit egyszerűbben oldja meg a medveproblémát, mint a székelyek – Menjen oda és mutassa meg nekik b+!
Fehér medvét és fehér fajvédőt láttak Izlandon: „Csak az egyiket sikerült feltartóztatni.”Nap kommentje:

0
Toronymászó mosómedve tartja lázban az internetet – Á, a magyar medvék jobban teljesítenek:
Úgy grasszált a medve fényes nappal Füzesabony központjában, mint egy sima kóbor kutya: „Az utóbbi napokban három helyen is találkoztak medvével Heves megyében, kétszer települések belterületén. Nem agresszívak, valószínűleg fiatalok, szexéhesek, és őrülten jól néznek ki.” – Hát akkor sekszelj velük te, kedves cikkíró...
Délre tart, már Csongrád megyében jár a medve: „Cáfolták, hogy elkapták volna. Hőkamerás helikopterrel, drónnal is keresik a rendőrök és a természetőrök.” – A pályaudvaron nézték már?
Vonatra váró medvét észleltek Nógrádban: „A lakott terület közelében mászkált.” – Remélem volt érvényes jegye!
Visszatért Magyarországra A MEDVE! Sajókeresztúron készült róla videó – Ne videózzátok b+ hanem igazoltassátok!44
Már a déli határnál is szaladgál egy medve, levideózták a sztrádán – Lásd fentebb, csak jogosítvánnyal.
Már kettő, bocs, három medve jár-kel hazánkban!4!!: „Volt, aki lement délre, visszavitték, és most bement Miskolcra. Aki pedig Sajtókeresztúron tűnt fel, az boccsal van!” – Erről beszélek, eggyel kesztyűs kézzel bánnak aztán nyakunkon az egész család...
Megszabadult a nyomkövetőtől a szerdán elengedett MEDVE – Lakhelyelhagyási tilalom voltmár? Oh wait...
Románia elajándékozná a tusnádfürdői medvéket, de egyetlen európai ország sem akarja befogadni őket – Az a baj hogy azóta továbbmentek:
Ma sem született döntés a Nemzet Medvéjéről: „További vizsgálatokat rendeltek el.” – Hívják meg az X-faktorba, úgyis a fővárosba tart:
utazás európába – A medve már Buda­pest közelében jár?Év kommentje-candidate:

morph on deer 2018.08.07. 12:26:06
Medve?Dehogy!
Vlagyimír Vlagyimírovics túrázott, inkognitóban..!
Hogy mi a bizonyíték?
Hát hogy senki sem ismerte fel!
Naugye..!


CSÜTÖRTÖK, SZEPTEMBER 20.:
ÉN ÉS A KICSÖTZÉM...
0

...na meg a pleisztocén.

Talán érdemes:
M5, 21:10 – A Kaspar Hauser egyike Werner Herzog azon két alkotásának amiket Bruno S.-szel forgatott. Mintha direkt erre (na meg a Bruno vándorlásaira) született volna: gond nélkül hozta az elzártan nevelkedett Hausert aki felnőve egyik helyről a másikba kerül de igazából senki sem tud vele mit kezdeni, úgy lesz látványosság hogy sosem akart az lenni (lásd még az Elefántembert), csak mikor megszabadul a cirkuszosoktól és egy tudós tanítgatja, akkor kezdi megérteni környezetét – integrálódni azonban nem tud, ahhoz túl sok „maradt ki”. Nem ez az első feldolgozása Hauser szomorú életének, de talán ez a legautentikusabb, a rendező személye miatt pedig jár neki az Előszó (bele is kalkuláltam a kezdésbe). Problem child-oknál maradva az HBO-n talán direkt válogatták mára 21:50-kor a Veszélyes a fiamot ami az érzelmi gondokkal (pld. depresszió) küzdő és félrekezelt gyerekekkel foglalkozik akik elvesznek a kinti rendszer útvesztőjében vagy ami még rosszabb, ugyanarra az útra terelik őket mint a felnőtteket (gyógyszerezés). Erre is láthatunk példát a Dangerous Son-ban ami itt-ott elveti a sulykot, de legalább nem söpri a gondokat szőnyeg alá. Végül negyed tizenegykor megint valami valóságalapú a Cinemaxon ahol az 5300 évvel ezelőtt élt Ötzi köré kerekített sztori 2017-es kiadását láthatjuk. Ő ugye az Alpok azon vonulatáról kapta a nevét ahol megfagyott/megtalálták, és kiásása óta próbálják megfejteni a jégbe vezető utat. Ez itt a jó öreg törzsi rivalizálós-bosszúállós felállás lesz ami szerint Ötzi valódi neve Kelab és ő közössége fővadásza, egyben a jószerencsét biztosító ereklye, A SZENT KÉZIGRÁNÁT egy obszidiánszilánk őrizője is. Erre többeknek fáj a foga és az egyik törzs le is rohanja Ötziéket, ő pedig gyermeke és a szilánk keresésére indul. A befejezést tudjuk, a folytatás nyitva, mert újabb ezer év és akár a Star Wars-ba is ki/beleolvaszthatják –miért is ne, ha már egyszer Franco Nero is ott lehetett a Honfoglalásnál meg itt is?

More human than human rovat:
Először jött rá magától egy gép, hogyan kell kirakni a Rubik-kockát More Rubik than kocka :S
Robotpostás szállítja az ennivalót Pekingben: „A sárga-fekete, mosógép nagyságú robot percek alatt a lakásig szállíthatja a rendelt árut.” – De kinek? A többi robotnak? :DDD
Sziszifuszi robotok és túlontúl menő házak az IKEA központjában: „Milyen bútorokat tervezne az IKEA egy Mars-utazásra? És milyen bútorok között élnek a cég dizájnerei? A vállalat älmhulti tesztközpontjában jártunk.” More IKEA than IKEA.
Robot szúrt elektródát a nyugdíjas rendőr agyába: „Orvosi mérföldkő: először hajtottak végre hazánkban robot segítségével agyműtétet. A parkinsonos beteg állapota rengeteget javult, hála Rosa robotnak.”MANIAC COP: MÁR EGÉSZ KÖZEL!!4!! négy
Robotok fenyegetik a gyomirtós cégeket: „A gép felismeri a gyomot, és csak azt permetezi le, így sokkal kevesebb vegyi anyagot használ.” – ...és így megmenekülhetnek a méhek is. Ja nem, az ő munkájukat is elveszik:
jövőbe – Robotkémek a méhek között: „Egyes robotrajok tökéletesen integrálódnak környezetükbe, és a környezet befogadja őket.” – ...és mézet is csinálnak, tessék mondani?
könyves blog – A mesterséges intelligencia felfalja Hermione családját: „A kísérleti robotregényírók a Harry Pottert is továbbírták, de képesek lesznek a gépek töprengeni?”MORE POTTER THAN POTTER Miért, a herepotteren mit kellett „töprengeni”? o_O
Kamuhányásokkal húznak ki tízezreket az utasokból a csaló Uber-sofőrökMore hányás than hányás :SSS
Mesterséges intelligencia válthatja fel az állatkísérleteket: „Mesterséges intelligencia tesztelheti a jövőben az egyes vegyszerek egészségügyi hatásait, az új technológiával az Európai Unióban végrehajtott állatkísérletek 57 százaléka kiváltható lenne.” – Van egy olyan érzésem hogy Japánnak ez nem tetszik!!!

VISZLÁT SZOMBATON!

Kulcsszavak: Star Wars, LESZAROM

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés